Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Το ελάχιστο γάλα που μπορεί να μένει μετά τον οριστικό αποθηλασμό δεν χρειάζεται να σε απασχολεί, παρά μόνο αν σου δημιουργεί πρόβλημα. Κανονικά απορροφάται από τον οργανισμό (όπως συμβαίνει σε κάθε θηλαστικό που απογαλακτίζει χωρίς να έχει τα δικά μας μέσα). Πολλές γυναίκες πιέζουν το στήθος, για να δουν αν έχουν ακόμη γάλα, αλλά αυτό μπορεί να είναι αρκετό ερέθισμα, για να κρατά αυτή την ελάχιστη παραγωγή. Επίσης, μπορεί να δεις να βγαίνει αυτόματα γάλα πχ κατά το σεξ. Αυτό γενικά δεν μας ανησυχεί αλλά ίσως θέλουμε να το κοιτάξουμε, αν έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τον απογαλακτισμό.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Αααα δηλαδή αν μείνει λίγο απορροφάται από τον οργανισμό ε??Νομίζω ότι η ποσότητα του γάλακτος αυτή τη στιγμή δεν είναι τόση ώστε να βγει κάτι αν πιέσω το στήθος μου ή να με πονέσει το στήθος...οπότε ίσως να μπορώ κ να σταματήσω τελείως όπως λέει κ η Eliza????

Σας ζαλίζω ρε κορίτσια!Μάλλον πρέπει να βρω γυναικολόγο να μου πει αφού δει...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

οπότε ίσως να μπορώ κ να σταματήσω τελείως όπως λέει κ η Eliza????

. Αν δεν νιώθεις δυσφορία, δεν χρειάζεται να βάζεις το μωρό προγραμματισμένα στο στήθος αλλά να το αναβάλεις μέχρι εκεί που νιώθεις άνετα. Βέβαια, καλό είναι να έχεις το νου σου για σημάδια πχ σκληρά σημεία κτλ, ώστε να προλάβεις τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις. Δηλαδή, αν νιώθεις άνετα, μην βάζεις το μωρό στο στήθος, αλλά έλεγχε το στήθος για σημάδια.

Δεν ξέρω πώς μπορεί να σε βοηθήσει ο γιατρός ...

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Δεν ξέρω πώς μπορεί να σε βοηθήσει ο γιατρός ...

Αααα καλά και εγώ να σου πω την αλήθεια δε νομίζω ότι μπορεί να με βοηθήσει κάπως ο γιατρός,απλά ίσως αν έβλεπε το στήθος να μπορούσε να μου πει κάτι!Όχι λες ε???

Δεν έχω προηγούμενη εμπειρία κ απλά φοβάμαι μην κάνω καμιά βλακεία αν κ αυτά που μου είπες με βοηθούν πάρα πολύ και κάπως έτσι θα γίνει.Θα μιλήσω με την μαία που κάναμε ανώδυνο και θα δω τι θα μου πει κ εκείνη,την προτιμώ από τον γιατρό!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια:D

Αααα καλά και εγώ να σου πω την αλήθεια δε νομίζω ότι μπορεί να με βοηθήσει κάπως ο γιατρός,απλά ίσως αν έβλεπε το στήθος να μπορούσε να μου πει κάτι!Όχι λες ε???

Με το να δει το στήθος δεν μπορεί να καταλάβει τι παράγεις εσύ και πού πρέπει να σταματήσεις. Εσύ είσαι αυτή που καταλαβαίνει το σώμα της, νιώθει το γάλα να κατεβαίνει ή το πρήξιμο, εσύ θα εντοπίσεις τυχόν σκληρό σημείο, εσύ θα καταλάβεις αν βελτιωθεί τέτοιο πρόβλημα με λίγο μασάζ ή ένα ντουζάκι. Εσύ είσαι αυτή που αν δεν νιώθει δυσφορία, μπορεί να ξεχάσει πότε θήλασε τελευταία φορά (φωτογραφία βγάλατε πρόσφατα; ) Αν ο γιατρός μπορεί να δει και να πει κάτι παραπάνω από αυτό που νιώθεις εσύ (εκτός από το να πάρεις χάπια), ζήτα του και τους αριθμούς του τζόκερ :mrgreen:

Καταλαβαίνω ότι αγχώνεσαι αλλά δεν θα έπρεπε να αλλάξει η ψυχολογία σου και η τακτική σου τώρα. Όπως έφτασες να θηλάζεις μια στις δυο μέρες, προχώρα σταδιακά μια στις τρεις μέρες κοκ και απόλαυσε τις τελευταίες φορές (μου έρχεται η αγγλική λέξη cherish), μια νέα φάση έχει αρχίσει ήδη στις ζωές σας.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Με το να δει το στήθος δεν μπορεί να καταλάβει τι παράγεις εσύ και πού πρέπει να σταματήσεις. Εσύ είσαι αυτή που καταλαβαίνει το σώμα της, νιώθει το γάλα να κατεβαίνει ή το πρήξιμο, εσύ θα εντοπίσεις τυχόν σκληρό σημείο, εσύ θα καταλάβεις αν βελτιωθεί τέτοιο πρόβλημα με λίγο μασάζ ή ένα ντουζάκι. Εσύ είσαι αυτή που αν δεν νιώθει δυσφορία, μπορεί να ξεχάσει πότε θήλασε τελευταία φορά (φωτογραφία βγάλατε πρόσφατα; ) Αν ο γιατρός μπορεί να δει και να πει κάτι παραπάνω από αυτό που νιώθεις εσύ (εκτός από το να πάρεις χάπια), ζήτα του και τους αριθμούς του τζόκερ :mrgreen:

Καταλαβαίνω ότι αγχώνεσαι αλλά δεν θα έπρεπε να αλλάξει η ψυχολογία σου και η τακτική σου τώρα. Όπως έφτασες να θηλάζεις μια στις δυο μέρες, προχώρα σταδιακά μια στις τρεις μέρες κοκ και απόλαυσε τις τελευταίες φορές (μου έρχεται η αγγλική λέξη cherish), μια νέα φάση έχει αρχίσει ήδη στις ζωές σας.

χαχαχα μάλλον θα μείνω χωρίς τους αριθμούς του τζόκερ!Όσο για την καινούργια φάση που λες...πόσο δίκαιο έχεις!!!Βέβαια η νέα φάση εμένα μου προκαλεί λίγο θλίψη αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι φυσιολογική αντίδραση για...αρχή.

Ο θηλασμός ήταν κάτι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ από συναισθηματική άποψη και από κάθε άποψη!!Φυσικά και έβγαλα φωτογραφίααα!Αχχχχ...το μωράκι μου μεγαλώνει.Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια!:D

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, amaretto νομίζω πως αυτά που μου λες είναι πολύ πιο ήπια και μπορώ να τα κάνω...θα ξεκινήσω την προσπάθεια σιγά σιγά και ελπίζω να τα καταφέρω μέχρι το καλοκαίρι. Το αντιαλλεργικό γάλα είναι άθλιο δυστυχώς και δεν το πίνει...σιγά μην το έπινε!Είναι πολύ πιο έξυπνα για να τα κοροϊδέψουμε έτσι απλά!Δύο μέρες τώρα που είναι αρρωστούλης θηλάζει συνέχεια, έχει πονέσει το στήθος μου, και άντε την ημέρα τον καταφέρνω...το βραδινό όμως δεν παίζεται!Δυστυχώς εγώ εξωσωματική δεν μπορώ να κάνω με φυσικό κύκλο γιατί υπάρχει πρόβλημα και από τον άντρα μου και δικό μου και έτσι είναι αδύνατον αλλά να πω και την αλήθεια κάποια στιγμή θέλω να σταματήσω το θηλασμό απλά θέλω να το κάνω όσο πιο φυσιολογικά γίνεται!

Κορίτσια γεια σας!

Η μικρή μου περίπου 7,5 μηνών αποθήλασε πριν περίπου 10 μέρες. Στην αρχή έπαιρνε στήθος αλλά επειδή καταλάβαινα το στήθος μου άδειο μια φορά της έδωσα κατεψυγμένο δικό μου 150 μλ και το ήπιε μονορούφι. Γάλα πίνει μόνο πρωί-βράδυ. Το έκανα σχεδόν κάθε πρωί αυτό όποτε ένιωθα το στήθος μου άδειο. Μου τελείωσαν τα κατεψυγμένα και ξεκίνησα ξένο. Όταν κάτι αντίστοιχο έγινε στον τρίτο μήνα έπαθα... θηλασμόκατάθλιψη... και κατάφερα με ιδιαίτερο κόπο να κάνω επαναφορά αποκλειστικού θηλασμού. Τώρα έπειδή έχω στο νου μου δεύτερη εγκυμοσύνη νιώθω καλά με τον αποθηλασμό... τελοσπάντων!! Η αλήθεια είναι ήθελα να το κρατήσω άλλους 2 μήνες αλλά δεν έχω την αντοχή να κάνω συνέχεια αντλήσεις πάλι.

Έβγαζα στην αρχή κάθε μέρα το δικό μου και της το έδινα. Τώρα βγάζω μέρα παρά μέρα περίπου 40μλ. Το στήθος μου εντελώς άδειο και ελαφρύ.

Αν δε βγάλω το ελάχιστο αυτό γάλα είναι δυνατόν να μου προξενήσει πρόβλημα? Η μπορώ να μην βγάζω καθόλου και κάποια στιγμή να εξαφανιστεί εντελώς?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, amaretto νομίζω πως αυτά που μου λες είναι πολύ πιο ήπια και μπορώ να τα κάνω...θα ξεκινήσω την προσπάθεια σιγά σιγά και ελπίζω να τα καταφέρω μέχρι το καλοκαίρι. Το αντιαλλεργικό γάλα είναι άθλιο δυστυχώς και δεν το πίνει...σιγά μην το έπινε!Είναι πολύ πιο έξυπνα για να τα κοροϊδέψουμε έτσι απλά!Δύο μέρες τώρα που είναι αρρωστούλης θηλάζει συνέχεια, έχει πονέσει το στήθος μου, και άντε την ημέρα τον καταφέρνω...το βραδινό όμως δεν παίζεται!Δυστυχώς εγώ εξωσωματική δεν μπορώ να κάνω με φυσικό κύκλο γιατί υπάρχει πρόβλημα και από τον άντρα μου και δικό μου και έτσι είναι αδύνατον αλλά να πω και την αλήθεια κάποια στιγμή θέλω να σταματήσω το θηλασμό απλά θέλω να το κάνω όσο πιο φυσιολογικά γίνεται!

Σου εύχομαι να σου έρθουν όλα πολύ βολικά: και ο αποθηλασμός και η επόμενη εγκυμοσύνη! Για τον αποθηλασμό με τον τρόπο που προτείνει η amaretto έχεις πραγματικά άνεση χρόνου ως το καλοκαίρι. Καλή συνέχεια :D

Σου εύχομαι να σου έρθουν όλα πολύ βολικά: και ο αποθηλασμός και η επόμενη εγκυμοσύνη! Για τον αποθηλασμό με τον τρόπο που προτείνει η amaretto έχεις πραγματικά άνεση χρόνου ως το καλοκαίρι. Καλή συνέχεια :D

Ευχαριστώ πολύ!Κι εγώ αυτό παρακαλάω...βέβαια πάνω από όλα υγεία κι όλα γίνονται...κι αν δεν γίνονται μπορούμε να τα κάνουμε να γίνουν αρκεί να κυνηγάμε και λίγο...και τι δε θέλει υπομονή πλέον?

Καλησπέρα κορίτσια.

Σκέφτομαι σιγά σιγά να μπούμε σε διαδικασία αποθηλασμού. Ο μικρός μου σε λίγες μέρες κλείνει τους 16 μήνες θηλασμού και θηλάζει περίπου 6-7 ή και 8 φορές το 24ωρο. Είμαι λίγο χαμένη...Δεν ξέρω από που να αρχίσω. Προς το παρόν έχουμε κόψει έναν θηλασμό (τον δεύτερο πρωινό μετά τις 7 θήλαζε στις 8μιση) και προσπαθώ να κόψω τον απογευματινό. Η μέθοδος που ακολουθώ είναι δεν ζητάει, δεν προσφέρω ποτέ δεν αρνούμαι όταν ζητήσει.

Έχω κάνει μερικές προσπάθεις να δώσω ξένο γάλα με μπιμπερό, εκπαιδευτικό ποτηράκι ή καλαμάκι αλλά 2-3 φορές ήπιε από 70μλ και δεν ξαναήπιε ποτέ.

Χρόνο έχω μπροστά μου, θα ήθελα όμως να έχω αποθηλάσει σε 3-4 μήνες...Να σημειώσω ό,τι ο μικρός κοιμάται με το στήθος μεσημέρι και βράδυ, την νύχτα ξυπνάει 1-2 ή και 3 φορές και πάντα θέλει στήθος για να κοιμηθεί και αυτό το διάστημα δεν εργάζομαι. Αν όλα πάνε καλά θα επιστρέψω στην δουλειά τον Απρίλη ή και λίγο νωρίτερα.

Θα εκτιμούσα την βοήθειά σας. Ποια είναι η λογική και η σωστή σειρά να ξεκινήσει κάποιος την διαδικασία αποθηλασμού???

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

θα σου προτεινα πρωτα να τον μαθεις να κοιμαται με αλλον τροπο

ετσι θα μειωθουν κι αλλο οι θηλασμοι και δεν θα εχεις διπλο προβλημα αφοτου αποθηλασεις

κορίτσια καλημέρα......

ελπίζω να μην με μαλώσετε με όσα θα πω αλλά έτσι νιώθω και ζητώ την άποψη σας....

είμαι μαμά καπνίστρια όπως έχω πει και σε άλλα ποστ και έβαζα στόχο μήνα με τον μήνα να θηλάζω κάνοντας έως 5 τσιγάρα την ημέρα....μετά τον πρώτο μήνα για κάποιον λόγω είχε λιγοστέψει το γάλα μου οπότε άρχισα συμπλήρωμα αλλά ελάχιστες φορές....σήμερα θηλάζω ακόμα αλλά με συμπλήρωμα σχεδόν μετά από κάθε γεύμα στο στήθος (βραδινά και πρωινά δεν χρειάζεται συμπλήρωμα)

νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου που κατάφερα έως σήμερα να θηλάζω έστω και έτσι....δεν περίμενα να φτάσω έως εδώ!!!

αλλά το πρόβλημα μου είναι ότι άρχισα να κουράζομε και να πιέζομε!!!! τώρα τι φταίει??? τι να πω??? ίσως ότι δεν έχω ακόμα καταλάβει πόσο τρωει το παιδί και αν πεινάει άλλο γιατί δεν γκρινιάζει αλλά αν τις κάνω γάλα θα το πιει χωρίς κανένα πρόβλημα μετά,(προτιμάμε την πιπίλα και τον ύπνο παρά να φάμε, δεν θα κλάψει από πείνα!! μόνο αν περάσουν πάνω από 4 ώρες) ίσως γιατί την ταλαιπωρώ γιατί μόλις τελειώσει η μεγάλη ροή νευριάζει κ γκρινιάζει και μέχρι να τις κάνω ξένο πίνει ελάχιστο ή καθόλου, ίσως γιατί δουλεύω και πηγαίνω κ έρχομαι για να την ταΐζω, ίσως γιατί θέλω να ξαναβρώ τον εαυτό μου λίγο, ίσως γιατί δεν μπορώ λείψω καθόλου από κοντά της, ίσως... ίσως.... δεν ξέρω, θα μπορούσα να πω πολλά ίσως αλλά δεν είναι μόνο εκεί το πρόβλημα.....και δεν θέλω να δικαιολογώ τον εαυτό μου με όλα αυτά!!!

θα μου πείτε είναι πολύ νωρίς ακόμα αλλά έχω αρχίσει και πιέζομε δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα δεν απολαμβάνω της διάφορες στιγμές μαζί τής να φταίει το άγχος του θηλασμού (δυστυχώς ναι μου βγάζει άγχος) μην καπνίσω παραπάνω από ότι πρέπει και την ώρα που δεν πρέπει... μην πιω... μην φάω αυτό ή το άλλο.... μη.. μη... μη... δυστυχώς είμαι άνθρωπος που αγχώνομε πολύ....

τεσπα το αποτέλεσμα είναι ότι άρχισα να σκέφτομαι τον αποθηλασμό (που είδη είχε αρχίσει δηλαδή...αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς) και βλέπω ότι πάμε αργά... είμαι μπερδεμένη γιατί όποτε πάω να της δώσω κανονικό γεύμα από μπουκάλι βλέπω ότι θέλει και λίγο από το στήθος οπότε δύσκολη φάση να κοπούν εντελώς κάποια γεύματα και δεν ξέρω τι να κάνω....????

Διαφημίσεις

Κάλλια να σου ζήσει το μωράκι σου. Γνώμη μου είναι ό,τι καμιά μανούλα δεν πρέπει να απολογείται επειδή αποφάσισε να αποθηλάσει. Αν εσύ νιώθεις καλύτερα να μιλήσεις για αυτό τότε καλά κάνεις και αναφέρεις όσα λες.

Πολλά από αυτά που διάβασα στο ποστ σου λύνονται. Αν δεν χορταίνει ένα μωρό 11 μηνών με στήθος και συμπλήρωμα τι να πουν και οι μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά νεογέννητα??

Από εκεί και πέρα και αν το πάρεις απόφαση να αποθηλάσετε νομίζω θα είναι εύκολο εφόσον πίνει από μπουκάλι. Εμείς που δεν πίνουμε δηλαδή πώς θα αποθηλάσουμε????

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Αν δεν χορταίνει ένα μωρό 11 μηνών με στήθος και συμπλήρωμα τι να πουν και οι μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά νεογέννητα??

νομιζω οτι το τικερ λεει 11 βδομαδων δηλαδη σχεδον 3 μηνων το μωρακι

τωρα δεν νομιζω οτι φταει ο θηλασμος για το αγχος σου αλλα το αγγος σου για το θηλασμο

αν εισαι οπως λες γενικα αγχωδης ακομα και να το κοψεις μαλλον θα συνεχισεις να προβληματιζεσαι για αλλα

το αγχος ειναι κακος συμβουλος

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Εχω ηδη εδω και καμια δεκαρια μερες που θηλαζω το μικρουλι μου μονο το πρωι γιατι το βραδυ δεν κοιμοτανε καλα και πεινουσε,οποτε του δινω μπουκαλι...Ηθελα να ρωτησω αν καποιες κοπελες εχουν αποπθηλασει φυσικα,χωρις χαπια δηλαδη...Θα αρχισω τωρα να θηλαζω μερα παρα μερα τα πρωινα αλλα πως θα ξερω οτι δεν εχω πλεον καθολου γαλα?Επισης εγω δεν ειχα περιοδο καθολου αυτους τους 7 μηνες που θηλαζω.Θα ειναι σημαδι αν εχω οτι σταματησε εντελως το γαλα?Θα προτιμουσα να σταματησω ετσι το θηλασμο,χωρις να παρω τα χαπια,γινεται? :roll:

Καλησπέρα κορίτσια,

Εγώ έκανα ένα παιδάκι με εξωσωματική και ήθελα να ρωτήσω μήπως γνωρίζει καμιά σας πόσον καιρό πριν την επόμενη εξωσωματική πρέπει να σταματήσω το θηλασμό?

Κάλλια να σου ζήσει το μωράκι σου. Γνώμη μου είναι ό,τι καμιά μανούλα δεν πρέπει να απολογείται επειδή αποφάσισε να αποθηλάσει. Αν εσύ νιώθεις καλύτερα να μιλήσεις για αυτό τότε καλά κάνεις και αναφέρεις όσα λες.

Πολλά από αυτά που διάβασα στο ποστ σου λύνονται. Αν δεν χορταίνει ένα μωρό 11 μηνών με στήθος και συμπλήρωμα τι να πουν και οι μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά νεογέννητα??

Από εκεί και πέρα και αν το πάρεις απόφαση να αποθηλάσετε νομίζω θα είναι εύκολο εφόσον πίνει από μπουκάλι. Εμείς που δεν πίνουμε δηλαδή πώς θα αποθηλάσουμε????

female οχι 11 μηνων αλλα 11 εβδομαδων για κοιτα καλα!!!!! δηλαδη ημαστε σε μια εβδομαδα 3 μηνων.....

νομιζω οτι το τικερ λεει 11 βδομαδων δηλαδη σχεδον 3 μηνων το μωρακι

τωρα δεν νομιζω οτι φταει ο θηλασμος για το αγχος σου αλλα το αγγος σου για το θηλασμο

αν εισαι οπως λες γενικα αγχωδης ακομα και να το κοψεις μαλλον θα συνεχισεις να προβληματιζεσαι για αλλα

το αγχος ειναι κακος συμβουλος

έχεις δίκιο μαριρενα γιατί είμαι τέτοιος άνθρωπος (δυστυχώς) αλλά τουλάχιστον θα ξεσπαω σε πράγματα που τώρα απαγορεύονται.... και ίσως ηρεμήσω κάπως!!! δεν ξέρω ειλικρινά!!!!!

Καλησπερα και απο εμενα

Η κορη μου ειναι πλεον 16,5 μηνων. Θελω να αποθηλασω καιρο τωρα αλλα ειχαμε αλλεργια στο γαλα...Τελικα εχουμε εισαγει στη διατροφη της το κατσικισιο γαλα αλλά

-δεν το πινει σκετο! (μονο μεσα σε μπανανα)

-ζηταει φυσικα στηθος για να κοιμηθει, και πολλες φορες μεσα στη νυχτα

-δεν πινει τιποτα σε μπουκαλι! Νερο της δινω σε ποτηρακι, μου ψιλοπνιγεται καθε φορα αλλα το μουκαλι ουτε να το δει θε θελει!

Δεν αντεχω αλλο, ηθελα να το γραψω καπου αυτο...δουλευω 9ωρα σε αποσταση 1,5 ωρας απο το σπιτι, μετα γυριζω κι εχω ολο το σπιτι να με περιμενει, μετα να εχω κι ολο το βραδυ να θηλαζω....δεν νιωθω τυψεις που θελω να αποθηλασω. Το εκανα τοσους μηνες με πολλη αγαπη αλλα τωρα πια ηρθε η ωρα και για εμας να προχωρησουμε.

Αν μπορειτε να δωσετε συμβουλες για

1. νυχτερινο αποθηλασμο : καπου διαβασα οτι πρεπει να την ξυπναω πιο νωρις απο την ωρα που ξυπναει και να τη θηλαζω λιγοτερη ωρα καθε φορα; Το εχει κανει καμμια αυτο; και

2.ποσο σταδιακα πρεπει να γινει ο αποθηλασμος για να μην πετρωσει το στηθος (αυτο το ειχε παθει η μητερα μου σε εμενα) γιατι διαβαζω παντου στο φορουμ οτι γινεται σταδιακα αλλα ποσο σταδιακα;

Συγνωμη για το "σεντονι"

Χαρά αυτό πυ έχω διαβάσει εγώ για το 'σταδιακά΄που ρωτάς είναι να κόβεις έναν θηλασμό ανά 4-7 μέρες. Δηλαδή κόβεις σήμερα ένα γεύμα, μετά από 4-7 μέρες κόβεις το επόμενο και πάει λέγοντας.

Για τους νυχτερινούς θηλασμούς δεν ξέρω, και εμένα με προβληματίζουν αυτοί. Φαντάζομαι αρχικά καλύτερα είναι να πηγαίνει στο παιδί ο μπαμπάς του, να οτυ δίνει νερό, να το παίρνει αγκαλιά. Δύσκολο βέβαια να ηρεμήσει, ο δικός μου όταν δει την νύχτα τον πατέρα του εξαγριώνεται. Ας μας πουν και όσες τον επιχείρησαν.

Εμείς έχουμε μειώσει τους θηλασμούς από 7-8 σε 4-5, μια χαρά το πάμε. Μέχρι το 2012 θα χουμε αποθηλάσει:):):)

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Καλησπερα και απο εμενα

Η κορη μου ειναι πλεον 16,5 μηνων. Θελω να αποθηλασω καιρο τωρα αλλα ειχαμε αλλεργια στο γαλα...Τελικα εχουμε εισαγει στη διατροφη της το κατσικισιο γαλα αλλά

-δεν το πινει σκετο! (μονο μεσα σε μπανανα)

-ζηταει φυσικα στηθος για να κοιμηθει, και πολλες φορες μεσα στη νυχτα

-δεν πινει τιποτα σε μπουκαλι! Νερο της δινω σε ποτηρακι, μου ψιλοπνιγεται καθε φορα αλλα το μουκαλι ουτε να το δει θε θελει!

Δεν αντεχω αλλο, ηθελα να το γραψω καπου αυτο...δουλευω 9ωρα σε αποσταση 1,5 ωρας απο το σπιτι, μετα γυριζω κι εχω ολο το σπιτι να με περιμενει, μετα να εχω κι ολο το βραδυ να θηλαζω....δεν νιωθω τυψεις που θελω να αποθηλασω. Το εκανα τοσους μηνες με πολλη αγαπη αλλα τωρα πια ηρθε η ωρα και για εμας να προχωρησουμε.

Αν μπορειτε να δωσετε συμβουλες για

1. νυχτερινο αποθηλασμο : καπου διαβασα οτι πρεπει να την ξυπναω πιο νωρις απο την ωρα που ξυπναει και να τη θηλαζω λιγοτερη ωρα καθε φορα; Το εχει κανει καμμια αυτο; και

2.ποσο σταδιακα πρεπει να γινει ο αποθηλασμος για να μην πετρωσει το στηθος (αυτο το ειχε παθει η μητερα μου σε εμενα) γιατι διαβαζω παντου στο φορουμ οτι γινεται σταδιακα αλλα ποσο σταδιακα;

Συγνωμη για το "σεντονι"

Καλημέρα και να σου ζήσει,

εμείς καταφέραμε νυχτερινό αποθηλασμό μόνο όταν συνεργάστηκε και ο μπαμπάς μας. Επειδή μέχρι 13 μηνών, ξύπναγε για στήθος κάθε 1-2 ώρες, πήγαινε ο άντρας μου τις πρώτες ώρες, του έδινε νεράκι και τον νανούριζε μέχρι να κοιμηθεί. Τις πρώτες μέρες είχαμε γκρίνια αλλά μετά το συνήθισε, οπότε περάσαμε στο επόμενο στάδιο, δηλαδή τις υπόλοιπες ώρες που πήγαινα εγώ του έδινα νερό και όχι στήθος. Πάλι γκρίνια μερικές μέρες, αλλά μετά προσαρμόστηκε. Μας πήρε περίπου 1 μήνα η όλη διαδικασία και μετά από αυτό ξύπναγε πάλι αλλά έπινε λίγο νερό και ξανακοιμόταν.

Σταμάτησε να ξυπνάει από τότε που γέννησα και πήγε ο άντρας μου και κοιμούνται μαζί στο δωμάτιο, επειδή έχω εγώ δίπλα μου τη μικρή. Αν το 'ξερα θα τους είχα βάλει μαζί απ' την πρώτη μέρα :-). Γλίτωσα κι εγώ απ' το ροχαλητό του (που παραδόξως δεν ενοχλεί καθόλου τον μικρό :shock:)

Μπιμπερό δεν πήρε και ο δικός μου ποτέ, γι' αυτό αγοράσαμε ποτήρι με καλαμάκι και του βάζαμε μέσα το γάλα. Επίσης πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να το συνηθίσει, αλλά τώρα το πίνει πρωί-βράδυ.

Καλή επιτυχία και πολύ υπομονή!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...