Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Μωρε δε μου ειναι ευκολο το καροτσι...ασε που ειναι μικρο το καροτσι μας ειναι ψηλος ο δικος μου και δε χωραει κιολας να κοιμηθει εκει καλα.Φοβαμαι θα μου κοιμηθει μιση ωριτσα και θα ξυπνησει.Βλεπεις εχει μαθει να κοιμαται μονος του σε διπλο κρεβατι(αλλο θεμα κι αυτο) και το καροτσι δε νομιζω να τον βολεψει.Θα το δοκιμασω παντως.

Να σε ρωτησω κατι?Οταν γεννησες το δευτερο το πρωτο ειχε αποθηλασει?Γιατι γενναω οπου να'ναι και με εχει φαει το αγχος τι θα γινει οταν θα με δει να θηλαζω το δευτερο.Φοβαμαι μηβρει παλι γαλα και μου αυξησει τους θηλασμους...δε θα το αντεξω.

Εγώ δεν την αφήνω στο καρότσι. Μόλις αποκοιμηθεί την πάω στο κραβάτι της. Άλλωστε τα πόδια της κρέμονται στο καρότσι. Αν κοιμηθεί εκεί θα πιαστεί σίγουρα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κατ' αρχήν μπράβο που τα κατάφερες για τόσο διάστημα!

Πόσο γάλα βγάζεις τώρα συνολικά;

Η διαδικασία είναι να μειώσεις σε κάθε άντληση την ποσότητα που βγάζεις, π.χ. κατά 10-20ml τη φορά. Σε 2-3 μέρες μειώνεις άλλο τόσο.

Ενδιάμεσα μπορείς να παραλείψεις κάποια άντληση ή να μακρύνεις το διάστημα από άντληση σε άντληση - γνώμονας θα είναι το στήθος σου και πόσο φορτωμένο το νιώθεις.

Το πόσο διάστημα θα σου πάρει, εξαρτάται από την ποσότητα που αντλείς τώρα και πόσο γρήγορα προσαρμόζεται το στήθος σου στη μείωση.

Καλησπέρα!!!βγάζω αρκετό γάλα,περίπου 1500-1800 την ημέρα.

Μωρε δε μου ειναι ευκολο το καροτσι...ασε που ειναι μικρο το καροτσι μας ειναι ψηλος ο δικος μου και δε χωραει κιολας να κοιμηθει εκει καλα.Φοβαμαι θα μου κοιμηθει μιση ωριτσα και θα ξυπνησει.Βλεπεις εχει μαθει να κοιμαται μονος του σε διπλο κρεβατι(αλλο θεμα κι αυτο) και το καροτσι δε νομιζω να τον βολεψει.Θα το δοκιμασω παντως.

Να σε ρωτησω κατι?Οταν γεννησες το δευτερο το πρωτο ειχε αποθηλασει?Γιατι γενναω οπου να'ναι και με εχει φαει το αγχος τι θα γινει οταν θα με δει να θηλαζω το δευτερο.Φοβαμαι μηβρει παλι γαλα και μου αυξησει τους θηλασμους...δε θα το αντεξω.

είχε σχεδόν αποθηλάσει. Τις τελευταίες μέρες πριν γεννήσω θήλαζε μόνο τη νύχτα όταν ξυπνούσε, και πάλι πιπιλούσε λίγο και μετά της έδινα μπιμπερό (άλλοτε το έπινε ευχάριστα το μπιμπερό, άλλοτε έκλαιγε όταν της έπαιρνα το στήθος). Κάποιες φορές ήθελε στήθος και πριν τον ύπνο. Τα 3 βράδια που έλειψα για να γεννήσω ήταν αρκετά για να αποθηλάσει εντελώς. Γύρισα, με είδε να θηλάζω τη μικρή και δε ζήτησε. Παρ όλα αυτά περίπου 10 μέρες μετά ζήτησε πάλι να θηλάσει, δεν αρνήθηκα, την επομενη μέρα ζητούσε συνέχεια και ήθελε στήθος για να κοιμηθεί, το μετάνιωσα και δεν της ξαναέδωσα. Από τότε δεν ξαναζήτησε (μόνο 1-2 φορές αλλά όχι έντονα, αμέσως το ξεχνούσε). Γενικά το θέμα είναι λίγο πολύπλοκο όταν είσαι σε φάση αποθηλασμού και σε πιέζει ο χρόνος για την άφιξη του δεύτερου μπεμπέ. Αν θέλεις μπες και διάβασε στα σχετικά threads όπου γράφαμε όσες "συμπάσχαμε" την ίδια περίοδο, θα σε βοηθήσουν πιστεύω γιατί η Στέγια, η Ελίνα κι εγώ ήμασταν 3 διαφορετικές περιπτώσεις (αν και της Στέγιας και της Ελίνας τα παιδιά είναι μεγαλύτερα). Υπάρχει κι ένα πολύ καλό βιβλίο, το "adventures in tandem nursing", πολύ χρήσιμο ειδικά αν αποφασίσεις (ή ο γιος σου αποφασίσει!) για tandem.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=42023&page=19

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=45477&page=3

Πάντως γενικά αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι ότι αν το μεγάλο παιδί συνεχίσει να θηλάζει, αυξάνει τους θηλασμούς τους πρώτους μήνες της γέννησης του μωρού και μετά επανέρχεται στην προηγούμενη συχνότητα.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Καλησπέρα!!!βγάζω αρκετό γάλα,περίπου 1500-1800 την ημέρα.

Βγάζεις ΠΑΡΑ πολύ γάλα!

Λοιπόν με τόσο μεγάλη παραγωγή, λογικά θα χρειαστείς κάποιο χρόνο. Ξεκίνα με τον ίδιο αριθμό αντλήσεων, σταματώντας 20-30 μλ λιγότερο τη φορά. Δηλαδή αν αντλούσες π.χ. 200ml σε μια άντληση τώρα θα σταματήσεις στα 170ml. ανεξάρτητα από το πόση ώρα σου παίρνει για να αντλήσεις (π.χ. μπορεί να χρειαστεί να σταματήσεις και στο 5λεπτο). Συνέχισε έτσι για τουλάχιστον 2 μέρες και μιλάμε ξανά ανάλογα με το πώς νιώθεις το στήθος.

Τα χάπια πέρα από επικίνδυνα για την υγεία, έχει φανεί ότι δεν έχουν αποτέλεμα όταν λαμβάνονται τόσο μετά από τη γέννα.

Ίσως όμως χρειαστεί να πιεις φασκόμηλο - θα το δεις στην πορεία.

Θέλεις να αποθηλάσεις εντελώς ή θα σε ενδιέφερε να κρατήσεις μερικά γεύματα, π.χ. πρωί - βράδυ, με 1-2 αντλήσεις;

Καλησπέρα! Ήθελα να κάνω μια ερώτηση για να μου απαντήσουν όποια κορίτσια ξέρουν ή μπορεί να είχαν παρόμοια εμπειρία. Θήλασα αποκλειστικά την κόρη μου μέχρι προχθές που αναγκάστηκα να το κόψω μαχαίρι γιατί έπρεπε να πάρω πολύ ισχυρά αντιφλεγμονώδη. Το κοριτσάκι μου είναι 20 μηνών και είχα προσπαθήσει να την αποθηλάσω σταδιακά πριν από 2 μήνες αλλά δεν ήθελε καθόλου κι έτσι το ανέβαλα. Μέχρι προχθές λοιπόν θήλαζε πολλές φορές και για πολύ ώρα μέσα στη μέρα. Και εκεί που πίστευα πως κόβοντάς το έτσι απότομα το δύσκολο θα ήταν το ψυχολογικό κομμάτι για την ίδια είδα ότι για πρώτη φορά και το ξένο γάλα της άρεσε μια χαρά και ότι δε μου ζήτησε ούτε μια φορά το στήθος. Ανακουφίστηκα τρομερά μ'αυτό αλλά το πρόβλημά μου είναι ότι στο στήθος μου έχει πρηστεί, πονάει και αυτό από το οποίο θήλαζε περισσότερο στάζει γάλα. Θα ήθελα να μην καταφύγω στα χάπια του αποθηλασμού, μήπως ξέρει κάποια κοπέλα αν είναι εφικτό να συνεχίσω τον αποθηλασμό έτσι απότομα με φυσικό τρόπο χωρίς να έχω πρόβλημα;

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

έχω ένα μικρό κοριτσάκι 4 μηνών.Δυστυχώς δεν καταφέραμε να θηλάσουμε ποτέ, ωστόσο από 5 εβδομάδων τρέφεται αποκλειστικά με δικό μου γάλα που αντλώ με το θήλαστρο.

Έχω σκοπό να της δώσω το γάλα μου μέχρι να χρονίσει. Τον Ιανουάριο όμως(που θα είναι 10 μηνών) θα επιστρέψω στην δουλειά και έχω σκοπό να επιστρέψω το θήλαστρο το οποίο έχω νοικιάσει (έχω το symphony της medela).

Η απορία μου είναι:

πώς θα "κόψω" το γάλα έτσι ώστε να μην πάρω χάπια?

Είναι λίγο νωρίς, αλλά θέλω να ξέρω. Από πότε θα πρέπει να μειώσω τις αντλήσεις και με ποια συχνότητα?Τώρα αντλώ ανα 3ωρο και τη νύχτα κάνω 6ωρο διάλειμμα(έχω αρκετό γάλα και ήδη το καταψύχω.)Έχω παραγγείλει και καταψύκτη οπότε θα κάνω τράπεζα για να έχω μέχρι τον Μάρτη που θα χρονίσει.Θα ξεκινήσουμε και τις στερεές τροφές να δω τί ποσότητα γάλακτος θα καταναλώνει ημερησίως!!!

Γνωρίζει κάποια που να μπορεί να βοηθήσει?Μήπως η κ.Αγλαία?????:-P:razz::-P:razz:

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

Scarletroad δεν έχω περάσει ακριβώς το ίδιο με σένα, αλλά έκανα φυσικό αποθηλασμό. Νομίζω ότι θα βοηθούσε αν εβγαζες λίγο γάλα με θήλαστρο (ή ακόμα και με το χέρι αν δεν έχεις θήλαστρο). Μη το αδειασεις εντελώς, αλλά να βγει μία ποσότητα αρκετή ώστε να ανακουφιστείς.

Μασάζ με λάδι, και ζεστό-χλιαρό νερό στο στήθος με το τηλέφωνο του ντουζ θα βοηθήσει το στήθος να μαλακώσει. Μπορείς να το κάνεις πριν την άντληση ή μετά αν βλέπεις ότι δε τα καταφέρνεις να μαλακώσει. Μετά αν βάλεις κάτι κρύο θα σε ανακουφίσει (εγώ έβαζα βρεγμένα πανάκια στην κατάψυξη και τα χρησιμοποιούσα σαν παγωμένες κομπρέσες).

Τη διαδικασία της άντλησης (με θήλαστρο ή με χέρι) θα πρέπει να την επαναλάβεις μερικές φορές, αυξάνοντας τη χρονική απόσταση μεταξύ τους.

Επίσης λέγεται ότι το φασκόμηλο βοηθάει στον αποθηλασμό.

Καλησπέρα! Ήθελα να κάνω μια ερώτηση για να μου απαντήσουν όποια κορίτσια ξέρουν ή μπορεί να είχαν παρόμοια εμπειρία. Θήλασα αποκλειστικά την κόρη μου μέχρι προχθές που αναγκάστηκα να το κόψω μαχαίρι γιατί έπρεπε να πάρω πολύ ισχυρά αντιφλεγμονώδη. Το κοριτσάκι μου είναι 20 μηνών και είχα προσπαθήσει να την αποθηλάσω σταδιακά πριν από 2 μήνες αλλά δεν ήθελε καθόλου κι έτσι το ανέβαλα. Μέχρι προχθές λοιπόν θήλαζε πολλές φορές και για πολύ ώρα μέσα στη μέρα. Και εκεί που πίστευα πως κόβοντάς το έτσι απότομα το δύσκολο θα ήταν το ψυχολογικό κομμάτι για την ίδια είδα ότι για πρώτη φορά και το ξένο γάλα της άρεσε μια χαρά και ότι δε μου ζήτησε ούτε μια φορά το στήθος. Ανακουφίστηκα τρομερά μ'αυτό αλλά το πρόβλημά μου είναι ότι στο στήθος μου έχει πρηστεί, πονάει και αυτό από το οποίο θήλαζε περισσότερο στάζει γάλα. Θα ήθελα να μην καταφύγω στα χάπια του αποθηλασμού, μήπως ξέρει κάποια κοπέλα αν είναι εφικτό να συνεχίσω τον αποθηλασμό έτσι απότομα με φυσικό τρόπο χωρίς να έχω πρόβλημα;

Βγαζε λίγο γάλα με το χέρι οπότε πρηζεσαι αλλα χωρίς να αδειάζεις το στήθος σου. Προσπάθησε να αντεχεις κάθε μέρα και περισσότερο γάλα.

Μπορείς να πιεις φασκομηλο, 4 φλιτζανια την ημέρα για 7 ημέρες.

Θηλαζε πολλές φορές το 24ωρο;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Καλησπέρα,

έχω ένα μικρό κοριτσάκι 4 μηνών.Δυστυχώς δεν καταφέραμε να θηλάσουμε ποτέ, ωστόσο από 5 εβδομάδων τρέφεται αποκλειστικά με δικό μου γάλα που αντλώ με το θήλαστρο.

Έχω σκοπό να της δώσω το γάλα μου μέχρι να χρονίσει. Τον Ιανουάριο όμως(που θα είναι 10 μηνών) θα επιστρέψω στην δουλειά και έχω σκοπό να επιστρέψω το θήλαστρο το οποίο έχω νοικιάσει (έχω το symphony της medela).

Η απορία μου είναι:

πώς θα "κόψω" το γάλα έτσι ώστε να μην πάρω χάπια?

Είναι λίγο νωρίς, αλλά θέλω να ξέρω. Από πότε θα πρέπει να μειώσω τις αντλήσεις και με ποια συχνότητα?Τώρα αντλώ ανα 3ωρο και τη νύχτα κάνω 6ωρο διάλειμμα(έχω αρκετό γάλα και ήδη το καταψύχω.)Έχω παραγγείλει και καταψύκτη οπότε θα κάνω τράπεζα για να έχω μέχρι τον Μάρτη που θα χρονίσει.Θα ξεκινήσουμε και τις στερεές τροφές να δω τί ποσότητα γάλακτος θα καταναλώνει ημερησίως!!!

Γνωρίζει κάποια που να μπορεί να βοηθήσει?Μήπως η κ.Αγλαία?????:-P:razz::-P:razz:

Εφη μου, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι απο τώρα.

Όταν έρθει η ώρα θα περιορίσεις τις αντλησεις και χρονικά (δλδ θα μειώσεις τη διάρκεια ώστε να βγάζεις λιγότερα μλ-αν τώρα βγάζεις πχ 100 θα σταματήσεις στα 70) και ποσοτικά (δλδ θα μεγαλώνεις τα μεσοδιαστηματα μεταξυ των αντλησεων απο 3ωρα σε 4ωρα, 5ωρα κτλ) και θα σταματήσεις τη βραδινή άντληση.

Φυσικα πάντα κριτήριό σου θα είναι το στήθος σου και το πόσο βαρύ ή πρησμενο το νιώθεις και το πως ανταποκρίνεται στον αποθηλασμο.

Αν μετα τους 6 μήνες δέχεται καλα τις στερεές τροφές το προγραμμα των αντλησεων σου ίσως θα μπορούσες να το κανεις πιο ελαστικό για να είναι πιο ξεκουραστη η διαδικασία άντλησης για σένα. Αλλα αυτο θα το δεις τότε!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Καλησπέρα κορίτσια....

Συνεχίζω τις αντλήσεις,κάνω 5-6 την ημέρα και βγάζω λιγότερο γάλα,δηλαδή βγάζω περίπου 1200-1300,συνεχίζω το ίδιο μέχρι να μειωθεί και άλλο;;;πόσες μέρες με τις ίδιες αντλήσεις;;;το στήθος με πονάει και πρήζεται,ειδικά το βράδυ,από τις 11 που είναι η τελευταία άντληση,ξυπνάω στις 6 με πόνο.

Οι αντλήσεις είναι στο περίπου 6 το πρωί-11-4-8-11,να τις αραιώσω και άλλο;;;

Διαφημίσεις

Αν βλέπεις ότι δυσκολεύεσαι, μην μειώνεις τον αριθμό των αντλήσεων ακόμη, μείωσε τα μλ πολύ σταδιακά. Μισό λίτρο λιγότερο είναι μεγάλη αλλαγή.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Scarletroad δεν έχω περάσει ακριβώς το ίδιο με σένα, αλλά έκανα φυσικό αποθηλασμό. Νομίζω ότι θα βοηθούσε αν εβγαζες λίγο γάλα με θήλαστρο (ή ακόμα και με το χέρι αν δεν έχεις θήλαστρο). Μη το αδειασεις εντελώς, αλλά να βγει μία ποσότητα αρκετή ώστε να ανακουφιστείς.

Μασάζ με λάδι, και ζεστό-χλιαρό νερό στο στήθος με το τηλέφωνο του ντουζ θα βοηθήσει το στήθος να μαλακώσει. Μπορείς να το κάνεις πριν την άντληση ή μετά αν βλέπεις ότι δε τα καταφέρνεις να μαλακώσει. Μετά αν βάλεις κάτι κρύο θα σε ανακουφίσει (εγώ έβαζα βρεγμένα πανάκια στην κατάψυξη και τα χρησιμοποιούσα σαν παγωμένες κομπρέσες).

Τη διαδικασία της άντλησης (με θήλαστρο ή με χέρι) θα πρέπει να την επαναλάβεις μερικές φορές, αυξάνοντας τη χρονική απόσταση μεταξύ τους.

Επίσης λέγεται ότι το φασκόμηλο βοηθάει στον αποθηλασμό.

Βγαζε λίγο γάλα με το χέρι οπότε πρηζεσαι αλλα χωρίς να αδειάζεις το στήθος σου. Προσπάθησε να αντεχεις κάθε μέρα και περισσότερο γάλα.

Μπορείς να πιεις φασκομηλο, 4 φλιτζανια την ημέρα για 7 ημέρες.

Θηλαζε πολλές φορές το 24ωρο;

Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές, τις ακολούθησα και βοήθησαν απίστευτα πολύ! Nina-Nana θήλαζε φουλ το πρωί και το βράδυ και από 10-15 λεπτά κάθε δύωρο μέσα στη μέρα! Είναι ακόμη ελάχιστα πρησμένο το στήθος μου αλλά τουλάχιστον δεν πονάει και δεν έχει σκληρά γρομπαλάκια πια. Χίλια ευχαριστώ!

Βγάζεις ΠΑΡΑ πολύ γάλα!

Λοιπόν με τόσο μεγάλη παραγωγή, λογικά θα χρειαστείς κάποιο χρόνο. Ξεκίνα με τον ίδιο αριθμό αντλήσεων, σταματώντας 20-30 μλ λιγότερο τη φορά. Δηλαδή αν αντλούσες π.χ. 200ml σε μια άντληση τώρα θα σταματήσεις στα 170ml. ανεξάρτητα από το πόση ώρα σου παίρνει για να αντλήσεις (π.χ. μπορεί να χρειαστεί να σταματήσεις και στο 5λεπτο). Συνέχισε έτσι για τουλάχιστον 2 μέρες και μιλάμε ξανά ανάλογα με το πώς νιώθεις το στήθος.

Τα χάπια πέρα από επικίνδυνα για την υγεία, έχει φανεί ότι δεν έχουν αποτέλεμα όταν λαμβάνονται τόσο μετά από τη γέννα.

Ίσως όμως χρειαστεί να πιεις φασκόμηλο - θα το δεις στην πορεία.

Θέλεις να αποθηλάσεις εντελώς ή θα σε ενδιέφερε να κρατήσεις μερικά γεύματα, π.χ. πρωί - βράδυ, με 1-2 αντλήσεις;

Καλημέρα!!!ξεκίνησα τον σταδιακό αποθηλασμό(θέλω να σταματήσω τελείως)αλλά μου φαίνεται βουνό....μειώθηκε το γάλα αλλά το στήθος πρήζεται και πονάει.Εκεί που δεν έκανα βραδινή άντληση,τώρα δεν αντέχω απο τον πόνο.χτες για παράδειγμα έκανα δεκάλεπτη άντληση στις 11 και στις 4 σηκώθηκα με πόνο,έβγαλα για 5 λεπτά απλά για να ανακουφιστώ(150 έβγαλα) και στις 7.30 πάλι πονούσα,έβγαλα για 10 λεπτά σχεδόν 250.τι πρέπει να κάνω;;;να μειώσω το χρόνο και άλλο;;;γιατί πρήζεται τόσο πολύ το στήθος ειδικά το βράδυ;;;στην ημέρα κάνω 10λεπτες αντλήσεις,να μειώσω και άλλο το χρόνο τους;;;πολλές ερωτήσεις,σας έπρηξα!καλημέρα!!!

Καλημέρα!!!ξεκίνησα τον σταδιακό αποθηλασμό(θέλω να σταματήσω τελείως)αλλά μου φαίνεται βουνό....μειώθηκε το γάλα αλλά το στήθος πρήζεται και πονάει.Εκεί που δεν έκανα βραδινή άντληση,τώρα δεν αντέχω απο τον πόνο.χτες για παράδειγμα έκανα δεκάλεπτη άντληση στις 11 και στις 4 σηκώθηκα με πόνο,έβγαλα για 5 λεπτά απλά για να ανακουφιστώ(150 έβγαλα) και στις 7.30 πάλι πονούσα,έβγαλα για 10 λεπτά σχεδόν 250.τι πρέπει να κάνω;;;να μειώσω το χρόνο και άλλο;;;γιατί πρήζεται τόσο πολύ το στήθος ειδικά το βράδυ;;;στην ημέρα κάνω 10λεπτες αντλήσεις,να μειώσω και άλλο το χρόνο τους;;;πολλές ερωτήσεις,σας έπρηξα!καλημέρα!!!

Μετά την προχθεσινή απάντηση, πώς προχώρησες;

Πόσες αντλήσεις κάνεις τώρα;

Πόσο γάλα βγάζεις σε κάθε άντληση; Πόσο συνολικά;

Μετά την προχθεσινή απάντηση, πώς προχώρησες;

Πόσες αντλήσεις κάνεις τώρα;

Πόσο γάλα βγάζεις σε κάθε άντληση; Πόσο συνολικά;

Καλημέρα!κάνω 5 αντλήσεις,βγάζω περισσότερο τα πρωινά και σύνολο 1200,αλλά πάλι σηκώθηκα,απο πόνο και σχεδόν πετρωμένο στήθος ενώ μέχρι τώρα δεν έκανα βραδινή άντληση.τώρα μόλις σε 5 λεπτά έβγαλα 180 και το αισθάνομαι βαρύ ακόμα,η τελευταία άντληση ήταν στις 11 για 10 λεπτά και είχα βγάλει 130.

Τι να κάνω για το βράδυ;;;;;να πιω φασκόμηλο λέτε;;;;

Διαφημίσεις

Θα μπορούσες να πιείς φασκόμηλο αλλά και πάλι μου φαίνεται πολύ απότομη η μείωση που κάνεις. Αν δεν πιέζεσαι χρονικά, θα έλεγα να κάνεις πολύ πιο μικρή μείωση, όσο μπορείς να ανεχτείς και να προχωρήσεις πολύ σταδιακά, 20-30μλ τη φορά, όπως είπε η Εύα, δηλαδή όχι μείωση μεγαλύτερη από 100-120μλ τη μέρα.

Θα μπορούσες να πιείς φασκόμηλο αλλά και πάλι μου φαίνεται πολύ απότομη η μείωση που κάνεις. Αν δεν πιέζεσαι χρονικά, θα έλεγα να κάνεις πολύ πιο μικρή μείωση, όσο μπορείς να ανεχτείς και να προχωρήσεις πολύ σταδιακά, 20-30μλ τη φορά, όπως είπε η Εύα, δηλαδή όχι μείωση μεγαλύτερη από 100-120μλ τη μέρα.

Να αφήσω δηλαδή 5 αντλήσεις όλη μέρα για λίγες μέρες και βλέπουμε;;για το βράδυ τι λέτε;;;;

Όσες αντλήσεις έκανες και πριν με ελάχιστη μείωση στην ποσότητα.

Α,να πάω στις 7-8 πάλι;;;είναι περίπου 1 εβδομάδα που ξεκίνησα τον σταδιακό αποθηλασμό.θα το δοκιμάσω αυτό που μου προτείνετε.το μόνο δύσκολο είναι το βράδυ και το πρωί,από το μεσημέρι και μετά δεν πρήζεται πολύ.

Από τις 7-8 μείωσες κατευθείαν στις 5 ή πέρασες από ενδιάμεσο στάδιο; Θα έλεγα να επιστρέψεις στο σημείο στο οποίο ένιωθες άνετα και να το συνεχίσεις από εκεί με μικρές μειώσεις.

Αν βλέπεις ότι ανέχεσαι να ανοίξεις τα διαστήματα σε ορισμένες αντλήσεις, μπορείς να το κάνεις. Εφόσον όμως έχεις πρόβλημα, σημαίνει ότι προχωράς πολύ γρήγορα.

Από τις 7-8 μείωσες κατευθείαν στις 5 ή πέρασες από ενδιάμεσο στάδιο; Θα έλεγα να επιστρέψεις στο σημείο στο οποίο ένιωθες άνετα και να το συνεχίσεις από εκεί με μικρές μειώσεις.

Αν βλέπεις ότι ανέχεσαι να ανοίξεις τα διαστήματα σε ορισμένες αντλήσεις, μπορείς να το κάνεις. Εφόσον όμως έχεις πρόβλημα, σημαίνει ότι προχωράς πολύ γρήγορα.

Τις μείωσα πρώτα στις 6-7 για τρεις μέρες και μετα στις 5-6.

θα μπορουσες να κρατησεις τις 6-7 αντλησεις,ξεκινα και το φασκομηλο και βλεπεις...

εσυ θα ορισεις για το δικο σου στηθος τι πρεπει να κανεις,εχεις πολυ γαλα αλλα σταδιακα θα μειωθει,

κρατα ενα ρυθμο για ενα διαστημα θα σου ελεγα να μην κανεις λιγοτερο απο 10' αντληση,μετα που θα προσαρμοστει το στηθος μειωνεις μια αντληση απο το διαστημα που δεν εισαι πρησμενη πχ. το μεσημερι ή το απογευμα,

θα μπορουσες να αντιστρεψεις μια αντληση πχ. να μην κανεις το μεσημερι και να κανεις μια βραδυνη.

κανε και λιγο μασαζακι.

9a7bp2.pngIm47p2.png

Τις μείωσα πρώτα στις 6-7 για τρεις μέρες και μετα στις 5-6.

Αντωνία, έχεις πάρα πολύ γάλα κι απ' ό,τι φαίνεται, το στήθος σου δεν προσαρμόζεται πάρα πολύ γρήγορα.

Καταλαβαίνω ότι ίσως αγχώνεσαι με τη μικρή και αργή μείωση που σου προτείναμε, αλλά είναι προτιμότερο να πας αργά παρά να πάθεις μαστίτιδα.

Μπορεί οι 3 μέρες να μην ήταν αρκετές για σένα για να πας στο επόμενο στάδιο.

Όπως είπε και η amaretto γύρνα πίσω στο σημείο που το στήθος ήταν άνετο και μετά μείωσε σε κάθε άντληση (χωρίς να μειώσεις τον αριθμό των αντλήσεων) κατά 20ml. Κράτησε το ίδιο σύστημα για 3 μέρες. Μετά μείωσε πάλι τα ml. κατά άλλα 20 και μιλάμε πάλι.

Επειδή βλέπω ότι μετράς ακόμα τις αντλήσεις σου με χρόνο: ξαναλέω ότι στην περίπτωσή σου, δεν θα μετράς χρόνο αλλά ml. Θα αντλείς, κάθε φορά που μπορείς να κάνεις περαιτέρω μείωση, 20-30ml λιγότερο από όσο θα έβγαζες συνήθως στη συγκεκριμένη άντληση.

Θέλει χρόνο γιατί έχεις μεγάλη παραγωγή. Είναι όμως ασφαλής τρόπος. Κριτήριο πάντα θα είναι το πώς νιώθεις το στήθος: αν νιώθεις δυσφορία, πόνο ή πέτρωμα, πας πολύ γρήγορα.

Μην απογοητεύεσαι. Και να γυρίσεις λίγο πίσω, έχεις κάνει αρκετή μείωση. Όταν θα φτάσεις περίπου στο μέσον της παραγωγής σου, τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα. Υπομονή :-)

POST EDIT: Το φασκόμηλο βοηθά αλλά δεν μπορεί να αναιρέσει την παραπάνω διαδικασία. Αν η άντληση δεν μειωθεί σταδιακά, το φασκόμηλο δεν θα εξαφανίσει τόση παραγωγή σε μια νύχτα :-).

Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις συμβουλές και τον χρόνο σας!

Θα κάνω αυτό που μου είπατε,θα μετράω ml,ήδη το ξεκίνησα από χτες και δεν πρήστηκε το βράδυ,έκανα την άντληση το πρωί.

Θα σας ενημερώσω σε λίγες μέρες!

Σας ευχαριστώ κορίτσια!

Το φασκόμηλο θα το αφήσω για τώρα,ίσως αργότερα που θα πέσει κάτω από λίτρο η παραγωγή.

Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις συμβουλές και τον χρόνο σας!

Θα κάνω αυτό που μου είπατε,θα μετράω ml,ήδη το ξεκίνησα από χτες και δεν πρήστηκε το βράδυ,έκανα την άντληση το πρωί.

Θα σας ενημερώσω σε λίγες μέρες!

Σας ευχαριστώ κορίτσια!

Το φασκόμηλο θα το αφήσω για τώρα,ίσως αργότερα που θα πέσει κάτω από λίτρο η παραγωγή.

Χαίρομαι που πας ήδη καλύτερα! Θα δεις που μέρα με τη μέρα θα έχεις διαφορά.

Όταν φτάσει μία άντληση περίπου στα μισά ml από πριν, δοκίμασε να την αφαιρέσεις. Καλό θα ήταν να ξεκινήσεις από μεσημεριανή-απογευματινή άντληση. Η πρωινή και η βραδινή θα είναι οι τελευταίες που θα αφαιρέσεις.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...