Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δώσε με το εκπαιδευτικό ποτηράκι το γάλα, εμείς έτσι κάνουμε, γιατί θηλάζουμε ακόμα αλλά κάθε πρωί που πάω δουλειά ο άντρας μου της δίνει το γάλα.

Σιγά σιγά και με το καλαμάκι, μαθαίνουν εύκολα :-)

Όσο για το βράδυ, θα πρέπει να συνηθίσει να πίνει γάλα πριν κοιμηθεί και όχι μισοκοιμισμένο. Πάρε το αγκαλιά με πολλά χάδια και σταδιακά να αφαιρείς τη θηλή ή το ποτηράκι πριν γλαρώσει πολύ.

GJMap2.png

κοριτσια να ρωτησω κατι???επειδη ξεκιναω δουλεια τον απριλιο και επειδη ειμαι νσοηλευτρια με καταλαβαινετε τι ειδους ωραρια δουλειας αναγκαστικα δεν θα μπορω να συνεχισω τον θηλασμο<βεβαια ειμαι υπερηφανη που καταφερα να θηαλσω το μωρο μου αποκλειστικα γαι σχεδον 1 χρονο!!>

σκεφτομαι απο αρχες μαρτη να ξεκινησω με ενα γευμα ξενο να δω αν θα το δεχτει κλπ και να φτασω στον απριλη οπου θα πρεπει να εχει αποθηλασει

το θεμα μου ειναι το εξης:ο μικρος πινει νερο με εκπαιδευτικο ποτηρακι της nuby απο 6-7 μηνων και οταν θα ξεκινησει το ξενο θα ειναι 11 μηνων....το γαλα με τι να το δωσω??με μπιμπερο??

μπορει να την θεωρησετε χαζη την ερωτηση αλλα μηπως μιας και δεν εχει χρησιμοποιησει το παιδι μπιμπερο παρα ελαχιστα τις πρωτες μερες της ζωης του να μην του δωσω τωρα???το ρωτω γιατι μετα θα πρεπει καποια στιγμη να του κοψω και το μπιμπερο μεγαλωνοντας <οταν ημουν εγω μικρη επινα με μπιμπερο το γαλα μου μεχρι την 1η δημοτικου και οταν η μαμα μου φυσικα επειδη μεγαλωνα αναγκαστηκε να μου το κοψει σταματησα να πινω γαλα!!> λεω μηπως να το δινω με το ποτηρακι???

απλα αυτο που φοβαμαι ειναι μην πνιγεται κυριως την νυχτα που τρωει μισοκοιμισμενος....εσεις τι κανετε???τι θα μου προτινατε???

Συμφωνώ να μην χρησιμοποιηθεί μπιμπερό, δεν υπάρχει λόγος. Μπορείς μάλιστα να πας σε κανονικό ποτήρι, αρκεί να είναι διαθέσιμος κάποιος να προσέχει το μωρό, όταν πίνει.

Αλλά με βάση αυτό που λες, δεν χρειάζεται να κόψεις το θηλασμό. Μπορείς, αν θες, να συνεχίσεις να θηλάζεις όποτε είσαι με το μωρό και να μην δώσεις ξένο γάλα.

Αν ένα παιδί τρώει ποικιλία θρεπτικών τροφών μετά τα 2-2.5, το γάλα παύει να είναι απαραίτητο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Πραγματικά, η amaretto έχει δίκιο, τωρα συνειδητοποίησα πως θα έχει κλείσει τους 12 μήνες το παιδί όταν επιστρέψεις στη δουλειά.

Η αλήθεια είναι ότι λόγω επαγγέλματος θα έχεις περίεργο ωράριο, φαντάζομαι και νυχτερινές βάρδιες.

Μπορεις όμως να δοκιμάσεις να συνεχίσεις το θηλασμό, τα μωρά προσαρμόζονται στις αλλαγές ευκολότερα από όσο νομίζουμε. Έχω λείψει λόγω δουλειάς και 22 ώρες σερί όταν η μικρή μου ήταν 13 μηνών, και το καλοκαίρι πάνω από 48 ώρες, έπινε λίγο ξένο γάλα και κανένα πρόβλημα μετά με το θηλασμό.

Αν όμως παρόλα αυτά σκέφτεσαι να αποθηλάσεις, χωρίς άγχος, και σταδιακά νομίζω πως μέχρι τον Απρίλιο θα τα καταφέρεις!

GJMap2.png

προσωπικα το βρισκω δυσκολο μια να θηαλζει το μωρο και μια οχι....δεν θελω να τον μπερδευω ....ισως ειναι και δικο μου κολημμα και το μωρο να προσαρμοζονταν αλλα δεν νομιζω οτι μπορω να το κανω αυτο...

το βραδινο του γαλα το παιρνει μετα το μπανιο και λεγοντας <μισοκοιμισμενος> εννοω οτι κοιμαται κατα την διαρκεια του θηλασμου γι'αυτο και φοβαμαι μην μου πνιγει με το ποτηρακι....

εχω αυτο γι ατο νερο του

http://s1.babyearth.com/images/images_big/10-6641-01.jpg

λετε δλδ οτι θα ειναι οκ και με το γαλα του ε???

ρωταω γιατι οκ πινει νερακι με αυτο αλλα μερικες φορες μου πνιγεται και επισης αν και δεν ξυπναει συνηθως την νυχτα για γαλα και το παει σερι εδω και μηνες τωρα , υπαρχουν νυχτες που δεν ηρεμει αλλιως αν δεν θηλασει οποτε σκεφτομαι οτι αντιστοιχα θα πρεπει να του δινω λιγο νερο ή γαλα οταν αποθηλασει και το φοβαμαι το ποτηρακι ετσι οπως θα ειναι μισοκοιμισμενο....

εσεις δινετε γαλα σε τετοια ποτηρακια και το βραδυ???

μηπως τελικα ειναι πιο ευκολο απο οτι το νομιζω και απλα πελαγωνω μονη μου???

αχ τι τελειος που ειναι ο θηλασμοοοοοοοοοοοοοοοοοοοος

D1Uip3.png

Διαφημίσεις

To μωρό θα μπερδευτεί αν εσύ μια το θηλάζεις, μια του δίνεις ξένο. Αν εσύ μόνο το θηλάζεις και οι άλλοι μόνο δίνουν ξένο, μπορεί να τα ξεχωρίζει μια χαρά. Πιστεύω ότι θα σε διευκολύνει αρκετά αν θηλάζεις, καθώς με τον θηλασμό γίνεται πιο εύκολα η επανασύνδεση όποια ώρα και να γυρίσεις και κερδίζεις μερικές ώρες ημερήσιου ύπνου παρέα με το μωρό σου, αναπληρώνοντας έτσι τη χαμένη επαφή. Δεν θέλω να σε πιέσω για κάτι, απλά πιστεύω ότι μπορείτε να συνεχίσετε χωρίς (ιδιαίτερα) προβλήματα μεταξύ σας.

Τώρα, για τα προβλήματα που θα έχουν οι άλλοι .. θα τα αντιμετωπίσουν όπως σε ένα μωρό που δεν θηλάζει, δεν πρέπει να σκοντάφτουν σε αυτό. Θα το κοιμίσουν σαν ένα μωρό που δεν θηλάζει και ξυπνάει 2η ή 3η φορά (όπου δεν δίνουν συνέχεια γάλα, για να αποκοιμηθεί) κοκ.

Νομίζω ότι, εφόσον κάνετε αρχή ξένου σε τέτοια ηλικία, είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε "καλές" συνήθειες (αυτές που ταιριάζουν σε σας) από τώρα. Πχ το μωρό να πίνει το γάλα ξύπνιο από κανονικό ποτήρι - ούτε καν εκπαιδευτικό. Να υπενθυμίσω εδώ ότι το ξένο γάλα προκαλεί αρκετά εύκολα ωτίτιδες, όταν το μωρό πίνει ξαπλωμένο. Επίσης, όταν το μωρό ελέγχει το εκπαιδευτικό ή το μπιμπερό (πίνει κοιμισμένο και μπορεί να ρουφάει γουλιές και να μένουν στο στόμα, μετά από κάποια ώρα ξανά), το γάλα που λιμνάζει στο στόμα μπορεί να του χαλάσει τα δόντια. Γι'αυτό νομίζω ότι είναι καλύτερα να πίνει ξύπνιο και μάλιστα να φροντίζονται τα δόντια του αμέσως μετά, έστω και αν η φροντίδα είναι λίγες γουλιές νερό που θα ξεπλύνουν το στόμα.

Όταν η βάρδια σου είναι βραδυνή, μπορούν να του τροποποιούν το πρόγραμμα και να τρώει τελευταίο γεύμα όσο το δυνατόν πιο αργά, ώστε να το κρατήσει περισσότερο τη νύχτα, και στα ξυπνήματα να δίνουν νερό.

ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες...πραγματικα δεν ξερω τι θα κανω ...φοβαμαι μηπως τον τρελλανω τον καημενο γιατι εχει μαθει 24 ωρες το 24 ωρο μαζι μου και ξαφνικα θα του φευγω για αρκετες ωρες<και μαλιστα πανω απο 8ωρα αν βαλουμε και την διαδρομη απο το σπιτι μου μεχρι το νοσοκομειο που ειναι στην αλλη ακρη...>και μαλιστα χωρις προγραμμα<δλδ να συνηθισει πως το πρωι η μαμα λειπει κλπ>

αν τον μπερδευω και με το γαλα...απο την αλλη θα μπορουσε ο συμπληρωματικος θηλασμος να τον παρηγορει καπως....με εχει επιβαρυνει πολυ ψυχολογικα η επιστροφη μου σε μια δουλεια που δεν μου αρεσει και με κανει να νιωθω πως αφηνω την οικογενεια μου στο ελεος του Θεου <καθως δεν εχω βοηθεια απο πουθενα μιας και οι δικοι μου μενουν επαρχια και η πεθερα μου επισης> ειναι και το θεμα του αποθηλασμου και εχω κλαταρει..........

D1Uip3.png

Καπως ετσι αισθανομουν κι εγω οταν ηταν να γυρισω στην δουλεια και η μικρη ηταν δεν ηταν..... 4 μηνων.

Εγω πιστευω οτι αν τον αποθηλασεις και γυρισεις στη δουλεια θα το στρεσαρεις το μωρακι σου,αν θελεις πολυ να σταματησεις το θηλασμο θα σου προτεινα να περιμενεις κανα μηνα αφοτου πας στη δουλεια.

Παντως εχοντας γυρισει στη δουλεια εδω και 2 χρονια και παραλληλα θηλαζοντας εχω να σου πω οτι τιποτα δεν ειναι ακατορθωτο.

Εμενα μου εχει λυσει τα χερια παντως.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Δεν είσαι μόνη (και μας έχουν κάνει έτσι, που λέμε, πάλι καλά που μείναμε τόσο διάστημα με τα μωρά μας!)

Είναι συνηθισμένη, πάντως, η υπερβολή μας: προσπαθούμε να προβλέψουμε και να ελέγξουμε τα πάντα, θαρρείς και θα λείπουμε για μια βδομάδα κάθε φορά :D

Θα έλεγα σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο, τόσο για σένα, όσο και για το μωρό, να μην κάνεις δραστικές αλλαγές, πέρα από την επιστροφή στη δουλειά. Αν δυσκολέψουν τα πράγματα και έχεις χάσει το θηλασμό, είναι μονόδρομος, ενώ πάντα μπορείς να ξεκινήσεις αποθηλασμό όποτε το αποφασίσεις - προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ πιο εύκολο να περιορίζεις τους θηλασμούς με στόχο την οριστική διακοπή, όταν είσαι μακριά από το παιδί αρκετές ώρες. Το να λείπεις τόσες ώρες είναι μεγάλο βήμα προς τον αποθηλασμό. Αφού δεν θα βγάζεις γάλα, σταδιακά η παραγωγή σου θα μειωθεί και το μωρό θα χάσει σταδιακά το ενδιαφέρον του, οπότε η διαδικασία θα έρθει πιο ομαλά.

Ενώ τώρα, έχεις τη συναισθηματική φόρτιση για το πού αφήνεις το παιδί, θα σου είναι πολύ δύσκολο να αρνείσαι, όταν σου ζητάει. Όταν επιστρέψεις στη δουλειά, σταδιακά θα αποστασιοποιηθείς λίγο (θα το "χωνέψεις") και θα είναι πιο εύκολο και για σένα, όταν αποφασίσεις για οριστικό αποθηλασμό.

To μωρό θα μπερδευτεί αν εσύ μια το θηλάζεις, μια του δίνεις ξένο. Αν εσύ μόνο το θηλάζεις και οι άλλοι μόνο δίνουν ξένο, μπορεί να τα ξεχωρίζει μια χαρά.

Θα μιλήσω μόνο για τη δική μου εμπειρία μερικού αποθηλασμού γιατί δεν ξέρω για άλλες. Στην αρχή, δηλαδή από 12 - 14 μηνών περίπου, δεν έδινα στο μωρό εγώ γάλα εμπορίου αλλά ο άντρας μου, για να μη μπερδευτεί. Μετα όμως άρχισα να δίνω και εγώ και δεν μπερδεύεται καθόλου. Από τότε που άρχισε να λέει λεξούλες, ονόμασε μάλιστα το δικό μου γάλα "γάλα" και το γάλα του εμπορίου "γαλατάκι". Συνήθως ζητάει "γάλα" αλλά αρκετά συχνά ζητάει και από το άλλο, κυρίως επειδή της αρέσει να πίνει με καλαμάκι :-)

GJMap2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας!Ερχομαι πάλι να ζητησω τα φωτα σας για να αποθηλάσουμε αυτην την φορά..Θα ήθελα να μου πειτε συμφωνα με τα γευματα που κανει το μωρό ποσο καιρο θα χρειαστω περιπου να αποθηλάσω?

Και επισης το βραδυ οταν ξυπνάει με τι να της δινω το γάλα και τι ποσότητα?

Το νερο και το αντλημενο το πινει με καλαμάκι.

Τωρα θηλάζουμε 5 φορες μέχρι το βραδυ και 1-2 φορες μεσα στη νύχτα.

Την αντληση που εκανα στην δουλειά την σταματησα εχθες.

Απο οτι εχω καταλάβει πρεπει να κοβω ενα γευμα καθε 4-5 μερες μέχρι να θηλάζει μόνο το ένα μέρα παρα μέρα?

Υπαρχει καποιο πρωτοκολλο να ακολουθήσω?

Σορυ για τις πολλές ερωτήσεις!!:roll:

• 2 εβδομάδες μετά...

μηπως θα μπορουσε να με βοηθήσει καποια απο τις κοπελες που εχουν συνομηλικα παιδάκια;εδω και καιρο ο γιος μου με βασανιζει με το θηλασμό.Με δαγκωνει συνεχώς,οχι απότομα,απλα θηλάζει με τα δόντια.Άλλες φορες εντονότερα και αλλες λιγότερο έντονα.Πολλές φορες δεν θέλει να φάει θέλει να χαιδευτεί και μου μασουλάει τη θηλή.Και αυτό δεν είναι φάση που περνάει,μπορεί και να ναι χρόνος που γίνεται.Φυσικά απο την αρχη του λεγα οτι αν με δαγκώσει δεν έχει μαμ και τον σταματούσα αλλά δεν πτοείται.Οι δικοί μου μου λένε οτι εγώ φταίω που ενώ έχει μεγαλωσει τον θηλάζω ακόμη,ούτως η άλλως επιχειρήματα ψαχνουν για να με πείσουν.Το θέμα είναι ότι εγω πονάω πολύ και ο λόγος που έκανα υπομονή είναι ότι δεν ήθελα να του στερήσω το θηλασμό.Ούτε να στερηθώ εγώ αυτή τη σχεση με το παιδί μου.Τώρα τελευταια όμως αρχισα να του δινω αρκετα συχνά φρέσκο γάλα ακόμη και όταν είμαι σπίτι.Δεν σταματησα να τον θηλάζω αλλά συνηθως απλα με πιπιλάει γιτι είναι χορτατος.Οδηγούμαστε προς τον αποθηλασμό και νιωθω τύψεις αλλά δεν ξέρω τι αλλό μπορω να κάνω γιατι ο τρόπος που θηλάζει με κάνει να πονάω παρα πολύ.

iXllp3.png

Το παιδί είναι αρκετά μεγάλο για να καταλαβαίνει. Μου κάνει εντύπωση που επιμένει να σε δαγκώνει. Μάλλον δεν το έχεις τονίσει αρκετά ότι σε πονάει και το γεγονός ότι το κάνει πολύ καιρό τον έχει κάνει να έχει συνηθίσει αυτόν τον τρόπο θηλασμού. Δυστυχώς συμβουλή για το τι θα κάνεις δεν ξέρω να σου δώσω... Πάντως σίγουρα αν του δίνεις μετά το φαγητό ή μετά το ξένο γάλα από σένα, το γάλα σου θα μειωθεί πολύ και τα κοπεί από μόνο τους σιγά σιγά νομίζω...

5Aqjp3.png

πρεπει να βρεις τον λογο που το κανει

το εχει απλα συνηθισει?

του αρεσει η αντιδραση σου?

μηπως απλα δεν θηλαζει κ το εχει για παιχνιδι?

η μικρη μου οταν ηταν πολυ κοντα στον αποθηλασμο μου το εκανε αυτο γιατι δεν θηλαζε απλα της αρεσε η διαδικασια κ γελουσε

βρες πρωτα γιατι το κανει κ μετα αποφασιζεις πως θα το αντιμετωπισεις

καλησπερα!θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποια κοπελα που αντλει αποκλειστικα πως γινεται σε αυτη την περιπτωση ο αποθηλασμος? εγω για παραδειγμα αντλω τρεις φορες την ημερα ανα περιπου 8 ωρες που εχουν βαρυνει πολυ τα στηθη. αυτο με τη σταδιακη προσφορα πως γινεται με το θηλαστρο? στο ενα στηθος εχω παθει 2 φορες μαστιτιδα κ ειχα κανει κυστη απο το γαλα.αν αντλω σπανιοτερα η λιγοτερο δε θα εχει επιπτωση??

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

Διαφημίσεις

καλησπερα!θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποια κοπελα που αντλει αποκλειστικα πως γινεται σε αυτη την περιπτωση ο αποθηλασμος? εγω για παραδειγμα αντλω τρεις φορες την ημερα ανα περιπου 8 ωρες που εχουν βαρυνει πολυ τα στηθη. αυτο με τη σταδιακη προσφορα πως γινεται με το θηλαστρο? στο ενα στηθος εχω παθει 2 φορες μαστιτιδα κ ειχα κανει κυστη απο το γαλα.αν αντλω σπανιοτερα η λιγοτερο δε θα εχει επιπτωση??

Αντλείς χωρίς να αδειάσεις εντελώς το στήθος, σιγά σιγά αντλείς όλο και λιγότερο γάλα.

Το διάστημα του απογαλακτισμού μπορείς να πίνεις φασκόμηλο, 3-5 φλιτζάνια τη μέρα για να μειωθεί η παραγωγή του γάλακτος.

Όταν νιώσεις ότι μπορείς να αφήσεις περισσότερες ώρες μεταξύ των αντλήσεων, το κάνεις και πάντα αντλείς μόνο τόσο ώστε να νιώσεις ανακούφιση, δεν αδειάζεις το μαστό.

Το γάλα που παραμένει στο στήθος συμβάλλει στην αναστολή της γαλουχίας.

Αγλαΐα μου, θα ήθελα εάν μπορείς να βοηθήσεις και εμένα με τις πολύτιμες γνώσεις σου. Το κοριτσάκι μου είναι 11,5 μηνών και θήλασε αποκλειστικά 6 μήνες όπου και μπήκαν σιγά σιγά οι τροφές και τώρα οι θηλασμοί έχουν περιοριστεί πρωί (ένας θηλασμός) και βράδυ (2 ή 3 θηλασμοί μέχρι να κοιμηθεί και σπάνια πλέον εάν ξυπνήσει κατά τις 3 ή 4 τα ξημερώματα). Σκέφτομαι να αποθηλάσω γιατί με πονάει πολύ όταν θηλάζει από το κυρίως από δεξί στήθος και νιώθω ότι έχω κουραστεί.

Έχω λοιπόν τις εξής ερωτήσεις:

1) Τι γάλα να της δώσω; Η παιδίατρος μου είπε Frisomel και η γυναικολόγος μου είπε φρέσκο. Αν είναι να της δώσω φρέσκο ποιο να δώσω, και πρέπει να το βράζω πρώτα;

2) Θα χρειαστεί και στη δικιά μου την περίπτωση να πιω φασκόμηλο ή δε χρειάζεται επειδή δεν έχω τόσο πολύ γάλα όσο πριν από 6 μήνες;

3) Να κόψω πρώτα το πρωινό γεύμα; Με βολεύει καλύτερα, λόγω δουλειάς.

4) Εάν μείνω μόνο με τα βραδινά γεύματα, πόσο καιρό πιστεύεις ότι θα μπορέσω να θηλάσω ακόμα;

5) Πρέπει να το συζητήσω με τη μικρή για αυτή την αλλαγή; Θα με καταλάβει; Εγώ νομίζω πως θα καταλάβει αλλά δεν είμαι και σίγουρη.

6) Και μία ίσως χαζή ερώτηση: Με τον αποθηλασμό υπάρχει περίπτωση να χάσω κάποια κιλά που μου έχουν μείνει από την εγκυμοσύνη; Ξεκίνησα 64 και γέννησα 80. Στους 3 μήνες κατέβηκα στα 70 και μέχρι τώρα δε χάνω ούτε γραμμάριο είτε κάνω προσπάθεια να αδυνατήσω είτε όχι, αλλά ούτε και παίρνω. Μία γνωστή μου που θήλασε 12 μήνες μου είπε πως και εκείνη δε μπορούσε να χάσει τα κιλά που της μείνανε και τα έχασε αμέσως μετά τον αποθηλασμό. Της είχανε πει ότι μπλοκάρεται ο μεταβολισμός για να μπορέσει η μανούλα να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;

Τέλος θα ήθελα να σου δώσω συγχαρητήρια για τη βοήθεια που προσφέρεις σε τόσες πολλές μητέρες. Άνθρωποι σαν και εσένα βοηθούν τον κόσμο μας να γίνει καλύτερος. Να σε έχει ο Θεός καλά. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

juiv1g53nq05dq0r.png

Together we stand, devided we fall, we fall, we fall.

Σκέφτομαι να αποθηλάσω γιατί με πονάει πολύ όταν θηλάζει από το κυρίως από δεξί στήθος και νιώθω ότι έχω κουραστεί.

Μέχρι να αποθηλάσεις καλό θα ήταν να λύσεις και το θέμα του πόνου. Ακόμη και αν αποθηλάσεις σε 3-4 εβδομάδες, δεν έχεις λόγο να πονάς.

1) Τι γάλα να της δώσω; Η παιδίατρος μου είπε Frisomel και η γυναικολόγος μου είπε φρέσκο. Αν είναι να της δώσω φρέσκο ποιο να δώσω, και πρέπει να το βράζω πρώτα;

Έχει πιει το παιδί άλλο γάλα;

2) Θα χρειαστεί και στη δικιά μου την περίπτωση να πιω φασκόμηλο ή δε χρειάζεται επειδή δεν έχω τόσο πολύ γάλα όσο πριν από 6 μήνες;

Θα το δούμε, ανάλογα με το πόσο γρήγορα προσαρμόζεται το στήθος.

3) Να κόψω πρώτα το πρωινό γεύμα; Με βολεύει καλύτερα, λόγω δουλειάς.

Αν σε βολεύει περισσότερο, ξεκίνησε από αυτό.

4) Εάν μείνω μόνο με τα βραδινά γεύματα, πόσο καιρό πιστεύεις ότι θα μπορέσω να θηλάσω ακόμα;

εξαρτάται από το παιδί και απο την προσαρμογή του στήθους, να υπολογίζεις τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες.

5) Πρέπει να το συζητήσω με τη μικρή για αυτή την αλλαγή; Θα με καταλάβει; Εγώ νομίζω πως θα καταλάβει αλλά δεν είμαι και σίγουρη.

Φυσικά και να τη συζητήσεις!

Θα καταλάβει πολλά από τον τόνο της φωνής σου, από τα όσα νιώθεις.

6) Και μία ίσως χαζή ερώτηση: Με τον αποθηλασμό υπάρχει περίπτωση να χάσω κάποια κιλά που μου έχουν μείνει από την εγκυμοσύνη; Ξεκίνησα 64 και γέννησα 80. Στους 3 μήνες κατέβηκα στα 70 και μέχρι τώρα δε χάνω ούτε γραμμάριο είτε κάνω προσπάθεια να αδυνατήσω είτε όχι, αλλά ούτε και παίρνω. Μία γνωστή μου που θήλασε 12 μήνες μου είπε πως και εκείνη δε μπορούσε να χάσει τα κιλά που της μείνανε και τα έχασε αμέσως μετά τον αποθηλασμό. Της είχανε πει ότι μπλοκάρεται ο μεταβολισμός για να μπορέσει η μανούλα να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;

Η λειτουργία του μεταβολισμού επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Δεν τους γνωρίζουμε όλους και δύσκολα τους ελέγχουμε. Σε αυτή την ηλικία το να επηρεάζεται από το θηλασμό, είναι μικρές οι πιθανότητες, ειδικά όταν το παιδί θηλάζει 2 ή 3 φορές.

Αν δεις ότι συνεχίζεις να μην μπορείς να χάσεις κιλά, καλό θα ήταν να κάνεις έναν έλεγχο στο θυροειδή.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Το θέμα του πόνου δεν ξέρω πώς να το λύσω. Το δεξί στήθος γύρω από τη θηλή έχει γίνει κάπως σκληρό και όταν θηλάζει πονάει πολύ. Μάλλον το έχει κάνει με τα δοντάκια της. Σήμερα είμαι κάπως καλύτερα, προχθές τη θήλαζα και έτρεχαν δάκρυα από τον πόνο.

Δεν έχει πιει άλλο γάλα, παρά μόνο στο μαιευτήριο 3-4 Frisolac και αυτά κάτω από πίεση των γιαγιάδων για να μην κλαίει. Αρχικά με βοήθησε πολύ η μαία μου και στη συνέχεια εσύ που έμπαινα και διάβαζα στο forum. Απλά δεν είχε τύχει να γράψω τόσο καιρό, μάλλον επειδή όλα πήγαιναν κατʼευχή!!

Θα με βοηθούσε πολύ η γνώμη σου για το γάλα. Δεν ξέρω πώς να αρχίσω τον αποθηλασμό επειδή δεν ξέρω τι γάλα να δώσω.

Έχω κλινικό υποθυρεοειδισμό, αλλά έχω να κάνω εξετάσεις από πριν γεννήσω. Το έχω αφήσει, έχω κάνει βλακεία, όλο λέω να πάω και όλο το αναβάλλω. Θα πάω την Τρίτη.

Ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που μου δίνεις και τις συμβουλές σου.

juiv1g53nq05dq0r.png

Αγλαΐα μου, ξέχασα επίσης να σου πω πως στην κατάψυξη έχω 15 γεύματα μητρικού γάλακτος των 120ml περίπου τα οποία τα είχα μαζέψει με το θήλαστρο. Είναι συντηρημένα σε άριστες συνθήκες στους -18ο C και έχουν ημερομηνία όλα τον 11ο. Να της δώσω πρώτα αυτά και μετά το ξένο;

juiv1g53nq05dq0r.png

Το θέμα του πόνου δεν ξέρω πώς να το λύσω. Το δεξί στήθος γύρω από τη θηλή έχει γίνει κάπως σκληρό και όταν θηλάζει πονάει πολύ. Μάλλον το έχει κάνει με τα δοντάκια της. Σήμερα είμαι κάπως καλύτερα, προχθές τη θήλαζα και έτρεχαν δάκρυα από τον πόνο.

Το δέρμα είναι ξηρό; σκασμένο; ξεφλουδίζεται; είναι κόκκινο;

Νιώθεις πόνο και μέσα στο στήθος;

Νιώθεις πόνο και την ώρα που δεν θηλάζει το μωρό;

Απλά δεν είχε τύχει να γράψω τόσο καιρό, μάλλον επειδή όλα πήγαιναν κατʼευχή!!

Ωραία!

Θα με βοηθούσε πολύ η γνώμη σου για το γάλα. Δεν ξέρω πώς να αρχίσω τον αποθηλασμό επειδή δεν ξέρω τι γάλα να δώσω.

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω με το γάλα, μπορείς να δώσεις ό,τι θέλεις ή και τίποτα, αν το μωρό δεν θέλει να πιει.

Έχω κλινικό υποθυρεοειδισμό, αλλά έχω να κάνω εξετάσεις από πριν γεννήσω. Το έχω αφήσει, έχω κάνει βλακεία, όλο λέω να πάω και όλο το αναβάλλω. Θα πάω την Τρίτη.

Όταν υπάρχει πρόβλημα με το βάρος, είναι το πρώτο που εξετάζεται!

Αγλαΐα μου, ξέχασα επίσης να σου πω πως στην κατάψυξη έχω 15 γεύματα μητρικού γάλακτος των 120ml περίπου τα οποία τα είχα μαζέψει με το θήλαστρο. Είναι συντηρημένα σε άριστες συνθήκες στους -18ο C και έχουν ημερομηνία όλα τον 11ο. Να της δώσω πρώτα αυτά και μετά το ξένο;

Φυσικά και να τα δώσεις! Αρκεί να τα θέλει.

Καλημέρα Αγλαΐα, χθες δεν είχα πολύ καλή σύνδεση και δεν μπόρεσα να σου ξαναγράψω, μετά ξύπνησε και η μικρή, καταλαβαίνεις!!

Λοιπόν, σχετικά με το στήθος, σήμερα είμαι πάρα πολύ καλύτερα, μάλλον περνάει. Το δέρμα είναι μια χαρά, ούτε κόκκινο ούτε ξεφλουδισμένο ή σκασμένο.

Αυτό που έχω είναι κάτι γρομπαλάκια γύρω από τη θηλή τα οποία τις προηγούμενες μέρες ήταν πιο μεγάλα και πονάγανε πάρα πολύ και όταν θήλαζε και όταν τα πάταγα. Χθες ήμουν καλύτερα και σήμερα δεν το αισθάνομαι σχεδόν καθόλου, αφού αρχίζω να αναθεωρώ περί αποθηλασμού!!

Αν τελικά αποφασίσω να αποθηλάσω και δε θελήσει να πιει γάλα τι άλλο μπορώ να της δώσω; Τώρα που είχε μία ιωσούλα και δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα εκτός από μητρικό πήρα μία φαρίν λακτέ και ούτε να τη μυρίσει δεν ήθελε, σα να της βρώμαγε!!

juiv1g53nq05dq0r.png

Αν τελικά αποφασίσω να αποθηλάσω και δε θελήσει να πιει γάλα τι άλλο μπορώ να της δώσω;

Δεν έχω ιδέα.

Δεν το έχω ψάξει ούτε για προσωπική-οικογενειακή κατανάλωση γιατί δεν πίνουμε γάλα και χρησιμοποιούμε ελάχιστο στη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...