Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Πολυ μου τη δινουν οι γιατροι που άλλα λεει ο ενας και άλλα ο αλλος.... :?

Εσενα τωρα bon-bon, εντελως άλλα πραγματα σου ειπε αυτη, ετσι δεν ειναι??? :?:

Τι να πω....

Και συγγνωμη, δηλαδη, την περιπτωση της υπερπαραγωγης δεν την ειχε ουτε ακουστα???? :shock: Μα ειναι δυνατον???

anyway,ευχομαι να πανε ολα καλα, κι ας λενε οτι θέλουνε.....

:D8)

Κι αν δηλαδη το μωρο σου εχει αλλεργια, γιατι τοσον καιρο που εχεις κοψει τοοοοσα φαγητα, δεν βελτιωθηκε η κατασταση???

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ποτε δε θα καταλαβω αυτους τους γιατρους..... πειραματα κάνουν

ασε, την ιδια απορια εχω και εγω!

θυμησε μου για την ιδια μιλαμε... τη κ. Κα....;;;

εμεις παντως της ειπαμε οτι δεν ειναι η πρωτη που παιρνουμε γνωμη!

Εμας η κ. Κα ήταν η πρωτη γαστρεντερολογος. Μας εκανε ορθοσκοπηση και μας εδωσε σιδηρο και flagyl. Ειπε να αρχισουμε με sinlac. Kοπηκε το αιμα για οσο επαιρνε το φαρμακο αλλα μετα καναμε εμβολιο και αρχισαμε απο την αρχη. Τζαμπα το πηρε δηλαδή. Την κρεμα την εκανε εμετο οπως ολα τα "ρυζοειδη" αλλα αυτη επεμενε στο να της ξαναδωσουμε. Εκει τα πηρα λιγο... και την εκοψα. Και την sinlac και την κ. Κα...... Επισης, ο σιδηρος εμας την πειραζει....ειναι βαρυς για το εντερο.

Η δευτερη γαστρεντερολογος που πηγα, ειναι η "δασκαλα" της κ. Κα. Δεν μας ειπε τιποτα!!! Κατι για flagyl πάλι, αλλα στον αερα. Φυσικα δεν της εδωσα.

GwASp3.png

κοιτα αυριο παιρνω τη κρεμα, αλλα λεω να την αρχισω απο την πεμπτη αν με το καλο εχουμε κλεισει 5 μερες καθαρες!

Η κρέμα που σου έδωσε είναι υποαλλεργική, η Sinlac δεν είναι? Δεν εχει να κάνει, νομίζω ότι πρέπει το παιδί σου να αρχίσει στερεά τροφή ... Εκτός φυσικά και αν σου είπαν οι γιατροί κάτι διαφορετικό...

Α! μολις θυμηθηκα κατι , μου ειπε η γιατρος οτι θα πρεπει να αρχισω να της δινω νερο τωρα με τις στερεες τροφες, αλλα απο οτι εχω διαβασει αν το παιδι θηλαζει αρκει, ετσι δεν ειναι;;

Έτσι είναι. Εξάλλου η εισαγωγή στις στερεές τροφές γίνεται σιγά σιγα. Στην αρχή δίνεις λίγο κρέμα και μετά συμπληρώνεις με γάλα. Τότε σίγουρα δε χρειάζεσαι το νερό. Όταν όμως θα αντικαταστήσεις πλήρως το γεύμα με στερεά τροφή τότε καλό είναι να δίνεις στο παιδί λίγο νερό μετά από κάθε γεύμα.

bon-bon όσο και αν θέλεις να θηλάζεις για πάντα (αστειεύομαι :D )

σε λίγο διάστημα το παιδί θα θηλάζει 2 φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ), και αυτό φυσικά μπορείς να το κρατήσεις για πάντα :wink:

Ωχ θέλω να γράψω και κάποια πράγματα ακόμα αλλά ήρθαν τα καλαμαράκια μου, ίσως αργότερα

τσιου :lol::lol::lol::lol::lol:

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Με ηωσινοφιλα διπλασια του φυσιολογικου, δεν καταλαβαινω γιατι η γαστρεντερολογος ελεγε οτι το παιδι δεν εχει αλλεργια.

Οσο για το ταχινι, κουφαθηκα. Σου ειχα γραψει απο την αρχη-αρχη κιολας οτι το δικο μου μωρο, εκτος απο τα γαλακτοκομικα, το πειραζαν οι ξηροι καρποι που ετρωγα, γι'αυτο τους εκοψα. Πολλα μωρα ενοχλουνται εξισου απο το σουσαμι.

Οταν λες "υποαλλεργικο" ρυζαλευρο, εννοεις που να περιεχει υποαλλεργικο γαλα? Γιατι ομως να ταϊζεις το παιδι σκονη?? Αν δεν εργαζεσαι, μπορεις να της ετοιμαζεις σπιτικο φαγητο. Η κρεμα φτιαχνεται πανευκολα με σκετο ρυζαλευρο και μητρικο γαλα, ή ρυζαλευρο και νερο και μετα θηλασμο για να παρει το γαλα. Αν διαβασεις τη συσταση των κρεμων σκονη, θα διαπιστωσεις οτι ΔΕΝ αντικαθιστουν πληρως τα γευματα ξενου γαλακτος (λογικο, αφου η διατροφη ολων των μωρων μεχρι το ετος βασιζεται στο γαλα!), αλλά μερικως, μιας και προσθετουν ρυζαλευρο ή φρουτα στη μεγαλη ποσοτητα γαλακτος που περιεχουν.

νομίζω ότι πρέπει το παιδί σου να αρχίσει στερεά τροφή ...

Τα μωρα που βιαζομαστε να ξεκινησουν στερεες τροφες ειναι αυτα που πινουν ξενο γαλα επειδη επιβαρυνει τα νεφρα τους, οχι αυτα που θηλαζουν αποκλειστικα κι ειδικα οχι αυτα που ειναι αλλεργικα, εφοσον η μαμα τους δεν τους παρεχει η ιδια τις αλλεργιογονες ουσιες. Με την εισαγωγη στερεων τροφων, τα ειδα ολα απο τις αλλεργικες αντιδρασεις του μωρου σ'ενα σωρο τροφες! Κι οι αλλεργιες κρατησαν περισσοτερο απ'οσο θα κρατουσαν αν τις ειχα εισαγει πιο αργα. Σε τυχον επομενο παιδι, δε θα κανω το ιδιο λαθος, αλλά θα περιμενω να ειναι απολυτως ετοιμο πριν εισαγω τις στερεες τροφες - στα αλλεργικα μωρα ισχυει το σοφοτατο: "οποιος βιαζεται, σκονταφτει!"

σε λίγο διάστημα το παιδί θα θηλάζει 2 φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ), και αυτό φυσικά μπορείς να το κρατήσεις για πάντα :wink:

Τι εννοεις "σε λιγο διαστημα"? Εμενα ποτε δε θηλαζε μονο 2 φορες τη μερα, παρα μονο οταν εγω ξεκινησα τον αποθηλασμο στους 14 μηνες. Μεχρι τοτε, μονος του μειωνε τον αριθμο θηλασμων στη διαρκεια της μερας, μεχρι που ειχε φτασει να πινει το πρωι, το βραδυ και οποτε ηθελε στη διαρκεια της νυχτας, για να καλυπτει την ποσοτητα που χρειαζεται.

Αν το μωρο θηλαζει αποκλειστικα, με μονο 2 φορες τη μερα φυσικα και δε θα παιρνει ολη την ποσοτητα γαλακτος που χρειαζεται - ειναι δυνατον να πινει τοσο γαλα σε καθεναν απο τους 2 θηλασμους? Εκτος φυσικα κι αν το υπολοιπο γαλα το παιρνει απο τις κρεμες σκονη... αλλά δε νομιζω οτι καμια μη εργαζομενη θηλαζουσα μαμα θα προτιμουσε να δινει για γευμα στο παιδι της φρουτα σκονη και ξενο γαλα, αντι για σπιτικα φρουτα και θηλασμο.

σημερα παμε στη 3η μερα καθαρη. ειχα να το δω αυτο 3 εβδομαδες!

κανω το σταυρο μου να συνεχισουμε ετσι!

επισης αξιζει να πω οτι τα βλεφαρακα της που εδω και καιρο ειναι πρησμενα και κοκκινα , εχουν επανελθει στα φυσιολογικα!

ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑ :D:D:D:D

μπράβο τα κοριτσάκια μου! και η μπέμπα πάει καλά και η μαμά μεσ' την τρελή χαρά!! φτού-φτού... έτσι να συνεχίσετε!!!

Τι εννοεις "σε λιγο διαστημα"? Εμενα ποτε δε θηλαζε μονο 2 φορες τη μερα, παρα μονο οταν εγω ξεκινησα τον αποθηλασμο στους 14 μηνες. Μεχρι τοτε, μονος του μειωνε τον αριθμο θηλασμων στη διαρκεια της μερας, μεχρι που ειχε φτασει να πινει το πρωι, το βραδυ και οποτε ηθελε στη διαρκεια της νυχτας, για να καλυπτει την ποσοτητα που χρειαζεται.

Αν το μωρο θηλαζει αποκλειστικα, με μονο 2 φορες τη μερα φυσικα και δε θα παιρνει ολη την ποσοτητα γαλακτος που χρειαζεται - ειναι δυνατον να πινει τοσο γαλα σε καθεναν απο τους 2 θηλασμους? Εκτος φυσικα κι αν το υπολοιπο γαλα το παιρνει απο τις κρεμες σκονη... αλλά δε νομιζω οτι καμια μη εργαζομενη θηλαζουσα μαμα θα προτιμουσε να δινει για γευμα στο παιδι της φρουτα σκονη και ξενο γαλα, αντι για σπιτικα φρουτα και θηλασμο.

Αυτό ήθελα να ρωτήσω κι εγώ...

εμείς ακόμη έχουμε 5-6 θηλασμούς το 24ωρο!...

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

Καλησπερα!

Οσο για το ταχινι, κουφαθηκα. Σου ειχα γραψει απο την αρχη-αρχη κιολας οτι το δικο μου μωρο, εκτος απο τα γαλακτοκομικα, το πειραζαν οι ξηροι καρποι που ετρωγα, γι'αυτο τους εκοψα. Πολλα μωρα ενοχλουνται εξισου απο το σουσαμι.

κοπελα μου τους ξηρους καρπους τους εχω κοψει κι εγω απο την αρχη, απλα επειδη δεν επαιρνα ασβεστιο ρωτησα τη γιατρο τοτε αν κανει να τρωω. μου ειχε πει οτι ..." φυσικα"! αλλα...

Οταν λες "υποαλλεργικο" ρυζαλευρο, εννοεις που να περιεχει υποαλλεργικο γαλα?

δεν εχει καθολου γαλα. μου ειπε να το φτιαχνω ειτε με δικο μου ειτε με υποαλλεργικο γαλα! θα προτιμησω το δικο μου!

Με την εισαγωγη στερεων τροφων, τα ειδα ολα απο τις αλλεργικες αντιδρασεις του μωρου σ'ενα σωρο τροφες! Κι οι αλλεργιες κρατησαν περισσοτερο απ'οσο θα κρατουσαν αν τις ειχα εισαγει πιο αργα. Σε τυχον επομενο παιδι, δε θα κανω το ιδιο λαθος, αλλά θα περιμενω να ειναι απολυτως ετοιμο πριν εισαγω τις στερεες τροφες - στα αλλεργικα μωρα ισχυει το σοφοτατο: "οποιος βιαζεται, σκονταφτει!"

ποσο μηνων ηταν οταν αρχισε τις στερεες τροφες;;

Εκτος φυσικα κι αν το υπολοιπο γαλα το παιρνει απο τις κρεμες σκονη... αλλά δε νομιζω οτι καμια μη εργαζομενη θηλαζουσα μαμα θα προτιμουσε να δινει για γευμα στο παιδι της φρουτα σκονη και ξενο γαλα, αντι για σπιτικα φρουτα και θηλασμο.

ευχομαι οταν παω στη δουλεια ( σε 3 μηνες) να μπορω να δινω ακομα το δικο μου γαλα :roll: οσο για τις κρεμες, θα προτιμησω τα φρεσκα φρουτα και λαχανικα!

λοιπον το σημερινο ανακοινωθεν λεει τα εξης:

απο χθες το βραδυ ειχα κανει 7-ωρα, σημερα λοιπον το πρωι ολα καλα αλλα λιγο πρασινη βλεννα στη κενωση. απο το μεσημερι και μετα μου εκανε 3 κενωσεις σε 4 ωρες .... :? η τελευταια ειχε ελαχιστο αιματακι, σχεδον δεν φαινοταν... ελπιζω να μην ξανακανει σημερα,... ουτε αυριο φυσικα! θα δοκιμασω παλι 8-ωρα! ειχα αρχισει να τρωω μελι αλλα θα το σταματησω για να δω. επισης εφαγα φακιες ελπζω να μην την πειραξουν!

οποτε μετα απο ολα αυτα δεν της εδωσα την κρεμα!

επειδη ομως θα φυγουμε την παρασκευη σκεφτηκα να μην της δωσω την κρεμα οσο θα ειμαστε μακρια ,για να μην χρειαστει τιποτα... οποτε να την αρχισω απο δευτερα... καλα κανω ή ειμαι υπερβολικη :?:?

συγνωμη που δε σας εγραψα νωρτερα, αλλα εφτιαχνα τα προσκλητηρια για τη βαφτιση της μπεμπας μου! οποτε εχω λιγο τρεξιμο!

φιλια σε ολες!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

λοιπον το σημερινο ανακοινωθεν λεει τα εξης:

απο χθες το βραδυ ειχα κανει 7-ωρα, σημερα λοιπον το πρωι ολα καλα αλλα λιγο πρασινη βλεννα στη κενωση. απο το μεσημερι και μετα μου εκανε 3 κενωσεις σε 4 ωρες .... :? η τελευταια ειχε ελαχιστο αιματακι, σχεδον δεν φαινοταν... ελπιζω να μην ξανακανει σημερα,... ουτε αυριο φυσικα! θα δοκιμασω παλι 8-ωρα! ειχα αρχισει να τρωω μελι αλλα θα το σταματησω για να δω. επισης εφαγα φακιες ελπζω να μην την πειραξουν!

οποτε μετα απο ολα αυτα δεν της εδωσα την κρεμα!

επειδη ομως θα φυγουμε την παρασκευη σκεφτηκα να μην της δωσω την κρεμα οσο θα ειμαστε μακρια ,για να μην χρειαστει τιποτα... οποτε να την αρχισω απο δευτερα... καλα κανω ή ειμαι υπερβολικη :?:?

Γειά σου bon bon :)

Να μην βιαστείς καθόλου για την κρέμα, το παιδάκι σου μεγαλώνει μια χαρά!

Να κάνετε Πασχα με την ησυχία σας και όταν γυρίσετε της ξεκινάς την κρέμα! Να ρωτήσεις και τις κοπέλες πως φτιάχνουν το ρυζάλευρο με το μητρικό γάλα για να γίνει λίγο πηχτό, εγώ όσες φορές το δοκίμασα γινόταν πολύ νερουλό και η μικρή το'φτυνε... Βέβαια γενικά το ρυζάλευρο δεν της άρεσε σε όλες του τις μορφές.....

WLn5p2.png

Βέβαια γενικά το ρυζάλευρο δεν της άρεσε σε όλες του τις μορφές.....

για χαζο το εχεις το κουκλακι σου! ανοστα πραγματα θα φαει? :D

αν δεν της αρεσει θα περασω στα καροτακια, οπως μου ειχε πει και η αγλαια!

ευχαριστω! :wink:

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

1. το καλυτερο που κανω ειναι που τη θηλαζω. το θηλασμο δεν τον κοβουμε παρα αν σταματησει η αναπτυξη η πεσει ο σιδηρος-φεριτινη.

στη δικη μας περιπτωση ειμαστε πολυ καλα. :)

:) Αγλαΐα, ακούς;;;;;;;;;;;;;

Ακούω και χαίρομα!!!

Από την αρχή επέμενα στην επίσκεψη και σε άλλους γιατρούς!!!

2. απο την εξεταση αιματος φαινεται οτι το μωρο εχει αλλεργια , το οριο στα ηιωσινοφυλα ειναι 4 και εμεις εχουμε 8 :? . το περιεργο ειναι οτι η αλλη παιδογαστρεντερολογος μας ειχε πει οτι η ιδια τιμη ειναι μια χαρα :shock: ...αλλα βιβλια διαβαζουν στην ιατρικη οι φοιτητες μεταξυ τους :?

:? .....

Επίσης ήμουν σίγουρη ότι της ξέφευγαν διάφορα, γενικά το έχανε... Συμβαίνει και στους καλύτερους πόσο μάλλον σε αυτούς που δεν είναι οι καλύτεροι...

5.επισης μου ειπε οτι το φαρμακο που της εδωσε η πρωτη δε θα εκανε δουλεια στην ηλικια που ειναι και αφου δεν φαινεται απο τις εξετασεις να εχει κατι παθολογικο.

το flagyl;

Φυσικά!!! Αν υπήρχε αναερόβιο βακτήριο τότε το flagyl θα το σκότωνε οπότε θα υπήρχε ίαση. Όμως το βακτήριο κάπου θα φαινότανε, όλες οι εξετάσεις δείχνανε ότι δεν υπήρχε κάτι τέτοιο...

6. οτι η διαιτα που εκανα ηταν υπερβολικη και οτι η ποσοτητα αιματος δεν ειναι τοσο σημαντικη... ανησυχουμε πολυ αν δουμε ποσοτητα περιπου οσο ενα κουταλακι του γλυκου! οτι δεν υπαρχει περιπτωση για μονιμη βλαβη κι οτι το αιμα δεν σταματαει απο την μια μερα στην αλλη!

:) Χαίρομαι που είχα την ίδια διαίσθηση....

Κι εγώ το ίδιο!!!! :)

:)

Τα μωρα που βιαζομαστε να ξεκινησουν στερεες τροφες ειναι αυτα που πινουν ξενο γαλα επειδη επιβαρυνει τα νεφρα τους, οχι αυτα που θηλαζουν αποκλειστικα κι ειδικα οχι αυτα που ειναι αλλεργικα, εφοσον η μαμα τους δεν τους παρεχει η ιδια τις αλλεργιογονες ουσιες. Με την εισαγωγη στερεων τροφων, τα ειδα ολα απο τις αλλεργικες αντιδρασεις του μωρου σ'ενα σωρο τροφες!

Νομίζω ότι ένα παιδί 6 1/2 μηνών μπορεί να ξεκινήσει στερεά τροφή. Tasuki

νομίζω πως αυτό που γράφεις ισχύει για μικρότερες ηλικίες. Πίστεψε με τρέμω και εγώ για πιθανές αλλεργίες στις στερεές τροφές αλλά δυστυχώς αν δεν το δοκιμάσεις δε μπορείς να ξέρεις...

Μπορεί να κάνω λάθος. Τον πρώτο μου γιο τον θήλασα 5 μήνες και τον δεύτερο 6 μήνες. Ίσως βέβαια ήμουν και τυχερή, τα παιδιά μου είχαν μπει σε πρόγραμμα ακόμα και όταν θήλαζαν αποκλειστικά και το βράδυ κοιμόντουσαν κανονικά.

Εκτος φυσικα κι αν το υπολοιπο γαλα το παιρνει απο τις κρεμες σκονη... αλλά δε νομιζω οτι καμια μη εργαζομενη θηλαζουσα μαμα θα προτιμουσε να δινει για γευμα στο παιδι της φρουτα σκονη και ξενο γαλα, αντι για σπιτικα φρουτα και θηλασμο.

Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν απλά μια μη εργαζόμενη ΜΗ θηλάζουσα μαμά :wink:

Πάντως νομίζω πως καμία μαμά (εργαζόμενη και μη) δεν προτιμά φρούτα σκόνη, έχω ακούσει μόνο για περιπτώσεις που τα μωράκια δε θέλουν με τίποτα τη φρουτόκρεμα...

Bon-bon και εγώ πιστεύω να κάνεις πρώτα Πάσχα και ξεκίνα μετά, δε θα γίνει τίποτα με μερικές μέρες καθυστέρηση.

Λοιπόν ξέρει καμία σας τι παίζει με αυτά τα ηωσινόφιλα και τις αλλεργίες???????

Πήρα σήμερα αποτελέσματα εξετάσεων και τα ηωσινόφιλα είναι 1%.

what does it mean bon-bon, afrodite ?????

Διαφημίσεις

ευχομαι οταν παω στη δουλεια ( σε 3 μηνες) να μπορω να δινω ακομα το δικο μου γαλα :roll:

Γιατι οχι? Να σου κοπει δεν προκειται, ουτε το μωρο θα χρειαζεται να πινει οσο εσυ θα λειπεις, αφου θα τρωει τα στερεα γευματακια του. Οσον αφορα στο θηλασμο, τα δυσκολα τα περασες. Οσον αφορα στα υπολοιπα... τα δυσκολα τωρα αρχιζουν! (τροφες κι αλλεργιες, δοντακια κι αϋπνιες... αχ βαχ)

Νομίζω ότι ένα παιδί 6 1/2 μηνών μπορεί να ξεκινήσει στερεά τροφή.

Που τοσο θα ειναι μετα το Πασχα, αρα καλυτερα που περιμενε. :wink:

Ίσως βέβαια ήμουν και τυχερή, τα παιδιά μου είχαν μπει σε πρόγραμμα ακόμα και όταν θήλαζαν αποκλειστικά και το βράδυ κοιμόντουσαν κανονικά.

Κι εμενα ειχε μπει σε προγραμμα, απο μονος του. Απο τον 3ο μηνα δεν ηθελε να θηλαζει ολη την ωρα κι ειχε διαμορφωσει τις ωρες των γευματων του. Εγω απλά ακολουθουσα το προγραμμα του - το μεγιστο που αφηνε μεταξυ των θηλασμων ηταν 3-4 ωρες, μετα ζηταγε οπωσδηποτε γαλα. Με την εισαγωγη των στερεων τροφων, μπορουσα πλεον να λειπω οσες ωρες ηθελα απο το σπιτι.

Παντως, να ξερεις οτι ησουν ΠΑΡΑ πολυ τυχερη αν κοιμοντουσαν κανονικα ακομη κι οταν εβγαζαν δοντακια ή εβγαιναν απο το προγραμμα τους στη διαρκεια της μερας! Εμενα σ'αυτες τις περιπτωσεις με τρελαινε στα ξυπνηματα, καθε μιση-μια ωρα στο ποδι! Τις άλλες μερες κοιμοταν κανονικα, δηλ. απο τις 8 το βραδυ μεχρι τις 7 το πρωι και ξυπναγε γυρω στις 3 φορες για να θηλασει.

[

Παντως, να ξερεις οτι ησουν ΠΑΡΑ πολυ τυχερη αν κοιμοντουσαν κανονικα ακομη κι οταν εβγαζαν δοντακια ή εβγαιναν απο το προγραμμα τους στη διαρκεια της μερας! Εμενα σ'αυτες τις περιπτωσεις με τρελαινε στα ξυπνηματα, καθε μιση-μια ωρα στο ποδι! Τις άλλες μερες κοιμοταν κανονικα, δηλ. απο τις 8 το βραδυ μεχρι τις 7 το πρωι και ξυπναγε γυρω στις 3 φορες για να θηλασει.

Ο μεγάλος έβγαλε το πρώτο του δόντι 14 μηνων!!!!!!! Μας έσκασε, βαρεθήκαμε να περιμένουμε. Και μέσα σε ένα μήνα έβγαλε 7. Μας λέγαν όλοι ότι θα πονάει πολύ αλλά σε πληροφορώ ότι ούτε που το καταλάβαμε. Γενικά δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Πολύ άνετα, τώρα για τον μικρό θα δείξει...

Πάντως πραγματικά κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Κάθε ένα παιδεύει τους γονείς του και παιδεύεται το ίδιο για διαφορετικούς λόγους (αλλεργίες, δόντια, ομιλία κτλ). Γεροί να είμαστε να τα αντιμετωπίζουμε όλα και μη χειρότερα.

Γειά σου bon bon :)

Να μην βιαστείς καθόλου για την κρέμα, το παιδάκι σου μεγαλώνει μια χαρά!

Να κάνετε Πασχα με την ησυχία σας και όταν γυρίσετε της ξεκινάς την κρέμα! Να ρωτήσεις και τις κοπέλες πως φτιάχνουν το ρυζάλευρο με το μητρικό γάλα για να γίνει λίγο πηχτό, εγώ όσες φορές το δοκίμασα γινόταν πολύ νερουλό και η μικρή το'φτυνε... Βέβαια γενικά το ρυζάλευρο δεν της άρεσε σε όλες του τις μορφές.....

Συνφωνώ σε όλα...

μα όλα!! :lol::lol::lol::lol:

χωρις να ειμαι γιατρος, νομιζω οτι το 1 δεν φανερωνει αλλεργια. Οσοι εχουν αλλεργια ή και ταση για αλλεργια (δεν εχει εκδηλωθει) εχουν ανεβασμενα ηωσινοφιλα, πανω απο το 6 που ειναι το οριο.

Τωρα ερωτηση..... Ρωταω τις μαμαδες που θηλαζουν αλλα δινουν και τροφες στα παιδια τους, αλλα και την ειδικευμένη κακολόγο felinidoc

Πως ειναι τα φυσιολογικα κακάκια του παιδιου???? Εμενα (οταν δεν την εχει πειραξει κατι και δεν εχει αιμα και βλεννα) ειναι ενας σωρος παχυρευστος που εχει μεσα ότι εφαγε την προηγουμενη σε κομματια. Δεν της αρεσει να τρωει τελειως αλεσμενα , απλα τα λιωνω με το πιρουνι ή κοβει κομματακια μονη της απο παραβρασμένα λαχανικά. Ολα αυτα ομως την αλλη μερα βγαινουν στην πανα σε κομματακια... Σε καμια περιπτωση τα κακα της δεν ειναι σχημετισμένα όπως των ενηλίκων. Ετσι πρεπει ή κατι δεν παει καλα?

GwASp3.png

Πως ειναι τα φυσιολογικα κακάκια του παιδιου???? Εμενα (οταν δεν την εχει πειραξει κατι και δεν εχει αιμα και βλεννα) ειναι ενας σωρος παχυρευστος που εχει μεσα ότι εφαγε την προηγουμενη σε κομματια. Σε καμια περιπτωση τα κακα της δεν ειναι σχημετισμένα όπως των ενηλίκων. Ετσι πρεπει ή κατι δεν παει καλα?

πάντως κι εμένα που τα τρώει αλεσμένα, έτσι τα βγάζει!

δηλαδή είτε είναι σαν κουφετάκια (πολλά!!!... σαν τις κατσίκας που λέω εγώ!)

είτε είναι μια μάζα σαν πλαστελίνη! (λες και βγαίνουν ενωμένες οι μπουκίτες του!!

μάλιστα πολλές φορές τα κομματάκια καρότου με έχουν κατατρομάξει! μέχρι να καταλάβω πως δεν είναι αίμα...

βέβαια αντιμετωπίζει ένα σχετικό πρόβλημα δυσκοιλιότητας... οπότε θεωρώ πως γι' αυτό τα κάνει έτσι!!

καλοσχηματισμένη μαλακή κουραδίτσα (για να τα λέμε και με το όνομά τους !!!!) έχω πολύυυυυυυυυ καιρό να δω!

Διαφημίσεις

Αυτό πάντως δηλώνει δυσκοιλιότητα

καλημερα, δεν εχω προλαβει απο το πρωι να γραψω γιατι τρεχω....

θα τα πουμε αργοτερα

φιλια .... "βεγγος"! 8)

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Αυτό πάντως δηλώνει δυσκοιλιότητα

ναι! το ξέρω... :(

ευτυχώς δεν είναι τα συχνά μας έτσι!

και τουλάχιστον έχει πιά πάψει να βογγάει και να κοκκινίζει από το σφίξιμο...

καλημερα, δεν εχω προλαβει απο το πρωι να γραψω γιατι τρεχω....

θα τα πουμε αργοτερα

φιλια .... "βεγγος"! 8)

φιλιά βέγγο μου, φιλιά!! :lol::lol::lol:

χωρις να ειμαι γιατρος, νομιζω οτι το 1 δεν φανερωνει αλλεργια. Οσοι εχουν αλλεργια ή και ταση για αλλεργια (δεν εχει εκδηλωθει) εχουν ανεβασμενα ηωσινοφιλα, πανω απο το 6 που ειναι το οριο.

Σωστό. Βασικά μέχρι 4...

αλλα και την ειδικευμένη κακολόγο felinidoc

Πως ειναι τα φυσιολογικα κακάκια του παιδιου????

:lol::lol::lol:

Σου απάντησε η xrysalis

ή

είτε είναι μια μάζα σαν πλαστελίνη! (λες και βγαίνουν ενωμένες οι μπουκίτες του!!

ή

καλοσχηματισμένη μαλακή κουραδίτσα

Αναλόγως δυσκοιλιότητας ή μη....

WLn5p2.png

Σωστό. Βασικά μέχρι 4...

Δηλαδή εγώ τώρα να αρχίσω να πιστεύω ότι το μωρό έχει αρχίσει να ξεπερνά την αλλεργία????????

Δεδομένου ότι έχω να δω αίμα 4 μήνες, το μωρό τρώει στερεές-υποαλλεργικές τροφές και έχοντας θηλάσει για αρκετό διάστημα έχοντας εισάγει τα γαλακτομικά στη διατροφή μου...

Να ελπίζω, λέτε να το ξεπεράσαμε ....

bon-bon πάρε κουράγιο

αφου περασα τους ρολους: μαιρη παναγιωταρα & βεγγο, προς στιγμην , τι κανετε ?

απο οσα ξερω, ειναι φυσιολογικο το ποσοστο! :wink:

καθε ποτε κανετε εξετασεις?

Ίσως βέβαια ήμουν και τυχερή, τα παιδιά μου είχαν μπει σε πρόγραμμα ακόμα και όταν θήλαζαν αποκλειστικά και το βράδυ κοιμόντουσαν κανονικά.

πολυ τυχερη! εμενα κοιμαται κατα τις 2130 ξυπναει 3-4 φορες να φαει και τελικα σηκωνεται στις 0800 περιπου!

Πάντως πραγματικά κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Κάθε ένα παιδεύει τους γονείς του και παιδεύεται το ίδιο για διαφορετικούς λόγους (αλλεργίες, δόντια, ομιλία κτλ). Γεροί να είμαστε να τα αντιμετωπίζουμε όλα και μη χειρότερα.

:D:D:D:D

Δηλαδή εγώ τώρα να αρχίσω να πιστεύω ότι το μωρό έχει αρχίσει να ξεπερνά την αλλεργία????????

μ α κ α ρ ι ! :wink:

Δεδομένου ότι έχω να δω αίμα 4 μήνες, το μωρό τρώει στερεές-υποαλλεργικές τροφές και έχοντας θηλάσει για αρκετό διάστημα έχοντας εισάγει τα γαλακτομικά στη διατροφή μου...

ειδικα το τελευταιο κατι πρεπει να σημαινει! αν υπηρχε ακομα η αλλεργια δεν θα ειχε το μωρο προβλημα με τα γαλακτοκομικα;;;

απο τα υπολοιπα πορτοκαλι, ντοματα, μπαχαρικα, ξηρους καρπους, σοκολατα τρως;;

Να ελπίζω, λέτε να το ξεπεράσαμε ....

bon-bon πάρε κουράγιο

ειστε το σημειο αναφορας μου! :lol:

εχω μια ερωτηση για σενα : απο παιδογαστρεντερολογους μονο στη κα Κα.... ειχες παει ?

Afrodite μου και εγω την ιδια ερωτηση ειχα παντα, πως ειναι η κανονικη κενωση!?? :roll:8)

aglaia μου ευχομαι να περνας καλα , ευχαριστω που εκανες μια βολτα απο το προβλημα μου και χαιρομαι περισσοτερο απο σενα αν εχεις δικιο! :wink:

κοριτσια σημερα ειδα ενα πολυ μικρο στιγματακι αιμα ( αν την αλλαζε καποιος που δεν ηξερε ειμαι σιγουρη οτι δεν θα το εβλεπε ). αλλα μετα οκ!

εντωμεταξυ το πρωι νομιζα οτι ειδα αιματακι, αλλα ηταν μια κοκκινη κλωστουλα.... :shock::roll:

αποφασισαμε να μην της δωσουμε φαγητο πριν γυρισουμε απο τις διακοπες! ο αντρας μου ανησυχει λιγο και θελει να τς δωσουμε γιατι εχει κολλησει λιγο η ζυγαρια. βεβαια εσεις θα μου πειτε αν με τις στερεες τροφες αυξανεται και το βαρος "αμεσα"? του ειπα βεβαια , οπως μου εγραψε η aglaia οτι το βαρος του μηνα το εχει παρει και οτι απο δω και περα ζυγιζουμε μια φορα το μηνα οχι καθε 2 μερες .... :?:roll: αλλα εχει αγωνια και εκεινος :roll:

αυτα προς το παρον. αν δεν προλαβω να ξαναμπω

καλο Πασχα, Καλη Ανασταση σε ολες

να περασετε καλα, να μην πιειτε αν ειναι να οδηγησετε

να χαιρεστε τις οικογενειες σας!

πολλα φιλακια!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

καθε ποτε κανετε εξετασεις?

Πρώτη φορά κάναμε μετά από την εισαγωγή μας στο νοσοκομείο

απο τα υπολοιπα πορτοκαλι, ντοματα, μπαχαρικα, ξηρους καρπους, σοκολατα τρως;;

Αφού έκλεισα 3 μήνες δίαιτα και το παιδί ήταν καθαρό άρχισα σιγά σιγά να τρώω τα πάντα για να δω πως θα αντιδράσει. Ήταν ΟΚ

εχω μια ερωτηση για σενα : απο παιδογαστρεντερολογους μονο στη κα Κα.... ειχες παει ?

Αυτή μου πρότειναν από την αρχή και δεν άλλαξα. Πολύ πιθανό όμως αν η κατάσταση χειροτέρευε να το έψαχνα παραπάνω

κοριτσια σημερα ειδα ενα πολυ μικρο στιγματακι αιμα ( αν την αλλαζε καποιος που δεν ηξερε ειμαι σιγουρη οτι δεν θα το εβλεπε ). αλλα μετα οκ!

Ακριβώς έτσι τελείωνε και με εμένα. Μικρό στιγματάκι, κάποιος μη υποψιασμένος ούτε θα το παρατηρούσε. Νομίζω ότι τελειώνετε με το θέμα αλλεργία :D:D:D:D:D:D:D

εντωμεταξυ το πρωι νομιζα οτι ειδα αιματακι, αλλα ηταν μια κοκκινη κλωστουλα.... :shock::roll:

Έχω πετάξει κόκκινο μπουρνουζοπετσετάκι για τον ίδιο λόγο. Μου είχε κάνει πολλά καψόνια.

Καλό Πάσχα και φιλιά στη μικρή σας!!!!!!!!

Μην αγχώνεστε για τίποτα όλα είναι ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο μεγάλος έβγαλε το πρώτο του δόντι 14 μηνων!!!!!!! Μας έσκασε, βαρεθήκαμε να περιμένουμε. Και μέσα σε ένα μήνα έβγαλε 7. Μας λέγαν όλοι ότι θα πονάει πολύ αλλά σε πληροφορώ ότι ούτε που το καταλάβαμε.

Διορθωνω: οχι απλά ΠΑΡΑ πολυ τυχεροι, αλλά ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολυ τυχεροι... ΛΟΤΤΟ παιξατε???

Μ'αρεσει που λες οτι σας εσκασε! Καλυτερα που κοιμοσασταν σαν αρνακια, παρα να επρεπε να ειστε καθε ωρα κλαρινο οπως παθαμε εμεις που τα δοντακια αρχισαν 6 μηνων και μεχρι την ηλικια που αναφερεις εσυ ειχαν ηδη βγει 12.

Υπαρχει μια πετυχημενη αλβανικη παροιμια που εκφραζει με γλαφυρο τροπο τον πονο που υφιστανται τα βρεφη οσο το ουλο πρηζεται και το δοντι ανεβαινει: "Οταν το παιδι βγαζει δοντια, η μανα ντυνεται στα μαυρα."

βεβαια εσεις θα μου πειτε αν με τις στερεες τροφες αυξανεται και το βαρος "αμεσα"?

Αχ, δεν ξερω αν πρεπει να γελασω ή να κλαψω! :lol::cry: Καλη μου, απο τη στιγμη που μπαινουν οι στερεες τροφες, αυτα τα εντυπωσιακα βαρη που επαιρνε καθε μηνα, θα τα ξεχασετε. :roll:

Το βαρος φυσικα θα συνεχισει ν'αυξανει, αλλά πλεον με πιο αργους ρυθμους. Εσεις απλά θα κοιτατε ν'ακολουθει την καμπυλη της... :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...