Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

γεια και απο μένα. το μωρο μου εχει κλεισει τους 6μηνες και δινω φρουτοκρεμα και σουπα και τα υπολοιπα γευμαστα θηλαζω. επισης εχει αλλεργια στο αγελαδινο γαλα. σε 3μηνες πρεπει να παω για δουλεια. θα την θηλαζω οταν φευγω και τα υπολοιπα οταν ερχομαι. στο εντομεταξυ στα αλλα 2 γευματα που κανει εμενα το στηθος μου πρηζεται, εχει πολυ γαλα και με ποναει. ετσι χρησιμοποιω το θηλαστρο.

α. πως θα σταματησει το στηθος να παραγει αυτα τα γευματα όσο το βγάζω με θήλαστρο?

β. αν δεν το βγαλω με θηλαστρο και το αφησω πρησμενο, οταν θα είναι να θηλασω θα φαει το διαφανο γαλο που είναι σαν νερο.

τι κανουμε??

γ. επισης μερικες φορες στην ωρα της φρουτοκρεμας πάω να την ταισω και μου τραβαει την μπλουζα. θελει να φαει απο το στηθος. τι κανουμε??

δ. οταν θελει να κοιμηθει (συνηθως μεσημερι ή απογευμα) θελει στηθος, της δινω?

αυτα προς το παρον.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γεια και απο μένα. το μωρο μου εχει κλεισει τους 6μηνες και δινω φρουτοκρεμα και σουπα και τα υπολοιπα γευμαστα θηλαζω. επισης εχει αλλεργια στο αγελαδινο γαλα. σε 3μηνες πρεπει να παω για δουλεια. θα την θηλαζω οταν φευγω και τα υπολοιπα οταν ερχομαι. στο εντομεταξυ στα αλλα 2 γευματα που κανει εμενα το στηθος μου πρηζεται, εχει πολυ γαλα και με ποναει. ετσι χρησιμοποιω το θηλαστρο.

α. πως θα σταματησει το στηθος να παραγει αυτα τα γευματα όσο το βγάζω με θήλαστρο?

Όταν είσαι σπίτι, πρώτα θηλάζεις και μετά από λίγη ώρα δίνεις το στερεό γεύμα. Το πόσο σύντομα θα στο δείξει το μωρό.

Τα γεύματα δεν αντικαθιστούν θηλασμούς αλλά τους συμπληρώνουν. Το μωρό μπορεί να φάει όσο θέλει, δεν είναι απαραίτητο να αδειάσει το πιάτο. Επομένως, όταν είσαι σπίτι, δεν αντλείς, εκτός αν κάνεις τράπεζα ή αφήνεις γάλα για την επόμενη μέρα.

Όταν πας στη δουλειά, αν δεν αντλείς, θα βγάζεις γάλα με το χέρι ίσα-ίσα για να ανακουφιστείς και σταδιακά θα ελαττώνεις την ποσότητα και θα ανοίγεις το διάστημα, μέχρι που δεν θα χρειάζεται πλέον.

β. αν δεν το βγαλω με θηλαστρο και το αφησω πρησμενο, οταν θα είναι να θηλασω θα φαει το διαφανο γαλο που είναι σαν νερο.

τι κανουμε??

Θα ζητάς να μην ταΐζουν το μωρό 1-2 ώρες πριν έρθεις, ώστε να πεινάει και να αδειάζει το στήθος. Αν τυχόν έχεις πρόβλημα, τα λέμε πάλι.

γ. επισης μερικες φορες στην ωρα της φρουτοκρεμας πάω να την ταισω και μου τραβαει την μπλουζα. θελει να φαει απο το στηθος. τι κανουμε??

Σύμφωνα με τα παραπάνω, θηλάζεις όποτε ζητάει το μωρό. Ο θηλασμός τον πρώτο χρόνο πρέπει να είναι ελεύθερος και ανεμπόδιστος.

δ. οταν θελει να κοιμηθει (συνηθως μεσημερι ή απογευμα) θελει στηθος, της δινω?

αυτα προς το παρον.

Το ίδιο. Θηλάζεις.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

σε ευχαριστώ για τις απαντησεις με βοηθησες αρκετα αλλά το προβλημα με το στηθος είναι οτι αν δεν το βγαλω με θηλαστρο με ποναει και το πρηξιμο ανεβαινει προς το λαιμό και ο αδενας κατω απο την μασχαλη σαν να γρομπιαζει. το αφήνω έτσι? εχω δοκιμασει ζεστα μπανια, μαλαξεις ή κομπρεσες αλλά δεν αλλάζει κάτι. επίσης όταν το αδειαζω με θηλαστρο βγάζω γαλα και μετα παραλληλα γεμίζει το αλλο στηθος και παλι τα ιδια. δηλαδη πρεπει να βγάζω 140μλ περιπου απο το καθε στηθος για να ηρεμώ.

σε ευχαριστώ για τις απαντησεις με βοηθησες αρκετα αλλά το προβλημα με το στηθος είναι οτι αν δεν το βγαλω με θηλαστρο με ποναει και το πρηξιμο ανεβαινει προς το λαιμό και ο αδενας κατω απο την μασχαλη σαν να γρομπιαζει. το αφήνω έτσι? εχω δοκιμασει ζεστα μπανια, μαλαξεις ή κομπρεσες αλλά δεν αλλάζει κάτι. επίσης όταν το αδειαζω με θηλαστρο βγάζω γαλα και μετα παραλληλα γεμίζει το αλλο στηθος και παλι τα ιδια. δηλαδη πρεπει να βγάζω 140μλ περιπου απο το καθε στηθος για να ηρεμώ.

Τότε ξεκίνα να αφαιρείς λίγο λίγο την ποσότητα με το θήλαστρο πχ 120 μλ σήμερα αύριο 100 αν δεις ότι δυσφορείς βγάζεις 120 για τρείς μέρες και μετά προχωράς σε μείωση εκ νέου

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

επανέρχομαι για να σας ενημερώσω ότι το συστημα σας λειτούργησε και τώρα έχω φουλ γάλα όλο το βράδυ που ξυπνάει και μετά πάλι από μεσημέρι και μετα. ετσι τώρα δεν χρειαζεται να βγάζω το πρωι με το θήλαστρο ούτε ποναω πια. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Καλησπέρα κορίτσια. Να σας ρωτησω και εγω κατι. Έχω 4 μήνες περίπου που σταματήσαμε τον θηλασμό. Ο αποθηλασμός άρχισε σταδιακά μειώνοντας σιγα σιγα τα γέυματα. Δεν πηρα τιποτα απο χάπια. Το στήθος μου δεν πρήζεται ουτε το νιώθω βαρυ ούτε με πονάει. Έχει όμως ακόμη γάλα αν το πατήσω. Πρέπει να κάνω κάτι; Για πόσο καιρο θα έχω ακόμη; Θα έπρεπε να πάω στο γυναικολόγο να το ελέγξει μήπως κάνω μαστίτιδα;

KrEZm8.png

Καλησπέρα και από μένα,

Ήθελα να σκέφτομαι πως ήταν μακρινό το ενδεχόμενο, να γράψω σε αυτό το topic, αλλά τελικά το αποφάσισα.

Το σκέφτομαι αρκετό καιρό τώρα, αλλά τα ανάμικτα συναισθήματα μου, με έχουν σμπαραλιάσει...

Θηλάζουμε εδώ και 18 μήνες με την βοήθεια φυσικά της Αγλαίας και αρκετών κοριτσιών από το forum, οι οποίες με στήριξαν σε αρκετές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε όλο αυτό το διάστημα.

Είναι όμως καιρός όμως που αισθάνομαι αρκετά κουρασμένη για να συνεχίσω άλλο.

Αισθάνομαι πολύ άσχημα, μόνο που το σκέφτομαι, τι θα στερήσω στην μικρή μου, αλλά ειλικρινά έχω κουραστεί...:(

Τώρα, θηλάζει 2 φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ. Πριν από 3 ημέρες ξύπνησε τη νύχτα και ήθελε γαλατάκι. Της αρνήθηκα, όμορφα , ευγενικά, με αγκαλιές και φιλιά, της είπα πως η μανούλα δεν έχει γαλατάκι και πως θα πιεί το πρωί..Τίποτα, δεν καταλάβαινε τίποτα, έκλαιγε ασταμάτητα, μου τράβαγε την μπλούζα, φώναζε και αφού είδε και απόειδε, τσαντίστηκε, έφυγε θυμωμένη και πήγε στον πατέρα της :cry:

Μετά από 2 ώρες και αφού είχαν περάσει τα νεύρα της, συνέχιζε όμως το μουρμούρισμα, ζήτησε να έρθει στο κρεβάτι.

Σκέφτηκα, πως θα είχε συμβιβαστεί με την σκέψη, αλλά έκανα λάθος.

Το αποτέλεσμα, για να μην σας κουράζω, υπέκυψα και μόνο έτσι κοιμήθηκε..

Η συγκεκριμένη αντίδρασή της με προβλημάτισε πολύ :?

Δεν είναι εύκολο μωρό και μετά από το προχθεσινό, για μια στιγμή, μόνο για μια στιγμή, μετάνιωσα που δεν την σταμάτησα νωρίτερα..:oops:

Πως θα το κάνω να γίνει πιο ανώδυνο και για τις δυο μας?

Χρειάζομαι την βοήθειά σας..

Συγνώμη για τη μακρυγορία...

catcatard20080919_0_Marianna+is.png

aaax dora μου αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα...προσπαθώ και εγώ να αποθηλάσω και όταν της το αρνούμαι γίνεται χαμός...μπορεί να μας βοηθήσει κανείς??

και αποθηλασε επιτελους!

Καλησπέρα σας! Έχω αρχίσει να σκέφτομαι τον αποθηλασμό γιατί και εγώ νιώθω στα όρια μου. Ο μικρός μου δεν κοιμάται τις νύχτες (ξυπνά από 2-8 φορές τη νύχτα για να θηλάσει) και ενώ νιώθω θλίψη στη σκέψη του αποθηλασμού, βλέπω σημάδια που νομίζω ότι μου το επιβάλλουν, όταν θέλει να θηλάσει δεν ηρεμεί με τίποτα άλλο, κλαίει, ουρλιάζει και με χτυπάει.

Ξένο γάλα πίνει το βράδυ πριν θηλάσει και το πρωί αφού έχω φύγει για δουλειά.

Θηλάζει το απόγευμα, το βράδυ και όλη σχεδόν τη νύχτα μέχρι το ξημέρωμα.

Δεν ξέρω, πιθανόν και μετά τον αποθηλασμό να συνεχίσει τα ίδια, εγώ όμως είμαι στα όρια μου, δεν νιώθω πια καλά, δεν μπορώ πια να ανταπεξέλθω.

Παρακαλώ πολύ τις έμπειρες μανούλες τα "φώτα" σας.

line_wave_beg_40_time_1233032400_text_ef20f6eff5f6effdeaeff220ece1f220e5dfede1e9.gif

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κι από μένα, θήλαζα τη μικρή μου μέχρι πριν από μια βδομάδα. Είχαμε φτάσει να θηλάζει πρωί βράδυ, αλλά επειδή το βράδυ μέχρι να κοιμηθεί μπορεί να θήλαζε και τρεις φορές, είπα να της δίνω σιγά σιγά και ξένο γάλα. Της έδωσα δυο τρεις φορές το βράδυ και μετά δεν ήθελε καθόλου να θηλάσει. Μόνο το πρωί στον ύπνο της και τώρα ούτε τότε. Το πρόβλημά μου είναι ότι με πονάει το στήθος μου, αφού δεν μπορώ να την πείσω να θηλάσει από προχθές. Την έβαλα κοιμισμένη στο στήθος πριν από λίγο και έβαλε τα κλάματα.

Να βγάλω γάλα με το θήλαστρό; Ή υπάρχει πιθανότητα να την πείσω να θηλάσει; Και να πεινάει τώρα δεν πιάνει το στήθος. Περίεργο πάντως μου φαίνεται μέσα σε τρεις μέρες να έγινε αυτό. Η μεγάλη μου κόρη έπινε λίγο ξένο από τον έβδομο και μετά και θήλαζε μέχρι που χρόνισε.

Μου φαίνεται όμως ότι την πάτησα. Είπα να αποθηλάσω για να ελευθερωθώ και τελικά έχουμε πιο πολλά προβλήματα τώρα. Όσες μέρες πίνει ξένο γάλα (από 150 γραμμάρια πρωί και βράδυ, όχι κάτι εξωφρενικό) έχει μειώσει το φαγητό. Σημαίνει αυτό ότι πριν δεν έπινε αρκετό γάλα και γι' αυτό έτρωγε περισσότερο για να χορτάσει; Σε ένα μήνα πάντως έχασε μισό κιλό. Το είπα στην παιδίατρο και μου είπε ότι καλύτερα είναι που πίνει τώρα ξένο γάλα. Άσχετη μου φαίνεται η παρατήρηση της. Αφού όταν θήλαζε αποκλειστικά έβαζε κιλά, τώρα που τρώει χάνει. Δηλ. και λίγο να ήταν το γάλα από τη στιγμή που τρώει φαγητό δε μπορεί να πάρει ό,τι χρειάζεται από εκεί;

Επιπλέον κοιμάται πολύ πιο δύσκολα, γιατί πριν να κοιμηθεί τη θήλαζα για λίγο και χαλάρωνε μου φαίνεται. Τώρα έχει γίνει μαρτύριο η ώρα του ύπνου. Σαν να μου λέει; Εγωίστρια μαμά, να αποθηλάσω δεν ήθελες; Τώρα θα δεις εσύ....

Καλησπέρα κι από μένα, θήλαζα τη μικρή μου μέχρι πριν από μια βδομάδα. Είχαμε φτάσει να θηλάζει πρωί βράδυ, αλλά επειδή το βράδυ μέχρι να κοιμηθεί μπορεί να θήλαζε και τρεις φορές, είπα να της δίνω σιγά σιγά και ξένο γάλα. Της έδωσα δυο τρεις φορές το βράδυ και μετά δεν ήθελε καθόλου να θηλάσει. Μόνο το πρωί στον ύπνο της και τώρα ούτε τότε. Το πρόβλημά μου είναι ότι με πονάει το στήθος μου, αφού δεν μπορώ να την πείσω να θηλάσει από προχθές. Την έβαλα κοιμισμένη στο στήθος πριν από λίγο και έβαλε τα κλάματα.

Να βγάλω γάλα με το θήλαστρό; Ή υπάρχει πιθανότητα να την πείσω να θηλάσει; Και να πεινάει τώρα δεν πιάνει το στήθος. Περίεργο πάντως μου φαίνεται μέσα σε τρεις μέρες να έγινε αυτό. Η μεγάλη μου κόρη έπινε λίγο ξένο από τον έβδομο και μετά και θήλαζε μέχρι που χρόνισε.

Μου φαίνεται όμως ότι την πάτησα. Είπα να αποθηλάσω για να ελευθερωθώ και τελικά έχουμε πιο πολλά προβλήματα τώρα. Όσες μέρες πίνει ξένο γάλα (από 150 γραμμάρια πρωί και βράδυ, όχι κάτι εξωφρενικό) έχει μειώσει το φαγητό. Σημαίνει αυτό ότι πριν δεν έπινε αρκετό γάλα και γι' αυτό έτρωγε περισσότερο για να χορτάσει; Σε ένα μήνα πάντως έχασε μισό κιλό. Το είπα στην παιδίατρο και μου είπε ότι καλύτερα είναι που πίνει τώρα ξένο γάλα. Άσχετη μου φαίνεται η παρατήρηση της. Αφού όταν θήλαζε αποκλειστικά έβαζε κιλά, τώρα που τρώει χάνει. Δηλ. και λίγο να ήταν το γάλα από τη στιγμή που τρώει φαγητό δε μπορεί να πάρει ό,τι χρειάζεται από εκεί;

Επιπλέον κοιμάται πολύ πιο δύσκολα, γιατί πριν να κοιμηθεί τη θήλαζα για λίγο και χαλάρωνε μου φαίνεται. Τώρα έχει γίνει μαρτύριο η ώρα του ύπνου. Σαν να μου λέει; Εγωίστρια μαμά, να αποθηλάσω δεν ήθελες; Τώρα θα δεις εσύ....

Δεν σου είπε για εξετάσεις? Δεν της φάνηκε ανησυχητικό? Δηλ. δεν είναι ότι δεν πείρε ή πείρε λίγο βάρος αλλά έχασε μισό κιλό.... είναι αρκετό. Ούτε για αλλεργίες είπατε? Η απώλεια βάρους σε ένα μωρό είναι ανησυχητική...θα σου έλεγε να μιλήσετε πάλι και να της τονίσεις ότι το μωρό έχασε βάρος και μάλιστα μισό κιλό.... όσο για την επιστροφή στο στήθος αυτό τώρα είναι το δύσκολο κομμάτι γιατί είναι και μεγάλη. Νομίζω ότι θα πρέπει να εξασφαλίζεις εύκολη πρόσβαση στο στήθος. Π.χ να ξαπλώσεις δίπλα της με το στήθος εκτεθειμένο να της λες όμορφα πράγματα (να κάνετε δηλ. κάτι άσχετο) και να την αφήσεις να «αποφασίσει» να το πιάσει δηλ. να μην την πιέζεις να το πιάσει αλλά να την οδηγήσείς απαλά. Επαφή δέρμα με δέρμα ...... να έχεις το στήθος εκτεθειμένο να την πάρεις αγκαλιά σαν να την κουνάς να κοιμηθεί και να την «αφήσεις» να πιάσει μόνη της. Δεν πρέπει να νιώθει πίεση. Όσο εσύ θα προσπαθείς η παραγωγή σου θα πρέπει να στηρίζεται κάπου αφού το μωρό δεν θηλάζει θα πρέπει να αντλείς για να μη χαθεί και αυτό που έχει μείνει. Δεν έχω καταλάβει όμως τελικά τι θέλεις? Εσύ? Είναι σημαντικό να αποφασίσεις τι θέλεις θα ήταν κρίμα να επιστρέψει στο στήθος και να διακόψεις πάλι απότομα. Αν αποφασίσεις να θηλάσεις ξανά θα πρέπει να κάνεις επαναγαλακτισμό αν αποφασίσεις να μη θηλάσεις ξανά θα πρέπει να είσαι σίγουρη ότι ο τρόπος που τρέφεται το μωρό θα είναι αυτό που θα εξασφαλίσει την σωστή ανάπτυξή του (σε καμία περίπτωση το μωρό δεν πρέπει να χάνει τόσο βάρος και να μην εξετετάζουμε το γιατί)

Ευχαριστώ πολύ, φαίνεται ότι δεν ξέρω τι καλά καλά θέλω. Νομίζω ότι άν δεν είναι κακό για το μωρό θα σταματήσω να θηλάζω. Δεν είχα ανησυχήσει τόσο πολύ για το βάρος της γιατί έχει αρχίσει να μπουσουλάει και σκέφτηκα ότι γι' αυτό έχασε βάρος μαζί με την παράλληλη εισαγωγή των στερεών που δεν τρώγονται τόσο εύκολα όσο το γάλα. Λες να ανησυχήσω; Η παιδίατρος μου είπε να τη ζυγίσω και τη Δευτέρα και να την πάρω τηλέφωνο. Και η πρώτη μου κόρη δεν είχε πάρει κιλά στους αντίστοιχους μήνες, αλλά τώρα που το σκέφτομαι εκείνη ήταν (και είναι) δύσκολη στο φαγητό και δεν έτρωγε καθόλου (κι εγώ άκουγα τον τότε παιδιατρό μου και δεν της έδινα γάλα, για να μάθει το κακόμοιρο το παιδί), ενώ αυτό το μικρό μέχρι πριν από μια εβδομάδα έτρωγε κανονικά. Λέτε να κατάφερε σε μια εβδομάδα να έχασε τόσο βάρος; Με έβαλες σε σκέψεις. Χθες το βράδυ ξύπνησε και θήλασε, έχει να το κάνει πάρα πολλούς μήνες αυτό. Τι να σημαίνει, λέτε να πεινάει;Τότε γιατί δεν τρώει, γιατί δεν πίνει; Ήταν λίγο κρυωμένη, αλλά ούτε πυρετό έκανε ούτε τίποτα φαινόταν να έχει ιδιαίτερο.

agtog πρεπει να αποφασισεις τι θες να κανεις βασικα....ή θα απογαλακτίσεις ή θα προσπαθησεις να συνεχίσεις το θηλασμο. Η μικρή ειναι σε οριακο σημειο να ξαναπιάσει το στηθος απ'οτι καταλαβαινω οποτε πρεπει να αποφασισεις άμεσα. Εαν θες να συνεχισεις κανε οτι σου λεει η Κριστινα για την σωματική επαφή και βγάζε γαλα με το θηλαστρο εαν επιμενει να μην πιανει το στηθος και δινε το με το μπιμπερό. Προσωπικά πιστευω οτι το μητρικό γαλα ειναι προτιμότερο απο το ξένο ακομα και σε μπιμπερό

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας! Έχω αρχίσει να σκέφτομαι τον αποθηλασμό γιατί και εγώ νιώθω στα όρια μου. Ο μικρός μου δεν κοιμάται τις νύχτες (ξυπνά από 2-8 φορές τη νύχτα για να θηλάσει) και ενώ νιώθω θλίψη στη σκέψη του αποθηλασμού, βλέπω σημάδια που νομίζω ότι μου το επιβάλλουν, όταν θέλει να θηλάσει δεν ηρεμεί με τίποτα άλλο, κλαίει, ουρλιάζει και με χτυπάει.

Ξένο γάλα πίνει το βράδυ πριν θηλάσει και το πρωί αφού έχω φύγει για δουλειά.

Θηλάζει το απόγευμα, το βράδυ και όλη σχεδόν τη νύχτα μέχρι το ξημέρωμα.

Δεν ξέρω, πιθανόν και μετά τον αποθηλασμό να συνεχίσει τα ίδια, εγώ όμως είμαι στα όρια μου, δεν νιώθω πια καλά, δεν μπορώ πια να ανταπεξέλθω.

Παρακαλώ πολύ τις έμπειρες μανούλες τα "φώτα" σας.

Καλημέρα! εδώ και 1 εβδομάδα που σκέφτομαι τον αποθηλασμό, ο Χάρης μου θέλει να θηλάζει συνέχεια, δεν ξέρω τι συμβαίνει, έχει αρχίσει κάποιες φορές και αρνείται και το ξένο. Τί θα κάνω, νιώθω ότι δεν έχω τρόπο να τον κάνω να αποθηλάσει. Φοβάμαι ότι εάν δεν αποθηλάσω τώρα, όσο θα μεγαλώνει το παιδί θα είναι χειρότερα και λόγω ότι είμαι πολύ συναισθηματική, πραγματικά δεν το αντέχω.

Παρακαλώ όποια γνωρίζει και έχει περάσει την διαδικασία ας μου απαντήσει.

line_wave_beg_40_time_1233032400_text_ef20f6eff5f6effdeaeff220ece1f220e5dfede1e9.gif

Deppy 77 σε αυτή την ηλικία δυσκολο να αποθηλάσει μονος του. Ισως μετα τους 18 μηνες που αρχιζουν και γινονται πλεόν κινητικά και επικοινωνουν καλυτερα ειναι πιο εύκολο. Κι εγω δηλαδή μετα το καλοκαίρι θα αρχιζω να μειώνω γιατι τωρα δεν τραβαει :)

Μερικα παιδια αποθηλάζουν και μονα τους τοτε...εξαρταται το παιδι κιολας..

Κι εμένα η παιδίατρος μου είπε στα 2 χρόνια είναι πιο πιθανόν να αποθηλάσουν εφόσον τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να κόψουν το στήθος ή να δεχτούν ξένο γάλα. Τότε 'εχουν τάσεις ανεξαρτητοποίησης οπότε είναι και πιο εύκολο. Θα δούμε.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

δεν σας διαβασα ολες....πολλες οι σελιδες!

η μικρη μου που ειναι στους 16 μηνες τωρα θηλαζει σπανια το μεσημερι. Το βραδυ πριν κοιμηθει θηλαζει 8 στις 10 φορες, αλλα την εχω καταφερει μιλωντας της να κοιμαται χωρις στηθος. Συνηθως διαβαζουμε πρωτα παραμυθια για να χαλαρωσει και μετα κλεινουμε το φως, κλεινουμε τα ματια και κοιμομαστε. Κοιμαται βεβαια στο κρεβατι μας προς το παρον.

Το βραδυ ξυπναει 1 με 2 φορες οπου θηλαζει αν δεν καταφερει να ξανακοιμηθει απο μονη της και το πρωι γυρω στις 8μιση παντα.

Εχει ξεκινησει δηλαδη να μειωνει αισθητα τους θηλασμους απο μονη της και με λιγη βοηθεια απο μενα.Δεν της αρνουμαι θηλασμο αν πειναει, αλλα ευτυχως δεν μου λεει ψεματα. Αν πειναει λεει ναι, αν δεν πειναει κ θελει να θηλασει για να κοιμηθει δεν λεει ναι (δεν ξερει ακομα το οχι).

Πιστευω οτι με αυτο τον ρυθμο, οταν θα παμε 2 - 2μιση θα χουμε αποθηλασει φυσιολογικα!

για να δουμε...

Καλημέρα σε όλες,

διαβάζοντας τις εμπειρίες σας μου δημιουργήθηκε η εξής απορία:

Βλέπω πως πολλά μωράκια 15-16-18 μηνών, αντιδρούν σχετικά καλά σε μια ομαλή διαδικασία αποθηλασμού. Μειώνουν την συχνότητα ή την διάρκεια και "συνεννοούνται" καλά με τη μαμά τους. Ήθελα να σας ρωτήσω όσες είστε σε μια παρόμοια περίπτωση... τα μωρά σας κάναν λίγους θηλασμούς εξ' αρχής; Το ρωτάω, γιατί ο δικός μου κάνει 4 ημερησίως και 3-5 το βράδυ και δεν δέχεται καμία "αντίρρηση". Έχει διαφορά ένα τέτοιο μωρό όταν είναι 12 μηνών και γίνεται π.χ 16;

Καλημέρα σε όλες,

Βλέπω πως πολλά μωράκια 15-16-18 μηνών, αντιδρούν σχετικά καλά σε μια ομαλή διαδικασία αποθηλασμού. Μειώνουν την συχνότητα ή την διάρκεια και "συνεννοούνται" καλά με τη μαμά τους. Ήθελα να σας ρωτήσω όσες είστε σε μια παρόμοια περίπτωση... τα μωρά σας κάναν λίγους θηλασμούς εξ' αρχής; Το ρωτάω, γιατί ο δικός μου κάνει 4 ημερησίως και 3-5 το βράδυ και δεν δέχεται καμία "αντίρρηση". Έχει διαφορά ένα τέτοιο μωρό όταν είναι 12 μηνών και γίνεται π.χ 16;

Εμένα ακομη και τώρα όποτε με βλέπει θηλάζει ακατάπαυστα...απλά μόλις έκλεισε τους 18 μήνες σταμάτησε ξαφνικά να ξυπνάει το βράδυ...επίσης όταν δεν με βλέπει, πίνει άλλο γάλα δεν έχει πρόβλημα...

και αποθηλασε επιτελους!

sonar καλημέρα επειδή και εμείς περάσαμε την φάση αποθηλασμός πρόσφατα σίγουρα έχει διαφορά ένα παιδί 12 μηνών από 16 ή 18 ή 20

Μεγαλώνοντας φυσικά και καταλαβαίνει περισσότερο μπορεί να "αποσπαστεί" η προσοχή του ευκολότερα με κάτι άλλο

Εμείς ξεκινήσαμε την διαδικασία περίπου 20 μήνων και ήταν σε θέση ας πούμε να "καταλάβει" ότι τώρα θηλάζουμε μόνο το πρωί που ξυπνάει ο ήλιος και το βράδυ που θα πέσει για ύπνο

Πραγματικά μου φάνηκε ευκολότερο από ότι περίμενα γιατί νόμιζα ότι θα ήταν βουνό η διαδικασία ίσως να έχει να κάνει και με το παιδί κάτα πόσο είναι "έτοιμο" ή κατά πόσο η μητέρα είναι αποφασισμένη

Ακόμα και τώρα όμως όποτε βλέπει το στήθος μου φωνάζει λαλακι μου, κό μου, χωρίς να ζητάει να θηλάσει απλά δεν ξέρει άλλη λέξη για να περιγράψει το στήθος :lol::lol::lol:

Καλημέρα σε όλες,

η δικια μου ξεκινησε με μαραθωνιους και πολλα ξυνηματα το βραδυ

μεχρι ενος ετους θηλαζε κ 12 φορες τη μερα και 5-6 φορες το βραδυ

ναι εχει διαφορα αναλογα με τους μηνες

σιγα σιγα που αρχισε να τρωει περισσοτερο, βγηκαν κ μερικα επιπονα δοντια, και ξεκινησε να τους μειωνει

ξερεις παιζουν, τρωνε φαγητα και φρουτα μονα τους, οποτε το ξεχνανε καπως

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...