Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

το καταλαβα οτι δεν θελησες κατι τετοιο, το ιδιο πιστευω καταλαβαν κ τα κοριτσια.

απλα επειδη εχω διαβασει πολλα θεματα και ερωταπαντησεις στο φορουμ εδω, εχω καταλαβει οτι εχουν ειπωθει πολλες ανακριβιες κατα καιρους ηθελημενα και μη και αυτος ειναι κ ο λογος που σπευδουμε ολες προς διορθωση.ισως μερικες φορες να γραφουμε λιγο πιο εντονα, "αγανακτισμενες" μαλλον απο πολλα που εχουμε διαβασει κατα καιρους.

προς θεου δεν εισαι υπολογη σε καμια μας και διαβαζοντας ολα τα παραπανω που γραψατε ολες σας καταλαβα οτι λυθηκε η οποια παρεξηγηση, απαντωντας και αναλυοντας περαιτερω το θεμα που δημιουργηθηκε.

σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να κοιτας τα παραπανω με βαρια καρδια. πιστευω οτι παντα μεσα απο μια αντιπαραθεση καταληγουμε σε κατι καλο και το ιδιο γινεται κ εδω

φιλακια

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να κοιτας τα παραπανω με βαρια καρδια. πιστευω οτι παντα μεσα απο μια αντιπαραθεση καταληγουμε σε κατι καλο και το ιδιο γινεται κ εδω

φιλακια

ναι καλα λες.......... να σαι καλα και να χαιρεσαι τη ζουζουνα σου!

WLFfp2.png XI11p2.png

aglaia, βοηθεια ξανά. sosssss!!!

το μωρο μου ηταν αλλεργικο στο γαλα. δερματικα τεστ και αιματος βγήκαν αρνητικα και τον αλλο μηνα που χρονιζει θα κανουμε προκληση.

να αρχισω υποαλλεργικό ? να περιμενω και να δωσω κατευθείαν αγελαδινό? να αποθηλάσσω και πως? εχω μπερδευτεί πάλι. εγω θελω μεχρι με τον καινουργιο χρονο να κάνω και άλλο παιδί και ακομα δεν εχω περιοδο. γινεται να θηλαζω και να ειμαι έγκυος? ή να μείνω εγκυος χωρίς περίοδο?? διαβασα καποιες απαντησεις σου και καταλαβα το οτι μεγαλωνει δεν εχει σημαινει οτι θα αποθηλασει δυσκολοτερα. με το δευτερο παιδακι όμως?? και τελος κατι για πολύ αργότερα βεβαια, όταν θηλασω το αλλο μωράκι με το καλό και μου ζητήσει και το αλλο γιατι ζηλέψει τι θα ειναι σωστό να κάνω??

Όταν λες θα κάνουμε πρόκληση τι εννοείς?

Νομίζω θα αποκτήσεις πάλι περίοδο αν αραιώσεις τους θηλασμούς. Δεν χρειάζεται να αποθηλάσεις τελείως. Το μωράκι σου, αφού έχει ιστορικό αλλεργιών νομίζω είναι μικρό για να του δώσεις αγελαδινό. Προσπάθησε να το θηλάσεις όσο πιο πολύ καιρό μπορείς.

Πολλές κοπέλες θηλάζουν και είναι έγκυες. Οι περισσότερες αποθηλάζουν κατά την διάρκεια του θηλασμού και είναι και καποιες που θηλάζουν μέχρι που γεννούν και μετά συνεχίζουν το θηλασμό και για τα δύο παιδιά. Εσύ αποφασίζεις τι θα κάνεις. Πάντως, επειδή υπάρχει η αλλεργεία να προσέξεις τι γάλα θα προσπαθήσεις να της δώσεις πλην του μητρικού...

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

aglaia, βοηθεια ξανά. sosssss!!!

το μωρο μου ηταν αλλεργικο στο γαλα. δερματικα τεστ και αιματος βγήκαν αρνητικα και τον αλλο μηνα που χρονιζει θα κανουμε προκληση.

να αρχισω υποαλλεργικό ? να περιμενω και να δωσω κατευθείαν αγελαδινό? να αποθηλάσσω και πως? εχω μπερδευτεί πάλι. εγω θελω μεχρι με τον καινουργιο χρονο να κάνω και άλλο παιδί και ακομα δεν εχω περιοδο. γινεται να θηλαζω και να ειμαι έγκυος? ή να μείνω εγκυος χωρίς περίοδο?? διαβασα καποιες απαντησεις σου και καταλαβα το οτι μεγαλωνει δεν εχει σημαινει οτι θα αποθηλασει δυσκολοτερα. με το δευτερο παιδακι όμως?? και τελος κατι για πολύ αργότερα βεβαια, όταν θηλασω το αλλο μωράκι με το καλό και μου ζητήσει και το αλλο γιατι ζηλέψει τι θα ειναι σωστό να κάνω??

Αν έχεις υπομονή διάβασε και αυτό:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=21508

Αν ρωτήσεις εκεί θα πάρεις περισσότερες απαντήσεις από μανούλες με παιδιά αλλεργικά στο αγελαδινό γάλα.

Με δυό λόγια:

ΔΕΝ ΑΠΟΘΗΛΑΖΟΥΜΕ (εκτός αν το θέλεις εσύ), διότι με το θηλασμό το μωρό έχει τεράστιες πιθανότητες να ξεπεράσει την αλλεργία. Οποιοσδήποτε γιατρός σου πει το αντίθετο το κάνει ή επειδή είναι άσχετος ή επειδή τα παίρνει από τις εταιριες που προωθούν συνθετικά ( και πανακριβα) γάλατα

Γιατί να αρχίσεις στο μωρό ξένο γάλα τη στιγμή που έχει δείξει ότι το ενοχλεί;

Γιατί να κάνεις πρόκληση ενώ είναι ακόμη τόσο μικρό;

Η μπουμπού μου θα θηλάζει τουλάχιστον μέχρι τα 2 (και αν αντέχουμε και παραπάνω) και δεν της έχω κανει πρόκληση. Ποιος ο λόγος; Για να πιεί αγελαδινό γάλα; Διάβασε το λινκ που σου έδωσα και θα μάθεις πολλά

Τα ξαναλέμε...

40+mama

ΥΓ. Το ξέρεις ότι ο θηλασμός δεν αντενδείκνεται ( παρά σπανίως) στην εγκυμοσύνη και όταν έρθει με το καλά το νέο μωρό μπορείς να τα θηλάζεις και τα δύο;

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=61665&highlight=tandem

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=45477&highlight=tandem

.pngy3DLp3.png

ΔΕΝ ΘΕΛΩ να πάρω χάπια και η γιατρός μου είπε από το τηλέφωνο ότι για να μην δημιουργηθούν γρομπαλάκια καλό θα ήταν παρό όλο που αποθηλάζω φυσικά να τα πάρω στο τέλος.....

Είμαστε η μόνη χώρα που οι γιατροί συνεχίζουν να προτείνουν τα χάπια για απογαλακτισμό. Τα χάπια δεν χρειάζονται (έχουν πολλές παρενέργειες)και το στήθος προσαρμόζεται μια χαρά στον σταδιακό αποθηλασμό.

ΑΠό αυτά π ου διάβασα στο φορουμ κατ΄λαβα ότι για καιρό θα εκκρίνεται λίγο γάλα, οπότε θα σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν υπολείμματα γάλακτος, αλλά αυτό τελικά είναι φυσιολογικό. ΑΥτά τα υπολείμματα από τη στιγμή που δεν δημιουργούν πρήξιμο στο στήθος και άρα δεν τα καταλαβαίνουμε , είναι αθώα??? τι προβλήματα μπορεί να μας δημιουργήσουν?

Κανένα πρόβλημα. Απλά οταν νοιώθεις ότι το στήθος σου "γεμίζει" λίγο, αφαιρείς γάλα από το στήθος με το χέρι. Όχι με θήλαστρο, γιατί έτσι το στήθος θα ξαναγεμίζει.Αφαιρείς μόνο με το χέρι, τόσο όσο να μην νοιώθεις το στήθος πρησμένο.

Αν θέλεις διάβασε κι εδώ.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20614

n3kPp3.png

zewgp3.png

Κορίτσια, γειά σας! Είμαι κι εγώ πολύ αγχωμένη με το θέμα του αποθηλασμού. Το μωράκι μου είναι 16 μηνών και πίνει αποκλειστικά μόνο το δικό μου γάλα. Αυτή είναι η τρίτη εβδομάδα που τα βράδια, πριν κάνουμε μπανάκι, του δίνω να πιει και ξένο γάλα. Πίνει από 100γρ. έως 200γρ. στην καλύτερη περίπτωση, κι αυτό με τα χίλια ζόρια. Αυτό είναι το πρώτο βήμα στην προσπάθειά μου να αποθηλάσουμε. Τον λάτρευα και τον λατρεύω το θηλασμό, όμως το Σεπτέμβριο επιστρέφω στη δουλειά και πιστεύω πως θα είναι δύσκολο να τα καταφέρω.Ο μικρός κοιμάται το βράδυ θηλάζοντας και το βράδυ ξυπνάει 2-3 φορές και δεν ησυχάζει αν δεν τον βάλω στο στήθος. Δεν ξέρω αν πεινάει ή απλά αν πιπιλάει ,πάντως αυτό το νυχτερινό μʼ έχει κουράσει.Μέχρι που χρόνισε ξυπνούσε και θήλαζε κάθε 2 ώρες.Ένας Θεός ξέρει πως άντεχα! Επιπλέον από τα χαράματα και μετά, επειδή ξυπνούσε ακόμη πιο συχνά, τον έπαιρνα στο κρεβάτι μας με αποτέλεσμα να κοιμάται , να θηλάζει ,να ξανακοιμάται, να ξαναθηλάζει..... Αυτό γίνεται μέχρι σήμερα. Ξέρω πως είναι δικό μου το φταίξιμο, αλλά δεν άντεχα να ξυπνάω κάθε 20 λεπτά και προτιμούσα να τον θηλάζω ξαπλωμένη και να κερδίσω λίγη ώρα ύπνου. Αυτή τη στιγμή λοιπόν αν θέλω να κοιμηθούμε το πρωί μέχρι τις 9 πρέπει να είμαι δίπλα του και κάθε φορά που ψάχνει το στήθος μου, να του το δίνω. Το ίδιο γίνεται και το μεσημέρι. Αν κοιμηθούμε μαζί κοιμάται έως και 3 ώρες. Αν το βάλω στο κρεβάτι του ή στο καρότσι του, πάνω στην ώρα θα ξυπνήσει και θα κλαίει, γιατί νυστάζει ακόμη. Θα μου κακοφανεί πολύ , όταν σταματήσει ο θηλασμός, αλλά πως θα ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της δουλειάς μου, αν δεν κοιμάμαι ικανοποιητικά; Συγνώμη για την πολυλογία μου, αλλά περιμένω με αγωνία τη συμβουλή σας , όπως επίσης και τη συμβουλή της Αγλαϊας. Πώς να συνεχίσω την προσπάθεια του αποθηλασμού; Ο μικρός δεν φαίνεται καθόλου διατεθειμένος να αποχωριστεί το στήθος μου. Στη διάρκεια της μέρας θηλάζουμε το μεσημέρι, όπως σας περιέγραψα πριν. Δεν αντέχω να τον βλέπω να κλαίει και να του στερώ κάτι που θέλει τόσο πολύ. Τι να κάνω; Πόσο χρόνο θα πάρει η όλη προσπάθεια;

Διαφημίσεις

Θα μου κακοφανεί πολύ , όταν σταματήσει ο θηλασμός, αλλά πως θα ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της δουλειάς μου, αν δεν κοιμάμαι ικανοποιητικά;
Ποιος σου εγγυάται ότι το μωρό έχοντας αποθηλάσει δεν θα ξυπνάει το βράδυ;
Συγνώμη για την πολυλογία μου, αλλά περιμένω με αγωνία τη συμβουλή σας , όπως επίσης και τη συμβουλή της Αγλαϊας. Πώς να συνεχίσω την προσπάθεια του αποθηλασμού;
Κάνε έναν κόπο να διαβάσεις από την αρχή το θέμα.Θα καλυφθείς σε όλες σου τις απορίες και θα δεις ότι είμαστε πολλές που περνάμε τα ίδια και έχουμε τους ίδιους ενδοιασμούς.Η επιστροφή στη δουλειά δεν είναι αντένδειξη για τη συνέχιση του θηλασμού και ειδικά σε ένα μωράκι 16 μηνών.

Φιλικά

url]

url]

Vassoulini, σαν να διαβάζω τη δική μου περίπτωση!Κι εμείς από τα ξημερώματα και μετά, αφού εξοντωνόμουν με τα ξυπνήματα, κοιμόμασταν στο κρεβάτι μου, θηλάζοντας στην πλαινή στάση και μέχρι να ξυπνήσουμε, θηλάζαμε ξαναθηλάζαμε και ξανά..! Το μεσημέρι επίσης. Όταν ήταν να φύγω στη δουλειά, ανησυχούσαν οι υπόλοιποι για το τί θα κάνουν με το μωρό που μπορεί το μεσημέρι να ψάχνει να θηλάσει. Τελικά όμως προσαρμόστηκε και δεν έψαχνε.

Τα πρώτα Σαββατοκύριακα που ήρθαν από τη στιγμή που είχα αρχίσει τη δουλειά, το έκανε πάλι σε εμένα τα μεσημέρια. Μάλλον..με μυριζόταν!:lol:

Σταμάτησε να το κάνει με την ίδια συχνότητα όταν αποθηλάσαμε. Πάλι όμως ξυπνάει πού και πού το βράδυ, λίγο από τη ζέστη, λίγο από τα δοντάκια. Απλά παρηγοριέται με την πιπίλα, λίγο νερό ή όταν πονάει θέλει και λίγο αγκαλίτσα.

Όταν το μωρό έγινε 6 μηνών, αφού είχε πλέον καλή ανάπτυξη και αφού ο αποκλειστικός θηλασμός είχε επιτυχία, όταν ξυπνούσε το βράδυ, τον έπαιρνα αγκαλίτσα και τον έκανα βόλτες για να παρηγορηθεί. Έτσι, μείωσε αρκετά τα συχνά ξυπνήματα για αναζήτηση στήθους.

Το μεσημέρι ίσως να διψάει και να μπορείς να του δώσεις λίγο νεράκι ή να τον χαιδέψεις και να του τραγουδήσεις. Το ίδιο και το βράδυ. Στα γεύματα που τον θηλάζεις, να τον αφήνεις να "χορτάσει" το στήθος, μήπως έτσι νοιώσει καλυμμένος.

Κάνε κάποιες προσπάθειες με διάφορους τρόπους να κόψεις τα έξτρα που σε κουράζουν, (δεν είναι και πολύ εύκολο, αλλά γίνεται)και έτσι αν μπεί κάποια ρέγουλα μπορείς να συνεχίσεις τον θηλασμό ακόμα κι αν αρχίσεις δουλειά, για πολύ καιρό ακόμη!!

Μην νοιώθεις άσχημα ή ότι έκανες λάθος κινήσεις. Λίγο πολύ όλες οι θηλάζουσες μανούλες την ίδια μέθοδο έχουμε ακολουθήσει για να κλείσει λίγο το βλεφαράκι μας!!:wink::D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Συγνώμη για την πολυλογία μου, αλλά περιμένω με αγωνία τη συμβουλή σας , όπως επίσης και τη συμβουλή της Αγλαϊας. Πώς να συνεχίσω την προσπάθεια του αποθηλασμού; Ο μικρός δεν φαίνεται καθόλου διατεθειμένος να αποχωριστεί το στήθος μου. Στη διάρκεια της μέρας θηλάζουμε το μεσημέρι, όπως σας περιέγραψα πριν. Δεν αντέχω να τον βλέπω να κλαίει και να του στερώ κάτι που θέλει τόσο πολύ. Τι να κάνω; Πόσο χρόνο θα πάρει η όλη προσπάθεια;

Καταρχας μην εχεις τυψεις... Καθεμια κανει ο,τι καλυτερο μπορει για το παιδακι της! Τι νοημα εχει να θηλαζεις και να αισθανεσαι χαλια ή να εισαι πτωμα ολη μερα... Αυτα τα πραγματα τα σταθμιζεις εσυ!

Οταν πρωτοξεκινησα τη δουλεια, η μικρη μου αρνιοταν πεισματικα να πιει απο το μπιμπερο ειτε δικο ειτε ξενο γαλα... Ομως αφου ο δικος σου εχει ξεκινησει να μαθαινει το μπιμπερο και το ξενο γαλα, πιστευω οτι θα καταφερει καποιος να του δινει γαλα το μεσημερι που θα εισαι στη δουλεια (αντι του θηλασμου δηλαδη) Στην αρχη ισως να μη φαει καθολου γαλα απο το μπιμπερο και να προτιμησει να κοιμηθει νηστικο ή να μη κοιμηθει κλπ αλλα σιγα σιγα θα γινει... Θα καταλαβει οτι επιστρεφεις πιο αργα πια και θα συμβιβαστει....

Το βραδυ για να μη ξυπναει τοσες πολλες φορες δοκιμασε αυτο που λεει η mata... αυτο εκανα κι εγω (αν και εμενα σπανια ξυπνουσε βραδυ) δηλαδη της εδινα λιγο νερακι και ξανακοιμοταν και ετσι το πηρε γραμμη οτι δεν εχει γαλα το βραδυ....

Παντως πληροφοριακα, αν αποθηλασεις εντελως κανεις δε σου εγγυαται οτι θα κοιμαται πια ολο το βραδυ το παιδι! Εγω οσο θηλαζα αποκλειστικα κοιμοταν πολυ περισσοτερο τα βραδια και μαλιστα αν λιγο πριν ξυπνησει το πρωι τη θηλαζα μισοκοιμισμενη, σαβ/κα δηλαδη που θελαμε ολοι νa κοιμηθουμε λιγο παραπανω, ξανακοιμοταν του καλου καιρου!!!!!!!!!!!!

To ποσο χρονο θα παρει για να αποθηλασεις εντελως δε μπορει να στο απαντησει κανεις... Θα δεις πως θα συνεργαστει το μωρο... Αλλα ισως να μη χρειαστει να αποθηλασεις τελειως αν στρωσει το βραδυνο και βολεψεις το μεσημεριανο γαλα........

Καλη συνεχεια!!!!!!

WLFfp2.png XI11p2.png

Vassoulini, αν δεν το θέλεις δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποθηλάσεις τελείως. Στην ηλικία που είναι το μωρό σου με 3-4 θηλασμούς την ημέρα μπορείς να συνεχίσεις για πάρα πολύ καιρό. Επιπλέον κανείς νεδ σου εγγυάται ότι το μωρό θα σταματήσεις να ξυπνά.

Μπορείς όμως να σταματήσεις τους νυχτερινούς θηλασμούς. Δεν είναι εύκολη ούτε ιδιαίτερα ευχάριστη διαδικασία αλλά γίνεται. Μπορείς να διαβάσεις αυτό

http://drjaygordon.com/attachment/sleeppattern.html

Επίσης, το "The no-cry sleep solution" μπορεί να σου δώσει ιδέες για να κοιμάται το μωρό καλύτερα και για να καταφέρεις να κοιμάται στο κρεβάτι του, εφόσον το επιθυμείς. Αν ψάξεις στο φόρουμ υπάρχει κάπου που μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν.

Αν πάλι το πάρεις απόφαση να αποθηλάσεις, θα πρέπει να το κάνεις σιγά-σιγά, κόβοντας 1 γεύμα /εβδομάδα περίπου και βάζοντας περιορισμούς (πχ θηλάζουμε μόνο μέρα) τους οποίους θα του εξηγείς. Είναι πια αρκετά μεγάλο για να καταλαβαίνει αρκετά πράγματα.

Καλή επιτυχία σε ό,τι αποφασίσεις.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Ομως αφου ο δικος σου εχει ξεκινησει να μαθαινει το μπιμπερο και το ξενο γαλα, πιστευω οτι θα καταφερει καποιος να του δινει γαλα το μεσημερι που θα εισαι στη δουλεια (αντι του θηλασμου δηλαδη) Στην αρχη ισως να μη φαει καθολου γαλα απο το μπιμπερο και να προτιμησει να κοιμηθει νηστικο ή να μη κοιμηθει κλπ αλλα σιγα σιγα θα γινει... Θα καταλαβει οτι επιστρεφεις πιο αργα πια και θα συμβιβαστει....

Σε τόσο μεγάλο μωρό (16 μηνών) δεν χρειάζεται να αφήνουμε γάλα, όταν λείπουμε στη δουλειά, δίνουμε τις στερεές τροφές σε 2 ή 3 γεύματα και θηλάζουμε με όποιο ρυθμό αποφασίσουμε τις υπόλοιπες ώρες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

μα το γαλα σε σκονη δε "μενει".......... επι τοπου το φτιαχνεις........

δηλαδη λες οτι αν αρνειται το μπιμπερο με το γαλα καλυτερα να του δωσουν κατι αλλο να φαει ε?????? για να καταλαβει η κοπελα................

WLFfp2.png XI11p2.png

όχι βρε απλά το μεσημέρι τα παιδάκια που είναι τόσο μεγάλα δεν χρειάζεται να πίνουν γάλα τρώνε φαγητό ως γεύμα δεν χρειάζεται να συμπληρώσεις με γάλα :D

Όσο λείπει η μαμά τρώνε στερεές και με την επιστροφή στο σπίτι θηλάζουν :P

Η δικιά μου έτρωγε μια χαρά στον σταθμό στερεές και μόλις γυρνούσαμε σπίτι έβγαζε τα.......σπασμένα :D:D

μα το γαλα σε σκονη δε "μενει".......... επι τοπου το φτιαχνεις........

δηλαδη λες οτι αν αρνειται το μπιμπερο με το γαλα καλυτερα να του δωσουν κατι αλλο να φαει ε?????? για να καταλαβει η κοπελα................

όχι βρε απλά το μεσημέρι τα παιδάκια που είναι τόσο μεγάλα δεν χρειάζεται να πίνουν γάλα τρώνε φαγητό ως γεύμα δεν χρειάζεται να συμπληρώσεις με γάλα :D

Όσο λείπει η μαμά τρώνε στερεές και με την επιστροφή στο σπίτι θηλάζουν :P

Η δικιά μου έτρωγε μια χαρά στον σταθμό στερεές και μόλις γυρνούσαμε σπίτι έβγαζε τα.......σπασμένα :D:D

Αυτό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια έχω ένα πρόβλημα και όποια μπορεί ας με βοηθήσει: Βρίσκομαι στη διαδικασία του αποθηλασμού, η κόρη μου είναι 8 μηνών και 20 ημερών, ξεκινήσαμε τον αποθηλασμό από όταν ήταν 7 μηνών.

Τώρα το πρωί πίνει μόνο ξένο γάλα από 150 μέρχρι 220ml, όπως της έρθει κάθε φορά. Μέσα στην ημέρα τρώει στέρεες τροφές και το βράδυ που πίνει γάλα δεν δέχεται ξένο γάλα, θέλει μόνο να θηλάζει. Το πρόβλημα είναι ότι εμένα μου έχει σταματήσει τελείως το γάλα και ουσιαστικά χάνει ένα γεύμα την ημέρα. Το άγχος μου είναι ότι το βάρος της τους τελευταίους 2,5 μήνες είναι σταθερό. Τι μπορώ να κάνω; Έχω δοκιμάσει να την θηλάσω περισσότερες φορές μέσα στην μέρα για να ξανάρθει το γάλα μου αλλά δεν έγινε τίποτα. Πως μπορώ να την πείσω να πίνει ξένο γάλα το βράδυ; Μήπως να της δίνω κάτι να φάει αντί του γάλατος;

Είναι τρεις και τους λατρεύω.

κοριτσια να με παλι ειμαι σε μαυρα χαλια θα ηθελα παλι την βοηθεια σας ο μικρος 19 μηνων πλεον μετα απο αποιρες προσπαθειες αποθηλασμου εχει τρεις μερες που δεν ειχε παρει την πρωτη μερα ελειπα λογω υγειας νοσοκομειο οποτε αναγκαστηκε και κοιμηθηκε αργα το βραδυ με πολυ κλα μα στον πατερα του ξενο γαλα αρνητε πεισματικα δεν περνει ουτε μπουκαλι και με το καλαμακι τον ξεγελαμε 2 .3 γουλιες τηνδευτερη μερα παλι ελειπα στην μαμα μου το βραδυ γυρισα και εκλεγε και με ζητουσε συνεχεια η πεθερουλα μου μου ειπε αφου μια μερα δεν πηρε θα τα καταφερουμε και θα σταματησουμε με εγδαρε στην κυριολεξια ο μικρος με δαγκωνε και τραβουσε την μπλουζα μου φωναζωντας μαμα τσιτσι μετα η πεθερουλα μου ειχε την καλη ιδεα να βαλω ξιδι οποτε λεγοντας του φαρμακο μαμα ποναει δεν θα το θεληση ετσι και με καναν σαλατα οταν τραβηξε ξινιστικε και εγινε ακομα πιο νευρικοςς το κακο ειναι οτι δεν κοιματεεεεεεε το μεσημερι καθολου και τοο βραδυ με δραματα τον βαζω στο κρεβατι του δινω στσηθος που βραμαει ξιδιλα και αρνητε με αφηνει αλλα συνεχιζει να κλαιει...σημερα το μεσημερι ηταν το αποκορυφομαμε εγδαρε και και με καταδαγκωσε τον εβαλα και τιμωρια στο κρεβατακι του να κλαιει για κανενα δεκαλεπτο επειδη με κτυπουσε αλλα εσκασε στο κλαμα ημουν ετοιμη να λυγησω παλι αλλα ο καιρος πλησιαζει και θα πρεπει να παει παιδικο και εγω δουλεια σεπτεβριο οποτε δεν εχω και πολλα περιθωρια με τρωνε οι τυψεις που τον ταλαιπωρο αλλα τη να κανωωωωπροσπαθαμε εδω και καιρο αλλα τπτ ////...αυτο με το ξιδι το θεωρω βασανηστηριο αλλα ψιλο επιασε το απομακρυνη και τωρα δεν φωναζει τσιτσι αλλα νανι δεν μπορει να κοιμηθει με αλλον τροπο οσο με το γαλα δεν το κοβω να πινει ξενο με τπτ προσπαθα εδω και 9 μηνες περιπου να κανουμε αποθηλασμο σταδιακα αλλα δεν τα καταφερααμε τωρα ολοι μου λενε να μην κανω πισω να μην το δωσω οσο και να κλαιει αλλα ποσο να καταφερω να αντεξω η μαναα σημερα το μεσημερι αφου ελεψε ποση ωρα ζητησε καραμελα του την εδωσα την κρατησε και κοιμηθηκε και ενω ημουν ετοιμη να λυγησω αισθανθηκα οτι τα καταφερα κοριτσια κανω λαθοι το ξερω αλλα τα κανω και για τους δυο μας πρεπει να φυγει απο πανω μου μεχρι τωρα δεν καθοταν ουτε στον μπαμπα του αλλα τωρα αρχισε και καθετε να φανταστητε οι π-ιο πολλες ωρες που ειμασταν μακρυα ηταν τωρα που μπηκα νοσ.μειο.... θα ηθελα την γνωμη σας.....

Τι να σου πουμε βρε μπουμπουλιθρα,εχεις παρει ηδη τις αποφασεις σου,εμεις τι να σου πουμε??

Ειλικρινα ψυχοπλακωθηκα και νομιζω θα σταματησω να μπαινω στο τοπικ του αποθηλασμου.:roll:

Προσωπικα δεν υπηρχε περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο να αφησω πεθερα ή μαμα να μου πουνε τι θα κανω με το ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ,επισης δεν θα αποθηλαζα με αυτο το τροπο (ξυδι) δε μπα να φτανε και 20 χρονων και να θηλαζε ακομα.

Επισης ο παιδικος και η δουλεια δεν ειναι εμποδιο για το θηλασμο.

Τελος πιστευω ολα τα μωρακια ειναι προσκολλημενα με τη μαμα τους μεχρι μια ηλικια ασχετος αν θηλαζουν ή οχι.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Aggela 32 κι εγώ αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με εσένα, ώσπου δοκίμασα να της δώσω το βραδινό ξένο γάλα δίχως φως στο δωμάτιο, πάντα μέχρι τότε χρησιμοποιούσα ένα πολύ χαμηλό φωτισμό και σκέφτηκα να δοκιμάσω το αντίθετο, δεν ξέρω αν τυχαία από εκεί και μετά άρχισε να πίνει γάλα ή όντως βοήθησε αυτό.....

Πάντως και μένα έχει διακυμάνσεις στην ποσότητα γάλακτος που θα πιει, είναι 11 μηνών και ο αποθηλασμός μας ξεκίνησε πρίν 1,5 περίπου μήνα, α΄λλοτε πίνει 250 γρ άλλοτε 200 άλλοτε 140 και προχθές βράδυ αρνήθηκε πεισματικά να πιει γάλα οπότε κοιμήθηκε νηστική.......φταίει ίσως και η ζέστη.....μπορεί!!

Καλή συνέχεια και υπομονή!!!

maria x ευχομε να πας οσο πηγα εγω 19 ολοκληρους μηνες χωρις καμια βοηθεια απο κανεναν και οχι μονο τους κανει 1000 μηνες θηλασμου απο εκει και περα εχω ενα ακομα παιδι και ζω μονη χωρις καμια βοηθεια απο σεπτεμβριο πρεπει να παει παιδικο και εγω δεν καταφερα να να τον κανω να απεξαρτητοποιηθει τον πηγα παιδικο δοκιμαστικο τρεις μερες και εκλαιγε ουρλιαζεεεεε και δεν καθον με τπταπο την αλλη εγω πρεπει να παω σε δουλεια γιατι απλα πρεπει εαν εφτανες και εσυ εδω που εφτασα εγω πιστευω τα ιδια λαθοι θα εκανες.....εχω προσπαθησει με πολλους τροπους και και οπως μου ελεγαν οι συμβουλη θηλασμου αλλα τπτ αποτελεσμα το παιδι μου δεν θα παρει ποτε αλλο γαλα και αυτο γιατι εγω του εμαθα αυτο εαν του εδινα και συμπληρωμα και δεν το ειχα τοσο επανω μου ολα θα ηταν καλυτερα....εαν διαβαζα και εγω πριν κατι τετοιο θα το εκρινα οταν ακομα ηταν 8 μηνων τωρα απλα βλεπω πως καλος η κακος πρεπει να γινει απο το να τον αφησω μια ενα μηνα σε εναν ξενο χωρο παιδικο και να μην τον ακουω προτιμιο να το περασουμε μαζιιιι γιατι και για μενα ειναι δυσκολο... οταν γυρισα αποτο νοσοκομειο ημουν ρακος γιατι ειμασταν μακρυα και δεν ηξερα τι περασε το αγγελουδι πρωτη μερα μακρυα μου οι γιατροι μου με ειπαν οτι απλα δεν πρεπει να θηλασω και με εβγαλαν νωριτερα με κουρτιζονουχα και αντισταμινικα μετα απο αλεργικο τουλαχιστον για μια βδομαδακαι να πεταω το γαλα εσυ πως θα το αντιμετωπιζες;;ωραια ειναι να κρινουμε αλλα να μπαινουμε λιγο στην θεση του αλλουυυ...

κατ'αρχήν όπως δεν είδες η Μαρία Χ θηλάζει 20 μήνες...

δεύτερον δεν νομίζω ότι σε έκρινε...

επειδή και εγώ θηλάζω ακόμη και επειδή και εγώ έχω προσπαθήσει να αποθηλάσω να σου πω δυο τρία πραγματάκια που ίσχυσαν σε μένα...

εγώ την πήγα στον παιδικό σταθμό από 12 μηνών...τότε ιδίως θήλαζε ακατάπαυστα

όταν όμως ήταν στο σταθμό, με την εναλλαγή των στερεών γευμάτων δεν της έλειπε το στήθος...

μόνο όταν το παιδί είναι κοντά στη μαμά το ζητά συνεχώς...

επίσης στο σταθμό της έμαθαν να πίνει γάλα (ξένο) από το μπιμπερό που σε εμένα το πέταγε..

επειδή και μένα μου είπαν διάφορα (κατά την γνώμη μου απαράδεκτα) βάλε ξύδι, λεμόνι , πιπέρι στο στήθος, η γνωμη μου είναι να αφήσεις το μωρό μόνο του να αποφασίσει και όσο τραβήξει...να δεις που θα τα πάει μια χαρά στο σταθμό....

και αποθηλασε επιτελους!

Τι να σου πουμε βρε μπουμπουλιθρα,εχεις παρει ηδη τις αποφασεις σου,εμεις τι να σου πουμε??

Ειλικρινα ψυχοπλακωθηκα και νομιζω θα σταματησω να μπαινω στο τοπικ του αποθηλασμου.:roll:

Προσωπικα δεν υπηρχε περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο να αφησω πεθερα ή μαμα να μου πουνε τι θα κανω με το ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ,επισης δεν θα αποθηλαζα με αυτο το τροπο (ξυδι) δε μπα να φτανε και 20 χρονων και να θηλαζε ακομα.

Επισης ο παιδικος και η δουλεια δεν ειναι εμποδιο για το θηλασμο.

Τελος πιστευω ολα τα μωρακια ειναι προσκολλημενα με τη μαμα τους μεχρι μια ηλικια ασχετος αν θηλαζουν ή οχι.

πως δεν ειναι εμποδιο οταν το παιδι δεν περνει μπουκαλι και δεν κοιματε με κανεναν αλλο τροπο εκτος απο το στηθος ο δικος μου μετα τον χρονο λογω δοντιων αυξησε τους θηλασμους του εγω θα τον περνω 4 το απογευμα μεχρι τοτε το παιδι θα περασει τον γολγοθα του μεχρι να συνηθισει μονο του...2 ναι αλλα ειτε θελεις να το παραδεκτης ειτε οχι τα παιδια που θηλαζουν και δεν περνουν μπουκαλι απο αλλον ειτε μητρικο ειτε ξενο ειναι πιο προσκολημενα και εχω μεγαλυτερο δεσιμο με την μαμα ....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...