Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Αν δεν θηλάζεις και αντλείς, θα σου δώσω οδηγίες για τις αντλήσεις.

θα ηθελα να μαθω οδηγιες για αντλησεις ,αν κανεις τον κοπο να δεις παραπανω εχω γραψει καποιες λεπτομερεις για μενα.η αποψη σου ειναι σεβαστη,σ ευχαριστω.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημέρα μανούλες κι απο μένα! ας πω σύντομα κι εγώ-όσο μπορώ- την δικιά μας ιστορία! η Χρυσάνθη μου είναι σήμερα 18 μηνών και θηλάζει απο νεογέννητο αποκλειστικά,δεν ήπιε ποτέ σκόνη γάλα,απο τον Αύγουστο της δοκίμασα φρέσκο ,και αν και δεν το πολυ ήθελε,έχουμε φτάσει να πίνει 300-400 ml τη μέρα σε ποτηράκι,άλλοτε βράδυ,άλλοτε μες στον ύπνο της ζητάει "γάλα" κι άλλοτε ακομα και μεσημέρι.φυσικά αυτά σε συνδυασμό με στήθος,το οποίο δεν αποχωρίζεται με τίποτα! κοιμάται μαζί μας απο 6 μηνών..το καλοκαίρι μετακομίσαμε σπιτάκι μας,με δικό της πια δωμάτιο (που δεν είχε απο μωρό γιατι μέναμε σε μικρό σπίτι) και ξεκίνησα πάλι δουλειά μετά απο την καλοκαιρινή άδεια.δοκίμασα να την βαλω 2-3 βράδυα στην κούνια,και με παραμύθια και χάδια κοιμήθηκε και ξυπνησε κανα 2 φορές ζητώντας με.την ξανα κοιμισα.ο αντρούλης μου όμως δεν αντέχει που την έχουμε στο δωμάτιο της,καθώς την εχει συνηθίσει (κ φυσικά κι εμένα να ξυπνάω όλη νύχτα για τζιτζί) και την έφερε μέσα.αυτο είναι άλλο κεφάλαιο με τον ύπνο,ας καταφέρω τα υπόλοιπα και μου λέτε τι να κάνω και με αυτό,γιατι αποθηλασμός και ύπνος στην κούνια δύσκολο τα βλέπω να συνδυάζονται! και φτάνω στο θέμα..εδώ κι ένα μηνα με απέλυσαν απο την δουλειά μου...κι απο κείνη τη μέρα η Χρυσάνθη προσκολλήθηκε ακόμα περισσότερο στο στήθος! εκεί που έπινε 2 φορές τη μέρα,τώρα όλη μέρα/όλη νύχτα το ζητάει σπαράζωντας! το στήθος πια το νιώθω έχει "ξεφουσκώσει" ,πίνοντας πια και φρέσκο πιστεύω το γάλα έχει μειωθεί,αλλά της αρκεί η επαφή και το πιπίλισμα.δεν θελω να την πιέσω,να το κάνω απότομα,αλλά θελω σιγά σιγά να αποθηλάσουμε.οχι για να την αφήνω βράδυα σε καμια γιαγιά,γιατι δεν θέλω έτσι κι αλλιώς! αλλά για να κοιμάμαι με τον άντρα μου άνετα κι εκείνη στο όμορφο δωματιάκι της επίσης! χτες της άρχισα τις ιστορίες με το φεγγάρι κτλ αλλά ούρλιαζε...ζητάει τη νύχτα ας πουμε "τζιτζί μου" σπαρακτικά κι αν κάνω πως την αποσπώ και δεν της δίνω μπας και...κλαίει ασταμάτητα.και στα καπάκια ζητάει γάλα μου και πίνει απο το ποτηράκι μες στον ύπνο της.δεν ξέρω τι αλλο να σας γράψω,όλες πάνω κάτω το χετε περάσει ,ήδη μακρυγόρησα..απλά θέλώ έναν τρόπο να μην την πληγώσω,αλλά να μην το αναβάλω πια συνέχεια.ο θηλασμός ,με γνωσεις απο σας,υπεροχη βοήθεια απο την Αγλαία και την Χριστίνα και τις φίλες μου ήταν και είναι ο,τι καλύτερο έχω κάνει στη ζωή μου! αλλά νομίζω είναι καιρός να τελειωσει αυτο το ταξιδάκι μας! δε θέλω να φτάσω σε λιγο καιρό να της δινω με το ζόρι και με νεύρα.ήδη η ανεργία,κλεισούρα στο σπίτι κτλ κτλ δε βοηθούν στην ψυχολογία μου,δε θέλω να έχει αντίκτυπο αυτό στο παιδάκι μου! ευχαριστώ και συγνώμη για το τέρας-ποστ!!!

3IrTp3.png

aglaia

help!σκεφτηκες τίποτα να μου προτεινεις. Εχτες φόρεσα ένα λίγο πιο χαλαρο σουτιεν και το στηθος πρηστηκε περισσότερο. Δεν νομίζω να είναι η ιδέα μου. Εγω μου φαίνεται αντί να μειώνω το γάλα το αυξάνω.

Περιμενω τη βοηθεια σου.

Σ'ευχαριστώ.

Αν δεν θηλάζεις και αντλείς, θα σου δώσω οδηγίες για τις αντλήσεις.

θα ηθελα να μαθω οδηγιες για αντλησεις ,αν κανεις τον κοπο να δεις παραπανω εχω γραψει καποιες λεπτομερεις για μενα.η αποψη σου ειναι σεβαστη,σ ευχαριστω.

ελπιζω να το δει η Αγλαια!

Διαφημίσεις

Στέλλα, η Εύα καλυψε το θέμα:

Στόχος σου θα είναι να μειώσεις αρχικά τα ml που αντλείς κάθε φορά: λογικά μέχρι τώρα ξέρεις πόσα βγάζεις τη φορά. Θα σταματάς λοιπόν την άντληση 10-20ml νωρίτερα. Ανά 2-3 μέρες μπορείς να μειώνεις κι άλλο. Όταν μειώσεις περίπου στο μισό αυτό που βγάζεις, μπορείς μειώσεις και αντλήσεις. Αν το στήθος αρχίζει να πετρώνει, τότε σημαίνει ότι προχώρησες γρήγορα. Θα σου πάρει λίγο χρόνο έτσι γιατί βγάζεις πολύ γάλα, αλλά είναι ο πιο ασφαλής τρόπος.

Καλή συνέχεια!

να ευχαριστησω την Ευα που μου εδωσε σωστες οδηγιες (συμφωνει κ η Αγλαια μας-την ρωταμε ολοι συνεχεια κ δεν προλαβαινει ν απαντησει).ακολουθω αυτα που μου ειπε κ εχω ηδη σημαντικη μειωση,ελπιζω να γλυτωσω τα χαπια!

δεν θελω να την πιέσω,να το κάνω απότομα,αλλά θελω σιγά σιγά να αποθηλάσουμε.οχι για να την αφήνω βράδυα σε καμια γιαγιά,γιατι δεν θέλω έτσι κι αλλιώς! αλλά για να κοιμάμαι με τον άντρα μου άνετα κι εκείνη στο όμορφο δωματιάκι της επίσης!

Με το καλό να αποθηλάσεις!

Όμως ο αποθηλασμός δεν σου εγγυάται ότι θα κοιμάται άνετα με τον μπαμπά της. Θα ήταν καλύτερα να αντιμετωπίσεις τα δυο θέματα ξεχωριστά.

Έχεις μιλήσει στο μωρό για περιορισμούς; πχ δέχεται περιορισμούς όπως "θα πιεις γαλατάκι όταν σηκωθεί ο ήλιος, ή όταν πάει για ύπνο ο ήλιος" ή "τώρα είναι μέρα και δεν πίνουμε γαλατάκι"

Αν όχι, θα πρέπει πρώτα να δουλέψεις αυτό ώστε να περιορίσει το μωρό τους θηλασμούς σε κάποια γεύματα και μετά προχωράς στη μείωση των γευμάτων.

Με το καλό να αποθηλάσεις!

Όμως ο αποθηλασμός δεν σου εγγυάται ότι θα κοιμάται άνετα με τον μπαμπά της. Θα ήταν καλύτερα να αντιμετωπίσεις τα δυο θέματα ξεχωριστά.

Έχεις μιλήσει στο μωρό για περιορισμούς; πχ δέχεται περιορισμούς όπως "θα πιεις γαλατάκι όταν σηκωθεί ο ήλιος, ή όταν πάει για ύπνο ο ήλιος" ή "τώρα είναι μέρα και δεν πίνουμε γαλατάκι"

Αν όχι, θα πρέπει πρώτα να δουλέψεις αυτό ώστε να περιορίσει το μωρό τους θηλασμούς σε κάποια γεύματα και μετά προχωράς στη μείωση των γευμάτων.

Αγλαία μου σε ευχαριστώ αρχικά για την απάντηση! τον τελευταίο μήνα που είμαι πια σπίτι ζητάει όλη μέρα...μπορεί να θηλάσει 2,3 αλλά και 5 και 6 φορές..για να κοιμηθεί πάντως το ζητάει σίγουρα ,κι αν όχι,θα ξυπνάει μες στη νύχτα και αφου πιει φρέσκο,θα λέει και τζιτζί μου!! (βυζοπληκτο αυτο το κορίτσι μου!!!) προσπάθησα μετά απο αυτά που διάβασα εδώ να πω για το φεγγαράκι,αλλά εκτός του οτι δεν "έπιασα" ακριβως το στόρυ που πρέπει να πω,τα μπλεξα,εκείνη δεν ακουγε και απο την στιγμή εκείνη ζήταγε ακόμα περισσοτερο !!! λες και κατάλαβε οτι της έλεγα οχι με τρόπο..πως να το δουλέψω αυτο λες για να πετύχει?

3IrTp3.png

Διαφημίσεις

προσπάθησα μετά απο αυτά που διάβασα εδώ να πω για το φεγγαράκι,αλλά εκτός του οτι δεν "έπιασα" ακριβως το στόρυ που πρέπει να πω,τα μπλεξα,εκείνη δεν ακουγε και απο την στιγμή εκείνη ζήταγε ακόμα περισσοτερο !!! λες και κατάλαβε οτι της έλεγα οχι με τρόπο..πως να το δουλέψω αυτο λες για να πετύχει?

Προσπάθησε να το συζητήσεις σε ώρες ΜΕΤΑ το θηλασμό που είναι ευχαριστημένη και ήρεμη. Συνήθως θέλει αρκετές μέρες συζήτησης μέχρι να αρχίσει το παιδί να καταλαβαίνει. Εξαρτάται και από την ωριμότητα του παιδιού και την αντίληψη του χρόνου.

Αν το παιδί αρχίσει να το συζητάει, δηλαδή να λέει κάτι σχετικό, σημαίνει ότι έχει αρχίσει να το επεξεργάζεται. Μπορεί να μην ανταποκρίνεται στη συνεργασία και να περιορίζεται στη συζήτηση, αλλά είναι θέμα χρόνου να ανταποκριθεί.

Γενικά στη διατύπωση προσπάθησε να λες το "ΝΑΙ, σε λίγο", παρά το "ΟΧΙ τώρα".

μακάρι Αγλαία μου να τα καταφέρω!! θα το κάνω λες ανεξάρτητα με τη μεταφορά της στην κούνια,έτσι? να μην τα μπλέξω αυτά τα δύο? συνοψίζοντας,θα της ξεκινήσω ιστοριούλα του τύπου πίνουμε τζιτζί όταν βγαίνει ο ήλιος το πρωί και όταν βγει το φεγγαράκι το βράδυ? (το βασικό νόημα θέλω να πιάσω και θα βρω τρόπο να της το φέρω!)

3IrTp3.png

aglaia,

ειδες την απάντηση μου?Σε παρακαλώ αν μπορείς δώσε μου καποια συμβουλη, γιατί εχω πελαγώσει. Δεν φτάνει που δεν ξερω πως να αποθηλάσω τωρα έχω και και στεναχώρια γιατί το μωρό μόλις πάω να το βάλω στο στήθος αυτό σπαράζει και δεν θέλει καν να δοκιμάσει να πίνει.

Υπάρχει περίπτωση να με μισήσει το μωρό? Με εχει πιασει μια στεναχωρια!

Οταν θηλάζω πρέπει να σταματαω το μωρό οταν ακόμα νιώθω το στηθος λίγο φουσκωμένο?

Αν το μωρό συνεργάζεται, ναι.

Εμένα για να καταλάβεις που τη θηλάζω γύρω στο 8ωρο (ανά 7-9 ωρες ανάλογα ποτε πεινάει) το στήθος έινι πολύ πρησμένο, οπότε την αφήνω να το χαλαρώσει για να μην πάθω καμια ζημια. Πίνει και από τα 2 στήθη στο γέυμα.

Ακόμη η παραγωγή σου είναι αρκετά μεγάλη.

Καλά κάνεις και δίνεις και από τους δύο μαστούς μια και μεσολαβεί αρκετή ώρα μεταξύ των θηλασμών.

Το φασκόμηλο (εννοείς τα φακελάκια που έχει και στο σουπερ μαρκετ)

ναι

δεν κάνει τίποτα κακό στο μωρό, ε?

Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες στο μωρό από την λήψη του στις συνήθεις ποσότητες.

Για σένα καλό θα ήταν να το συζητήσεις με έναν επαγγελματία υγείας που γνωρίζει αυτού του είδους τα σκευάσματα και γνωρίζει και το ιστορικό σου. Το φασκόμηλο αλληλεπιδρά μέτρια με κάποια φάρμακα και παρά το ότι η δόση που χρειάζεσαι είναι συνήθης για ημερίσια κατανάλωση, καλό θα ήταν να βεβαιωθείς ότι είναι ασφαλής, ειδικά αν παίρνεις φάρμακα.

Πόσες φορες την ημέρα πρέπει να πίνω?

3 φορές, αν το ανέχεσαι καλά

Οσον αφορά στο αν με πιέζει ο χρόνος, όχι ιδιαίτερα από την άποψη ότι δεν δουλέυω αυτή τη στιγμή. Απλά ψυχολογικά νιώθω πιεσμένη.

Το μεγάλωμα ενός μωρού είναι πολύ απαιτητικό, ανεξάρτητα από το αν θηλάζεις ή όχι. Προσπάθησε να διευκολύνεις την καθημερινότητά σου με το μωρό, όσο είναι δυνατό.

aglaia,

ειδες την απάντηση μου?Σε παρακαλώ αν μπορείς δώσε μου καποια συμβουλη, γιατί εχω πελαγώσει. Δεν φτάνει που δεν ξερω πως να αποθηλάσω τωρα έχω και και στεναχώρια γιατί το μωρό μόλις πάω να το βάλω στο στήθος αυτό σπαράζει και δεν θέλει καν να δοκιμάσει να πίνει.

Τώρα τι κάνεις; αντλείς;

Διαφημίσεις

Για άλλη μια φορά θα ζητήσω τη βοήθειά σας.

Μετά απο πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισα με το θηλασμό, κατάφερα να θηλάσω αποκλειστικά 5.5 μήνες. Τότε εισήγαγα το πρώτο γεύμα γιατί επρόκειτο να επιστρέψω στη δουλειά. Επειδή όμως η μικρή μου αρνήθηκε πισματικά να φάει απο μπουκάλι (μπιμπερό, εκπαιδευτικό ποτήρι, δοκίμασα ότι κυκλοφορεί στο εμπόριο...) τελικά στους 7 μήνες έβαλα και 2ο γεύμα. Μέχρι τότε έβγαζα λίγο γάλα με το θήλαστρο στη δουλειά μόνο και μόνο για να ξαλαφρώσω λίγο το στήθος μου. Ετσι το πρόγραμμά μας αυτή τη στιγμή, έχει ως εξης:

6.45 πρωινός θηλασμός

9.30 φρουτόκρεμμα

12.30 χορτόσουπα

Απο τις 14.30 που γυρνάμε σπίτι θηλάζει κατα βούληση, συνηθως 4-6 φορές μαζί με τους βραδυνούς θηλασμούς.

Τωρα η μικρή είναι 7.5 μηνων. Το θέμα είναι ότι ενω έχω σταματησει τον θηλασμό τα πρωινά εδω και 2 μηνες πια, το στήθος μου ακόμα πρήζεται αρκετές φορές. Οχι σε καθημερινή βάση, αλλά 3-4 φορές την εβδομάδα περίπου. Εχει μειωθεί το γάλα μεν, αλλά τα πρηξήματα δεν τα αποφεύγω. Βεβαια τα ΣΚ ενω προσπαθω να τυρώ το πρόγραμμα που έχει τις καθημερινές, μπορεί το πρωί να θηλάσει μια φορά. Αν το ζητησει δηλαδή δεν θα το αρνηθώ. Αυτό νομίζω πως αμέσως μου προκαλει και πάλι αύξηση της παραγωγής. Ετσι αγχώνομαι, πως θα τα καταφέρω να αποθηλάσω χωρίς χάπια.

Με το γιο μου, δεν είχα την πληροφόριση που έχω τώρα και ενω προσπάθησα για φυσικό αποθηλασμό, δεν τα κατάφερα, με αποτέλεσμα να πάρω αυτα τα άθλια χάπια. Τωρα θέλω να το αποφύγω, αλλά βλέπω πως δεν ανταποκρυνεται και πολύ καλά το στήθος μου. Πως είναι δυνατόν μετά απο 2 μήνες που δεν θηλάζω τα πρωινά, ακόμα να αλλάζω επιθέματα και να πρήζομαι και να πονάω; Τί μπορώ να κάνω ώστε τουλάχιστον να εξασφαλίσω σε αυτη τη φάση να μην έχω προβλήματα τα πρωινά στη δουλειά;

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Για άλλη μια φορά θα ζητήσω τη βοήθειά σας.

Μετά απο πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισα με το θηλασμό, κατάφερα να θηλάσω αποκλειστικά 5.5 μήνες. Τότε εισήγαγα το πρώτο γεύμα γιατί επρόκειτο να επιστρέψω στη δουλειά. Επειδή όμως η μικρή μου αρνήθηκε πισματικά να φάει απο μπουκάλι (μπιμπερό, εκπαιδευτικό ποτήρι, δοκίμασα ότι κυκλοφορεί στο εμπόριο...) τελικά στους 7 μήνες έβαλα και 2ο γεύμα. Μέχρι τότε έβγαζα λίγο γάλα με το θήλαστρο στη δουλειά μόνο και μόνο για να ξαλαφρώσω λίγο το στήθος μου. Ετσι το πρόγραμμά μας αυτή τη στιγμή, έχει ως εξης:

6.45 πρωινός θηλασμός

9.30 φρουτόκρεμμα

12.30 χορτόσουπα

Απο τις 14.30 που γυρνάμε σπίτι θηλάζει κατα βούληση, συνηθως 4-6 φορές μαζί με τους βραδυνούς θηλασμούς.

Τωρα η μικρή είναι 7.5 μηνων. Το θέμα είναι ότι ενω έχω σταματησει τον θηλασμό τα πρωινά εδω και 2 μηνες πια, το στήθος μου ακόμα πρήζεται αρκετές φορές. Οχι σε καθημερινή βάση, αλλά 3-4 φορές την εβδομάδα περίπου. Εχει μειωθεί το γάλα μεν, αλλά τα πρηξήματα δεν τα αποφεύγω. Βεβαια τα ΣΚ ενω προσπαθω να τυρώ το πρόγραμμα που έχει τις καθημερινές, μπορεί το πρωί να θηλάσει μια φορά. Αν το ζητησει δηλαδή δεν θα το αρνηθώ. Αυτό νομίζω πως αμέσως μου προκαλει και πάλι αύξηση της παραγωγής. Ετσι αγχώνομαι, πως θα τα καταφέρω να αποθηλάσω χωρίς χάπια.

Με το γιο μου, δεν είχα την πληροφόριση που έχω τώρα και ενω προσπάθησα για φυσικό αποθηλασμό, δεν τα κατάφερα, με αποτέλεσμα να πάρω αυτα τα άθλια χάπια. Τωρα θέλω να το αποφύγω, αλλά βλέπω πως δεν ανταποκρυνεται και πολύ καλά το στήθος μου. Πως είναι δυνατόν μετά απο 2 μήνες που δεν θηλάζω τα πρωινά, ακόμα να αλλάζω επιθέματα και να πρήζομαι και να πονάω; Τί μπορώ να κάνω ώστε τουλάχιστον να εξασφαλίσω σε αυτη τη φάση να μην έχω προβλήματα τα πρωινά στη δουλειά;

Προφανώς έχεις υπερπαραγωγή ή/και το στήθος σου αργεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες (:μείωση θηλασμών). Το ζητούμενο είναι να μην πετρώνει το στήθος - το πρήξιμο, αν το στήθος δεν έχει σκληρά σημεία (=φραγμένοι πόροι που μπορεί να εξελιχτούν σε μαστίτιδα) δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Σταδιακά θα υποχωρεί το πρήξιμο. Απλά σε σένα παίρνει περισσότερο χρόνο. Μην ξεχνάς ότι το φασκόμηλο έχει σημαντικά αποτελέσματα στη μείωση της παραγωγής οπότε αν η μείωση των θηλασμών από μόνη της δεν μειώνει την παραγωγή σου μπορείς τελικά να πιεις και φασκόμηλο, ώστε να αποφύγεις τα χάπια.

Θέλει υπομονή. Αν δεις τις παρενέργειες των χαπιών, αν σκεφτείς ότι δεν είναι αυτός ο φυσικός τρόπος αποθηλασμού, άρα οι μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτού του τρόπου αποθηλασμού είναι ίσως άγνωστες κι αν σκεφτείς ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που επιτρέπει ακόμα την κυκλοφορία αυτών των χαπιών, θα δεις ότι μάλλον αξίζει να επιμείνεις με τους φυσικούς τρόπους αποθηλασμού. Εξάλλου ακόμα το παιδί σου θηλάζει αρκετές φορές και είναι λογικό η παραγωγή σου να είναι υψηλή (υποπτεύομαι ότι τις 3-4 φορές που λες ότι πρήζεται το πρωί το στήθος, μάλλον το παιδί έχει θηλάσει περισσότερες φορές το βράδυ κι αυτό ενισχύει την παραγωγή, όχι τόσο ο ένας επιπλέον θηλασμός του ΣΚ. Για το τελευταίο, καλά κάνεις και δεν αρνείσαι). Ο φυσικός αποθηλασμός, δίνει και στο παιδί το περιθώριο να μειώσει τους θηλασμούς με το δικό του ρυθμό κι όχι βίαια, όπως συμβαίνει με τη λήψη χαπιών (αμέσως μετά την οποία απαγορεύεται ο θηλασμός...).

Ειδικά για τη δουλειά, μπορείς να δοκιμάσεις να βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι για να αποσυμφορείς το στήθος, μόνο όμως αν το στήθος πετρώνει. Αν απλά πρήζεται, το να βγάζεις γάλα με το χέρι απλά θα ενισχύει την παραγωγή σου.

aglaia,

οχι δεν αντλω. Εχτες που δεν ηθελε καθολου το στηθος και σπαραζε στο κλαμα αναγκαστικα να το αντλησω για να μην παθω καμια ζημια γιατι το στηθος ηταν υπερβολικα πρησμενο. τη νυψτα κατα τις 5 την εβαλα στηθος και ηπιε, απλά ήπιε από το ένα και πολύ λίγο από το άλλο οπότε αναγκάστηκα πάλι να αντλήσω λίγο από το ενα στηθος και τωρα το μεσημέρι την έβαλα πάλι και ευτυχως ήπιε λίγο και απο τα 2 και τα αποσυφόρησε κάπως.

Παρατηρώ τις τελευταίες μέρες ότι το στηθος στο πανω σημείο έχει κάτι σκληρά σημεία.Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι φοράω ένα λίγο πιο σταθερό σουτιεν και το πάνω τμημα του στηθος που δεν είναι μέσα συσσωρευει περισσότεο γαλα.

Παντως προσπαθω να την σταματάω από το στηθος ωστε να μην το αδειαζει τελειως τελείως (οσο μπορω να καταλαβω βεβαια αυτο) αλλά δεν βλεπω το γαλα να μειώνεται με τιποτα.

Δεν νομιζω οτι θα μπορεσω να το σταματησω ποτε φυσικά.

Προφανώς έχεις υπερπαραγωγή ή/και το στήθος σου αργεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες (:μείωση θηλασμών). Το ζητούμενο είναι να μην πετρώνει το στήθος - το πρήξιμο, αν το στήθος δεν έχει σκληρά σημεία (=φραγμένοι πόροι που μπορεί να εξελιχτούν σε μαστίτιδα) δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Σταδιακά θα υποχωρεί το πρήξιμο. Απλά σε σένα παίρνει περισσότερο χρόνο. Μην ξεχνάς ότι το φασκόμηλο έχει σημαντικά αποτελέσματα στη μείωση της παραγωγής οπότε αν η μείωση των θηλασμών από μόνη της δεν μειώνει την παραγωγή σου μπορείς τελικά να πιεις και φασκόμηλο, ώστε να αποφύγεις τα χάπια.

Θέλει υπομονή. Αν δεις τις παρενέργειες των χαπιών, αν σκεφτείς ότι δεν είναι αυτός ο φυσικός τρόπος αποθηλασμού, άρα οι μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτού του τρόπου αποθηλασμού είναι ίσως άγνωστες κι αν σκεφτείς ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που επιτρέπει ακόμα την κυκλοφορία αυτών των χαπιών, θα δεις ότι μάλλον αξίζει να επιμείνεις με τους φυσικούς τρόπους αποθηλασμού. Εξάλλου ακόμα το παιδί σου θηλάζει αρκετές φορές και είναι λογικό η παραγωγή σου να είναι υψηλή (υποπτεύομαι ότι τις 3-4 φορές που λες ότι πρήζεται το πρωί το στήθος, μάλλον το παιδί έχει θηλάσει περισσότερες φορές το βράδυ κι αυτό ενισχύει την παραγωγή, όχι τόσο ο ένας επιπλέον θηλασμός του ΣΚ. Για το τελευταίο, καλά κάνεις και δεν αρνείσαι). Ο φυσικός αποθηλασμός, δίνει και στο παιδί το περιθώριο να μειώσει τους θηλασμούς με το δικό του ρυθμό κι όχι βίαια, όπως συμβαίνει με τη λήψη χαπιών (αμέσως μετά την οποία απαγορεύεται ο θηλασμός...).

Ειδικά για τη δουλειά, μπορείς να δοκιμάσεις να βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι για να αποσυμφορείς το στήθος, μόνο όμως αν το στήθος πετρώνει. Αν απλά πρήζεται, το να βγάζεις γάλα με το χέρι απλά θα ενισχύει την παραγωγή σου.

Σε ευχαριστω για τις συμβουλές. Θα δοκιμάσω αν είναι να πίνω κανα φασκόμυλο στη δουλειά. Η αλήθεια είναι πως σπάνια έχω σκληρά σημεία πια. Οταν έχω έντονο πρήξημο, περισσότερο νοιώθω πόνο και "κάψημο" απο το let down και πρέπει να αλλάξω επιθέματα γιατι έχω διαρροές.

"μάλλον το παιδί έχει θηλάσει περισσότερες φορές το βράδυ κι αυτό ενισχύει την παραγωγή"

Δεν το είχα σκεφτεί, αλλά έχεις δίκιο γιατί τελικά συνειδητοποίησα πως το βράδυ μπορεί να θηλάσω (έστω και λίγο) 3-4 φορές, κάτι που στο παρελθόν δεν συνέβενε. Αρα αυτό είναι που διατηρει την παραγωγή υψηλή.

Σε ευχαριστω για τις συμβουλές. Θα δοκιμάσω αν είναι να πίνω κανα φασκόμυλο στη δουλειά. Η αλήθεια είναι πως σπάνια έχω σκληρά σημεία πια. Οταν έχω έντονο πρήξημο, περισσότερο νοιώθω πόνο και "κάψημο" απο το let down και πρέπει να αλλάξω επιθέματα γιατι έχω διαρροές.

"μάλλον το παιδί έχει θηλάσει περισσότερες φορές το βράδυ κι αυτό ενισχύει την παραγωγή"

Δεν το είχα σκεφτεί, αλλά έχεις δίκιο γιατί τελικά συνειδητοποίησα πως το βράδυ μπορεί να θηλάσω (έστω και λίγο) 3-4 φορές, κάτι που στο παρελθόν δεν συνέβενε. Αρα αυτό είναι που διατηρει την παραγωγή υψηλή.

ΟΧΙ! Το φασκόμηλο δεν πρέπει να το πιεις αν δεν είναι απαραίτητο! Αν δεν έχεις σκληρά σημεία, σημαίνει ότι το στήθος αργεί μεν αλλά προσαρμόζεται χωρίς κίνδυνο μαστίτιδας. Το φασκόμηλο σ' αυτή την περίπτωση, δεν ενδείκνυται. Το ανέφερα για να καταλάβεις ότι υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για να αποθηλάσεις φυσικά, αποφεύγοντας τα χάπια.

Αν οι διαρροές είναι από το let down και όχι από την υπερφόρτωση του στήθους δοκίμασε να πιέσεις ελαφρά τις θηλές με τον βραχίονα του χεριού σου (κάνεις σαν να θες να σταυρώσεις τα χέρια σου στο ύψος του στήθους σου). Αυτό συνήθως σταματά τη διαρροή. Ωστόσο θα πρέπει να μην γίνεται αν το στήθος είναι υπερφορτωμένο γιατί τότε ίσως προκαλέσει φράξιμο πόρων.

καλημέρα και πάλι μανούλες!! επανέρχομαι να σας πω τα εξής νέα!! απο το Σάββατο,τυχαία και χωρις ιδιάιτερο προγραμματισμό,η Χρυσάνθη δεν εχει ξανα θηλάσει!!της είπα την ιστορία με το φεγγαράκι που λέγαμε,την απασχόλησα και λίγο με dvd της Ντόρας και διάφορα άλλα...δυο-τρεις φορές στον ύπνο της και στον ξύπνιο της(!!) μου είπε μαμά τζιτζί μου,αλλά αμέσως της πέταξα ένα παραμύθι και ξεχάστηκε!! το φρέσκο το πίνει κανονικά..τώρα επειδή ακόμα δεν έχω πιστέψει αν όντως αποθηλάζουμε ή αν απλά δεν θήλασε αυτες τις μέρες,ήθελα να ρωτήσω (Αγλαία αν με διαβάζεις πες μου) τα παιδιά σε αυτή τη φάση "ξεχνάνε"? δηλ εμένα τώρα σε κανα δυο μέρες θα το ξεχάσει και δε θα ξανα ζητήσει ή όχι? δεν έχω συνειδητοποιήσει αν αποθηλάζουμε-όπως και θα ήθελα- ή αν είναι τυχαίο γεγονός!

3IrTp3.png

Καλημέρα,

ο γιος μου όταν σταμάτησε να θηλάζει (15 μηνών) δεν μου ξαναζήτησε ποτέ, ούτε καν όταν μετά από λίγους μήνες, έβλεπε την μικρή νεογέννητη να θηλάζει συνέχεια.

ΟΧΙ! Το φασκόμηλο δεν πρέπει να το πιεις αν δεν είναι απαραίτητο! Αν δεν έχεις σκληρά σημεία, σημαίνει ότι το στήθος αργεί μεν αλλά προσαρμόζεται χωρίς κίνδυνο μαστίτιδας. Το φασκόμηλο σ' αυτή την περίπτωση, δεν ενδείκνυται. Το ανέφερα για να καταλάβεις ότι υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για να αποθηλάσεις φυσικά, αποφεύγοντας τα χάπια.

Αν οι διαρροές είναι από το let down και όχι από την υπερφόρτωση του στήθους δοκίμασε να πιέσεις ελαφρά τις θηλές με τον βραχίονα του χεριού σου (κάνεις σαν να θες να σταυρώσεις τα χέρια σου στο ύψος του στήθους σου). Αυτό συνήθως σταματά τη διαρροή. Ωστόσο θα πρέπει να μην γίνεται αν το στήθος είναι υπερφορτωμένο γιατί τότε ίσως προκαλέσει φράξιμο πόρων.

Αρα το φασκόμηλο δεν το πείνουμε προλυπτικά. Και μιας και πιάσαμε τα ροφήματα, να κάνω μια ερώτηση. Ο δυόσμος έχει τις ιδιες ιδιότητες με το φασκόμηλο;

Σχετικά με τις μαστιτιδες τις 2 τελευταίες φορές που είχα συμπτώματα, μάλλον ήταν επειδή ήμουν άρρωστη γιατί το στήθος μου ήταν μαλακό, δεν είχα καθόλου γρομπαλάκια, ούτε κάποιο κόκκινο σημειο, αλλά το στήθος μου πονούσε πολύ έντονα για κανα 2-3 μέρες. Μόλις άρχισα να αναρώνω απο την ασθένια, αρχισε να στρώνει και ο πόνος.

Τις περισσότερες φορές πλέον, οι διαρροές είναι απο το let down. Υπάρχουν βέβαια και φορές (οχι σπάνιες) που είναι απο υπερφόρτωση.

Καλημέρα,

ο γιος μου όταν σταμάτησε να θηλάζει (15 μηνών) δεν μου ξαναζήτησε ποτέ, ούτε καν όταν μετά από λίγους μήνες, έβλεπε την μικρή νεογέννητη να θηλάζει συνέχεια.

που να κανω ταμα για να συμβει το ιδιο και στον δικο μου?

ειναι 20 μηνων και δεν αντεχω αλλο, τη νυχτα θηλαζει σαν νεογεννητο

Αρα το φασκόμηλο δεν το πείνουμε προλυπτικά. Και μιας και πιάσαμε τα ροφήματα, να κάνω μια ερώτηση. Ο δυόσμος έχει τις ιδιες ιδιότητες με το φασκόμηλο;

Όχι, το φασκόμηλο δεν πρέπει να λαμβάνεται προληπτικά.

Για άλλα βότανα δες ενδεικτικά εδώ:

http://www.kellymom.com/herbal/index.html

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...