Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Έχω κ εγώ την απορία αν υπάρχει ανώδυνος αποθηλασμός στους 27 μήνες...Εμένα θηλάζει μόνο για να αποκοιμηθεί ουσιαστικά. Μία το μεσημέρι μια το βράδυ κ το πρωί λίγο πριν ξυπνήσει οριστικά. Μέσα στην μέρα δεν ζητά ποτέ εννοώ όταν είναι ξύπνιος. Σοκολάτα αν δεν θέλω να περιμένω ως τα 3μιση δεν γίνεται; Και εγώ του διαβάζω παραμύθια. Εσένα πως έγινε ακριβώς; Αποκοιμήθηκε μια μέρα με παραμύθι κ από τότε πήγε έτσι; Δεν αντέχω, έχω κουραστεί... και τι δεν θα δινα να γινόταν τώρα, εντελώς ανώδυνα κ φυσικά...νιώθω ότι δεν θα θελήσει εύκολα σε αυτή την ηλικία να το κόψει μόνος... αλλά κ το να μπω σε διαδικασίες με κλάματα για τον συγκεκριμένο λόγο επίσης δεν μου αρέσει. η άποψη της Αγλαίας θα ήταν όντως πολύ βοηθητική και ενδιαφέρουσα.

Macorina μας απασχολούν τα ίδια θέματα μου φαίνεται... αποθηλασμός κ πάνες(σε είδα κ από κει)..είναι κ πολύ κοντά οι ηλικίες των μικρών μας.

Εσύ πως νιώθεις; Εγώ θέλω να ανεξαρτητοποιηθώ από το θέμα ύπνος κυρίως, θέλω να μάθει να κοιμάται χωρίς να με έχει ανάγκη. Να πάω μια βόλτα κ να μην έχω το άγχος πότε θα γυρίσω...αλλά κ εκτός από αυτό νιώθω ότι είμαι έτοιμη να διακόψω αυτήν τη μορφή επαφής. Γιατί να μην συμπίπτουν βρε παιδί μ οι ετοιμότητες μαμάδων κ παιδιών;

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοιταξε, εμενα κοιμαται και ξυπναει με τον μπαμπα του σε εξαιρετικες περιπτωσεις αλλα δουλευεο βραδι κι ετσι δεν γινεται συνηθως. Ομως εχω κουραστει γιατι δυσκολα καθεται στην αγκαλια μου χωρις να θηλασει. Εξαρταται απο αυτο για να ξυπνησει το πρωι και εχω ενα μικρο θεμα με τη λιμπιντο μου που θεωρω οτι ωφειλεται στο θηλασμο. Ειμαι υπερ του μακρχρονιου θηλασμου απλα δεν βλεπω διαθεση να σταματησει συντομα.

jTosp2.png

Να σας πω την δικη μου εμπειρια.αυτη την εβδομαδ ξεκινησα να δινω στη μικρη μου και ξενο γαλα.τη θηλαζα απο το βραδυ ως το πρωι αφου καθε δυο ωρες ξυπνουσε, ετσι δεν αντεξα αλλο ειπα ν ααρχισουμε με ξενο σιγα σιγα.την πρωτη φορα εκλαιγε πνιγοταν δεν μπορουσε να το πιει,ενα τεταρτο επεμενα κ τελικα το ηπιε ολο.της το εδωσα κατα τις 8:30,στις 9 κοιμηθηκε κ μετα οποτε ξυπνουσε τη θηλαζα εχει μια εβδομαδα αυτο.παρατηρησα οτι μειωσε τα νυχτερινα ξυπνηματα.θα το συνεχισω για 1 μηνα ακομη ωσπου να παω στη δουλεια.

vaisp2.png

xrxup2.png

Σας παρακαλώ,χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια.

Έχω εδώ και μια εβδομάδα βρογχίτιδα η οποία εξελίσσεται άσχημα.

Τα φάρμακα που παίρνω ως σήμερα είναι συμβατά με το θηλασμό,αλλά δεν με έχουν βοηθήσει και πολύ ως τώρα.Ο γιατρός μου δίνει από σήμερα και λόγω της επιδείνωσης της βρογχίτιδας Αmoxil και κωδεΐνη για τον πολύ δυνατο βηχα που εχω και όλα αυτά δεν είναι συμβατά με το θηλασμό.

Η κορούλα μου απολαμβάνει το μητρικό θηλασμό εδώ και 21 μήνες,τώρα πια μόνο το βράδυ πριν κοιμηθεί και το πρωί μόλις σηκωθεί.Φοβάμαι ότι ήρθε η ώρα να διακόψουμε.

Πώς μπορώ να το καταφερω χωρις προβληματα στο στηθος κλπ.Θα χρειαστεί να κανω αντλήσεις;

Υπάρχει εναλλακτική;Δηλαδή να μην θηλασω για κάποιο διάστημα και να επανελθω.Και ποιο θεωρείται ασφαλές διάστημα;

Σας ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Σ ευχαριστώ,"χτενίζοντας" το φόρουμ διάβασα ότι το Αμοξίλ θεωρείται συμβατό.

Στο βιβλίο της Πατσούρου έχει κατάλογο με τα συμβατά φάρμακα για τη γαλουχία,αλλά δυστυχώς δεν το έχω,μήπως το έχει κάποια κοπελα και μπορεί να το κοιτάξει;

Η κωδεΐνη γράφει στο χαρτάκι που τη συνοδεύει ότι δεν ενδείκνυται για θηλάζουσες.

Melina 22 τα 3 γεύματα είναι σημάδι αποθηλασμού, όπως το βλέπω εγώ, αφού η κόρη μου σε αυτή την ηλικία θήλαζε πολύ περισσότερο. Δοκίμασες να κοιμίσει το παιδί κάποιος άλλος το μεσημέρι; (τον βραδινό θηλασμό τον κόβουν τελευταίο συνήθως) ή να το αφήσεις να αποκοιμηθεί μόνο του π.χ. παρακολουθώντας τηλεόραση (αν το αφήνεις). Για τον πρωινό θηλασμό εγώ είχα παρατηρήσει ότι μου ζητούσε να θηλάσει μόνο αν με έβρισκε στο κρεβάτι, οπότε άρχισα να σηκώνομαι νωρίτερα. Το βράδυ άρχισα να κάθομαι δίπλα στο κρεβάτι και να λέω παραμύθια, ενώ πριν ξάπλωνα δίπλα στο παιδί για να θηλάσει. Επίσης άρχισα να βάζω περιορισμούς στην ώρα, της έλεγα φτάνει τόσο και μετά από λίγο σταματούσε. Δοκίμασε την αρχή "δεν προσφέρω δεν αρνούμαι" και θα δεις πώς θα πάει. Πάντως μην περιμένεις να σταματήσει από τη μία μέρα στην άλλη, θέλει λίγο χρόνο.

Melina 22 τα 3 γεύματα είναι σημάδι αποθηλασμού, όπως το βλέπω εγώ, αφού η κόρη μου σε αυτή την ηλικία θήλαζε πολύ περισσότερο. Δοκίμασες να κοιμίσει το παιδί κάποιος άλλος το μεσημέρι; (τον βραδινό θηλασμό τον κόβουν τελευταίο συνήθως) ή να το αφήσεις να αποκοιμηθεί μόνο του π.χ. παρακολουθώντας τηλεόραση (αν το αφήνεις). Για τον πρωινό θηλασμό εγώ είχα παρατηρήσει ότι μου ζητούσε να θηλάσει μόνο αν με έβρισκε στο κρεβάτι, οπότε άρχισα να σηκώνομαι νωρίτερα. Το βράδυ άρχισα να κάθομαι δίπλα στο κρεβάτι και να λέω παραμύθια, ενώ πριν ξάπλωνα δίπλα στο παιδί για να θηλάσει. Επίσης άρχισα να βάζω περιορισμούς στην ώρα, της έλεγα φτάνει τόσο και μετά από λίγο σταματούσε. Δοκίμασε την αρχή "δεν προσφέρω δεν αρνούμαι" και θα δεις πώς θα πάει. Πάντως μην περιμένεις να σταματήσει από τη μία μέρα στην άλλη, θέλει λίγο χρόνο.

Μακάρι να ήταν σημάδι αποθηλασμού, αλλά δεν είναι απαραίτητο.. εμένα θηλάζει 2 φορές την μέρα (την νύχτα βασικά) εδώ και μήνες και δεν προβλέπω να το κόβει σύντομα. Θηλάζει για να κοιμηθεί το βράδυ και μια φορά μες στην νύχτα που ξυπνάει.. και οι 2 φορές είναι αδιαπραγμάτευτες γιατί είναι μες στην υπνηλία και αν δεν θηλάσει χτυπιέται. Τον πρωινό θηλασμό τον κόψαμε εδώ και μήνες, με το να πίνει φρέσκο αγελαδινό. Στην αρχή χτυπιότανε και για αυτόν μες στην υπνηλία του, η λύση ήταν να τον ξυπνήσω για τα καλά με κάτι που θα τραβήξει την προσοχή του. Το μεσημέρι κοιμάται με τις γιαγιάδες γιατί δουλεύω ή στο αυτοκίνητο τα ΣΚ χωρίς πρόβλημα. 'Ομως για τους 2 νυχτερινούς θηλασμούς δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα σταματήσουν..

Σ ευχαριστώ,"χτενίζοντας" το φόρουμ διάβασα ότι το Αμοξίλ θεωρείται συμβατό.

Στο βιβλίο της Πατσούρου έχει κατάλογο με τα συμβατά φάρμακα για τη γαλουχία,αλλά δυστυχώς δεν το έχω,μήπως το έχει κάποια κοπελα και μπορεί να το κοιτάξει;

Η κωδεΐνη γράφει στο χαρτάκι που τη συνοδεύει ότι δεν ενδείκνυται για θηλάζουσες.

Στο βιβλίο της Πατσούρου, η κωδεΐνη αναφέρεται ως συμβατή με το θηλασμό.

Στο e-lactancia.org αναφέρεται ως χαμηλού κινδύνου:

http://www.e-lactancia.org/product/406

fUvDp2.png

Στο βιβλίο της Πατσούρου' date=' η κωδεΐνη αναφέρεται ως συμβατή με το θηλασμό.

Στο e-lactancia.org αναφέρεται ως χαμηλού κινδύνου:

http://www.e-lactancia.org/product/406[/quote']

Σ ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να το κοιτάξεις.

Διαφημίσεις

Μακάρι να ήταν σημάδι αποθηλασμού, αλλά δεν είναι απαραίτητο.. εμένα θηλάζει 2 φορές την μέρα (την νύχτα βασικά) εδώ και μήνες και δεν προβλέπω να το κόβει σύντομα. Θηλάζει για να κοιμηθεί το βράδυ και μια φορά μες στην νύχτα που ξυπνάει.. και οι 2 φορές είναι αδιαπραγμάτευτες γιατί είναι μες στην υπνηλία και αν δεν θηλάσει χτυπιέται. Τον πρωινό θηλασμό τον κόψαμε εδώ και μήνες, με το να πίνει φρέσκο αγελαδινό. Στην αρχή χτυπιότανε και για αυτόν μες στην υπνηλία του, η λύση ήταν να τον ξυπνήσω για τα καλά με κάτι που θα τραβήξει την προσοχή του. Το μεσημέρι κοιμάται με τις γιαγιάδες γιατί δουλεύω ή στο αυτοκίνητο τα ΣΚ χωρίς πρόβλημα. 'Ομως για τους 2 νυχτερινούς θηλασμούς δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα σταματήσουν..

Δεν συμφωνώ ούτε εγώ. Πιστεύω ότι όσο υπάρχει ζήτηση έστω και για δυο φορές τη μέρα, διατηρείται η γαλουχία τουλάχιστον μετά το χρόνο.

Ο δικός μου θηλάζει 3 (με 4 όταν ειμαι σπίτι) φορές τη μέρα και μια χαρά ρουφάει και καταπίνει όταν θηλάζει. Άρα βρίσκει γάλα. Κι επίσης τα Χριστούγεννα που έλειψα 2μιση μέρες πρήστηκα και είχα γάλα, και όταν γύρισα, θήλασε κανονικά, και τώρα συνεχίζει όπως πριν χωρίς να φαίνεται να έχει μειωθεί ιδιαίτερα το γάλα, ώστε να εκνευρίζεται. Δεν ξέρω...

jTosp2.png

Πολλές φορες ο αποθηλασμος φαινεται πιο δύσκολος απο τον ιδιο το θηλασμο. Και μερικές φορες ειναι βουνό για την μαμα.

Ολα εξαρτώνται απο τα σημάδια ετοιμότητας του παιδιου. Πχ την αντίδρασή του οταν χτυπήσει ή στρεσαριστεί (αν δεν ζητάει να θηλασει δλδ), δέχεται κάποιους χρονικους ή τοπικούς περιορισμούς σε σχέση με το θηλασμό (πχ μονο το βραδυ και μονο στο κρεβάτι), να κοιμάται κάποιες φορες χωρις θηλασμο ή να δέχεται κατι αλλο αντί αυτού.

Σε γενικές γραμμες χρειαζεται πολυ μπλα μπλα το όλο θεμα με το παιδι και σε καμια περίπτωση να μην προτείνεται κατι αλλο αντί του θηλασμου την "τελευταία στιγμη". Δλδ οταν το παιδι ειναι ήδη εκνευρισμενο και ζητάει το στηθος δεν γίνεται να ακούσει κατι για αντάλλαγμα εκείνη τη στιγμη αλλα πρέπει να εχει προηγηθεί συζήτηση πολλές φορες σε άσχετες φάσεις.

Melina μην συνδέεις το πως κοιμάται μαζι σου με το πως θα κοιμάται με κάποιον άλλον αν λείπεις. Δεν εχει καμια σχέση. Αυτοί οι συνδυασμοί ειναι μονο στο μυαλο μας και το μονο που κάνουν ειναι να μας δυσκολεύουν τη ζωη.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Melina 22 τα 3 γεύματα είναι σημάδι αποθηλασμού, όπως το βλέπω εγώ, αφού η κόρη μου σε αυτή την ηλικία θήλαζε πολύ περισσότερο. Δοκίμασες να κοιμίσει το παιδί κάποιος άλλος το μεσημέρι; (τον βραδινό θηλασμό τον κόβουν τελευταίο συνήθως) ή να το αφήσεις να αποκοιμηθεί μόνο του π.χ. παρακολουθώντας τηλεόραση (αν το αφήνεις).

Το έχω δοκιμάσει να αποκοιμηθεί μόνος το μεσημέρι, μαζί μου αλλά χωρίς στήθος και το κατάφερε. Αλλά δεν του άρεσε και διαμαρτυρήθηκε όχι πολύ έντονα αλλά ακόμα κ την ήπιας μορφής διαμαρτυρία δεν την βρίσκω καθόλου ευχάριστη όταν πρόκειται για το συγκεκριμένο θέμα. :?

Για τον πρωινό θηλασμό εγώ είχα παρατηρήσει ότι μου ζητούσε να θηλάσει μόνο αν με έβρισκε στο κρεβάτι, οπότε άρχισα να σηκώνομαι νωρίτερα.

Και εμένα αν σηκωθώ νωρίτερα πολλές φορές δεν ζητάει.

Το βράδυ άρχισα να κάθομαι δίπλα στο κρεβάτι και να λέω παραμύθια, ενώ πριν ξάπλωνα δίπλα στο παιδί για να θηλάσει. Επίσης άρχισα να βάζω περιορισμούς στην ώρα, της έλεγα φτάνει τόσο και μετά από λίγο σταματούσε. Δοκίμασε την αρχή "δεν προσφέρω δεν αρνούμαι" και θα δεις πώς θα πάει. Πάντως μην περιμένεις να σταματήσει από τη μία μέρα στην άλλη, θέλει λίγο χρόνο.

Και εγώ το ίδιο κάνω κάθομαι δίπλα κ λέω παραμύθι κ μετά όταν πούμε έζησαν αυτοί καλά κ εμείς καλύτερα παίρνει θέση για ύπνο με στήθος.

Έχει γίνει ρουτίνα και την εφάρμοσα και γιατί μου αρέσει το να του διαβάζω αλλά και γιατί ήλπιζα κάποια στιγμή να αποκοιμηθεί έτσι δηλ μόνο διαβάζοντας.

Γι' αυτό σε ρώτησα για την κόρη σου. Ήθελα κατά βάθος να μου πεις: ναι, κοιμήθηκε μια φορά με παραμύθι κ από κει κ ύστερα όλα ήταν πολύ εύκολα.. Το δεν προσφέρω δεν αρνούμαι το έχω εφαρμόσει εδώ κ πολύ καιρό τώρα....και γενικά έχουμε προχωρήσει πολύ όμορφα στην μείωση των θηλασμών, χωρίς καθόλου κλάματα ούτε στο ελάχιστο. Με παιχνίδια που του άρεσαν. Ήταν έτοιμος και ανταποκρινόταν ανάλογα πιστεύω.

Αυτοί οι 3 θηλασμοί που έχουν μείνει, γίνονται εδώ κ αρκετό καιρό (3, 4 μήνες) αλλά επειδή συνδέονται με τον ύπνο πως να τους κόψει ο καημένος;

Σε κάποιες φάσεις τον έχω δει να αποτραβιέται από το στήθος κ να προσπαθεί να αποκοιμηθεί μόνος του δίπλα αλλά όταν φτάνει στο τέρμα κ πάλι το πιάνει.

Είναι λες κ ο ίδιος προσπαθεί και πειραματίζεται σαν να θέλει να κάνει το βήμα, αλλά δεν είναι κ σίγουρος κ επιστρέφει στο σίγουρο. Και με το παραμύθι μόλις πάει να τον πάρει μου λέει τέλειωσε τώρα μαμά να το κλείσουμε ώρα για γαλατάκι...

Αν χρησιμοποιούσε πιπίλα για τον ύπνο πολύ πιθανό να είχε ήδη αποθηλάσει. Μέσα στην μέρα δεν ζητά ποτέ.

Γενικότερα επειδή αισθάνομαι ότι είναι ένα ζήτημα πολύ λεπτό έχω αισθανθεί ότι είναι βουνό όπως λέει κ η Νίνα από το άγχος μου να μην κάνω κάτι που δεν πρέπει.

Και επειδή θέλω να απεγκλωβιστώ απ την μία αλλά απ' την άλλη θέλω να ναι χωρίς κλάματα το τελείωμα προβληματίζομαι τι να κάνω...

Γι΄αυτό ήθελα να μάθω αν κάποια μαμά αποθήλασε έτσι ανώδυνα.

Melina μην συνδέεις το πως κοιμάται μαζι σου με το πως θα κοιμάται με κάποιον άλλον αν λείπεις. Δεν εχει καμια σχέση. Αυτοί οι συνδυασμοί ειναι μονο στο μυαλο μας και το μονο που κάνουν ειναι να μας δυσκολεύουν τη ζωη.

Δυστυχώς επειδή δεν εργάζομαι ακόμα δεν κοιμάται με κάποιον άλλο γιατί δεν λείπω. Και αν λείψω και αργήσω δείχνει να με περιμένει δηλ κάθεται παραπάνω ξύπνιος. ΟΙ γιαγιάδες κ οι παππούδες είναι μακριά. Μόνο όταν ήταν πιο μικρούλης μοιραζόμασταν το θέμα του ύπνου με τον μπαμπά γιατί τότε ήταν ελαφρύς και τον έπαιρνε ο ύπνος στην αγκαλιά. Από τότε που βάρυνε μόνο στήθος.

Δεν κατάλαβα καλά τι εννοείς με το να μην κάνω τον συνδυασμό. Αν θες μου το εξηγείς λίγο περισσότερο;

Και κάτι άλλο που σκέφτηκα τώρα. Αν θυμάσαι (το είχαμε συζητήσει πιο παλιά) θηλάζω μόνο από το ένα στήθος από όταν έγινε 10 μηνών. Θα δυσκολευτώ λες περισσότερο όταν αποθηλάσω;

Δυστυχώς επειδή δεν εργάζομαι ακόμα δεν κοιμάται με κάποιον άλλο γιατί δεν λείπω. Και αν λείψω και αργήσω δείχνει να με περιμένει δηλ κάθεται παραπάνω ξύπνιος. ΟΙ γιαγιάδες κ οι παππούδες είναι μακριά. Μόνο όταν ήταν πιο μικρούλης μοιραζόμασταν το θέμα του ύπνου με τον μπαμπά γιατί τότε ήταν ελαφρύς και τον έπαιρνε ο ύπνος στην αγκαλιά. Από τότε που βάρυνε μόνο στήθος.

Δεν κατάλαβα καλά τι εννοείς με το να μην κάνω τον συνδυασμό. Αν θες μου το εξηγείς λίγο περισσότερο;

Και κάτι άλλο που σκέφτηκα τώρα. Αν θυμάσαι (το είχαμε συζητήσει πιο παλιά) θηλάζω μόνο από το ένα στήθος από όταν έγινε 10 μηνών. Θα δυσκολευτώ λες περισσότερο όταν αποθηλάσω;

Το να κάθεται παραπάνω ξύπνιος δεν ειναι καθόλου περίεργο. Απλα δείχνει οτι η απουσία σου ειναι σπάνια τα βραδια οποτε δεν εχει μπει στη ρουτίνα του να κοιμάται με άλλον.

Εννοω οτι για κάποιο λόγο οι μαμάδες θεωρούμε τα παιδια μας μωρα και μερικές φορες φοβόμαστε να τα χειριστούμε διαφορετικά. Το πως κοιμάται οταν εισαι εσυ σπιτι δεν πρέπει να εχει καμια σχέση με το πως θα κοιμηθεί με αλλο πρόσωπο. Αν λείπεις εσυ θα βρεθεί κάποιος τροπος να κοιμηθεί. Σε αυτήν την ηλικια αν υπαρχει κάποιο πρόσωπο που αγαπάει κι εμπιστεύεται με πολυ λίγες προσπάθειες θα καταφέρουν μαζι να κοιμηθεί διαφορετικα. Μονο άγχος δε θελει!

Σε γενικές γραμμες ειναι άσχημο το συναίσθημα θηλασμος=καταπίεση της μαμας και προσκολληση παιδιου. Στην πραγματικότητα δεν πρέπει να συμβαίνει αυτο! Οταν νιώσεις οτι πιέζεσαι στο οτι δεν μπορείς να λείψεις απλα τόλμησέ το! Το αποτέλεσμα μπορει να σε εκπλήξει! Στην τελική με το να ξεσκάς κάποιες στιγμές μπορει να φτάσεις στο στάδιο φυσικού αποθηλασμου χωρις καν να το εχεις επιδιώξει περισσότερο.

Και κατι ακομα:μην λες οτι αν ειχε πιπιλα θα ειχε αποθηλασει ή οτι το ζητάει μονο για τον υπνο. Στην πραγματικότητα μονο το ιδιο το παιδι ξέρει τι εισπράτει με τον θηλασμο πριν αποκοιμηθεί.

Τι εννοείς οτι θα δυσκολευτεις περισσότερο σε σχέση με το στηθος;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Το να κάθεται παραπάνω ξύπνιος δεν ειναι καθόλου περίεργο. Απλα δείχνει οτι η απουσία σου ειναι σπάνια τα βραδια οποτε δεν εχει μπει στη ρουτίνα του να κοιμάται με άλλον.

Εννοω οτι για κάποιο λόγο οι μαμάδες θεωρούμε τα παιδια μας μωρα και μερικές φορες φοβόμαστε να τα χειριστούμε διαφορετικά. Το πως κοιμάται οταν εισαι εσυ σπιτι δεν πρέπει να εχει καμια σχέση με το πως θα κοιμηθεί με αλλο πρόσωπο. Αν λείπεις εσυ θα βρεθεί κάποιος τροπος να κοιμηθεί. Σε αυτήν την ηλικια αν υπαρχει κάποιο πρόσωπο που αγαπάει κι εμπιστεύεται με πολυ λίγες προσπάθειες θα καταφέρουν μαζι να κοιμηθεί διαφορετικα. Μονο άγχος δε θελει!

Σε γενικές γραμμες ειναι άσχημο το συναίσθημα θηλασμος=καταπίεση της μαμας και προσκολληση παιδιου. Στην πραγματικότητα δεν πρέπει να συμβαίνει αυτο! Οταν νιώσεις οτι πιέζεσαι στο οτι δεν μπορείς να λείψεις απλα τόλμησέ το! Το αποτέλεσμα μπορει να σε εκπλήξει! Στην τελική με το να ξεσκάς κάποιες στιγμές μπορει να φτάσεις στο στάδιο φυσικού αποθηλασμου χωρις καν να το εχεις επιδιώξει περισσότερο.

Να σου πω γιατί δεν το έχω εφαρμόσει ως τώρα; Γιατί σκεφτόμουν ότι αν με εμένα που έχει συνηθίσει να κοιμάται κλαίει κ διαμαρτύρεται χωρίς στήθος, ίσως πραγματικά δεν είναι έτοιμος ακόμη να κοιμηθεί χωρίς καμία απολύτως βοήθεια. Αν μείνει μόνος με τον μπαμπά του να κοιμηθεί από όσο τον ξέρω(και με βάση τα όσα έχει ζήσει ως τώρα), το πιθανότερο είναι ότι θα δυσκολευτεί πολύ κ θα κλαίει πάρα πολύ. (Εννοώ να κοιμηθεί χωρίς βοήθεια π.χ να μην τον βάλει να δει τραγούδια, ούτε να αποκοιμηθεί κατά την βόλτα) Θα του φανεί απότομο πιστεύω. Και θα ταλαιπωρηθεί. Και δεν ήθελα να γίνει. Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές αν κάνω λάθος αλλά προτιμούσα να κάνω λάθος προς την κατεύθυνση του να δώσω παραπάνω χωρίς να χρειάζεται, παρά το λάθος να είναι να τον ζορίσω... και ήλπιζα ότι μόνος του θα μου δείξει τον δρόμο ότι δηλ κάποια στιγμή ίσως νιώσει ότι δεν θέλει πλέον να κοιμάται με βοήθεια. Γι 'αυτό έλεγα για ανώδυνο αποθηλασμό. Αν κατάλαβα καλά θεωρείς ότι τον βλέπω υπερπροστατευτικά σε αυτό το θέμα;

Και ότι αγχώνομαι παραπάνω από όσο πρέπει; Πολύ πιθανό να έχεις δίκιο, με έχει προβληματίσει κ εμένα αυτό...Σε άλλα ζητήματα δεν δυσκολεύομαι καθόλου να οριοθετήσω κ να ματαιώσω, με τον θηλασμό-ύπνο κάτι συμβαίνει μάλλον μέσα μου και τα βλέπω όλα πιο "επίφοβα".

Και κατι ακομα:μην λες οτι αν ειχε πιπιλα θα ειχε αποθηλασει ή οτι το ζητάει μονο για τον υπνο. Στην πραγματικότητα μονο το ιδιο το παιδι ξέρει τι εισπράτει με τον θηλασμο πριν αποκοιμηθεί.

Δίκιο έχεις ήταν μόνο μια υπόθεση κρίνοντας απ' το ότι δεν το ζητάει καθόλου όλη την υπόλοιπη μέρα αλλά μπορεί κάλλιστα όπως λες παρόλο που το χρησιμοποιεί μόνο για ύπνο να καλύπτει κ άλλες ανάγκες.

Τι εννοείς οτι θα δυσκολευτεις περισσότερο σε σχέση με το στηθος;

Εννοούσα ότι επειδή όλη την δουλειά την κάνει το ένα στήθος φανταζόμουν ότι ίσως "πρήζεται περισσότερο" όταν σταματήσω σε σχέση με το να μοιράζεται και στα δύο. Λέω κοτσάνα; Δεν ξέρω καν αν το πρήξιμο υφίσταται όταν αποθηλάζεις αργά..

Σε γενικές γραμμες ειναι άσχημο το συναίσθημα θηλασμος=καταπίεση της μαμας και προσκολληση παιδιου. Στην πραγματικότητα δεν πρέπει να συμβαίνει αυτο!

Πολύ ωραίο αυτό που λες με βοήθησε πολύ...

Να σου πω γιατί δεν το έχω εφαρμόσει ως τώρα; Γιατί σκεφτόμουν ότι αν με εμένα που έχει συνηθίσει να κοιμάται κλαίει κ διαμαρτύρεται χωρίς στήθος, ίσως πραγματικά δεν είναι έτοιμος ακόμη να κοιμηθεί χωρίς καμία απολύτως βοήθεια. Αν μείνει μόνος με τον μπαμπά του να κοιμηθεί από όσο τον ξέρω(και με βάση τα όσα έχει ζήσει ως τώρα), το πιθανότερο είναι ότι θα δυσκολευτεί πολύ κ θα κλαίει πάρα πολύ. (Εννοώ να κοιμηθεί χωρίς βοήθεια π.χ να μην τον βάλει να δει τραγούδια, ούτε να αποκοιμηθεί κατά την βόλτα) Θα του φανεί απότομο πιστεύω. Και θα ταλαιπωρηθεί. Και δεν ήθελα να γίνει. Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές αν κάνω λάθος αλλά προτιμούσα να κάνω λάθος προς την κατεύθυνση του να δώσω παραπάνω χωρίς να χρειάζεται, παρά το λάθος να είναι να τον ζορίσω... και ήλπιζα ότι μόνος του θα μου δείξει τον δρόμο ότι δηλ κάποια στιγμή ίσως νιώσει ότι δεν θέλει πλέον να κοιμάται με βοήθεια. Γι 'αυτό έλεγα για ανώδυνο αποθηλασμό. Αν κατάλαβα καλά θεωρείς ότι τον βλέπω υπερπροστατευτικά σε αυτό το θέμα;

Και ότι αγχώνομαι παραπάνω από όσο πρέπει; Πολύ πιθανό να έχεις δίκιο, με έχει προβληματίσει κ εμένα αυτό...Σε άλλα ζητήματα δεν δυσκολεύομαι καθόλου να οριοθετήσω κ να ματαιώσω, με τον θηλασμό-ύπνο κάτι συμβαίνει μάλλον μέσα μου και τα βλέπω όλα πιο "επίφοβα".

Δίκιο έχεις ήταν μόνο μια υπόθεση κρίνοντας απ' το ότι δεν το ζητάει καθόλου όλη την υπόλοιπη μέρα αλλά μπορεί κάλλιστα όπως λες παρόλο που το χρησιμοποιεί μόνο για ύπνο να καλύπτει κ άλλες ανάγκες.

Εννοούσα ότι επειδή όλη την δουλειά την κάνει το ένα στήθος φανταζόμουν ότι ίσως "πρήζεται περισσότερο" όταν σταματήσω σε σχέση με το να μοιράζεται και στα δύο. Λέω κοτσάνα; Δεν ξέρω καν αν το πρήξιμο υφίσταται όταν αποθηλάζεις αργά..

Πολύ ωραίο αυτό που λες με βοήθησε πολύ...

Ναι, θεωρω οτι το βλέπεις υπερπροστατευτικα στο θεμα ύπνου. Η δική σου δουλεια οταν θέλεις να λείψεις βραδυ, ειναι μονο το να δεις που θα πας και με ποιον. Η δουλεια αυτού που θα προσέχει το παιδι σου ειναι να βρει τροπο να το κοιμησει. Ειμαι σιγουρη οτι θα βρει τροπο, αρκεί να μην αντιλαμβάνεται το άγχος σου (και το παιδι και αυτός που το προσέχει). Η πρώτη φορα θα ειναι λιγο δύσκολη! Το σημαντικό ειναι αφου εισαι σκασμένη να το κανεις (κι αυτός ειναι ο λόγος που σε λέω "ωμά" υπερπροστατευτική, αλλιώς δεν θα το κανεις ποτε). Μην βλέπεις με τύψεις το να λείψεις κάποιες φορες, ενα μικρο διάλειμμα μπορει να σε οδηγήσει σε μεγαλύτερο χρονικό πλαίσιο θηλασμου (και σε εναν ωμαλοτερο αποθηλασμό). Σε γενικές γραμμες τα παιδια που έχουν εισπράξει αμέριστη προσοχή και αφοσίωση απο τη μαμα (αυτο εγω καταλαβαίνω απο εσένα) ειναι περισσότερο έτοιμα στο να αποχωριστουν την μαμα οταν θελήσει αυτή.

Προσπαθώ να σου πω οτι δεν υπαρχει λόγος να αποθηλασεις επειδη θέλεις να αποχωριστεις το παιδι κάποιο βραδυ για λίγες ωρες και να το κοιμησει κάποιος άλλος! Κανένας λόγος! Αν για κάποιο λόγο δε δουλέψει καλα ο αποχωρισμος σας δεν θα ευθύνεται ο θηλασμος μονο, θα ειναι συνδυασμός παραγόντων.

Κατα πάσα πιθανότητα θα ειναι λιγο πρησμενο τις πρώτες μερες αλλα αυτο ειναι όλο.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Ναι, θεωρω οτι το βλέπεις υπερπροστατευτικα στο θεμα ύπνου. Η δική σου δουλεια οταν θέλεις να λείψεις βραδυ, ειναι μονο το να δεις που θα πας και με ποιον. Η δουλεια αυτού που θα προσέχει το παιδι σου ειναι να βρει τροπο να το κοιμησει. Ειμαι σιγουρη οτι θα βρει τροπο, αρκεί να μην αντιλαμβάνεται το άγχος σου (και το παιδι και αυτός που το προσέχει). Η πρώτη φορα θα ειναι λιγο δύσκολη! Το σημαντικό ειναι αφου εισαι σκασμένη να το κανεις (κι αυτός ειναι ο λόγος που σε λέω "ωμά" υπερπροστατευτική, αλλιώς δεν θα το κανεις ποτε). Μην βλέπεις με τύψεις το να λείψεις κάποιες φορες, ενα μικρο διάλειμμα μπορει να σε οδηγήσει σε μεγαλύτερο χρονικό πλαίσιο θηλασμου (και σε εναν ωμαλοτερο αποθηλασμό). Σε γενικές γραμμες τα παιδια που έχουν εισπράξει αμέριστη προσοχή και αφοσίωση απο τη μαμα (αυτο εγω καταλαβαίνω απο εσένα) ειναι περισσότερο έτοιμα στο να αποχωριστουν την μαμα οταν θελήσει αυτή.

Προσπαθώ να σου πω οτι δεν υπαρχει λόγος να αποθηλασεις επειδη θέλεις να αποχωριστεις το παιδι κάποιο βραδυ για λίγες ωρες και να το κοιμησει κάποιος άλλος! Κανένας λόγος! Αν για κάποιο λόγο δε δουλέψει καλα ο αποχωρισμος σας δεν θα ευθύνεται ο θηλασμος μονο, θα ειναι συνδυασμός παραγόντων.

Κατα πάσα πιθανότητα θα ειναι λιγο πρησμενο τις πρώτες μερες αλλα αυτο ειναι όλο.

Νίνα-Νανα η απάντηση σου βασίζεται στο ότι το παιδί της Μελίνας ειναι 27 μηνών, ή μιλάς γενικά? Ρωτάω γιατι και γω έχω αρχίσει να σκέφτομαι τον αποθηλασμό, λόγω του ότι δεν μπορώ να βγω ούτε ένα βράδυ..Να μην τον αποκοιμίσω εγώ με θηλασμό δεν το έχω αποτολμήσει πρόσφατα, γύρω στους 12 μήνες το κατάφερνε η μητέρα μου, από ένα σημείο και μετά αρνείται να κοιμηθεί αν δεν τον κοιμίσω εγώ (οκ αν πάει μεσάνυχτα μπορεί να κοιμηθεί και με άλλον, δεν ξέρω αλλά δεν θέλω να φτάσουμε εκεί). Και επίσης το ακόμα χειρότερο , όταν ξυπνήσει μες στην νύχτα θέλει ΜΟΝΟ εμένα και να θηλάσει, δεν δέχεται κάτι άλλο, ούτε τον πατέρα του ούτε την γιαγιά του, ουρλιάζει. Στην τελευταία μας έξοδο πριν κανα 15μερο ξύπνησε στις 1 το βράδυ ( ενώ σχεδόν πάντα ξυπνάει κατά τις 3 :rolleyes:), δεν είμασταν κοντά να γυρίσω σύντομα, ε τελικά έκλαιγε και κλαψούριζε επί μιάμιση ώρα στην αγκαλιά της γιαγιας του. Κατά τις 3 παρά που τελικά γυρίσαμε είχε αποκοιμηθεί από το πολύ κλάμα αλλά με το που με ακουσε ξύπνησε , θήλασε και κοιμήθηκε.. πού να τολμήσω να ξαναβγώ, μου χαλάει και η διάθεση από το άγχος μη τυχόν ξυπνήσει και τρέχω..

Νίνα-Νανα η απάντηση σου βασίζεται στο ότι το παιδί της Μελίνας ειναι 27 μηνών, ή μιλάς γενικά? Ρωτάω γιατι και γω έχω αρχίσει να σκέφτομαι τον αποθηλασμό, λόγω του ότι δεν μπορώ να βγω ούτε ένα βράδυ..Να μην τον αποκοιμίσω εγώ με θηλασμό δεν το έχω αποτολμήσει πρόσφατα, γύρω στους 12 μήνες το κατάφερνε η μητέρα μου, από ένα σημείο και μετά αρνείται να κοιμηθεί αν δεν τον κοιμίσω εγώ (οκ αν πάει μεσάνυχτα μπορεί να κοιμηθεί και με άλλον, δεν ξέρω αλλά δεν θέλω να φτάσουμε εκεί). Και επίσης το ακόμα χειρότερο , όταν ξυπνήσει μες στην νύχτα θέλει ΜΟΝΟ εμένα και να θηλάσει, δεν δέχεται κάτι άλλο, ούτε τον πατέρα του ούτε την γιαγιά του, ουρλιάζει. Στην τελευταία μας έξοδο πριν κανα 15μερο ξύπνησε στις 1 το βράδυ ( ενώ σχεδόν πάντα ξυπνάει κατά τις 3 :rolleyes:), δεν είμασταν κοντά να γυρίσω σύντομα, ε τελικά έκλαιγε και κλαψούριζε επί μιάμιση ώρα στην αγκαλιά της γιαγιας του. Κατά τις 3 παρά που τελικά γυρίσαμε είχε αποκοιμηθεί από το πολύ κλάμα αλλά με το που με ακουσε ξύπνησε , θήλασε και κοιμήθηκε.. πού να τολμήσω να ξαναβγώ, μου χαλάει και η διάθεση από το άγχος μη τυχόν ξυπνήσει και τρέχω..

Η ηλικια σας ειναι αρκετα δύσκολη για αποχωρισμους. Κατι τέτοιο συμβαίνει άσχετα απο το αν θηλαζει το παιδι ή οχι. Μετα τα 2 αρχίζει η κατάσταση να καλυτερεύει στο θεμα αποχωρισμος και υπνος με άλλο πρόσωπο.

Παντως δε χρειαζεται άγχος! Το δίλημμα "αποθηλασμος ή έξοδος" απλα δεν πρέπει να υπαρχει! Καλύτερα να βγεις κι ας ζοριστουνε λιγο στον υπνο απο το να αποθηλασεις.

Σε αυτήν την ηλικια ισως θα ηταν καλύτερα να βάλεις για υπνο το μωρο (ΧΩΡΙΣ άγχος-και το τονίζω γιατι αν το αντιληφθεί το μωρο ή δεν θα κοιμάται καθόλου ή θα ξυπνήσει σύντομα) και να φύγεις αμέσως.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Η ηλικια σας ειναι αρκετα δύσκολη για αποχωρισμους. Κατι τέτοιο συμβαίνει άσχετα απο το αν θηλαζει το παιδι ή οχι. Μετα τα 2 αρχίζει η κατάσταση να καλυτερεύει στο θεμα αποχωρισμος και υπνος με άλλο πρόσωπο.

Παντως δε χρειαζεται άγχος! Το δίλημμα "αποθηλασμος ή έξοδος" απλα δεν πρέπει να υπαρχει! Καλύτερα να βγεις κι ας ζοριστουνε λιγο στον υπνο απο το να αποθηλασεις.

Σε αυτήν την ηλικια ισως θα ηταν καλύτερα να βάλεις για υπνο το μωρο (ΧΩΡΙΣ άγχος-και το τονίζω γιατι αν το αντιληφθεί το μωρο ή δεν θα κοιμάται καθόλου ή θα ξυπνήσει σύντομα) και να φύγεις αμέσως.

Παρήγορα αυτά που λες, γιατί είχα αρχίσει να καταλήγω ότι κάτι κάνω λάθος..

Αυτό κάνουμε, έξοδος μόνο αμέσως αφού αποκοιμηθεί, απλώς τις τελευταίες 2 φορές ξύπνησε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο και μου βγήκε ξινή η έξοδος και έχω αποθαρρυνθεί. Σίγουρα αντιλαμβάνεται το άγχος το μωρό, δεν εξηγείται αλλιώς!

Νινα-Νανά σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και την βοήθεια, πιστεύω ότι έχεις δίκιο. Θα το δοκιμάσω, ήδη το συζητήσαμε με τον σύζυγο και συμφωνεί κ αυτός.

Πιστεύω ότι αισθάνομαι ότι έχω κουραστεί γενικότερα και γι' αυτό μου βγαίνει και στο θέμα του θηλασμού μια "επανάσταση" νιώθω ότι θέλω το σώμα μου πίσω να το κάνω ό,τι θέλω, ψάχνω τις ισορροπίες που χάθηκαν γιατί δεν άκουσα κάποιες ανάγκες μου όσο θα έπρεπε, βάζοντας πάνω από όλα τις ανάγκες του παιδιού. Ευτυχώς το κατάλαβα όσο είναι νωρίς και ήδη το "διορθώνω". Από τις πρώτες μέρες που γεννήθηκε δεν κλείστηκα ποτέ μέσα βγαίναμε μαζί, αλλά κ μόνη μου, πάντα έβρισκα λίγο χρόνο να διαθέσω σε εμένα (ψώνια,κομμωτήριο κλπ) αλλά ψυχικά ένιωθα ότι δεν "υπάρχω" ότι όλο μου το είναι είναι αφιερωμένο στον μητρικό ρόλο. Δεν ξέρω αν είναι κατανοητό όπως το περιγράφω.

Ο θηλασμός ήταν ό,τι πιο όμορφο έχω ζήσει μετά την εγκυμοσύνη και την γέννησή του (ο αποθηλασμός με άγχωσε μόνο) και ήθελα να αποθηλάσει όταν θα ναι έτοιμος ο ίδιος, αλλά χρειάζομαι κάποιο χρόνο ελευθερίας γιατί εκτός των άλλων ενδεχομένως να θελήσω και άλλο παιδί σε κάποιο διάστημα. Θα δούμε πως θα πάει...Ίσως αν λειτουργήσει αυτό που προτείνεις να κυλήσουν όλα πιο ομαλά. Σε ευχαριστώ πολύ και για τα καλά σου λόγια παίρνω πολύ κουράγιο όταν ακούω έναν καλό λόγο..:D

Νινα-Νανά σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και την βοήθεια, πιστεύω ότι έχεις δίκιο. Θα το δοκιμάσω, ήδη το συζητήσαμε με τον σύζυγο και συμφωνεί κ αυτός.

Πιστεύω ότι αισθάνομαι ότι έχω κουραστεί γενικότερα και γι' αυτό μου βγαίνει και στο θέμα του θηλασμού μια "επανάσταση" νιώθω ότι θέλω το σώμα μου πίσω να το κάνω ό,τι θέλω, ψάχνω τις ισορροπίες που χάθηκαν γιατί δεν άκουσα κάποιες ανάγκες μου όσο θα έπρεπε, βάζοντας πάνω από όλα τις ανάγκες του παιδιού. Ευτυχώς το κατάλαβα όσο είναι νωρίς και ήδη το "διορθώνω". Από τις πρώτες μέρες που γεννήθηκε δεν κλείστηκα ποτέ μέσα βγαίναμε μαζί, αλλά κ μόνη μου, πάντα έβρισκα λίγο χρόνο να διαθέσω σε εμένα (ψώνια,κομμωτήριο κλπ) αλλά ψυχικά ένιωθα ότι δεν "υπάρχω" ότι όλο μου το είναι είναι αφιερωμένο στον μητρικό ρόλο. Δεν ξέρω αν είναι κατανοητό όπως το περιγράφω.

Ο θηλασμός ήταν ό,τι πιο όμορφο έχω ζήσει μετά την εγκυμοσύνη και την γέννησή του (ο αποθηλασμός με άγχωσε μόνο) και ήθελα να αποθηλάσει όταν θα ναι έτοιμος ο ίδιος, αλλά χρειάζομαι κάποιο χρόνο ελευθερίας γιατί εκτός των άλλων ενδεχομένως να θελήσω και άλλο παιδί σε κάποιο διάστημα. Θα δούμε πως θα πάει...Ίσως αν λειτουργήσει αυτό που προτείνεις να κυλήσουν όλα πιο ομαλά. Σε ευχαριστώ πολύ και για τα καλά σου λόγια παίρνω πολύ κουράγιο όταν ακούω έναν καλό λόγο..:D

Νομίζω οι σκέψεις αυτές βαραίνουν σχεδον όλες τις μαμάδες που θηλάζουν καιρο. Στην πραγματικότητα κάθε μερα ειναι και πιο εύκολη οταν υπάρξει μια αποδέσμευση για λίγες ωρες. Το παιδι συνειδητοποιεί συνεχώς οτι μεγαλώνει και πολυ σύντομα δε θα θελει το ιδιο να θηλαζει. Θα δεις τεράστιες διαφορες μεσα στους επόμενους μηνες και πιστεύω οτι κάνοντας λιγο υπομονη ολα θα πανε καλα.

Επίσης κατι αλλο αρκετα σημαντικό ειναι οτι ο αποθηλασμος δεν λύνει το θεμα περί ελευθερίας. Ειναι λιγο παγίδα αυτο, μην θεωρεις οτι θα εισαι πιο ελεύθερη μετα. Αυτο το τρίμηνο που ακολουθεί ειναι το χειρότερο απο στατιστική άποψη στην ψυχολογία των γυναικών, μπορει να επηρεάζεσαι λιγάκι κι απο αυτο, είμαστε όλοι πιο φορτισμένοι.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Νομίζω οι σκέψεις αυτές βαραίνουν σχεδον όλες τις μαμάδες που θηλάζουν καιρο. Στην πραγματικότητα κάθε μερα ειναι και πιο εύκολη οταν υπάρξει μια αποδέσμευση για λίγες ωρες. Το παιδι συνειδητοποιεί συνεχώς οτι μεγαλώνει και πολυ σύντομα δε θα θελει το ιδιο να θηλαζει. Θα δεις τεράστιες διαφορες μεσα στους επόμενους μηνες και πιστεύω οτι κάνοντας λιγο υπομονη ολα θα πανε καλα.

Επίσης κατι αλλο αρκετα σημαντικό ειναι οτι ο αποθηλασμος δεν λύνει το θεμα περί ελευθερίας. Ειναι λιγο παγίδα αυτο, μην θεωρεις οτι θα εισαι πιο ελεύθερη μετα. Αυτο το τρίμηνο που ακολουθεί ειναι το χειρότερο απο στατιστική άποψη στην ψυχολογία των γυναικών, μπορει να επηρεάζεσαι λιγάκι κι απο αυτο, είμαστε όλοι πιο φορτισμένοι.

Λες; Δεν το ήξερα αυτό. Ναι το φαντάζομαι αυτό που λες κ το έχω σκεφτεί κ εγώ περί ελευθερίας. Πιο πολύ έχει να κάνει με την ατομική σωματική ελευθερία κ την έννοια ότι κάνω ότι θέλω με το σώμα μου χωρίς να συνδέομαι με κάποιον άλλο για τον οποίο είμαι υπεύθυνη. Που μπορεί να μην κάνω κ τίποτα διαφορετικό αλλά είναι απλά κ μόνο η σκέψη που σε ελευθερώνει..

Μακάρι να δω σημάδια κ από τον ίδιο θα είναι πολύ ωραίο..

• 2 εβδομάδες μετά...

Σας παρακαλώ τα φώτα σας .από την Τρίτη η μικρή κάνει απεργία θηλασμού και με το δίκιο της:-( . Με δάγκωσε μια δύο φορές,δυστυχώς τσίριξα και δεν θέλει ούτε να το βλέπει το στήθος από τότε.έβγαλα με το θήλαστρο μόλις. 70ml την πρώτη φορά και 20 με το ζόρι τη δεύτερη. Με τα πολλά το ήπιε με μπιμπερό.Πήρα φόρμουλα 3ης βρεφικής ηλικίας και δεν θέλει ούτε να το βλέπει ,ούτε να το μυρίζει και όταν το γεύεται το φτύνει.είναι η δεύτερη μέρα που δεν έχει πιει καθόλου Γάλα. Τι να κάνω; Είμαι ρε απόγνωση :'(

TBlYp3.png

Βασικά. . . Αποθηλάζω χωρίς να το θέλω και η αλήθεια είναι ότι έχω πάθει ψυχολογικό σοκ. Δεν ήμουν καθόλου προετοιμασμένη για αποθηλασμό και όταν μου έλεγαν ότι θα μου στοιχίσει όταν το ταξίδι αυτό φτάσει στο τέλος του,γελούσα.δεν ήξερα.και τώρα που ξέρω ότι εγώ φταίω γι'αυτήν την κατάληξη μου στοιχίζει δύο φορές.:-(

TBlYp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...