Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδί στο αυτοκίνητο χωρίς ζώνη ασφαλείας


tzoutzouka

Recommended Posts

Καλημέρα σας!

 

Χθες στενοχωρήθηκα παρά πολύ με τους γονείς μου. Οι οποίοι, κατά τα άλλα, είναι άψογοι στην φύλαξη των παιδιών μου. ΑΛΛΑ! Έχουν ένα κουσούρι το οποίο εγώ και ο άντρας μου θεωρούμε ότι είναι αρκετό για να μην τους εμπιστευόμαστε τα παιδιά. Επιμένουν να βάζουν τα παιδιά στο αυτοκίνητο χωρίς ζώνες ασφαλείας (ειδικό κάθισμα δεν έχουν). Τα παιδιά είναι 7 και 4 αντίστοιχα.

 

Χθες το πρωί τους είχαμε αφήσει τον γιό μου. Κάποια στιγμή πήρα τηλέφωνο να δω τι κάνουν και ο πατέρας μου μου είπε πως είχαν πάει βόλτα - με τα πόδια. Αργότερα που ξαναπήρα να δω αν έχουν γυρίσει, μου είπε η μητέρα μου πως πήγαν μεν με τα πόδια, αλλά στον γυρισμό πήγε ο πατέρας μου και τους πήρε με το αυτοκίνητο και έβαλαν τον μικρό μέσα χωρίς καρεκλάκι ούτε καν με ζώνη. Το ξέρω ότι ο πατέρας μου οδηγεί με πολύ μικρή ταχύτητα. Αλλά στον δρόμο δεν υπάρχει μόνο αυτός. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που οδηγούν απρόσεκτα και μπορεί να πέσουν επάνω τους με απρόβλεπτες συνέπειες.

 

Αυτό που με στενοχώρησε είναι πως δεν γίνεται πρώτη φορά. Κι ενώ έχω τσακωθεί με την μάνα μου και της έχω εξηγήσει επανελλημένως πως εγώ και ο άντρας μου δεν δίνουμε την άδειά μας να μπαίνουν τα παιδιά χωρίς ζώνη στο αυτοκίνητο ή χωρίς το ειδικό καρεκλάκι, δεν δείχνει να συμμερίζεται και να σέβεται αυτή μας την επιθυμία. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω αυτό. Είναι μορφωμένη, καλλιεργημένη γυναίκα, με αξίες και τελείως αντικειμενικά, δίνει πολύ καλές αρχές στα παιδιά μας. Σε αυτό όμως είναι εντελώς φάουλ. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε την απόφαση να στείλουμε τον μικρό ξανά στον παιδικό. Τον κρατούσαμε επίτηδες στο σπίτι γιατί αρρώσταινε πολύ συχνά και αναγκαζόμασταν με τη σειρά μας κι εμείς να μένουμε σπίτι για να τον φυλάμε. Να σημειώσω εδώ πως, ούτε η πεθερά ούτε η μαμά μου μπορεί να τον φυλάξει σε περίπτωση ασθένειας, λόγω προβλημάτων υγείας που τις αναγκάζουν να μένουν μακρυά σε περίπτωση ασθένειας. Για να πάρουμε κάποια γυναίκα είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεδομένων των οικονομικών μας.

 

Επίσης με ανάγκασε να απολογούμαι στον άντρα μου ο οποίος φυσικά το έμαθε τι έγινε. Του το είπε ο γιός μας ότι πήγαν βόλτα με το αυτοκίνητο. Και φυσικά τα πήρε στο κρανίο με τη μάνα μου και δεν έχει άδικο. Κι εγώ το ίδιο θα ένιωθα και μάλιστα θα αντιδρούσα και πιο άσχημα απο αυτόν. Κι έρχομαι και αναρωτιέμαι...δεν το σκέφτηκε ότι θα δημιουργήσει θέμα χωρίς λόγο? Γιατί με έφερε σε τόσο δύσκολη θέση? Γιατί μου δημιουργεί πρόβλημα και με αναγκάζει να πάω το παιδί στον παιδικό με συνέπεια να αρρωσταίνει και να έχουμε πρόβλημα με τη δουλειά μας?

 

Είμαι πολύ στενοχωρημένη...Νιώθω πως δεν μπορώ να στηρίζομαι πια επάνω της, εκεί που ήταν ο μόνος άνθρωπος που είχα εμπιστοσύνη για τα παιδιά μου...:(

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Eγω θα εκανα το ακόλουθο: θα τους μαζευα ένα απόγευμα μπροστα στον υπολογιστη και θα τους εδειχνα βιντεακια από κρας τεστ για παιδια με και χωρις ζώνη ή ειδικο καρεκλάκι. Θα τους εδειχνα παιδακια που καθηλώθηκαν σε αναπηρικα καροτσάκια μετα από "αθωες" βόλτες με αυτοκίνητο. Θα τους εδειχνα άρθρα με στατιστικες για θανατους παιδιων σε τροχαια. Μετα θα τους ρωτουσα..."ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΑΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΙΑΣ ΣΑΣ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΓΓΟΝΙ ΣΑΣ"???

Όποτε το αφήνετε στους γονεις σου τότε αφήστε και το καθισμα αυτοκινητου μαζι...Διοτι για το 4χρονο δεν βοηθα η ζωνη...οποτε αφου εσεις δεν αφήνετε το καρεκλακι σε μια περιπτωση εκτακτης ανάγκης πως περιμενετε να μετακινησουν το παιδι?? Αρα φερετε και εσεις ευθυνη...η ζωνη για το 4χρονο δεν είναι λυση ούτως ή άλλως!!

Αν δεν καταλαβουν μετα από αυτό οι γονείς σου εγω προσωπικα δεν θα αφηνα το παιδι μου στα χέρια τους...

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.

 

Ζώνη ασφαλείας δεν κάνει για το τετράχρονο, εννοείται μόνο καρεκλάκι. Το οποίο όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί να λύνεται και να ξελύνεται κάθε πρωί και κάθε μεσημέρι απο το ένα αυτοκίνητο στο άλλο. Για περίπτωση έκτακτης ανάγκης η δουλειά του άντρα μου είναι τόσο κοντά στο σπίτι των γονιών μου που ανα πάσα στιγμή μπορεί να πάει σφαίρα και να πάρει το παιδί αν, ω μη γένοιτο, προκύψει κάτι.

 

Και δεν χρειάζεται να δουν κανένα βίντεο. Δυστυχώς, έχουμε ζωντανό παράδειγμα απο ζευγάρι φίλων μας που έχασαν το παιδάκι τους σε αυτοκινητιστικό. Έπεσε πάνω τους αυτοκίνητο απο το αντίθετο ρεύμα και το παιδάκι τους, το οποίο κρατούσε στην αγκαλιά της μια φίλη τους στο πίσω κάθισμα, έχασε τη ζωή του απο την σύγκρουση. Χωρίς αυτοί να τρέχουν. Γιαυτό εγώ κι ο άντρας μου το θεωρούμε απαράδεκτο να μην λαμβάνουν καθόλου υπόψη τους το τόσο κοντινό παράδειγμα του τι μπορεί να γίνει σε παρόμοια περίπτωση. Και γιαυτό είμαι τόσο στενοχωρημένη.

Link to comment
Share on other sites

Εκείνοι για ποιον λόγο αρνούνται να τους βάλουν ζώνη;

 

Πάντως, πράγματι ειδικά για το 4χρονο, η ζώνη μπορεί να γίνει και επικίνδυνη από πάνω. Γιατί δεν τους παίρνετε 2 booster καρεκλάκια που είναι πολύ πρακτικά; Μπορείτε να βρείτε με 20 ευρώ ή και φθηνότερα στο διαδίκτυο.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά σε τέτοιες περιπτώσεις έχεις δύο επιλογές. Πρώτον να βρεις τι είναι αυτό που τους σταματά από το να κάνουν αυτό που θέλεις (π.χ. έχουν καρεκλάκι στο αυτοκίνητό τους? αν όχι, γιατί όχι? αν ναι, ποιος ο λόγος να μην το χρησιμοποιούν?) και αφού το βρεις να το διορθώσεις (π.χ. να τους αγοράσεις καρεκλάκι ή να πάρεις διαφορετικό καρεκλάκι ή να πείσεις το παιδί να μην μπαίνει σε αυτοκίνητο χωρίς καρεκλάκι).

 

Δεύτερη επιλογή, να μην τους δίνεις την ευκαιρία να κάνουν αυτό που δεν θέλεις να κάνουν (π.χ. να μην τους αφήνεις το παιδί).

 

Το να προσπαθήσεις να τους σοκάρεις είναι μια τεχνική που θεωρητικά θα έπρεπε να πιάνει, αλλά στην πράξη μην περιμένεις να δεις αποτέλεσμα. Αν δεν πείστηκαν από την τραγική ιστορία των φίλων σας, δεν πρόκειται να πειστούν βλέποντας ένα βίντεο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το βασικό είναι πως μας θεωρούνε υπερβολικούς. Αυτό είναι το πρόβλημα. Και καρεκλάκι να παίρναμε υποψιάζομαι πως δεν επρόκειτο να το χρησιμοποιήσουν. Ο πατέρας μου είναι 78 χρονών και να του δείξουμε πως να το κάνει, θα το ξεχάσει, γιατί λόγω ηλικίας έχει αρχίσει και το χάνει λίγο. Η μαμά μου μας θεωρεί υπερβολικούς και ότι επειδή οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές και επειδή πηγαίνουν με 20 το κακό δεν θα τους βρει και στο κάτω κάτω έτσι μας μεγάλωσαν μωρέ τι πάθαμε εμείς?

 

Μιλάμε για μορφωμένους ανθρώπους τώρα ε? Και κατά τα άλλα πολύ υπεύθυνους. Ειλικρινά δεν έχω τίποτα άλλο να τους προσάψω. Τους έχω πει να μην βάζουν στο αυτοκίνητο τα παιδιά. Ούτως ή άλλως δεν είναι πολλές οι ώρες που μένουν μαζί τους - μόνο τα πρωινά - θεωρώ πως δεν θα τραβήξουν και τόσο μεγάλο ζόρι είτε να μείνουν στο σπίτι είτε να πάνε κάπου κοντά με τα πόδια αν δεν αντέχουνε μέσα. Για να πω την αλήθεια χθες θεώρησα πως η μαμά μου με έγραψε κανονικά και έκανε το δικό της σκεφτόμενη πως είμαι υπερβολική και αυστηρή.

Link to comment
Share on other sites

78 και οδηγεί;;

 

Θα έλεγα να πεις στους γονείς σου ότι έχεις ιδιαίτερη ευαισθησία-φοβία για το θέμα, αφού έχεις και το παράδειγμα των φίλων σου που έχασαν το παιδί τους και πως τους παρακαλείς να σεβασθούν το πως νιώθεις. Εάν δεν είναι σε θέση να το κάνουν, να μην βάζουν καθόλου τα παιδιά στο αυτ/το. Δεν μπορώ πες να ζω καθημερινά με το φόβο και την ανασφάλεια ότι κάτι θα συμβεί.

Γίνε λίγο πιο αυστηρή.

Link to comment
Share on other sites

Ούτως ή άλλως δεν είναι πολλές οι ώρες που μένουν μαζί τους - μόνο τα πρωινά - θεωρώ πως δεν θα τραβήξουν και τόσο μεγάλο ζόρι είτε να μείνουν στο σπίτι είτε να πάνε κάπου κοντά με τα πόδια αν δεν αντέχουνε μέσα.

Κοίτα να δεις, σε αυτό δεν μπορείς να βασιστείς. Αν τους έρθει να πάνε βόλτα ή σούπερ μάρκετ, θα μπουν στο αυτοκίνητο και θα πάνε (και το παιδί μαζί). Πρώτον γιατί δεν θα τους περάσει από το μυαλό να αλλάξουν το πρόγραμμά τους (ή γιατί πρέπει, αυτή τη στιγμή, απαραιτήτως, να πάρουν τυρί γκούντα) και δεύτερον γιατί στην ηλικία που είναι, το να πας βόλτα ή για ψώνια με τα πόδια είναι μια κουβέντα, ειδικά αν έχουν αρθριτικά, είναι υπέρβαροι ή γενικά δεν περπατάνε πολύ.

 

Οπότε οι επιλογές σου είναι ή να μην αφήνεις ποτέ το παιδί μαζί τους ή να πάρεις ένα καρεκλάκι και να το εγκαταστείσεις στο αυτοκίνητό τους. Ίσως ένα απλό booster seat που σου είπε η Εκάβη πιο πάνω. Αυτό δεν χρειάζεται να έχεις ειδικές ικανότητες για να το δέσεις, αφού απλά βάζεις ζώνη.

 

Μόνο αν και οι ίδιοι φοράνε ζώνες όμως. Αν γενικά μπαίνουν στο αυτοκίνητο χωρίς ζώνη, τότε δεν θα βάλουν ούτε στο παιδί...

 

78 και οδηγεί;;

Γιατί να μην οδηγεί; Και ο δικός μου τόσο είναι και οδηγεί ακόμα, όπως και όλοι οι φίλοι του που είναι της ίδιας πάνω-κάτω ηλικίας.

Link to comment
Share on other sites

78 και οδηγεί;;

 

Θα έλεγα να πεις στους γονείς σου ότι έχεις ιδιαίτερη ευαισθησία-φοβία για το θέμα, αφού έχεις και το παράδειγμα των φίλων σου που έχασαν το παιδί τους και πως τους παρακαλείς να σεβασθούν το πως νιώθεις. Εάν δεν είναι σε θέση να το κάνουν, να μην βάζουν καθόλου τα παιδιά στο αυτ/το. Δεν μπορώ πες να ζω καθημερινά με το φόβο και την ανασφάλεια ότι κάτι θα συμβεί.

Γίνε λίγο πιο αυστηρή.

 

Oh yes...κι αυτά τα έχω πει...αλλά τπτ...:roll:

 

Κι αυτό που με στενοχωρεί είναι 1. πως αναγκάζομαι να μην τους αφήνω πια τα παιδιά παρόλο που κατά τα άλλα είναι τόσο τρυφεροί και δοτικοί με τα εγγόνια τους απ' όλες τις απόψεις και συναισθηματικά και οικονομικά και 2. ο άντρας μου έχει γίνει πυρ και μανία - χωρίς να το δείχνει μπροστά τους - αλλά με το δίκιο του.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μην οδηγεί; Και ο δικός μου τόσο είναι και οδηγεί ακόμα, όπως και όλοι οι φίλοι του που είναι της ίδιας πάνω-κάτω ηλικίας.

 

Γιατί το όριο ηλικίας είναι τα 65...:P

 

Έχει ανανεώσει το δίπλωμά του;

 

Το θεωρώ πολύ επικίνδυνο να οδηγεί ο οποιοσδήποτε σε αυτή την ηλικία.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κι αυτό που με στενοχωρεί είναι 1. πως αναγκάζομαι να μην τους αφήνω πια τα παιδιά παρόλο που κατά τα άλλα είναι τόσο τρυφεροί και δοτικοί με τα εγγόνια τους απ' όλες τις απόψεις και συναισθηματικά και οικονομικά

Θα τους τα αφήνεις σε φάσεις που δεν μπορούν να πάνε κάπου με το αυτοκίνητο π.χ. αργά το απόγευμα ή όταν πρόκεται να λείψεις για πολύ λίγο (οπότε δεν προλαβαίνουν να πάνε βόλτα) ή όταν έχεις κατά λάθος στην τσέπη σου τα κλειδιά τους :P

 

Γιατί το όριο ηλικίας είναι τα 65...:P

 

Έχει ανανεώσει το δίπλωμά του;

Φυσικά και το έχει ανανεώσει. Επικίνδυνοι είναι πολλοί οδηγοί, και τα 18χρονα που πήραν δίπλωμα χθες και την έχουν δει ραλίστες, και οι 35άρες που το πήραν νύχτα, και αυτοί που δεν έπρεπε να το έχουν πάρει ποτέ και τόσοι άλλοι...

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα να δεις, σε αυτό δεν μπορείς να βασιστείς. Αν τους έρθει να πάνε βόλτα ή σούπερ μάρκετ, θα μπουν στο αυτοκίνητο και θα πάνε (και το παιδί μαζί). Πρώτον γιατί δεν θα τους περάσει από το μυαλό να αλλάξουν το πρόγραμμά τους και δεύτερον γιατί στην ηλικία που είναι, το να πας βόλτα ή για ψώνια με τα πόδια είναι μια κουβέντα, ειδικά αν έχουν αρθριτικά, είναι υπέρβαροι ή γενικά δεν περπατάνε πολύ.

 

Οπότε οι επιλογές σου είναι ή να μην αφήνεις ποτέ το παιδί μαζί τους ή να πάρεις ένα καρεκλάκι και να το εγκαταστείσεις στο αυτοκίνητό τους. Ίσως ένα απλό booster seat που σου είπε η Εκάβη πιο πάνω. Αυτό δεν χρειάζεται να έχεις ειδικές ικανότητες για να το δέσεις, αφού απλά βάζεις ζώνη.

 

Μόνο αν και οι ίδιοι φοράνε ζώνες όμως. Αν γενικά μπαίνουν στο αυτοκίνητο χωρίς ζώνη, τότε δεν θα βάλουν ούτε στο παιδί...

 

 

Γιατί να μην οδηγεί; Και ο δικός μου τόσο είναι και οδηγεί ακόμα, όπως και όλοι οι φίλοι του που είναι της ίδιας πάνω-κάτω ηλικίας.

 

Νομίζω ότι το booster seat δεν επιτρέπεται για ηλικία 4...ή κάνω λάθος? Πρέπει να υπάρχει κανονικό καρεκλάκι. Επίσης ναι, οι ίδιοι δεν βάζουν ζώνη για κοντινές αποστάσεις, οπότε και την θεωρούν υπερβολική την ανησυχία μας.

 

Κατά τα άλλα για τη μαμά μου επιβάλλεται να περπατάει, για ιατρικούς λόγους και μια χαρά μπορεί να περπατάει. Δεν είπαμε να πηγαίνει ειδικές διαδρομές, μια ευθεία είναι απο το σπίτι τους μέχρι το σούπερ μάρκετ ας πούμε.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τζουτζούκα θα προσπαθούσα να τους πιάσω στο φιλότιμο.

"τόσο δύσκολο είναι να μου κάνετε αυτή τη χάρη έστω και αν με θεωρείτε υπερβολική;" Προτιμάτε να μαλώνουμε συνέχεια ή να είμαι μέσα στο άγχος; Εξάλλου τι παράδειγμα δίνετε στα παιδιά; ότι δεν ακούμε αυτό που μας λέει η μαμά;"

Link to comment
Share on other sites

Θα τους τα αφήνεις σε φάσεις που δεν μπορούν να πάνε κάπου με το αυτοκίνητο π.χ. αργά το απόγευμα ή όταν πρόκεται να λείψεις για πολύ λίγο (οπότε δεν προλαβαίνουν να πάνε βόλτα) ή όταν έχεις κατά λάθος στην τσέπη σου τα κλειδιά τους :P

 

Καλά τώρα ο άντρας μου έχει αγχωθεί τόσο πολύ και τσατιστεί με την μάνα μου, που δεν θα θέλει να τους τα αφήνουμε καθόλου:roll:

 

Και για να είμαι ειλικρινής, αν το έκανε αυτό η πεθερά μου, θα έκανα κανά εξάμηνο να της ξαναμιλήσω..

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τζουτζούκα θα προσπαθούσα να τους πιάσω στο φιλότιμο.

"τόσο δύσκολο είναι να μου κάνετε αυτή τη χάρη έστω και αν με θεωρείτε υπερβολική;" Προτιμάτε να μαλώνουμε συνέχεια ή να είμαι μέσα στο άγχος; Εξάλλου τι παράδειγμα δίνετε στα παιδιά; ότι δεν ακούμε αυτό που μας λέει η μαμά;"

Και άμα σε ακούσουν, Τζουτζούκα, έλα να τα πεις και στους δικούς μου :P γιατί έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου και αποτέλεσμα μηδέν (όχι για το συγκεκριμένο θέμα, για άλλα θέματα).

 

Booster seat μπορείς να χρησιμοποιήσεις από 4 χρονών απ' ό,τι ξέρω, εκτός αν το παιδάκι είναι πολύ μικρόσωμο. Αλλά αν οι γονείς σου μπαίνουν οι ίδιοι στο αυτοκίνητο χωρίς ζώνη, τότε το ξεχνάς το booster seat.

 

Ο μαμά σου περπατάει, ο πατέρας σου?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Φυσικά και το έχει ανανεώσει. Επικίνδυνοι είναι πολλοί οδηγοί, και τα 18χρονα που πήραν δίπλωμα χθες και την έχουν δει ραλίστες, και οι 35άρες που το πήραν νύχτα, και αυτοί που δεν έπρεπε να το έχουν πάρει ποτέ και τόσοι άλλοι...

 

Εννοούσα ο πατέρας της τζουτζούκας.

 

Εννοείται όλοι αυτοί είναι επικίνδυνοι. Απλώς στα 78 προστίθενται και προβλήματα υγείας, μειωμένα αντανακλαστικά κτλ.

 

Νομίζω ότι το booster seat δεν επιτρέπεται για ηλικία 4...ή κάνω λάθος? Πρέπει να υπάρχει κανονικό καρεκλάκι. Επίσης ναι, οι ίδιοι δεν βάζουν ζώνη για κοντινές αποστάσεις, οπότε και την θεωρούν υπερβολική την ανησυχία μας.

 

Με τα κιλά πάει. Υπάρχει booster για πάνω από 9 κιλά.

Link to comment
Share on other sites

Και άμα σε ακούσουν, Τζουτζούκα, έλα να τα πεις και στους δικούς μου :P γιατί έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου και αποτέλεσμα μηδέν (όχι για το συγκεκριμένο θέμα, για άλλα θέματα).

 

Επειδή το θέμα της τζουτζούκας με τους γονείς της είναι 1 μόνο όπως λέει, ίσως υπάρχει ελπίδα. Αν δεν καταφέρει τίποτα, μετά θα πρέπει να αγριέψει.

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται όλοι αυτοί είναι επικίνδυνοι. Απλώς στα 78 προστίθενται και προβλήματα υγείας, μειωμένα αντανακλαστικά κτλ.

Κερδίζεις όμως σε εμπειρία και είναι λιγότερο πιθανό να κάνεις ταρζανιές. Επίσης πολλοί νέοι έχουν αισχρά αντανακλαστικά.

 

Αλλά εν πάση περιπτώσει το θέμα είναι άλλο, ότι το αυτοκίνητο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία είναι εργαλείο και δεν μπορείς να τους το στερήσεις.

 

Επειδή το θέμα της τζουτζούκας με τους γονείς της είναι 1 μόνο όπως λέει, ίσως υπάρχει ελπίδα. Αν δεν καταφέρει τίποτα, μετά θα πρέπει να αγριέψει.

Ένα αλλά καίει!

 

Εγώ πάντως δεν πιστεύω πως άνθρωπος που δεν βάζει ο ίδιος ζώνη και που θεωρεί ότι είναι ΟΚ και τα παιδιά να μπαίνουν στο αυτοκίνητο χωρίς καρεκλάκι, θα πειστεί ό,τι και να του πεις. Αν έβαζαν ζώνη οι ίδιοι, το booster seat θα ήταν μια καλή λύση.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτάξτε να δείτε, εγώ θα προτιμούσα να μην βάζουν καθόλου τα παδιά στο αυτοκίνητο γιατί, όσο καλοί οδηγοί κι αν είναι, είναι μεγάλοι άνθρωποι, τελεία και παύλα. Κάτσε βρε χρυσή μου σπίτι, δεν είναι δα και πολλές οι ώρες και δεν θα σε έχω για πολύ καιρό δεσμευμένο/η. Ή πήγαινε με τα πόδια σε κοντινή απόσταση. Γιατί να δημιουργηθεί θέμα εκεί που δεν υπάρχει? 'Αντε να συμμαζέψω τώρα τον άντρα μου που, ότι και να πει, δεν μπορώ να πω κουβέντα γιατί έχει δίκιο. Τους αρέσει τώρα να έχει να λέει ο γαμπρός? Χώρια που μου δημιουργείς πρόβλημα και με το παιδί και με τη δουλειά μου. Λες και δεν έχουν δουλέψει οι ίδιοι, λες και δεν ξέρουν απο δουλειές, λες και δεν ξέρουν τι έχουμε αντιμετωπίσει τόσο καιρό με τις απουσίες μας απο τη δουλειά...τι να πω ρε κορίτσια...τελικά αν δεν μπορεί η μάνα να μένει με τα παιδιά μέχρι να μεγαλώσουν λίγο και αναγκάζεσαι να βασίζεσαι σε άλλους...άστα βράστα!

Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστευω παντως οτι το να πηγαινει με 20 χιλ. ειναι καλυτερο. Ισα-ισα που πολλες φορες ειναι ακρως επικινδυνο! Κι οπως ειπες κι εσυ προηγουμενως μπορει καποιος αλλος να ειναι υπαιτιος για να γινει ατυχημα. Κι εγω πριν μηνες ημουν παρκαρισμενη κανονικοτατα με το μωρο τοτε 7 μηνων και ηρθε κι επεσε καποιος πανω μου γιατι ηθελε να κανει επιτοπου αναστροφη. Αλλα αν μου λες οτι εχετε τετοιο περιστατικο σε φιλικο σας ζευγαρι και δεν ταρακουνηθηκαν τι να πω!! Αληθεια τωρα πως το πηραν που το πατε παιδικο;

Link to comment
Share on other sites

Κοιτάξτε να δείτε, εγώ θα προτιμούσα να μην βάζουν καθόλου τα παδιά στο αυτοκίνητο γιατί, όσο καλοί οδηγοί κι αν είναι, είναι μεγάλοι άνθρωποι, τελεία και παύλα. Κάτσε βρε χρυσή μου σπίτι, δεν είναι δα και πολλές οι ώρες και δεν θα σε έχω για πολύ καιρό δεσμευμένο/η. Ή πήγαινε με τα πόδια σε κοντινή απόσταση. Γιατί να δημιουργηθεί θέμα εκεί που δεν υπάρχει? 'Αντε να συμμαζέψω τώρα τον άντρα μου που, ότι και να πει, δεν μπορώ να πω κουβέντα γιατί έχει δίκιο. Τους αρέσει τώρα να έχει να λέει ο γαμπρός? Χώρια που μου δημιουργείς πρόβλημα και με το παιδί και με τη δουλειά μου. Λες και δεν έχουν δουλέψει οι ίδιοι, λες και δεν ξέρουν απο δουλειές, λες και δεν ξέρουν τι έχουμε αντιμετωπίσει τόσο καιρό με τις απουσίες μας απο τη δουλειά...τι να πω ρε κορίτσια...τελικά αν δεν μπορεί η μάνα να μένει με τα παιδιά μέχρι να μεγαλώσουν λίγο και αναγκάζεσαι να βασίζεσαι σε άλλους...άστα βράστα!

 

Ετσι οπως τα λες ειναι. Συμφωνω απολυτως μαζι σου! Και στην τελικη αν θελουν να βγουν απο το σπιτι ντε και καλα,να πανε με τα ποδια σε κανενα παρκο με τα ποδηλατακια τους εκει κοντα ή στις κουνιες αν υπαρχουν πουθενα τριγυρω ή στο φουρνο να παρουνε κατι να φανε κ.τ.λ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστευω παντως οτι το να πηγαινει με 20 χιλ. ειναι καλυτερο. Ισα-ισα που πολλες φορες ειναι ακρως επικινδυνο! Κι οπως ειπες κι εσυ προηγουμενως μπορει καποιος αλλος να ειναι υπαιτιος για να γινει ατυχημα. Κι εγω πριν μηνες ημουν παρκαρισμενη κανονικοτατα με το μωρο τοτε 7 μηνων και ηρθε κι επεσε καποιος πανω μου γιατι ηθελε να κανει επιτοπου αναστροφη. Αλλα αν μου λες οτι εχετε τετοιο περιστατικο σε φιλικο σας ζευγαρι και δεν ταρακουνηθηκαν τι να πω!! Αληθεια τωρα πως το πηραν που το πατε παιδικο;

 

Κοίτα επειδή γενικά υπήρξαν άψογοι με τα παιδιά αλλά και μαζί μας προτίμησα να μην τους πω τον πραγματικό λόγο που θα πάει παιδικό ο μικρός. Δεν ήθελα να πικραθούμε περαιτέρω, μέσα μου όμως είμαι πολύ στενοχωρημένη. Βρήκα μια άσχετη δικαιολογία του στυλ "είναι Άνοιξη και πρέπει επιτέλους να πάει παιδικό να παίζει και με άλλα παιδάκια κι εσύ να ξεκουραστείς" και έληξε το θέμα. Διότι δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι, yoυ cannot teach an old dog new tricks που λέει και η αγγλική παροιμία.

 

Απλά δεν περίμενα να φάω τέτοια ακύρωση απο τους δικούς μου, δεν συνάδει με τον χαρακτήρα τους βρε παιδί μου, τι να πω πια:(

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα επειδή γενικά υπήρξαν άψογοι με τα παιδιά αλλά και μαζί μας προτίμησα να μην τους πω τον πραγματικό λόγο που θα πάει παιδικό ο μικρός. Δεν ήθελα να πικραθούμε περαιτέρω, μέσα μου όμως είμαι πολύ στενοχωρημένη. Βρήκα μια άσχετη δικαιολογία του στυλ "είναι Άνοιξη και πρέπει επιτέλους να πάει παιδικό να παίζει και με άλλα παιδάκια κι εσύ να ξεκουραστείς" και έληξε το θέμα. Διότι δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι, yoυ cannot teach an old dog new tricks που λέει και η αγγλική παροιμία.

 

Απλά δεν περίμενα να φάω τέτοια ακύρωση απο τους δικούς μου, δεν συνάδει με τον χαρακτήρα τους βρε παιδί μου, τι να πω πια:(

 

Πραγματικα δε μπορω να φανταστω ανθρωπο να μη θελει να βαλει ζωνη στο αυτοκινητο! Αλλα πρεπει να τον σταματησει η τροχαια,ειδικα με τα παιδια μεσα, και να δουμε τι θα πει! Για μενα επρεπε να τους πεις τον πραγματικο λογο που τα παιρνεις απο κει μηπως και ταρακουνηθουν....αλλα βεβαια αυτοι μπορει να νομιζουν οτι βαζοντας τα στο αυτοκινητο χωρις ζωνη, τους προσφερουν σουπερ ουαου διασκεδαση!!

Link to comment
Share on other sites

Έχουν καταλάβει πόσο πολύ σας ενοχλεί και σας αγχώνει αυτή η κατάσταση; Γιατί βλέπω ότι αποφεύγεις να μιλήσεις στα ίσια.

 

Δεν το αποφεύγω, ίσα ίσα που έχω μιλήσει πολλές φορές στα ίσα και έχω φωνάξει και έχω τσακωθεί και έχω χαρακτηριστεί και υπερβολική. Απλά δεν νομίζω ότι θα αλλάξουν γνώμη πια, οπότε προτιμώ κι εγώ να κάνω ότι νομίζω ότι είναι το σωστό και να έχω και την ηρεμία μου. Διότι άμα πω στη μάνα μου πόσο νευρίασε ο άντρας μου θα αρχίσουμε "αφορμή έψαχνε για να μην φυλάμε το παιδί??? με τόσα που έχουμε προσφέρει μπλα μπλα μπλα και γιατί είσαστε τόσο υπερβολικοί μπλα μπλα μπλα και μήπως του έβαλε λόγια η μάνα του μπλα μπλα μπλα":roll::roll::roll: κλπ κλπ κλπ

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...