Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Afrodite, manina, tboys ,katerina24 σας ευχαριστω! :D

ειμαι πολυ ευτυχισμενη σημερα! ο αντρας μου οταν του το ειπα ηταν στη δουλεια και μου ελεγε οτι του ερχεται να φωναξει απο χαρα! :lol::lol:

καλη συνεχεια σε ολες!

:D:D:D

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

MΠΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

καλά... μία που τρελάθηκα με τα νέα σας... και μιά που είδα τη μπουμπού σου!!PICT0020.jpg καλέ φτού σκόρδα!! όχι μόνο κούκλα... αλλά και πολύ τσαχπίνα τη βρίσκω!! φτού φτου φτου!!! για άλλη μια φορά να σου ζήσει!!! :D:D:D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

ευχαριστωωωωωω! :D:D

αν δεν υπηρχατε ολες εσεις δεν θα ειχα συνεχισει το θηλασμο και η μπουμπου μου θα επινε το ακατανομαστο-γνωστο γαλα!... :roll:

μακαρι να συνεχισουμε τοσο καλα!

και παλι σας ευχαριστω , να χαιρεστε ολες τις οικογενειες σας!

1055938b18bdrdis9.gif

υγ. ευχαριστω και για τα καλα σας λογια για τη μπεμπα μου! :D

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

εχω ενα αγορακι 5 μηνων και μιας εβδομαδας καταφερα και τον θυλασα αποκλειστικα τις πρωτες 30 μερες και απο τοτε εδωσα και ξενο.Στην αρχη εδινα πρωτα στηθος και μετα συμπληρωνα με ξενο ωσπου εφτασα να δινω το ξενο και συμπληρωμα το δικο μου. Η παιδιατρος μου μου ειπε οτι αυτο θα συνεβαινε και το περιμενε να συμβει και νωριτερα.

Τωρα πλεον εχω φτασει σε ενα θυλασμο την ημερα αν μπορεις να το πεις θυλασμο αφου ρουφαει δυο τζουρες απο το ενα και δυο απο το αλλο και περιμενει το μπουκαλακι του...

Τι να κανω για να κοψω εντλεως το θυλασμο χωρις να παρω χαπια?

Ξερει καμια?

Ουσιαστικά το έχεις ήδη κάνει...

Δεν χρειάζεσαι χάπια, εννοείται! :wink:

Τώρα θα το βάζεις μία φορά τις 36 ώρες και μετά κάθε 2 μέρες και μετά κάθε 3 μέρες μέχρι που θα κοπεί τελείως...

Για ότι άλλη απορία έχεις τα ξαναλέμε!

WLn5p2.png

felinidoc σευχαριστω για την απαντηση σου.

Μηπως ομως δεν σταματησει το γαλα και μεινουν υπολοιματα?

εχω ακουσει οτι καποιες κοπελες δενουν το στηθος ή φορανε στενο σουτιεν?το εχεις ακουσει?

Διαφημίσεις

εχω ακουσει οτι καποιες κοπελες δενουν το στηθος ή φορανε στενο σουτιεν?το εχεις ακουσει?

Αυτό που λες αφορά απότομη διακοπή του θηλασμού και σα μέθοδος είναι βάρβαρη!

Καλά στα είπε η felini.... :wink:

Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι μέχρι να στατήσει τελείως το γάλα να ΜΗΝ φοράς ΧΑΛΑΡΟ σουτιέν.

Εγώ παραλίγο να την πατήσω:?

Ένα κανονικά σφιχτό είναι ότι πρέπει :D

KbCJp2.pngEYukp3.png

Και υπολείματα να μείνουν δεν υπάρχει κανένα ιατρικό πρόβλημα!

Οταν απλά θα πηγαίνεις για μαστογραφία θα τους λες ότι θήλασες το παιδάκι σου...

WLn5p2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας κοριτσια. Εχω την 7 μηνων μπεμπα μου την οποια την θηλαζω ακόμη. Θέλω να σταματήσω ομως οπου να΄ναι. Τωρα τη θηλάζω μονο πρωι βραδυ.Επιχειρησα να της δωσω μπιμπερο με ξενο γαλα, τιποτα.Με δικο μου γαλα, τιποτα.Πως θα τα καταφερω?Εχετε αναλογη εμπειρια?Μηπως να το κοψω μαχαιρι και να την αφησω να πεινασει?Μηπως φταιει η μαρκα του γαλατος?Αν μπορεις Αγλαια να με βοηθησεις. Στεναχωριεμαι βεβαια που την ακουω να κλαιει.

alex

γεια σου alexakis!!!

να σου ζησει το μωρακι σου.

να ρωτησω για ποιο λογο θελεις να αποθηλασεις?

ρωτω γιατι αν ειναι λογω δουλειας υπαρχει λυση....

επισης,το να το κοψεις μαχαιρι ειναι πολυ βαρβαρο για ενα μωρακι 7 μηνων.....

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσια. Εχω την 7 μηνων μπεμπα μου την οποια την θηλαζω ακόμη. Θέλω να σταματήσω ομως οπου να΄ναι. Τωρα τη θηλάζω μονο πρωι βραδυ.Επιχειρησα να της δωσω μπιμπερο με ξενο γαλα, τιποτα.Με δικο μου γαλα, τιποτα.Πως θα τα καταφερω?Εχετε αναλογη εμπειρια?Μηπως να το κοψω μαχαιρι και να την αφησω να πεινασει?Μηπως φταιει η μαρκα του γαλατος?Αν μπορεις Αγλαια να με βοηθησεις. Στεναχωριεμαι βεβαια που την ακουω να κλαιει.

Να σου ζήσει! :)

Αφού έφτασες στα δύο γεύματα είσαι πολύ κοντά στον αποθηλασμό.

Το ότι το μωρό προτιμάει τη μαμά του σε σχέση με ένα μπουκάλι είναι αναμενόμενο, όπως είναι αναμενόμενο να μη θέλει τη γεύση του ξένου γάλακτος.

Η προτίμηση δεν είναι θέμα πείνας. Αν το μωρό σε βλέπει και σε μυρίζει δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν του δίνεις αυτό που του έδινες μέχρι τώρα.

Το να το αφήνεις να πεινάει είναι σαν να το βασανίζεις αυτό δεν πρέπει να το κάνεις για κανένα λόγο... :? Του αρνείσαι και την τροφή και τη συναισθηματική σχέση.

Το μωρό δεν είναι ακόμη έτοιμο για να αποθηλάσει.

Αν ο θηλασμός σε δυσαρεστεί τόσο πολύ που δεν μπορείς να συνεχίσεις τότε δοκιμάζεις τα γάλατα.Αναγκαστικά θα δοκιμάσεις πολλές διαφορετικές μάρκες (ζήτησε δείγματα από τον παιδίατρο) μήπως και βρεις κάτι που το δέχεται πιο καλά. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθει να πίνει άλλο γάλα είναι να του το δίνει κάποιος άλλος ενώ εσύ λείπεις από το σπίτι. Αν το μάθει μετά θα είναι πιο εύκολο να το δεχθεί και από σένα.

Καλή συνέχεια.

μαζι γραφαμε Αγλαια

σορυυυυ :oops::oops:

Γιατί σόρυ; Για το συγχρονισμό;

Καλές είναι οι πολλές προσεγγίσεις, η δική μου λόγω έλλειψης χρόνου είναι περιορισμένη στα τεχνικά.

δεν ξέρω αν μπορεί να βοηθήσει,το milumil ήταν το μόνο που δέχτηκε ο δικός μου γιός σε αντίστοιχη φάση-μεγαλύτερος λίγο,αλλά ήταν το πρώτο που δέχτηκε μετά απο αρκετές δοκιμές.

δεν ξέρω αν μπορεί να βοηθήσει,το milumil ήταν το μόνο που δέχτηκε ο δικός μου γιός σε αντίστοιχη φάση-μεγαλύτερος λίγο,αλλά ήταν το πρώτο που δέχτηκε μετά απο αρκετές δοκιμές.

ναι γιατι το συστηνοθν σαν το ποιο γλυκο γαλα...........γιατι αραγε??????? :twisted:

1kOup2.pngTxJmp3.png

Ευχαριστω πολυ κοριτσια!katerina24, στην ερωτηση σου γιατι θελω να αποθηλασω, οχι δεν επιστρεφω στη δουλεια. Απλα καποια στιγμη δεν πρεπει να τον κοψω τον θηλασμο? Δεν ειναι λες η καταλληλη στιγμη τωρα, 7 μηνων?Η αληθεια ειναι πως μαρεσει παρα πολυ που θηλαζω και νομιζω πως θα πεσω λιγο σε καταθλιψη οταν θα σταματησω, και θα μπορει ο καθενας να την ταιζει αλλα και απο την αλλη λιγο κουραστηκα. Ερχεται και καλοκαιρι και ουτε ενα σαβατοκυριακο δεν θα μπορω να παω πουθενα! Δεν ξερω, θελει πολυ υπομονή. Αγλαια μου σευχαριστω πολυ. Κι εγω δεν θελω να την αφηνω να πεινασει, σαν να τη βαζω τιμωρια.Υπαρχει περιπτωση τωρα με τους 2 θηλασμους να μου κοπει το γαλα και να θελει απο μονη της να αποθηλασει?Να περιμενω μηπως να συμβει κατι τετοιο? manina thanks για το γαλα. Θα ρωτησω και την παιδιατρο μου.

Αυτα κοριτσια! Σας ευχαριστω πολύ.

alex

Απλα καποια στιγμη δεν πρεπει να τον κοψω τον θηλασμο? Δεν ειναι λες η καταλληλη στιγμη τωρα, 7 μηνων?

Σύμφωνα με τις εταιρείες που πουλάνε γάλατα ο θηλασμός εξαφανίζεται μετά τον 6ο μήνα γιατί σύμφωνα με το νόμο πρέπει να αναγράφουν και να τονίζουν στη συσκευασία ότι το μητρικό γάλα είναι ανώτερο μόνο μέχρι τον 6ο μήνα. Μετά δεν έχουν την υποχρέωση από το νόμο οπότε αποσιωπούν το θέμα θηλασμός....

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής τα παδιά πρέπει να θηλάζουν τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Κανένα παιδί δεν είναι έτοιμο να αποθηλάσει σε αυτή την ηλικία, δεν είναι έτοιμο συναισθηματικά αλλά και το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι πολύ αδύναμο ακόμη.

Η αληθεια ειναι πως μαρεσει παρα πολυ που θηλαζω και νομιζω πως θα πεσω λιγο σε καταθλιψη οταν θα σταματησω, και θα μπορει ο καθενας να την ταιζει αλλα και απο την αλλη λιγο κουραστηκα.

Έχει μεγάλη σημασία να ξεκαθαρίσεις αν αυτό που σε κουράζει είναι ο ίδιος ο θηλασμός (ψυχολογικά) ή το μεγάλωμα του μωρού. Αν είναι το πρώτο ακολουθείς τις οδηγίες αποθηλασμού που σου έγραψα. Αν είναι το δεύτερο, τότε χωρίς θηλασμό θα κουράζεσαι περισσότερο.

Ερχεται και καλοκαιρι και ουτε ενα σαβατοκυριακο δεν θα μπορω να παω πουθενα!

Ο θηλασμός δεν είναι εμπόδιο για να πας οπουδήποτε. Η felinidoc πήγε μια εβδομάδα στο Κέιπ Τάουν!

Πριν όμως σκεφθείς να αφήσεις το μωρό (ανεξάρτητα από το αν θηλάζεις ή όχι) θα ήταν καλό να ρωτήσεις έναν ειδικό για το πώς νιώθει το μωρό σε αυτή την ηλικία όταν περνάει ολόκληρο 24ωρο και δεν έχει δει τη μαμά του. Οι παιδοψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι τα μωρά σε αυτή την ηλικία δεν μπορούν να έχουν την αίσθηση της προσδοκίας και δεν γνωρίζουν ότι η μαμά τους θα επιστρέψει. Νιώθουν ότι έχουν χάσει τη μαμά τους...

Για το παιδί είναι πιο σημαντικό να είσαι κοντά του.

Υπαρχει περιπτωση τωρα με τους 2 θηλασμους να μου κοπει το γαλα και να θελει απο μονη της να αποθηλασει?

Να περιμενω μηπως να συμβει κατι τετοιο?

Μπορεί να συμβεί αλλά πολλά μωρά μπορούν να συνεχίσουν το θηλασμό για πολύ καιρό ακόμη και αν έχουν μείωσει τα γεύματα σε 2 το 24ωρο.

Καλή συνέχεια ό,τι και αν αποφασίσεις!

Πάντα στη διάθεσή σου! :)

Καλημερα Αγλαια μου! Ευχαριστώ παντα για τις αμεσες απαντησεις σου. Δεν κουραστηκα φυσικα απο το μεγαλωμα του παιδιου μου, μαρεσει ο θηλασμος, θα στεναχωρεθω αν το διακοψω απλα λεω αν χρειαστει να λειψω ενα σαβατοκυριακο με τον αντρα μου πως θα φαει γαλα απο γιαγιαδες.

Στο Κέιπ Τάουν πως πηγε η felinidoc? Με παιδι?

Επίσης ξερω πως δεν εχουν την αισθηση της προσδοκιας αλλα μια στο τοσο αν κατι συμβει και πρεπει να λειψω 2 μερες ειναι τοσο κακο για το παιδι?Θα ρωτησω ειδικο οπως μου ειπες. Δεν την εχω αφησει ποτε ουτε μια μερα χωρις εμενα ουτε στις γιαγιαδες. Δεν πρεπει να μαιθαινει να μενει και λιγακι εστω με τις γιαγιαδες? Ενα σαβκο για παραδειγμα.

Anyway!Σημερα της εδωσε ο μπαμπας της μπιμπερο με δικο μου γαλα και παλι τιποτα! Σφραγισε το στομα της και δεν ετρωγε τιποτα. Ενω μετα απο καθε γευμα στερεας τροφης της δινω νερακι με μπιμπερο και πινει. Αλλες φορες λιγο και αλλες φορες αρκετο.

Και παλι ευχαριστω πολυ Αγλαια. Φιλακια πολλα!

alex

Στο Κέιπ Τάουν πως πηγε η felinidoc? Με παιδι?

Χωρίς παιδί όταν είχε κλείσει τον 8ο μήνα, με το Symphony για να διατηρήσω την γαλουχία σε αξιοπρεπή επίπεδα!

Με είχε προειδοποιήσει η Αγλαΐα ότι το παιδί στην επιστροφή μου μπορεί να μην ήθελε να συνεργαστεί (να ξαναθηλάσει). Εγώ όμως δεν ήθελα να είμαι εγώ αυτή που θα έπαιρνε την απόφαση να το κόψω, άφησα να έχει η Αννούλα την τελευταία λέξη στο θέμα θηλασμός (όσο και να ακούγεται περίεργο, επειδή ήξερα ότι θα της λείψω μία εβδομάδα και είχα φοβερές τύψεις, τουλάχιστον ένιωθα καλύτερα όταν έβγαζα γάλα εκεί...) Πήγα και σαφάρι (με το mini electric!!!)

Για να μην τα πολυλογώ, όταν επέστρεψα μετά τα πρώτα 2-3 λεπτά που με κοίταξε λίγο περίεργα βυθίστηκε στο στήθος μου και συνεχίζουμε ακόμη φανατικά. :)

Να σου πω κάτι και εγώ πάνω στο θέμα... Εμένα μου έχει περάσει από το μυαλό 10000 φορές να σταματήσω, γιατί έχω κουραστεί να κυκλοφορώ κυρίως με το θήλαστρο, λόγω εργασίας... Κάθε φορά κάτι συμβαίνει και το ... αναβάλω :lol: Λείπω τουλάχιστον 4 με 5 24ωρα τον μήνα από τον 4ο μήνα ζωής του μωρού, και κάθε φορά η μικρή με το που γυρνάω θέλει σαν τρελή να θηλάσει...

Αν θέλεις να φύγεις ΣΚ, κάντο για να νοιώσεις καλύτερα, να ανακτήσεις λίγο από την παλιά "ελευθερία". Μετά το 1ο 24ωρο το μωρό θα φάει. Άσε που ούτως ή άλλως τρώει και στερεά τροφή τώρα. Αν στην επιστροφή θέλει να θηλάσει και το θέλεις και εσύ, απλά θα συνεχίσετε :)

WLn5p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...