Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Όλα έγιναν μόνα τους και μάλιστα εκτός από την πάντα που έγινε ξαφνικά, τα υπόλοιπα δεν θυμάμαι πότε ακριβώς έγιναν!

Ναι, πρόσεξα κι εγώ ότι κάνουνε μερικά βήματα σιγά-σιγά (σε μας ήτανε ο αποθηλασμός και να κοιμάται μόνος) και μερικά ξαφνικά και απότομα, όπως η πιπίλα: όταν πήγα στο μαιευτήριο να γεννήσω ο γιος μου κοιμότανε με δύο πιπίλες (μια στο στόμα και μια στο χέρι) και τέσσερεις μέρες μετά, όταν επέστρεψα στο σπίτι δεν ήθελε ούτε ζωγραφιστή να τη δει την πιπίλα!

Ελπίζω ότι απότομα θα γίνει και η πάνα (δεν έχει δείξει σημάδια ετοιμότητας ακόμη) γιατί πολύ απλά βαρέθηκα να ακούω διάφορα από διάφορους και εκνευρίζομαι αφνάνταστα όταν λένε στο μωρό "φύγε γιατί βρωμάς!". :?

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ίριδα, αν προσέξεις το δεύτερο τικεράκι μου θα καταλάβεις οτι καθόλου μακριά δεν είμαι απ'τη μέρα της γέννας... και για άλλη μιά φορά παίρνεις τα λόγια μου προσωπικά και δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Δε θα πω πιά τίποτα άλλο.

Sonar, σ'ευχαριστώ που μοιράζεσαι την εμπειρία σου. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι μητέρες που λένε οτι δέχτηκαν υποστήριξη.

δυστυχως αισθανθηκα οτι ηταν προσωπικη η επιθεση σου και χωρις μαλιστα να καταλαβω την αιτια για ολο αυτο που ξεκινησε... αν ολη σου αυτη η προσπαθεια με τις απαντησεις-ανταπαντησεις ηταν να βοηθησεις δε ξερω κατα ποσο το πετυχες....

Γράφω μόνο για να πω ότι η τελευταία σου πρόταση είναι αβάσιμη. Δεν δημιουργείται "ένταση" επειδή κάποια θέλει να αποθηλάσει, αλλά επειδή μπορεί να υποστηρίζει (με περίσσιο σθένος πολλές φορές) πράγματα που είναι αποδεδειγμένα ανακριβή.

Στον αντίποδα είναι το δικό μου παράδειγμα, που έφτασα σε σημείο να μην θέλω να θηλάσω ούτε ένα λεπτό ακόμη και αισθανόμουν πραγματικά απελπισμένη με ένα παιδί που συνεχώς απαιτούσε το στήθος. Έγραψα ένα ποστ γεμάτο αρνητικά συναισθήματα και το μόνο που έλαβα ήταν υποστήριξη. Πραγματικά με βοήθησαν να καταλάβω τί ήταν αυτό που μου συνέβαινε και τελικά, αυτό ήταν που χρειαζόμουν εκείνη την στιγμή.

καταρχας ευτυχως που υπαρχουν ατομα εδω μεσα που βλεπουν οταν γραφονται ανακριβιες και τις διορθωνουν... αλλιως δε θα ειχε νοημα και το φορουμ... και να μιλησω για μενα (αν αναφερεσαι σε μενα) ποτε δεν υποστηριξα με περισσειο σθενος οπως λες κατι το οποιο ειναι ανακριβες...

ευχαριστως να δεχτω οτι ειναι ευκολοτερο για ενα παιδι να αποθηλασει στην ηλικια των 3-4 ετων εφοσον βλεπω οτι υπαρχουν αξιολογες ερευνες που το υποστηριζουν οπως αναφερουν τα πιο εμπειρα κοριτσια παραπανω...

και μια διευκρινιση,υποστηριξη ελαβες ωστε να συνεχισεις το θηλασμο αποτι λες, οχι στο να αποθηλασεις...

Αγαπητή Χλόη μου, μην διαβάζω τέτοια.

Να συνεχίσεις καλή μου.:D

Εγώ εαν δεν ήσουν εσύ και κάποιες άλλες κοπέλες δεν θα είχα θηλάσει ποτέ :(

Εγώ προσωπικά σε ευχαριστώ για όλα και ναι συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις, με εκφράζουν!!!

αυτο πραγατικα ηταν εντελως εκτος θεματος γιατι ποτε δεν ειπωθηκε οτι δεν βοηθανε απιστευτα τα κοριτσια στο θεμα του θηλασμου!!!! και αν δειτε και τα δικα μου ποστ παλιοτερα που ειχα προβλημα με βοηθησα πολυ και αν δεν ηταν το φορουμ και τα μελη του δεν θα ειχα θηλασει ουτε 1 βδομαδα.........

Το αντίθετο! Γνωρίζω παρα πολλές μητέρες που θήλασαν-θηλάζουν για τη δική τους ευκολία, μέσα σε αυτές είμαι κι εγώ.

μα μεσα σε αυτες ειμαι και εγω!!!!!!!!!! αν διαβασεις ολο το ποστ μου γραφω οτι τις πρωτες μερες μετα τη γεννα που οι δυσκολιες ηταν πολλες (οπως και για τις περισσοτερες νομιζω) η ευκολη λυση για μενα (οχι για το μωρο ομως) θα ηταν να πιει ξενο γαλα.... μετα ομως απο αυτα που ειχα διαβασει εδω το παλεψα και τα καταφερα!!! μετα μερικες μερες η ευκολια του θηλασμου ηταν απιστευτη... και εαν πρωτα ο θεος αποκτησω κι αλλλο παιδακι εχω σκοπο να προσπαθησω να το θηλασω ακομη περισσοτερο....

WLFfp2.png XI11p2.png

και να τελειωσω με αυτο

προσωπικά εγώ πήρα κουράγιο με αυτό που είπε η ΙΡΙΔΑ, να συνεχίσω τον θηλασμό και να μην αγχώνομαι για την ώρα του αποθηλασμού. ΙΡΙΔΑ σε ευχαριστώ κοπέλα μου, αν είναι τόσο εύκολο για το μωράκι σου μπορεί να είναι και για το δικό μου όταν έρθει η ώρα maw. Μου δίνεις φτερά να πετάξω πιο μακριά:)

αυτος ηταν και ο σκοπος μου... να δωσω θαρρος σε καποια κοπελα ΟΤΑΝ καποια στιγμη θελησει να αποθηλασει... θα διαβασει οτι κι εχω ειχα αγωνιες για το πως θα αποθηλασουμε αλλα τελικα εγινε πραξη χωρις να το πολυκαταλαβω....

τωρα αν ακομη νομιζετε οτι ηθελα σκοπιμα να παραπληροφορησω τις κοπελες που διαβαζουν, για οποιοδηποτε οφελος προσωπικο ή αλλο, τοτε καλυτερα να αναφερετε τα μυνηματα μου στους administrator....

WLFfp2.png XI11p2.png

αυτο πραγατικα ηταν εντελως εκτος θεματος γιατι ποτε δεν ειπωθηκε οτι δεν βοηθανε απιστευτα τα κοριτσια στο θεμα του θηλασμου!!!! και αν δειτε και τα δικα μου ποστ παλιοτερα που ειχα προβλημα με βοηθησα πολυ και αν δεν ηταν το φορουμ και τα μελη του δεν θα ειχα θηλασει ουτε 1 βδομαδα.........

Ό,τι έγραψα δεν είχε καμία σχέση με σένα , κακώς το συνέδεσες μαζί σου.

Απλά αισθάνθηκα κάπως την Χλόη και έγραψα ό,τι έγραψα.

Συμφωνώ σε όλα μαζί της χωρίς να διαφωνώ μαζί σου :?

Πιστεύω πως τόσο ο θηλασμός όσο ο αποθηλασμός έχουν τις αρχές τους και η αντιμετώπιση και των 2 επηρεάζονται από τους ίδιους παράγοντες, που συμβάλλουν είτε στην θετική έκβαση είτε στην αρνητική έκβαση και των 2.

Και επίσης να πω πως όλες είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο και κάποιες φορές λέγονται αλήθειες, απλά για να υπάρχει σωστή ενημέρωση και όχι για να μειώσουν κάποια μητέρα. Ό,τι λέγεται λέγεται καλοπροαίρετα.

Να χαίρεσαι το παιδάκι σου ( έχει γενέθλια την ίδια μέρα με την κόρη μου):)

Θήλασα το γιο μου 6 μήνες. Αυτό ήξερα τότε ότι πρέπει να κάνω. Πουθενά (όχι ότι είχα ψάξει κιόλας) και από κανέναν δεν είχα ακουσει για τα οφέλη του μακροχρόνιου θηλασμου. Το θεωρούσα αυτονόητο ότι θα θηλάσω, και ξεπέρασα τις δυσκολίες της αρχής, με υποστήιξη από το περιβάλλον μου αλλά χωρίς γνώση. Ο παιδίατρός με υποστήριξε στο θηλασμό και ποτέ δεν μου έδωσε λάθος οδηγίες, αλλά ούτε και παραπάνω πληροφορίες κι εγώ δεν ρωτούσα. Όταν εγώ το αποφάσισα με υποστήριξε και στον αποθηλασμό. Ποτέ δεν μου είχε προτείνει συμπλήρωμα μέχρι που εγώ ζήτησα οδηγίες για ξένο γάλα. Αποθηλάσαμε σταδιακά και σχετικά εύκολα.

Όταν ο γιος μου ήταν ~1 έτους και ο θηλασμός πολύ μακρινός πια, ανακάλυψα το φόρουμ. Άρχισα να διαβάζω διάφορα, μεταξύ των οποίων και για το θηλασμό.

Στην αρχή όλες αυτές οι κοπέλες με τα breastfeeding τικεράκια που θήλαζαν πολύ καιρό μου φαινόντουσαν κάπως. Και πραγματικά θεωρούσα υπερβολικές τις απαντήσεις τους, ειδικά στα θέματα αποθηλασμού.

Ανακάλυψα την ύπαρξη της Αγλαϊας και άρχισα να παρακολουθώ τις απαντήσεις της σε οποιοδήποτε θέμα. Διάβασα τις οδηγίες του ΠΟΥ και της Αμερικάνικης Παιδιατρικής Ακαδημίας.

Μου πήρε αρκετό καιρό να ανατρέψω το στερεότυπο που είχα στο μυαλό μου.

Η κόρη μου είναι 15 μηνών, θηλάζουμε ακόμα και αν και είμαι σε φαση που ο αποθηλασμός περνάει πολύ συχνά από το μυαλό μου δεν το έχω πάρει ακομα απόφαση. Κάθε μέρα που περνάει βλέπω στην πράξη πόσο σημαντικό είναι αυτό που κάνουμε και για τις 2 μας και απλά συνεχίζω.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Και επίσης να πω πως όλες είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο και κάποιες φορές λέγονται αλήθειες, απλά για να υπάρχει σωστή ενημέρωση και όχι για να μειώσουν κάποια μητέρα. Ό,τι λέγεται λέγεται καλοπροαίρετα.

Έτσι ακριβώς είναι Αρχοντούλα! Και δεν ήταν καθόλου εκτός θέματος η δημοσίευσή σου. Όταν ένας άνθρωπος ενδιαφέρεται να βοηθήσει άλλους, δε μπορεί ξαφνικά να θέλει να θίξει και να πληγώσει.

Να 'σαι καλά :)

Έτσι ακριβώς είναι Αρχοντούλα! Και δεν ήταν καθόλου εκτός θέματος η δημοσίευσή σου. Όταν ένας άνθρωπος ενδιαφέρεται να βοηθήσει άλλους, δε μπορεί ξαφνικά να θέλει να θίξει και να πληγώσει.

Να 'σαι καλά :)

:-D:-D:-D:-D

Εσύ να είσαι καλά με τα ζουζούνια σου!!!

Και να συνεχίσεις να μας στηρίζεις :)

......

Η εμπειρία μου είναι ακριβώς η αντίθετη, γιατί ο γιος μου θήλαζε σαν μανιακός όταν ήτανε μικρούλης στο σημείο που φοβόμουνα ότι θα φθάσει τα 5 και θα θηλάζει!

Με εξέπληξε όμως όταν αποφάσισε να αποθήλασει από μόνος του, προφανώς γιατί γι' αυτόν ήτανε η κατάλληλη στιγμή.

........

Αγαπητη φίλη,

Σε τι ηλικία λες ότι "θήλαζε σαν μανιακός;"

Σε ρωτάω διότι η μικρή μου είναι 18 μηνών και όπου με βρει θηλάζει.

Τώρα που έχω άδεια και είμαι και τα πρωινά κοντά της, θηλάζει εκτός από τις 6πμ και στις 9πμ και μετά το φρούτο στις 11πμ και μετά το φαγητό στις 2.30-3μμ για να κοιμηθεί και το απόγευμα στις 6μμ πριν την κρεμα και το βράδυ στις 10μμ πριν κοιμηθει. Και την άλλη μέρα πάλι από την αρχή. Είμαστε υπερβολικές;

40+mama

.pngy3DLp3.png

Είμαστε υπερβολικές;

40+mama

Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης παρά μόνο μέσα στην ανάπτυξη του ίδιου του παιδιού. Για παράδειγμα, η κόρη μου μέχρι τα 2.5 θήλαζε τόσες φορές που έχανα το μέτρημα (όχι ότι μετρούσα, αλλά ήταν σίγουρα πάνω από 10). Στα 3.5 θήλαζε 6-7 φορές και εδώ και λίγους μήνες, θηλάζει 1-2, βαριά 4 φορές, σπάνια περισσότερες. Άλλα παιδιά θηλάζουν λιγότερες φορές από μικρά και το κρατούν σταθερό, μέχρι να αρχίσει η πιο έντονη φάση του φυσικού απογαλακτισμού, όπου είναι απρόβλεπτα τα πράγματα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Η δική σου αλήθεια μπορεί να διαφέρει από την αλήθεια του άλλου...Όπως λέει και η AGE, ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ (πολύ επιτυχημένο AGE!!).

Επίσης η εντύπωση που έχω και εγώ από μητέρες που έχουν θηλάσει είναι ό,τι το παιδί όσο μεγαλώνει αποχωρίζεται πιο δύσκολα το στήθος και όσα το δένουν με αυτό...Δεν είναι καθόλου παράλογο καια παράξενο...Το παιδί καταλαβαίνει, αντιλαμβάνεται καλύτερα και ζητάει τα κεκτημένα...Εσύ η ίδια το είπες...

κι εγω απο μητερες που ξερω και εχουν θηλασει γνωριζω οτι εκαναν πιο ευκολα την μεταβαση και αποχωριστηκαν το στηθος, βαζοντας στη θεση του τις πολλες αγκαλιες, τις δραστηριοτητες κλπ

για αυτο και συμφωνω με την χλοη που προσπαθησε να τονισει οτι μπορουν να δημιουργηθουν λαθος εντυπωσεις.

και πιστευω οτι πρεπει να τονιζουμε καποια πραγματα γιατι υπαρχουν πολλες μανουλες που με βιασυνη λογω ελλειψης χρονου διαβαζουν αποσπασματικα τις διαφορες ενοτητες και μπορουν ευκολα να οδηγηθουν σε λαθος συμπερασματα.

εμεις καμια φορα, εχοντας την δικη μας προσωπικη εμπειρα, δεν αναλυουμε σε βαθος οταν καταθετουμε την εμπερια μας σε καποιο ποστ κ αυτο συνηθως αφηνει κενα στην σωστη πληροφορηση.

προσωπικα οσες φορες το εχω κανει αυτο και με εχουν (πολυ σωστα) διορθωσει τα κοριτσια του φορουμ, δεν εχω διαμαρτυρηθει γιατι κατανοω οτι γινεται για τους παραπανω λογους που σας ανεφερα.

για τις αποχρωσεις συμφωνω

Διαφημίσεις

Protoula για ποια ηλικία μιλάς??Για τα 1-2 χρόνια ή για τα 3-4? Γιατί όσο πλησιάζει στον φυσικό απογαλακτισμό το παιδί μάλλον είναι ευκολότερο να αποκοπεί από το στήθος. Πρέπει να μιλάμε για τα ίδια πράγματα για να είναι σωστή η σύγκριση.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Καλησπερα!

θελω να ρωτησω αν οταν εννοουμε αποθηλασμο μιλαμε για τελειως διακοπη θηλασμου ή μειωση θηλασμων.

διοτι θελω να ρωτησω πως να μειωσω απο 3 θηλασμους

(πρωι μεσημερι βραδυ) σε 2 και σταδιακα σε εναν.

Τυπικά, ο αποθηλασμός είναι μια διαδικασία που αρχίζει με την εισαγωγή των στερεών τροφών.

Πόσο γρήγορα θέλεις να αποθηλάσεις;

Αργα. δεν βιαζομαι. 1 γευμα το εξαμηνο.

τωρα που χρονιζει να διατηρησουμε 2 θηλασμους, 1,5 χρονων να θηλαζουμε μονο μια φορα και 2 να σταματησουμε.

εκτος αν μεχρι τοτε μεινω εγκυος.

αυτος ειναι ο βασικος λογος που θελω να αποθηλασω.Αν μεινω εγκυος μετα δεν εχω προβλημα για παραλληλο θηλασμο.

Γεια σας κι απο μενα

το μωρο μου ειναι 10,5 μηνών και τη θηλάζω. συγκεκριμένα τους τελευταίους 3 μήνες τη θηλάζω μόνο πρωί και βράδυ και εδώ και 2 εβδομάδες μετά το θηλασμό της δίνω και ξένο γάλα (πίνει περίπου 120- 150 ml). Τις επομενες μέρες σκε΄φτομαι να κόψουμε τον ένα θηλασμό και να τη θηλάζω μόνο μια φορά την ημέρα δίνοντας της αμέσως μετά συμπλήρωμα για 10 με 15 μέρες και μετα να σταματήσουμετ ο θηλασμό και να της δίνω μόνο ξένο γάλα. Είναι οκ? Τι λέτε κ. Αγλάια????

ΔΕΝ ΘΕΛΩ να πάρω χάπια και η γιατρός μου είπε από το τηλέφωνο ότι για να μην δημιουργηθούν γρομπαλάκια καλό θα ήταν παρό όλο που αποθηλάζω φυσικά να τα πάρω στο τέλος.....

ΑΠό αυτά π ου διάβασα στο φορουμ κατ΄λαβα ότι για καιρό θα εκκρίνεται λίγο γάλα, οπότε θα σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν υπολείμματα γάλακτος, αλλά αυτό τελικά είναι φυσιολογικό. ΑΥτά τα υπολείμματα από τη στιγμή που δεν δημιουργούν πρήξιμο στο στήθος και άρα δεν τα καταλαβαίνουμε , είναι αθώα??? τι προβλήματα μπορεί να μας δημιουργήσουν?

Τέλος , αν περιορίζοντας το θηλασμό στο ένα γεύμα και μετά καθόλου (όπως σας περιέγραψα πιο πάνω) και κάποια στιγμή νιώσουμε την ανάγκη για αποσυμφόρηση, ειναι καλύτερο να βγάλουμε το γάλα με το θήλαστρο, να μην το βγάλουμε καθόλου και να βάλουμε ένα σφιχτό σουτιέν? Εδώ και 3 μήνες που το μωρό θηλάζει μόνο πρωί και βράδυ δεν ένιωσα τέτοια ανάγκη, αλλά κόβοντας σταδιακά και αυτά τα δυο γεύματα, αναρωτιέμαι μήπως χρειαστεί....

Επίσης να σας πω ότι από τον 8ο μήνα του θηλασμού και ε΄πειτα (μέχρι τώρα δηλαδή ) μου έρχεται περίοδος.

Μακροσκελές μήνυμα το ξέρω........κ. Αγλαία θα εκτιμούσα πολύ μια απάντηση σας!!!

Διαφημίσεις

Αργα. δεν βιαζομαι. 1 γευμα το εξαμηνο.

τωρα που χρονιζει να διατηρησουμε 2 θηλασμους, 1,5 χρονων να θηλαζουμε μονο μια φορα και 2 να σταματησουμε.

εκτος αν μεχρι τοτε μεινω εγκυος.

αυτος ειναι ο βασικος λογος που θελω να αποθηλασω.Αν μεινω εγκυος μετα δεν εχω προβλημα για παραλληλο θηλασμο.

Εφόσον δεν βιάζεσαι, για τέτοιο διάστημα μπορείς να αφήσεις το μωρό να αποφασίσει. Με τρεις θηλασμούς μειώνεται το γάλα μετά από κάποιο διάστημα και ίσως θελήσει να κόψει μόνο του κάποιον θηλασμό. Αλλιώς, διαλέγεις το θηλασμό που είναι πιο εύκολο να κόψεις και ακολουθείς τις τακτικές που έχουν περιγραφεί στα άλλα ποστ του αποθηλασμού (αντιπερισπασμός, αναβολές, φρέσκο γάλα ή όποιο γάλα επιλέξεις συζητώντας με τον παιδίατρο κοκ). Σε τακτικές που στοχεύουν σε πιο γρήγορους αποθηλασμούς, αποφεύγουμε να κόβουμε πάνω από έναν θηλασμό την εβδομάδα. Οπότε έχεις μπροστά σου μεγάλα περιθώρια. Επίσης, ίσως να υπάρξουν προσωρινά πισωγυρίσματα, πχ το παιδί να βγάζει δόντια ή να έχει κάποια ίωση και να θέλει να θηλάζει περισσότερο και να αποφασίσεις να ικανοποιήσεις προσωρινά την ανάγκη αυτή και κατόπιν να επανέρχεσαι με σταδιακή διακοπή των ενδιάμεσων θηλασμών.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλημέρα..

τελικά η μικρή πίνει με το εκπαιδευτικό ποτήρι. Και την Παρασκευή κόψαμε και τον βραδινό θηλασμό (αφού είχαμε κόψει 1 βδομάδα τον πρωινό) όμως χθές το πρωί είχα ενόχληση στα στήθη σμου στον πάνω αδένα έκανα ένα μπάνιο και έβγαλα λίγο γάλα με το χέρι και απο τα δύο...έκανα καλά?..μήπως θα χω πρόβλημα? έχω προβληματιστεί πολύ!!!

nNJMp3.png

14rjp3.png

Aν σκεφτομασταν τη δικη μας ευκολια δε θα θηλαζαμε καθολου

επεμβαινω στην συζητηση γιατι θεωρω οτι πρεπει να σου διευκρινησω οτι αυτη ειναι καθαρα ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ. προσωπικα για μενα η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΚΟΛΙΑ ηταν ο θηλασμος, κι ας περασα κι εγω πολλα πολλα πολλα "δυσκολα" σταδια.

αρα καλο θα ηταν να μην γενικευουμε, αλλα να διευκρινιζουμε οτι αυτα που γραφουμε αντικατορπτριζουν μονο τις προσωπικες μας αποψεις:D

Protoula για ποια ηλικία μιλάς??Για τα 1-2 χρόνια ή για τα 3-4? Γιατί όσο πλησιάζει στον φυσικό απογαλακτισμό το παιδί μάλλον είναι ευκολότερο να αποκοπεί από το στήθος. Πρέπει να μιλάμε για τα ίδια πράγματα για να είναι σωστή η σύγκριση.

σιγουρα οσο πλησιαζει στον φυσικο αποθηλασμο ειναι ευκολοτερα τα πραγματα

αλλα

το ποτε ειναι ο φυσικος αποθηλασμος του καθε παιδιου διαφερει!

δεν μπορουμε να βγαλουμε συμπερασματα γενικα πιστευω, ουτε για την συμπεριφορα καποιου παιδιου στον θηλασμο ουτε και στον αποθηλασμο.

διαβαζοντας το φορουμ μας εχω καταλαβει οτι σε καθε δεδομενη στιγμη και εκαστοτε προβληματισμο μιας οποιαδηποτε μανουλας δεν υπαρχει σχεδον ποτε καποια απαντηση εξατομικευμενη. παντα ολες οι μανουλες καταθετουν βαση της δικης τους εμπειριας η των δικων τους επιστημονικων γνωσεων προτασεις που πιστευουν οτι μπορουν να βοηθησουν να λυθει ο εκαστοτε προβληματισμος.

κανενας δεν ειναι απολυτος, εκτος κι αν αναγραφονται ανακριβιες.

(δεν ξερω αν σας μπερδεψα τωρα:D)

αρα καλο θα ηταν να μην γενικευουμε, αλλα να διευκρινιζουμε οτι αυτα που γραφουμε αντικατορπτριζουν μονο τις προσωπικες μας αποψεις:D

νομιζα οτι ειναι ευνοητο οτι αυτα που γραφω ειναι προσωπικη μου αποψη αφου τα γραφω εγω.... αρα αυτα που γραφεις εσυ ειναι δικη σου αποψη και αυτα που γραφει ο ταδε ειναι δικη του αποψη.... αλλα ειπαμε καθε λεξη που γραφουμε πρεπει να σκεφτομαστε οτι μετα θα περασει απο ανακριτικη επιτροπη.....

WLFfp2.png XI11p2.png

βρε ιριδα μου γιατι το λες αυτο? δεν ειναι ανακριτικη επιτροπη, απλα οπως ξαναεγραψα κ πιο πανω, μερικες φορες ο τροπος που εκφραζουμε τις αποψεις μας και τις εμπειριες μας αφηνει περιθωρια (αθελα μας) για την δημιουργια λαθος εντυπωσεων.

αυτο ειναι ολο

κανεις δεν ειναι εναντιον σου η σε οποιαδηποτε αλλη μανουλα θελει να αποθηλασει

και παντοτε δινονται οι σωστες συμβουλες για τον φυσικο αποθηλασμο χωρις χαπια

θα δεις κι εσυ απο την εμπειρια σου οτι οταν ερθει η ωρα, θα θελησεις να γραψεις καποιο ποστ για να βοηθησεις καποια μανουλα που θα θελει να αποθηλασει, και θα προσπαθεις να βρεις τις καταλληλες λεξεις για να γραψεις, ωστε να μην υπαρξει απολυτως καμια παρανοηση.

φιλακια

το κοριτσάκι μου είναι τώρα 11μηνών με αλλεργία στο αγελαδινο γαλα. θήλάζω από την αρχή έως σήμερα και εχουμε μπει σε στερεες τροφές( φρουτα, κοτοπουλο γαλοπουλα, κατσικι, ολα τα λαχανικα, αυγό) ττα οποια δεχεται με μεγαλη ευχαριστηση. δεχεται και μπουκάλι γιατί από ημέρων που ετρεχα για χαρτια στο ικα το εβγαζα με θηλαστρο και την ταιζε η μητερα μου με μπουκαλι. το βραδυ όμως θελει στήθος και επισης ξυπναει ανα 4ώρες το βραδυ και θέλει στηθος. απο τον αλλο μηνα θα ξεκινησουμε σιγα σιγα υποαλλεργικο και μετά αγελαδινό. με το στηθος τα βραδυα τι θα γινει ή οταν εχει εντονη γκρίνια και θελει μονο το στηθος μου?? γιατι πλεον δειχνει, τραβαει μπλουζα ξερει. πως και ποτε αποθηλαζουμε σε αυτήν την κατασταση??

αναμενω απαντήσεις σας και ευχαριστώ

σιγουρα οσο πλησιαζει στον φυσικο αποθηλασμο ειναι ευκολοτερα τα πραγματα

αλλα

το ποτε ειναι ο φυσικος αποθηλασμος του καθε παιδιου διαφερει!

δεν μπορουμε να βγαλουμε συμπερασματα γενικα πιστευω, ουτε για την συμπεριφορα καποιου παιδιου στον θηλασμο ουτε και στον αποθηλασμο.

διαβαζοντας το φορουμ μας εχω καταλαβει οτι σε καθε δεδομενη στιγμη και εκαστοτε προβληματισμο μιας οποιαδηποτε μανουλας δεν υπαρχει σχεδον ποτε καποια απαντηση εξατομικευμενη. παντα ολες οι μανουλες καταθετουν βαση της δικης τους εμπειριας η των δικων τους επιστημονικων γνωσεων προτασεις που πιστευουν οτι μπορουν να βοηθησουν να λυθει ο εκαστοτε προβληματισμος.

κανενας δεν ειναι απολυτος, εκτος κι αν αναγραφονται ανακριβιες.

(δεν ξερω αν σας μπερδεψα τωρα:D)

Δεν μας μπέρδεψες καθόλου και συμφωνώ με αυτό που λες. Καθένας καταθέτει την προσωπική του άποψη και πιστεύω πως όποιος ζητάει συμβουλή γνωρίζει ό,τι καθένας θα απαντήσει με βάση την δική του εμπειρία. Δεν είμαστε επιστήμονες για να έχουμε χειροπιαστές έρευνες στα χέρια μας και να μιλάμε σαν ειδικοί, μανούλες που θηλάζουμε είμαστε και βιώνουμε τον θηλασμό η καθεμιά διαφορετικά ή και ίδια.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

βρε ιριδα μου γιατι το λες αυτο? δεν ειναι ανακριτικη επιτροπη, απλα οπως ξαναεγραψα κ πιο πανω, μερικες φορες ο τροπος που εκφραζουμε τις αποψεις μας και τις εμπειριες μας αφηνει περιθωρια (αθελα μας) για την δημιουργια λαθος εντυπωσεων.

αυτο ειναι ολο

κανεις δεν ειναι εναντιον σου η σε οποιαδηποτε αλλη μανουλα θελει να αποθηλασει

και παντοτε δινονται οι σωστες συμβουλες για τον φυσικο αποθηλασμο χωρις χαπια

θα δεις κι εσυ απο την εμπειρια σου οτι οταν ερθει η ωρα, θα θελησεις να γραψεις καποιο ποστ για να βοηθησεις καποια μανουλα που θα θελει να αποθηλασει, και θα προσπαθεις να βρεις τις καταλληλες λεξεις για να γραψεις, ωστε να μην υπαρξει απολυτως καμια παρανοηση.

φιλακια

protoula συγγνωμη για τον "τονο" μου... προφανως δεν διαβασες τι γραφτηκε στις προηγουμενες σελιδες.... απλα επειδη αναλυθηκαν πολυ εως πααααρα πολυ αυτα που εγραψα και οτι ηθελα υποτιθεται να δημιουργησω να λαθος εντυπωσεις (αν ειναι ποτε δυνατον) γιαυτο σου απαντησα....

δε ξερω για τους υπολοιπους που γραφουν εδω αλλα προσωπικα ποτε δε θελησα ουτε να δημιουργησω λαθος εντυπωσεις ουτε να επιτεθω σε καποιον.... κι εγω τη προσωπικη μου εμπειρια αποθηλασμου (χωρις χαπια) θελα να γραψω σε μια δυο φιλες που αισθανθηκα οτι το ειχαν αναγκη... τιποτα παραπανω.....

WLFfp2.png XI11p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...