Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

καλημερα σς. εμενα μου ειπε ο γιατρος οτι οταν αποφασισω να σταματησω το θηλασμο να του το πω για να μου δωσει χαπι γιατι αλλιως θα εχω ανωμαλιες με την περιοδο. το εχετε ακουσει ξανα αυτο?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημερα σς. εμενα μου ειπε ο γιατρος οτι οταν αποφασισω να σταματησω το θηλασμο να του το πω για να μου δωσει χαπι γιατι αλλιως θα εχω ανωμαλιες με την περιοδο. το εχετε ακουσει ξανα αυτο?

Οχι! Τι χαπι? Αντισυλληπτικα? Αν εχεις ανωμαλιες πριν πιθανοτατα να ξαναεχεις αν οχι σε ενα δυο κυκλους θα εισαι μαλλον μια χαρα.

Απθήλασα κανονικά, ομαλά, χωρίς χάπι, απλώς μειώνοντας σταδιακά θηλασμούς μετά από 1,5 χρόνο. Η περίοδος μου ήρθε αμέσως με το που μείωσα τους θηλασμούς σε ένα την ημέρα. Για ένα 6μηνο μου είπε ο γιατρός μου ότι ίσως είναι λίγο άστατος ο κύκλος μου γιατί θέλει τόσο για να "στρώσουν" οι ορμόνες πάλι. Δεν είχα όμως κανένα πρόβλημα. Η περίοδος ρολόι από την πρώτη στιγμή... νομίζω ο γιατρός σου δεν ξέρει τι του γίνεται από θηλασμό και δεν είναι και ο μόνος εδώ που τα λέμε...:rolleyes:

5Aqjp3.png

αποθήλασα χωρίς χάπια την κόρη μου στους 20 μήνες η περίοδος μου ήρθε κανονικά πρίν αποθηλάσω όταν ξεκίνησε τις στερεές τροφές και αν εξαιρέσεις της 2 πρώτες φορές που δεν ήταν σταθερή μετά ξανάγινε ρολόι 26-27 μέρες όπως πριν μείνω έγκυος.

Μάλιστα έμεινα ξανά έγκυος όσο θήλαζα (το γράφω για να προλάβω άλλη κοτσάνα από τον γιατρό σου γιατί μου φαίνεται λίγο άσχετος με το θέμα του θηλασμού):lol::lol:

Διαφημίσεις

Γενικά έχουμε ακούσει πολλές ανοησίες για να πουλήσουν ένα χαπάκι οι μπακάληδες!

Δηλαδή τόσες χιλιάδες χρόνια οι γυναίκες που αποθήλαζαν είχαν ανωμαλίες στην περιόδο και τώρα ήρθε η επιστήμη να διορθώσει τα λάθη της φύσης;

Για κάνε του μια ερωτησούλα σχετική και να σου δείξει έστω σε μια μαιευτική γραμμένη την ανοησία που σου είπε. Ή ακόμη δεν έχει γραφτεί και τη μεγάλη ανακάλυψη την έκανε μόνος του; Αν είναι έτσι, να του δώσουμε το επόμενο Νόμπελ ιατρικής.

(το γράφω για να προλάβω άλλη κοτσάνα από τον γιατρό σου γιατί μου φαίνεται λίγο άσχετος με το θέμα του θηλασμού):lol::lol:

μια χαρά είναι σχετικός με το να πουλάει χαπάκια λέγοντας ότι ανοησία του κατέβει!

δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί στο φόρουμ και αν ισχύει, αλλά μια φίλη μου φαρμακοποιός μου είπε ότι αυτά τα χάπια χορηγούνται σε αυτούς που έχουν πάρκινσον, και ως παρενέργεια έχουν την διακοπή της γαλουχίας

jv42p3.png

DfUyp2.png

δεν ειχα ανωμαλιες πριν την εγκυμοσυνη. θα προτιμησω τη φυσικη διαδικασια του αποθηλασμου μειωνοντας τους θηλασμους. βεβαια δεν εχω σκοπο να τον σταματησω ακομα. εχω κανει μεγαλο αγωνα να αυξησω την παραγωγη γιατι δεν ειχα αρκετο γαλα στην αρχη εφοσον δεν το εβαζα συχνα στο στηθος γιατι ημουν ασχετη και ακουγα και τους αλλουσ τους ασχετους η ασχετη.απο τη στιγμη που ενημερωθηκα καταλαβα τι βλακεια εκανα. παρ ολα αυτα το παλευω ακομα.

Τώρα δεν ξέρω πως να αρχίσω να γράφω όλα όσα θέλω..

λοιπόν η κόρη μου σε λίγες μέρες κλείνει χρόνο..νιώθω πολύ περήφανη που καταφέραμε και θηλάσαμε 12 μήνες αποκλειστικά αλλά τώρα έχω πάρα πολλά θέματα:

- τώρα η μικρή πίνει γάλα το πρωί, φρουτόκρεμα κατά της 10, φαγάκι κατά τη 1, για να κοιμηθεί το μεσημέρι πίνει και λίγο γαλατάκι, γιαούρτι ή κρεμούλες κατά της 6 και γαλατάκι το βράδυ πάλι. είναι 12 κιλά και για αυτό δεν ανησυχώ για την διατροφή της ιδιαίτερα. βλέπω ότι το γάλα μου έχει μειωθεί πολύ, και αναρωτιέμαι αν της αρκεί, όχι ποσοτικά, αλλά ποιοτικά πια. αν καλύπτονται οι ανάγκες της σε γάλα για την ηλικία της.

- από τον 10 μήνα και μετά δοκιμάσα να της δώσω μπιμπερό με ξένο γάλα αλλά δεν το θέλει. η παιδίατρος μου είπε να αλλάζω γάλατα μέχρι να βρω αυτό που της αρέσει. δοκιμάσαμε περίπου 5 με 6 γάλατα δεύτερης βρεφικής ηλικίας αλλά δεν θέλει κανένα. όλα τα φτύνει.

- η μικρή μπορεί να πίνει μόνη της από εκπαιδευτικό ποτηράκι, αλλά όταν της βάζω εκεί το γάλα της πάλι το φτύνει...μπορεί να ρουφάει με καλαμάκι, αλλά πάλι το φτύνει...

τι να κάνω ???????????????? ούτε μπιμπερό, ούτε ποτηράκι, ούτε καλαμάκι ......τι να της κάνω για να πιει ξένο γάλα...............

Διαφημίσεις

Γειά σου και από μένα! Όταν η μικρή μου μπήκε στο χρόνο, δώσαμε κατευθείαν φρέσκο γάλα. Το πεπτικό σύστημα των παιδιών που θηλάζουν είναι ωριμότερο από αυτών που δεν θηλάζουν και μπορούν να το καταφέρουν μια χαρά. Τα γάλατα β΄βρεφικής ηλικίας που είχαμε δοκιμάσει τα σιχαινότανε, αυτό όμως το ήπιε, και μάλιστα κρύο :-) στην αρχή με δημητριακά, μετά σκέτο.

Όσο για την ποιοτητα του μητρικού γάλακτος είναι αδιαμφισβήτητη και όταν μεγαλώνει το παιδί. Αν είναι αυτός ο μόνος λόγος τότε μην αποθηλάσεις. Αν απλά δεν θέλεις πια να συνεχίσεις το θηλασμό αυτό είναι άλλο θέμα, πάντως μην ανησυχείς, μπορεί να γίνει σταδιακά μόλις το μωρό αρχίσει και συνηθίζει το ξένο γάλα (κάποια στιγμή θα τα καταφέρετε, είμαι σίγουρη).

Εμείς δεν έχουμε αποθηλάσει, πίνει ευχαρίστως φρέσκο γάλα το πρωί και θηλάζει το βράδυ :-)

GJMap2.png

γειά σας κορίτσια,

με λένε άρτεμις και είμαι καινούργια στο φορουμ. ήθελα να παραθέσω και τη δική μου εμπειρία για τον αποθηλασμό της 10 μηνών κορούλας μου.

Από τον 6ο μήνα που ξεκινήσαμε τις στέρεες τροφές, θήλαζε μόνο το πρωί στις 8 και το βράδυ στις 9.Ενδιάμεσα είχα προσπαθήσει να τις δώσω ξένο γάλα, αλλά ούτε να το βλέπει δεν ήθελε. Μάλλον ο συνδυασμός του μπιμπερό με το γάλα ήταν που δεν την ενθουσίαζε.Μπιμπερό δέχεται μόνο με νερό μέσα. Το γάλα πλέον το πίνει με το κουταλάκι, αφού δεν θέλει με το μπιμπερό. Το πρωί το πίνει αλλά το βράδυ 6 στις 10 φορές δεν θα πιεί.Ίσως με τον καιρό το συνηθίσει και το πιεί τελικά. Κατά τα άλλα είναι μια χαρά και τρώει τα πάντα.Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν έχετε, βάσει της εμπειρίας σας, κάποιο κόλπο για να πιεί το γάλα με το μπιμπερό. Ευχαριστώ για το χρόνο σας smile.png

Διαφημίσεις

Στο Μάνο προσπαθούσα να του δώσω ξένο γάλα περίπου από 14 μηνών με σκοπό τον αποθηλασμό. Δοκίμασα ποτηράκια, μπουκαλάκια, κουταλάκια, τίποτα. Τελικά στους 17 μήνες ένα βράδυ γκρίνιας του έβαλα γάλα σε ενα μπιμπερό και το ήπιε μονορούφι.... τι να πω... άβυσσος η ψυχή τους!!!!

5Aqjp3.png

Εγώ θέλω να ποθηλάσω μέσα στο καλακαίρι γιατί από σεπτέμβρη πάω στη δουλειά μου και δεν θα μπορώ να συνεχίσω. επιπλέον νομίζω ότι τώρα πια με έχει κουράσει.. θα ρωτήσω την παιδίατρο σχετικά με το φρέσκο γάλα και θα δω μετά. και εγώ πάντως τις ελπίδες μου στο φρέσκο γάλα τις στηρίζω και στο ότι είναι νόστιμο και θα το πίνει. σχετικά με την ποιότητα του δικού μου γάλακτος? επίσης ακούω ότι μωράκια που πίνουν μπιμπερό μπορεί να πίνουν και 250 ml. εγώ είμαι σίγουρη οτι δεν είναι τόσο πολύ το γάλα που πίνει η μικρή...και νοιώθω μία ανασφάλεια..κακώς πιστεύεται?

ευχαριστώ..

mg1979, αν λοιπόν θέλεις να αποθηλάσεις προσπάθησε σιγά σιγά να αφαιρείς θηλασμούς. Απ'ότι κατάλαβα θηλάζεις 3 φορές την ημέρα? Σκέψου ποιος θηλασμός είναι ο λιγότερος σημαντικός και κόψτον. Προσπάθησε να κοιμήσεις το παιδί με κάποιον άλλο τρόπο. Άλλοι το κουνάνε στο καρότσι (αυτό κάναμε εμείς), άλλοι στην αγκαλιά, άλλοι διαβάζουν παραμυθάκια στο δωματιο, κάτι πάντως που να μην της θυμίζει θηλασμό. Μετά από καμιά βδομάδα θα κόψεις και άλλο θηλασμό και ούτε κάθεξις. Σε αυτό το πράγμα θα έχεις και πισωγυρίσματα και να είσαι προετοιμασμένη για αυτό. Δεν χρειάζεται να απογοητευτείς ούτε να βιάζεσαι. Αυτό το μόνο που θα σου προκαλέσει είναι νεύρα, άγχος και τσακωμους χωρίς λόγο και αιτία (στο λέω από προσωπική πείρα). Το να πιεί γάλα ξένο για να αντικαταστήσεις τους θηλασμούς δεν είναι απολύτως απαραίτητο, ειδικά αν κόψεις μόνο ένα θηλασμό στην αρχή. Τα παιδιά με 2 φορές την ημέρα θηλασμό καλύπτονται. Ίσως μπορείς να της δώσεις κανένα γιαουρτάκι. Το γάλα στο κάτω κάτω δεν είναι και η μόνη πηγή ασβεστίου για τον άνθρωπο. Τα φρούτα, τα πράσινα λαχανικά, τα όσπρια έχουν πάρα πολύ ασβέστιο. Και στην πορεία δοκιμάζει με ποτηράκι, με καλαμάκι, με μπουκάλι, διάφορα γαλατα μέχρι να δείτε πιο θα συνηθίσει. Δοκίμασε και κατσικίσιο μήπως της αρέσει περισσότερο η γεύση.

Πάντως δεν χρειάζεσαι να αγχώνεσαι για το αν το γάλα σου την καλύπτει. Είναι αρκετό. Το ότι κάποια παιδιά πίνουν πολύ γάλα δεν είναι απαραιτήτως καλό. Πολύ ασβέστιο προκαλεί έλλειψη σιδήρου και συχνά αναιμίες.

Θυμάμαι πόση εντύπωση μου είχε κάνει που όταν αποθηλάσαμε, ο Μάνος το πρωί ξυπνούσε με το πάμπερ ξεχειλισμένο από το πολύ γάλα που έπινε από το μπουκάλι, σε σχέση με όταν θήλαζε.

Και μην ξεχνάς ότι το μητρικό γάλα περιέχει ασβέστιο σε πολύ πιο εύκολα απορροφήσιμη μορφή απ'ότι το αγελαδινό, που στο κάτω κάτω δεν είναι φτιαγμένο και ραμμένο στα μέτρα του ανθρώπου.

Επίσης, αν δεν έχει πιεί ποτέ ξένο γάλα έχε το νου σου όταν αρχίζει να πίνει, για αλλεργίες!

Ελπίζω να σε βοήθησα!

5Aqjp3.png

rosalita, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ώρα που αφιέρωσες να μου απαντήσεις, καθώς και όσες μπήκατε στην διαδικασία να προβληματιστείτε... ήδη έχω ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα με το κόψιμο του μεσημεριανού γεύματος με γάλα. δεν βλέπω καμμία ανησυχία από μέρους της. κοιμόμαστε και χωρίς αυτό. τώρα για το πρωινό θα προσπαθήσω μετά από καμμιά δεκαριά ημέρες. αλλά βλέπω ότι το πρωί ξυπνάει 7 με 7:30, ψάχνεται για γάλα, τρώει και κοιμάται πάλι μεχρι της 9:30 με 10. αν πω να μην τις δώσω αυτό το πρωινό το γεύμα, τι θα γίνει? θα της δώσω μπουκάλι ή κάτι σχετικό? θα ξεφύγει δηλαδή από τις συνήθειές της? τι λέει η πείρα? για το βραδυνό έχουμε ακόμα καιρό... ευχαριστώ και πάλι!

Καλημέρα κορίτσια....

Λοιπόν θα θελα να σας πω και γω τη δικιά μου ιστορία και προβληματισμό γιατί δεν ξέρω τι να κάνω....

Έχω μια μικρή που χρόνισε πρόσφατα απο 7 μηνών που μπήκε και το απογευματινό τις δίνω 2 θηλασμούς πρωί - βράδυ. Τώρα τελευταία βλέπω ότι δεν τρώει αλλά πιο πολύ πιπιλάει δηλ νομίζω ότι ειδικά απο τον ένα μαστό δεν τρώει καθόλου σχεδόν ας πω. Έτσι και αλλιώς πρέπει να αποθηλάσω γιατί διάφορους λόγους απο τη μια βέβαια στεναχωριέμαι αλλά απο την άλλη μου αρέσει που μεγαλώνει! Έχω όμως απορρία και προβληματισμό μαζί....Άντε και το κόβω έχοντας για λίγες μέρες μόνο έναν θηλασμό και μετά μέρα παρά μέρα τον άλλο με τι θα της δίνω γάλα?...

Έχω 3 μέρες τώρα που πήρα νουνου της βάζω λίγο και ελαφριά αραιωμένο με μπιμπερό chicco δεν το πινε της βάζω φρέσκο μήν είναι το γάλα...δεν το πιε. Της άλλαξα χθές το μπιμπερό με nucκ ούτε να το ακουμπήσει μόνο παίζει την πιπίλα με τα χέρια...αφού αγανάκτησα που ούτε δοκίμασε της το δίνω με κουταλάκι και το τσάκισε (το φρέσκο) άρα δεν θέλει το μπιμπερό? Τι να κάνω να προσπαθήσω πάλι? να της βάλω πχ νερό εκεί γιατί πριν της είχα εκπαιδευτικό ποτηράκι και τώρα της πήρα ένα με καλαμάκι ενσωματωμένο καουτσούκ που είναι μήπως εκεί να βάλω και το γάλα?

Και με τον ύνπο τι να κάνω που νανουρίζεται με το στήθος? έλεγα μήπως τη νανουρίζει το μπουκάλι αλλά δεν ξέρω....

Εσείς τι έχετε να προτείνετε ή τι κάνατε και με τι δίνεται το γάλα στο μικρό σας?

Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα!!!

nNJMp3.png

14rjp3.png

Το γεγονός ότι της αρέσει το γάλα είναι ευχάριστο. Δοκίμασε με εκπαιδευτικό ποτηράκι, με καλαμάκι, κάνε διάφορες δοκιμές και μια από τις πολλές θα τα καταφέρει!

Για τον ύπνο, δεν ξέρω τι να σου πω. Δοκίμασε αυτό που έγραψα παραπάνω, κούνημα παραμύθια, ξάπλωμα μαζί, κάτι...

Ελπίζω να βοήθησα λίγο..

5Aqjp3.png

Μια που αναφέρεστε στην περίοδο ρε κορίτσια, έχω μια απορία: Έχει σχεδόν 2 μήνες που αποθήλασα και δεν μου ήρθε ακόμα. Είναι φυσιολογικό; Έκανα και τεστ εγκυμοσύνης αλλά ήταν αρνητικό. Πόσο να περιμένω ακόμα; Να πάω στο γιατρό; Έχω να δω περίοδο 29 μήνες (!!!!) με μια μικρή παύση για τα λόχεια που ήταν λίγα και δεν κράτησαν ούτε 20 μέρες!!! Γενικά είχα πολύ άστατο και μεγάλο κύκλο πριν την εγκυμοσύνη.

vChmp3.png IkwYp3.png

Μια που αναφέρεστε στην περίοδο ρε κορίτσια, έχω μια απορία: Έχει σχεδόν 2 μήνες που αποθήλασα και δεν μου ήρθε ακόμα. Είναι φυσιολογικό; Έκανα και τεστ εγκυμοσύνης αλλά ήταν αρνητικό. Πόσο να περιμένω ακόμα; Να πάω στο γιατρό; Έχω να δω περίοδο 29 μήνες (!!!!) με μια μικρή παύση για τα λόχεια που ήταν λίγα και δεν κράτησαν ούτε 20 μέρες!!! Γενικά είχα πολύ άστατο και μεγάλο κύκλο πριν την εγκυμοσύνη.

O γυναικολόγος μου μου είχε πεί ότι για 6 μήνες περίπου οι ορμόνες δεν είναι σταθεροποιημένες. Καλό είναι όμως να κάνεις μια ερώτηση τον γυναικολόγο σου και ότι κρίνει αυτός θα σου πει. Όταν πάντως λες μεγάλο κύκλο τι εννοείς? Πάνω από 40 μέρες?

5Aqjp3.png

Καλημέρα κορίτσια λοιπόν να σας πω για το προηγούμενο μήνυμα που έχω θέμα με το πως θα δώσω στη μικρή το γάλα αφού δεν έχει ξανα πιεί απο μπιμπερό...της έχω δοκιμάσει απο μπιμπερό τίποτα, απο εκπαιδευτικό ποτήρι τίποτα, και με το κουτάλι το πίνει αλλά είναι δυνατόν να το δίνω έτσι? Οτιδήποτε άλλο το σπρώχνει.

Τι άλλο να κάνω? Πήγα να της δώσω με καλαμάκι στενό που έχω και τίποτα!!!

nNJMp3.png

14rjp3.png

δεν ξερω καποιον τροπο για να σου γραψω.

η δικια μου ξεκινησε να πινει φρεσκο γαλα απο το ποτηρι, αλλα δεν το θελει και καθε μερα.

μονο με τα κορν φλεικς της το τρωει ευχαριστα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...