Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

κατ'αρχήν όπως δεν είδες η Μαρία Χ θηλάζει 20 μήνες...

δεύτερον δεν νομίζω ότι σε έκρινε...

επειδή και εγώ θηλάζω ακόμη και επειδή και εγώ έχω προσπαθήσει να αποθηλάσω να σου πω δυο τρία πραγματάκια που ίσχυσαν σε μένα...

εγώ την πήγα στον παιδικό σταθμό από 12 μηνών...τότε ιδίως θήλαζε ακατάπαυστα

όταν όμως ήταν στο σταθμό, με την εναλλαγή των στερεών γευμάτων δεν της έλειπε το στήθος...

μόνο όταν το παιδί είναι κοντά στη μαμά το ζητά συνεχώς...

επίσης στο σταθμό της έμαθαν να πίνει γάλα (ξένο) από το μπιμπερό που σε εμένα το πέταγε..

επειδή και μένα μου είπαν διάφορα (κατά την γνώμη μου απαράδεκτα) βάλε ξύδι, λεμόνι , πιπέρι στο στήθος, η γνωμη μου είναι να αφήσεις το μωρό μόνο του να αποφασίσει και όσο τραβήξει...να δεις που θα τα πάει μια χαρά στο σταθμό....

αυτο κανωψ εδω και εναν χρονο για πες εαν γυρνουσες σπιτι και δεν επρεπε να θηλασεις και αυτο σε τραβουσε και εκλαιγε ακταπαυστα για ωρες και η μονη λυση για να τον απομακρυνεις ηταν αυτη τη θα εκανες;;;;;

συγνωμη διαβασα 8 μηνες μπραβο της ευχομε και να παει και 1000 πραγματικα μεσα απο την ψυχη μου ....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

έχεις δίκιο γλυκιά μου...αυτό όμως πέρασε έτσι δεν είναι??

τώρα γιατί αγχώνεσαι για τον παιδικό τον Σεπτέμβρη??

θα ανεξαρτητοποιηθεί μόνος του όταν πάει εκεί, το πολύ πολύ να σου ζητάει βυζάκι το απογευματάκι που θα σε βλέπει....

και αποθηλασε επιτελους!

Καταρχην δεν σε εκρινα,εσυ ζητησες να σου πουμε την γνωμη μας...

Κι εμενα το μωρο μου ειναι 21 μηνων θηλαζω και στη δουλεια γυρισα οταν ηταν 4 μηνων.

Πολλα φαρμακα ειναι συμβατα με το θηλασμο,στην κλινικη οταν γεννησαμε και αντιβιωση πηραμε και παυσιπονα αλλα αν θυμασαι μια χαρα θηλασαμε,ελπιζω να εισαι καλα στην υγεια σου τωρα και λυπαμε για την ταλαιπωρια σου,δεν μπορω να φανταστω πως ειναι να εισαι μακρυα απο το μωρο σου,εμενα και οι 8 ωρες που λειπω στη δουλεια ειναι υπεραρκετες.

Παντως πιστευω οτι το μωρο σου ειναι μεγαλο και θα μπορουσες να του μιλησεις δηλ να του πεις οτι ''θα θηλαζουμε μονο το βραδακι'' ή ''θα μετρησουμε μεχρι το δεκα και μετα θα κοιμηθουμε'' δηλ να του βαλεις ορια στο θηλασμο,ετσι σιγα σιγα θα συνηθισει να πινει λιγες φορες την ημερα μεχρι,αν μειωθουν πολυ οι θηλασμοι θα μειωθει και το γαλα και στο τελος θα χασει και το ενδιαφερον του το παιδι στο στηθος.

Ελπιζω να σου απαντησει και καποια που να εχει εμπειρια με τον αποθηλασμο,αν θυμηθω κατι αλλο θα σου ξαναγραψω.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Επισης εχω ενα καταψυκτη γεματο γαλα δικο μου αντλημενο,οταν λειπω στη δουλεια εκτος απο τις στερεες η μαμα μου που το βλεπει της δινει καθε μερα γαλα δικο μου με το ποτηρακι.στην αρχη δεν το ηθελε τωρα ομως μια χαρα το πινει,(λυπατε και αυτη και εγω να το πεταξουμε γιατι ειναι μητρικο,ετσι το πινει το μωρο στο ποτηρι!!)

Μια χαρα προσαρμοζονται τα μωρα θα δεις αργοτερα και στην πραξη πως ειναι.

Τωρα ο δικος σου ειναι σε ηλικια που ειναι κριμα να μαθει το μπιμπερο καλυτερα αν του μαθεις να πινει ξενο γαλα να το πινει σε ποτηρακι με καλαμακι πχ.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Μπουμπουλήθρα, η δουλειά που κάνεις είναι με νυχτερινές βάρδιες; Γιατί αν κατάλαβα καλά, ο μικρός σου κυρίως το βράδυ χρειάζεται το θηλασμό.

Έχεις κάθε λόγο να είσαι περήφανη γι΄αυτό που κατάφερες. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου ή το θηλασμό που ο μικρός σου σε χρειάζεται. Το κάθε παιδί έχει τους ρυθμούς του. Ακολούθησε το ένστικτό σου, αλλιώς μόνο άγχος δημιουργείται.

Καλό κουράγιο!

Διαφημίσεις

Μπουρμπουληθρα στεναχωρηθηκα οταν διαβασα οτι το παιδι κλαιει και σου δειχνει περιτρανα οτι δεν ειναι καθολου ετοιμο για τετοιο βιαιο αποθηλασμο αλλα εσεις επιμενετε. Δεν ξερω ποσο απελπισμενη εισαι εχω περασει κι εγω τετοιες φασεις και τις περναω ακομα οπου λεω οτι δε γινεται αλλο. Ομως αν το παιδι δεν ειναι καθολου ετοιμο τοτε διαταρασσεται η σχεση σας και ειναι κριμα να το κανεις αυτο και στους δυο σας!

Στον παιδικο το παιδι θα μαθει να κοιμαται με αλλο τροπο! Οταν πηγα στη δουλεια και ο Χαρης ηταν 13μηνων θηλαζε πολυ συχνα οχι μονο για να κοιμηθει το μεσημερι αλλα και πιο πριν. Την παιδεψε τη μαμα μου αλλα τωρα τον κοιμιζει πανευκολα ουσιαστικα κοιμαται μονος του με μουσικη. Το σκ κοιμαται με στηθος! Με μενα δε δεχεται αλλο τροπο με τιποτα! Τωρα χθες (φτου φτου ολες μαζι κοριτσια φτου) καταφερα να μην τον θηλασω στο ενδιαμεσο της μερας δηλαδη απο το πρωι ξαναθηλασε το βραδυ! Εκτος οτι τον κοιμησα με καροτσι στην παραλια καταφερα να αντισταθω την υπολοιπη μερα αλλα δεν ηταν οτι εκανα κατι διαφορετικο ηταν οτι ο Χαρης δεν επεμενε και τοσο πολυ! ΑΡΑ εχει αρχισει να το αποδεχεται και να ειναι ετοιμος. Φυσικα το βραδυ και κατα τη διαρκεια της νυχτας δεν του αρνηθηκα μαλιστα του εδειχνα οτι χαιρομαι που θηλαζουμε!

Περα απο το οτι ηθελα να μοιραστω μαζι σας τη χαρα μου μιας και διαβασα την ιστορια σου ηθελα να σου πω οτι μπορει το παιδι να αντιλαμβανεται αυτη την ξαφνικη αρνηση και γι αυτο αντιστεκεται ετσι δεν ειναι ετοιμο! 3 βδομαδες πριν οταν εμαθα οτι ειμαι εγκυος και πανικοβληθηκα με το θεμα του θηλασμου προσπαθησα να κανω κι εγω βιαες ενεργειες και νομιζω οτι ο Χαρης αντιληφθηκε αυτο το ξαφνικο! Ολοκληρη βολτα τον εβγαζα και γυρναγαμε μετα απο 1 ωρα και δεν ειχε ξεχασει το στηθος εκλαιγε και σπαραζε. Χθες που ορμηξε στο σουτιεν του εδωσα λιγο φρεσκο σε ποτηρι και ηπιε 30ml και το ξεχασε το στηθος (!) Σας ειπα να μας φτυσετε??????? Μακαρι να το καταφερουμε και σημερα αυτο!

Καλη συνεχεια!

Μπουρμπουλήθρα κι εγώ στενοχωρήθηκα και σε νοιώθω, χρειάστηκε κι εγώ να κάνω κάποτε κορτιζόνη για ενάμιση μήνα και η μικρή ήταν 9-10 μηνών...

Τώρα έχεις σταματήσει τις θεραπείες και έχεις ακόμα γάλα; Αν ναι, προσπάθησε να το δεις λίγο πιο χαλαρά, "go with the flow" που λένε :). Σιγά σιγά θα συνηθίσει το ξένο γάλα, όλα το συνηθίζουν.

Διαβάζοντας αυτά που γράφεις είχα την αίσθηση πως πιέζεσαι και αγχώνεσαι πάρα πολύ και ένα ρόλο παίζει και το περιβάλλον σου σε αυτό (πεθερά κτλ.) . Αφού διαβάζοντας τα ποστ σου αγχώθηκα κι εγώ! Κι εμείς θα στείλουμε παιδικό τη μικρή το Σεπτέμβρη και θηλάζει ακόμα, συνήθως 3-4 φορές το 24ωρο αλλά όταν περνάμε κρίση :) ζητάει περισσότερο. Σε άλλες φάσεις λιγότερο. Το φρέσκο γάλα το ξεκινήσαμε 11μιση μηνών και της πήρε 3-4 μήνες να το συνηθίσει και τώρα της αρέσει σχεδόν όσο το μητρικό! Κάθε φορά που ανοίγω το ψυγείο το βλέπει και το ζητά, κάτι που δεν περίμενα ποτέ να συμβεί γιατί κι εγώ τον πρώτο χρόνο δεν έδινα συμπλήρωμα.

Μην ανησυχείς τόσο πολύ, περίμενε λίγο, μην τον πιέζεις τον μικρό, ίσως περνάει και άσχημη φάση, και κυρίως μην αφήνεις το δικό σου αρνητικό συναίσθημα να σε συνεπάρει. Όλα θα γίνουν με τη σειρά και θα ηρεμήσει. Όταν θα είναι πιο ήρεμος ξαναξεκίνα προσπάθεια αποθηλασμού λίγο πιο οργανωμένα και χωρίς πανικό. Εγώ διαβάζω εμπειρίες άλλων μαμάδων για να πάρινω θάρρος όταν έρθει η στιγμη να σταματήσουμε κι εμείς.

Μετά από χρόνια είμαι σίγουρη πως θελεις να θυμάσαι το θηλασμό σαν χαρά και όχι σαν βάσανο. :)

GJMap2.png

μπουμπουλιθρα το μωρο σου δεν το παιρνει καθολου καλα τον αποθηλασμο.

ισως θα επρεπε πρωτα να του μαθεις να κοιμαται χωρις το στηθος και μετα να του κοψεις το γαλα! δεν μπορεις ΞΑΦΝΙΚΑ & ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (γιατι το μωρο σου δεν το καταλαβαινει οτι πρεπει να πας δουλεια κλπ) να του κοβεις κατι το τοσο φυσικο για αυτο και να μην εχεις αυτα τα αποτελεσματα.

το μωρο σου ειναι στρεσαρισμενο και αδυνατει να καταλαβει γιατι το αποριπτεις (ναι ναι ετσι το εκλαμβανουν τα μωρα).

θα πρεπει πρωτα να βρεις τροπους να καθεται το μωρο με τον μπαμπα του και την γιαγια του και να κοιμαται με κατι αλλο εκτος το στηθος (πχ παραμυθια η μουσικη) και μετα να προσπαθησεις να του κοψεις την επαφη του με εσενα (γιατι αυτο ειναι ο θηλασμος εκτος απο γαλα)

επισης πρεπει να εχεις υποψην σου οτι ο αποθηλασμος πρεπει να γινεται σταδιακα και οχι με ξυδι η αλλα τετοια

πριν μπεις στο νοσοκομειο το παιδι θηλαζε κανονικα?

αν ναι ειναι απολυτα φυσιολογικο να αρνειται τον αποθηλασμο

ελειπες και δεν ηξερε ποτε θα ξαναγυρισεις και μολις γυρισες του αρνεισαι τον θηλασμο.

λιγο βαρυ του πεφτει αυτο

προσωπικα πιστευω οτι πρεπει να κανεις ενα διαλειμα απο τον αποθηλασμο. να ξανχτισεις την σχεση εμπιστοσυνης με το μωρο σου και να εισαι κ εσυ πιο ηρεμη.

ξαναπροσπαθησε αργοτερα πχ μετα απο 1 εβδομαδα με ενα θηλασμο την ημερα που απλα θα προλαβαινεις την πεινα η δειψα του. θα του προσφερεις στερεεα τροφη η φρεσκο γαλα αντι για θηλασμο αλλα θα πρεπει αυτο να γινεται με αγκαλιες φιλια επιβραβευση και παιχνιδι.

πρεπει να μαθει οτι δεν χανει την μαμα του και οτι ειναι απλα ενα καινουργιο πραγμα που πρεπει να μαθει.

επισης να μην του βαλεις μπιμπερο, αλλα ποτηρακι με καλαμακι η χωρις. οτι του αρεσει

κοριτσια τι να σας πω και γω στεναγχωρεθηκα και με τα δικα σας...προσπαθω να ξεκινησω και εγω αποθηλασμο να την παω αρχικα πρωι βραδυ γιατι δεν εχουμε σταματησει να τρωμε οπως στις αρχες,την κρεμα δεν την εφαγε ποτε,φρουτοκρεμα με το ζορι καμια κουταλια,ακομη και τωρα που τις τα κοβω κομματακια δεν βλεπω φως,μονο το μεσημεριανο φαγητο τρωει και το γιαουρτακι η παιδιατρος μου ειπε να το αραιωσω γιατι το εχει για νανουρισμα και πιπιλα και 8α χρειαστουμε ψυχολογο!!εγω εχω αγχωθει οτι δεν την εβαλα σε σειρα αλλα αφου δεν ετρωγε τις κρεμες με οτι κολπο δοκιμασα τι να εκανα?τωρα καποιες φορες τα εχω καταφερει να της δωσω μονο πρωι και βραδυ "και ολο το βραδυ" το δυσκολο ειναι οταν ειμαστε οι δυο μας μονες στο σπιτι και δεν ξερω πως να την ξεγελασω, επισης το θηλασμο κατα την διαρκεια της νυχτας πως να το σταματησω εχω δοκιμασει να της δωσω νερακι να την κουνησω με νανουρισμα τπτ ψαχνει sos ειμαι μονο εγω η συμπασχει και καμια αλλη μαζι μου?

Διαφημίσεις

Καλησπερα!

Καταρχην ψυχολογο θελει η παιδιατρος και οχι το μωρο σου :?.

Η συμπεριφορα που περιγραφεις ειναι φυσιολογικοτατη για την ηλικια του παιδιου σου.

Εμενα το μωρο μου ξεκινησε στερεες στην κυριολεξια οταν εκλεισε τους 12 μηνες και οχι πολυ ποσοτητα αλλα τσιμπολογουσε,περυσι τετοια εποχη και ως τα Χριστουγεννα ημουν να σκασω απο τη στεναχωρια μου,τελικα το μωρακι μου καθυστερουσε να φαει γιατι ειχε προδιαθεση για αλλεργιες και ακομα εμφανιζει ατοπικη δερματιτιδα συχνα πυκνα,το παλευουμε με ομοιοπαθητικη ομως.

Για να μην τρωει ''εχει τους λογους της'',θα ερθουν εποχες(εμας εχουν ερθει)που θα λες ''ποσο θα φαει πια αυτο το μωρο??''

Κι ομως πολλες φορες αν θελουμε με τον αντρα μου να φαμε junk food,τρωμε πρωτα ο ενας και μετα ο αλλος σε ξεχωριστο δωματιο να μη μας καταλαβει η φαγανα μας.

Για τα βραδυνα ξυπνηματα υπομονη εμενα τα εχει ψιλομειωσει απο 4-5 σε 3-4 χα χα συνηθησα πια δεν με νοιαζει,ειλικρινα.

Απ'οτι καταλαβα δεν θηλαζετε πανω απο 2-3 φορες το 24ωρο σωστα?Ξ

Ξενο γαλα πινει?

Αν θηλαζετε τοσες λιγες φορες πιστευω δεν θα ειναι δυσκολο να αποθηλασετε,και μη στεναχωριεσαι που δεν ακολουθας πιστα καποιο προγραμμα δεν ειναι ρομποτακια τα μωρα.

Καλη συνεχεια και να μας γραφεις πως τα πατε με τον αποθηλασμο.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

κοριτσια τι να σας πω και γω στεναγχωρεθηκα και με τα δικα σας...προσπαθω να ξεκινησω και εγω αποθηλασμο να την παω αρχικα πρωι βραδυ γιατι δεν εχουμε σταματησει να τρωμε οπως στις αρχες,την κρεμα δεν την εφαγε ποτε,φρουτοκρεμα με το ζορι καμια κουταλια,ακομη και τωρα που τις τα κοβω κομματακια δεν βλεπω φως,μονο το μεσημεριανο φαγητο τρωει και το γιαουρτακι η παιδιατρος μου ειπε να το αραιωσω γιατι το εχει για νανουρισμα και πιπιλα και 8α χρειαστουμε ψυχολογο!!εγω εχω αγχωθει οτι δεν την εβαλα σε σειρα αλλα αφου δεν ετρωγε τις κρεμες με οτι κολπο δοκιμασα τι να εκανα?τωρα καποιες φορες τα εχω καταφερει να της δωσω μονο πρωι και βραδυ "και ολο το βραδυ" το δυσκολο ειναι οταν ειμαστε οι δυο μας μονες στο σπιτι και δεν ξερω πως να την ξεγελασω, επισης το θηλασμο κατα την διαρκεια της νυχτας πως να το σταματησω εχω δοκιμασει να της δωσω νερακι να την κουνησω με νανουρισμα τπτ ψαχνει sos ειμαι μονο εγω η συμπασχει και καμια αλλη μαζι μου?

Στην ηλικία της δικιάς σου είχα το ίδιο πρόβλημα με το φαγητό και εμένα αρχισε να τρώει λίγο περισσότερο από το χρόνο και μετα. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση ούτε να φανταστώ να κόψω τον θηλασμό αφού για μένα ήταν το μόνο φαγητό της μικρής.

Τώρα που τρώει πιο κανονικά θηλάζει μόνο όταν είναι να κοιμηθεί και το γαλατάκι της μαμάς δεν αποτελεί τροφή για χόρταση αλλά είναι το νανούρισμά μας και η παρηγοριά μας όταν πέφτει, ή όταν νιώθει φόβο, ανασφάλια κτλ...

Τώρα και εγώ προσπαθώ να αποθηλάσω χωρίς καμμία πίεση και φυσικά ξέρω ότι θα πάρει πολύ καιρό αφού δεν είναι έτοιμη ακόμη.

Για ψυχολόγο δεν το σχολιάζω.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Καλησπερα!

Καταρχην ψυχολογο θελει η παιδιατρος και οχι το μωρο σου :?.

Η συμπεριφορα που περιγραφεις ειναι φυσιολογικοτατη για την ηλικια του παιδιου σου.

Εμενα το μωρο μου ξεκινησε στερεες στην κυριολεξια οταν εκλεισε τους 12 μηνες και οχι πολυ ποσοτητα αλλα τσιμπολογουσε,περυσι τετοια εποχη και ως τα Χριστουγεννα ημουν να σκασω απο τη στεναχωρια μου,τελικα το μωρακι μου καθυστερουσε να φαει γιατι ειχε προδιαθεση για αλλεργιες και ακομα εμφανιζει ατοπικη δερματιτιδα συχνα πυκνα,το παλευουμε με ομοιοπαθητικη ομως.

Για να μην τρωει ''εχει τους λογους της'',θα ερθουν εποχες(εμας εχουν ερθει)που θα λες ''ποσο θα φαει πια αυτο το μωρο??''

Κι ομως πολλες φορες αν θελουμε με τον αντρα μου να φαμε junk food,τρωμε πρωτα ο ενας και μετα ο αλλος σε ξεχωριστο δωματιο να μη μας καταλαβει η φαγανα μας.

Για τα βραδυνα ξυπνηματα υπομονη εμενα τα εχει ψιλομειωσει απο 4-5 σε 3-4 χα χα συνηθησα πια δεν με νοιαζει,ειλικρινα.

Απ'οτι καταλαβα δεν θηλαζετε πανω απο 2-3 φορες το 24ωρο σωστα?Ξ

Ξενο γαλα πινει?

Αν θηλαζετε τοσες λιγες φορες πιστευω δεν θα ειναι δυσκολο να αποθηλασετε,και μη στεναχωριεσαι που δεν ακολουθας πιστα καποιο προγραμμα δεν ειναι ρομποτακια τα μωρα.

Καλη συνεχεια και να μας γραφεις πως τα πατε με τον αποθηλασμο.

κοριτσια σας ευχαριστω πολυ μου δινετε κουραγιο γιατι ειχα αρχισει να ανησυχω με εμενα. ξενο γαλα δεν πινουμε ειναι αποκλειστικα μαμας και να πω την αληθεια δεν ειμαι ετοιμη να της δωσω ξενο η φορες που θηλαζαμε μεχρι πριν δυο τρεις μερες ηταν παραπανω τωρα προσπαθω να την βαλω σε σειρα γιατι μεχρι τωρα ακολουθουσα το μοτο "ο θηλασμος ειναι απεριοριστος ελευθερος και ανεμποδιστος" εχουμε καταφερει να τον περιορισουμε σε τρεις φορες οχι παντα με επιτυχια γιατι ειχα ξαναπροσπαθησει αλλα λυγιζω η ατιμη!!!!το βραδυνο το εχω συνηθισει και εγω εννοειται ομως οτι θηλαζουμε καθε φορα που ξυπναμε και αυτο ισως μου ειναι πιο δυσκολο να το μειωσουμε το αφηνω για αργοτερα θα σας κρατησω ενημερες σας ευχαριστω η επικοινωνια μας ειλικρινα ειναι ανεκτιμητη.

Διαφημίσεις

Κοριτσια ψιλοειχατε δικιο απλα εγω ειχα θολωσει απο τηνην εξαντληση και την βοηθεια του περιγυρου να το κοψωωω .. μιλησα με τον με καποιον συμβουλο του μητρικου θηλασμου και ψιλομπηκαν τα πραγματα στην θεση τους προς το καλυτερο τον κοιμηζω με αλλον τροπο απο το στηθος ναι το εχω καταφερει ελεγα οτι δεν θα γινοταν ποτε και ομως εγινε ..ξυδι δεν βαζω απλα την βγαινω μονη μου και τον αφηνω περισσοτερο με τον μπαμπα καθε μεσημερι τον δινω ερχετε και μου ζητα μαμα τσιτσι απλα εκοψε απο μονος του τις πολλες φορες που ζητουσε μετα το ξυδι το οποιο δεν ξανα εχω βαλει φυσικα και ουτε προκειτε να βαλωωτο βραδυ απο τις πρωτες μερες που του εκοψα το στηθος με το ξυδι δεν ξυπνα και δεν ζηταει τσιτσι και κοιματε καλυτερα απο οτι πριν τωρα ζητα καπου καπου νερο και συνεχιζει το νανι αρχισε να κοιματε με τον μπαμπα του ξαπλωνουμε στο κρεβατι του γυριζω πλευρο και λεω τω ρα νανι στην αρχη σηκωνοταν μετα εγω εκανα οτι κοιμομουν και αρχισε να κοιματε και αυτοςαπλα απο τοτε που του δινω μια φορα την μερα στηθος αρχισε να ηρεμει και δεν το ζητα επιμονα ηταν λαθος ευτιχως δεν το κρατησα πολυ...απο γαλα ακομα δεν πινει απο ποτηρι αλλα προσπαθαμε με το καλαμακικαποτε θα το συνηθησει.... η δουλεια δυστηχως δεν εχει ωραρια απλα οταν θα γυρναω ειτε το μεσημερι ειτε το βραδυ μια φορα θα συνεχιζω να του δινω οποτε ζητα στηθοςς... σας ευχαριστω τα λεμε...

μπραβο μπουμπουλιθρα ειδες που την βρηκατε την ακρη?

ετσι συνεχισε και οποια αλλη απορια εχεις η αγχος (γιατι κανουμε και την καλυτερη ψυχοθεραπεια στο φορουμ αυτο) γραψε μας οκ?

φιλια στα μπεμπακια σου

αχ εγω δεν κανω τελικα καμια προοδο.. δυστυχως...ειμια τοσο εξαντλημενη με την δουλεια και τα πηγαινε ελα και με τα απογευματινα μπανια που μολις παω να θηλασω τη μικρη για υπνο αποκοιμομαστε... εχω δρομο πολυ λεμε..

ρε κορίτσια υπάρχει περίπτωση να πιουν ξένο γάλα;;;; εγω οτι εχω δοκιμάσει δεν το θέλει....δηλαδή θα ξυπνήσει μια μέρα και θα το πιει; αποκλείεται :(

Εχω πειστεί πλέον οτι αποθηλασμός δεν γίνεται με τους ήπιους τρόπους που αναφέρετε. Καλά να του εξηγήσω οτι θα θηλάσουμε σε λιγο, οταν πέσει ο ήλιος κτλ ειναι εντελώς άτοπα στην δική μας περίπτωση :(

Επειδή και εγω δεν ειμαι ψυχολογικά έτοιμη για γκρίνιες το καθυστερώ αλλα πλέον εχω κουραστεί και ολο παρακαλάω να μου κοπεί με κάποιο τρόπο το γάλα!

ρε κορίτσια υπάρχει περίπτωση να πιουν ξένο γάλα;;;; εγω οτι εχω δοκιμάσει δεν το θέλει....δηλαδή θα ξυπνήσει μια μέρα και θα το πιει; αποκλείεται :(

Εχω πειστεί πλέον οτι αποθηλασμός δεν γίνεται με τους ήπιους τρόπους που αναφέρετε. Καλά να του εξηγήσω οτι θα θηλάσουμε σε λιγο, οταν πέσει ο ήλιος κτλ ειναι εντελώς άτοπα στην δική μας περίπτωση :(

Επειδή και εγω δεν ειμαι ψυχολογικά έτοιμη για γκρίνιες το καθυστερώ αλλα πλέον εχω κουραστεί και ολο παρακαλάω να μου κοπεί με κάποιο τρόπο το γάλα!

ναι υπαρχει

ουτε εμενα ηθελε στην αρχη, συνηθισε να πινει φρεσκο γαλα μαζι με τα κορν φλεικς της

ναι ναι ετσι εκανε η δικια μου. ξεκινησε στην αρχη να πινει το γαλα και να αφηνει τα κορν φλεικς και μετα απο κανα μηνα που το εκανε αυτο της δινω σκετο γαλα και το καταχεριζει. μαλιστα το ζηταει απο μονη της πλεον και πινει και παααρα πολυ τωρα με την ζεστη.

οτι εχω αναφερει παραπανω εχει υπαρξει πολυ αποτελεσματικο στην περιπτωση μας. ισως να μην ισχυουν τα ιδια σε ολα τα μωρα.

σιγουρα ομως παιζει ρολο και η ηλικια του μωρου και η αποφασιστικοτητα της μαμας του. (το τελευταιο επηρρεαζεται απτην κουραση)

προσεχε ομως, σου μιλαω εκ πειρας ,οταν ξεκινησει η διαδικασια του αποθηλασμου θα γινει τοσο γρηγορα και αστραπιαια που μετα το μονο που μενει ειναι η γλυκια αναποληση...

σε εμενα προσωπικα εγινε πιο γρηγορα απο οτι περιμενα και ομολογω οτι δεν το εχω παρει κ τοσο καλα...

Δεν ξερω και εγω την ιδια απορια εχω δεν πιστευω να παρει ξενο γαλα καπου καπου πινει απο τον μεγαλο με λιγο κακαο με το καλαμακι αλλα δεν θελω να του μαθω και με κακαο..παντως εγω που πιστευω γιατι ημουννκουρασμενη οτι δεν θα κοιμηθει ποτε μονος του το εκανε τελευταια τον κοιμιζει ο μπαμπας του και καμια φορα εγω μου ζητα τσιτσι του δινει και μετα το 10 λεπτο το πολυ τον τραβαω και του λεω τωρα φτανει νανι και σηκωνομε και τον κουναω και μπορω να πω οτι παμνε καλα,,,ο γιατρος μας λεει ο αποθηλασμος ειναι η ιδια φοβια με την εξοδο του μωρου στην γεννα

για το μωρο και πρεπει να το αφησουμε καποιθον χρονο να να συνηθισει με ενασχολησει και παραλληλα να του τραβαμε το ενδιαφερον σε αλλα πραγματα τι να πω εγω μετα απο 4 μερες χωρις καθολου τσιτσι που τον ειχα ενιωσα χαλια τωρα ερχετε χωρις νευρα οπως στην αρχη μου κανει ναζακια με τα ματακια του και λεει μαμα τσιτσι αυτο το κανει λιγο το μεσημερι και λιγο το βραδυ αχ πως να μην του το δωσωωω αλλα δεν τον αφηνω να κοιμηθει εκει και φυσικα κοπηκε εντελως οταν ειμαστε εξω παλια το πετουσα παντου χαχαχ τωρα απο μονος δεν το ζητα τι να πω περασε ασχημα 4 χωρις καθολου και ειπε και αυτο φτανει ...παντως εγω πιστευω ειτε ειναι στα 1 χρονω ειτε ειναι στο 2 ειτε στα 5 που καποια θα αποθηλασει ειναι το ιδιο δυσκολο και για αυτην τοσο και για το μωρο αλλα καποτε πρεπει να γινειι καλως η κακος για την καθε περιπτωσηη....οσο για το ξενο γαλα ο παιδιατρος ειπε δεν ειναι απαραιτητο εαν το παιδι μαθει να τρωει τυρι γιαουρτι και ολα τα συναφι καποτε θα το μαθει εγω δεν επινα γαλα απο την στιγμη που κοψε η μαμα μου το μπουκαλι 5 χρονων μεχρι που παντρευτικααα και το αρχισα λογω εγκυμοσυνης...εγω δοκιμασα και κατσικισιο που ειπε ο γιατρος οτι ειναι καλυτερο αλλα μια απο τα ιδια με το μπουκαλι δεν πινει και το ποτηρι το βαριετεε...

δεν ξέρω πρέπει να βρω το κουμπί του...κάθε μεσημέρι 3 μέρες τώρα βάζω νουλάκ στο μπιμπερό έρχεται δοκιμάζει κάνει μπλιάχ και αυτό ήταν :(

σήμερα αποβλακώθηκε λιγο στις διαφημίσεις και προσπαθούσα να του το βάζω στο στόμα...δοκίμαζε και το έφτυνε.

Με τα κορνφλεικς που τρώω εγω το πρωι και του δινω να δοκιμασει δεν πλησιάζει καν

Με το καλαμάκι δεν ξέρει καν να ρουφάει...

αχχχχχχχχχχχχχ αμα ήξερα οτι θα ηταν έτσι τα πράγματα μπορεί να του έδινα εξαρχής ενα γεύμα δικό μου σε μπιμπερό...

Στο δεύτερο θα λάβω τα μέτρα μου πάντως!

Πιστεύω ότι το αν πίνει ξένο γάλα έχει να κάνει με το παιδί και όχι με το θηλασμό. Στη μεγάλη μου αρέσει πολύ το αγελαδινό (σε μένα έμοιασε) παρόλο που είναι φανατική του θηλασμού. Δεν της δίνω όμως αν δεν υπάρχει λόγος (συνήθως επειδή βλέπει εμάς και θέλει), για να φάει και κάτι εκτός από γάλα. Στην περίπτωση που το παιδί δεν θέλει ξένο γάλα, ο θηλασμός είναι μάλλον λύση και όχι αιτία του προβλήματος, αφού αν δεν θήλαζε, θα έπινε ακόμη λιγότερο γάλα.

μια φιλη μου εχει ενα χρονιο προβλημα υγειας και παιρνει φαρμακα. Ειναι εγκυος τωρα και Δοξα Τω Θεω ολα καλα, ομως τις συστησαν οτι δεν θα ειναι καλο να θηλασει λογω των φαρμακων που παιρνει. Θα ηθελα πολυ να την ενημερωσω στο πως να αποθηλασει φυσικα χωρις χαπι.

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...