Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Στο όριο της φτώχειας πάνω από ένας στους τρεις Έλληνες

summer wine

Recommended Posts

Ναι....ηξερες ολους τους υπαλληλους σε πολυκαταστημα, ενω αλλαζουν συνεχως, παρατηρησες οτι ολοι αλλαξαν, παρατηρησες οτι ολοι ηταν ασχετοι και εβγαλες και το συμπερασμα οτι ο εργοδοτης...αχ βαριεμαι να συνεχισω... :lol:

ε, και? Εγω σημερα πηγα σε πολυκαταστημα και ηταν ολοι στην πριζα και με εξυπηρετησαν τελεια. Και παλι ε, και? Συμπερασμα μηδεν.

Δεν είναι πολυκατάστημα καρντιά μου. Είναι μαγαζί (αρκετά μικρό) που ανήκει σε αλυσίδα. Το περιέγραψα μήπως καταφέρω να το "φωτογραφίσω" για όποιον ενδιαφέρεται. Μην σε μπερδεύουν οι όροφοι, η συγκεκριμένη αλυσίδα συνήθως έχει πολυόροφα μαγαζιά αν και ο κάθε όροφος είναι μικρός.

Ψωνίζω στο ίδιο κατάστημα 3 χρόνια τώρα, κατά μέσο όρο 2 φορές το μήνα, μπορεί και παραπάνω, ε όσο να είναι τους μόνιμους υπαλλήλους τους αναγνωρίζω πλέον. Η ασχετοσύνη δεν ήταν δύσκολο να παρατηρηθεί, τόσες ερωτήσεις, μία θα την είχαν απαντήσει. Δεν ήταν δύσκολες, ήταν του τύπου "έχετε χαρτί άσπρο 250γρ" ή "πόσο κοστίζει αυτή η κούτα με χαρτί φωτοτυπικού".

Και ο συγκεκριμένος εργοδότης είναι γνωστό ότι παίρνει υπαλλήλους δοκιμαστικά για 1-2 εβδομάδες και μετά τους διώχνει γιατί δεν του κάνουν (τάχα μου τάχα μου).

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 676
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

@miriki

Όχι κορίτσι μου. Νιώθω άπειρο σεβασμό για πολύ μεγάλη μερίδα των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας ειδικά, που κάποιες φορές στήριξαν και νησάκια και χωριουδάκια στα σύνορα και κάνουν τη δουλειά τους πολύ καλά συνήθως... Και λυπάμαι αν τα ποσά που ακούγονται είναι αληθινά. Μακάρι να στηθεί έτσι το κράτος ώστε να πληρώνονται καλά, γιατί η παιδεία είναι επένδυση.

Για τη δευτεροβαθμια έχω κάπως διαφορετική άποψη, είναι η αλήθεια. Περιμένουν γονείς και εργαζόμενοι να γίνει η βασική δουλειά έξω και μέσα να δημιουργούνται συνειδήσεις... Και καλά...

Έχω συναντήσει πάλι ελάχιστους γονείς, σε σχέση με το σύνολο, που ακόμα βλέπουν τους εκπαιδευτικούς ως έχοντες προκλητικά προνόμια, μόνο και μόνο γιατί έχουν έναν σχετικά αξιόπιστο εργοδότη και έχουν μισθό που πέφτει κάθε μήνα, γιατί κάποια λαμόγια στον ιδιωτικό τομέα, με αφορμή την κρίση, αποφάσισαν να στίψουν κανονικά τους εργαζόμενους ή να τους απολύσουν. Αυτοί οι γονείς όμως είναι λίγοι, τουλάχιστον στο δικό μας σχολείο.

Παντως εμεις στο Βελγιο εχουμε μεσημεριανο διαλυμμα 40 λεπτα αλλα τυπικα δουλευουμε 8μιση ωρες (εγω παω συνηθως 8μιση με 5).

Εγω εχω ακουσει απο Γερμανους, Ιταλους, Λιβανεζους και Αλβανους οτι οι Ελληνες δεν πληρωνουμε φορους.

Οσο για την αποδοτικοτητα/παραγωγικοτητα στην γερμανικη εταιρεια που δουλευω βλεπω οτι ειναι απο την αρχη απολυτα καθορισμενο το τι θα κανει ο καθενας μας. Αντιστοιχα στο παρατημα της ετερειας στην Ελλαδα χανονται σε αεναες συζητησεις του τι θα επρεπε να γινει και ειναι στο γραφειο 8 με 8. Οι γερμανοι εχουν οντως περισσοτερες μερες αδεια το χρονο αλλα οι Βελγοι λιγοτερες - 20 μερες και μετα την συμπληρωση του πρωτου χρονου (εχουν τιμωρηθει απο την Ευρωπαικη ενωση αλλα ο νομος δεν εχει αλλαξει και υποχρωτικες ειναι αυτες οι 20 μερες)

Το άρθρο που συνοδεύει το γράφημα; Δεν μοιάζει αυτό να μας δείχνει στην κορυφή της παραγωγικότητας, κάτι άλλο λέει.

Εγω ειπα αυτο: "Βρηκα το λινκ μονο για τις ωρες σημερα."

Επιτηδες το εγραψα, για να μην καταλαβετε λαθος.

Δεν ειπα οτι δεν ειναι για την παραγωγικοτητα, και οτι ειναι για τις ωρες??

Αρθρο δεν υπαρχει, ειναι της eurostat.

To link που έβαλες δείχνει την μείωση των ωρών εργασίας (δες το αρνητικό πρόσημο στον κάθετο άξονα) που επήλθε μεταξύ 2008-2009. Με βάση τον πίνακα αυτό ο μέσος Έλληνας δούλεψε 10% λιγότερες ώρες το 2009 σε σύγκριση με το 2008.

Ο πίνακας αυτός δεν δείχνει πόσες ώρες δουλεύουν οι εργαζόμενοι κάθε χώρας, αλλά πόσο λιγότερο δούλεψαν το 2009 σε σύγκριση με το 2008.

Όντως, κάτι άλλο λέει.

Ναι ακριβως. Δεν ειναι τυχαια η χρονια. Το ιδιο εγινε και με την παραγωγικοτητα. Καθε χρονο μετα τα μετρα, πεφτει. Αυτο ηθελα να δειξω αυριο, μαλλον δευτερα γιατι δεν θα ειμαι γραφειο, αν βρω τους πινακες.

Ειχαμε σταθερα αυξημενη παραγωγικοτητα, μετα τα μετρα επεσε δραματικα.

Ενω υποτιθεται, θα εφερναν αναπτυξη και αυξηση της παραγωγικοτητας.

Μαλλον τα λεω λιγο μπερδεμενα ειχαμε πολυ κουραστικη μερα σημερα.

Διαφημίσεις

Εγω ειπα αυτο: "Βρηκα το λινκ μονο για τις ωρες σημερα."

Επιτηδες το εγραψα, για να μην καταλαβετε λαθος.

Δεν ειπα οτι δεν ειναι για την παραγωγικοτητα, και οτι ειναι για τις ωρες??

Για ποιες ώρες όμως; Το λινκ δεν δείχνει ώρες, δείχνει ποσοστό μείωσης των ωρών εργασίας (γύρω στο 10%) και ποσοστό μείωσης της απασχόλησης (γύρω στο 0,5%). Μπορεί να δουλεύεις πολλές ή λίγες ώρες σε σύγκριση με άλλους λαούς και πάλι να έχεις μείωση 10%.

Ειχαμε σταθερα αυξημενη παραγωγικοτητα, μετα τα μετρα επεσε δραματικα.

Ενω υποτιθεται, θα εφερναν αναπτυξη και αυξηση της παραγωγικοτητας.

Είχαμε μέτρα το 2008? :shock:

Δεν τα λες λίγο μπερδεμένα, πολύ μπερδεμένα τα λες. Εκτός αν η αλλαγή στην παραγωγικότητα άρχισε πριν τα μέτρα, οπότε η συζήτηση μπαίνει σε εντελώς άλλη βάση :P

Αλλά αφού ακόμα δεν έχουμε δει τον πίνακα που δείχνει την παραγωγικότητα, ας περιμένουμε μέχρι να τον βρεις... και τα ξαναλέμε...

Για ποιες ώρες όμως; Το λινκ δεν δείχνει ώρες, δείχνει ποσοστό μείωσης των ωρών εργασίας (γύρω στο 10%) και ποσοστό μείωσης της απασχόλησης (γύρω στο 0,5%). Μπορεί να δουλεύεις πολλές ή λίγες ώρες σε σύγκριση με άλλους λαούς και πάλι να έχεις μείωση 10%.

Είχαμε μέτρα το 2008? :shock:

Δεν τα λες λίγο μπερδεμένα, πολύ μπερδεμένα τα λες. Εκτός αν η αλλαγή στην παραγωγικότητα άρχισε πριν τα μέτρα, οπότε η συζήτηση μπαίνει σε εντελώς άλλη βάση :P

Αλλά αφού ακόμα δεν έχουμε δει τον πίνακα που δείχνει την παραγωγικότητα, ας περιμένουμε μέχρι να τον βρεις... και τα ξαναλέμε...

Ο πινακας δειχνει σε σχεση με το 2008, την επομενη χρονια. Οχι το 2008. Αν και η παγκοσμια κριση ειχε ξεκινησει αν θυμασαι. Τα μετρα ηρθαν το 10, στηριζομενα σε στοιχεια του 09. Η παραγωγικοτητα και η αναπτυξη πεφτουν ακομα, μεχρι και σημερα.

Ο πινακας δειχνει σε σχεση με το 2008, την επομενη χρονια. Οχι το 2008. Αν και η παγκοσμια κριση ειχε ξεκινησει αν θυμασαι.

Ναι, απο το 2009, για να μπουμε και παλι στο θεμα μας, αλλαξε η σταση των εξω, οι στατιστικες χειροτερεψαν, ολα. Απο το 10 ειχαμε πια τα πρωτα μετρα.

Κάτσε βρε κορίτσι μου γιατί θα μας τρελάνεις. Το 2008 καλά-καλά δεν είχε αρχίσει η κρίση σε Αγγλία και Αμερική, είχατε προλάβει εσείς στην Ελλάδα να δείτε τα αποτελέσματα των μέτρων έναν ολόκληρο χρόνο πριν τεθούν σε εφαρμογή; Ούτε καν την κρίση δεν είχατε καλοπάρει μυρωδιά.

Ο πίνακας που έβαλες δείχνει πώς ήταν η αγορά εργασίας το 2009 σε σύγκριση με το 2008. Δείχνει μια μικρή μείωση στις ώρες εργασίας (της τάξης του 10%) και μια πολύ πολύ μικρή μείωση στην απασχόληση (ούτε καν 1%). Αν αυτά ήταν παρελκόμενα της διεθνούς οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα φαίνεται να έχει επηρεαστεί λίγο αλλά όχι τόσο όσο άλλες χώρες.

Η μείωση στις ώρες μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες και όχι (μόνο) στην κρίση.

Μέτρα δεν υπήρχαν το 2009, οπότε ας μην τα συζητάμε καλύτερα. Δεν έχουν σχέση με τον πίνακα που παρέθεσες.

Συνεπώς πάλι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώσουν (κυριολεκτικά αυτή τη φορά), γιατί το χαρτζιλίκι που πλέον παίρνουμε το ελέγχει το κράτος και όσο θέλει μας δίνει.

Εχεις δικιο. Οι δημοσιοι υπαλληλοι ηταν η ευκολη λυση. Εξαλλου η κοινη γνωμη ευκολα τους κατηγορει-για τα παντα.

Μετα ο αλλος σκεπτεται γιατι πεφτει η παραγωγικοτητα. Οταν ο αλλος επαιρνε και δουλεια στο σπιτι για να βγει ολος αυτος ο ογκος, (μιλουσαμε με συναδελφους στο ιντερνετ 3 και 4 το πρωι για συμβασεις, αλλα αυτα ουδεις δεν τ αναγνωριζει) με τι κινητρο να το κανει αυτο σημερα?

Κάτσε βρε κορίτσι μου γιατί θα μας τρελάνεις. Το 2008 καλά-καλά δεν είχε αρχίσει η κρίση σε Αγγλία και Αμερική, είχατε προλάβει εσείς στην Ελλάδα να δείτε τα αποτελέσματα των μέτρων; Ούτε καν την κρίση δεν είχατε καλοπάρει μυρωδιά.

Ο πίνακας που έβαλες δείχνει πώς ήταν η αγορά εργασίας το 2009 σε σύγκριση με το 2008. Δείχνει μια μικρή μείωση στις ώρες εργασίας (της τάξης του 10%) και μια πολύ πολύ μικρή μείωση στην απασχόληση (ούτε καν 1%). Αν αυτά ήταν παρελκόμενα της διεθνούς οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα φαίνεται να έχει επηρεαστεί λίγο αλλά όχι τόσο όσο άλλες χώρες.

Η μείωση στις ώρες μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες και όχι (μόνο) στην κρίση.

Μέτρα δεν υπήρχαν το 2009, οπότε ας μην τα συζητάμε καλύτερα. Δεν έχουν σχέση με τον πίνακα που παρέθεσες.

Ετσι θα παει το καθε πινακακι?? Θα το συζητω 90 ποστ η καψερη?? ΟΚ, μετανιωνω που το ανεβασα και δε νομιζω οτι θα ανεβασω κι αλλους. Αστο.

ΥΓ τελευταια φορα: ο πινακας μιλαει για το 09, οχι το 08!! Κι αυτο που ειπα ηταν οτι τα μετρα του 10 (και παλι, οχι του 08 ) θεσπιστηκαν βασει στοιχειων του 09. Στους επομενους θα φαινοταν οτι μετα τα μετρα, πεφτει δραματικα. Τεσπα. Δεν θα πω περισσοτερα, ο,τι καταλαβει ο καθενας.

Διαφημίσεις

Ετσι θα παει το καθε πινακακι?? Θα το συζητω 90 ποστ η καψερη?? ΟΚ, μετανιωνω που το ανεβασα και δε νομιζω οτι θα ανεβασω κι αλλους. Αστο.

Έτσι πηγαίνει όταν παραθέτεις άλλα αντί άλλων στοιχεία, ναι. Λες ένα πράγμα, εμείς βλέπουμε άλλο, πετάς μια δικαιολογία για να το σώσεις και μετά το λήγεις.

Όχι εσύ, γενικά μιλάω :rolleyes:

Συνεπώς πάλι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώσουν (κυριολεκτικά αυτή τη φορά), γιατί το χαρτζιλίκι που πλέον παίρνουμε το ελέγχει το κράτος και όσο θέλει μας δίνει. Τώρα κυκλοφορεί και η φήμη ότι αν γίνει κανένα μπαμ στα κοντά θα μας δίνουν λέει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου για να πληρώνουμε ΔΕΗ κλπ.

Δεν την πληρώνουν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι miriki. Δες το κι αλλιώς: τουλάχιστον ο δικός σου εργοδότης μπορεί να σου δώσει ομόλογα για να πληρώσεις τη ΔΕΗ. Ο ιδιωτικός υπάλληλος παίρνει απλά μια απολυσούλα χωρίς αποζημείωση, και αν είναι τυχερός και γίνουν όλα όπως πρέπει (δεν την κάνει νύχτα ο εργοδότης για Βραζιλία...) μπορεί να πάρει και ταμείο ανεργίας. Στο μεταξύ ο ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνει σαν κερατάς εδώ και χρόνια και έχει φτάσει να χρωστάει και της Μιχαλούς. Με άλλα λόγια, αν το κράτος δεν έχει να πληρώσει τους δημόσιους υπαλλήλους, δεν έχει και κανένας άλλος χρήματα σε αυτό τον τόπο. Άρα όλοι στο ίδιο καζάνι.

Διαφωνεις ως προς τι απο τα παρακατω:

Η ελληνική οικονομία, ειχε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης έως το έτος 2008, και αυξηση της παραγωγικοτητας. Το 2009, ως αποτέλεσμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, εδειξε υφεση που χειροτερεψε το 2010 και μας επεβαλλαν μετρα, βασει στοιχειων της προηγουμενης χρονιας. Κι ενω ελεγαν οτι ολα πανε καλυτερα (στην οικονομια του κρατους, οχι στην τσεπη μας), βλεπουμε ανεργια αυξημενη και περαιτερω μειωση παραγωγικοτητας.

Διαφωνεις ως προς τι απο τα παρακατω:

Η ελληνική οικονομία, ειχε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης έως το έτος 2008, και αυξηση της παραγωγικοτητας. Το 2009, ως αποτέλεσμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, εδειξε υφεση που χειροτερεψε το 2010 και μας επεβαλλαν μετρα, βασει στοιχειων της προηγουμενης χρονιας. Κι ενω ελεγαν οτι ολα πανε καλυτερα (στην οικονομια του κρατους, οχι στην τσεπη μας), βλεπουμε ανεργια αυξημενη και περαιτερω μειωση παραγωγικοτητας.

Διαφωνώ ότι αυτά φαίνονται από το πινακάκι που παρέθεσες. Τι δεν καταλαβαίνεις?

Διαφωνώ ότι αυτά φαίνονται από το πινακάκι που παρέθεσες. Τι δεν καταλαβαίνεις?

ΟΚ, δεν θα μαλωσουμε. Για εμενα, η χρονια 2009 ηταν σημαντικη, γιατι τοτε αρχισε να φαινεται η επιδραση της κρισης εξω, σε εμας. Ακομα και μικρη αποκλιση να δεις σε στατιστικη, εχει γινει η αρχη. Εφοσον δηλαδη συνεχισε η ιδια ταση τα επομενα χρονια και σε μεγαλο βαθμο (πχ αλλος παραγοντας: ανεργια, μεχρι το 09 επεφτε, απο το 09 μεχρι σημερα ανεβηκε απο το 7,7 στο 27%).

Με προσεκτικη μελετη της καταστασης, γενικοτερα μιλαω, καποιος μπορει να συμπερανει και οτι η κριση ειναι ξενοφερτη, και οτι τα μετρα ηταν αναποτελεσματικα.

Το έστριψες πολύ ωραία, οφείλω να ομολογήσω. Σε λίγο ούτε καν θα θυμόμαστε ότι είδαμε ένα άσχετο πινακάκι :P

Η κρίση δεν είναι ξενόφερτη, είναι διεθνής. Το ερώτημα είναι γιατί οι άλλες χώρες την παλεύουν, μερικές έχουν ήδη ξεπεράσει την κρίση, κι εμάς μας πήρε από κάτω.

Και το δεύτερο ερώτημα είναι αν θα καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε τώρα που ήρθε η Ελπίδα ή θα πάμε ακόμα πιο κάτω.

Διαφημίσεις

Δεν σας προλαβαινω! Σας διαβαζω μερες ομως τωρα.

Ειμαι δημοσια υπαλληλος και εργαζομαι καθε μερα υπερωρια! Καποιες μερες ουτε καφε δεν πινω. Εξυπηρετω πολυ κοσμο. Ειδα ομως ενα μισθο να πεφτει και φορους να ανεβαινουν. Δεν περιμενα να λενε ομως οτι δεν ειμαι και παραγωγικη κι απο πανω!!! Δεν με ενδιαφερουν οι στατιστικες τι λενε. Εγω ξερω καλα οτι δουλευω παρα πολυ περισσοτερο απο οτι πρεπει για τοσα χρηματα.

Ο Γερμανος ειναι σε κτηριο χωρις θερμανση το χειμωνα; Του ερχονται καθε μερα εξαγριωμενοι πολιτες να ζητουν οτι μπορει να φανταστει ο νους σας; Ακουω και για διαλειμμα μια ωρα, μιση ωρα. Ας ερθει μια μερα στην υπηρεσια μου και τα λεμε.

Παντως εμεις στο Βελγιο εχουμε μεσημεριανο διαλυμμα 40 λεπτα αλλα τυπικα δουλευουμε 8μιση ωρες (εγω παω συνηθως 8μιση με 5).

Εγω εχω ακουσει απο Γερμανους, Ιταλους, Λιβανεζους και Αλβανους οτι οι Ελληνες δεν πληρωνουμε φορους.

Οσο για την αποδοτικοτητα/παραγωγικοτητα στην γερμανικη εταιρεια που δουλευω βλεπω οτι ειναι απο την αρχη απολυτα καθορισμενο το τι θα κανει ο καθενας μας. Αντιστοιχα στο παρατημα της ετερειας στην Ελλαδα χανονται σε αεναες συζητησεις του τι θα επρεπε να γινει και ειναι στο γραφειο 8 με 8. Οι γερμανοι εχουν οντως περισσοτερες μερες αδεια το χρονο αλλα οι Βελγοι λιγοτερες - 20 μερες και μετα την συμπληρωση του πρωτου χρονου (εχουν τιμωρηθει απο την Ευρωπαικη ενωση αλλα ο νομος δεν εχει αλλαξει και υποχρωτικες ειναι αυτες οι 20 μερες)

Εχω πληρωσει φορους πεστους, με το τσουβαλι, να τους στειλω τις αποδειξεις να μου τα γυρισουν πισω;

Τους Γερμανους τους ειδαμε. Πηγαμε σε υπηρεσια τους εξω για ανταλλαγη εμπειριας κτλ και ηταν ταμπουλα ραζα. Ρομποτακια. Αλλα αυτοι ειχαν 2 υποθεσεις το μηνα, εμενα μου ρχονται 2 το δευτερολεπτο. Και ειχαν μηχανηματα που δουλευουν, εγω ανεβαινω 3 οροφους για φωτοτυπικο. Οσο για τις συζητησεις που χρονος σε υπηρεσιες γεματες κοσμο ενα καλημερα ανταλλαζεις και μετα τρεχεις ολη μερα. Ασε το καλυτερο, ειχε ερθει κοσμος, με το που τους ελεγαν δεν γινεται, το λεει ο νομος ελεγαν και συγνωμη κι εφευγαν. Εδω ο αλλος σου αρχιζει τις φωνες και τις απειλες και δεν φευγει με τιποτα. Να γινει το δικο του το παρανομο το ετσι το αλλιως.

Δεν περιμενα να λενε ομως οτι δεν ειμαι και παραγωγικη κι απο πανω!!! Δεν με ενδιαφερουν οι στατιστικες τι λενε. Εγω ξερω καλα οτι δουλευω παρα πολυ περισσοτερο απο οτι πρεπει για τοσα χρηματα.

Ο Γερμανος ειναι σε κτηριο χωρις θερμανση το χειμωνα; Του ερχονται καθε μερα εξαγριωμενοι πολιτες να ζητουν οτι μπορει να φανταστει ο νους σας; Ακουω και για διαλειμμα μια ωρα, μιση ωρα. Ας ερθει μια μερα στην υπηρεσια μου και τα λεμε.

Δεν λένε για σένα προσωπικά ότι δεν είσαι παραγωγική. Για το σύστημα το λένε. Το ότι μπορούν να έρχονται κάθε μέρα εξαγριωμένοι πολίτες στο γραφείο σου και να ζητάνε ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι, κι αυτό ένδειξη χαμηλής παραγωγικότητας είναι.

Η παραγωγικότητα δεν βελτιώνεται με υπερβολική δουλειά και συνεχείς υπερωρίες.

Η ιδέα που δούλεψα για το business plan έδειχνε πολλά υποσχόμενη, αλλά πράγματι, στην πραγματικότητα είναι αρκετά που χρειάζεται να υπολογίσει κανείς στα έξοδα. Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορώ να συγκρίνω, συμπεραίνω ότι άλλες χώρες που έχουν κοινωνικό κράτος, έχουν αντίστοιχο σύστημα.

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το κοινωνικό κράτος. Εγώ αυτό που βλέπω στην Ελλάδα σε σύγκριση με την Αγγλία είναι υπερβολικό κρατικό παρεμβατισμό. Στην Αγγλία είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσεις μια ΕΠΕ και υπάρχουν διάφορες φορολογικές ελαφρύνσεις στην αρχή που δεν βγάζεις πολλά χρήματα ώστε να μπορέσεις να ορθοποδήσεις. Στην Ελλάδα περνάς από χίλια μύρια κύματα για να ανοίξεις μια εταιρία, ξεπουπουλιάζεσαι πληρώνοντας λογιστές και δικηγόρους, υποχρεώνεσαι να έχεις βιβλία Γ κατηγορίας, πληρώνεις φόρο από το πρώτο ευρώ, πληρώνεις ΟΑΕΕ είτε βγάζεις χρήματα είτε όχι, άδειες από εδώ, παράβολα από εκεί, πολύ αυστηρή εργατική νομοθεσία ώστε να μην τολμάς να προσλάβεις άτομο, και στο τέλος πληρώνεις και τέλος επιτηδεύματος. Και μετά αναρωτιούνται γιατί οι επιχειρηματίες δεν κόβουν αποδείξεις...

Δεν λένε για σένα προσωπικά ότι δεν είσαι παραγωγική. Για το σύστημα το λένε. Το ότι μπορούν να έρχονται κάθε μέρα εξαγριωμένοι πολίτες στο γραφείο σου και να ζητάνε ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι, κι αυτό ένδειξη χαμηλής παραγωγικότητας είναι.

Η παραγωγικότητα δεν βελτιώνεται με υπερβολική δουλειά και συνεχείς υπερωρίες.

Μα εγω κι εσυ δεν ειμαστε το συστημα; Τι ειναι κατι αυλο;

Παραγωγικοτητα σημαινει βγαζω δουλεια. Εγω εχω πολλες υποθεσεις την ημερα και τις βγαζω σχεδον ολες, καποιες μενουν για την επομενη. Αν ο αλλος εχει 2 ολη μερα και τις βγαζει, και λεει ειναι πιο παραγωγικος απο εμενα, τι να πω.

Αυτο που λες με τους πολιτες χαμηλο IQ ειναι. Οχι παραγωγικοτητα τι σχεση εχει.

Η παραγωγικοτητα δεν ανεβαινει με πολλη δουλεια ;; πως ανεβαινει με καθισιο;

Ελίζα, νομίζω ένα μέρος του κόσμου τουλάχιστον ενοχλήθηκε από αυτό που αν θες επικοινωνιακά πέρασε ως άρνηση της αξιολογησης των ΔΥ. Η ΑΔΕΔΥ, τώρα διάβασα την ανακοίνωση, το αρνήθηκε στη βάση ότι από πίσω κρύβονταν νέες απολύσεις. Αναρωτιέμαι όντως αν πράγματι υπάρχει χώρα χωρίς κάποιας μορφής αξιολόγηση, ούτε και η Β. Κορέα, φαντάζομαι. Με αυτή την έννοια, επικοινωνιακά χάνει και ο εργατικός υπάλληλος, που θεωρητικά, δεν θα έπρεπε να φοβάται την αξιολόγηση. Προφανώς κάπως λειτουργεί το Δημόσιο ακόμα, κάτι σαν ηρωϊσμός χρειάζεται σε ορισμένες υπηρεσίες. Και αρκετοί γνωστοί μου είναι σε διάφορες υπηρεσίες, προφανώς δεν είναι της ξάπλας. Τα συνδικαλιστικά τους όργανα όμως γιατί μέχρι και τώρα, πριν τα μνημόνια και κατά τη διάρκεια έβρισκαν ανούσια/απαράδεκτη την αξιολόγηση; Θα ήθελα πολύ να μάθω. Στις μεγάλες επιχειρήσεις υπάρχει αξιολόγηση με κάποια πιο επίσημη μορφή, στις μικρές προφανώς δεν χρειάζεται, γιατί ο άλλος βλέπει τι γίνεται από πρώτο χέρι.

Στον κύκλο μου βρέθηκα να κάνω ντιμπειτ με υπάλληλο που θεωρούσε δεδομένο αυτό που γινόταν μέχρι 2-3 χρόνια πριν, ότι κανείς δεν είχε δικαίωμα να την ελέγξει για το πώς περνούσε την ώρα της στη δουλειά τόσα χρόνια και πού ξοδευόταν το δημόσιο χρήμα που διαχειριζόταν η υπηρεσία της! Κανείς δεν κοιτούσε αν σε διάστημα 12 μηνών ένας Χ υπάλληλος είχε ασχοληθεί έστω και με ΕΝΑ πράγμα που να έχει κάποια αξία για την υπηρεσία του. Αυτό το άκουσα από δύο άτομα, σε υπηρεσίες άσχετες μεταξύ τους. Απαίσια μνημόνια! Και αυτό κανα-δυο χρόνια ΜΕΤΑ το μεγάλο μπαμ, όπου φαινόταν πόσο είχε πληγεί ο ιδιωτικός τομέας στο εργασιακό κομμάτι σε σχέση με το δημόσιο. Δηλαδή στο ενδιάμεσο που πήρε για να φτιαχτεί το σύστημα που θα είχαν για να δίνουν λογαριασμό τι κάνουν και τι ξοδεύουν. Με άλλα λόγια, με τους φόρους που πλέον μαζεύονταν, σε ένα περιβάλλον πολύ πιο δύσκολο από πριν την κρίση, οι δημοσιοι υπάλληλοι, επίσημα, όχι μόνο οι αργόμισθοι, θεωρούσαν κεκτημένο να πληρώνονται και οι όποιοι αργόμισθοι, γιατί αυτό μέσα στο παιχνίδι ήταν.

Μα εγω κι εσυ δεν ειμαστε το συστημα; Τι ειναι κατι αυλο;

Παραγωγικοτητα σημαινει βγαζω δουλεια. Εγω εχω πολλες υποθεσεις την ημερα και τις βγαζω σχεδον ολες, καποιες μενουν για την επομενη. Αν ο αλλος εχει 2 ολη μερα και τις βγαζει, και λεει ειναι πιο παραγωγικος απο εμενα, τι να πω.

Αυτο που λες με τους πολιτες χαμηλο IQ ειναι. Οχι παραγωγικοτητα τι σχεση εχει.

Η παραγωγικοτητα δεν ανεβαινει με πολλη δουλεια ;; πως ανεβαινει με καθισιο;

Η παραγωγικότητα ανεβαίνει με πολλή δουλειά, ναι. Αλλά μέσα σε λογικά πλαίσια. Αν πρέπει συστηματικά να κάνεις υπερωρίες, τότε κάτι πάει λάθος.

Επιπλέον παραγωγικότητα σημαίνει αυτό που κάνεις να έχει ένα αντίκρυσμα (παραγωγή), μια αξία. Αν η δουλειά σου είναι να πατάς σφραγίδες, τότε όσο καλά και γρήγορα να την κάνεις, δεν είσαι παραγωγικός. Αν τη δουλειά που κάνουν 10 άτομα μπορούσαν να την κάνουν δύο άτομα με τη χρήση Η/Υ πάλι τα 10 δεν είναι όσο παραγωγικά θα έπρεπε, άσχετα με το πόσο δουλεύουν.

Το να μπορούν να έρχονται πολίτες να σε πρήζουν είναι κακή οργάνωση. Δεν υπάρχει λόγος πλέον στον 21ο αιώνα για εξυπηρέτηση πολιτών αυτοπροσώπως. Και μόνο το γεγονός πως στην Ελλάδα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου είναι απλά τραγικό.

Γενικά σχόλια αυτά, που μπορεί να μην σχετίζονται με τη δική σου δουλειά.

Το έστριψες πολύ ωραία, οφείλω να ομολογήσω. Σε λίγο ούτε καν θα θυμόμαστε ότι είδαμε ένα άσχετο πινακάκι :P

Η κρίση δεν είναι ξενόφερτη, είναι διεθνής. Το ερώτημα είναι γιατί οι άλλες χώρες την παλεύουν, μερικές έχουν ήδη ξεπεράσει την κρίση, κι εμάς μας πήρε από κάτω.

Και το δεύτερο ερώτημα είναι αν θα καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε τώρα που ήρθε η Ελπίδα ή θα πάμε ακόμα πιο κάτω.

Αν ηταν απλα θα ελεγα οτι ειχα βαλει λαθος λινκ, προφανως...τα στοιχεια που νομιζεις (δικαιως, γιατι διαβασα τα σχολια μας 4 ωρες πριν και αλλο λεγαμε) οτι ηθελα να παραθεσω, τα εχουμε πει στις πρωτες σελιδες δεν χρειαζοντουσαν.

Για να ξαναμπουμε εντος θεματος, σχετικα με το αν τα μετρα ειναι αποτελεσματικα, η μειωση της παραγωγικοτητας δεν σου λεει κατι?

Ελίζα, νομίζω ένα μέρος του κόσμου τουλάχιστον ενοχλήθηκε από αυτό που αν θες επικοινωνιακά πέρασε ως άρνηση της αξιολογησης των ΔΥ. Η ΑΔΕΔΥ, τώρα διάβασα την ανακοίνωση, το αρνήθηκε στη βάση ότι από πίσω κρύβονταν νέες απολύσεις. Αναρωτιέμαι όντως αν πράγματι υπάρχει χώρα χωρίς κάποιας μορφής αξιολόγηση, ούτε και η Β. Κορέα, φαντάζομαι. Με αυτή την έννοια, επικοινωνιακά χάνει και ο εργατικός υπάλληλος, που θεωρητικά, δεν θα έπρεπε να φοβάται την αξιολόγηση. Προφανώς κάπως λειτουργεί το Δημόσιο ακόμα, κάτι σαν ηρωϊσμός χρειάζεται σε ορισμένες υπηρεσίες. Και αρκετοί γνωστοί μου είναι σε διάφορες υπηρεσίες, προφανώς δεν είναι της ξάπλας. Τα συνδικαλιστικά τους όργανα όμως γιατί μέχρι και τώρα, πριν τα μνημόνια και κατά τη διάρκεια έβρισκαν ανούσια/απαράδεκτη την αξιολόγηση; Θα ήθελα πολύ να μάθω. Στις μεγάλες επιχειρήσεις υπάρχει αξιολόγηση με κάποια πιο επίσημη μορφή, στις μικρές προφανώς δεν χρειάζεται, γιατί ο άλλος βλέπει τι γίνεται από πρώτο χέρι.

Στον κύκλο μου βρέθηκα να κάνω ντιμπειτ με υπάλληλο που θεωρούσε δεδομένο αυτό που γινόταν μέχρι 2-3 χρόνια πριν, ότι κανείς δεν είχε δικαίωμα να την ελέγξει για το πώς περνούσε την ώρα της στη δουλειά τόσα χρόνια και πού ξοδευόταν το δημόσιο χρήμα που διαχειριζόταν η υπηρεσία της! Απαίσια μνημόνια! Και αυτό κανα-δυο χρόνια ΜΕΤΑ το μεγάλο μπαμ, όπου φαινόταν πόσο είχε πληγεί ο ιδιωτικός τομέας στο εργασιακό κομμάτι σε σχέση με το δημόσιο. Δηλαδή στο ενδιάμεσο που πήρε για να φτιαχτεί το σύστημα που θα είχαν για να δίνουν λογαριασμό τι κάνουν και τι ξοδεύουν.

Παλι εκτος βγαινουμε αλλα

Η αξιολογηση εχει δυο προβληματα:

α. οτι ο προισταμενος, θα καιει τον καλο υπαλληλο που δεν υπογραφει τα παρανομα κι οχι τον τεμπελη/κακο υπαλληλο

β. οτι ειχαν βαλει σταθερες: πχ οτι σε καθε μοναδα ο 1 θα ειναι κακος, θα μπαινει σε διαθεσιμοτητα. Κι αν εχεις δυο μοναδες, και στη μια ειναι ολοι καλοι, και στην αλλη πολλοι οι κακοι? Θα κρατησεις αναγκαστικα εναν κακο και θα απολυσεις εναν καλο υπαλληλο? Πολυ λαθος το συστημα που προταθηκε.

Παλι εκτος βγαινουμε αλλα

Η αξιολογηση εχει δυο προβληματα:

α. οτι ο προισταμενος, θα καιει τον καλο υπαλληλο που δεν υπογραφει τα παρανομα κι οχι τον τεμπελη/κακο υπαλληλο

β. οτι ειχαν βαλει σταθερες: πχ οτι σε καθε μοναδα ο 1 θα ειναι κακος, θα μπαινει σε διαθεσιμοτητα. Κι αν εχεις δυο μοναδες, και στη μια ειναι ολοι καλοι, και στην αλλη πολλοι οι κακοι? Θα κρατησεις αναγκαστικα εναν κακο και θα απολυσεις εναν καλο υπαλληλο? Πολυ λαθος το συστημα που προταθηκε.

Η ΑΔΕΔΥ πρότεινε κάποιο άλλο σύστημα; Ή αρνήθηκε την αξιολόγηση γενικώς;

Ελισα η αληθεια ειναι οτι περιεργως, οσες θεσεις στο δημοσιο βγαζουν δουλεια, δεν ειναι γνωστες στο ευρυ κοινο...και βλεπεις, και να τους πεις οτι δουλευεις πολυ κατι λαθος θα κανεις και παλι...:mrgreen:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...