Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Στο όριο της φτώχειας πάνω από ένας στους τρεις Έλληνες

summer wine

Recommended Posts

Προσωπικα πιστευω πως δεν εχει ξεπεραστει εως τωρα και ουτε θα ξεπεραστει συντομα (μακαρι να εχω αδικο) διοτι ως λαος εχουμε καποια βασικα ελαττωματα (περα απο τα προτερηματα)...πχ. εχουμε μια ταση να νομιζουμε πως δικαιουμαστε πραγματα τα οποια στην ουσια δεν δικαιουμαστε...δηλ. ελα στη θεση οποιουδηποτε ευρωπαιου...σου ερχεται ξαφνικα ενας λαος και σου λεει φερε χρηματα γιατι ειμαστε εξαθλιωμενοι...εχει αδικο ο ευρωπαιος πολιτης, να δυσανασχετησει? Γιατι πρεπει να πληρωσει αυτος για τους ανικανους και φαταουλες πολιτικους και για τους ελληνες πολιτες οι οποιοι καταναλωναν χωρις να εχουν? ΜΑΚΑΡΙ να μη σκεφτοταν ετσι και να μας βοηθουσαν, αλλα τους βλεπω ολους αρνητικους απεναντι μας...Με λιγα λογια ερχομαι στη θεση του ευρωπαιου και λεω τι θα σκεφτομουν εγω...

Σχετικα με την αντιμετωπιση της κρισης...δυστυχως ειμαι απο αυτους που πιστευουν πως αν βγαινουμε καθε μερα στους δρομους δε θα καταφερουμε τιποτε, διοτι δυστυχως δεν υπαρχουν λεφτα διαθεσιμα καπου να μας δωσουν...

ΟΚ, καταλαβα πως το βλεπεις...οπως τα ΜΜΕ στη Γερμανια.

Αν κι εμεις οι ιδιοι πιστεψουμε ολα αυτα που μας αναμασανε, οτι δεν δικαιουμαστε, πως θα διεκδικησουμε κατι?

Γιατι εγω μιλαω για τους ΠΟΛΙΤΕΣ. Τα δικαιωματα των πολιτων μιας χωρας που εβαλαν σε μια τετοια κατασταση.

Δηλ οι πολιτες και πολιτικοι αλλων χωρων, ειναι ηθικοτεροι?

Κοινως: ποιος εχει δικιο το ΔΝΤ, η η Ισλανδια? Να πληρωνουν μια τετοια κατασταση οι τραπεζες, η οι απλοι πολιτες μιας χωρας?

Θα σου δωσω μονο ενα παραδειγμα (αληθινο):

Συναδελφος μου, επαιρνε 860 ευρω. Μετα το μνημονιο, πριν επαιρνε 2000 ευρω! Στην αρχη, ηταν σαν εσενα. Ελεγε οτι θα ζησω με τοσα.

Μεχρι που η ευκαιρια ηρθε, και πηγε στην αντιστοιχη υπηρεσια της Γερμανιας. Παιρνει 6700 ευρω, εχει φοροαπαλλαγες και πολλα εξτρα. Ιδιο αντικειμενο, λιγοτερη δουλεια (αποδεδειγμενα, γιατι εχουν λιγοτερα προγραμματα).

Τι αλλαξε? Δεν ειναι το ιδιο ατομο/ιδιες δεξιοτητες/ηθος και τιμιοτητα? Εκει, δεν ειναι μια αναξια του μισθου της?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 676
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν κι εμεις οι ιδιοι πιστεψουμε ολα αυτα που μας αναμασανε, οτι δεν δικαιουμαστε, πως θα διεκδικησουμε κατι?

Συναδελφος μου, επαιρνε 860 ευρω. Μετα το μνημονιο, πριν επαιρνε 2000 ευρω! Στην αρχη, ηταν σαν εσενα. Ελεγε οτι θα ζησω με τοσα.

Μεχρι που η ευκαιρια ηρθε, και πηγε στην αντιστοιχη υπηρεσια της Γερμανιας. Παιρνει 6700 ευρω, εχει φοροαπαλλαγες και πολλα εξτρα. Ιδιο αντικειμενο, λιγοτερη δουλεια (αποδεδειγμενα, γιατι εχουν λιγοτερα προγραμματα).

Τι αλλαξε? Δεν ειναι το ιδιο ατομο/ιδιες δεξιοτητες/ηθος και τιμιοτητα? Εκει, δεν ειναι μια αναξια του μισθου της?

Η Γερμανία παράγει αυτοκίνητα, τεχνολογία, γενικά κάποιοι, αρκετοί θέλουν να αγοράσουν τα προϊόντα της. Για αρχή... Καλώς κοιτάμε τη Γερμανία και θέλουμε να φτάσουμε τους μισθούς της. Ο Ινδός δηλαδή που κάνει την ίδια δουλειά με την Αθηναία και τη Γερμανίδα τι να πει και αυτός;

Η φουσκα αυτη Αθηνα, δεν εσκασε εδω στην Ελλαδα. Εσκασε στις ΗΠΑ, το 2007. Με τα στεγαστικα τους δανεια...

Χ.....κε η παγκοσμια οικονομια για τα παππουτσια των 200 ευρω....με αυτα φαληρισαμε νομιζεις?

Όχι, αλλά αυτοί που αναγκάστηκαν να ψωνίζουν από τα Ζαρα μπορεί να δηλώνουν εξαθλιωμένοι, αν είχαν δεδομένο το παπούτσι των 200 ευρώ. Και πάραλληλα συνεχίζουν να πηγαίνουν και διακοπες και να τρώνε έξω και όλα αυτά... Είναι το μέτρο της εξαθλίωσης...

Μα εννοειται!!! Πολυ καλα εκανε, αλοιμονο σε εμας που δεν μπορουμε να βγουμε εκτος...εννοειται πως αδικουμαστε καποιοι, και βαζω και τον εαυτο μου μεσα, εννοειται πως παιρνουμε πολυ λιγα χρηματα, πως δε μας φτανουν, πως ΑΞΙΖΟΥΜΕ (καποιοι) χιλιαδες ευρω το μηνα...ολα αυτα ειλικρινα τα πιστευω...ΟΜΩΣ νομιζω πως δεν μπορουν να βελτιωθουν σημαντικα τα πραγματα, διοτι δεν υπαρχουν χρηματα εδω εξαιτιας καποιων που αντιθετως δεν τα αξιζαν τα πολλα λεφτα που πηραν.

Ομως σχετικα με τους αλλους ευρωπαιους, αν ημαστε εμεις στη θεση τους, τι θα λεγαμε? Ας βοηθησουμε τους ελληνες (και τους...και τους....γιατι πολλοι αλλοι θα το θελανε) επειδη δεν ηταν αξιοι και πτωχευσανε??

Μα εννοειται!!! Πολυ καλα εκανε, αλοιμονο σε εμας που δεν μπορουμε να βγουμε εκτος...εννοειται πως αδικουμαστε καποιοι, και βαζω και τον εαυτο μου μεσα, εννοειται πως παιρνουμε πολυ λιγα χρηματα, πως δε μας φτανουν, πως ΑΞΙΖΟΥΜΕ (καποιοι) χιλιαδες ευρω το μηνα...ολα αυτα ειλικρινα τα πιστευω...ΟΜΩΣ νομιζω πως δεν μπορουν να βελτιωθουν σημαντικα τα πραγματα, διοτι δεν υπαρχουν χρηματα εδω εξαιτιας καποιων που αντιθετως δεν τα αξιζαν τα πολλα λεφτα που πηραν.

Ομως σχετικα με τους αλλους ευρωπαιους, αν ημαστε εμεις στη θεση τους, τι θα λεγαμε? Ας βοηθησουμε τους ελληνες (και τους...και τους....γιατι πολλοι αλλοι θα το θελανε) επειδη δεν ηταν αξιοι και πτωχευσανε??

Η διαφωνια μας, ειναι το πως πτωχευσαμε...μετα περναμε στο σταδιο που λες....και το σημαντικο σημειο: ΟΚ πτωχευσαμε. Να πληγουν οι πολιτες, η οι τραπεζες? Και να βγει και το "κακο ονομα" σε ολους οσους ειναι ελληνες?

Οσο για τα χρηματα υπαρχουν, αλλα συγκεντρωνονται στους λιγους.

Η Γερμανία παράγει αυτοκίνητα, τεχνολογία, γενικά κάποιοι, αρκετοί θέλουν να αγοράσουν τα προϊόντα της. Για αρχή... Καλώς κοιτάμε τη Γερμανία και θέλουμε να φτάσουμε τους μισθούς της. Ο Ινδός δηλαδή που κάνει την ίδια δουλειά με την Αθηναία και τη Γερμανίδα τι να πει και αυτός;

Μα Ινδια και Κινα θελουν να σε κανουν, αυτο λεμε τοση ωρα...φθηνο εργατικο δυναμικο, με ευελικτο ωραριο, χωρις ΣΚ, μεσα στην ΕΕ. Το κανουν σταδιακα αλλα αποτελεσματικα.

Διαφημίσεις

Ποιος το λεει αυτό; Όταν μπήκε στο τραπέζι η συζήτηση για το βασικό, προέκυψε ότι αυτοί που πληρώνονται το βασικό είναι καμιά εκατοσταριά χιλιάδες ψυχές. Οι άλλοι νόμιμα μισθωτοί του 8ώρου, προφανώς πληρώνονται περισσότερο! Από αυτό προκύπτει ότι ένα σπίτι με δύο μισθωτούς δεν ειναι στο όριο φτώχειας.

Ποιος το λεει αυτό; Όταν μπήκε στο τραπέζι η συζήτηση για το βασικό, προέκυψε ότι αυτοί που πληρώνονται το βασικό είναι καμιά εκατοσταριά χιλιάδες ψυχές. Οι άλλοι νόμιμα μισθωτοί του 8ώρου, προφανώς πληρώνονται περισσότερο! Από αυτό προκύπτει ότι ένα σπίτι με δύο μισθωτούς δεν ειναι στο όριο φτώχειας.

Εκτός αν οι μισθοί τους είναι από 480 ευρώ ο καθένας όπως παίρνει μια φίλη μου 32 ετών, δουλεύει 8-9 ωρες την ημέρα και λέει και ευχαριστώ γιατί ήταν άνεργη τρία χρόνια. Για να κάνει παιδί ούτε λόγος φυσικά....

Μα, υπαρχει κριση, αδιαμφισβητητα!

Το θεμα ειναι οτι πολυς κοσμος δεν εχει συναισθηση, δεν το εχουν καταλαβει ακομα! Σου λεει, κατι θα γινει, δεν θα χαθω (και δεν το λεω με την αισιοδοξη εννοια, το λεω με την εννοια της αναισθησιας!)

Φιλος μου δικηγορος σε επαρχιακή πόλη, μου ελεγε πόσα περιστατικά ειχε, που μολις βοηθιόντουσαν με τις ρυθμισεις για τα υπερχρεωμενα νοικοκυρια, αμεσως εκαναν νεα καταναλωτικά ανοιγματα.

Και ξερετε πόσες φορες, αφοτου αλλαξε η κυβερνηση, ακουσα σε παρεα την ατακα: τωρα που θα σας παρει τα λεφτα ο Τσιπρας, να δεις...! Και οχι, δεν ηταν στην παρεα ούτε κανένας διαπλεκομενος, ουτε κανενας με οφ σορ! Απλά υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι τα λεφτα που έβγαλε ο διπλανός μου, μου τα χρωστάει εμένα, που δεν μπόρεσα να τα βγάλω (για κάποιον λόγο:confused:)

Ο Έλληνας πάντα κλαιγόταν ακόμα και όταν έβρεχε λεφτά. 30 χρόνια χάααααλια πηγαίνει η τουριστική σεζόν. Κάθε χρόνο!

Ποσο δικιο εχεις! Και τωρα που σφιξανε πραγματι οι κ..., ακουσα επιτελους την αισιοδοξια και από τους ανθρωπους του τουρισμου και απο τις ειδησεις (οτι φετος περιμενουμε τοσους τουριστες (με χαμογελο!), ετσι μπραβο! αφου κααααποια πραγματα φαινονται καλα, πες το χριστιανε μου, να χαρεις κι εσυ, να χαρω κι εγω!)

Λυση για ταρακούνημα? Υπάρχει? Ειναι μια? θα βελτιωθεί η κατασταση?

Κι εγω δεν ειμαι από αυτούς που πιστευουν ότι ΜΟΝΟ το να μαζευομαστε σε μια πλατεια θα μας σωσει, ας το κανουμε κι αυτο, αλλα οχι μονο αυτο.

Θα ελεγα πολλά και μικρά βηματα, ακόμα κι αυτά που φαίνονται ασημαντα (μη μου πειτε οτι δεν εχετε ακουσει συχνα το "απο μενα επεσε εξω η χωρα?", ε ναι ρε φιλε ΚΑΙ απο σενα, αν ησουν παρανομος...)

Σωστη πληροφορηση/ενημερωση

κριτική σκεψη σε ολες τις "πολιτικές" μας αποφασεις

Αυτοκριτική και Αυτοβελτίωση

Τηρηση της νομιμοτητας (δεν γινεται να θελουμε βελτιωση της χωρας και της νοοτροπίας μας και να κανουμε εμεις ζαβολιές, ακόμα κι αν αυτο σημαίνει ότι αν εγω πάω με το σταυρό στο χερι θα επωφεληθεί καποιος άλλος παρανομος, ας ειμαστε εμεις σωστοι σε πρωτη φαση, ώστε να εχουμε τα μουτρα να διορθωσουμε τους υπολοιπους)

Να μην θεωρούμε την καταγγελία της ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ρουφιανιά

δεν ξερω, βαλτε κι αλλα στη λιστα

Οι αλλες χωρες γιατι τα πηγαν καλυτερα με τα μνημονια δηλαδη ρε παιδια?

Κατι εκαναν καλυτερο από μας, ειτε εμας ως πολιτες ειτε εμας ως κυβερνηση

ΥΓ Χαρα Μαρια, ουτε η μυθοποίηση των υπολοιπων (εκτός μνημονιων) Ευρωπαίων μας οδηγει πουθενα, ουτε η παντελής ακυρωσή τους, βασικα ας μην ασχολιομαστε με τους αλλους για μια φορα στη ζωη μας, ας ασχοληθουμε με εμας

Πιστεύω πως το πρόβλημα του Έλληνα είναι η αγωνία του.....να ψοφήσει το κατσίκι του διπλανού!!! Και αυτό δε θα μας αφήσει ποτέ να προχωρήσουμε ενωμένοι.

Ο ένας έχει σπίτι, χμ, τον στραβοκοιτάμε, -εμείς έχουμε δάνειο.

Ο άλλος νοικιάζει, χμ, μας στραβοκοιτάει, -ποιος μας είπε να πάρουμε σπίτι και να βάλουμε μεγάλο δάνειο, εεε???

Ο ένας παρέδωσε πινακίδες, -αμ πως, εσύ μου γυρνάς με δυο αυτοκίνητα μεσιέ.....

ο άλλος είναι άνεργος, -μα ναι, εσένα σε έχωσε ο μπάρμπας σου δημοσιουπαλλιλήκι scratch all day και θες να πάω εγώ στα χωράφια....είναι ατάκες που τις ακούμε κάθε μέρα...

Κοιτάω την πόλη μου που ερήμωσε, που κοντεύει να γίνει το κέντρο της γκέτο, κοιτάω τη νεολαία στις καφετέριες να παραδέρνει.....ναι τα μπουζούκια είναι γεμάτα, αλλά δουλεύουν μόνο 2 βράδια τη βδομάδα, να τα λέμε κι αυτά....το καζίνο με ανησύχησε, που πήγα για μια παράσταση και ήταν τίγκα......πακέτα τα 50ευρα πάνω στα ταμπλό.....και λες, τι γίνεται ρε παιδιά? Αλλά κάτι τέτοια ανθίζουν σε περίοδο κρίσης....

Σκέφτομαι, αν όταν ήμασταν καλά, μας έλεγαν ότι η χώρα μας θα δανείσει χρήματα στο Τιμπουκτού που έχει κρίση, πώς θα αντιδρούσαμε....δε θα τα ζητούσαμε πίσω? Σαν πολίτες απλοί, θα το βλέπαμε καλά? Γιατί κι αυτοί που μας δάνεισαν, Τιμπουκτού μας βλέπουν...

Πολλές σκέψεις μες το μυαλό.....το μόνο που δε θα συγχωρήσω ποτέ στην πατρίδα αυτή είναι που θα με χωρίσει απ τα παιδιά μου....γιατί τα παιδιά μας δε θα μείνουν εδώ κορίτσια....

Τέλος, πιστεύω όπως προείπαν κάποιες κοπέλες ότι όλα αυτά ήταν προγραμματισμένα να γίνουν και είχαν ξεκινήσει πολύ παλαιότερα, και δε θα μπορούσαμε να τα αποφύγουμε...

Λυση για ταρακούνημα? Υπάρχει? Ειναι μια? θα βελτιωθεί η κατασταση?

Κι εγω δεν ειμαι από αυτούς που πιστευουν ότι ΜΟΝΟ το να μαζευομαστε σε μια πλατεια θα μας σωσει, ας το κανουμε κι αυτο, αλλα οχι μονο αυτο.

Θα ελεγα πολλά και μικρά βηματα, ακόμα κι αυτά που φαίνονται ασημαντα (μη μου πειτε οτι δεν εχετε ακουσει συχνα το "απο μενα επεσε εξω η χωρα?", ε ναι ρε φιλε ΚΑΙ απο σενα, αν ησουν παρανομος...)

Σωστη πληροφορηση/ενημερωση

κριτική σκεψη σε ολες τις "πολιτικές" μας αποφασεις

Αυτοκριτική και Αυτοβελτίωση

Τηρηση της νομιμοτητας (δεν γινεται να θελουμε βελτιωση της χωρας και της νοοτροπίας μας και να κανουμε εμεις ζαβολιές, ακόμα κι αν αυτο σημαίνει ότι αν εγω πάω με το σταυρό στο χερι θα επωφεληθεί καποιος άλλος παρανομος, ας ειμαστε εμεις σωστοι σε πρωτη φαση, ώστε να εχουμε τα μουτρα να διορθωσουμε τους υπολοιπους)

Να μην θεωρούμε την καταγγελία της ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ρουφιανιά

δεν ξερω, βαλτε κι αλλα στη λιστα

Οι αλλες χωρες γιατι τα πηγαν καλυτερα με τα μνημονια δηλαδη ρε παιδια?

Κατι εκαναν καλυτερο από μας, ειτε εμας ως πολιτες ειτε εμας ως κυβερνηση

ΥΓ Χαρα Μαρια, ουτε η μυθοποίηση των υπολοιπων (εκτός μνημονιων) Ευρωπαίων μας οδηγει πουθενα, ουτε η παντελής ακυρωσή τους, βασικα ας μην ασχολιομαστε με τους αλλους για μια φορα στη ζωη μας, ας ασχοληθουμε με εμας

Επειδη ασχολουμαστε μονο με εμας συνεβη ο,τι συνεβη...πρεπει να δεις τη μεγαλη εικονα. Το οτι ξαφνικα εσκασαν μνημονια σε διαφορες χωρες, και τη δικη σου, δεν πρεπει να το εξετασεις? Να δεις τα αιτια? Πως θα λυσεις ενα προβλημα, αν δεν ξερεις απο που ξεκιναει?

Οσο για τις προτασεις σου, συμφωνω για ηθικους λογους, βλεπεις ειμαι οπως περιγραφεις, παιρνω αποδειξη, δεν χρωσταω χρηματα, δεν υπογραφω κατι παρανομο στη δουλεια κλπ. Πως ομως αυτο, θα βοηθησει στην εξοδο μας απο το μνημονιο? Στην πραξη εννοω.

Για εμενα, εξοδο απο το μνημονιο δεν εχουμε , οχι επειδη ειναι ανηθικοι οι πολιτες, αλλα απλα, γιατι τα "μετρα" ηταν αναποτελεσματικα.

Διαφημίσεις

Κοιτάξτε, εγώ δεν ξέρω τι σκέφτεται για μας ο μέσος Ευρωπαίος, ξέρω όμως τι σκέφτεται ο μέσος Άγγλος - ο οποίος μένει σε σπίτι μια σταλιά που το χρωστάει στην τράπεζα, αν δεν είναι παντρεμένος μένει με 2-3 συγκατοίκους, δεν έχει (ούτε είχε, ούτε σκέφτεται ποτέ να αποκτήσει) εξοχικό, δεν έχει οικονομίες στην τράπεζα, αν είναι κάτω από 40 χρονών και έχει σπουδάσει χρωστάει ακόμα το φοιτητικό δάνειο που πήρε, δεν έχει αυτοκίνητο ή αν έχει είναι παλιό, αγοράζει μεταχειρισμένα ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια και το θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό, θεωρεί την παραγγελία φαγητού απέξω πολυτέλεια και ξέρει πως θα δουλέψει μέχρι 67 χρονών και όταν σταματήσει τη δουλειά θα πάρει σύνταξη 500 ευρώ (για εφάπαξ ούτε λόγος). Ακούει λοιπόν αυτός ο άνθρωπος πως ο μέσος Έλληνας μένει σε μια σπιταρώνα διπλάσια σε μέγεθος από τη δική του, δεν έχει συγκατοικήσει ποτέ, δεν έχει πληρώσει δεκάρα τσακιστή για να σπουδάσει (εννοώ για δίδακτρα και βιβλία), δεν έχει αγοράσει ποτέ ούτε μεταχειρισμένο βιβλίο, πολύ δε λιγότερο ρούχα και παπούτσια, έχει αυτοκίνητο (2 ανά οικογένεια), έχει εξοχικό, βγαίνει έξω για φαγητό συχνά πυκνά και ευελπιστεί να συνταξιοδοτηθεί στα 55+ με σύνταξη μεγαλύτερη από τη δική του... και λέει: μας δουλεύουν? :evil:

Κάπως έτσι, φαντάζομαι, μας βλέπουν και οι Γερμανοί, και οι Σουηδοί, και οι Αμερικανοί κλπ.

Τελικά ξέρουμε γιατί στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στην Κύπρο η οικονομία ανακάμπτει; Γιατί εκεί δεν τους τσάκισε η λιτότητα; Και ποιο είναι το πλάνο για το "μετά" της επανάστασης; Από πού θα έρθουν τα λεφτά;

Τέλος, πιστεύω όπως προείπαν κάποιες κοπέλες ότι όλα αυτά ήταν προγραμματισμένα να γίνουν και είχαν ξεκινήσει πολύ παλαιότερα, και δε θα μπορούσαμε να τα αποφύγουμε...

Μπορει να ειναι κι ετσι, απλα καταλαβαινεις οτι σε αυτην την περιπτωση δεν εχει νοημα καμια κουβεντα, καμια θεωρία, καμια ενέργεια.

Και βεβαια σ' αυτην την περίπτωση, καλά θα κανουν τα παιδιά μας να ξεκουμπιστούν από 'δω, πρωτη εγω θα τους βγαλω εισιτηριο, one way

Επειδη ασχολουμαστε μονο με εμας συνεβη ο,τι συνεβη...πρεπει να δεις τη μεγαλη εικονα..

Εννοω να μην ασχολούμαστε λέγοντας ότι ολοι οι υπόλοιποι ειναι τελειοι κι εμείς αχρηστοι ή το αντίθετο ότι δηλ. εκείνοι ειναι αχρηστοι κι εμεις απλώς ...ατυχοι

Το οτι ξαφνικα εσκασαν μνημονια σε διαφορες χωρες, και τη δικη σου, δεν πρεπει να το εξετασεις? Να δεις τα αιτια? Πως θα λυσεις ενα προβλημα, αν δεν ξερεις απο που ξεκιναει?

Ναι, να τη βρουμε την αιτία, αλλά με το "από πού ξεκινάει" εννοείς "γιατί χρειαστηκαμε μνημόνιο"?

Για εμενα, εξοδο απο το μνημονιο δεν εχουμε , οχι επειδη ειναι ανηθικοι οι πολιτες, αλλα απλα, γιατι τα "μετρα" ηταν αναποτελεσματικα.

Ποια μετρα? τα μνημονιακά? αυτα βεβαια σε πολλές περιπτώσεις δεν ηταν υπαγόρευση, αλλά οδηγία, αν εμείς δεν μπορέσαμε να βρουμε άλλους τρόπους να ενσωματωσουμε την οδηγία, εχουμε κι εμείς ευθύνη, ως διοίκηση, οχι ως πολίτες

Τωρα, για το πώς θα βοηθηθούμε στην εξοδο από το μνημόνιο τηρωντας οσο μπορούμε τη νομιμότητα, τι να σου πω? παντως η παρανομία δεν βοηθάει!

οσο λιγοτερη παρανομία από τους πολιτες, τοσο λιγότερη διαφθορά, τοσο πιο υγιής ανταγωνισμός, τόσο πιο υγιής επιχειρηματικότητα, τοσο λιγότερα τσουτσεκια σε θεσης ισχύος (αν πηγαινουμε σαν βρεγμενη γατα στη ΔΟΥ ή στην πολεοδμία γιατι φοβομαστε μην ανακαλυψει το "ολο και κατι που εχουμε κανει" δεν εχουμε μουτρα να απαιτησουμε τιποτα από τη δημόσια υπηρεσία)

Ποια μετρα? τα μνημονιακά? αυτα βεβαια σε πολλές περιπτώσεις δεν ηταν υπαγόρευση, αλλά οδηγία, αν εμείς δεν μπορέσαμε να βρουμε άλλους τρόπους να ενσωματωσουμε την οδηγία, εχουμε κι εμείς ευθύνη, ως διοίκηση, οχι ως πολίτες

Τωρα, για το πώς θα βοηθηθούμε στην εξοδο από το μνημόνιο τηρωντας οσο μπορούμε τη νομιμότητα, τι να σου πω? παντως η παρανομία δεν βοηθάει!

οσο λιγοτερη παρανομία από τους πολιτες, τοσο λιγότερη διαφθορά, τοσο πιο υγιής ανταγωνισμός, τόσο πιο υγιής επιχειρηματικότητα, τοσο λιγότερα τσουτσεκια σε θεσης ισχύος (αν πηγαινουμε σαν βρεγμενη γατα στη ΔΟΥ ή στην πολεοδμία γιατι φοβομαστε μην ανακαλυψει το "ολο και κατι που εχουμε κανει" δεν εχουμε μουτρα να απαιτησουμε τιποτα από τη δημόσια υπηρεσία)

Αυτό πάνω-κάτω πιστεύω κι εγώ αλλά θεωρώ πως έχουμε ευθύνη και ως πολίτες αφού εμείς εκλέγουμε τη διοίκηση και εμείς καλούμαστε να εφαρμόσουμε πολλά από τα μέτρα που καλώς ή κακώς επιβάλλονται. Έχουμε ευθύνη και όταν κατεβαίνουμε σε πορείες, καίμε και καταστρέφουμε δημόσια περιουσία, κλείνουμε τα λιμάνια και τα αεροδρόμια και γενικότερα "διαμαρτυρόμαστε". Μην τα ρίχνουμε όλα στους άλλους...

Τελικά ξέρουμε γιατί στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στην Κύπρο η οικονομία ανακάμπτει; Γιατί εκεί δεν τους τσάκισε η λιτότητα; Και ποιο είναι το πλάνο για το "μετά" της επανάστασης; Από πού θα έρθουν τα λεφτά;

E, ναι, αυτό. Πόσο πειστική μπορεί να είναι η απαντηση, που τελικά ακούγεται από παπαγαλάκια, ότι οι άλλοι τα έκαναν χειρότερα, οπότε ας δοκιμάσουμε και τον όποιον... Ότι θα υποφέρουμε για λίγο- ή και περισσότερο (θα πεσουμε πιο κάτω δηλαδή) αλλά μετά μοιραία θα ξανανεβούμε; Αυτό το ότι αυτομάτως θα είναι ανοδική η πορεία, με ανθρώπους στο τιμόνι που είναι ό,τι κατσει, που ο Λαλιώτης και η Παπανδρέου φαντάζαν μπροστά τους θεοί, δεν ξέρω, δεν μου κάθεται... Ίσως είμαι και αρχαία, δεν ξέρω.

Η πολλή αντίδραση μας έφερε ανθρώπους καθαρά γραφικούς να αποφασίζουν, ανθρώπους που στην πραγματική αγορά δεν κάνουν για μιας πεντάρας δουλειά! Ειλικρινά, δεν είμαι και εγώ αισιόδοξη...

Α και έχει δουλειές μισθωτού με έξι χιλιάρικα εδώ ακόμα, στις τελευταίες συνθέσεις της Βουλής, είναι προφανές ότι ο καθένας πια μπορεί να μπει εκεί και δεν χρειάζεται και να πολυπηγαίνει κιόλας στη δουλειά.

Αυτό πάνω-κάτω πιστεύω κι εγώ αλλά θεωρώ πως έχουμε ευθύνη και ως πολίτες αφού εμείς εκλέγουμε τη διοίκηση και εμείς καλούμαστε να εφαρμόσουμε πολλά από τα μέτρα που καλώς ή κακώς επιβάλλονται. Έχουμε ευθύνη και όταν κατεβαίνουμε σε πορείες, καίμε και καταστρέφουμε δημόσια περιουσία, κλείνουμε τα λιμάνια και τα αεροδρόμια και γενικότερα "διαμαρτυρόμαστε". Μην τα ρίχνουμε όλα στους άλλους...

Ναι! (για τα επανω που εγραψα εννοουσα οτι φταιει η διοικηση, για τα κατω εμεις-οι πολίτες :) )

... με ανθρώπους στο τιμόνι που είναι ό,τι κατσει, που ο Λαλιώτης και η Παπανδρέου φαντάζαν μπροστά τους θεοί, δεν ξέρω, δεν μου κάθεται...

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Διαφημίσεις

Χαιρομαι που υπαρχουν και αλλοι που ερχονται στη θεση των ευρωπαιων και παραδεχονται πως θα μας "εκραζαν"...αυτο ειναι πολιτικη ενσυναισθηση και ειλικρινεια για μενα;)

Αρα, υπηρξε πλανο, μετα μνημονιο, μετα οδηγιες.... ;)

Για οσα λες συμφωνω λεω και παλι, λογω χαρακτηρα αλλα και για να γινει καλυτερη η κοινωνια, για ηθικους λογους αλλα να βγαλουμε λεφτα για να ξεπληρωσουμε το χρεος δε νομιζω, εχετε υποψη σας τα νουμερα για τα οποια μιλαμε?

E, ναι, αυτό. Πόσο πειστική μπορεί να είναι η απαντηση, που τελικά ακούγεται από παπαγαλάκια, ότι οι άλλοι τα έκαναν χειρότερα, οπότε ας δοκιμάσουμε και τον όποιον... Ότι θα υποφέρουμε για λίγο- ή και περισσότερο (θα πεσουμε πιο κάτω δηλαδή) αλλά μετά μοιραία θα ξανανεβούμε; Αυτό το ότι αυτομάτως θα είναι ανοδική η πορεία, με ανθρώπους στο τιμόνι που είναι ό,τι κατσει, που ο Λαλιώτης και η Παπανδρέου φαντάζαν μπροστά τους θεοί, δεν ξέρω, δεν μου κάθεται... Ίσως είμαι και αρχαία, δεν ξέρω.

Η πολλή αντίδραση μας έφερε ανθρώπους καθαρά γραφικούς να αποφασίζουν, ανθρώπους που στην πραγματική αγορά δεν κάνουν για μιας πεντάρας δουλειά! Ειλικρινά, δεν είμαι και εγώ αισιόδοξη...

Α και έχει δουλειές μισθωτού με έξι χιλιάρικα εδώ ακόμα, στις τελευταίες συνθέσεις της Βουλής, είναι προφανές ότι ο καθένας πια μπορεί να μπει εκεί και δεν χρειάζεται και να πολυπηγαίνει κιόλας στη δουλειά.

χαχσαχα! καλο...:D

Δεν νομιζω οτι θα βγούμε από τα μνημόνια, όχι.

Πάντα θα λογοδοτουμε, το λιγοτερο.

Αλλα καπου θελω να πιστευω οτι κατι καλο θα βγει από τοσο ζόρι.

Οτι εμεις, σαν νοοτροπια (καραμελα εγινε και η "νοοτροπία"...) θα βελτιωθούμε από τις παλιοτερες γενιες.

Σε αυτο συμφωνω, οι πολιτες τους ψηφισαν. Εκεινοι, τους κοροιδεψαν. Εκαναν συμφωνιες που εβαλαν τη χωρα σε κριση, εν αγνοια των πολιτων. Οι πολιτες θα πληρωσουν?

Σε αυτο συμφωνω, οι πολιτες τους ψηφισαν. Εκεινοι, τους κοροιδεψαν. Εκαναν συμφωνιες που εβαλαν τη χωρα σε κριση, εν αγνοια των πολιτων. Οι πολιτες θα πληρωσουν?

Για πότε λες βρε Χαρά?

Από τοτε που -ας πουμε ότι- διαπραχθηκε εκεινη η κοροιδία, πόσες εκλογικές αναμετρησεις εχουν περασει?

Δεν μας παιρνει -εμας τους πολίτες- να επικαλεστουμε αγνοια, εδω και καμποσο καιρο.

Για πότε λες βρε Χαρά?

Από τοτε που -ας πουμε ότι- διαπραχθηκε εκεινη η κοροιδία, πόσες εκλογικές αναμετρησεις εχουν περασει?

Δεν μας παιρνει -εμας τους πολίτες- να επικαλεστουμε αγνοια, εδω και καμποσο καιρο.

Ηξερες εσυ δηλαδη, οτι παιρνουν τοσα δανεια? Ηξερε κατι τετοιο ο μεσος ψηφοφορος? Υποτιθεται οτι το "ανακαλυψε" η προ-προηγουμενη κυβερνηση...

Se δυο εθνικες εκλογες και σε μια τοπικης αυτοδιοικησης εχουμε ψηφισει γνωριζοντας.

Το προβλημα (και το αδιεξοδο για μενα πλεον) ειναι ότι ουτε με την ψηφο μας μπορουμε να κανουμε πολλά, έτσι κι αλλιως.

Και ειδες οτι από την προ-προηγούμενη κυβερνηση μεχρι και σημερα, ό,τι και να διαφημιζουν προ εκλογων, με το που βγαινουν αρχιζουν και αλλαζουν ροτα. Και πραγματικα πιστευω οτι πλεον δεν ειναι θεμα ιδεολογίας απο κανέναν, δεν υπάρχει αυτή η πολυτελεια γιατι καμία κυβερνηση "δεν την παίρνει" πλεον να διαφοροποιηθεί.

Se δυο εθνικες εκλογες και σε μια τοπικης αυτοδιοικησης εχουμε ψηφισει γνωριζοντας.

Το προβλημα (και το αδιεξοδο για μενα πλεον) ειναι ότι ουτε με την ψηφο μας μπορουμε να κανουμε πολλά, έτσι κι αλλιως.

Και ειδες οτι από την προ-προηγούμενη κυβερνηση μεχρι και σημερα, ό,τι και να διαφημιζουν προ εκλογων, με το που βγαινουν αρχιζουν και αλλαζουν ροτα. Και πραγματικα πιστευω οτι πλεον δεν ειναι θεμα ιδεολογίας απο κανέναν, δεν υπάρχει αυτή η πολυτελεια γιατι καμία κυβερνηση "δεν την παίρνει" πλεον να διαφοροποιηθεί.

εμ, ακριβως αυτο. Οποτε τι φταιει ο ψηφοφορος?

Ο λογος που επιμενω σε αυτο το σημειο ειναι γιατι για εμενα υπαρχει γκρινια που λεγατε παραπανω, αλλα απο τον ενα πολιτη για τον διπλανο του. Εχουμε ριξει στους συμπολιτες μας το φταιξιμο για ενα παγκοσμιο οικονομικο προβλημα. Αν δεν κατανοησουμε τι συμβαινει και δεν βοηθησουμε ο ενας τον αλλο, δε θα βγουμε ποτε απο την κριση.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...