Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Την Παρασκευη το βράδυ, για πρώτη φορά άφησα τη μικρη μου να κοιμηθει στη μητέρα μου. Ειχε 2 μέρες που ειχε ξυπνησει μονο μια φορά τη νυχτα (αντι για τις 2 που συνηθιζε) και έτσι το τόλμισα. Το αποτέλεσμα ήταν πως η μικρή ξύπνησε το βράδυ, η μαμα μου της χάιδεψε, την γύρησε πλευρο και η δικιά μου συνέχισε τον ύπνο της κανονικά! Ετσι δεν θηλασε καθόλου για ένα 24ωρο! Εχθες το βράδυ λοιπόν είμασταν πάλι σπίτι μας. Η μικρή δεν ξύπνησε καθόλου, παρά μόνο στις 6 το πρωί, οπότε και την έφερα στο κρεβάτι μας. Σας πληροφορώ πως μόλις την έβαλα δίπλα μου, αυτο που βρηκε μπροστά της ήταν η μούρη μου. Μου έρηξε μια γληψια λοιπόν, γυρισε πλευρό και συνέχισε τον ύπνο της! Δεύτερο 24ωρο χωρίς θηλασμό! Λέτε???? Λέτε όντως να σταμάτησε έτσι ξαφνικά???

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα EvaBar.

Πολύ πιθανό να τα καταφέρατε τόσο απλά.Και εγώ δεν το πίστευα κορίτσι μου...

Θα υπάρξουν λίγα πισωγυρίσματα,αλλά αν είσαι αποφασιστική θα περάσουν αναίμακτα και σύντομα.Σημειώνω 12η μέρα χωρίς θηλασμό,μετά την 5η-6η μου ξύπνησε 2 βράδια, από 1 φορά,την έβαλα δίπλα μου,έκλαψε για ένα λεπτό περίπου και κοιμήθηκε ξανά μια χαρά.Το πρωί της Κυριακής επίσης ήρθε και μου τράβαγε το μπλουζάκι,είπα η μαμά δεν έχει γάλα και πήγαμε να παίξουμε στο σαλόνι.Θέλω να πω,δεν πιστεύω ότι ξεχνάνε τόσο απότομα αλλά δεν επιμένουν τόσο αν τους το αρνηθείς.Και σιγά σιγά πιστεύω θα χάσουν τελείως το ενδιαφέρον.Καλή συνέχεια,φαίνεται πως τα καταφέρατε και εσείς:-D

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Καλημέρα EvaBar.

Πολύ πιθανό να τα καταφέρατε τόσο απλά.Και εγώ δεν το πίστευα κορίτσι μου...

Θα υπάρξουν λίγα πισωγυρίσματα,αλλά αν είσαι αποφασιστική θα περάσουν αναίμακτα και σύντομα.Σημειώνω 12η μέρα χωρίς θηλασμό,μετά την 5η-6η μου ξύπνησε 2 βράδια, από 1 φορά,την έβαλα δίπλα μου,έκλαψε για ένα λεπτό περίπου και κοιμήθηκε ξανά μια χαρά.Το πρωί της Κυριακής επίσης ήρθε και μου τράβαγε το μπλουζάκι,είπα η μαμά δεν έχει γάλα και πήγαμε να παίξουμε στο σαλόνι.Θέλω να πω,δεν πιστεύω ότι ξεχνάνε τόσο απότομα αλλά δεν επιμένουν τόσο αν τους το αρνηθείς.Και σιγά σιγά πιστεύω θα χάσουν τελείως το ενδιαφέρον.Καλή συνέχεια,φαίνεται πως τα καταφέρατε και εσείς:-D

Ποτέ λοιπόν δεν είχα φανταστεί, πως θα αποθήλαζα τελικά τόσο εύκολα! Ωωωωω ναι! Είναι γεγονός! Κλείσαμε μια εβδομάδα χωρίς θηλασμό οπότε και θεωρω οτί είναι οριστικό! Το κοριτσάκι μου απο τη μια στιγμή στην άλλη απλά αποφάσισε να μην ξαναζητησει το βυζάκι της μαμάς.

Ξέρω πως πολλές μαμάδες νοιώθουν μια στεναχωρια για τη διακοπή του θηλασμού. Για τη διακοπή αυτου του είδους της επαφής με το μικρό τους. Εγω κορίτσια, νοιώθω ανακούφιση (δεν ντρέπομαι να το πω), νοιώθω περιφάνια για τον εαυτό μου που παρα τα τεράστια προβλήμματα ειδικά τους πρώτους 3-4 μήνες κατάφερα να φτάσω και να ξεπεράσω τον στόχο μου που ήταν το ένα έτος θηλασμού.

Κρατώ μέσα μου την υπέροχη αίσθηση του να προσφέρω στη μικρή μου την αγάπη μου, μέσω του θηλασμού, αλλά πραγματικά δεν θα μου λείψει!

Κουράστηκα τόσο πολύ, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, που δεν έχω χωρο μέσα μου για στεναχωρια για το τέλος αυτης της σχέσης.

Νοιώθω πως έκανα οτι καλύτερο μπορούσα και χαίρομαι πραγματικά που ο αποθηλασμός ήρθε σταδιακά και χωρίς να της το επιβάλω, αλλά "ακουγοντας" τα θέλω της. Επίσης θέλω να πω πως σε σχέση με τον αποθηλασμό στο γιο μου (οπου ενω προσπαθησα για φυσικο αποθηλασμό τελικά πήρα χάπια) τωρα δεν υπέφερα καθόλου! Στο γιο μου ειχα πρηστει τραγικά. Πονούσα έντονα την πρώτη βδομάδα. Η μάνα μου με είχε φασκιώσει κιόλας... (είναι μαία). Ταλαιπόρια δηλαδή. Τώρα... την τρίτη πια μέρα που δεν θηλασε η μικρη, ένοιωσα πια πρησμένο το στήθος (οχι ομως σκληρό) και για κανα 2 μέρες είχα κάποιες μικρο ενοχλήσεις, και τιποτα αλλο. Σημερα σχεδον έχουν φυγει και αυτές. Μιλάμε για χλίδα!

Καλή συνέχεια λοιπόν κορίτσια και ελπίζω ολες να αποθηλάσετε τόσο ευκολα όσο εγω!

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Καλησπέρα σας!

Χαίρομαι που τα καταφέρνετε να αποθηλασετε τόσο ομαλα τα παιδάκια σας και παιρνουμε κι εμείς θάρρος για να συνεχίσουμε και να επιτύχουμε τον αποθηλασμο.

Εμείς είμαστε ακόμα σε παρόμοιο στάδιο.

Θηλαζουν πρωι μια φορα και βράδυ αλλα ομολογώ λιγότερη ώρα απο πριν και μάλιστα εχθές ο ένας ήπιε 180μλ γάλα εβαπορε και μετα κοιμήθηκε χωρίς να επιμένει στον θηλασμο. Σήμερα επέμενε ενω ήπιε 110 μλ και δεν του αρνήθηκα ένα τέλη. Ο άλλος πίνει πολυ λιγότερο ξένο γύρω στα 40-50μλ και μετα θέλει οπωσδήποτε να θηλασει ενω στην διάρκεια της μέρας δεν θα μου ζητήσει καθόλου...

Έχω να σας πω και κάτι άλλο...

Λοιπόν μια ξαδερφη μου που ακόμα θηλαζει κι αυτη το 20 μηνών παιδι της πήγε στον ένα απο τους δυο παιδιατρους που έχει (ναι, έχει δυο) και του είπε ότι θηλαζει και αυτός της είπε πως αν συνεχίσει να θηλαζει το παιδι της, αυτο θα γίνει χαζό γιατι ο θηλασμος πέρα του 6μηνου καταστρέφει τα εγκεφαλικά του κύτταρα :?:???: . Ο ίδιος πριν οχτώ μήνες περίπου της είπε πως αν συνεχίσει να θηλαζει θα της πέσει η μήτρα και ότι κάνει κακο στον εαυτό της. Της επιβάλει έντονα να κόψει τον θηλασμο....

Με παίρνει λοιπόν τηλέφωνο και μου το λέει προβληματισμένη μήπως υπάρχει κάποια δόση αλήθειας στα λεγόμενα του, να πάρει και την δική μου γνώμη. Εγω της είπα ότι οι θεωρίες του γιατρού αυτού μου δίνουν την εντύπωση ενός ελλιπώς ενημερωμενου ιατρού και μπορει να του απαγγελθουν καταγγελίες. Λυπάμαι πραγματικά τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδια τους στις γνώσεις αυτού του ανθρώπου. Μάλιστα θεωρείται υποτίθεται, απο τους πελάτες του και όχι μόνο, ένας απο τους καλύτερους παιδιατρους στην περιοχή.... Έχω χάσει πάσα ιδέα.... Εγω πάντως αν τον είχα θα τον άλλαζα επιτόπου.

LFdxp3.png

Καλησπέρα σας!

Χαίρομαι που τα καταφέρνετε να αποθηλασετε τόσο ομαλα τα παιδάκια σας και παιρνουμε κι εμείς θάρρος για να συνεχίσουμε και να επιτύχουμε τον αποθηλασμο.

Εμείς είμαστε ακόμα σε παρόμοιο στάδιο.

Θηλαζουν πρωι μια φορα και βράδυ αλλα ομολογώ λιγότερη ώρα απο πριν και μάλιστα εχθές ο ένας ήπιε 180μλ γάλα εβαπορε και μετα κοιμήθηκε χωρίς να επιμένει στον θηλασμο. Σήμερα επέμενε ενω ήπιε 110 μλ και δεν του αρνήθηκα ένα τέλη. Ο άλλος πίνει πολυ λιγότερο ξένο γύρω στα 40-50μλ και μετα θέλει οπωσδήποτε να θηλασει ενω στην διάρκεια της μέρας δεν θα μου ζητήσει καθόλου...

Έχω να σας πω και κάτι άλλο...

Λοιπόν μια ξαδερφη μου που ακόμα θηλαζει κι αυτη το 20 μηνών παιδι της πήγε στον ένα απο τους δυο παιδιατρους που έχει (ναι, έχει δυο) και του είπε ότι θηλαζει και αυτός της είπε πως αν συνεχίσει να θηλαζει το παιδι της, αυτο θα γίνει χαζό γιατι ο θηλασμος πέρα του 6μηνου καταστρέφει τα εγκεφαλικά του κύτταρα :?:???: . Ο ίδιος πριν οχτώ μήνες περίπου της είπε πως αν συνεχίσει να θηλαζει θα της πέσει η μήτρα και ότι κάνει κακο στον εαυτό της. Της επιβάλει έντονα να κόψει τον θηλασμο....

Με παίρνει λοιπόν τηλέφωνο και μου το λέει προβληματισμένη μήπως υπάρχει κάποια δόση αλήθειας στα λεγόμενα του, να πάρει και την δική μου γνώμη. Εγω της είπα ότι οι θεωρίες του γιατρού αυτού μου δίνουν την εντύπωση ενός ελλιπώς ενημερωμενου ιατρού και μπορει να του απαγγελθουν καταγγελίες. Λυπάμαι πραγματικά τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδια τους στις γνώσεις αυτού του ανθρώπου. Μάλιστα θεωρείται υποτίθεται, απο τους πελάτες του και όχι μόνο, ένας απο τους καλύτερους παιδιατρους στην περιοχή.... Έχω χάσει πάσα ιδέα.... Εγω πάντως αν τον είχα θα τον άλλαζα επιτόπου.

Ένας κοινός άνθρωπος, μ' έναν κοινό νου, θα τον συμβούλευε να πάει να κοιταχτεί με τη σειρά του σ' έναν - σχετικό με το πρόβλημά του - άλλο γιατρό. Συγνώμη για την έκφραση, όμως τρέμω στη σκέψη πως αυτός ο άνθρωπος είναι παιδίατρος...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και πάλι!!!

Τι κάνετε;

Εμείς έχουμε ένα θεματακι....

Ενω φαίνεται ότι ο ένας είναι έτοιμος να αποθηλασει, μιας και ξεκίνησε να πίνει γάλα αλλα και να μην επιμένει να θηλασει το πρωι ή το βράδυ για να κοιμηθεί!! :)

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο άλλος έχει αντίθετη άποψη και επειδή πεισμωνει, ουρλιαζει το βράδυ μέχρι να τον θηλασω και να κοιμηθεί. Αποτέλεσμα να μην με αφήνει να κοιμησω τον άλλο.... Τελικα προκειμένου να ηρεμήσει τον θηλαζω και επειδή τον βλέπει ο άλλος θέλει κι εκείνος.

Έλεγα τουλάχιστον να κατάφερνα να αποθηλασω τουλάχιστον τον ένα και να δώσω και στον άλλο λίγο χρόνο αφού τον χρειάζεται. Όμως έτσι θα έχουμε πισωγυρισματα με τον πρώτο και αποτέλεσμα μηδέν,

Ο άντρας μου δουλεύει πολυ και δεν έχει διάθεση και όρεξη να τον απασχολήσει μέχρι να Κοίμησω τον πρώτο χωρίς θηλασμο. Δεν ξέρω τι να κανω...έχω αγχωθει γιατι νομίζω ότι μου δίνεται μια ευκαιρία και θα την χάσω....

Σας χαιρετώ τώρα να πείσω για υπνο,

Καλο βράδυ!

LFdxp3.png

Μετά από 9 μέρες χωρίς θηλασμό, νομίζω ότι μπορώ να πω με σιγουριά ότι αποθηλάσαμε κι εμείς....πολύ όμορφο ταξίδι, με πολλά σκαμπανεβάσματα, ειδικά από τότε που έμεινα έγκυος. Και παρ όλο που η μεγάλη μου θήλαζε μέχρι την παραμονή του τοκετού μου, έτσι την επόμενη μέρα γέννησα κι άρχισα να θηλάζω τη μικρή και ο ένας θηλασμός αναπλήρωσε τον άλλον, μια μελαγχολία την έχω...τύψεις ότι την πίεσα πολλές φορές να αφήσει το στήθος γιατί δεν την ανεχόμουν στο τέλος της εγκυμοσύνης μου, τύψεις για όσες φορές ήθελε στήθος κι εγώ της αποσπούσα την προσοχή μέχρι να το ξεχάσει...τύψεις γενικά. Κορίτσια μη βιάζεστε να αποθηλάσετε. Είναι τόσο υπέροχη εμπειρία, ας τη ζήσουν τα παιδάκια μας όσο το έχουν ανάγκη, δεν ξανάρχονται πίσω αυτές οι στιγμές. Εύχομαι με τη δεύτερη κόρη μου να κρατήσει περισσότερο, ή τουλάχιστον να τελειώσει όποτε αυτή πραγματικά νιώσει έτοιμη, χωρίς πίεση.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

καλησπερα κοριτσια.

θα ηθελα να σας πω κ εγω τον πονο μου!!! η μικρη μου ειναι 11 μηνων κ την θηλαζω.βεβαιως εχουν μπει κ στερεες τροφες.απο την αρχη ειχα ολη την καλη διαθεση να την θηλασω κ περασα πολλα για να τα καταφερω.πλεον ομως δεν μπορω αλλο.οχι πως δεν εχω γαλα,αντιθετως θα ελεγα εχω μπολικο.

απλα δεν μπορω αλλο.την θηλαζω μια φορα στις 5 το απογευμα, μετα στις 9.30 το βραδυ κ επειτα ολο το βραδυ μεχρι το πρωι ειμαι με το στηθος εξω.

εχω ρεψει.δεν κοιμαμαι καθολου το βραδυ. ειναι ζωηρο παιδι με αποτελεσμα να μην κοιμαται ουτε την ημερα πολλες ωρες(45 λεπτα δεκατιανος υπνος κ 1.30 ωρα το μεσημερι).οπως καταλαβαινετε εγω μεινει αγρυπνη 11 μηνες.δεν ειμαι καλα ουτε ψυχολογικα αλλα ουτε τα νευρα μου ειναι καλα.δεν εχω αντοχη για τπτ ποσο μαλλον ν'ασχοληθω με το παιδι χωρις να νευριαζω.τα φαγητα τα τρωει κανονικα δεν εχουμε προβλημα.

προσπαθω να της δωσω ξενο γαλα αλλα δεν το θελει με τπτ.κλαιει κ χτυπιεται.

σας παρακαλω δωστε μου συμβουλες κ λυσεις.δεν εχω αλλο κουραγιο.καταρρεω κ σωματικα κ ψυχολογικα

Ευτυχία, καλημέρα!

Μπράβο που κατάφερες να φτάσεις τόσο μακρυά στο όμορφο ταξίδι του θηλασμού.

Καταλαβαίνω από αυτά που γράφεις ότι το βασικό σου πρόβλημα είναι η κούραση και όχι ο θηλασμός καθεαυτός, σωστά?

Δυστυχώς, ο αποθηλασμός δεν σου εξασφαλίζει ότι θα σταματήσουν τα νυχτερινά ξυπνήματα...(η κόρη μου αποθήλασε 17 μηνών και συνέχισε να ξυπνάει μέχρι 3χρονών :mad:)

Πάντως, ρίξε μια ματιά σε αυτό για νυχτερινό αποθηλασμό

http://drjaygordon.com/attachment/sleeppattern.html

Δουλεύεις? το πρόγραμμα θηλασμων που περιγράφεις μάλλον αυτό δείχνει. Πολύ συχνά οι πολύ αυξημένοι νυχτερινοί θηλασμοί έχουν σκοπό να αναπληρώσουν την έλλειψη των ημερήσιων ή την αυξημένη ανάγκη επαφής με τη μαμά. Δες αν μπορείς με κάποιο τρόπο να αυξήσεις τους ημερήσιους θηλασμούς. Αυτό μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Επίσης, μέχρι να καταστρώσεις το πλάνο του αποθηλασμού σου -αν αυτό θέλεις πραγματικά- θήλασε το βράδυ ξαπλωτή ώστε να μπορείς να ξεκουράζεσαι έστω και λίγο.

Υ.Γ. Δεν προσπαθώ να σε πείσω ότι πρέπει να συνεχίσεις τον θηλασμό. Μερικές φορές όμως η οπτική γωνία που βλέπουμε τα πράγματα μας εμποδίζει να εξετάσουμε όλες μας τις εναλλακτικές. ;)

KbCJp2.pngEYukp3.png

Ευτυχία, καλημέρα!

Μπράβο που κατάφερες να φτάσεις τόσο μακρυά στο όμορφο ταξίδι του θηλασμού.

Καταλαβαίνω από αυτά που γράφεις ότι το βασικό σου πρόβλημα είναι η κούραση και όχι ο θηλασμός καθεαυτός, σωστά?

Δυστυχώς, ο αποθηλασμός δεν σου εξασφαλίζει ότι θα σταματήσουν τα νυχτερινά ξυπνήματα...(η κόρη μου αποθήλασε 17 μηνών και συνέχισε να ξυπνάει μέχρι 3χρονών :mad:)

Πάντως, ρίξε μια ματιά σε αυτό για νυχτερινό αποθηλασμό

http://drjaygordon.com/attachment/sleeppattern.html

Δουλεύεις? το πρόγραμμα θηλασμων που περιγράφεις μάλλον αυτό δείχνει. Πολύ συχνά οι πολύ αυξημένοι νυχτερινοί θηλασμοί έχουν σκοπό να αναπληρώσουν την έλλειψη των ημερήσιων ή την αυξημένη ανάγκη επαφής με τη μαμά. Δες αν μπορείς με κάποιο τρόπο να αυξήσεις τους ημερήσιους θηλασμούς. Αυτό μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Επίσης, μέχρι να καταστρώσεις το πλάνο του αποθηλασμού σου -αν αυτό θέλεις πραγματικά- θήλασε το βράδυ ξαπλωτή ώστε να μπορείς να ξεκουράζεσαι έστω και λίγο.

Υ.Γ. Δεν προσπαθώ να σε πείσω ότι πρέπει να συνεχίσεις τον θηλασμό. Μερικές φορές όμως η οπτική γωνία που βλέπουμε τα πράγματα μας εμποδίζει να εξετάσουμε όλες μας τις εναλλακτικές. ;)

καλησπερα ελιζα μου.

το προβλημα μου πραγματι ειναι η κουραση.υποθετω οτι ειναι απο τον θηλασμο η κουραση!!!με τον θηλασμο δεν εχω προβλημα.προσπαθησα πολυ να θηλασω με τοσο πεισμα που δε λεγεται.απλα ελεγα μηπως ξυπναει επειδη εχει συνηθισει να ειναι στο στηθος.πραγματικα δεν ξερω τι να πω.τις νυχτες ξυπναει κ κανει τουμπες στο κρεβατι,γελαει,παιζει για 1-2-3 ωρες,αναλογα με τα κεφια της.κ αναρωτιομουνα μηπως το κανει αυτο επειδη πειναει.

το καλο ειναι οτι δε δουλευω αλλα σκεψου οτι αυτο το τραβαω 11 μηνες κ γι'αυτο εχουν σπασει τα νευρα μου.ξερεις τι ειναι να ξυπναει καθε μιση,μια,το πολυ καθε 2 ωρες?

δεν θελω να αποθηλασω,εχω ολη την καλη διαθεση να συνεχισω.

σ'ευχαριστω πολυ για το Link:):):):):)

Διαφημίσεις

eftychia1, περπατάει η μικρή σου; Αν όχι, τότε να δεις γλέντια :lol:

Νομίζω ότι μετά βεβαιότητος μπορώ να πω ότι σε μας δεν φταίει ο θηλασμός για την κούραση, ίσα-ίσα, ένα τόσο ζωηρό παιδί σαν τη μικρή μου βάζει τον πωπό του κάτω μόνο όταν θηλάζει, κι έτσι παίρνω μια ανάσα.

Για την αϋπνία, δεν είμαι μέτρο σύγκρισης, έχω να κοιμηθώ συνεχόμενα σχεδόν 7 χρόνια, οπότε συνήθισα. Αρκεί να μην κλαίνε και να μην πονάνε.

Για την κούραση, ίσως χρειάζεται και η διατροφή σου μια επανεξέταση, μήπως δεν τρέφεσαι με όσα χρειάζεσαι; μήπως δεν πίνεις αρκετά υγρά; Μια ήπια αφυδάτωση μπορεί να έχει ως σύμπτωμα την κούραση.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

καλησπερα και απο μενα... δεν ξερω αν κολλει το θεμα μου εδω...

και εγω θηλαζω της κορη μου ακομη και εχω σκοπο να συνεχισω. μονο που τον τελευταιο καιρο με δαγκωνει και δεν μπορω καθολου!!!

καθε φορα πεταγομαι (με κοιταζει με το φατσονι της βγαζοντας μια κραυγουλα σα να λεει εεειιι!!! εγω κανω κουμαντο)

της λεω οχι και βαζω το στηθος ''στη θεση του'' μετα γκρινιαζει θελει κιαλλο εκει που πινει-πιπιλαει τσουπ ξανα τα ιδια!!!

ειναι η αιτια που θελω να αποθηλασω γιατι νιωθω αβολα και με ποναει... υπαρχει λυση σε αυτο...?

9Yokp3.png

και εγω θηλαζω της κορη μου ακομη και εχω σκοπο να συνεχισω. μονο που τον τελευταιο καιρο με δαγκωνει και δεν μπορω καθολου!!!

καθε φορα πεταγομαι (με κοιταζει με το φατσονι της βγαζοντας μια κραυγουλα σα να λεει εεειιι!!! εγω κανω κουμαντο)

της λεω οχι και βαζω το στηθος ''στη θεση του'' μετα γκρινιαζει θελει κιαλλο εκει που πινει-πιπιλαει τσουπ ξανα τα ιδια!!!

ειναι η αιτια που θελω να αποθηλασω γιατι νιωθω αβολα και με ποναει... υπαρχει λυση σε αυτο...?

Κι εμένα το έκανε σε αυτήν την ηλικία, μόλις έγινε 12 μηνών περιπου το σταμάτησε.

Προσπάθησε να μην δίνεις πολυ σημασία, δλδ μην πεταγεσαι, μην την μαλωνεις, ήρεμα να επαναλαμβάνεις κάτι που θα λες πάντα (πχ η μαμα πονάει) και να της δίνεις ένα μασητικο.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Καλησπέρα!

Μπορω πλέον να πω ότι αποθηλασαμε επιτυχώς εδω και μια εβδομάδα πολυ ομαλα και ήρεμα! Είχαν μειωθεί οι θηλασμοι στο ελάχιστο δηλ μια φορα την μέρα μέχρι που το Κοψαμε τελείως!!! Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει καλα καλα αλλα πάλι νιώθω μια χαρα που τελείωσε αυτο το εκπληκτικό ταξίδι του θηλασμου και που τα μικρα μου το δέχτηκαν! Αντικαταστησαμε φυσικα τον θηλασμο με παραμύθια ιστορίες και πολυ παιχνιδι!

Μου λείπει κάποιες φορές αλλα τώρα σκέφτομαι ότι μπορω να κανω κάποια πράγματα που ήθελα, όπως μια αυστηρή δίαιτα και κυρίως να μου έρθει η περιοδος επιτέλους να ξεφουσκωσω λίγο!!!

Σας ευχαριστω πολυ όλες για τις πολύτιμες συμβουλές σας!!!

LFdxp3.png

eftychia1, περπατάει η μικρή σου; Αν όχι, τότε να δεις γλέντια :lol:

Νομίζω ότι μετά βεβαιότητος μπορώ να πω ότι σε μας δεν φταίει ο θηλασμός για την κούραση, ίσα-ίσα, ένα τόσο ζωηρό παιδί σαν τη μικρή μου βάζει τον πωπό του κάτω μόνο όταν θηλάζει, κι έτσι παίρνω μια ανάσα.

Για την αϋπνία, δεν είμαι μέτρο σύγκρισης, έχω να κοιμηθώ συνεχόμενα σχεδόν 7 χρόνια, οπότε συνήθισα. Αρκεί να μην κλαίνε και να μην πονάνε.

Για την κούραση, ίσως χρειάζεται και η διατροφή σου μια επανεξέταση, μήπως δεν τρέφεσαι με όσα χρειάζεσαι; μήπως δεν πίνεις αρκετά υγρά; Μια ήπια αφυδάτωση μπορεί να έχει ως σύμπτωμα την κούραση.

αρχισε τωρα να κανει δειλα δειλα τα πρωτα της βηματα κ προβλεπεται τρελο τρεξιμο.οπως λες κ εσυ ειναι παιδι που δεν καθεται στ'αυγα του.απορω πως αντεχει!!!!!το βραδυ παλι ξυπνουσε(οχι απαραιτητα για να θηλασει) κ το πρωι ξυπνησε στις 6 παρα 15.αν εχεις τον θεο σου.εγω ειμαι ηδη κομματια κ αυτο ειναι μες την τρελη χαρα.

κ την διατροφη προσεχω κ νερο πινω πολυ εχω κανει τα παντα.

απλα οταν κοιμασαι μονο 3 ωρες τη μερα κ καποιες μερες καθολου ειναι μετα να μην λιποθυμας κ να εχεις νευρα?

τι να πω ρε παιδι μου.ελπιζω να στρωσει......

Διαφημίσεις

αρχισε τωρα να κανει δειλα δειλα τα πρωτα της βηματα κ προβλεπεται τρελο τρεξιμο.οπως λες κ εσυ ειναι παιδι που δεν καθεται στ'αυγα του.απορω πως αντεχει!!!!!το βραδυ παλι ξυπνουσε(οχι απαραιτητα για να θηλασει) κ το πρωι ξυπνησε στις 6 παρα 15.αν εχεις τον θεο σου.εγω ειμαι ηδη κομματια κ αυτο ειναι μες την τρελη χαρα.

κ την διατροφη προσεχω κ νερο πινω πολυ εχω κανει τα παντα.

απλα οταν κοιμασαι μονο 3 ωρες τη μερα κ καποιες μερες καθολου ειναι μετα να μην λιποθυμας κ να εχεις νευρα?

τι να πω ρε παιδι μου.ελπιζω να στρωσει......

Σε καταλαβαίνω, πέρασα κι εγώ τα ίδια επί ένα χρόνο, η μεγάλη μου ξυπνούσε κάθε 2 ώρες, ίσως και πιο συχνά. Η δική μου μόλις ξεκίνησε το ξένο έστρωσε με τον ύπνο, ίσως ήταν και σύμπτωση βέβαια, δε θα μάθω ποτέ. Πάντως ο δικός σου αν ξυπνάει και θέλει παιχνίδια δε νομίζω ότι πεινάει, άρα δε νομίζω να βελτιωνόταν η κατάσταση αν αποθήλαζες. Η δική μου ξυπνούσε καθαρά για μαμ και αμέσως ξανακοιμόταν. Κουράγιο!!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Κοριτσια καλησπερα.Η μικρη μου χρονισε κ προσπαθω να αποθηλάσω γτ ξεκινάω δουλεια ,θελω να προσπαθησω κ για 2ο μωρο ,ειμαι πολυ εξαντλημένη απο αυπνιεσ κτλ.Το θέμα ειναι οτι οσες φορες προσπάθησα να της δωσω αλλο γάλα ανατριχιαζει κ δεν πινει ουτε γουλια.εχω δοκιμάσει αρκετα γάλατα.Τι να κανω ?θηλαζει 4 φορεσ κατα τη διαρκεια της ημερας κ το βραδυ 2-3 φορες αλλα υπαρχουν μερες που ξυπναει καθε 1-2 ωρεσ πιπιλιζει λιγο κ ξανακοιμαται.Δεν εχει πιασει κ πιπιλα οποτε χρησιμοποιει το στηθοςσ.Να σημειωσω οτι τρωμε στερεεσ κανονικα 3 γευματα τη μερα κ οτι δεν κοιμαται παντα στο στηθοσ αλλα υπαρχουν αρκετεσ φορες που κοιμαται αν τησ κανεισ βολτεσ αγκαλια.

ξυπναει κ κανει τουμπες στο κρεβατι,γελαει,παιζει για 1-2-3 ωρες,αναλογα με τα κεφια της.κ αναρωτιομουνα μηπως το κανει αυτο επειδη πειναει.

Αν έλεγες ότι ξυπνάει θηλάζει και ξανακοιμάται τότε θα έλεγα ότι όντως είναι πείνα. Αυτό που περιγράφεις όμως είναι διαφορετικό. Προφανώς και το νυχτερινό ξύπνημα έχει γίνει συνήθεια και αυτό είναι που πρέπει να δεις πως θα πολεμήσεις -όχι τον θηλασμό.

το καλο ειναι οτι δε δουλευω αλλα σκεψου οτι αυτο το τραβαω 11 μηνες κ γι'αυτο εχουν σπασει τα νευρα μου.ξερεις τι ειναι να ξυπναει καθε μιση,μια,το πολυ καθε 2 ωρες?

Δυστυχώς, ξέρω πολύ καλά;)

Εγώ, αφού τα 'παιξα τελείως με τα νυχτερινά ξυπνήματα (είχα ήδη αποθηλάσει αρκετό καιρό και δεν έπινε και γάλα όταν ξύπναγε) έβαλα στο δωμάτιό μου ένα στρωματάκι και είπα στην κόρη μου (2,5χρ τότε) ότι όταν θέλει παρέα το βράδυ μπορεί να έρχεται και να ξαπλώνει δίπλα μου αλλά να μην με ξυπνάει γιατί είμαι πολύ κουρασμένη και χρειάζομαι ύπνο. Αυτό ήταν μια σημαντική βελτίωση για τον ύπνο μου. Γύρω στα 3 άρχισε να κοιμάται -με ολίγη παρότρυνση- συνεχόμενα στο κρεβάτι της.

Η δικιά σου βέβαια είναι πολύ πιο μικρή αλλά το βασικό είναι αφενός να την πείσεις ότι το βράδυ κοιμόμαστε -δεν παίζουμε και αφετέρου να βρεις τι μπορείς να κάνεις για να βελτιωθεί ο δικός σου ύπνος ακόμα και αν δεν σταματήσουν τελείως τα νυχτερινά ξυπνήματα.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Eγώ το μάζευα απότομα και του έλεγα "Δεν μπορεί να έχει γαλατάκι γιατί πονάει" και κράταγα χαρακτήρα για κανένα πεντάλεπτο οπότε και του το ξαναέδινα. Δεν μπορώ να πω ότι με δάγκωσε για πολύ...

ssttaa

Καλησπέρα μανούλες,

Χρειάζομαι την εμπειρία σας για μια ακόμη φορά.

Κατ'αρχήν ο γιός μου είναι 7 1/2 μηνών. Θηλάζαμε αποκλειστικά μέχρι τον 5ο μήνα, που μπήκαν οι πρώτες στερεές τροφές. Μέχρι και το τέλος του 6ου ακόμα και στο ρυζάλευρο έβαζα δικό μου γάλα. Μετά όμως άρχισα να δυσκολεύομαι με την άντληση και χρησιμοποίησα κάποιες φορές και αυτές τις κρέμες που περιέχουν γάλα.

Μέχρι πριν τις μεγάλες ζέστες ο μικρός έτρωγε πάρα πολύ καλά, και τις στερέες και θήλαζε κατά βούληση συνήθως πρωί- βράδι και μετά από τα ενδιάμεσα γέυματα (δεκατιανό- απογευματινό) καθώς και 1-2 φορές τη νύχτα. Δυστυχώς μέχρι τον Αυγουστο θα πρέπει να έχω αποθηλάσει γιατί πιάνω δουλειά και είναι αδύνατον να αντλώ στη δουλειά και επιπλέον θα λείπω πολλές ώρες (Δευτέρα - Παρασκευή 9-5 και Παρασκευή - Σάββατο και το βράδι).

Ξέρω ότι για τον σταδιακό απογαλακτισμό, αντικαθιστούμε ένα- ένα γεύμα μέχρι να σταματήσει το γάλα. Το πρόβλημά μου είναι ότι ο μικρός έχει σταματήσει να τρώει στερεές τροφές εδώ και 15 μέρες περίπου, ή τρώει ελάχιστα (μετρημένες κουταλίτσες) και συνεπώς κάθε ένα από τα γεύματα που χάνει χρειάζεται να θηλάζει. Έτσι οι θηλασμοί έχουν γίνει πάλι όπως πριν τις στερεές, δεν έχω δώσει ξένο γάλα, ούτε για δοκιμή (αφού δεν τρώει κάτι άλλο, δεν θέλω να δώσω ακόμα) και δεν μπορώ έτσι να ξεκινήσω τη διαδικασία σταδιακού αποθηλασμού, που καταλαβαίνω ότι απαιτεί σίγουρα 1 - 1 1/2 μήνα. Ο χρόνος περνάει κι αρχίζω να αγχώνομαι.

:oops:

Τι μου προτείνετε;

jTosp2.png

Καλησπέρα μανούλες,

Χρειάζομαι την εμπειρία σας για μια ακόμη φορά.

Κατ'αρχήν ο γιός μου είναι 7 1/2 μηνών. Θηλάζαμε αποκλειστικά μέχρι τον 5ο μήνα, που μπήκαν οι πρώτες στερεές τροφές. Μέχρι και το τέλος του 6ου ακόμα και στο ρυζάλευρο έβαζα δικό μου γάλα. Μετά όμως άρχισα να δυσκολεύομαι με την άντληση και χρησιμοποίησα κάποιες φορές και αυτές τις κρέμες που περιέχουν γάλα.

Μέχρι πριν τις μεγάλες ζέστες ο μικρός έτρωγε πάρα πολύ καλά, και τις στερέες και θήλαζε κατά βούληση συνήθως πρωί- βράδι και μετά από τα ενδιάμεσα γέυματα (δεκατιανό- απογευματινό) καθώς και 1-2 φορές τη νύχτα. Δυστυχώς μέχρι τον Αυγουστο θα πρέπει να έχω αποθηλάσει γιατί πιάνω δουλειά και είναι αδύνατον να αντλώ στη δουλειά και επιπλέον θα λείπω πολλές ώρες (Δευτέρα - Παρασκευή 9-5 και Παρασκευή - Σάββατο και το βράδι).

Ξέρω ότι για τον σταδιακό απογαλακτισμό, αντικαθιστούμε ένα- ένα γεύμα μέχρι να σταματήσει το γάλα. Το πρόβλημά μου είναι ότι ο μικρός έχει σταματήσει να τρώει στερεές τροφές εδώ και 15 μέρες περίπου, ή τρώει ελάχιστα (μετρημένες κουταλίτσες) και συνεπώς κάθε ένα από τα γεύματα που χάνει χρειάζεται να θηλάζει. Έτσι οι θηλασμοί έχουν γίνει πάλι όπως πριν τις στερεές, δεν έχω δώσει ξένο γάλα, ούτε για δοκιμή (αφού δεν τρώει κάτι άλλο, δεν θέλω να δώσω ακόμα) και δεν μπορώ έτσι να ξεκινήσω τη διαδικασία σταδιακού αποθηλασμού, που καταλαβαίνω ότι απαιτεί σίγουρα 1 - 1 1/2 μήνα. Ο χρόνος περνάει κι αρχίζω να αγχώνομαι.

:oops:

Τι μου προτείνετε;

δεν νομηζω οτι πρεπει να αγχωνεσαι το μωρακι θα ειναι 9.5 -10 μηνων θα τρωει 3 γευματα και αν χρειαζεταο και 4 για της ωρες που θα θα εισαι στη δουλια. τωρα οσο για τα 2 βραδια που θα δουλευεις ισως θα σε βοηθουσε αν σταματουσατε το βραδυνο γευμα και να κανει συνεχομενο υπνο ;) και το πρωι που γυρνας απο δουλια θηλαζεις.

σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση...

χμ, ναι αλλά κατ'αρχήν με έναν άντε δύο θηλασμούς τη μέρα θα διατηρηθεί η γαλουχία; και επίσης, αν αποφασίσει πάλι σ'εκείνη τη φάση να μην τρώει τις στερεές (όπως κάνει τώρα μάλλον λόγω ζέστης ή δοντιών) τι κάνουμε;

και επίσης, αν δεν αρχίσει να τρώει στερέες σύντομα, θα προλάβω να μειώσω τους θηλασμούς και να του μάθω και το ξένο για το βραδινό γεύμα;

jTosp2.png

Κοριτσια καλησπερα.Η μικρη μου χρονισε κ προσπαθω να αποθηλάσω γτ ξεκινάω δουλεια ,θελω να προσπαθησω κ για 2ο μωρο ,ειμαι πολυ εξαντλημένη απο αυπνιεσ κτλ.Το θέμα ειναι οτι οσες φορες προσπάθησα να της δωσω αλλο γάλα ανατριχιαζει κ δεν πινει ουτε γουλια.εχω δοκιμάσει αρκετα γάλατα.Τι να κανω ?θηλαζει 4 φορεσ κατα τη διαρκεια της ημερας κ το βραδυ 2-3 φορες αλλα υπαρχουν μερες που ξυπναει καθε 1-2 ωρεσ πιπιλιζει λιγο κ ξανακοιμαται.Δεν εχει πιασει κ πιπιλα οποτε χρησιμοποιει το στηθοςσ.Να σημειωσω οτι τρωμε στερεεσ κανονικα 3 γευματα τη μερα κ οτι δεν κοιμαται παντα στο στηθοσ αλλα υπαρχουν αρκετεσ φορες που κοιμαται αν τησ κανεισ βολτεσ αγκαλια.

Τι να σου πω κι εγω τωρα που εχω τον αυπνο 19 μηνες :? κι ο δικος μου δε θελει κανενα γαλα (κακα τα λεει :lol:)οποτε δεν σταματαω το θηλασμο πριν τα 2.με τη δουλια δεν νωμηζω να εχεις προβλημα γιατι τωρα τρωει τα παντα οποτε δεν θα θηλαζει οταν λυπεις.εγω πηγα στη δουλια 20 ημερων:? αλλα ο.κ κανενα θεμα.προσπαθεια για 2 μπορεις να κανεις και οταν θηλαζεις (αν εχεις περιοδο) η φιλη μου ειναι 2 μηνων στο 2 τορα και θηλαζει ακομα το 1;) .και ενα αλλο που μπορεις να κανεις ειναι να τη μαθεις να κοιμαται συνεχομενα το βραδυ,η εγκυος φιλη μου τα καταφερε εγω οχι ακομα γιατι δεν προσπαθησα:? οποτε θα κοιμασε καλητερα ,η φιλη μου ακολουθησε το βιβλιο( κοιμησου παιδι μου)

χμ, ναι αλλά κατ'αρχήν με έναν άντε δύο θηλασμούς τη μέρα θα διατηρηθεί η γαλουχία; και επίσης, αν αποφασίσει πάλι σ'εκείνη τη φάση να μην τρώει τις στερεές (όπως κάνει τώρα μάλλον λόγω ζέστης ή δοντιών) τι κάνουμε;

και επίσης, αν δεν αρχίσει να τρώει στερέες σύντομα, θα προλάβω να μειώσω τους θηλασμούς και να του μάθω και το ξένο για το βραδινό γεύμα;

κοτα να δεις αυτα τα παλιοπαιδα:lol: οταν η μαμα λυπει ειναι πολυ καλα και συνεργασημα παιδακια:-P οταν η μαμα ειναι στο σπιτι τοτε θελουν μονο μπιμπι ο δικος μου το κανει απο 20 ημερων:shock: με το γαλα δεν θα εχεις θεμα γιατι οταν θα εισαι σπιτι θα θηλαζει μανιοδος και θα διατηρει τη γαλουχια.

το βραδυνο γευμα σε αυτη τη φαση μπορεις να το κοψεις το εκανε η φιλη μουοταν ηταν η μπεμπα της 8 μηνων εγω δυστηχος δεν προσπαθησα και ξυπναμε ακομα, προσπαθησε το τωρα γιατι πλεων δε ξυπναει απο πηνα αλλα απο συνηθεια:shock: και για να εισαι συγουρη οτι δεν πηναει δωσε πριν τον υπνο μια ελαφρια στερεη τροφη οπος τραχανα η γιαουρτη η δοκιμασε ριζογαλο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...