Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

κορίτσια επανέρχομαι μετά απο 9 μέρες που δεν θηλάζουμε πια...τα συναισθήματα ανάμεικτα,νομίζω ακόμα δεν το χω συνειδητοποιήσει...να σας ρωτήσω,το γάλα που έχω πια με το να μένει στο στήθος υπάρχει πρόβλημα? αν έχω και όσο έχω δηλαδή..πρέπει να κάνω κάτι?αν το πιέσω βγαζει γάλα.τι πρέπει να κάνω?

3IrTp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κορίτσια επανέρχομαι μετά απο 9 μέρες που δεν θηλάζουμε πια...τα συναισθήματα ανάμεικτα,νομίζω ακόμα δεν το χω συνειδητοποιήσει...να σας ρωτήσω,το γάλα που έχω πια με το να μένει στο στήθος υπάρχει πρόβλημα? αν έχω και όσο έχω δηλαδή..πρέπει να κάνω κάτι?αν το πιέσω βγαζει γάλα.τι πρέπει να κάνω?

Να μην το πιέζεις κατ' αρχήν γιατί έτσι διεγείρεις αφενός την παραγωγή αφετέρου μπορεί να προκαλέσεις μαστίτιδα. Το γάλα που θα μείνει στο στήθος απορροφάται από τον οργανισμό. Σε κάθε γυναίκα διαφέρει το διάστημα που χρειάζεται για να κοπεί εντελώς το γάλα. Οι 9 μέρες είναι πάρα πολύ μικρό διάστημα...

ο γιατρος μου μου ειχε πει να παρω οπωσδηποτε κατι χαπακια την ιδια μερα που σταματησα το θηλασμο.μαλιστα πριν 2 μηνες που πηγα για εξεταση σε αλλον γιατρο το πρωτο πραγμα που με ρωτησε ηταν αν ειχα παρει τα χαπακια

ο γιατρος μου μου ειχε πει να παρω οπωσδηποτε κατι χαπακια την ιδια μερα που σταματησα το θηλασμο.μαλιστα πριν 2 μηνες που πηγα για εξεταση σε αλλον γιατρο το πρωτο πραγμα που με ρωτησε ηταν αν ειχα παρει τα χαπακια

Τα χάπια στα οποία αναφέρεσαι έχουν σοβαρές παρενέργειες και για τους λόγους αυτούς έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία τους σε πολλές χώρες. Η Ελλάδα είναι από τις λίγες που επιτρέπει την κυκλοφορία ακόμα..

Κανένα θηλαστικό στον πλανήτη δεν χρειάζεται χάπια για να αποθηλάσει...

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων γιατί τα ερωτήματα μου σίγουρα θα έχουν αναφερθεί και απαντηθεί ξανά , αλλά είμαι στην δουλειά με πολύ λίγο "χρόνο" για ψάξιμο....

Ο μικρός μου είναι 18 μηνων και μέχρι 6μηνων θηλάζαμε αποκλειστικά, ενώ μέχρι σήμερα συνεχίζουμε τον θηλασμό (ζητάει πρωί, απόγευμα, βράδυ συνήθως)

Η επιθυμία μου ήταν να "τραβήξουμε" τον θηλασμό μεχρι να μπορέσει να πίνει φρέσκο (κανονικό) γάλα και η παιδίατρος μας το επιτρέπει μετά τους 18 μήνες.Είπα λοιπόν να την ακούσω.

Θέλω να του δώσω να δοκιμάζει, για να συνηθίσει την γεύση και σιγά-σιγά να συνεχίσει με αυτό.

Δεν βιάζομαι καθόλου να αποθηλάσω και θέλω να το πάμε σιγά -σιγάααα για να είναι ομαλή η μετάβαση και για τον μικρό και για μένα.

Υπάρχουν κάπου, κάποιες "γενικές οδηγίες" για τον αποθηλασμό? Με τι ρυθμό μπορώ να κόβω θηλασμούς? Με πόσο γάλα να τους αντικαθιστώ (μιας και δεν γνωρίζω ποσότητες)?

Η παιδίατρος μου είπε όταν το αποφασίσω να ξεκινησω από τον απογευματινό και να αφήσω τον βραδινό για τελευταίο.Είναι σωστό?

Επίσης μου είπε να ξεκινησω πολύ ...μαλακά το φρέσκο (επειδή θηλάζει και δεν έχει πιει εμπορίου είναι ακόμα πιο ευαίσθητο το στομαχάκι,λέει), πχ από 30μλ. Μετά τα συμπληρώνω με θηλασμό?

(Δεν το πιστεύω οτι φτάνει η ώρα του αποθηλασμού.... αν με πιάσει ψυχοπλάκωμα θα το αναβάλω πάλι μέχρι να πάει φαντάρος :mrgreen: )

QqmLp3.png

Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων γιατί τα ερωτήματα μου σίγουρα θα έχουν αναφερθεί και απαντηθεί ξανά , αλλά είμαι στην δουλειά με πολύ λίγο "χρόνο" για ψάξιμο....

Ο μικρός μου είναι 18 μηνων και μέχρι 6μηνων θηλάζαμε αποκλειστικά, ενώ μέχρι σήμερα συνεχίζουμε τον θηλασμό (ζητάει πρωί, απόγευμα, βράδυ συνήθως)

Η επιθυμία μου ήταν να "τραβήξουμε" τον θηλασμό μεχρι να μπορέσει να πίνει φρέσκο (κανονικό) γάλα και η παιδίατρος μας το επιτρέπει μετά τους 18 μήνες.Είπα λοιπόν να την ακούσω.

Θέλω να του δώσω να δοκιμάζει, για να συνηθίσει την γεύση και σιγά-σιγά να συνεχίσει με αυτό.

Δεν βιάζομαι καθόλου να αποθηλάσω και θέλω να το πάμε σιγά -σιγάααα για να είναι ομαλή η μετάβαση και για τον μικρό και για μένα.

Υπάρχουν κάπου, κάποιες "γενικές οδηγίες" για τον αποθηλασμό? Με τι ρυθμό μπορώ να κόβω θηλασμούς? Με πόσο γάλα να τους αντικαθιστώ (μιας και δεν γνωρίζω ποσότητες)?

Η παιδίατρος μου είπε όταν το αποφασίσω να ξεκινησω από τον απογευματινό και να αφήσω τον βραδινό για τελευταίο.Είναι σωστό?

Επίσης μου είπε να ξεκινησω πολύ ...μαλακά το φρέσκο (επειδή θηλάζει και δεν έχει πιει εμπορίου είναι ακόμα πιο ευαίσθητο το στομαχάκι,λέει), πχ από 30μλ. Μετά τα συμπληρώνω με θηλασμό?

(Δεν το πιστεύω οτι φτάνει η ώρα του αποθηλασμού.... αν με πιάσει ψυχοπλάκωμα θα το αναβάλω πάλι μέχρι να πάει φαντάρος :mrgreen: )

Δεν έχω αποθηλάσει ακόμα αλλά έχουμε φτάσει στον έναν θηλασμό την ημέρα, μόνο το βράδυ. Να σου τονίσω ότι όλα τα παιδιά δεν είναι ίδια κ έχουν δικους τους ρυθμούς το καθένα. Άρα πρώτα πρέπει να κάνεις "πειράματα" να δεις τι ταιριάζει στο δικό σου. Επίσης αν δεν είσαι έτοιμη να αποθηλάσεις δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις.

Λοιπόν, στους 18 μήνες η δική μου θήλαζε πρωί, μεσημέρι, βράδυ κ αρκετές φορές αλλά όχι όλες την νύχτα. Τότε τελείωνε το μειωμένο ωράριό μου στην δουλειά που σήμαινε πως δεν θα είμαι εκεί για τον μεσημεριανό θηλασμό, που συνήθως μετά κοιμόταν. Μετά από συμβουλές των κοριτσιών εδώ αποφάσισα πριν τελειώσει το μειωμένο μου να κόψω το πρωινό. Αυτό το έκανα για να μπορεί ο μεσημεριανός να είναι θηλασμός επανασύνδεσης. Μέχρι τότε φρέσκο γάλα δεν έπινε. Της είχα δώσει αλλά δεν το ήθελε. Όταν σταμάτησα τον πρωινό θηλασμό, ο μπαμπάς της μόλις ξυπνούσε της έδινε να τρώει το πρωινό της, όπως έτρωγε αλλά πρόσθεσε κ ένα φλυτζανάκι γάλα το οποίο το ζέστανε.

Πάλι δεν το έπινε αλλά δεν πειράζει. Εξάλλου το γάλα δεν είναι κ τόσο απαραίτητο. Ανακάλυψε ότι το πίνει μόνο με corn flakes.

Έπειτα, όταν ζύγωναν οι μέρες για την full time εργασία, μερικές μέρες την εβδομάδα αργούσα να πάω σπίτι. Έτσι κοιμόταν με τον πατέρα της πριν φτάσω. Το πως, ήταν θέμα του μπαμπά μας να δημιουργήσει μία ρουτίνα δική τους που βόλευε κ τους δύο. Έτσι κόπηκε κ ο μεσημεριανός θηλασμός. Από τις αρχές του Νοέμβρη θηλάζει μόνο βράδυ. Και αυτό βλέπω ότι το αραιώνει, γιατί ενώ πάντα θήλαζε κ από τα δύο στήθη, τώρα αρκετές φορές θηλάζει μόνο από το ένα κ το τελευταίο διάστημα έχει μειώσει κ την διάρκεια.

Οσο αφορά το γάλα, πίνει συνήθως ή πρωί ή βράδυ με corn flakes κ τώρα τελευταία το βράδυ μπορεί να πιει κ ένα φλυτζανάκι με καλαμάκι. Το πρωί όμως δεν θέλει με τπτ!

Καλή συνέχεια!

Και μετά απο όλα αυτά, να ρωτήσω κ εγώ κάτι τις έμπειρές; Λογικά τώρα η παραγωγή μου μειώνετε κατα πολύ από την στιγμή που το ένα στήθος μπορεί να μην θηλάσει για ένα 24ωρο. Η μικρή υπάρχει πιθανότητα να σταματήσει από μόνη της επειδή δεν την καλύπτει; Να σημειώσω ότι το βράδυ θηλάζει χορτάτη, άρα θηλάζει μόνο για νανούρισμα. Παρ' όλα αυτά την ακούω κ καταπίνει κανονικά, δεν πιπιλάει μόνο!

Συγνώμη για το "σεντόνι"

Δεν έχω αποθηλάσει ακόμα αλλά έχουμε φτάσει στον έναν θηλασμό την ημέρα, μόνο το βράδυ. Να σου τονίσω ότι όλα τα παιδιά δεν είναι ίδια κ έχουν δικους τους ρυθμούς το καθένα. Άρα πρώτα πρέπει να κάνεις "πειράματα" να δεις τι ταιριάζει στο δικό σου. Επίσης αν δεν είσαι έτοιμη να αποθηλάσεις δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις.

Λοιπόν, στους 18 μήνες η δική μου θήλαζε πρωί, μεσημέρι, βράδυ κ αρκετές φορές αλλά όχι όλες την νύχτα. Τότε τελείωνε το μειωμένο ωράριό μου στην δουλειά που σήμαινε πως δεν θα είμαι εκεί για τον μεσημεριανό θηλασμό, που συνήθως μετά κοιμόταν. Μετά από συμβουλές των κοριτσιών εδώ αποφάσισα πριν τελειώσει το μειωμένο μου να κόψω το πρωινό. Αυτό το έκανα για να μπορεί ο μεσημεριανός να είναι θηλασμός επανασύνδεσης. Μέχρι τότε φρέσκο γάλα δεν έπινε. Της είχα δώσει αλλά δεν το ήθελε. Όταν σταμάτησα τον πρωινό θηλασμό, ο μπαμπάς της μόλις ξυπνούσε της έδινε να τρώει το πρωινό της, όπως έτρωγε αλλά πρόσθεσε κ ένα φλυτζανάκι γάλα το οποίο το ζέστανε.

Πάλι δεν το έπινε αλλά δεν πειράζει. Εξάλλου το γάλα δεν είναι κ τόσο απαραίτητο. Ανακάλυψε ότι το πίνει μόνο με corn flakes.

Έπειτα, όταν ζύγωναν οι μέρες για την full time εργασία, μερικές μέρες την εβδομάδα αργούσα να πάω σπίτι. Έτσι κοιμόταν με τον πατέρα της πριν φτάσω. Το πως, ήταν θέμα του μπαμπά μας να δημιουργήσει μία ρουτίνα δική τους που βόλευε κ τους δύο. Έτσι κόπηκε κ ο μεσημεριανός θηλασμός. Από τις αρχές του Νοέμβρη θηλάζει μόνο βράδυ. Και αυτό βλέπω ότι το αραιώνει, γιατί ενώ πάντα θήλαζε κ από τα δύο στήθη, τώρα αρκετές φορές θηλάζει μόνο από το ένα κ το τελευταίο διάστημα έχει μειώσει κ την διάρκεια.

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν βιάζομαι τόσο να αποθηλάσω, αλλά σε λίγο θα σταματήσει και για μένα το μειωμένο ωράριο ,οπότε μοιραία θα αραιώσουν οι θηλασμοί του μικρού.

Δεν είχα σκεφτεί τον μεσημεριανό ως "θηλασμός επανασύνδεσης" και πραγματικά έτσι όπως το περιγράφεις νομίζω θα μας βόλευε και εμάς καλύτερα μιας και θηλάζει αρκετά αργά (στην ουσία είναι απογευματινός) και ο μπαμπάς ή η γιαγιά θα μπορούσε να δίνει το γάλα το πρωί(αντί να τον ξυπνάω στις 6 όπως τώρα!).

Το μόνο που με προβληματίζει είναι αν η παραγωγή μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ωστε να έχω γάλα σε τόσο "κοντινά" διαστήματα για 2 θηλασμούς. Δηλαδή στις 18.00 και στις 22.00 και μετά να υπάρχει πολλή ώρα χωρις θηλασμό μέχρι την επομένη το απόγευμα...

Οσο για αυτό που γρλαφεις για σενα θωρώ οτι η μικρή σου μπορεί να τραβήξει τον βραδυνό της θηλασμό πραγματικά για όσο θέλει ακόμα έστω και με ελάχιστη ποσότητα ,ακριβώς για αυτό που γράφεις: γιατί για εκείνη είναι κάτι παραπάνω από γάλα, είναι η αγκαλιά.

QqmLp3.png

madrid05, μπορείς να δεις τη δικιά μας ιστορία αποθηλασμού εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1680824#post1680824

(μην τα ξαναγράφω)

ίσως σε βοηθήσει σχετικά με την εισαγωγή του φρέσκου

KbCJp2.pngEYukp3.png

madrid05, μπορείς να δεις τη δικιά μας ιστορία αποθηλασμού εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1680824#post1680824

(μην τα ξαναγράφω)

ίσως σε βοηθήσει σχετικά με την εισαγωγή του φρέσκου

Διάβασα την ιστορία σου και είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Τελικά τα πράγματα προσαρμόζοναται κατά πολύ από τις συνθήκες (πχ. εργασία,διακοπές,προτιμήσεις του παιδιού). Το μόνο που θα σκεφτόμουν λίγο,είναι το κρύο γάλα.Ακόμα και αν του αρέσει ...μήπως σε αυτές τις ηλικίες είναι λίγο "δυσκολο" για το στομάχι τους (ωχ, σαν την μάνα μου ακούγομαι :oops: ).

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

(ωχ, σαν την μάνα μου ακούγομαι :oops: ).

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Και ταυτόχρονα την θυμάσαι να λέει: "Όταν θα γίνεις μάνα θα δεις":p

Margiota, διάβασα κι εγώ την ιστορία σου γιατί με απασχολεί το θέμα, κυρίως γιατί έχουμε πισωγυρίσματα αντί να ελαττώνουμε το θηλασμό όταν π.χ. παίζουν δόντια, ιώσεις κ.λπ.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω, πόσο διάστημα διήρκεσε όλη αυτή η μεταβατική περίοδος;

There is no way to be a perfect mother but a million ways to be a good one!

Η δικιά μας ιστορία(που είναι ακόμη σε εξέλιξη!)Ο μικρός είναι τώρα 13 μηνών,από περίπου 11,5 μηνών ξεκίνησα την διαδικασία αποθηλασμού,με τη σύμφωνη γνώμη της παιδιάτρου μου να του δώσω να δοκιμάσει λίγο φρέσκο γάλα.Οπότε τον θήλαζα το πρωί και μετά σε ενα παγουράκι(μπιμπερό ούτε να το δει!)του έβαζα λίγο γάλα και το ακουμπούσα δίπλα στα παιχνίδια του.Το ζητούσε μόνος του από περιέργεια καθαρά αλλά έπινε και λίγο.Μετά από λίγο καιρό σκέφτηκα να δοκιμάσω και το ποτηράκι.Τώρα το πρωί που ξυπνάει,πίνει γύρω στα 130ml,παραπάνω με τίποτα,με το κουταλάκι και του ρίχνω μέσα και δυο μπισκοτάκια.Με αυτό τον τρόπο αντικαταστήσαμε το πρωινό γεύμα.Τρώει βέβαια και κάτι άλλο για πρωινό(ψωμάκι,τυράκι κλπ)Το μεσημέρι δεν μου ζητούσε από 6 μηνών που έφαγε το κρεατάκι!Επομένως μένουν δυο θηλασμοί,ο βραδινός και ο μεταμεσονύχτιος.Όπου και θα είναι και οι πιο δύσκολοι...εννοείται πως θα το πάω σιγά σιγά,θέλω να αποθηλάσει όταν θα ναι έτοιμος απλά ψάχνω τρόπους γιατί φυσικά με το κουταλάκι δεν γίνεται!Διαβάζω διάφορες ιστορίες αλλά τελικά κάθε παιδί θέλει τα δικά του κολπάκια!;)Πάντως είναι γεγονός οτι με δόντια κλπ,γίνονται πισωγυρίσματα,ειδικά μέσα στο βράδυ.Υπομονή!

Λίγη βοήθεια βρε παιδιά....

ήρθε η ώρα να αποθηλάσουμε κι εμείς....

η μικρή θηλάζει μόνο μεσημέρι και βραδυ πριν να κοιμηθεί....βασικά είναι το χαλαρωτικό της ο θηλασμός...

πίνει πρωί και απόγευμα κατσικίσιο γάλα απο 21 μηνών.

τι να κάνω???

πως να αποθηλάσω???

δοκίμασα χθες το μεσημέρι να τη βάλω για ύπνο χωρίς να θηλάσει αλλά δεν....έκλαιγε....

τι να της πω??? πως να της εξηγήσω οτι θα σταματησουμε???

να αναφέρω οτι θηλάζει και απο τα 2 στηθη κάθε φορά...

μήπως να ξεκινήσω απλά δίνοντας της ένα στήθος κάθε φορά???

για να μειωθεί και το γάλα....:confused::confused::confused:

Margiota, διάβασα κι εγώ την ιστορία σου γιατί με απασχολεί το θέμα, κυρίως γιατί έχουμε πισωγυρίσματα αντί να ελαττώνουμε το θηλασμό όταν π.χ. παίζουν δόντια, ιώσεις κ.λπ.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω, πόσο διάστημα διήρκεσε όλη αυτή η μεταβατική περίοδος;

Χμ... ούτε κ εγώ ξέρω!!!

Μόνη της γύρω στους 13-14 μήνες ξεκίνησε να κάνει 3 θηλασμούς την ημέρα κ 2 περίπου το βράδυ... Στους 15 μήνες γύρισα στην δουλειά με μειωμένο ωράριο το οποίο με βοήθησε να κρατήσω τους θηλασμούς στον ίδιο αριθμό. Όταν ήταν 18 σταμάτησα τον πρωϊνό κ στους 19 τον μεσημεριανό. Τους νυχτερινούς τους κόψαμε έπειτα από πείραμα. Δλδ σηκωνόταν ο πατέρας της όταν ξυπνούσε κ σε αυτόν δεν ζητούσε γάλα, ενώ πιο μικρή ζητούσε. Άρα ήθελε την επαφή μαζί μου κ όχι το γάλα.

Μετά από συνεχόμενες δύσκολες νύχτες (άσχετο με τον θηλασμό) την πήραμε στο κρεβάτι μας... Από τότε που κοιμόμαστε μαζί δεν ζητάει γάλα. Έχει ζητήσει 2-3 φορές τώρα που ήταν άρρωστη. Την μία φορά της έδωσα, στις υπόλοιπες της είπα "το ήπιες όλο αύριο πάλι" κ δεν ξαναζήτησε!

Αυτό όμως που πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό με άλλους ρυθμούς. Η δική μου ιστορία μπορεί να μην κολλάει στο δικό σου παιδί. Διάβασε διάφορες ιστορίες από πολλές μανούλες κ πάρε τα "κομμάτια" που ταιριάζουν περισσότερο σε εσάς.

Διαφημίσεις

η μικρή θηλάζει μόνο μεσημέρι και βραδυ πριν να κοιμηθεί....βασικά είναι το χαλαρωτικό της ο θηλασμός...

τι να κάνω???

πως να αποθηλάσω???

δοκίμασα χθες το μεσημέρι να τη βάλω για ύπνο χωρίς να θηλάσει αλλά δεν....έκλαιγε....

Σε καταλαβαίνω... Θέλει πολύ υπομονή! Μην περιμένεις να το δεχτεί από την αρχή... Θέλει πολύ μιλητό! Κάθε μέρα να της εξηγείς τι πρέπει να γίνει, με τρυφερότητα κ αγκαλιές. Με αυτά δλδ που της δίνει κ ο θηλασμός.

Κ εγώ δεν ξέρω τι θα κάνω την περίοδο που θα θέλω να σταματήσει τον βραδινό.:?

Καλή επιτυχία

vickyboo πιστεύω ότι είναι κ σε δύσκολη περίοδο ο μικρός. Στους 13 μήνες βιώνουν ακόμα το άγχος του αποχωρισμού. Η κορύφωση του είναι γύρω στους 18... άρα μετά τους 19 μήνες ίσως να είναι μία καλή ηλικία για να ξεκινήσεις αποθηλασμό.

Στην φάση του άγχους αποχωρισμού ο θηλασμός είναι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση του. Προσφέρει όλη την ασφάλεια που χρειάζονται εκείνοι την ώρα τα μικρά μας.

margiota ευχαριστώ για την απάντηση...το ξέρω πως είναι δύσκολη ηλικία,είπα να ξεκινήσω με αααργούς ρυθμούς και όοοσο πάρει!:-PΑπλά ανησυχώ γιατί όταν ο θηλασμός γίνεται κυρίως για συναισθηματικούς λόγους,κυριαρχεί στο αίσθημα της πέινας...δηλ.δεν πιστεύω οτι με δυο θηλασμούς παίρνει τόσο γάλα όσο θα πρεπε.Καλό θα ταν να έπινε και λίγο συμπλήρωμα.Έχει μειωθεί η δικιά μου ποσότητα και είναι λογικό.Άντε να δούμε τι θα γίνει.;)

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση...Αυτό με το να σηκώνεται ο μπαμπάς είναι καλό γιατί όντως και μένα το παιδί όταν είμαι στη δουλειά και τον κοιμίζει η μητέρα μου, δεν ζητάει, όμως για τη νύχτα δεν έχω λύση γιατί τον μεγαλώνω μόνη μου.

Επίσης, ο δικός μου δεν πίνει με τίποτα ξένο γάλα, όσα κι αν έχω δοκιμάσει...

There is no way to be a perfect mother but a million ways to be a good one!

Διάβασα την ιστορία σου και είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Τελικά τα πράγματα προσαρμόζοναται κατά πολύ από τις συνθήκες (πχ. εργασία,διακοπές,προτιμήσεις του παιδιού). Το μόνο που θα σκεφτόμουν λίγο,είναι το κρύο γάλα.Ακόμα και αν του αρέσει ...μήπως σε αυτές τις ηλικίες είναι λίγο "δυσκολο" για το στομάχι τους (ωχ, σαν την μάνα μου ακούγομαι :oops: ).

Δύσκολο για το στομάχι γιατί να είναι?:confused:

Πάντως τώρα που είναι χειμώνας τελικά έχουμε καταλήξει να της το ζεσταίνω ελάχιστα -ίσα να μην είναι παγωμένο αλλά δεν το λες και ζεστό, ουτέ καν χλιαρό;)

Αν μου ξεφύγει καμιά μέρα και χλιάνει λίγο....ποιος την ακούει..."Δεν είναι ωραίο το γάλα...":lol:

KbCJp2.pngEYukp3.png

τι να κάνω???

πως να αποθηλάσω???

Μπορείς να δοκιμάσεις να της περιορίσεις τη διάρκεια.

πχ της εξηγεις ότι μπορεί να πιεί μεχρι να μετρήσεις ως το 10. Και το κάνεις λίγο σαν παιχνίδι.

Μια αντίστοιχη εμπερία περιγράφει η DaF. Κάνε ένα ψάξιμο στο θέμα.

KbCJp2.pngEYukp3.png

επανέρχομαι και γω μετά από μερικους μήνες για να ζητήσω άλλη μία φορα τα φώτα σας.

Με τις πολύτιμες συμβουλές σας θήλαζω το μικράκι μου αποκλειστικά εδώ και 5 μήνες και 10 ημέρες και σιγά σιγά βάζουμε ρυζάλευρο για να αντικαταστήσω τουλάχιστον 1 θηλασμό. Θέλω ν'απόθηλάσω σταδιακά γιατί γυρισα νωρίς στη δουλειά και έχω κουραστει όμως θέλω να αποφύγω τα χάπια αλλά αναρωτιέμαι πώς. έχω στην κατάψυξη περίπου 40 γευματα για να ταϊζεται το απόγευμα που λείπω πολλές ώρες (7-:cool:.

Το ερώτημα είναι το βράδυ που ξυπνάει θηλάζω η δίνω τσάι; Όταν γυρίζω το βράδυ από τη δουλειά αν έχει 1 ώρα που έφαγε βγάζω με το θήλαστρο για να αποσυμφορήσω το στήθος και την ταϊζω ή περιμένω; Αν πετρώσει; Στη δουλεια δεν βγάζω καθόλου διότι δεν μπορώ.

Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο και ευχαριστώ εκ των προτέρων

επανέρχομαι και γω μετά από μερικους μήνες για να ζητήσω άλλη μία φορα τα φώτα σας.

Με τις πολύτιμες συμβουλές σας θήλαζω το μικράκι μου αποκλειστικά εδώ και 5 μήνες και 10 ημέρες και σιγά σιγά βάζουμε ρυζάλευρο για να αντικαταστήσω τουλάχιστον 1 θηλασμό. Θέλω ν'απόθηλάσω σταδιακά γιατί γυρισα νωρίς στη δουλειά και έχω κουραστει όμως θέλω να αποφύγω τα χάπια αλλά αναρωτιέμαι πώς. έχω στην κατάψυξη περίπου 40 γευματα για να ταϊζεται το απόγευμα που λείπω πολλές ώρες (7-:cool:.

Το ερώτημα είναι το βράδυ που ξυπνάει θηλάζω η δίνω τσάι; Όταν γυρίζω το βράδυ από τη δουλειά αν έχει 1 ώρα που έφαγε βγάζω με το θήλαστρο για να αποσυμφορήσω το στήθος και την ταϊζω ή περιμένω; Αν πετρώσει; Στη δουλεια δεν βγάζω καθόλου διότι δεν μπορώ.

Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο και ευχαριστώ εκ των προτέρων

Έχεις κουραστεί γενικά από το θηλασμό και θέλεις να αποθηλάσεις ή θά ήσουν οκ με το να αφήσεις κάποιους θηλασμούς (π.χ. βραδινό) για όσο πάνε και να στανατήσεις εντελώς την άντληση;

Σε κάθε περίπτωση το τσάι δεν προσφέρει κάτι στο παιδί. Το μωρό που ξυπνάει το βράδυ και πεινάει, θέλει γάλα. Αν δεν θέλεις να θηλάσεις θα δώσεις ξένο.

Αν όντως θέλεις να αποθηλάσεις ή αν σε έχει κουράσει η άντληση στο σπίτι, τότε μην αντλείς όταν επιστρέφεις. Αν θέλεις, πρόσφερε στο παιδί το στήθος, ακόμα κι αν έχει φάει (συνήθως το δέχονται και τρώνε κι απ' τη μαμά). Αν δεν θέλεις, άστο κι αν ζορίζεσαι με το στήθος (ΠΡΙΝ πετρώσει, όταν το νιώθεις βαρύ και σ' ενοχλεί) βγάλε λίγο γάλα με το χέρι.

Δύσκολο για το στομάχι γιατί να είναι?:confused: Χμμμμ...δεν ξέρω η μαμά μου το έλεγε!

Πάντως τώρα που είναι χειμώνας τελικά έχουμε καταλήξει να της το ζεσταίνω ελάχιστα -ίσα να μην είναι παγωμένο αλλά δεν το λες και ζεστό, ουτέ καν χλιαρό;)

Αν μου ξεφύγει καμιά μέρα και χλιάνει λίγο....ποιος την ακούει..."Δεν είναι ωραίο το γάλα...":lol:

Οι πρώτες προσπάθειες πέσαν στο κενό.Αλλά θα συνεχίσω με διαφορετικά γάλατα, θερμοκρασίες και ποτηράκια....Θα δείξει!

QqmLp3.png

μετα απο18 μηνες θηλασμου σταματησαμε...... δεν ηθελε αλλο ο γατουλης μου του εδινα το στηθος το επερνε στο στομα κ γελουσε δεν ηθελε κουνουσε το κεφαλακι του σταματησαμε φυσικα σιγα σιγα χωρις χαπια χωρις γρινιες ολα γιναν πολυ ηρεμα αλλαξα κ το τικερακι μου:wink: θελω να ευχαριστισω απο την καρδια μου οσες μανουλες με βοηθησαν στα δυσκολα κ με στηριζαν να συνεχησω την αγλαια φυσικα που παντα απαντουσε κ ηταν διπλα μου κ τελος στο κριστινακι μου το γλυκο που ειχε τοση υπομονη και παντα με καλοσηνη με στηρηζε... κοριτσακια μου σας ευχαριστω ολες να σηνεχισετε να βοηθατε ολες τις μανουλες γιατι ο θυλασμος ειναι θαυμα καθε φορα που θηλαζα το γιοκα μου ενοιοθα το ιδιο συναισθημα με αυτο της γεννας:lol::lol: φιλακια πολλααααααα:lol::lol::lol:

PrEjp2.png

knDrp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...