Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα.Έχω μια εβδομάδα που αποθηλασα.Από χθες με ενοχλεί το αριστερό στήθος μπροστά στη θηλή κ νιώθω να έχει γάλα μεσα.να βάλω την μικρή να θηλάσει;να το βγάλω μόνη μου ή θα απορροφηθεί μόνο του να μην κάνω τίποτα;είναι το στήθος που είχε λιγότερο γάλα...

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια κάποια γνώμη για το παραπάνω;

Μόνο οταν το πατήσεις βγαίνει γαλα;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Καλησπέρα.Έχω μια εβδομάδα που αποθηλασα.Από χθες με ενοχλεί το αριστερό στήθος μπροστά στη θηλή κ νιώθω να έχει γάλα μεσα.να βάλω την μικρή να θηλάσει;να το βγάλω μόνη μου ή θα απορροφηθεί μόνο του να μην κάνω τίποτα;είναι το στήθος που είχε λιγότερο γάλα...

Αποθηλασες απότομα ή σταδιακα; Ποσα γεύματα έκανε το μωρο πριν τον αποθηλασμό;

Σε πονάει; Ειναι πρησμενο;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Μόνο οταν το πατήσεις βγαίνει γαλα;

Ναι μόνο αν το πατήσω. Αλλά βγαίνει αρκετό, πετάγεται απένταντι λες και θηλάζω ακόμη. εχουν περάσει 3.5 μήνες και μου φαίνεται λίγο παράξενο. Το πατάω μόνο όταν τον νιώθω κάπως βαρυ και με ελαφρα τσιμπηματάκια

• 2 εβδομάδες μετά...

Nina Nana ευχαριστω, μου ειχε κρασαρει το Pc και τωρα μπορεσαμε να το φτιαξουμε, εντωμεταξυ εγω συνεχισα κανονικα να θηλαζω ολο αυτο το διαστημα, δλδ δεν εκανα καμια άλλη προσπάθεια. Θα ακολουθησω τη συμβουλη σου για τη νυχτα, το θεμα ειναι ομως οπως καταλαβαινεις οτι τη νυχτα τα μωρακια σε αυτη την ηλικια αποζητουν πολυ περισσοτερο το θηλασμο , ειδικα η δικια μου το εχει συνδεσει απολυτα με τον υπνο της. Πιπιλα δεν παιρνει πια και φοβαμαι να την πατησω οπως με το γιο μου που πηρε την πιπιλα στον 11ο μηνα και δεν την αφηνε μετα. Θα της δοκιμασω και φρεσκο γαλα εχει μπει στο 12ο και βλεπουμε παλι. Οσο για τα λογια που λες ΟΛΑ τα καταλαβαινουν !!!!!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

Θηλάζω τον γιο μου που είναι 8 μηνών απο την πρώτη ώρα της γεννησής του και δεν έχει πάρει ποτέ ξένο γάλα ούτε πιπίλα. Τρώει κανονικά στέρεες και είναι ένα μεγάλο παιδάκι 10 κιλών. Σκόπευα να θηλάσω τουλάχιστον μέχρι το χρόνο αλλά έχω αρχίσει να σκέφτομαι τον αποθηλασμό γιατι πλέον ο μοναδικός τρόπος να τον ηρεμήσω ή να το κοιμήσω είναι να θηλάσει. Κάνουμε ρουτίνα ύπνου κάθε βράδυ και όλα καλα αλλά δεν θα κοιμηθέι αν δεν πιπιλίσει το στήθος. Στη μέση της μέρας οσο κουρασμένος και αν ειναι κανουμε ρουτίνα μεσημεριανου ύπνου και όλα καλα αλλά δεν θα κοιμηθέι αν δεν πιπιλίσει το στήθος. Το βράδυ όταν ξυπνάει (ευτυχως 1-2 φορες μεσα στη νύχτα όχι παραπάνω) δεν μπορεί να ξανακοιμηθει χωρις στηθος κτλ κτλ.

Ο άντρας μου λείπει πολλές ώρες και έτσι μπορεί να βοηθήσει ελάχιστα και σύντομα θα πρέπει και εγώ να επιστρέψω στη δουλειά και η πεθερά μου δυσκολεύεται παρα πολύ να τον κοιμήσει μόνη της.

Έχω δοκιμάσει να του δωσω νεράκι όταν ξυπνάει τη νύχτα αντι για γάλα, να τον κουνήσω, αγκαλιές χάδια τα πάντα και δεν πιάνει τίποτα. Δεν θέλω να κλαίει εννοείται γιαυτό στο τέλος ενδίδω και τον βάζω στο στήθος και ηρεμεί.

Θα ήθελα να συνεχίσω να θηλάζω αλλα μου δημιουργέιται ένα τεράστιο ψυχολογικό βάρος απο το γεγονός οτι δεν ανταποκρίνεται σε κανένα άλλο ερέθισμα - τρόπο χαλάρωσης εκτός απο το στήθος. Είχα ενημερωθεί πάρα πολύ για το θηλάσμό με μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής και διαρκή ενημέρωση και ευτυχώς μου πήγαν όλα καλά μέχρι στιγμής αλλά τώρα αισθάνομαι οτι δεν μπορώ να βρω πουθενά απάντηση στο πρόβλημά μου.

Τι δεν κάνω καλά??

stallitsa μου,

ειχα κι εγω το ίδιο πρόβλημα με τον γιο μου στις αρχές, είχε κάνει το στήθος μου πιπίλα και με είχε εξαντλήσει.. Αυτο που πιστεύω οτι πρέπει να κάνεις είναι να του δωσεις πιπίλα. Νομίζω οτι θα φανέι σωτήρια στην περιπτωσή σου! Στην αρχή δεν ήθέλα να του δώσω πιπίλα απο φόβο μήπως "χάσω" τον θηλασμό, τελικά μετά απο προτροπή της παιδιάτρου μου, του έδωσα και βρήκα την υγειά μου! Πραγματικά υπέροχο πράγμα η πιπίλα!!

foxfoxsbu20130611_-31_our+baby+is.png

Stallitsa δεν κάνεις κάτι λάθος, όλα φυσιολογικά μου ακούγονται, τα ίδια είχα και έχω και γω. Τώρα το ψυχολογικό βάρος μπορώ να το καταλάβω αλλά από που προκύπτει? Αν προκύπτει από το ότι φοβάσαι ότι κάτι πάει στραβά, ότι δεν θα το κόψει ποτέ το παιδί κτλ, μην φοβάσαι είναι μικρούλης ακόμα, αργότερα θα το κόψει πιο εύκολα. Αν κουράζεσαι/δεσμεύεσαι από αυτό, μπορείς να δοκιμάσεις να το κόψεις αλλά να ξέρεις ότι μετά μπορεί να σου παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο να κοιμίσεις το μωρό και ειδικά μες στη νύχτα αυτό δεν παλεύεται. Αν φοβάσαι απλώς ότι η γιαγιά δεν θα μπορεί να το κοιμίσει τα μεσημέρια, μην ανησυχείς, από την στιγμή που θα λείπεις, θα βρει τρόπο να το κοιμίζει. Έτσι είμασταν και μεις και από όταν πήγα στην δουλειά και οι 2 γιαγιάδες άρχισαν να τον κοιμίζουν τα μεσημέρια, στην αρχη με λίγη δυσκολία, τώρα πλέον για πλάκα. Αλλά όταν είμαι εγώ σπίτι, δεν μπορούν :lol:. Το βράδυ και μες στην νύχτα εμένα θέλει ακόμα στήθος, αλλά το βλέπω πιο πολύ ως τρόπο για να κοιμηθεί γρήγορα το μωρο παρά για κάτι άλλο. Τώρα αν θέλει να πιπιλάει όλη την ώρα είναι αρκετά κουραστικό, αλλά από αυτά που λες, αν θέλει μόνο το μεσημέρι και το βράδυ για να κοιμηθει, δεν μου φαίνεται τραγικό.

• 3 εβδομάδες μετά...

Kalispera koritsia ,

tha ithela th voitheia sas gt

k emeis paromoio "provlima" exoume, me th Stallitsa. H mikri mou einai 9 minon

kai thilazei akoma polles fores mesa sth mera k kata th diarkeia ths nuxtas ,

parolo pou trwei to fagito ths kai einai sunergasimi kai kalovoli polu,

den trwei vevaia megales posotites alla to varos ths einai 9,200 kai einai genika mia xara apo apopsi anaptiksis. Kanoume toulaxiston 4 thilasmous mexri

to vradu kai meta afou kataferw na thn koimisw gt pleon otan th vgazw apo to stithos tis perissoteres fores gkriniazei k to thelei gia pipila,ksupnaei ana 2 wres.Na sas pw episis oti den exoume vgalei dontakia an k einai ola ta oulakia

ma spolu prismena k poname, k pws de thelei thn pipila ths pleon oute to mpimpero katholou, oute gia nero mesa sth mera, apo potiraki pinei. Enw apo 3-5 epine kai ena mpoukali kseno gala thn hmera gt eprepe na leipw 5-6 wres k den eftane oso evgaza me to thilastro, kai epairne k thn pipila apo 3-7 minon. Meta afou arxise na meionetai ligo to gala mou, k eutuxws den xreiazotan na leipw pia me mia mikri prospatheia epanilthame k kopsame to sumplirwma, ee apo tote ekopse k thn pipila k to mpimpero k oute na ta ftusei twra!!!! H paidiatros omws leei na mhn th thilazw th nuxta ka na ths dinw neraki h xamomili alla mpimpero giok! mono to masaei otan einai ksupnia! Episis den mporei na thn koimisei kaneis allos ektos k an einai pia polu polu eksantlimeni, opou koimatai gia ligo omws. Ti na kanoume? Na trwei h na mhn trwei th nuxta ???? Peinaei arage ??? H apla thelei thn pipila ths k afou vriskei k to gala to pinei? Gt pinei...:confused::confused::confused:

Kalispera koritsia ,

den trwei vevaia megales posotites alla to varos ths einai 9,200 kai einai genika mia xara apo apopsi anaptiksis. Kanoume toulaxiston 4 thilasmous mexri

to vradu kai meta afou kataferw na thn koimisw gt pleon otan th vgazw apo to stithos tis perissoteres fores gkriniazei k to thelei gia pipila,ksupnaei ana 2 wres.Na sas pw episis oti den exoume vgalei dontakia an k einai ola ta oulakia

ma spolu prismena k poname, k pws de thelei thn pipila ths pleon oute to mpimpero katholou, oute gia nero mesa sth mera, apo potiraki pinei. Enw apo 3-5 epine kai ena mpoukali kseno gala thn hmera gt eprepe na leipw 5-6 wres k den eftane oso evgaza me to thilastro, kai epairne k thn pipila apo 3-7 minon. Meta afou arxise na meionetai ligo to gala mou, k eutuxws den xreiazotan na leipw pia me mia mikri prospatheia epanilthame k kopsame to sumplirwma, ee apo tote ekopse k thn pipila k to mpimpero k oute na ta ftusei twra!!!! H paidiatros omws leei na mhn th thilazw th nuxta ka na ths dinw neraki h xamomili alla mpimpero giok! mono to masaei otan einai ksupnia! Episis den mporei na thn koimisei kaneis allos ektos k an einai pia polu polu eksantlimeni, opou koimatai gia ligo omws. Ti na kanoume? Na trwei h na mhn trwei th nuxta ???? Peinaei arage ??? H apla thelei thn pipila ths k afou vriskei k to gala to pinei? Gt pinei...:confused::confused::confused:

Σε γενικές γραμμες ο νυχτερινος αποθηλασμος δε συστεινεται για παιδια κατω του έτους γιατι το βραδυ έχουν πολλές διατροφικές και συναισθηματικές ανάγκες να καλύψουν όταν ξυπνούν. Δε βρίσκω λόγο να μην πίνει γαλα το βραδυ!

Θέλεις να αποθηλασεις;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Ναι μόνο αν το πατήσω. Αλλά βγαίνει αρκετό, πετάγεται απένταντι λες και θηλάζω ακόμη. εχουν περάσει 3.5 μήνες και μου φαίνεται λίγο παράξενο. Το πατάω μόνο όταν τον νιώθω κάπως βαρυ και με ελαφρα τσιμπηματάκια

Μην το πειραζεις καθόλου και θα σταματήσει να βγάζει!

Μονο η αυθόρμητη ροη να σε ανησυχήσει σε αυτή τη φάση. Δλδ ξαφνικα στο άσχετο να αρχίσει να τρέχει απο μονο του.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Kalispera koritsia ,

Καλος ήρθες στο κλαμ! Κι εμείς τα ίδια εχουμε και χειρότερα,υπάρχουν μερες που ξυπνάει ανα μισάωρο απο τα δοντα:-( και το γάλα κάπου διάβασα εκτός τον άλλων ειναι και παυσίπονο για τα μωρά διότι έχουν κάποιες ορμόνες που ανακουφίζουν!! Επίσης οι νυχτερινοί θυλασμοι βοηθάνε στον μακροχρόνιο θηλασμο!εγω τον φέρνω στο κρεβάτι και θηλάζει και καμία φορά με πέρνει κι ολας:-P.υπομονη φάση ειναι θα περάσει!!

ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Γενικά μάλλον περνάμε φάσεις με το θηλασμό, λιγο τα δόντια και η σχετική γκρίνια και λίγο η δική μου κούραση έπεσαν ταυτόχρονα. Εξακολουθεί να κοιμάται μονο με στήθος οταν τον κοιμίζω εγώ αλλά σταδιακά με τους άλλους κοιμάται και με άλλους τροπους οποτε αυτο ειναι μια πρόοδος. τελευταια μάλιστα συναχώθηκε λίγο και είδα ποσο τον βοηθάει ο θηλασμος σε αυτο και απορώ πως σκέφτόμουν να αποθηλάσω. Παρόλα αυτα τωρα έχω άλλο θέμα. Δεν έχω δώσει ποτέ ξένο γαλα, αλλά τώρα πια δεν μπορω να βγάλω με το θήλαστρο και σκέφτομαι τι θα γίνει αν καποι βράδυ δεν προλάβω να γυρίσω ως την ώρα που κοιμάται για να φαει βραδινό απο εμένα... Να δοκιμάσω κανένα ξενο γαλα για παν ενδεχόμενο (δεν μου παει η καρδια αλλα...)

η θα ξεγελαστει με κανένα γιαουρτι για βραδινο και λιγο νανουρισμα???

ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Γενικά μάλλον περνάμε φάσεις με το θηλασμό, λιγο τα δόντια και η σχετική γκρίνια και λίγο η δική μου κούραση έπεσαν ταυτόχρονα. Εξακολουθεί να κοιμάται μονο με στήθος οταν τον κοιμίζω εγώ αλλά σταδιακά με τους άλλους κοιμάται και με άλλους τροπους οποτε αυτο ειναι μια πρόοδος. τελευταια μάλιστα συναχώθηκε λίγο και είδα ποσο τον βοηθάει ο θηλασμος σε αυτο και απορώ πως σκέφτόμουν να αποθηλάσω. Παρόλα αυτα τωρα έχω άλλο θέμα. Δεν έχω δώσει ποτέ ξένο γαλα, αλλά τώρα πια δεν μπορω να βγάλω με το θήλαστρο και σκέφτομαι τι θα γίνει αν καποι βράδυ δεν προλάβω να γυρίσω ως την ώρα που κοιμάται για να φαει βραδινό απο εμένα... Να δοκιμάσω κανένα ξενο γαλα για παν ενδεχόμενο (δεν μου παει η καρδια αλλα...)

η θα ξεγελαστει με κανένα γιαουρτι για βραδινο και λιγο νανουρισμα???

Στο προηγούμενο ποστ σου, τα όσα περιγράφεις ειναι παρα πολυ φυσιολογικά, ειναι μικρο ακόμα το μωρο σου. Δεν ειναι κατι μη φυσιολογικο το να κοιμάται με στηθος, ούτε κανεις κατι λάθος.

Επίσης και τα δόντια δε βοηθούν στο να μη θελει να πιπιλαει.

Δε χρειαζεται απαραίτητα αλλο γαλα για να πιει πριν τον ύπνο. Αυτός που τον κραταει θα βρει τροπο να τον κοιμίσει.

1Xckp3.png

Franz Kafka

καλησπερα! θα ηθελα καποιες συμβουλες απο τιες εμπειρες.. ;)

εχω αρχιζει να αποθηλαζω τη μικρη μου εδω και ενα μηνα σταδιακα.. ειναι 20 μηνων τωρα.. Ξεκινησα με τον βραδυνο θηλασμο γιατι ειναι πιο κουρασμενη τοτε και δεκτικη.. με πολυ κουβεντα, αγκαλιες, παραμυθια κλπ τα εχουμε καταφερει αρκετα καλα.. Μεσα στην νυχτα αρχικα ζοριστηκαμε αλλα με αγκαλια ξανακοιμοταν και τωρα πια δεν ξυπναει πια παρα μονο κατα τις 6 ή 7 το πρωι!! (ισιωσα η γυναικα!!) Το πρωι βεβαια ακομα αντιδρα και συχνα κλαιει χτυπιεται μεχρι να καταφερω να της δωσω λιγο γαλα και να χαλαρωσει και να ξανακοιμηθει. Οταν σηκωνεται ολα καλα, παιρνουμε πρωινο .. δεν ζηταει στηθος καθολου..

Το θεμα μου ειναι ο μεσημεριανος υπνος οπου χτυπιεται αν δεν θηλασει!! Στην κυριολεξια κοιμαται μετη θηλη στο στομα.. ξαπλωνουμε μαζι και πολυ συχνα αν φυγω ξυπναει , αλλαζει στηθος και συνεχιζει! Εχω δοκιμασει να μην το κανουμε ετσι αλλα τελικα χανει τον υπνο της και ολη την υπολοιπη μερα ειναι μεσα στον εκνευρισμο και την γκρινια! Πως θα μπορουσα να επιτυχω στον αποθηλασμο του μεσημεριανου? Πλεον τωρα που εχει γινει πολυ κουβεντα και της εχω εξηγησει οτι τελειωνει το γαλα της μανουλας εχουμε κανει ενα βημα ,αλλα εκεινη τη στιγμη γινεται χαμος αν αρνηθω.. Γενικα εχει περασει μηνας ++ και δεν λεει να το ξεχασει ακομα το βυζι! Μηπως να δοκιμασω να ειμαστε εξω την ωρα του μεσημεριανου στην αρχη, να κοιμαται αμαξι ή καροτσι? δεν ξερω, κανενα κολπο για το μεσημεριανο??? ευχαριστω....

cf7op3.png

wQtYp3.png

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
Σε γενικές γραμμες ο νυχτερινος αποθηλασμος δε συστεινεται για παιδια κατω του έτους γιατι το βραδυ έχουν πολλές διατροφικές και συναισθηματικές ανάγκες να καλύψουν όταν ξυπνούν. Δε βρίσκω λόγο να μην πίνει γαλα το βραδυ!

Θέλεις να αποθηλασεις;[/QUOT

Kalispera, koritsia, kat'arxas euxarsitw gia tis apantiseis, eixa meres na mpw.

De thelw na apothilasw teleiws, mono kata th diarkeia ths nuxtas gt pera apo th diki mou kourasi kai tou antra mou pou ksupname kathe 3 k ligo, auto pou thelw einai to kalutero gia to mwraki mou. k oloi mou lene pws to vradu prepei

na koimatai na ksekourazetai kai pws den peinaei kai einai megali ( sxedon 10 minwn ) gia na thilazei oli th nuxta. To idio leei kai h paidiatros mas edw k 2 mines kiolas k egw to kathusterisa kiolas. De thelw na traumatistei k na stenaxwrietai to mwraki mou, gi'auto k mexri twra den thn exw afisei katholou na klaiei pote, parolo pou koimatai apo 3 minon sto dwatio ths, opote ksupnisei gkremotsakizomaste k trexoume!!!!Alla an den to xreiazetai pia k ths einai apla mia sunitheia, e tote isws aksizei mia prospatheia...Simera pantws to pira apofasi na prospathisw gt arxise kai trwei olo ths to fagaki (froutokrema+augo-fagaki-dimitriaka/giaourti klp) meta apo kapoies meres pou den etrwge katholou logw dontiwn ( vgalame to prwto!!!! ) , efage 20.30 kai 22.00 th thilasa kala kai 22.20 htan sthn kounia ths. Mexri twra exei ksupnisei 4 fores!!!! Den thn exw ksanathilasei apla agkalitsa kai kounima kai filakia kai koimithike kateutheian kai tis 4 fores meta apo ligi gkrinia gia 5 lepta. Megali ekpliksi gia mena auto perimena na xalasei ton kosmo kai na mhn anteksw, makari na ta pame kala kai thn upoloipi vradua......!!!!!Eseis diladi ta thilazete ta mikroulia oli nuxta? mexri to xrono???

Θέλεις να αποθηλασεις;[/QUOT

Kalispera, koritsia, kat'arxas euxarsitw gia tis apantiseis, eixa meres na mpw.

De thelw na apothilasw teleiws, mono kata th diarkeia ths nuxtas gt pera apo th diki mou kourasi kai tou antra mou pou ksupname kathe 3 k ligo, auto pou thelw einai to kalutero gia to mwraki mou. k oloi mou lene pws to vradu prepei

na koimatai na ksekourazetai kai pws den peinaei kai einai megali ( sxedon 10 minwn ) gia na thilazei oli th nuxta. To idio leei kai h paidiatros mas edw k 2 mines kiolas k egw to kathusterisa kiolas. De thelw na traumatistei k na stenaxwrietai to mwraki mou, gi'auto k mexri twra den thn exw afisei katholou na klaiei pote, parolo pou koimatai apo 3 minon sto dwatio ths, opote ksupnisei gkremotsakizomaste k trexoume!!!!Alla an den to xreiazetai pia k ths einai apla mia sunitheia, e tote isws aksizei mia prospatheia...Simera pantws to pira apofasi na prospathisw gt arxise kai trwei olo ths to fagaki (froutokrema+augo-fagaki-dimitriaka/giaourti klp) meta apo kapoies meres pou den etrwge katholou logw dontiwn ( vgalame to prwto!!!! ) , efage 20.30 kai 22.00 th thilasa kala kai 22.20 htan sthn kounia ths. Mexri twra exei ksupnisei 4 fores!!!! Den thn exw ksanathilasei apla agkalitsa kai kounima kai filakia kai koimithike kateutheian kai tis 4 fores meta apo ligi gkrinia gia 5 lepta. Megali ekpliksi gia mena auto perimena na xalasei ton kosmo kai na mhn anteksw, makari na ta pame kala kai thn upoloipi vradua......!!!!!Eseis diladi ta thilazete ta mikroulia oli nuxta? mexri to xrono???

Εμείς θηλάσαμε με τον μικρό μου μέχρι 2 χρονών (αποθήλασε μόνος του πριν ένα μήνα). Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι καμία σχέση δεν έχει ο νυχτερινός σερί ύπνος με τον θηλασμό. Και ο γιος μου επίσης κοιμότανε στο δικό του δωμάτιο από 6 μηνών..Περάσαμε διάφορες φάσεις όπου ξυπνούσε ακόμη & ανά μία ώρα & ένα τετράμηνο εκεί γύρω στους 10 μήνες όταν έβγαζε δόντια,ξυπνούσε 3-4 φορές όταν ξεκίνησα δουλειά & του έλειπα (έλειπα 13 ώρες τη μέρα από το σπίτι) αλλά καθότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο τροφή τον άφησα. Εννοείται πως έχω ακούσει τα χίλια μύρια από γονείς,πεθερικά,φίλους,γιατρούς,παιδιάτρους,γυναικολόγους για το θέμα καθότι αποθηλάσαμε όταν έφτασα στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης μου. Μπορώ επίσης να σε διαβεβαιώσω ότι ο καθένας έχει μία δική του άποψη για το πως πρέπει η κόρη/νύφη/πελάτης να μεγαλώσει το παιδί της αλλά αυτό δεν σημαίνει α) ότι είναι η σωστή και β) ότι πρέπει να είναι συμβατή με της μαμάς. Το θέμα είναι να έχεις ανοιχτά τα αυτιά σου & το μυαλό σου και να ακούς το παιδί σου και τις ανάγκες του.Να το αφήσεις να σε οδηγήσει εκείνο γιατί εκείνο ξέρει καλύτερα και τότε θα είστε όλοι καλά. Άλλωστε δεν θα μας έχουν για πάντα ανάγκη ούτε θα θηλάζουν μέχρι τα 18 ούτε θα ξυπνάνε επ'αόριστον τα βράδια να φωνάζουν μαμά. Απόλαυσε το όσο μπορείς γιατί είναι μικρούλι ακόμη!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Εμείς θηλάσαμε με τον μικρό μου μέχρι 2 χρονών (αποθήλασε μόνος του πριν ένα μήνα). Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι καμία σχέση δεν έχει ο νυχτερινός σερί ύπνος με τον θηλασμό. Και ο γιος μου επίσης κοιμότανε στο δικό του δωμάτιο από 6 μηνών..Περάσαμε διάφορες φάσεις όπου ξυπνούσε ακόμη & ανά μία ώρα & ένα τετράμηνο εκεί γύρω στους 10 μήνες όταν έβγαζε δόντια,ξυπνούσε 3-4 φορές όταν ξεκίνησα δουλειά & του έλειπα (έλειπα 13 ώρες τη μέρα από το σπίτι) αλλά καθότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο τροφή τον άφησα. Εννοείται πως έχω ακούσει τα χίλια μύρια από γονείς,πεθερικά,φίλους,γιατρούς,παιδιάτρους,γυναικολόγους για το θέμα καθότι αποθηλάσαμε όταν έφτασα στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης μου. Μπορώ επίσης να σε διαβεβαιώσω ότι ο καθένας έχει μία δική του άποψη για το πως πρέπει η κόρη/νύφη/πελάτης να μεγαλώσει το παιδί της αλλά αυτό δεν σημαίνει α) ότι είναι η σωστή και β) ότι πρέπει να είναι συμβατή με της μαμάς. Το θέμα είναι να έχεις ανοιχτά τα αυτιά σου & το μυαλό σου και να ακούς το παιδί σου και τις ανάγκες του.Να το αφήσεις να σε οδηγήσει εκείνο γιατί εκείνο ξέρει καλύτερα και τότε θα είστε όλοι καλά. Άλλωστε δεν θα μας έχουν για πάντα ανάγκη ούτε θα θηλάζουν μέχρι τα 18 ούτε θα ξυπνάνε επ'αόριστον τα βράδια να φωνάζουν μαμά. Απόλαυσε το όσο μπορείς γιατί είναι μικρούλι ακόμη!

Nai oneiraki, o kathenas "eidikos" exei alli apopsi!!! Ki emena to mikro mou auto mou deixnei telika, oti den peinaei alla thelei thn agkalitsa. Gt molis thn pairnw egw kateutheian iremei kai ksanakoimatai, me ton mpampa den pianei omws th nuxta...klaiei mexri na paw egw...h murwdia ti na pw? Auto pou kanw twra einai apla na prospathw na katalavw ti xreiazetai.opote den thn vazw kateutheian sto stithos otan klaiei th nuxta thn krataw 2-3 lepta mipws iremisei k an de stamatisei ths dinw stithos kai koimatai...ti na kanoume tha megalwsei...upomoni...kai nomizw oti oso pio iremi egw toso pio iremi k h mpempoula mou!!! Na mas zisoun kai na ta xairomaste!!!!:)

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλη χρονια με υγεία και πολυ αγάπη. Να χαιρεστε τις οικογενειες σας!

Θα εκτιμουσα παρα πολυ τις συμβουλες των ειδικών αλλά και των μελων του forum με αντιστοιχες εμπειρειες.

Πρέπει να αποθηλασω άμεσα τον γιο μου που ειναι 13 μηνων. Τρωει κανονικα φαγητο, εχει καλο βαρος και πολυ καλη αναπτυξη και ο θηλασμος ειναι κυριως για παρηγορια. Μονο πριν τον βραδυνο υπνο τον νιωθω να πινει αρκετα.

Οταν ειναι με την κυρια που τον κραταει, τον μπαμπα του, την γιαγια, κοιμάται κανονικα (οχι το βράδυ, παντα ειμαι εγω εκει) οταν ειναι ομως μαζι μου θελει οπωσδηποτε το στηθος. Αρνειται να πιει γάλα σε κυριολεκτικα οποιαδηποτε μορφη (μεχρι και hemo εβαλα!) και με οποιονδηποτε τροπο....Ενω νερο και χυμο πινει και με ποτηρι και με καλαμακι.

ΕΙμαι εγκυος 6 εβδομαδων και πρεπει να ξεκινησω ενα φαρμακο που δεν ειναι συμβατο με τον θηλασμο. πρεπει να προετοιμαστω ψυχολογικα και να βρω τον τροπο να αποθηλάσουμε. Ραγιζει η καρδια μου οταν κλαιει και ζηταει το στηθος μου χωρις να καταλαβαινει γιατι το αρνουμαι...

Συγνώμη για την φλυαρία αλλα βρισκομαι σε πολυ εντονη συναισθηματικη κατάσταση.

tt172354.aspx

gZOfp2.png

• Επιστημονική συνεργάτιδα

pepitsa, Χρόνια πολλά!

Αν το φάρμακο που παίρνεις είναι συμβατό με την εγκυμοσύνη σου, τότε σίγουρα είναι συμβατό με το θηλασμό.

Μπορείς να ψάξεις και μόνη σου το φάρμακο στο http://www.e-lactancia.org, χρησιμοποιώντας στην αναζήτηση τη δραστική ουσία.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Ευχαριστω πολυ για την απάντηση. Το φάρμακο που πρεπει να παρω ειναι το glucophage που συμφωνα με το site που μου ειπες ειναι απολυτως ασφαλες. (Μεγάλη ανακούφιση). Βεβαια στις οδηγιες του φαρμακου γραφει το αντιθετο... Νιώθω όμως πως εχει ερθει ο καιρος να αποθηλάσω, ο μικρός δεν συμφωνει, αλλά τωρα που εχει αρχίσει να ωριμάζει η ιδέα στο μυαλό μου λέω να μην κάνω πίσω. Δεν ξέρω καθόλου τον τρόπο ομως και αλλάζω "στρατηγικη" συνέχεια. Ειπαμε με τον αντρα μου να τον θηλάζω πριν τον υπνο και το πρωι και να αρνουμαι το στηθος κατα την διάρκεια της νυχτας (ξυπναει 1-2 φορές) και για σους ημερίσιους υπνους, οπου και δεν το πολυχρειάζεται μιας και με άλλο πρόσωπο κοιμάται κανονικα. Ομως οταν φτάνει η στιγμη της εφαρμογής και αυτος κλαιει με λυγμους και δεν καταλαβαινει γιατι η μαμα το αρνείτα,ι νιώθω τυψεις, στεναχωριέμαι και μερικες φορες υποκυπτω. Δυο μερες γινεται αυτο βεβαια, αλλα μου φαίνεται αιώνας. Το ενστικτό μου λεει πως δεν ειναι σωστο και μπερδευω το παιδι με την αναποφασιστικότητα μου. Χτες το βράδυ που ξυπνησε πηγε ο μπαμπας του. Ο μικρός τον εδιωξε και φώναζε, πηγα εγω και τον πηρα αγγαλια και ησυχασε αμέσως. Ομως ειναι βαρυς και δεν θέλω να τον κρατάω πολυ ώρα λογω της νέας εγκυμοσυνης. Με το που κάθισα στην καρέκλα αυτος ηθελε να θηλάσει, εγω αρνηθηκα αρχικα, αυτος εκλαιγε με λυγμους και υπέκυψα. Αφου θηλασε 2-3 λεπτά κοιμηθηκε και τον εβαλα στην κουνια του. Μετα απο λιγο γίνεται η ιδια ιστορια, παει ο μπαμπας, το παιδι γίνεται εξαλο, με το που παω εγω ηρεμει, θελει να θηλάσει, αρνουμαι και κλαιει σπαρακτικα. Δοκιμάζω να του δωσω με το μπιμπερο (που σιχαίνεται) λιγο κατσικίσιο γαλα με σιροπι αγαβης και με το που βαζω την θηλη στο στομα του, πινει μια γουλια και σταματαει το κλαμα. Δεν ηθελε ομως να πιει αλλο. Τον κρατησα στην αγγαλια μου λιγη ωρα (νιωθοντας φρικτα) και τον αφησα στην κουνια του οπου κοιμηθηκε ως το πρωι. Μηπως εχει παρει το ξενο γαλα ως τιμωρία? (ποτε ομως δεν τον πιεσαμε)

Εχω μπρεδευτει πολυ και νιωθω οτι πιεζω πολυ τον μικρο μου. Σιγουρα επιβαρυνω με την ψυχολογικη μου κατασταση και την νεα εγκυμοσυνη.. Φταινε και οι καινουριες ορμονες αλλα η νεα χρονια εχει ξεκινησει με πολυ κλαμα και απο τους δυο μας.

Να πω πως μεχρι τωρα το παιδι ηταν ενα ησυχο παιδι που δεν εκλαιγε καθολου συχνα και η σταση μας ηταν να απαντάμε στις ανάγκες του παντα και άμεσα. Δεν ειμαι υποστηριχτης του "αφηστε το να κλαιει" αλλα μηπως σε κάποια πράγματα πρεπει?

Εχω μπερδευτει πολυ και εκτιμώ οποιαδηποτε συμβουλη.

tt172354.aspx

gZOfp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια σας γραφω για να σας δωσω μια ιδεα αποθηλασμου εφοσον ειναι αναγκη να αποθηλασετε κ το θελετε κ εσεις πολυ.Την πρωτη μου κορη την θηλασα 1 χρονο ακριβως,σταματησε απο μονο του το γαλα σταδιακα,με στερεες τροφες λιγοτερες φορες θηλασμου κλπ.Και ερχομαστε στον γιο μου 2 χρονων αυριο.Κουραστηκα παρα πολυ,κ αισθανομαι ακομα κουρασμενη γιατι ο γιος μου κ μπιμπιλα δεν πηρε ποτε κ ξενο γαλα ουτε να το μυρισει.Λογω του οτι η κορη μου ηταν αρρωστη με πυρετο ξυπνησα κρυφα κρυφα απο τον γο μου να παμε στον γιατρο,οταν γυρισαμε λοιπον κατα τις 1 η ωρα κ ψοφια απο κουραση ερχεται ο γιος μου κ με τραβαει να φαει,εκει τα ειδα ολα κοριτσια,λεω ηρθε η ωρα,πηγαινω στο μπανιο παιρνω το κατακοκκινο κραγιον μου κ βαφω τα μεμε μου ολοκληρα.βγαινω εξω κ του λεω η μαμα πηγε στο γιατρο κ ο κακος γιατρος εκοψε τα μεμε κ εχω αιματα κ ποναω,για να δω λεει ο δημητρης....τα βλεπει κ κανει ενα βημα πισω με λεει μαμα ποναει?ναι λεω μωρακι μου ποναειμην πινεις λιγο μεμε γιατι ποναει οταν πινεις,μετα απο ωρα αφου τον ειδα οτι το ηθελε πολυ του λεω να σου κανω γαλα σαν της αδερφης σου?οχι λεει τον παιρνω κ τον παω στο φαρμακειο να παρουμε ενα ωραιο καινουργιο μπουκαλι,τον αφησα κατω κ διαλεξε μονος του.τον πηραμε τον εκανα γαλα(δελτα advance 12+)του το εδωσα κ πηγα παρα περα.Κοριτσια με λιγα λογια ειμαι πολυ τυχερη γιατι φοβομουν πολυ οτι δεν θα ξαναπιει γαλα ποτε του,αλλα απο την πρωτη φορα 240ml δεν του φτανουν. :) ετσι λοιπον αυριο κλεινουμε 10 μερες χωρις μεμε.Την πρωτη μερα εβγαλα με το θηλαστρο μια φορα το βραδυ,την δευτερη μερα παλι το βραδυ μια φορα 125,την τριτη 50 και την τεταρτη τιποτα.ακομα βαφω τα μεμε μου γιατι που κ που το θυμαται αλλα το βλεπει κοκκινο κ φευγει.Ολη μερα θηλαζα με το παραμικρο οταν εκλεγαι ελεγε μεμε μεμε το βραδυ 6-7 φορες ξυπνουσε ειχα κουραστει παααρρραα πολυ.Ολα ειναι τελεια δεν εχει αλλαξει κατι στην συμπεριφορα του το πηρε μαλλον πολυ χαλαρα κ ενω πριν κοιμοταν στο μεμε τωρα απλα ξαπλωνω διπλα του.Αυτα κοριτσια ευχομαι να βοηθησω με την ιστοριουλα μου εστω κ μια μαμα ταλαιπωρημενη κ μη!Φιλια πολλα κ υπομονη!

Γεια σας και γεια σου Αγλαια που χάρη και στις δικές σου συμβουλές θηλαζω 3 χρόνια την κορούλα μου! Αισθάνομαι σιγα σιγα ότι ήρθε η ώρα να αποθηλασω... Όχι η κόρη μου αλλα εγω γιατι όσο και αν είναι ότι πιο υπέροχο βίωσαν μεχρι σήμερα θεωρώ ότι παν μετρον άριστον και ότι και εδω η υπερβολή ίσως δεν είναι καλη. Η κόρη μου είναι πολυ διεκδικητική γενικότερα και βέβαια και στον θηλασμο και συνεπώς όταν θέλει να θηλασει (βασικά για να κοιμηθεί) δεν το διαπραγματεύεται καθόλου. Αυτο σημαίνει ότι ο απο θηλασμος στη δική μας περίπτωση θα είναι δύσκολος . . . Αισθάνομαι ότι δεν θα ξεκολλήσει ποτε μα ποτε απο το στήθος ... Αυτο είναι η βασική μου ανησυχία η οποία δεν ξέρω αν είναι δικαιολογημένη η όχι. Έχω ενημερωθεί παρα πολυ για τον θηλασμο και ξέρω τα πολλαπλά οφέλη του αλλα απο την άλλη αναρωτιέμαι μήπως της κάνω τελικά και κακό θηλαζοντας την τόσο καιρο ... Και τελικά τα παιδια που είναι τόσο εξαρτημένη με τον θηλασμο και ειναι σχεδον νηπια οποτε καταλαβαινουν τα παντα υπάρχει περίπτωση να αποθηλασουν ανώδυνα? με προβληματίζουν πολυ όλα αυτά τα ζητήματα τελευταία και θα ήμουν πολυ χαρούμενη για οποιαδήποτε απάντηση και ιδίως απο την αγαπητή Αγλαια! Ευχαριστω πολυ!

Ναι, τα νήπια αποθηλάζουν ανώδυνα. Θήλασα τη μεγάλη μου κόρη 3,5 χρόνια και σταμάτησε να θηλάζει μόνη της εδώ και ένα μήνα περίπου. Άρχισε να αραιώνει τους θηλασμούς όσο ήμουν έγκυος, επέστρεψε δυναμικά όταν γεννήθηκε η αδελφή της και μετά από λίγους μήνες αραίωνε σταδιακά και θήλαζε λίγο μόνο πριν τον βραδινό ύπνο. Για αρκετό καιρό της έλεγα παραμύθια ώσπου να κοιμηθεί και τελικά έπαψε να ζητάει. Με βλέπει να θηλάζω τη μικρή, αλλά δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον πια :?

Θα ήθελα κι εγώ καμιά συμβουλή πάνω σ'αυτό το θέμα γιατί δεν ξέρω τι να κάνω. Θηλάζω επιτυχημένα 26 μήνες. Αυτή τη στιγμή θηλάζει περίπου 3-4 φορές τη μέρα. Το πρωι που ξυπνάει, το απόγευμα που γυρίζω από τη δουλειά και το βράδι πριν κοιμηθεί. Δεν κοιμάται στο στήθος και γενικά αν δει κάτι πιο ενδιαφέρον (κάποιο βιβλίο πχ) σταματάει το βλέπει και μετά επιστρέφει για να συνεχίσει. Αυτό επίσης που έχω παρατηρήσει είναι ότι δεν κάθεται πολλή ώρα στο κάθε στήθος. Ένα λεπτό το πολύ και μετά ζητάει το άλλο. Είναι περισσότερο συνήθεια νομίζω. Δεν πίνει άλλο γάλα πλέον (μέχρι πριν μερικούς μήνες έπινε φρέσκο αγελαδινό, αλλά σταμάτησε).

Γενικά είναι απαιτητικός. Όμως αν του πώ "όχι τώρα αγάπη μου", δεν επιμένει.

Η αλήθεια είναι ότι έχω κουραστεί και θα ήθελα σιγά σιγά να αποθηλάσουμε χωρίς να νιώσει απόρριψη και χωρίς δράματα.

Πώς γίνεται αυτό; Κάπου διάβασα ότι μάλλον πρέπει να περιμένω ως τα 3, ισχύει αυτό;

jTosp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...