Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

ηρθε η ωρα του αποθηλασμου κ για εμας....τα τελευταια 2-3 βραδια μετραω ως το 10 σε καθε στηθος κ η μικρη το εχει βρει παιχνιδι, δεν πολυθηλαζει γιατι της αρεσει το μετρημα:lol: κ γελαει. το στηθος δεν ειναι πρησμενο καθολου, τουλαχιστον οχι ακομα:rolleyes:. αυτο που με απασχολει λιγακι ειναι οτι ζηταει μεν γαλα πριν κοιμηθει, αλλα αφου ουσιαστικα πινει 2,3 γουλιες θελει προφανως να πιπιλισει......( ; ) υποτιθεται οτι χανουν το ενδιαφερον μολις διαπιστωσουν οτι δεν εχει γαλα....ειναι αραγε ζητημα ημερων; μηπως συνεχιστει η αναγκη για πιπιλισμα του στηθους; κ τοτε τι κανουμε;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ηρθε η ωρα του αποθηλασμου κ για εμας....τα τελευταια 2-3 βραδια μετραω ως το 10 σε καθε στηθος κ η μικρη το εχει βρει παιχνιδι, δεν πολυθηλαζει γιατι της αρεσει το μετρημα:lol: κ γελαει. το στηθος δεν ειναι πρησμενο καθολου, τουλαχιστον οχι ακομα:rolleyes:. αυτο που με απασχολει λιγακι ειναι οτι ζηταει μεν γαλα πριν κοιμηθει, αλλα αφου ουσιαστικα πινει 2,3 γουλιες θελει προφανως να πιπιλισει......( ; ) υποτιθεται οτι χανουν το ενδιαφερον μολις διαπιστωσουν οτι δεν εχει γαλα....ειναι αραγε ζητημα ημερων; μηπως συνεχιστει η αναγκη για πιπιλισμα του στηθους; κ τοτε τι κανουμε;

ποσο ειναι το μωρακι σου?

δεν εχω αναλογη εμπειρια αλλα νομιζω οτι οταν κοβεται το γαλο χανεται το ενδιαφερον,,,δεν μενει σαν χουι το πιπιλισμα αν δεν υπαρχει και η αντιστοιχη παραγωγη σιγα σιγα θα κοπει

Αν τελικά αποφασίσω να αποθηλάσω και δε θελήσει να πιει γάλα τι άλλο μπορώ να της δώσω; Τώρα που είχε μία ιωσούλα και δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα εκτός από μητρικό πήρα μία φαρίν λακτέ και ούτε να τη μυρίσει δεν ήθελε, σα να της βρώμαγε!!

*2*charoula, δεν έχω προσωπική άποψη γιατί η κόρη μου θηλάζει και μετά το χρόνο πίνει και φρέσκο αγελαδινό.

Κάποιοι φίλοι όμως -χορτοφάγοι vegan- όταν τελείωσε ο θηλασμός (μετά το 1 έτος) έδιναν αμυγδαλόγαλα. Το έφτιαχναν μόνοι τους με αμύγδαλα και νερό αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες. Δες στο ομώνυμο τόπικ (η Αγλαϊα έχει και συνταγή):

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=63029&highlight=%E1%EC%F5%E3%E4%DC%EB%EF%F5

Και σε αυτό για άλλες ιδέες, όπως π.χ. γάλα καρύδας:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=63276&highlight=%EC%F9%F1%DC+Vegan

GJMap2.png

κοριτσια τελικα το πηρα αποφαση να ξεκινησω διαδικασιες αποθηλασμου...σημερα του εδωσα πρωτη φορα το πρωι φρεζυλακ και δεν το ειπιε....ρουφιξε 2 γουλιες και μολις το καταπιε εκανε εναν μορφασμο και μετα το εκλεισε το στομα...δοκιμασε και ο αντρας να του το δωσει χωρις αποτελεσμα<η αληθεια ειναι πως το δοκιμασα και ειναι μια αηδια και μιση αυτο το γαλα..ολες οι σκονες ετσι ειναι??>

σκεφτομουν να του εδινα το εβαπορε της νεστλε αλλα η παιδιατρος ηταν κατηγορηματικη εβαπορε ή φρεσκο μετα απο 1,5 ετων....

μου φαινεται πολυ δυσκολο να αγορασω ολες τις μαρκες σκονη της αγορας για να δω τι θα του αρεσει....

τι να προτινετε??

μετα σκεφτηκα να βαλω και δικο μου γαλα μεσα στο γαλα απο σκονη αλαλ γινεται αυτο??κανει???και αν ναι πως??

D1Uip3.png

κοριτσια τελικα το πηρα αποφαση να ξεκινησω διαδικασιες αποθηλασμου...σημερα του εδωσα πρωτη φορα το πρωι φρεζυλακ και δεν το ειπιε....ρουφιξε 2 γουλιες και μολις το καταπιε εκανε εναν μορφασμο και μετα το εκλεισε το στομα...δοκιμασε και ο αντρας να του το δωσει χωρις αποτελεσμα<η αληθεια ειναι πως το δοκιμασα και ειναι μια αηδια και μιση αυτο το γαλα..ολες οι σκονες ετσι ειναι??>

σκεφτομουν να του εδινα το εβαπορε της νεστλε αλλα η παιδιατρος ηταν κατηγορηματικη εβαπορε ή φρεσκο μετα απο 1,5 ετων....

μου φαινεται πολυ δυσκολο να αγορασω ολες τις μαρκες σκονη της αγορας για να δω τι θα του αρεσει....

τι να προτινετε??

μετα σκεφτηκα να βαλω και δικο μου γαλα μεσα στο γαλα απο σκονη αλαλ γινεται αυτο??κανει???και αν ναι πως??

Τελικά ο κάθε παιδίατρος λέει άλλα... η δικιά μας όταν τη ρώτησα για το φρέσκο γάλα μας είπε πως μπαίνοντας στο 12ο μήνα, μπορούμε να δοκιμάσουμε να της δώσουμε, επειδή το πεπτικό σύστημα των μωρών που θηλάζουν γενικά είναι πιο έτοιμο και μπορεί να το δεχτεί. Το δοκιμάσαμε και όντως δεν είχαμε πρόβλημα και έτσι συνεχίζουμε ακόμα (θηλασμός + φρέσκο αγελάδας). Δεν ξέρω πραγματικά τί είναι πιο σωστό όμως!

GJMap2.png

Διαφημίσεις

Το γάλα σκόνη έχει μια γλυκερή γεύση που εμένα προσωπικά μου φέρνει αναγούλα. Χώρια του ότι μου θύμιζε πολύ έντονα το γάλα σκόνη που τάιζα τα ορφανά γατάκια που είχα βρει κάποτε! Ίδια μυρωδιά λέμε!!!:lol:

Και ο δικός μας παιδίατρος είχε βάλει όριο τους 18 μήνες για φρέσκο γάλα και από 13 μηνών ως 17 του έδινα λίγο novalac 3, το οποίο είναι με γεύση βανίλιας. Μετά γυρίσαμε σε φρέσκο χωρίς κανένα πρόβλημα. Όμως, ο δικός μου πίνει μισό ποτήρι τα πρωινά που λείπω στη δουλειά, τα υπόλοιπα είναι θηλασμός.

Του πήρε περίπου 1-2 εβδομάδες να το πιει με καλαμάκι με την κυρία που τον κρατάει, μετά το συνήθισε και το έπινε ευχάριστα.

5k3tp2.png

τι να προτινετε??

Και στα 2 μου παιδιά έδωσα φρέσκο από 12 μηνών.

Ο γιος μου είχε αποθηλάσει απο τους 6 μήνες αλλά 11 μηνών αποφάσισε να σταματήσει να πίνει γάλα (σκόνη).Με το ζόρι έπινε 60μλ πρωί βράδυ. Μόλις του έδωσα φρέσκο ξανάρχισε να πίνει κανονικά -μέχρι 3 χρ που κόψαμε το μπουκάλι και δεν ξαναέβαλε γάλα στο στόμα του.:rolleyes:

Η κόρη μου θήλασε μέχρι τους 16,5 μήνες αλλά από τους 12 ξεκίνησα να της δίνω λίγο φρέσκο το πρωί που κι ο αδερφός της έτρωγε πρωινό για να συνηθίσει τη γεύση -χωρίς να έχω καμία απαίτηση να πιει ποσότητα και χωρίς να προσπαθώ να αντίκαταστήσω γεύμα θηλασμού. Της πήρε καμιά 15αριά μέρες ίσως καιπαραπάνω να πιει ~100μλ.

Οι Ελληνες παιδίατροι έχουν μια εμμονή με το γάλα-σκόνη. Όπου και αν διάβασα σε ξένο σαιτ γράφουν ότι ένα παιδί που τρέφεται με ποικιλία τροφών μπορεί από 12 μηνών να πίνει φρέσκο.

Επίσης σε παλαιότερη συζήτηση η Αγλαΐα είχε πει ότι περιστασιακά μπορούμε να δόσουμε φρέσκο σε παιδιά που θηλάζουν και από τους 10μήνες. Αρκεί να μην είναι η κύρια τροφή τους το (φρέσκο) γάλα.

Για την ανάμιξη, φυσικά και μπορείς να αναμίξεις δικό σου με ξένο. Στην αρχή βάζεις 3/4 δικό σου 1/4 ξένο και καθώς συνηθίζει αλλάζεις την αναλογία σε 1/2-1/2, 1/4-3/4 μέχρι να βάζεις μόνο ξένο. Έχεις όμως απόθεμα ή αντλείς συστηματικά? Αν όχι μάλλον θα δυσκολευτείς.

Και τέλος, αν έχεις φίλες με μωρά που δεν θηλάζουν, ζήτα μερικές μεζούρες από το γάλα που χρησιμοποιούν για δοκιμή.

KbCJp2.pngEYukp3.png

γεια σας κορίτσια είμαι καινούργια ήθελα να σας πω την δίκια μου εμπειρία!

η μικρή δεν έκοβε με τίποτα το θηλασμό ειχα πάρει ότι κυκλοφορούσε στην αγορά από μπιμπερό, από γάλατα μέχρι και θήλαστρο να της δίνω το δικό μου σε μπιμπερό και τίποτα. Μου είπε λοιπόν η παιδίατρος ότι συνήθως σε αυτά τα παιδιά αρέσει το almiron αλλα πολλες φορες δεν είναι μονο το γαλα αλλα και η επαφη που δεν θέλουν να κόψουν και μου λεει η μονη λυση είναι να δώσεις το παιδί κάνα δυο βράδια να στο κοιμήση άλλος να μην σε μυρίζει έτσι και έκανα έβαζα την μαμά μου να την κοιμίζει με το μπουκάλι και μέσα σε δυο βράδια επινε μονο από το μπιμπερό και τώρα πια πίνει και φρέσκο. οσο για τον αποθυλασμο λογο του οτι ειχα πολυ γαλα χρειαστικε να δεσω το στήθος μου για ενα 24ωρο αλλα πηρα και χαπι.

FDGNp3.png

RGS1p3.png

τελικα κορισται δοκιμασα και αλλη μαρκα σκονης αλαλ και παλι δεν την ηθελε...δεν εχω την δυνατοτητα να αγορασω ολες τις μαρκες της αγορας και κανοντας ερευνα σε φιλες μου δινουν κι εκεινες εβαπορε μαλιστα απο 8 μηνων...ετσι τι δοκιμασα και το ειπιε ολο!!240 μλ !!!και δεν ζητησε καθολου στηθος μεχρι τωρα!!!αν και του το εδωσα εγω με το ποτηρακι του το πρωι!!

το βραδυ θα τον θηαλσω κανικα και λεω σταδιακα μεχρι τελος της εβδομαδας ή το πολυ την αλλη να εχω αποθηλασει...

σταδιακα μετα τα γεννεθλια του θα του δοκιμασω και φρεσκο<αληθεια οταν λεμε φρεσκο εννοουμε αυτο που πινουμε κι εμεις η αυτα τα παιδικα τυπου advance κλπ??>

D1Uip3.png

τελικα κορισται δοκιμασα και αλλη μαρκα σκονης αλαλ και παλι δεν την ηθελε...δεν εχω την δυνατοτητα να αγορασω ολες τις μαρκες της αγορας και κανοντας ερευνα σε φιλες μου δινουν κι εκεινες εβαπορε μαλιστα απο 8 μηνων...ετσι τι δοκιμασα και το ειπιε ολο!!240 μλ !!!και δεν ζητησε καθολου στηθος μεχρι τωρα!!!αν και του το εδωσα εγω με το ποτηρακι του το πρωι!!

το βραδυ θα τον θηαλσω κανικα και λεω σταδιακα μεχρι τελος της εβδομαδας ή το πολυ την αλλη να εχω αποθηλασει...

σταδιακα μετα τα γεννεθλια του θα του δοκιμασω και φρεσκο<αληθεια οταν λεμε φρεσκο εννοουμε αυτο που πινουμε κι εμεις η αυτα τα παιδικα τυπου advance κλπ??>

Εγώ τουλάχιστον εννοώ αυτά που πίνουμε και εμείς. Το Advance νομίζω λέγεται "ρόφημα γάλακτος", είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες, ειδικά για παιδάκια, αλλά πρεπει να περιέχει και γλυκαντικές ουσίες (γλυκόζη) - δεν εννοώ το γάλα της ίδιας εταιρείας με τη μειωμένη λακτόζη.

Το έχει δοκιμάσει και το advance, το έπινε αλλά όχι ότι τρελλαινόταν. Όταν το δοκίμασα κι εγώ είδα ότι ήταν πολύ γλυκό και δεν το ξαναπήρα. Τώρα πίνουμε συνήθως Όλυμπος και Δέλτα (+θηλασμός).

Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που απλά τους αρέσει πολύ το γάλα σε οποιαδήποτε μορφή και σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η κόρη μου :)

GJMap2.png

Διαφημίσεις

Eγώ ήδη από τον 6ο μήνα λόγω δουλειας κάνω 3 θηλασμούς την ημέρα (στο πολύ τσακίρ 4, και αυτό ως τον 9ο) - κι οι 2 κόρες μου ήταν παιδιά του προγράμματος φαίνεται, από μόνα τους .

Τώρα που η μικρή είναι 13 μηνών θα ήθελα να αρχίσουμε διαδικασία αποθηλασμού (με τη μεγάλη μου πήρε γύρω στη μία βδομάδα ευτυχώς, μάλλον είχε μειωθεί τόσο η παραγωγή μου που ήταν πολύ δεκτική στο ξένο γάλα).

Η μικρή πάλι δεν είναι τόσο απλή περίπτωση: (α) βλέπω ότι ακόμα "αποζητά" το στήθος, αν και πολύ ανεξάρτητη και (β) της έδωσα το ΣΚ από 50 ml φρέσκο (αγρόκτημα Βραχιάς) και μου φάνηκε ότι η ατοπική δερματίτιδα ψιλοφούντωσε... αν την πείραξε το αγελαδινό, θα απογοητευτώ, γιατί θα ήθελα πολύ να αποθηλάσω. :?

Μήπως να δοκίμαζα σκόνη;

Eγώ ήδη από τον 6ο μήνα λόγω δουλειας κάνω 3 θηλασμούς την ημέρα (στο πολύ τσακίρ 4, και αυτό ως τον 9ο) - κι οι 2 κόρες μου ήταν παιδιά του προγράμματος φαίνεται, από μόνα τους .

Τώρα που η μικρή είναι 13 μηνών θα ήθελα να αρχίσουμε διαδικασία αποθηλασμού (με τη μεγάλη μου πήρε γύρω στη μία βδομάδα ευτυχώς, μάλλον είχε μειωθεί τόσο η παραγωγή μου που ήταν πολύ δεκτική στο ξένο γάλα).

Η μικρή πάλι δεν είναι τόσο απλή περίπτωση: (α) βλέπω ότι ακόμα "αποζητά" το στήθος, αν και πολύ ανεξάρτητη και (β) της έδωσα το ΣΚ από 50 ml φρέσκο (αγρόκτημα Βραχιάς) και μου φάνηκε ότι η ατοπική δερματίτιδα ψιλοφούντωσε... αν την πείραξε το αγελαδινό, θα απογοητευτώ, γιατί θα ήθελα πολύ να αποθηλάσω. :?

Μήπως να δοκίμαζα σκόνη;

στην ηλικια που ειναι η μικρη μπορει να παρει φρεσκο κατσικισιο (που μεταξυ μας ειναι καλυτερη μεταβαση απο το μητρικο σε σχεση με το φρεσκο αγελαδινο).

Φρεσκο κατσικισιο εχει ο ΕΒΟΛ, εχει ιδιαιτερη γευση ελπιζω να το δεχτει.

Θα το βρεις σιγουρα στα ΑΒ.

η δικη μας η μικρη ειχε αλλεργια κ στο αγελαδινο γιαουρτι, που ετυχε να φαει μια φορα που δεν βρηκαμε προβειο, επειδη επαιρνε αντιβιωση. με τη μια πεταξε κοκκινιλες!

αγελαδινα δεν της εδωσα ποτε αλλοτε. και κατσικισιο που δοκιμασαμε για τη μεταβαση που λετε, παλι την πειραξε (σχεδον 2 ετων!) οποτε την εχει καταβρει με γαλα ρυζιου κ ειδικα οταν βαζουμε χαρουποσκονη , το λατρευει.:)

2 24ωρα τωρα, δεν θηλασε καθολου, σημερα παλι ψευτοθηλασε ''μεχρι το 10''.... οποτε συντομα αποθηλαζουμε.....:rolleyes::?:eek::)

Δεν έχω ιδέα.

Δεν το έχω ψάξει ούτε για προσωπική-οικογενειακή κατανάλωση γιατί δεν πίνουμε γάλα και χρησιμοποιούμε ελάχιστο στη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική.

Ευχαριστώ πολύ Αγλαϊα μου για το χρόνο σου και τις συμβουλές σου. Επίσης ήθελα να σου πω ότι διάβασα την ιστορία σου στο thilasmos.gr και με συγκίνησε πολύ. Να είσαι πάντα καλά.

juiv1g53nq05dq0r.png

Together we stand, devided we fall, we fall, we fall.

*2*charoula, δεν έχω προσωπική άποψη γιατί η κόρη μου θηλάζει και μετά το χρόνο πίνει και φρέσκο αγελαδινό.

Κάποιοι φίλοι όμως -χορτοφάγοι vegan- όταν τελείωσε ο θηλασμός (μετά το 1 έτος) έδιναν αμυγδαλόγαλα. Το έφτιαχναν μόνοι τους με αμύγδαλα και νερό αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες. Δες στο ομώνυμο τόπικ (η Αγλαϊα έχει και συνταγή):

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=63029&highlight=%E1%EC%F5%E3%E4%DC%EB%EF%F5

Και σε αυτό για άλλες ιδέες, όπως π.χ. γάλα καρύδας:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=63276&highlight=%EC%F9%F1%DC+Vegan

Σε ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου για τις πληροφορίες, να χαίρεσαι το παιδάκι σου!!

juiv1g53nq05dq0r.png

Together we stand, devided we fall, we fall, we fall.

Διαφημίσεις

Να ζητησω και εγω τη γνωμη σας...

Ο μεγαλος μου ειναι 28 μηνων και θηλαζει αποκλειστικα (μονο στηθος για γαλα δλδ)...

Μεχρι που γεννησα θηλαζε 3 φορες την ημερα, μετα αυξησαμε λογω του ερχομου του νεου μελους και μετα παλι 3 φορες την ημερα...

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι το αν θηλαζει γιατι θελει ή απλα επειδη δεν εχει τιποτα καλυτερο να κανει :rolleyes:

Για να εξηγηθω...οταν ειμαστε βολτα ή σε κοσμο ή ασχοληται με κατι ενδιαφερον δεν ζηταει ποτε γαλα...μονο αν χτυπησει ή αν ειναι αδιαθετος (αλλα και με μια αγκαλια ικανοποιειται...)

ζηταει να θηλασει οταν κοιμηζω το μωρο και ειμαστε μονοι μας ή οταν βαριεται καθως και αν το πρωι ξυπνησει και ειμαστε στο κρεβατι θηλαζει ενω αν εχω σηκωθει και ανοιξει παραθυρα ζηταει μαμ οχι γαλα...

Την προηγουμενη εβδομαδα δοκιμασα και του ειπα οτι τωρα πια δεν θα πινουμε γαλα το μεσημερι θα κοιμομαστε μονο αγκαλια γκρινιαξε (δεν εκλαψε καν! για κανα δυο μερες) και τωρα μου λεει με πονηρο υφος καθε μεσημερι γαλα οχι, αγκαλια!!!

Το βραδυ αν ειμαστε σπιτι το ζηταει φανατικα (νομιζω...)

Δεν ξερω τι να κανω...

Επισης εχω και ενα θεμα με το βαρος του μικρου ειναι στο κατωτερο φυσιολογικο ο παιδιατρος (φιλικος προς τον θηλασμο) μου ειπε κανενα προβλημα ειναι οκ αλλα εγω σκεφτομαι μηπως ο μεγαλος παιρνει εις βαρος του μικρου...αν και εχει ο καθενας το δικο του στηθος :rolleyes:

Επισης ο μεγαλος ειναι σε φαση αρνησης φαγητου τρωει ελαχιστα, δεν πινει αλλο γαλα (καλα δεν με νοιαζει κιολας) δεν τρωει φρουτα κ λαχανικα μονο κρεας :confused:!

Βασικα το αγχος μου ειναι αν ο μεγαλος θηλαζει απο ζηλεια, συνηθεια, δικη μου αναγκη και οχι επειδη πραγματικα το θελει και πως μπορω να το καταλαβω.

Δεν εχω προβλημα να συνεχισω να προσφερω αλλα ειμαι σιγουρη οτι αν του προσεφερα οποτε τρωει το μωρο θα επινε και αυτος...

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Ασπασία, αν και είμαι νέα στο τάντεμ και η μεγάλη είναι αρκετά μεγαλύτερη, έχω ανάλογες σκέψεις σε σχέση με τη μεγάλη. Αλλά καταλήγω ότι δεν έχει σημασία ο λόγος, ίσως δεν το διευκρινίσω ποτέ αλλά έχει σημασία η επικύρωση της επιθυμίας και γενικότερα "να μην της λείψει τίποτε". Η δικιά μου θηλάζει μια φορά τη μέρα αλλά ζητάει όποτε να'ναι. Αν πιεί μια φορά, δεν ξαναζητάει. Ως εκ τούτου, θα ήταν ίσως καλό να την "προγραμματίσω" για το πρωί, που είναι πολύ βολικό για όλους και δεν παρεμβαίνει και στους θηλασμούς του μωρού, αλλά αυτό δεν συνάδει με το "δεν αρνούμαι-δεν προσφέρω", με την έννοια ότι αν επιβάλλω πρόγραμμα, δημιουργώ μια ρουτίνα στην οποία "υπακούει" και έτσι δεν τίθεται θέμα να το ξεχάσει και σταδιακά να αποθηλάσει οριστικά ... Οπότε δεν μπορώ να αποφασίσω τι πρέπει να κάνω εγώ, αλλά τείνω να πιστεύω ότι το σωστό είναι να μην την προγραμματίσω, να την αφήνω να το ξεχνάει και να αντιμετωπίζω τις συνέπειες (το κύριο πρόβλημα είναι ότι αν δεν θηλάσει για μια μέρα, δεν αδειάζουν καλά τα στήθη και νιώθω κάπως).

Σε σχέση με το μωρό, κι εγώ έχω κάποια (ελάχιστη) ανησυχία, μήπως δεν τρώει αρκετά λόγω μεγάλης και γι'αυτό δεν έχω μοιράσει τα στήθη αλλά δίνω και από τα δυο στο μωρό (μιας και το ένα έχει μεγαλύτερη παραγωγή από το άλλο ...) και όταν θηλάζει η μεγάλη, της επιτρέπω να πιεί μόνο από το στήθος που έχει περισσότερη ώρα να θηλάσει, ώστε να αφήνει τα λιπαρά στη θέση τους (ελπίζω να μη δημιουργώ σύγχιση που το περιγράφω απλοϊκά).

Ένας ακόμη λόγος που θέλω να δίνω και τα δυο στη μικρή είναι ότι η εναλλαγή βοηθάει το μωρό στο θέμα όραση-συντονισμός, οπότε δεν θέλω να την έχω μονόπλευρα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

και εγω εκει θα καταληξω μαλλον...δεν προσφερω δεν αρνουμαι αν μου ζητησει πρωι η βραδυ (ενταξει δεν ειναι ακριβως η αρχη του φυσικου αποθηλασμου αλλα και εμεις δεν ειμαστε μια φυσιολογικη περιπτωση:rolleyes:)

Οταν ο μικρος ηταν πιο μικρος:lol: και εγω τα εβαζα εναλλαξ στο στηθος για να ρυθμισω την παραγωγη και για να συνηθισει το μωρο και στα δυο στηθη, μετα ομως ειδα οτι βολευει (και ειμαι και πιο σιγουρη για το γαλα του μωρου) να θηλαζει ο μεγαλος απο ενα μονο και ο μικρος και απο τα δυο...)

Καλη συνέχεια μας ευχομαι!

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

στην ηλικια που ειναι η μικρη μπορει να παρει φρεσκο κατσικισιο (που μεταξυ μας ειναι καλυτερη μεταβαση απο το μητρικο σε σχεση με το φρεσκο αγελαδινο).

Φρεσκο κατσικισιο εχει ο ΕΒΟΛ, εχει ιδιαιτερη γευση ελπιζω να το δεχτει.

Θα το βρεις σιγουρα στα ΑΒ.

η δικη μας η μικρη ειχε αλλεργια κ στο αγελαδινο γιαουρτι, που ετυχε να φαει μια φορα που δεν βρηκαμε προβειο, επειδη επαιρνε αντιβιωση. με τη μια πεταξε κοκκινιλες!

αγελαδινα δεν της εδωσα ποτε αλλοτε. και κατσικισιο που δοκιμασαμε για τη μεταβαση που λετε, παλι την πειραξε (σχεδον 2 ετων!) οποτε την εχει καταβρει με γαλα ρυζιου κ ειδικα οταν βαζουμε χαρουποσκονη , το λατρευει.:)

2 24ωρα τωρα, δεν θηλασε καθολου, σημερα παλι ψευτοθηλασε ''μεχρι το 10''.... οποτε συντομα αποθηλαζουμε.....:rolleyes::?:eek::)

Ευχαριστώ για τις συμβουλές :-) Θα ψάξω να βρω κατσικίσιο για αρχή (εγώ δεν μπορώ να το πιω πάντως...). Αυτό με το γάλα ρυζιού και τη χαρουπόσκονη μου ακούγεται πολύ εξωτικό :lol: αλλά θα το κοιτάξω ως εναλλακτική! Εντάξει το πολύ να θηλάσω για μερικούς μήνες ακόμη, απλώς έχω λίγο κουραστεί...

και εγω εκει θα καταληξω μαλλον...δεν προσφερω δεν αρνουμαι αν μου ζητησει πρωι η βραδυ (ενταξει δεν ειναι ακριβως η αρχη του φυσικου αποθηλασμου αλλα και εμεις δεν ειμαστε μια φυσιολογικη περιπτωση:rolleyes:)

Οταν ο μικρος ηταν πιο μικρος:lol: και εγω τα εβαζα εναλλαξ στο στηθος για να ρυθμισω την παραγωγη και για να συνηθισει το μωρο και στα δυο στηθη, μετα ομως ειδα οτι βολευει (και ειμαι και πιο σιγουρη για το γαλα του μωρου) να θηλαζει ο μεγαλος απο ενα μονο και ο μικρος και απο τα δυο...)

Καλη συνέχεια μας ευχομαι!

μην το λες, γιατί θα το πιστέψεις κιόλας :lol:

"Συνηθισμένη" ήθελες να πεις :wink:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

δεν έχω καταφέρει ακόμη να αποθηλάσω.....θηλάζει πρωί βράδυ στάνταρ και αν με πετύχει σε κανάν καναπέ το απόγευμα δεν με αφήνει σε ησυχία :)

λέω να πιω φασκόμηλο για να μειωθεί η παραγωγή μου...θα κάνει κάτι αυτό λετε????

και αποθηλασε επιτελους!

μην το λες, γιατί θα το πιστέψεις κιόλας :lol:

"Συνηθισμένη" ήθελες να πεις :wink:

χαχα δικιο εχεις!!! λες να εχω αρχισει να εππηρεαζομαι απο αυτα που ακουω? πρεπει να το κοιταξω :D

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Γεια σας.

Το μωρο μου δε θηλαζει χρησιμοποιω θηλαστρο ομως και πινει με μπιμπερο το δικο μου γαλα ολο αυτο το διαστημα.Τωρα ομως πρεπει να αποθηλασω για λογους υγειας και δε θελω να παρω το χαπι. Αν κανω αραιοτερες αντλησεις ποσο καιρο θα μου παρει η διαδικασια?

rMRvp2.png

Γεια σας.

Το μωρο μου δε θηλαζει χρησιμοποιω θηλαστρο ομως και πινει με μπιμπερο το δικο μου γαλα ολο αυτο το διαστημα.Τωρα ομως πρεπει να αποθηλασω για λογους υγειας και δε θελω να παρω το χαπι. Αν κανω αραιοτερες αντλησεις ποσο καιρο θα μου παρει η διαδικασια?

Αν θέλεις θα μπορούσες να αναφέρεις τους λόγους (κάποια φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να πάρεις; κάποια θεραπεία; Για πόσο χρόνο θα πρέπει να γίνει αυτό; κλπ). Και αυτό το λέω γιατί υπάρχουν φάρμακα συμβατά με το θηλασμό που θα μπορούσες να πάρεις και να συνεχίσεις να δίνεις στο μωρό το γάλα σου, ανάλογα με την πάθηση που έχεις. Επίσης, ακόμα και στην περίπτωση να πρέπει να πάρεις κάποιο φάρμακο ή να κάνεις μια θεραπεία μη συμβατή με το θηλασμό, θα μπορούσες να πετάς το γάλα που αντλείς για το διάστημα που χρειάζεται και όσο πρέπει μέχρι να καθαρίσει ο οργανισμός και να συνεχίσεις να το δίνεις μετά, όταν θα είναι πάλι ασφαλές.) Υπάρχουν εδώ άτομα με γνώσεις που θα μπορούσαν να σου δώσουν έγκυρες απαντήσεις αν ο γιατρός σου δεν ξέρει να σε κατευθύνει σε σχέση με τον θηλασμό, επίσης υπάρχουν και παιδίατροι-σύμβουλοι θηλασμού, στους οποίους μπορείς να απευθυνθείς.

Αυτά τα γράφω γιατί βλέπω ότι το μωρό σου είναι ακόμα μικρό και έχει ανάγκη από το μητρικό γάλα.

Αν παρ' όλα αυτά αποφασίσεις τελικά ότι πρέπει ή θέλεις να αποθηλάσεις, ο χρόνος εξαρτάται πιστεύω από το πόσο μπορείς να αντέξεις εσύ χωρίς αντλήσεις σε σχέση με το πρήξιμο και τη δυσφορία. Θα δεις δηλαδή η ίδια στην πορεία πόσο γρήγορα μπορείς να το προχωρήσεις. Από την εμπειρία μου στον απογαλακτισμό του δεύτερου γιου μου, που όμως ήταν μεγαλύτερος (9 μηνών τότε) και άρα είχε και αρκετά γεύματα στερεών και λιγότερους θηλασμούς, χρειάστηκα 2 εβδομάδες, λογικά για μικρότερο μωράκι θα χρειαστείς κάπως περισσότερο.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Κοριτσια καλημερα!

Ο μικρος σε λιγες μερες γινεται 1 ετους και αποφασισα-βλεποντας και τον μικρο να "ανεξαρτητοποιειται"- να μπουμε σε φαση αποθηλασμου. Αυτη τη στιγμη κανουμε 3 γευματα, ενα το πρωι, ενα το απογευμα και ενα το βραδυ. Με το βραδυνο του δινω στο καπακι και συμπληρωμα, και για να συνηθιζει το γαλα και για να συνηθιζει το μπουκαλι, αλλα και για να του ερθει πιο ομαλα η μεταβαση. Πιστευω οτι μεχρι το τελος της εβδομαδας θα εχουμε τελειωσει με το βραδυνο.

Το απογευματινο θα το κοψουμε απο εβδομαδα. Πιστευω θα του ειναι πολυ ευκολο μιας και το απογευμα ξεχνιεται με τα παιχνιδια του ετσι κι αλλιως. Αντ' αυτου του γευματος, σκεφτομαι να του δωσω να τρωει μια μπανανα και κανενα κριτσινι.

Σε 15 μερες θελω να ξεκινησουμε τον αποθηλασμο του πρωινου και με αυτο να αποθηλασουμε οριστικα.

Ερωτησεις! :)

1. Ας πουμε οτι φτανουμε στη μερα που κανουμε τον τελευταιο θηλασμο. Τι γινεται με το γαλα που θα ξαναρθει? Θα μεινει μεσα στο στηθος? Θα εχω προβλημα? Αφομοιωνεται απο τον οργανισμο?

2. Απο τη μερα του τελευταιου θηλασμου, ποτε κοβεται τελειως το γαλα? Γιατι τωρα, ενω μεσημεριανο θηλασμο εχει να κανει 2 μηνες, αν πιεσω το στηθος μου το μεσημερι εχει αρκετο γαλα.

Ενω το χω παρει αποφαση και το χω σκεφτει ψυχραιμα το θεμα, τωρα που το βλεπω να γινεται πραξη, μ'εχει πιασει μια ψιλοκαταθλιψη....:|:-(

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...