Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Ή αυτο με τη διατήρηση της γσλουχίας είναι μύθος ή πρέπει να κάνω σύμβαση με τη Δελτα που λέει κ ο άνδρας μου. Θηλάζαμε 1-2 φορες τη μέρα (κυρίως το βράδυ για ελάχιστα λεπτά) μήηηηηηηηηνες τώρα! κοντά χρόνο. Από το τέλος δε μαρτίου θηλάζουμε και σταματαμε εντελώς το θηλασμο για 10ημερα ολόκληρα μιας κ ο γιος μου πηγαινοέρχετε Ελλάδα Αγγλία και εγώ είμαι πλέον μόνιμα Λονδίνο. πίστευα πως θα σταματήσουμε αλλά ακόμα βγάζει γάλα! καλα όχι τρελά πράματα αλλά όσο θέλει πίνει. Και όταν είναι εδώ πίνει ανα 2-3 μέρες λίγο. προσπαθούμε για σταδιακό απογαλακτισμό εδώ κ καιρό. αλλά ακόμα δε μπορώ να πω ότι σταμάτησε.

Μήπως έτσι είναι το φυσιολογικό κ το γαλα σταματίσει μετά από κανένα χρόνο? θέλω να κάνω κ μια επέμβαση για μια γαλακτοκήλη που έχω και όλο το αναβάλω!

o6oy.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοτα να δεις αυτα τα παλιοπαιδα:lol: οταν η μαμα λυπει ειναι πολυ καλα και συνεργασημα παιδακια:-P οταν η μαμα ειναι στο σπιτι τοτε θελουν μονο μπιμπι ο δικος μου το κανει απο 20 ημερων:shock: με το γαλα δεν θα εχεις θεμα γιατι οταν θα εισαι σπιτι θα θηλαζει μανιοδος και θα διατηρει τη γαλουχια.

καλά αυτό ξαναπές το. Ο δικός μου δεν πήρε ποτέ μπιμπερό από μένα ούτε για χυμό οταν μεγάλωσε. Με τον πατέρα του όταν έλειπα (είχα επαγγελματικά ταξίδια από οταν ήταν 40 ημερών) έπεινε μια χαρά το μητρικό από μπουκάλι.

και μέχρι πριν από κανενα 3μηνο/4μηνο δεν είχε πιει γάλα άλλο γιατι δεν ήθελε. τώρα πίνει λίγο φρέσκο από το ψηγείο αλλά όχι τρελές ποσότητες. σε ποτηράκι με καλαμάκι.

δε νομίζω Macorina να έχεις πρόβλημα με τι δουλειά κ το θηλασμό και προσπάθησε να μην αγχώνεσαι. είναι πλέον μεγάλο το παιδάκι.

Κι αν δε φάει τι μια μέρα θα φάει την επόμενη! μη σκας ειναι πανέξυπνα δε θα μείνουν νυστικά!

o6oy.png

Μανούλες καλησπέρα...

Θέλω να μάθω αν είμαι η μόνη...όταν είμαι παρούσα δεν μπορώ να τον κοιμίσω παρά μόνο στο στήθος.Ακούγεται αστείο αλλά όταν ξαπλώνω για να κοιμηθεί και περνάνε τα λεπτά δε νιώθω πάντα καλά και σκέφτομαι να αποθηλάσω.Έχω γίνει η πιπίλα του....Έχει συνδέσει το στήθος με τον ύπνο.Δεν μπορώ να πώ...εγώ φταίω... ήταν η εύκολη λύση στο θέμα ύπνου και γ'αυτο έγινε αυτό.Δεν ξυπνάει μέσα στη νύχτα απλά μόνο έτσι κοιμάται και τη νύχτα αλλά και μέσα στη μέρα.Τί να κάνω?ο μπέμπης είναι 14 μηνών

Γεια! Θηλάζω 17 μηνες. Θελω να αποθηλασω. Προασπαθω να του δωσω λίγο ολυμπος βιολογικο το πρωι αλλα δεν το δεχεται. Του βαζω μπισκοτακια ή κορν φλεικς και τρωει 5-6 κουταλιες. Τί μου προτεινετε να κανω? Σταματησαμε το μεταμεσονυχτιο θηλασμο με νερο αλλα θηλαζει 2-3-4 φορες την ημερα. Απλά, εχω κουραστει και θελω να προχωρησει το παιδι σε αλλη φαση. Βεβαια, αυτο ζηταει το στηθος ακομα.....ειμαι προβληματισμενη. Δε θελω να λειτουργησω εγωιστικα.

Τέλος φοβαμαι μην του γινει συνήθεια και εξάρτηση στο τέλος και δεν μπορει να σταματησει..... blank.gif:idea:

Διαφημίσεις

tina min agxonesai o dikos mou koimotan etsi mexri peripou ta 2. tora pleon emathe kai koimatai xoris stithos.

siga siga tha mathei.prospathise na ton vazeis na koimithei xoris stithos, siga siga

σε ευχαριστώ..μου δίνεις θάρρος,απλά το θεωρώ αδύνατον να κοιμηθεί χωρίς στήθος.όταν πλησιάζει η ώρα να κοιμηθεί και είναι πολύ κουρασμένος το ψάχνει.όταν βέβαια λείπω ο μπαμπάς τον κοιμίζει όχι εύκολα αλλά τα καταφέρνει χωρίς πολλές αντιρρήσεις.το πρόβλημα είναι όταν με βλέπει!οι άλλοι τρόποι που κοιμάται είναι στο αυτοκίνητο και στο καρότσι(κλασικά)!

πάντως σίγουρα περνάνε φάσεις οπότε θα περιμένουμε σιγά σιγά...

Να πω κι εγώ τον πόνο μου....

Θηλάζω ακόμη την 19 μηνών κόρη μου. Μέχρι 14 μηνών θήλαζε 6-7 φορές την ημέρα, τις περισσότερες το βράδυ που ξυπνούσε. Από εκεί και πέρα μειώθηκαν σταδιακά κι εδω και 3 μήνες θηλάζει 3 φορές: μεσημέρι, βράδυ και μία τα ξημερώματα. Όλοι οι θηλασμοι είναι συνδεδεμένοι με τον ύπνο, δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθεί διαφορετικά (παρα μόνο στο αυτοκίνητο και πάλι όχι ευκολα).

Τον τελευταίο μήνα έχω κουραστεί αρκετά και θέλω να διακόψω. Σκεφτόμαστε και για δευτερο παιδακι και δεν θα ήθελα να θηλάζω κατα την εγκυμοσύνη. Αυτό που με κουράζει κυρίως είναι να πιπιλάει με τις ώρες το στήθος μου, δεν το αντέχω. Αρχίσαμε να πίνουμε περισσότερο αγελαδινό πρίν από τις ώρες του ύπνου και δοκίμασα να μετράω δυνατά μέχρι το δέκα και μετα να σταματάμε το θηλασμό.

Κάποιες μέρες έπιανε, μετρούσα ως το δέκα, ξαπλώνε δίπλα μου στο κρεβάτι, στριφογύριζε λίγο και μετά κοιμόταν. Μάλιστα κάποιες φορές (5-6) τις τελευταίες μέρες καταφερε και κοιμήθηκε για βράδυ χωρίς να θηλάσει καθόλου!Χαρά εγώ, τα καταφέρνουμε έλεγα, σιγα-σιγα!

Αυτό που την δυσκολευει όμως είναι ο μεσημεριανός ύπνος.Συνήθως η τακτική του μετρήματος δεν πιάνει και καταλήγει να κλαίει, να χτυπιέται, να μην ακούει τίποτα απ όσα προσπαθώ να πώ και στο τέλος θηλάζει, για όσο χρειάζεται, μέχρι να κοιμηθει.

Ξέρω ότι έχει και πισωγυρίσματα η διαδικασία του αποθηλασμού, αλλά ωρες ωρες (όπως σήμερα) απογοητεύομαι τελείως. Νιώθω κουρασμένη να συνεχίσω, νιώθω τύψεις για τις φορές που κλαίει και στεναχωριέμαι που την ωθώ στον αποθηλασμο χωρις να το θέλει. Νιώθω απαίσια που δεν συμβαδίζουν τα "θέλω" μας.

το βραδυνο γευμα σε αυτη τη φαση μπορεις να το κοψεις το εκανε η φιλη μουοταν ηταν η μπεμπα της 8 μηνων εγω δυστηχος δεν προσπαθησα και ξυπναμε ακομα, προσπαθησε το τωρα γιατι πλεων δε ξυπναει απο πηνα αλλα απο συνηθεια:shock: και για να εισαι συγουρη οτι δεν πηναει δωσε πριν τον υπνο μια ελαφρια στερεη τροφη οπος τραχανα η γιαουρτη η δοκιμασε ριζογαλο.

Πώς του το κόβεις το βραδινό ξύπνημα; από μένα το βράδι δεν δέχεται μπιμπερό ούτε για νερό (τη μέρα πίνει κανονικά νερό από το μπιμπερό), αντίθετα αν προσπαθήσω να του δώσω νερό εξαγριώνεται και για να ηρεμήσει θηλάζει σαν να μην υπάρχει αύριο!!!! Να μη του δώσω δεν παίζει γιατί αν ξυπνήσει και πάω να τον ηρεμήσω μετά το τρίωρο τετράωρο από την ώρα που έπεσε για ύπνο, δεν χαλαρώνει παρα μόνο με γαλατάκι μαμάς.

Έχω δοκιμάσει να του δώσω ελαφριά στερεή τροφή (γιαουρτάκι με μήλο βραστό) πριν τον ύπνο αλλά ξύπνουσε πιο συχνά, σαν να βαρυστομάχιασε...

Ξένο γάλα να πώ την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει, ούτε πριν τον ύπνο, ούτε άλλη στιγμή. Το τρενάρω ακόμα.

Ίσως να είναι κατάλληλη εποχή να το κάνω τώρα που ακόμα δεν δουλεύω, για να μην συνδυάσει τους λιγότερους θηλασμούς και το ξένο γάλα με την απουσία μου και το πάρει ως απόρριψη.

jTosp2.png

Εμπειρες μανούλες στο θηλασμό για πείτε καμμιά λύση για βραδυνό απόθηλασμο... Δεν μπορώ έχω εξαντληθεί κοντά 2,5 χρόνια τώρα να μην κοιμάμαι συνεχόμενα το βράδυ. Παλιά ξυπνούσε πάρα πολύ συχνά την νύχτα. Τώρα το έχει μειώσει αλλά δεν παύει να ξυπνάει. Μόλις ξυπνήσει κάποια στιγμή τη νύχτα έρχεται στο κρεβατι μας και ύστερα μέχρι το πρωί θηλάζει όσες φορές θελήσει. Το πρόβλημά μου είναι οτί δεν μπορέι να κοιμηθεί με κανέναν άλλο τρόπο και ουρλιάζει έτσι και της αρνηθώ το στήθος. Δεν παίρνει ακόμη από λόγια, δηλαδή να της εξηγήσεις οτί είναι βράδυ μπλα μπλα μπλά όταν έρθει η ώρα κανει σαν τρελή...

Δεν ξέρω θα το κόψει μόνη της ή πρέπει να κάνω εγώ κάποια κίνηση? Ρούτινα ύπνου έχουμε και βιβλία διαβάζουμε και κουκλίτσες έχουμε αλλά τίποτε δεν την αποσπά από το στήθος...

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Εμεις παντως βραδινο αποθηλασμο καταφεραμε να πετυχουμε μονο αντικαθιστωντας το θηλασμο με φρεσκο γαλα.Στις 9 πινει ενα μπουκαλακι φρεσκο...κατα τις 10 που ειναι να κοιμηθει ζηταει λιγο να θηλασει...δεν τον αφηνω πολυ...και τη νυχτα αν ξυπνησει του δινω παλι ενα μππουκαλι με φρεσκο γαλα...το πινει στο κρεβατι και ξαναξερενεται.Στην αρχη αναλογως τις αντοχες μου καποιες φορες του εδινα και να θηλασει τη νυχτα ...καποιες του εδινα φρεσκο.Απ'οταν το πηρα αποφαση και ειπα τελος ο θηλασμος μεσα στη νυχτα και του εδινα με τη μια φρεσκο σταματησε και να ξυπναει.Συνηθως κοιμαται σερι...1-2 φορες την εβδομαδα μου ξυπναει μια φοριτσα.

Εμπειρες μανούλες στο θηλασμό για πείτε καμμιά λύση για βραδυνό απόθηλασμο... Δεν μπορώ έχω εξαντληθεί κοντά 2,5 χρόνια τώρα να μην κοιμάμαι συνεχόμενα το βράδυ. Παλιά ξυπνούσε πάρα πολύ συχνά την νύχτα. Τώρα το έχει μειώσει αλλά δεν παύει να ξυπνάει. Μόλις ξυπνήσει κάποια στιγμή τη νύχτα έρχεται στο κρεβατι μας και ύστερα μέχρι το πρωί θηλάζει όσες φορές θελήσει. Το πρόβλημά μου είναι οτί δεν μπορέι να κοιμηθεί με κανέναν άλλο τρόπο και ουρλιάζει έτσι και της αρνηθώ το στήθος. Δεν παίρνει ακόμη από λόγια, δηλαδή να της εξηγήσεις οτί είναι βράδυ μπλα μπλα μπλά όταν έρθει η ώρα κανει σαν τρελή...

Δεν ξέρω θα το κόψει μόνη της ή πρέπει να κάνω εγώ κάποια κίνηση? Ρούτινα ύπνου έχουμε και βιβλία διαβάζουμε και κουκλίτσες έχουμε αλλά τίποτε δεν την αποσπά από το στήθος...

Εμείς κάναμε νυχτερινό αποθηλασμό σε 2 στάδια, όταν έγινε 2 ετών.

Πρώτα, αποσυνδέσαμε το στήθος από τον ύπνο, γενικά. Της εξήγησα ότι μπορεί τώρα που μεγάλωσε να κοιμηθεί χωρίς να θηλάζει. Της εξήγησα ότι πρώτα θα θηλάσουμε στο σαλόνι, μετά θα πλύνουμε δόντια, μετά θα ξαπλώσουμε στο κρεβάτι της, θα διαβάσουμε ένα παραμύθι, και θα κλείσει τα ματάκια και θα κοιμηθεί, όπως η μαμά και ο μπαμπάς. Το είπαμε καμια 20ριά φορές εκέινη τη μέρα να το εμπεδώσει. Όταν ήρθε η ώρα του ύπνου, έτσι κάναμε, της έκανα βέβαια αγκαλιές, τη χάιδευα, λίγο έκλαψε αλλά συνεργάστηκε πολύ καλά. Τη νύχτα μετά, συνεχίσαμε να θηλάζουμε.

Μετά από κανένα μήνα, όταν πια κατάφερνε να κοιμάται χωρίς στήθος εύκολα, της είπα ότι πλέον, επειδή μεγάλωσε κι άλλο, δεν θα θηλάζει μέσα στη νύχτα, γιατί το γάλα το παίρνει το φεγγάρι όταν μεγαλώνουν τα παιδάκια, και το φέρνει το πρωί ο ήλιος. Και ότι αν ξυπνήσει τη νύχτα, θα ξανακλείνει τα μάτια και θα κοιμάται. Θηλάζαμε λοιπόν πριν τον ύπνο, και μετά ξανά τα ξημερώματα.

Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, το ότι αποθηλάσαμε νύχτα εδώ και πάνω από χρόνο, δε σημαίνει ότι σταμάτησε να ξυπνά τη νύχτα. Συνήθως ξυπνά 1 φορά πριν τα ξημερώματα, για να πιει νερό.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Α κι εγω να πω οτι στις 10 που παει γαι υπνο και ζηταει να θηλασει του δινω λιγο και μετα τον σταματαω.Στην αρχη σηκωνε τον κοσμο με το κλαμα ..αρχισα να του λεω οτι τωρα εχει βγει το φεγγαρακι και ειναι νυχτα και ολα τα παιδακια και τα σκυλακια και τα γατακια πανε για υπνο...δεν ξερω τι σκατα καταλαβαινει απο αυτο που του λεω μιας και ειναι και 18 μηνων αλλα με καποιο περιεργο τροπο πιανει...σταματαει το κλαμα...αρκειται να τον εχω αγκαλια...στριφογυριζει λιγο και μετα αποκοιμιεται μονος του.

Κορίστια ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Ναι έχει νερό και μάλιστα το ζητάει σε διαφορετικές φάσεις αλλά και νερό να ζητήσει πάλι μετά θα αποκοιμηθεί με το στήθος. Απ'οτι βλέπω όλες το ίδιο πράγμα κάνετε με την συζήτηση... θα προσπαθήσω δεν έχω και άλλη επιλογή. Πιο πολύ με ενοχλεί που ξυπνάω πιασμένη παρά το γεγονος οτί ξυπνάω κάποιες φορές. Απλά τώρα τελευταία παρατήρησα οτί της παίρνει μεγαλύτερο χρόνο να αποκοιμηθεί απ'οτι παλιά και ίσως εκεί να κουράστηκα.

Ευχαριστώ!

Yugup3.png

Εμεις παντως βραδινο αποθηλασμο καταφεραμε να πετυχουμε μονο αντικαθιστωντας το θηλασμο με φρεσκο γαλα.Στις 9 πινει ενα μπουκαλακι φρεσκο...κατα τις 10 που ειναι να κοιμηθει ζηταει λιγο να θηλασει...δεν τον αφηνω πολυ...και τη νυχτα αν ξυπνησει του δινω παλι ενα μππουκαλι με φρεσκο γαλα...το πινει στο κρεβατι και ξαναξερενεται.Στην αρχη αναλογως τις αντοχες μου καποιες φορες του εδινα και να θηλασει τη νυχτα ...καποιες του εδινα φρεσκο.Απ'οταν το πηρα αποφαση και ειπα τελος ο θηλασμος μεσα στη νυχτα και του εδινα με τη μια φρεσκο σταματησε και να ξυπναει.Συνηθως κοιμαται σερι...1-2 φορες την εβδομαδα μου ξυπναει μια φοριτσα.

Κι εμείς ακριβώς έτσι με τον ύπνο και το θηλασμό. Από τότε που ξεκίνησε το φρέσκο άρχισε να κοιμάται σαν άνθρωπος. Βέβαια το στήθος το ήθελε για πιπίλα στην αρχή αλλά μετά έπιανε το μπιμπερό και έπινε. Μου ξυπνούσε ανά δίωρο επί 10 μήνες περίπου και όταν ξεκίνησε το φρέσκο μέσα σε ένα-δύο μήνες μείωσε τα ξυπνήματα σε 2, μετά σε ένα και τώρα σπάνια ξυπνάει. Βέβαια ήταν και η εγκυμοσύνη που "βοήθησε" γιατί μειώθηκε το γάλα μου, αλλιώς δεν ξέρω αν θα το δεχόταν ποτέ το φρέσκο. Νικη κι εσύ μάλλον κάπως έτσι ε? βλέπω κι εσύ έγκυος. με το καλό!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Διαφημίσεις

Τι να σου πω κι εγω τωρα που εχω τον αυπνο 19 μηνες :? κι ο δικος μου δε θελει κανενα γαλα (κακα τα λεει :lol:)οποτε δεν σταματαω το θηλασμο πριν τα 2.με τη δουλια δεν νωμηζω να εχεις προβλημα γιατι τωρα τρωει τα παντα οποτε δεν θα θηλαζει οταν λυπεις.εγω πηγα στη δουλια 20 ημερων:? αλλα ο.κ κανενα θεμα.προσπαθεια για 2 μπορεις να κανεις και οταν θηλαζεις (αν εχεις περιοδο) η φιλη μου ειναι 2 μηνων στο 2 τορα και θηλαζει ακομα το 1;) .και ενα αλλο που μπορεις να κανεις ειναι να τη μαθεις να κοιμαται συνεχομενα το βραδυ,η εγκυος φιλη μου τα καταφερε εγω οχι ακομα γιατι δεν προσπαθησα:? οποτε θα κοιμασε καλητερα ,η φιλη μου ακολουθησε το βιβλιο( κοιμησου παιδι μου)

Σε ευχαριστω για την απάντηση.Υπαρχει αυτο το βιβλίο στην Ελληνική γλώσσα?

Κοριτσια εχω απελπιστει.Δεν θελει κανενα γάλα.Ακόμα και το δικό μου δεν τον πίνει με τίποτα στο μπιμπερο.Πετάει το μπιμπερο μακρυα.Νερο και χαμομήλι πίνει από το μπουκαλι.Εχει συνδεσει το στηθοσ με τον ύπνο.Τι να κάνω ?Να σταματησω το θηλασμο έτσι βιαια?Και αν δεν πιει ποτε γάλα ξένο?

Οσο για το 2ο μωρό έχω περίοδο και μπορω να προσπαθησω.Το θεμα είναι οτι ειμαι μονιμα με αιματοκριτη 30-32.θα μπορεσει ο οργανισμοσ μου να ανταποκριθεί και σε εγκυμοσύνη και σε θηλασμό?Η θα τουσ στερω θρεπτικα συστατικα?Αν καμποια κοπέλα γνωριζει υπευθυνα ας μου απαντησει.

Βιαζομαι για προσπαθεια για μωρο γτ η δουλεια μου ειναι χιλιομετρα απο αυτη του αντρα μου οποτε θα παει η προσπαθει απολυ πισω.

Καλημέρα σας,εδώ και 6 μήνες αντλώ αποκλειστικά με νοσοκομειακό θηλαστρο αλλά θα ήθελα να σταματήσω,κάνω 7-8 αντλήσεις την ημέρα από 10-15 λεπτά.ποια ειναι η διαδικασία για να σταματήσω χωρίς να πάρω χάπια;;;και σε πόσο καιρό μπορεί να γίνει;;;

Σας ευχαριστώ!

Καλημέρα σας,εδώ και 6 μήνες αντλώ αποκλειστικά με νοσοκομειακό θηλαστρο αλλά θα ήθελα να σταματήσω,κάνω 7-8 αντλήσεις την ημέρα από 10-15 λεπτά.ποια ειναι η διαδικασία για να σταματήσω χωρίς να πάρω χάπια;;;και σε πόσο καιρό μπορεί να γίνει;;;

Σας ευχαριστώ!

Κατ' αρχήν μπράβο που τα κατάφερες για τόσο διάστημα!

Πόσο γάλα βγάζεις τώρα συνολικά;

Η διαδικασία είναι να μειώσεις σε κάθε άντληση την ποσότητα που βγάζεις, π.χ. κατά 10-20ml τη φορά. Σε 2-3 μέρες μειώνεις άλλο τόσο.

Ενδιάμεσα μπορείς να παραλείψεις κάποια άντληση ή να μακρύνεις το διάστημα από άντληση σε άντληση - γνώμονας θα είναι το στήθος σου και πόσο φορτωμένο το νιώθεις.

Το πόσο διάστημα θα σου πάρει, εξαρτάται από την ποσότητα που αντλείς τώρα και πόσο γρήγορα προσαρμόζεται το στήθος σου στη μείωση.

Είπα να γράψω την εμπειρία μου μήπως και βοηθήσει κάποια. Αρχικά όμως να ευχαριστήσω όλους και όλες όσες απαντούν και γράφουν γενικότερα στην ενότητα του θηλασμού γαιτί με βοήθησαν τόσο να θηλάσω επιτυχώς για πάνω από 2 χρόνια, όσο και να αποθηλάσω ομαλά και ανώδυνα ψυχολογικά για μένα και τη μικρή μου.

Η διαδικασία του αποθηλασμού κράτησε για εμάς πάρα πολύ ίσως και 1 χρόνο. Ξεκινήσαμε και αποθηλάσαμε πρώτα στα ενδιάμεσα βραδυνά. Αφού αυτό εδραιώθηκε για μεγάλο διάστημα (μπορεί και 6μηνο) κόψαμε το πριν τον βραδυνο ύπνο. Μετά από πολύ καιρό κόψαμε και το θηλασμό μετά το πρωινό ξύπνημα και τελευταίο το πριν το μεσημεριανό ύπνο.

Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που δεν τις γράφω για να μην κουράσω, αλλά αν θέλετε να σας τις πω ρωτήστε με συγκεκριμένα.

Να σημειώσω μόνο ότι ο αποθηλασμός για εμάς ήταν μια μακρόχρονη, φυσική διαδικασία. Η μικρή μερικές φορές ακόμη ζητάει γάλα μαμάς αλλά ξέρει ότι αυτό δεν υπάρχει πια. Πιπιλίζει λίγο και της λέω "είδες δεν έχει;" και όλα καλά. Αν κάποιος μου έλεγε πριν ένα χρόνο ότι η μικρή μου φέτος θα είχε αποθηλάσει δεν θα το πίστευα σε καμιά πεερίπτωση. Το είχα πάρει όμως απόφαση να γίνει σταδιακά κα χωρίς πίεση. Νομίζω ότι και αυτή ήταν έτοιμη όμως. Ευχομαι σε όλες σας να τελειώσει αυτό το ταξίδι τόσο γλυκά όσο άρχισε και να σας αφήσει ευτυχισμένες και γλυκιές αναμνήσεις.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κλασικά διάγουμε βίους παράλληλους Γιώτα μου. Θα σε πάρω τηλ μου φαίνεται για οδηγίες προς ναυτιλομένους γιατί δεν τα καταφέρνω σε αυτό το θέμα καθόλου....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Είπα να γράψω την εμπειρία μου μήπως και βοηθήσει κάποια. Αρχικά όμως να ευχαριστήσω όλους και όλες όσες απαντούν και γράφουν γενικότερα στην ενότητα του θηλασμού γαιτί με βοήθησαν τόσο να θηλάσω επιτυχώς για πάνω από 2 χρόνια, όσο και να αποθηλάσω ομαλά και ανώδυνα ψυχολογικά για μένα και τη μικρή μου.

Η διαδικασία του αποθηλασμού κράτησε για εμάς πάρα πολύ ίσως και 1 χρόνο. Ξεκινήσαμε και αποθηλάσαμε πρώτα στα ενδιάμεσα βραδυνά. Αφού αυτό εδραιώθηκε για μεγάλο διάστημα (μπορεί και 6μηνο) κόψαμε το πριν τον βραδυνο ύπνο. Μετά από πολύ καιρό κόψαμε και το θηλασμό μετά το πρωινό ξύπνημα και τελευταίο το πριν το μεσημεριανό ύπνο.

Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που δεν τις γράφω για να μην κουράσω, αλλά αν θέλετε να σας τις πω ρωτήστε με συγκεκριμένα.

Να σημειώσω μόνο ότι ο αποθηλασμός για εμάς ήταν μια μακρόχρονη, φυσική διαδικασία. Η μικρή μερικές φορές ακόμη ζητάει γάλα μαμάς αλλά ξέρει ότι αυτό δεν υπάρχει πια. Πιπιλίζει λίγο και της λέω "είδες δεν έχει;" και όλα καλά. Αν κάποιος μου έλεγε πριν ένα χρόνο ότι η μικρή μου φέτος θα είχε αποθηλάσει δεν θα το πίστευα σε καμιά πεερίπτωση. Το είχα πάρει όμως απόφαση να γίνει σταδιακά κα χωρίς πίεση. Νομίζω ότι και αυτή ήταν έτοιμη όμως. Ευχομαι σε όλες σας να τελειώσει αυτό το ταξίδι τόσο γλυκά όσο άρχισε και να σας αφήσει ευτυχισμένες και γλυκιές αναμνήσεις.

Κι εμεις καπως ετσι το παμε.Αυτη τη στιγμη ειμαστε στη φαση που θηλαζουμε μονο το μεσημερι και το βραδυ πριν τον υπνο και αυτο το καταφεραμε μετα απο 6 μηνες προσπαθεια.Το βραδυ δεν αποκοιμιεται θηλαζοντας..θηλαζει λιγο και μετα τον σταματαω...στριφογυριζει λιγο..λεμε και κανενα τραγουδακι αγκαλιτσα και κοιμαται μονος του.Το μεσημερι ομως κοιμαται θηλαζοντας.

Εσεις το μεσημερι πως το κοψατε?Θα μπορουσα να τον κοιμιζω χωρις θηλασμο αν του βαλω τραγουδακι στον υπολογιστη να ακουσει αλλα δε θελω να συνηθισει ετσι.

τι όμορφα που τα γράφεις! Πιστεύω ότι το δεύτερο πιο όμορφο δώρο που μπορεί να κάνει μια μαμά στο παιδί της, μετά το θηλασμό, είναι ο φυσικός αποθηλασμός. Πολύ κρίμα που κάποιες προσφέρουμε απλόχερα το πρώτο και τα στερούμε απ το δεύτερο...

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Κι εμεις καπως ετσι το παμε.Αυτη τη στιγμη ειμαστε στη φαση που θηλαζουμε μονο το μεσημερι και το βραδυ πριν τον υπνο και αυτο το καταφεραμε μετα απο 6 μηνες προσπαθεια.Το βραδυ δεν αποκοιμιεται θηλαζοντας..θηλαζει λιγο και μετα τον σταματαω...στριφογυριζει λιγο..λεμε και κανενα τραγουδακι αγκαλιτσα και κοιμαται μονος του.Το μεσημερι ομως κοιμαται θηλαζοντας.

Εσεις το μεσημερι πως το κοψατε?Θα μπορουσα να τον κοιμιζω χωρις θηλασμο αν του βαλω τραγουδακι στον υπολογιστη να ακουσει αλλα δε θελω να συνηθισει ετσι.

Νίκη απ το τικεράκι σου βλέπω ότι είσαι στη φάση που ήμουν κι εγώ πριν λίγο καιρό. κι εμείς αποθηλάσαμε σχετικά ανώδυνα θέλω να πιστέυω με τη μεγάλη. το βράδυ έμαθε να κοιμάται με τραγούδι και παραμύθι στο κρεβάτι της. με το μεσημέρι όμως ποτέ δεν τα κστάφερα, κι ακόμα και τώρα την κουνάω στο καρότσι μέσα στο σπίτι ή τη βγάζω μια βόλτα στο τετράγωνο (με το μωρό στο sling). Αρχικά τύχαινε όσο ήμουν έγκυος τις μεσημεριανές ώρες να είμαστε βόλτα έξω, και μου αποκοιμιόταν στην επιστροφή και σιγά σιγά συνήθισε το μεσημεριανό ύπνο στο καρότσι και τώρα πολλές φορές όταν νυστάζει ανεβαίνει μόνη της. βολεύει πάντως το καρότσι γιατι αν πάει να ξυπνήσει τον κουνάς λίγο και ξανακοιμάται (γιατί εμείς είχαμε μεγάλο θέμα το μεσημέρι, 2 ώρες κοιμόταν και ήθελε και ενδιάμεσα θηλασμό).

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Λοιπόν, από ότι κατάλαβα το πιο δύσκολο είναι το μεσημέρι. Και εμένα ενώ το βράδυ κοιμάται μόνη της χωρίς κανένα βοήθημα και χωρίς γκρίνια, απλά μιλάει μέχρι να κοιμηθεί και ίσως να με φωνάξει 2-3 φορές, το μεσημέρι με τίποτα. Οπότε και εμείς στο καρότσι είμαστε ακόμη. Όμως, δεν με νοιάζει γιατί ξέρω ότι κάποια στιγμή σύντομα θα κοπεί ο μεσημεριανός ύπνος. εφόσον θα αντέχει περισσότερο και θα μπορεί να κάνει και ησυχία το μεσημέρι, αφού θα είναι μεγαλύτερη, οπότε όλα καλά. Τώρα όμως αν δεν κοιμηθεί το μεσημέρι μου γκρινιάζει συνέχεια, συν ότι πρέπει και να την προσέχω και δεν αφήνει και κανέναν να ξεκουραστεί στο σπίτι. Πού θα πάει θα περάσει ο καιρός.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Νίκη απ το τικεράκι σου βλέπω ότι είσαι στη φάση που ήμουν κι εγώ πριν λίγο καιρό. κι εμείς αποθηλάσαμε σχετικά ανώδυνα θέλω να πιστέυω με τη μεγάλη. το βράδυ έμαθε να κοιμάται με τραγούδι και παραμύθι στο κρεβάτι της. με το μεσημέρι όμως ποτέ δεν τα κστάφερα, κι ακόμα και τώρα την κουνάω στο καρότσι μέσα στο σπίτι ή τη βγάζω μια βόλτα στο τετράγωνο (με το μωρό στο sling). Αρχικά τύχαινε όσο ήμουν έγκυος τις μεσημεριανές ώρες να είμαστε βόλτα έξω, και μου αποκοιμιόταν στην επιστροφή και σιγά σιγά συνήθισε το μεσημεριανό ύπνο στο καρότσι και τώρα πολλές φορές όταν νυστάζει ανεβαίνει μόνη της. βολεύει πάντως το καρότσι γιατι αν πάει να ξυπνήσει τον κουνάς λίγο και ξανακοιμάται (γιατί εμείς είχαμε μεγάλο θέμα το μεσημέρι, 2 ώρες κοιμόταν και ήθελε και ενδιάμεσα θηλασμό).

Μωρε δε μου ειναι ευκολο το καροτσι...ασε που ειναι μικρο το καροτσι μας ειναι ψηλος ο δικος μου και δε χωραει κιολας να κοιμηθει εκει καλα.Φοβαμαι θα μου κοιμηθει μιση ωριτσα και θα ξυπνησει.Βλεπεις εχει μαθει να κοιμαται μονος του σε διπλο κρεβατι(αλλο θεμα κι αυτο) και το καροτσι δε νομιζω να τον βολεψει.Θα το δοκιμασω παντως.

Να σε ρωτησω κατι?Οταν γεννησες το δευτερο το πρωτο ειχε αποθηλασει?Γιατι γενναω οπου να'ναι και με εχει φαει το αγχος τι θα γινει οταν θα με δει να θηλαζω το δευτερο.Φοβαμαι μηβρει παλι γαλα και μου αυξησει τους θηλασμους...δε θα το αντεξω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...