Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση? Πότε καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να σταματήσουμε το θηλασμό. Τις τελευταιες 2 εβδομάδες μου ξυπνάει συνέχεια μέσα στη νύχτα και θηλάζει. Προχτές του έδωσα πρώτη φορά ξένο γάλα για να δω μήπως δεν χορταίνει και είδα ότι είπιε 400ml! Μετα βέβαια το βράδυ ξύπνησε κανονικά 2 φορές και έφαγε. Δεν ξέρω τι να κάνω. Να σταματήσω το θηλασμό και να του δώσω ξένο. Δεν παίρνει ό,τι χρειάζεται από το δικό μου γάλα και για αυτό έχει αρχίσει και ξυπνάει τη νύχτα? Να σημειώσω ότι από 2 μηνών άρχισε να κοιμάται συνεχόμενα το βράδυ και τώρα που κοντεύει τους 11 μήνες άρχισε και ξυπνάει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ειναι απολυτα φυσιολογικο να αλλαζει την συνηθεια του στον υπνο

δεν ειναι ενδειξη για να σταματησεις τον θηλασμο

μαλλον σου κανει αλμα αναπτυης ή αυξηση της παραγωγης σου ή απλως απο την δραστηριοτητα της ημερας σου ξυπναει

οσο για το "Πότε καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να σταματήσουμε το θηλασμό" που ρωτησες, δεν το καταλαβαινουμε εμεις, μας το δειχνουν τα μωρακια μας με σταδιακο φυσικο απογαλακτισμο με δικη τους πρωτοβουλια πολυ πολυ μετα τις στερεες τροφες...

οσο για το "Πότε καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να σταματήσουμε το θηλασμό" που ρωτησες, δεν το καταλαβαινουμε εμεις, μας το δειχνουν τα μωρακια μας με σταδιακο φυσικο απογαλακτισμο με δικη τους πρωτοβουλια πολυ πολυ μετα τις στερεες τροφες...

Αμα το βρείτε, πείτε μου κι εμένα, εγώ αναρωτιέμαι αν *πρέπει* να συνεχίσω :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

LIA78, εκτός από άλμα ανάπτυξης, μπορεί το μωρό να δυσκολεύεται με νέα δόντια ή να το τριγυρίζει καμιά ίωση, μην του δίνεις ξένο γάλα, εκτός αν δεν έχει ελεύθερη πρόσβαση στο στήθος και θηλάζει ελάχιστα. Φάση είναι και θα περάσει.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

4 χρόνια και 2 μήνες? Δεν είναι πάρα πολύ ο χρόνος που θηλάζεις? Μπράβο βέβαια αλλά σε λίγο θα πάει σχολείο το παιδί. Πότε σκέφτεσαι να σταματήσεις? Κάνει τόσο πολύ? Δεν ξέρω...

4 χρόνια και 2 μήνες? Δεν είναι πάρα πολύ ο χρόνος που θηλάζεις? Μπράβο βέβαια αλλά σε λίγο θα πάει σχολείο το παιδί. Πότε σκέφτεσαι να σταματήσεις? Κάνει τόσο πολύ? Δεν ξέρω...

και τρεις μέρες, γιατί μου τις έκοψες; :P

Σου φαίνεται πολύ; Τι λες ότι θα έπρεπε να γίνει;

Παιδικό σταθμό πάμε ήδη.

Γιατί προβληματίζεσαι, τι σε ανησυχεί;

Διαφημίσεις

και τρεις μέρες, γιατί μου τις έκοψες; :P

Σου φαίνεται πολύ; Τι λες ότι θα έπρεπε να γίνει;

Παιδικό σταθμό πάμε ήδη.

Γιατί προβληματίζεσαι, τι σε ανησυχεί;

και 3 μερες βεβαια...:lol:

Δεν ξέρω γιατί προβληματίζομαι. Πως σκεφτεσαι να το σταματήσεις? Αυτό θα το έχει πια σαν αναμνηση όταν μεγαλώσει τον θηλασμό. Κάνει?

Δεν ξέρω γιατί προβληματίζομαι. Πως σκεφτεσαι να το σταματήσεις? Αυτό θα το έχει πια σαν αναμνηση όταν μεγαλώσει τον θηλασμό. Κάνει?

Δεν το σκέφτομαι .. όπως το αραίωσε σιγά-σιγά, έτσι και θα το σταματήσει. Απλά κάποια στιγμή δεν το έχει ανάγκη πια.

Γιατί να μην κάνει; Όσα "παιδιά" ξέρω (άνω των 60) που θυμούνται να θηλάζουν τη μάνα τους, το θυμούνται με πολλή αγάπη.

Γνωρίζω προσωπικά μόνο 2 ανθρώπους που θυμούνται τον εαυτό τους να θηλάζουν (μέχρι 4 και 5 ετών). Και οι δύο το θυμούνται με πολλή αγάπη, ως μια γλυκιά ανάμνηση. Όλως τυχαίως (; ) και οι δύο είναι ιδιαίτερα ευφυείς και δυναμικοί στη ζωή τους

jv42p3.png

DfUyp2.png

Καλησπέρα!

Έχω αναφέρει το θέμα και αλλού, αλλά μάλλον εδώ είναι το κατάλληλο μέρος.

Η κόρη μου κοντεύει 12 μηνών και θηλάζει 2 φορές την ημέρα. Θέλω όμως να αποκτήσω κι άλλο παιδί. Η περίοδός μου έχει έλθει ήδη 2 φορές.

Θέλω να ρωτήσω αν πρέπει να σταματήσει τελείως ο θηλασμός για να επιτευχθεί σύλληψη με ασφάλεια. Πρέπει να πω ότι έχω ιστορικό αποβολής στη 19η εβδομάδα άγνωστης αιτιολογίας.

Έχω ακούσει ότι ο θηλασμός προκαλεί συσπάσεις και μπορεί να συμβεί αποβολή ή να μην μπορέσει να γίνει η εμφύτευση. Ισχύουν αυτά;

Αν ισχύουν, πώς θα πρέπει να αποθηλάσω; Με φάρμακα;

Ευχαριστώ!

Β.Α.Γ.Γ.2009

Καλησπέρα!

Η κόρη μου κοντεύει 12 μηνών και θηλάζει 2 φορές την ημέρα. Θέλω όμως να αποκτήσω κι άλλο παιδί. Η περίοδός μου έχει έλθει ήδη 2 φορές.

Θέλω να ρωτήσω αν πρέπει να σταματήσει τελείως ο θηλασμός για να επιτευχθεί σύλληψη με ασφάλεια. Πρέπει να πω ότι έχω ιστορικό αποβολής στη 19η εβδομάδα άγνωστης αιτιολογίας.

Έχω ακούσει ότι ο θηλασμός προκαλεί συσπάσεις και μπορεί να συμβεί αποβολή ή να μην μπορέσει να γίνει η εμφύτευση. Ισχύουν αυτά;

Ευχαριστώ!

Σου παραθέτω τη δική μου ιστορία...Εχασα ένα μωράκι στην 35η εβδομάδα κύησης.Αιτιολογία;Ενδομήτριος θάνατος...Εμεινα έγκυος στο Θάνο και στην 35η εβδομάδα κύησης νοσηλεύομαι με συσπάσεις και για τρεις εβδομάδες ώσπου να γεννήσω κατάκλιση.Τον θήλαζα και για τους 3 πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης μου (εως 22 μηνών)με σκοπό να το φτάσω ως το τέλος και να κάνω tandem nursing.Ολα αυτά με τη σύμφωνη γνώμη της γιατρού μου η οποία γνωρίζοντας το ιστορικό μου ζήτησε απλά να μειώσω τους θηλασμούς γιατί θήλαζε τουλάχιστον 3 φορές μέσα στην ημέρα και 1-2 τη νύχτα.Ετσι και έκανα με πολλή συζήτηση με τον πιτσιρίκο ,ώσπου έφτασα να μην παράγω άλλο γάλα.Ο αποθηλασμός του Θάνου βέβαια στο μυαλουδάκι του δεν έχει τελειώσει ακόμα καθώς κάθε φορά που ξαπλώνουμε στο κρεβάτι μου λέει αμέσως μαμ και χαιδεύει το στήθος μου!Γενικά προσπάθησα να αλλάξουμε συνήθειες ύπνου και τον απασχολούσα με άλλα πραγματα όταν ζητούσε να θηλάσει και έτσι το δέχτηκε (όχι αδιαμαρτύρητα).

url]

url]

Διαφημίσεις

Σου παραθέτω τη δική μου ιστορία...Εχασα ένα μωράκι στην 35η εβδομάδα κύησης.Αιτιολογία;Ενδομήτριος θάνατος...Εμεινα έγκυος στο Θάνο και στην 35η εβδομάδα κύησης νοσηλεύομαι με συσπάσεις και για τρεις εβδομάδες ώσπου να γεννήσω κατάκλιση.Τον θήλαζα και για τους 3 πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης μου (εως 22 μηνών)με σκοπό να το φτάσω ως το τέλος και να κάνω tandem nursing.Ολα αυτά με τη σύμφωνη γνώμη της γιατρού μου η οποία γνωρίζοντας το ιστορικό μου ζήτησε απλά να μειώσω τους θηλασμούς γιατί θήλαζε τουλάχιστον 3 φορές μέσα στην ημέρα και 1-2 τη νύχτα.Ετσι και έκανα με πολλή συζήτηση με τον πιτσιρίκο ,ώσπου έφτασα να μην παράγω άλλο γάλα.Ο αποθηλασμός του Θάνου βέβαια στο μυαλουδάκι του δεν έχει τελειώσει ακόμα καθώς κάθε φορά που ξαπλώνουμε στο κρεβάτι μου λέει αμέσως μαμ και χαιδεύει το στήθος μου!Γενικά προσπάθησα να αλλάξουμε συνήθειες ύπνου και τον απασχολούσα με άλλα πραγματα όταν ζητούσε να θηλάσει και έτσι το δέχτηκε (όχι αδιαμαρτύρητα).

Καλημέρα,

Τι να πώ; Λυπάμαι πάρα πολύ για την τραγωδία σου. Χαίρομαι όμως που δεν τα παράτησες.

Ευχαριστώ πολύ για την εμπειρία σου. Κάπως έτσι θα κινηθώ κι εγώ.

Ευχαριστώ και πάλι!

Β.Α.Γ.Γ.2009

Καλησπέρα!

Ευχαριστώ!

Δεν ξερω πολλα για το θεμα, μονο θα σου πω την δικη μου περιπτωση.

Θηλαζα τον πρωτο μηνα εγκυμοσυνης πρωι, μεσημερι, βραδυ (δεν το ηξερα!) και για 2 μηνες πρωι-βραδυ, και μετα για λιγο μονο μια φορα την ημερα αλλα πονουσαν παρα πολυ οι θηλες μου και σταματησα. εμεινα εγκυος οταν η κορη μας ηταν 10 μηνων με 3 θηλασμους την ημερα

Συσπασεις δεν ενιωσα καθολου, αλλα δεν εχω ιστορικο αποβολης.

αποθηλασαμε χωρις φαρμακα, απλως μειωνοντας τους θηλασμους και αντικαθιστωντας σιγα σιγα τα γευματα με γαλα.

ΤΟ καλυτερο ειναι να συναντηθεις με συμβουλο θηλασμο (οπως εκανα και εγω).

Καλησπέρα!

Ευχαριστώ!

Να μείνεις έγκυος, αφού έχει επιστρεψει η περίοδός σου μπορείς ανά πάσα στιγμή. Προσωπικά, αν είχα ιστορικό αποβολής μάλλον θα προτιμούσα να αποθηλάσω πριν μείνω έγκυος...Υπάρχει λόγος που βιάζεσαι τόσο να κάνεις 2ο παιδί?

Ο αποθηλασμός πάντως μπορεί να γίνει φυσικά και χωρίς χάπια. Από τους 2 θηλασμούς την ημέρα δεν θα είναι πολύ δύσκολο.Απλά μειώνεις σταδιακά τα γεύματα σε 1/ημέρα, 1/2 ημέρες, μέχρι να σταματήσει το γάλα. Η κόρη σου πίνει άλλο γάλα? Αν όχι άρχισε σιγά-σιγά να της δίνεις για να το συνηθίσει. Αρχικά -δική μου άποψη- χωρίς αντικατάσταση γεύματος, μέχρι να πίνει κάποια ποσότητα. Αν πίνει, ξεκίνα να της το προσφέρεις λίγη ώρα πριν το θηλασμό.

Πληροφοριακά πάντως, η Αγλαΐα κάπου είχε γράψει ότι ο θηλασμός στη διαρκεια της εγκυμοσύνης επιτρέπεται ΑΝ επιτρέπεται και το σεξ.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Να μείνεις έγκυος, αφού έχει επιστρεψει η περίοδός σου μπορείς ανά πάσα στιγμή. Προσωπικά, αν είχα ιστορικό αποβολής μάλλον θα προτιμούσα να αποθηλάσω πριν μείνω έγκυος...Υπάρχει λόγος που βιάζεσαι τόσο να κάνεις 2ο παιδί?

Ο αποθηλασμός πάντως μπορεί να γίνει φυσικά και χωρίς χάπια. Από τους 2 θηλασμούς την ημέρα δεν θα είναι πολύ δύσκολο.Απλά μειώνεις σταδιακά τα γεύματα σε 1/ημέρα, 1/2 ημέρες, μέχρι να σταματήσει το γάλα. Η κόρη σου πίνει άλλο γάλα? Αν όχι άρχισε σιγά-σιγά να της δίνεις για να το συνηθίσει. Αρχικά -δική μου άποψη- χωρίς αντικατάσταση γεύματος, μέχρι να πίνει κάποια ποσότητα. Αν πίνει, ξεκίνα να της το προσφέρεις λίγη ώρα πριν το θηλασμό.

Πληροφοριακά πάντως, η Αγλαΐα κάπου είχε γράψει ότι ο θηλασμός στη διαρκεια της εγκυμοσύνης επιτρέπεται ΑΝ επιτρέπεται και το σεξ.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου.

Έχω ήδη αρχίσει να της δίνω ξένο γάλα και επιτέλους το πίνει. Νομίζω ότι θα αποθηλάσω χωρίς πρόβλημα.

Στη δική μου περίπτωση αποκλείεται να μπορώ να θηλάσω στην εγκυμοσύνη με το ιστορικό που έχω. Βιάζομαι να κάνω δεύτερο παιδί ακριβώς λόγω ιστορικού. Δεν ξέρω αν θα αντιμετωπίσω κι άλλες αποβολές.

Έχω διαβάσει ότι μπορείς να έχεις περίοδο αλλά όχι ωορρηξία. Ισχύει τελικά ή όχι;

Β.Α.Γ.Γ.2009

Καλησπέρα σε όλες,

2 χρόνια τώρα διαβάζω τις απορίες σας, τις απαντήσεις, τις εμπειρίες σας και πραγματικά ευχαριστώ πολύ που υπάρχει αυτό το φόρουμ.

Αγλαϊα αισίως κλείνω δύο χρόνια θηλασμού, σε παιδί πολύ αλλεργικό, και το ότι θήλαζα όταν έμαθα για την αλλεργία και θηλάζω ακόμη οφείλεται τόσο στη βοήθεια των δικών μου όσο και στη δική σου.

Για να μη σας κουράζω απλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στην Αγλαϊα και σε εσάς για κάτι που με αγχώνει εδώ και μήνες.

Έχω μείνει έγκυος με εξωσωματική και πλέον νιώθω ότι θέλω να προχωρήσω σε δεύτερη προσπάθεια. Ο μικρός όμως δε λέει να ξεκολλήσει από πάνω μου...θηλάζει όποτε θέλει και είναι και απαιτητικός...έχω αρχίσει να του εξηγώ κάποια πράγματα αλλά δε μου δίνει και πολύ σημασία! Θέλω να προχωρήσω σε εξωσωματική το καλοκαίρι αλλά πρέπει να σταματήσω το θηλασμό για να πάρω τα φάρμακα που είναι ισχυρά. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση...υπάρχει άλλος τρόπος αποθηλασμού χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα? Νιώθω ότι και 3 χρόνια να περάσουν αυτός δε θα σταματήσει από μόνος του! σημειωτέον ότι η παιδογαστρεντερολλόγος που τον παρακολουθεί είπε ότι είναι καιρός να του δώσω και αντιαλλεργικό γάλα για να πάρει τα στοιχεία που του λείπουν δεδομένου ότι κι εγώ εδώ και 13 μήνες δεν τρώω γαλακτοκομικά, αυγά και μοσχάρι. Μου προτείνετε κάτι?

Ευχαριστώ για το χρόνο και τη βοήθεια!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλες,

2 χρόνια τώρα διαβάζω τις απορίες σας, τις απαντήσεις, τις εμπειρίες σας και πραγματικά ευχαριστώ πολύ που υπάρχει αυτό το φόρουμ.

Αγλαϊα αισίως κλείνω δύο χρόνια θηλασμού, σε παιδί πολύ αλλεργικό, και το ότι θήλαζα όταν έμαθα για την αλλεργία και θηλάζω ακόμη οφείλεται τόσο στη βοήθεια των δικών μου όσο και στη δική σου.

Για να μη σας κουράζω απλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στην Αγλαϊα και σε εσάς για κάτι που με αγχώνει εδώ και μήνες.

Έχω μείνει έγκυος με εξωσωματική και πλέον νιώθω ότι θέλω να προχωρήσω σε δεύτερη προσπάθεια. Ο μικρός όμως δε λέει να ξεκολλήσει από πάνω μου...θηλάζει όποτε θέλει και είναι και απαιτητικός...έχω αρχίσει να του εξηγώ κάποια πράγματα αλλά δε μου δίνει και πολύ σημασία! Θέλω να προχωρήσω σε εξωσωματική το καλοκαίρι αλλά πρέπει να σταματήσω το θηλασμό για να πάρω τα φάρμακα που είναι ισχυρά. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση...υπάρχει άλλος τρόπος αποθηλασμού χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα? Νιώθω ότι και 3 χρόνια να περάσουν αυτός δε θα σταματήσει από μόνος του! σημειωτέον ότι η παιδογαστρεντερολλόγος που τον παρακολουθεί είπε ότι είναι καιρός να του δώσω και αντιαλλεργικό γάλα για να πάρει τα στοιχεία που του λείπουν δεδομένου ότι κι εγώ εδώ και 13 μήνες δεν τρώω γαλακτοκομικά, αυγά και μοσχάρι. Μου προτείνετε κάτι?

Μπορείς να κάνεις εξωσωματική με φυσικό κύκλο, χωρίς δηλαδή να πάρεις φάρμακα για την ανάπτυξη επιπλέον ωοθηλακίων;

Το άλλο που σκέφτομαι είναι ότι επειδή το παιδί που υπάρχει προέχει (στο λέω με καλή πρόθεση και από τη θέση της ομοιοπαθούσας) ίσως μπορείς να δοκιμάσεις να δώσεις στο μωρό υποαλλεργικό γάλα και να δεις πώς θα αντιδράσει πριν αποθηλάσεις (εσύ μπορείς να αντλείς για να διατηρήσεις την παραγωγή σου στο μεταξύ) προκειμένου να σιγουρευτείς ότι δεν θα έχει πρόβλημα μ' εκείνο το γάλα: το υποαλλεργικό έχει πάλι ως βάση το αγελαδινό γάλα και σε κάποιες περιπτώσεις και σ' αυτό εμφανίζουν κάποια μωρά αλλεργία.... Το λέω επειδή λες ότι το μωρό είναι "πολύ αλλεργικό".

Επίσης, έχω διαβάσει ότι έχει χάλια γεύση και ίσως το μωρό να μην το πίνει.

Αυτό που λέει η γιατρός δεν το πιστεύω, γιατί αν κάνεις ισορροπημένη διατροφή και το μωρό τρώει πλέον και στερεές, παίρνει αυτά που χρειάζεται από άλλες τρόφές: καμμία τροφή δεν είναι αναντικατάστατη.

Μπορείς να κάνεις εξωσωματική με φυσικό κύκλο, χωρίς δηλαδή να πάρεις φάρμακα για την ανάπτυξη επιπλέον ωοθηλακίων;

όχι δεν γίνεται..στον φυσικό κύκλο έχεις μόνο ένα...

και αποθηλασε επιτελους!

aliki1976, αν αρχίσεις από τώρα να κόβεις θηλασμούς, (θέλω να) πιστεύω ότι η διαδικασία του αποθηλασμού θα γίνει αρκετά ομαλά μέχρι το καλοκαίρι. Η αρχική τακτική είναι το "δεν προσφέρω-δεν αρνούμαι". Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντιπερισπασμό και αναβολές, όσο δέχεται το παιδί. Φροντίζεις να είναι απασχολημένο με άλλα πράγματα, ώστε να μην "προλαβαίνει" να ζητήσει το στήθος - αν το ζητήσει, θα είναι πιο δύσκολο να αρνηθείς. Ένας τακτικός ανεφοδιασμός με σνακς και υγρά μπορεί να ανακόψει την όρεξη του. Μπορείς να μοιράζεις κάποιο γεύμα σε μερίδες και να τις δίνεις διάσπαρτα, ώστε να υπάρχει διαρκής ανεφοδιασμός χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις για σνακς και να ετοιμάζεις συνέχεια άλλα πράγματα. Μπορείς να μειώσεις τη διάρκεια κάποιων θηλασμών που θεωρείς ότι το παιδί θα είναι πιο δεκτικό. Την ώρα που θηλάζει, του εξηγείς τι θα κάνετε μετά και προσπαθείς να το ξεσηκώσεις, χωρίς να το διώχνεις από το στήθος, ώστε να νιώθει ότι μόνο του επιλέγει να τελειώνει πιο γρήγορα, για να προχωρήσει παρακάτω. Το να βρίσκεσαι εσύ σε διαρκή κίνηση βοηθάει περισσότερο από το να σε βλέπει καθιστή και διαθέσιμη. Τα παραπάνω τα θεωρώ αρκετά ήπια και εφαρμόζεις όσα αντέχει το παιδί (όχι όλα μαζί με τη μια). Μπορείς να επιλέξεις να κόψεις συγκεκριμένους θηλασμούς (κάπου έναν την εβδομάδα) αλλά εμένα μου φαίνεται αυτό πιο δύσκολο, γιατί απαιτεί προγραμματισμό, που ανατρέπεται εύκολα. Προσωπικά το θεωρώ πιο εύκολο, όταν σε υποστηρίζει ένα άλλο άτομο, το οποίο μπορεί να απασχολεί σταθερό το μικρό σου, ώστε να αποσπάται πιο εύκολα, χωρίς να νιώθει τη δική σου άρνηση. Επίσης, να είσαι προετοιμασμένη για πισωγυρίσματα σε φάση αρρώστειας, δοντιών κτλ. Πιστεύω όμως ότι έχεις αρκετό καιρό μπροστά σου, για να γίνουν όλα όσο ομαλότερα γίνεται.

όχι δεν γίνεται..στον φυσικό κύκλο έχεις μόνο ένα...

Το γνωρίζω! Απλά οι εξωσωματικές δεν γίνονται όλες για τον ίδιο λόγο (πρόβλημα). Μια γυναίκα πχ που έχει "μηχανικό" πρόβλημα (πχ. φραγμένες ή καθόλου σάλπιγγες) κάνει γι' αυτό το λόγο εξωσωματική και μπορεί να επιλέξει και φυσικό κύκλο καθώς το θέμα δεν εντοπίζεται στα ωάριά της...

Εξάλλου η εξωσωματική μπορεί να επιτύχει και με ένα μόνο ωάριο...

η παιδογαστρεντερολλόγος που τον παρακολουθεί είπε ότι είναι καιρός να του δώσω και αντιαλλεργικό γάλα για να πάρει τα στοιχεία που του λείπουν δεδομένου ότι κι εγώ εδώ και 13 μήνες δεν τρώω γαλακτοκομικά, αυγά και μοσχάρι. Μου προτείνετε κάτι?

ΑΝ πιστεύεις ότι του λείπουν στοιχεία, θα το επιβεβαιώσεις με εξετάσεις. Το πιθανότερο είναι ότι δεν χρειάζεται κανενός είδους υποκατάστατο γάλακτος από δω και πέρα, μπορεί να καλυφθεί με άλλες τροφές.

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την διακοπή του θηλασμού γιατί ο (πρώην)γιατρός μου όταν τον ρώτησα μου είχε πει χάπι κ τώρα δεν ξέρω πού να ρωτήσω μέχρι να βρω άλλον γιατρό.

Δεν ήθελα να πάρω χάπι κ έτσι άρχισα σταδιακά να μειώνω γεύματα στο μωρό ώσπου έχουμε φτάσει τώρα να θηλάζω μια φορά κάθε 2η μέρα απλά για να αδειάσει τελείως το στήθος,το οποίο πια δεν πρήζεται αλλά....γεμίζει πολύ λίγο,ελάχιστα.

Τι να κάνω από εδώ κ πέρα και πότε και πώς θα είμαι σίγουρη ότι πια δεν υπάρχει γάλα ώστε να σταματήσω και αυτό το"κάθε 2η μέρα?"???

Φοβάμαι μήπως πάθω κάτι τελικά κ έχω αρχίσει να σκέφτομαι να πάρω αυτό το παλιοχάπι το οποίο όμως δε θέλω.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την διακοπή του θηλασμού γιατί ο (πρώην)γιατρός μου όταν τον ρώτησα μου είχε πει χάπι κ τώρα δεν ξέρω πού να ρωτήσω μέχρι να βρω άλλον γιατρό.

Δεν ήθελα να πάρω χάπι κ έτσι άρχισα σταδιακά να μειώνω γεύματα στο μωρό ώσπου έχουμε φτάσει τώρα να θηλάζω μια φορά κάθε 2η μέρα απλά για να αδειάσει τελείως το στήθος,το οποίο πια δεν πρήζεται αλλά....γεμίζει πολύ λίγο,ελάχιστα.

Τι να κάνω από εδώ κ πέρα και πότε και πώς θα είμαι σίγουρη ότι πια δεν υπάρχει γάλα ώστε να σταματήσω και αυτό το"κάθε 2η μέρα?"???

Φοβάμαι μήπως πάθω κάτι τελικά κ έχω αρχίσει να σκέφτομαι να πάρω αυτό το παλιοχάπι το οποίο όμως δε θέλω.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Το μωρό ζητάει καθόλου ή εξαρτάται από σένα; Απλά αραίωσε κι άλλο και βλέπεις.

Το μωρό ζητάει καθόλου ή εξαρτάται από σένα; Απλά αραίωσε κι άλλο και βλέπεις.

Τι ακριβώς εννοείς amaretto?Το μωρό ζητάει στήθος εννοείται αλλά εγώ της δίνω μπιμπερό και απλά μέρα παρά μέρα 1 φορά στήθος και αυτό μετά το μπιμπερό απλά για να φύγει κ όσο γάλα υπάρχει το οποίο είναι ελάχιστο.

Να αραιώσω κι άλλο αλλά μήπως μετά αυτό το γάλα που υπάρχει (έστω κι αν είναι κ ελάχιστο)πετρώσει?Η' μήπως λέω βλακείες???

Τι ακριβώς εννοείς amaretto?Το μωρό ζητάει στήθος εννοείται αλλά εγώ της δίνω μπιμπερό και απλά μέρα παρά μέρα 1 φορά στήθος και αυτό μετά το μπιμπερό απλά για να φύγει κ όσο γάλα υπάρχει το οποίο είναι ελάχιστο.

Να αραιώσω κι άλλο αλλά μήπως μετά αυτό το γάλα που υπάρχει (έστω κι αν είναι κ ελάχιστο)πετρώσει?Η' μήπως λέω βλακείες???

Θα αραιώσεις κι άλλο και θα δεις σε ποιο σημείο αισθάνεσαι άνετα. Ανά λίγες μέρες, θα ανοίγεις περαιτέρω το διάστημα. Ακριβώς όπως έφτασες να θηλάζεις μια φορά στις δυο μέρες, δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο που αραιώνεις. Αν δεν νιώθεις δυσφορία, δεν χρειάζεται να βάζεις το μωρό προγραμματισμένα στο στήθος αλλά να το αναβάλεις μέχρι εκεί που νιώθεις άνετα. Βέβαια, καλό είναι να έχεις το νου σου για σημάδια πχ σκληρά σημεία κτλ, ώστε να προλάβεις τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις. Δηλαδή, αν νιώθεις άνετα, μην βάζεις το μωρό στο στήθος, αλλά έλεγχε το στήθος για σημάδια.

Αν δεν καταφέρνεις να αραιώσεις εύκολα (νιώθεις δυσφορία πολύ σύντομα), σημαίνει ότι στον έναν θηλασμό που κάνετε, βγαίνει αρκετό γάλα, οπότε θα μειώσεις αρχικά τη διάρκεια αυτού του θηλασμού. Επίσης, απόφυγε να δίνεις και τα δυο στήθη σε αυτόν το θηλασμό, δηλαδή μπορείς να δώσεις το ένα στήθος μέρα παρά μέρα και το άλλο στήθος πιο αραιά (αυτό που έχει τη μικρότερη παραγωγή).

Το ελάχιστο γάλα που μπορεί να μένει μετά τον οριστικό αποθηλασμό δεν χρειάζεται να σε απασχολεί, παρά μόνο αν σου δημιουργεί πρόβλημα. Κανονικά απορροφάται από τον οργανισμό (όπως συμβαίνει σε κάθε θηλαστικό που απογαλακτίζει χωρίς να έχει τα δικά μας μέσα). Πολλές γυναίκες πιέζουν το στήθος, για να δουν αν έχουν ακόμη γάλα, αλλά αυτό μπορεί να είναι αρκετό ερέθισμα, για να κρατά αυτή την ελάχιστη παραγωγή. Επίσης, μπορεί να δεις να βγαίνει αυτόματα γάλα πχ κατά το σεξ. Αυτό γενικά δεν μας ανησυχεί αλλά ίσως θέλουμε να το κοιτάξουμε, αν έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τον απογαλακτισμό.

Δεν νομίζω ότι κινδυνεύεις να πετρώσει το γάλα. Μάλλον μπορείς να σταματήσεις να προσφέρεις πια. Αν αισθανθείς βάρος ή πόνο βάζεις το μωρό ή βγάζεις με το χέρι. Το πιθανότερο όμως είναι να μην έχεις πρόβλημα.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...