Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδί στο αυτοκίνητο χωρίς ζώνη ασφαλείας

tzoutzouka

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Δεν το αποφεύγω, ίσα ίσα που έχω μιλήσει πολλές φορές στα ίσα και έχω φωνάξει και έχω τσακωθεί και έχω χαρακτηριστεί και υπερβολική. Απλά δεν νομίζω ότι θα αλλάξουν γνώμη πια, οπότε προτιμώ κι εγώ να κάνω ότι νομίζω ότι είναι το σωστό και να έχω και την ηρεμία μου. Διότι άμα πω στη μάνα μου πόσο νευρίασε ο άντρας μου θα αρχίσουμε "αφορμή έψαχνε για να μην φυλάμε το παιδί??? με τόσα που έχουμε προσφέρει μπλα μπλα μπλα και γιατί είσαστε τόσο υπερβολικοί μπλα μπλα μπλα και μήπως του έβαλε λόγια η μάνα του μπλα μπλα μπλα":roll::roll::roll: κλπ κλπ κλπ

Επειδη εχω μπει σε παρομοια θεση, κι επειδη ξερω τι εννοεις, κυριως αναγνωριζω τις ιδιες αντιδρασεις, απλα να σου προτεινω να μεινεις στη θεση σου αμετακλητη.

Γιατι οι ιδιοι δεν θα αλλαξουν γνωμη ποτε μεν, ομως εσυ εχεις ως προτεραιοτητα την ασφαλεια των παιδιων σου και πολυ καλα κανεις-και δεν εισαι υπερβολικη.

Γιατι πες τους ναι, ετσι εκαναν παλια, το 80, αλλα πρωτον ηταν λιγοτερα τα αυτοκινητα και μικροτερες οι ταχυτητες και δευτερον ειχε αποδεκατιστει η γενια μας σε αυτοκινητιστικα, γι αυτο εφτιαξαν τα καρεκλακια αυτοκινητου!

Γιατί το όριο ηλικίας είναι τα 65...:P

Έχει ανανεώσει το δίπλωμά του;

Το θεωρώ πολύ επικίνδυνο να οδηγεί ο οποιοσδήποτε σε αυτή την ηλικία.

Αυτο! Και ο πατέρας μου ειναι 83 και οδηγεί!!! Με τιποτα δεν θα άφηνα τα παιδιά μαζι του, ούτε εγω δεν μπαίνω οταν οδηγει!!

Τζουτζουκα ξέρω ότι ειναι άσχετο αλλα τον εμπιστεύεσαι να οδηγεί σε τέτοια ηλικία με τα παιδιά; Μπορεί η μανα σου να οδηγεί;

Αυτο! Και ο πατέρας μου ειναι 83 και οδηγεί!!! Με τιποτα δεν θα άφηνα τα παιδιά μαζι του, ούτε εγω δεν μπαίνω οταν οδηγει!!

Τζουτζουκα ξέρω ότι ειναι άσχετο αλλα τον εμπιστεύεσαι να οδηγεί σε τέτοια ηλικία με τα παιδιά; Μπορεί η μανα σου να οδηγεί;

Γενικά ο πατέρας μου κρατιέται πολύ καλά. Υπήρξε άριστος οδηγός και ακόμα και τώρα οδηγεί πολύ καλά. Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το κατά πόσο μπορεί να ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ καλά σε περίπτωση ατυχήματος, ούτε και σημαίνει ότι κάποιος τρελλός δεν μπορεί να πέσει επάνω του(κούφια η ώρα) οπότε γιαυτό λέω ότι προτιμώ να μην μπαίνουν τα παιδιά στο αυτοκίνητο μαζί του.

Η μαμά μου δεν οδηγεί.

Γενικά ο πατέρας μου κρατιέται πολύ καλά. Υπήρξε άριστος οδηγός και ακόμα και τώρα οδηγεί πολύ καλά. Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το κατά πόσο μπορεί να ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ καλά σε περίπτωση ατυχήματος, ούτε και σημαίνει ότι κάποιος τρελλός δεν μπορεί να πέσει επάνω του(κούφια η ώρα) οπότε γιαυτό λέω ότι προτιμώ να μην μπαίνουν τα παιδιά στο αυτοκίνητο μαζί του.

Η μαμά μου δεν οδηγεί.

Σε καταλαβαίνω!

Όσο και να ξέβολευεσαι το κανείς για τα παιδιά σου! Τα προστατεύεισ με αυτο που κανείς, αυτο σημαίνει να γίνεσαι γονιός

Μην εμπιστεύεσαι κανένα όταν βλέπεις τέτοια πράγματα, οι γονεις αυτής της ηλικίας/νοοτροπιασ δεν αλλάζουν !

Διαφημίσεις

Που να δείτε να μου λέει η μάνα μου κιόλας ότι το καλοκαίρι θα πρέπει να της δώσουμε στο εξοχικό την μικρή γιατί κρίμα είναι να μένει στην πόλη και ότι θα την πηγαίνουν αυτοί για μπάνιο.

Ο πατέρας μου 78 κι η μάνα μου δεν ξέρει μπάνιο....:roll::roll::roll::roll::roll:

800 εγκεφαλικά

Που να δείτε να μου λέει η μάνα μου κιόλας ότι το καλοκαίρι θα πρέπει να της δώσουμε στο εξοχικό την μικρή γιατί κρίμα είναι να μένει στην πόλη και ότι θα την πηγαίνουν αυτοί για μπάνιο.

Ο πατέρας μου 78 κι η μάνα μου δεν ξέρει μπάνιο....:roll::roll::roll::roll::roll:

800 εγκεφαλικά

😂😂😂😂😂😂😂Αχ!! Πολυ γελασα ετσι οπως το περιεγραψες!! Ναι, να τους δωσετε και δωρο εναν ναυαγοσωστη!

Βρήκα μια άσχετη δικαιολογία του στυλ "είναι Άνοιξη και πρέπει επιτέλους να πάει παιδικό να παίζει και με άλλα παιδάκια κι εσύ να ξεκουραστείς" και έληξε το θέμα. Διότι δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι, yoυ cannot teach an old dog new tricks που λέει και η αγγλική παροιμία.

Μια χαρά το χειρίστηκες. Δεν έχει νόημα να πικραθείτε - γιατί να καταλάβουν ότι αυτό που έκαναν είναι λάθος, αποκλείεται.

Απλά δεν περίμενα να φάω τέτοια ακύρωση απο τους δικούς μου, δεν συνάδει με τον χαρακτήρα τους βρε παιδί μου, τι να πω πια:(

Ο χαρακτήρας τους δεν είναι αυτός που ήταν κάποτε, αυτός που θυμάσαι από τη δική σου παιδική ηλικία. Πάει τώρα, μεγάλωσαν, έγιναν παπούδες... είναι άλλοι άνθρωποι, είτε μας αρέσει είτε όχι. Σε άλλα πράγματα καλύτεροι, σε άλλα χειρότεροι. Δέξου τους όπως είναι και κάνε τα κουμάντα σου. Είναι η πιο απλή, εύκολη και αποτελεσματική λύση.

Υ.Γ. Το καλοκαίρι διακοπές στο βουνό :P

Μια χαρά το χειρίστηκες. Δεν έχει νόημα να πικραθείτε - γιατί να καταλάβουν ότι αυτό που έκαναν είναι λάθος, αποκλείεται.

Ο χαρακτήρας τους δεν είναι αυτός που ήταν κάποτε, αυτός που θυμάσαι από τη δική σου παιδική ηλικία. Πάει τώρα, μεγάλωσαν, έγιναν παπούδες... είναι άλλοι άνθρωποι, είτε μας αρέσει είτε όχι. Σε άλλα πράγματα καλύτεροι, σε άλλα χειρότεροι. Δέξου τους όπως είναι και κάνε τα κουμάντα σου. Είναι η πιο απλή, εύκολη και αποτελεσματική λύση.

Υ.Γ. Το καλοκαίρι διακοπές στο βουνό :P

Μη βαζεις ιδεες!!! Μπορει να τα πανε για ορειβασια!!!😃😃😃

Διαφημίσεις

φιλη αν θεωρεις ότι δεν προκειται κατι να τους αλλαξει, αλλαξε τους...δεν υπαρχει μεση λυση!!

Εγω σε παρομοιο κλιμα, για αλλους λογους, δεν το αφηνα στη μητερα μου....

Εκαβη συμφωνω μαζι σου ...για τα 78!!

Όχι μονο για οδηγηση αλλα και για φυλλαξη....

Ο πεθερος μου ηταν 78 που πεθανε από καρδια , ευτυχως 5 λεπτα πριν παει τον 13χρονο ανιψιο μου στο μπάσκετ

Οκ μπορει να συμβει...αλλα οι πιθανότητες δειχνουν ότι αυτά τα γεγονοτα εινα πολύ πιο συχνα σε αυτές τις ηλικιες

Επισης....στην ελλαδα ζουμε...και ολοι ξερουμε πως γινονται κατά τη μεγαλυτερη πλειοψηφια οι εξετασεις ανανέωσης διπλώματος ;)

Διαφορετικα στον πεθερο μου , σιγουρα δεν θα το ανανεωναν ;)

Όχι μονο για οδηγηση αλλα και για φυλλαξη....

Ο πεθερος μου ηταν 78 που πεθανε από καρδια , ευτυχως 5 λεπτα πριν παει τον 13χρονο ανιψιο μου στο μπάσκετ

Α καλα η γιαγιά μου έπαθε εγκεφαλικό μπροστά μου οταν με φιλαγε

Ήμουν 5! Για ρωτα με αν έφυγαν απο το μυαλό μου οι εικόνες που είδα :-(

Εγώ σε ότι αφορά την υγεία των παιδιών μου είμαι σκύλα. Δεν θα κλάψω εγώ για να μη κακοκαρδίσω κανέναν! Στο αυτοκίνητο χωρίς ζώνη δεν μπαίνουν και για την ακρίβεια αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος δεν μπαίνουν ΚΑΝ. Και οι δικοί μου παππούδες είναι σημαντικά νεότεροι απ αυτούς που αναφέρετε. Όταν με κάνουν να τσακώνομαι με τον άνδρα μου (σπάνια γιατί δεν το επιτρέπω σε κανέναν τους. Αν θέλουμε να τσακωθούμε ας το κάνουμε από δική μας επιλογή!), τους το τονίζω. Τους λέω δηλαδή πως εξ αιτίας τους τσακωθήκαμε. Εννοείται αναφέρομαι σε περιπτώσεις που έφταιγαν εκείνοι.

Απ τη στιγμή που λες πως είναι εξαιρετικοί παππούδες, αν τους πεις τον πραγματικό λόγο που αναγκάζεσαι να πας το παιδί σχολείο (μεταξύ μας 4 ετών είναι, πρέπει να πάει. Στα 5.5.-6 είναι υποχρεωτικό και αν δεν έχει χτίσει ανοσοποιητικό θα το κάνει τότε που θα πρέπει να πηγαίνει σχολείο-άποψή μου-)πιστεύω θα στεναχωρηθούν και θα καταλάβουν αλλά δυστυχώς όσο πιο μεγάλος είναι ο άνθρωπος τόσο πιο απίθανο είναι να του βάλεις μυαλό...

Θα ξαναπώ 2 βασικά πράγματα (για μένα). 1ον δεν διακινδυνεύω την υγεία των παιδιών μου και 2ον δεν αφήνω κανέναν να μου δημιουργεί προβλήματα στον γάμο μου απ τη στιγμή που δεν υπάρχουν ήδη!

Οι σωστοί γονείς όσο υπερβολική κι αν σε βρίσκουν, κάποια στιγμή θα αναγνωρίσουν το σωστό ενώ θα έχουν ήδη αποδεχτεί τις υποδείξεις σου!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Κορίτσια μου ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Σήμερα ο μικρός πήγε παιδικό. Μου έσκισε την καρδιά βέβαια γιατί τον έπιασαν τα κλάματα κι έλεγε ότι θέλει να πάει στην γιαγιά. Ελπίζω να γυρίσει με άλλη διάθεση το μεσημέρι :?

Καλά αυτό με το ότι μπορεί να γίνει κάτι με τη γιαγιά και τον παππού και να είναι μπροστά τα παιδιά και το χειρότερο - μόνα στο σπίτι - ήταν μια ανησυχία που δεν το κρύβω ότι την είχα.

Στον παιδικό τους έπριξα, δεκαπέντε τηλέφωνα πήρα για να προσέχουν το παιδί να μην αρρωστήσει - απο γελοίο λόγο τουλάχιστον - τουτέστιν απο ίδρωμα και παράλειψη να τον αλλάξουνε εγκαίρως κλπ. Ελπίζω να εισακουστώ γιατί bye bye δουλίτσα μετά :?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...