Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

και μένα δεν το έπαιρνε και δεν ήπιε ποτέ από μπιμπερό...

να της το δίνει η γιαγιά σιγά σιγά με μια σύριγγα...η μόνη λύση!

Θα το δοκιμάσω. Σε ευχαριστώ!

Δεν πρέπει όμως να μάθει να πίνει και από το μπιμπερό??????????πώς????????

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εμένα δεν έμαθε ποτέ!!

πήγαμε κατευθείαν στο εκπαιδευτικό ποτηρακι...

αν θες να μάθει όμως φρόντισε να της το δίνει άλλος το μπιμπερό γιατί από σένα δεν πρόκειται να το πάρει...έχεις το βυζάκι εσύ!!

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

αγλαια,κριστινα κι οποια κοπελα μπορει να βοηθεισει

ο 7 μηνων γιος μου θηλαζει ολη νυχτα κι εγω δεν αντεχω αλλο με αυτους τους ρυθμους κι ας κοιμομαστε παρεα

τρωει μεσημερι και βραδυ κρεατοχορτοσουπα και το απογευμα τρωει φρουτο, θηλαζει 2-3 φορες μεσα στην ημερα και ολη την νυχτα...

το βραδυνο το τρωει 19.30

κατα τις 21.00 αρχιζει και νυσταζει, τον παιρνω μαζι μου οπου κι προσπαθω να τον κοιμησω θηλαζωντας... θηλαζει και 2 ωρες για να αποκοιμηθει...μετα ξυπναει καθε τρεις και λιγο για στηθος μπορει και καθε 40 λεπτα...

εγω τα εφτυσα...τελειωσε αυτο ηταν

θελω να του δωσω συμπληρωμα την νυχτα ποσο ομως και τι ωρα?

τι προτεινετε για να μην θηλαζω ολη νυχτα αλλα την μιση...να καταφερω να κοιμαμαι ενα 4ωρο συνεχωμενο...επισης νομιζω οτι το γαλα μου εχει λιγοστεψει

δεν εχει παρει ποτε μπιμπερον, στις στερεες τροφες περασε με ενθουσιασμο

βοηθεια

Όταν η κόρη μου ξυπνούσε πάρα πολύ συχνά, χωρίς να πονάει από δόντια κτλ και δεν ήταν ακόμη μαύρα μεσάνυχτα, έκανα αλλαγή πλεύσης: την έπαιρνα σε δωμάτιο με φως, και έπαιζα μαζί της, τραγουδούσα κτλ, την κρατούσα ξύπνια για καμιά ώρα και μετά κοιμόταν καλύτερα. Λίγο πιο αργά αλλά καλύτερα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

ο 7 μηνων γιος μου θηλαζει ολη νυχτα κι εγω δεν αντεχω αλλο με αυτους τους ρυθμους κι ας κοιμομαστε παρεα

τρωει μεσημερι και βραδυ κρεατοχορτοσουπα και το απογευμα τρωει φρουτο, θηλαζει 2-3 φορες μεσα στην ημερα και ολη την νυχτα...

κατα τις 21.00 αρχιζει και νυσταζει, τον παιρνω μαζι μου οπου κι προσπαθω να τον κοιμησω θηλαζωντας... θηλαζει και 2 ωρες για να αποκοιμηθει...μετα ξυπναει καθε τρεις και λιγο για στηθος μπορει και καθε 40 λεπτα...

τι προτεινετε για να μην θηλαζω ολη νυχτα αλλα την μιση...να καταφερω να κοιμαμαι ενα 4ωρο συνεχωμενο...επισης νομιζω οτι το γαλα μου εχει λιγοστεψει

βοηθεια

Νομιζω πως αυτο που πρεπει να κανεις ειναι υπομονη;) απο την δικη μου εμπειρια παντα μιλωντας.

Ο γιος μου ειναι τωρα σχεδον 14 μηνων και μεχρι περιπου 12 μηνων ξυπνουσε 5-6 φορες μεσα στη νυχτα,πολλες φορες ανα μια ωρα.Κοιμομαστε μαζι,του εδινα για βραδινο στις 8.30 τραχανα γιατι νομιζα δεν του φτανει το γαλα μου,θηλαζε μετα και κοιμοταν.Παρ ολα αυτα ξυπνουσε...

Πολλες φορες ειπα κι εγω να τα παρατησω αλλα..

Τωρα θα ξυπνησει 1 με 2 φορες εκτος αν βγαζει κανενα δοντακι οποτε εχουμε ολονυχτιες!Εξακολουθουμε να κοιμομαστε μαζι και να θηλαζουμε.

Υπομονη λοιπον...

Δες αν θελεις κι αυτη την ψηφοφορια,δεν εισαι μονη σου

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=33136

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

καλημερα κοριτσια!!ηθελα να σας ρωτησω κατι!!ο μικρος μου ειναι 4 μηνων σχεδον!!τον γεναρη θα γυρισω στην δουλεια και θα χρειαστει να αποθηλασω μαλλον!!εχω σπαστο ωραριο και θα γυρναω στο σπιτι αργα το βραδυ!!περα απο αυτο χρειαζεται να λειπω και απο την πολη μου λογω δουλειας 2 φορες την εβδομαδα!!για αυτο το λογο δεν θα μπορεσω να συνεχισω αν θηλαζω!!!η ερωτηση μου λοιπον ειναι ποτε θα πρεπει να ξεκινησω να αποθηλαζω???και πως γινεται??ειναι ευκολο και για το μωρο???

Διαφημίσεις

κορίτσια ζητώ την βοήθεια σας. Είμαι στις πρώτες εβδομάδες της δεύτερης εγκυμοσύνης μου, ο μικρός μου (19 μηνών) θηλάζει 3 φορές την ημέρα, πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Ο γυναικολόγος απαίτησε να διακόψω τον θηλασμό με ένα χάπι , κάτι το οποίο δεν θέλω με τίποτα. Η προλακτίνη μου είναι στο 15. ψάχνω έναν μαιευτήρα που να είναι οκ με αυτό και να έχει εμπειρία σε φυσικο τοκετό!!! help, pls!

κορίτσια ζητώ την βοήθεια σας. Είμαι στις πρώτες εβδομάδες της δεύτερης εγκυμοσύνης μου, ο μικρός μου (19 μηνών) θηλάζει 3 φορές την ημέρα, πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Ο γυναικολόγος απαίτησε να διακόψω τον θηλασμό με ένα χάπι , κάτι το οποίο δεν θέλω με τίποτα. Η προλακτίνη μου είναι στο 15. ψάχνω έναν μαιευτήρα που να είναι οκ με αυτό και να έχει εμπειρία σε φυσικο τοκετό!!! help, pls!

Για ποιο λόγο το απαίτησε;

Αν θέλεις, διάβασε εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=42023

Για ποιο λόγο το απαίτησε;

Αν θέλεις, διάβασε εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=42023

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΑMARETTO, Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Κ ΗΤΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΜΕ ΧΑΠΙ

το έχω ακούσει κ εγώ ότι ο θηλασμός προκαλεί συσπάσεις κ μπορεί να είναι επικίνδυνο για αποβολή... τις πρώτες μέρες αφού γέννησα κάθε φορά που το μωρό θήλαζε ένιωθα τις συσπάσεις κ πόναγε λίγο η κοιλιά μου! αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει όλο αυτό... έτσι όπως το παρουσιάζουν οι γιατροί πάντως σε φοβίζουν λίγο....:|

945076uyzon4w470.gif

"Τί ωφελείται ο άνθρωπος εάν κερδίσει τον κόσμο όλο και χάσει την ψυχή του;"

Διαφημίσεις

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΑMARETTO, Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Κ ΗΤΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΜΕ ΧΑΠΙ

Όπως θα διάβασες και στο άλλο τόπικ, είναι απόλυτη η θέση του γιατρού σου και χρειάζεται να ενημερωθείς καλύτερα, ώστε να πάρεις την απόφαση που σου ταιριάζει. Από όσο ξέρω, η προλακτίνη μπορεί να επηρεάζει τη σύλληψη και την εμφύτευση αλλά όχι την πορεία της εγκυμοσύνης. Αλλιώς δεν θα θήλαζε καμιά μας έγκυος. Οι επιπλοκές υπάρχουν υπό ορισμένες συνθήκες. Οι τιμές αναφοράς (οι φυσιολογικές δηλαδή) που χρησιμοποιεί το εργαστήριο που έκανες εξέταση ποιες είναι;

βοηθεια

Έχεις σκεφτεί ότι έτσι ίσως προσπαθεί να αναπληρώσει για το γάλα που δεν έχει πιει την ημέρα; Μήπως οι στερεές έχουν αντικαταστήσει πολλούς ημερήσιους θηλασμούς δηλαδή; Αν αφαιρούσες ένα γεύμα στερεάς ή αν θήλαζες πριν τις στερεές;

Τον πρώτο χρόνο οι στερεές είναι συμπληρωματικές του θηλασμού, δεν πρέπει να τον αντικαθιστούν. Το γάλα σου ίσως έχει μειωθεί γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.

Φοβάμαι ότι αν δώσεις συμπλήρωμα τη νύχτα θα οδηγηθείς γρήγορα σε αποθηλασμό. Σκέψου αν αυτό θέλεις να κάνεις.

Και θέλει να μας πει ο γιατρός ότι το χάπι που προτείνει να πάρεις για αποθηλασμό-"μαχαίρι" είναι ασφαλές για το έμβρυο και θα το βλάψει η φυσιολογική προλακτίνη;;; Δεν είμαι γιατρός αλλά μήπως αυτά δεν στέκουν;

Όπως θα διάβασες και στο άλλο τόπικ, είναι απόλυτη η θέση του γιατρού σου και χρειάζεται να ενημερωθείς καλύτερα, ώστε να πάρεις την απόφαση που σου ταιριάζει. Από όσο ξέρω, η προλακτίνη μπορεί να επηρεάζει τη σύλληψη και την εμφύτευση αλλά όχι την πορεία της εγκυμοσύνης. Αλλιώς δεν θα θήλαζε καμιά μας έγκυος. Οι επιπλοκές υπάρχουν υπό ορισμένες συνθήκες. Οι τιμές αναφοράς (οι φυσιολογικές δηλαδή) που χρησιμοποιεί το εργαστήριο που έκανες εξέταση ποιες είναι;

ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 88 ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ 15!!!

ΟΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 88 ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ 15!!!

Iron σε ποια πόλη θέλεις να βρεις γιατρό;

Η προλακτίνη δεν προκαλεί συσπάσεις. Η ωκυτοκίνη τις προκαλεί και θα έπρεπε να το ξέρει γιατί είναι η ορμόνη που χρησιμοποιεί για πρόκληση τοκετού, για επιτάχυνση τοκετού. Είναι η ορμόνη που εκκρίνεται στη διάρκεια του οργασμού και η ορμόνη που εκκρίνεται στην αρχή του γεύματος θηλασμού και προκαλεί το ανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος. Εκκρίνεται και στο τοκετό.

Επίσης ο γιατρός σου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το χάπι που προτείνει για διακοπή της γαλουχίας δεν επιτρέπεται να χορηγείται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αυτά και μόνο είναι αρκετά για να φύγεις τρέχοντας. Δεν είναι δυνατόν να είναι ΤΟΣΟ άσχετος και να παραμένεις εκεί.

Επίσης έχει ξεφύγει από το ρόλο του. Ο ρόλος του γιατρού είναι καθαρά συμβουλευτικός. Δεν έχει εκτελεστική εξουσία για να απαιτεί. Εκτελεστική εξουσία έχει ο Δικαστής και ο Αστυνομικός.

Υποχρέωση του γιατρού είναι να σου παρέχει αξιόπιστη και επαρκή πληροφόρηση. Τις αποφάσεις θα τις πάρεις εσύ για τον εαυτό σου, το παιδί σου και το έμβρυο που κυοφορείς και δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει σε αυτές τις αποφάσεις.

Οπότε, ποιο είναι το πρόβλημα σύμφωνα με το γιατρό σου;

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΜΕ DOSTINEX. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ. Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΗ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΜΕ DOSTINEX. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ. Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΗ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

Αγλαία σε παρακαλώ πρότεινε μου ενα γυναικολόγο στην αθήνα. και πες μου πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σου? καποιο τηλέφωνο σ΄ευχαριστώ και πάλι, πρέπει να βρω λύση γρήγορα.

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα, και εγώ βρίσκομαι στην ίδια φάση για το βραδυνό θηλασμό, η κορούλα μου είναι 8 μηνών και βασικά θηλάζει το βράδυ, πέρα από την κούραση και η πλάτη πονάει..

τελικά τι έκανες

΄

Χαίρετε, η κόρη μου είναι 9.5 μηνών και θέλω να σταματήσω τον θηλασμό. Να επισημάνω οτι εδώ και κανένα δίμηνο δεν θέλει να πίνει απο το αριστερό στήθος. Στην αρχή την τοποθετούσα ανάποδα και κάτι έπινε, τώρα πια ούτε αυτό πιάνει, αν και ακόμα έχει γάλα το στήθος. Με το δεξί όλα μια χαρά! Τέλος πάντων, προσπαθώ να αρχίσω απογαλακτισμό και έχω πρόβλημα...το ξένο γάλα δεν το θέλει ούτε με το κουτάλι!Βέβαια ούτε νερό δεν πίνει με το κουτάλι , ούτε με το μπιμπερό, παάρ αελάχιστο 1-2 φορές την ημέρα, απο το ποτήρι. Έχετε καμμία ιδέα τι μπορώ να κάνω;

9rsvp3.png

CLDxp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...