Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Στο όριο της φτώχειας πάνω από ένας στους τρεις Έλληνες

summer wine

Recommended Posts

Ντεν είμαι μισθωτή καρντιά μου!!! Είμαι αυτοικανοποιούμενη :-P

Θα πρέπει να κατάλαβες όμως ότι εγώ αναφερόμουν σε μισθωτούς. Αν δεν το κατάλαβες, το διευκρινίζω τώρα. Οι μισθωτοί στην Αγγλία δεν παίρνουν 13ο/14ο μισθό, δεν παίρνουν επιδόματα, δεν πληρώνονται (στην πλειοψηφία τους) υπερωρίες, δεν έχουν μονιμότητα και το επίδομα ανεργίας είναι πενιχρό και σε περνάνε από χίλια μύρια κύμματα για να στο δώσουν (άσε που πρέπει να πηγαίνεις στον ΟΑΕΔ κάθε δύο εβδομάδες για συνέντευξη). Αυτά ισχύουν για όλους τους μισθωτούς, είτε εργάζονται στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα.

Ως ...αυτοικανοποιούμενη :lol: δεν έχω εργαστεί στην Αγγλία αλλά από φίλους ακούω πως σε ταλαιπωρεί πολύ η εφορία (περισότερο από τους μισθωτούς).

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 676
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θα πρέπει να κατάλαβες όμως ότι εγώ αναφερόμουν σε μισθωτούς. Αν δεν το κατάλαβες, το διευκρινίζω τώρα. Οι μισθωτοί στην Αγγλία δεν παίρνουν 13ο/14ο μισθό, δεν παίρνουν επιδόματα, δεν πληρώνονται (στην πλειοψηφία τους) υπερωρίες, δεν έχουν μονιμότητα και το επίδομα ανεργίας είναι πενιχρό και σε περνάνε από χίλια μύρια κύμματα για να στο δώσουν (άσε που πρέπει να πηγαίνεις στον ΟΑΕΔ κάθε δύο εβδομάδες για συνέντευξη). Αυτά ισχύουν για όλους τους μισθωτούς, είτε εργάζονται στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα.

Ως ...αυτοικανοποιούμενη :lol: δεν έχω εργαστεί στην Αγγλία αλλά από φίλους ακούω πως σε ταλαιπωρεί πολύ η εφορία (περισότερο από τους μισθωτούς).

Περί εφορίας, σω'χω πλήρη ανάλυση στο ποστ 117.

Για τα επιδόματα, ήταν επί προσωπικού η διαμαρτυρία.

Δεν θεωρώ την Αγγλία παράδειγμα προς μίμηση, ούτε θεωρώ ότι πρέπει να βρούμε τις απανταχού στον κόσμο αδικίες για να δικαιολογήσουμε τα εδώ τραγικά.

Στην Ελβετία αν μείνεις άνεργος, το επίδομα είναι ένα εξωφρενικά υψηλό ποσοστό του μισθού σου (δεν το θυμάμαι ακριβώς, αλλά το παίρνει φίλος και όταν το άκουσα είχα μείνει :shock:).

Στη Γαλλία, φίλος καθηγητής γυμνασίου λείπει εδώ και 6 χρόνια από την εργασία του σε γονεϊκή άδεια και ζει στην Ελλάδα, άνευ αποδοχών μεν, αλλά με πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από Γαλλία (που κάλυψε από σιδεράκια μέχρι γέννα στο ΡΕΑ) ΚΑΙ συντάξιμα.

Ευρωπαϊκό κεκτημένο σου λέει μετά...

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Όλα σχετικά είναι. Η Γαλλία έχει όντως πολύ καλές επιδοτήσεις. Ένας φίλος μου που έμεινε άνεργος πρόσφατα έπαιρνε ένα εξωφρενικό ποσό (για τα αγγλικά και τα ελληνικά δεδομένα) ως επίδομα ανεργίας. Βέβαια το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να μετακομίσει από το δυαράκι που έμενε σε μια γκαρσονιέρα γιατί ήταν εξίσου (αν όχι παραπάνω από) εξωφρενικό το ενοίκιο που πλήρωνε - 2000 ευρώ αν θυμάμαι καλά για το δυαράκι. Και επειδή η κατάσταση στην αγορά ήταν πολύ άσχημη έμεινε και πολύ καιρό στην γκαρσονιέρα, αφού έκανε πάνω από χρόνο να βρει άλλη δουλειά (τελικά δεν βρήκε και έφυγε για άλλη χώρα). Από την εταιρία του δεν πήρε αποζημείωση.

Στην Ελβετία μένουν οικογενειακοί φίλοι με πολύ καλές δουλειές. Τόσο καλές όμως που δεν μπορούν να πληρώνουν παιδικό για το μωρό τους και γι' αυτό φέρνουν εναλλάξ της πεθερές να κρατήσουν το παιδί. Και όταν η μία πεθερά πρόσφατα έπαθε ατύχημα και χρειάστηκε να εγχειριστεί στον ώμο, το έξοδο ήταν τόσο υπερβολικό που οι καλοπληρωμένοι φίλοι μας δεν μπορούσαν να το πληρώσουν και την έστειλαν με αεροπλάνο στην Θεσσαλονίκη να εγχειριστεί εκεί.

Θέλω να πω ότι δεν αρκεί να συγκρίνεις μόνο τους μισθούς για να καταλάβεις πού είναι καλύτερα. Αλλά βεβαίως αν κάποιος θεωρεί πως είναι καλύτερα να πάει στη Γαλλία ή στην Ελβετία, καλώς να πάει εκεί. Εγώ την Αγγλία την αναφέρω λόγω οικειότητας, όχι επειδή θεωρώ πως εκεί είναι ο παράδεισος. Πιστεύω όμως πως σε θέματα στήριξης της αγοράς, ανάπτυξης της οικονομίας και οργάνωσης του κράτους είναι δεκαετίες μπροστά από την Ελλάδα.

Little Monkey, δεν ξέρω αν εννοούμε το ίδιο λέγοντας απεργία. Επειδή δεν προλαβαίνω να γράψω θα επανέλθω.

Επίσης ο 13ος ή 14ος μισθός δεν ήταν προνόμιο. Ας έχω 12 δίκαιους μισθούς. Τι να τους κάνω 14 και χαμηλούς. Αυτή τη στιγμή εμένα μου έμειναν 12 χαμηλοί.

Επίσης το ότι δεν είχες (στην Αγγλία αν δεν κάνω λάθος) όλα αυτά που περιγράφεις (υπερωρίες, δικαίωμα στην απεργία, κτλ) σημαίνει ότι αυτό είναι το σωστό; Και ότι αφού επιβιώνουν οι Άγγλοι να προσαρμοστούμε και εμείς; Να τα διεκδικήσουν οι Άγγλοι, να τα διεκδικήσουμε και εμείς...

Θα επανέλθω γιατί βιάζομαι και τα γράφω σκόρπια. Χαιρετώ.

Οι μισθωτοί στην Αγγλία δεν παίρνουν 13ο/14ο μισθό, δεν παίρνουν επιδόματα, δεν πληρώνονται (στην πλειοψηφία τους) υπερωρίες, δεν έχουν μονιμότητα και το επίδομα ανεργίας είναι πενιχρό και σε περνάνε από χίλια μύρια κύμματα για να στο δώσουν (άσε που πρέπει να πηγαίνεις στον ΟΑΕΔ κάθε δύο εβδομάδες για συνέντευξη). Αυτά ισχύουν για όλους τους μισθωτούς, είτε εργάζονται στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα.

Δεν είχα ιδέα.

Δεν θεωρώ την Αγγλία παράδειγμα προς μίμηση, [...]

Στην Ελβετία αν μείνεις άνεργος, το επίδομα είναι ένα εξωφρενικά υψηλό ποσοστό του μισθού σου (δεν το θυμάμαι ακριβώς, αλλά το παίρνει φίλος και όταν το άκουσα είχα μείνει :shock:).

Στη Γαλλία, φίλος καθηγητής γυμνασίου λείπει εδώ και 6 χρόνια από την εργασία του σε γονεϊκή άδεια και ζει στην Ελλάδα, άνευ αποδοχών μεν, αλλά με πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από Γαλλία (που κάλυψε από σιδεράκια μέχρι γέννα στο ΡΕΑ) ΚΑΙ συντάξιμα.

Μαγκιά του, θα σου πω εγω... γιατί, άσχετα με το αν οι Αγγλοι περνανε καλά ή όχι ή αν το σύστημα αυτό ειναι καλό ή όχι, δεν παύει να ειναι γεγονός ότι είχαν ανέκαθεν μια σφιχτη οικονομική αντιμετώπιση των μισθωτών.

Αυτές οι διαφορές που εδω και δεκαετίες ειχαμε με αλλες χωρες, γιατί δεν μας ειχαν προβληματισει ποτέ μεχρι σήμερα?

Να πουμε, για κατσε ρε παιδι μου, αυτοί γιατί ειναι ετσι...τσιγγουνηδες κι εμεις εδω μεσ' στο κουβαρντιλίκι?

Τωρα που εσκασε ό,τι εσκασε, κοιταμε γυρω-γυρω να δουμε τι κανουν οι αλλοι.

Ευρωπαϊκό κεκτημένο σου λέει μετά...

Πώς το κέκτηνται οι άλλοι (πχ Αγγλοι), όμως, και πώς εμείς?

Δηλ. ο αλλος περνάει τετοια ζορια εδω και δεκαετίες κι εγω ειμαι χαλαρουίτα και ξαφνικά θέλω να κεκτημαι τα ίδια?

Δεν τα έπαιρναν όλοι όμως αυτά τα 104. Τα έπαιρναν λίγοι και εκλεκτοί.

...Και τα 104 οχι, αλλα κινητρο αποδοτικότητας, επίδομα 176 Ε, επιδομα ευθυνης, ειδικής απασχόλησης, ταχύτερης διεκπεραίωσης, παραγωγικότητας, επιδοματα υπαλληλων οτα (προγραμμα πολιτεια και δε συμμαζευεται)... καθολου εκλεκτοι, η μονη εκλεκτικότητα ήταν η ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου.

Διαφημίσεις

Μάλλον δεν υπάρχει μυαλό. Στην τελική γιατί να εξισωθούν; Μας έχει φάει η ισότητα σε αυτή τη χώρα. Μήπως πρέπει να δεχτούμε ότι δεν μπορείς να έχεις απόλυτη ισότητα και ότι αυτό που πρέπει να υπάρχει είναι δικαιοσύνη, αξιολόγηση και προσωπική επιλογή;

Πώς ακριβώς καταστρατηγήθηκε το Σύνταγμα;

Αυτό δεν μου λέει κάτι. Πιθανότατα και το ενοίκιό μου να είναι 40-80% κάτω σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά δεν βλέπω κανένα να διαμαρτύρεται.

Η υπερωρία εμένα έχει καταργηθεί από το λεξιλόγιό μου εδώ και χρόνια. Απορώ πραγματικά που στην Ελλάδα ο κόσμος περιμένει να πληρώνεται υπερωρίες.

Αν τα μισά από αυτά είναι αλήθεια, ανεβαίνει κάπως η εκτίμησή μου για την προηγούμνη κυβέρνηση. Μάλλον ήταν πιο σοβαροί από τους τωρινούς, που υπόσχονται τον ουρανό με τα άστρα, άσχετο που δεν θα μπορέσουν να τα πραγματοποιήσουν (εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε).

Οι απεργίες θα έπρεπε να έχουν καταργηθεί προ πολλού. Μόνο καταστροφές φέρνουν σε μια παρακμάζουσα οικονομία.

Το συνταγμα προστατευει δικαιωματα, οπως αυτα που θεωρεις οτι δεν μας χρειαζονται.

Οποτε ΟΚ, μη φυγεις εξω καλυτερα, αφου συμφωνεις για μια εργασια χωρις υπερωρια, συλλογικες συμβασεις, εργασια ΣΚ με βασικο τα 500 (και βλεπουμε ποσο πεφτει) ευρω. Οποτε γιατι να φυγεις?

Επειδη απο την αλλη, υπαρχουν μερικοι απο εμας που πιστευουμε οτι αξιζουμε κατι καλυτερο, λεμε να φυγουμε μια και το προβλημα δεν ειναι μονο οι διεφθαρμενοι πολιτικοι, αλλα κυριως, οι ανενημερωτοι πολιτες (δεν το λεω για εσενα).

Πώς το κέκτηνται οι άλλοι (πχ Αγγλοι), όμως, και πώς εμείς?

Δηλ. ο αλλος περνάει τετοια ζορια εδω και δεκαετίες κι εγω ειμαι χαλαρουίτα και ξαφνικά θέλω να κεκτημαι τα ίδια?

Παιδια μην τρελαθουμε, οι Αγγλοι? Εδω απορουσα γιατι υπηρχαν στο δρομο τοσες μικρες μανουλες και ηταν επιτηδες, επειδη το κρατος τους εδινε σπιτι, αν ηταν κατω των 18!!

Μισθο που παιρνει γνωστος μου που πριν εδω επαιρνε 680 παρακαλω ευρω για την ιδια (πληροφορικος): 6300!

Αρα ουτε παναγιτσες ειναι, ουτε ζοριστηκαν πουθενα. Εγω ολους μεσα στο μεθυσι τους εβλεπα καθε μερα-ξοδευουν ολη μερα σε ψωνια και ολο το βραδυ σε αλκοολ.

..... Και άπειρες απλήρωτες υπερωρίες 12ωρα και 14ωρα και σαββατοκύριακα. Οπότε μην βγάλουμε να μετρήσουμε ποιος πέρασε πιο καλά ή ποιος δούλεψε περισσότερο γιατί δεν ξέρω αν μας συμφέρει.

;)

Little Monkey

Δεν εισαι η μονη που εχεις δουλεψει σκληρα.

Επισης ουτε οι μονοι εργατικοι Ελληνες ειναι οι μεταναστες ενω οι υπολοιποι που ζουμε στην Ελλαδα ειμαστε τεμπεληδες.

Δυστυχως εισαι ενα ακομα θυμα της προπαγανδας που γινεται εναντιον των Ελληνων για αυτονοητους πολιτικους λογους.

Σου ξαναπαραθετω

Για αυτους που μας θεωρουν τεμπεληδες σαν λαο και αξιοι της μοιρας μας , θελοντας να μεταθεσουν την ευθυνη επανω μας για διαφορους λογους, παραθετω το παρακατω αποτελεσμα ερευνας που βρηκα εδω.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%...B4%CE%B1%CF%82

http://www.ethnos.gr/article.asp?cat...14536&tag=8784

Παράθεση:

Το εργατικό δυναμικό της Ελλάδος φτάνει συνολικά τα 4,9 εκαττομύρια, και είναι το δεύτερο πιο σκληρά εργαζόμενο αναμέσα στις χώρες του ΟΟΣΑ, μετά την Νότιο Κορέα.[13] Το Κέντρο Ανάπτυξης του Γκρόνιγκεν δημοσίευσε μια έρευνα που αποκάλυπτε ότι μεταξύ του 1995 και του 2005, η Ελλάδα ήταν η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ωρών εργασίας ανά εργαζόμενο ανάμεσα στα Ευρωπαϊκά έθνη. Οι Έλληνες εργάστηκαν κατά μέσον όρο 1.900 ώρες ανά έτος, ακολουθούμενοι από τους Ισπανούς (με μέσο όρο 1.800 ώρες ανά έτος).

Κανει μεγαλες προσπαθειες η Νεα Κυβερνηση να αποκαταστησει τη φημη μας διεθνως . Ο Κοτζιας σε προσφατη δηλωση του στο εξωτερικο ανεφερθηκε σε αυτη την ερευνα τονιζοντας οτι οι Ελληνες ειναι απο τους πιο εργατικους λαους. .

Αλλα ο μεγαλυτερος πολεμος γινεται εκ των εσω με συμμαχους ως συνηθως τα ΜΜΕ. Ειναι ολοφανερο αυτο.

Ηδη ο κοσμος ομως εχει αρχισει να αντιλαμβανεται τι συμβαινει στην Ελλαδα και φανηκε απο τις διαδηλωσεις στηριξης της προσπαθειας της κυβερνησης.

Επρεπε να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να συμβει αυτο.

Οι προηγουμενοι βολευονταν σε αυτη την θεωρια των Τεμπεληδων Ελληνων . Αυτονοητο

Ειπες οτι δεν εισαι οικονομολογος η πολιτικος.

Χρειαζεται καποιος να ειναι πολιτικος η οικονομολογος να δει την πραγματικη κατασταση?

Τουλαχιστον ουτε αυτο σου λεει κατι?

Η Επιστολης Στηριξης στην Προπσαθεια της Ελληνικης Κυβερνησης των 300 διακεκριμενων οικονομολογων

Δειτε

http://www.tanea.gr/news/politics/ar...lon-ton-kosmo/

Παράθεση:

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από άμεσα ανθρωπιστικά μέτρα, έναν μεγαλύτερο κατώτατο μισθό, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, επενδύσεων και μέτρων για τη διόρθωση και καλυτέρευση των βασικών υπηρεσιών όπως αυτών της υγείας και της παιδείας»

Οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν έως τα τώρα αποδείχθηκαν ένα απόλυτο φιάσκο. Δεν προσέφεραν ούτε την οικονομική ανάκαμψη, ούτε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ούτε την απασχόληση, αλλά ούτε καν τις εξωτερικές επενδύσεις. Αντίθετα αποδείχθηκαν επιζήμιες για την ελληνική κοινωνία και αποδυνάμωσαν τους θεσμούς.

Η προσέγγιση που ακολουθήθηκε αποδείχθηκε ξεκάθαρα καταστροφική και δεν επέτρεψε καμία πρόοδο, για την οποία προοριζόταν.

.

Ουτε τα παρακατω

Χρεος προς ΑΕΠ

120% το 2010 ¨και το 2014 στα πρωτοφανη επιπεδα της ταξης των 180% .

Με αυτα τα δεδομενα περιμενουμε αναπτυξη και πληρωμη του χρεους.

Δειτε και εδω.

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/01/1953.html

Δεν σου αρκει το 27% ποσοστο των ανεργων - το δηλωμενο οχι το πραγματικο (γιατι οι επιχειρησεις υπολειτουργουν) και το ποσοστο στους νεους ανερχεται στο 60%.

Μηπως να κοιταξεις ποσες επιχειρησεις εχουν δηλωσει τζιρο κατω απο 10,000 χιλιαδες.

Οτι πολλοι ασφαλισμενοι στο ΕΤΑΑ ειχαν μηδενικα εισοδηματα 2011-2012-2013-2014? και σε αυτο συνεβαλε η ελλειψη εργασιας σε συνδυασμο με τις υπερογκες εισφορες σε ταμεια και εφορια?

(Τουλαχιστον ο Στρατουλης προνοησε για αυτους στη Νεα ρυθμιση των 100 δοσεων)

Στο ΕΤΑΑ υπαγονται

Γιατροι -Δικηγοροι -Μηχανικοι -Συμβολαιογραφοι .

Ριξε και μια ματια στο νομο της ανθρωπιστικης κρισης. Αφορα ανθρωπους .

Τα 2 δις που ενεκρινε η ΕΕ για την ανθρωπιστικη κριση δεν σας λενε τιποτα? Με αυτη την κινηση τους εδειξαν τουλαχιστον αναγνωριση του προβληματος .

Θα ξαναγραψω για τους ανασφαλιστους που οι προηγουμενες κυβερνησεις τους αφηναν στο ελεος του Θεου. Ειναι η μεγαλυτερη αδικια.

Αφου θορυβηθηκαν ομως απο τα αποτελεσματα των Ευρωεκλογων τοτε τους πονεσε και τους επετρεψαν να εχουν δωρεαν προσβαση τουλαχιστον στα εξωτερικα ιατρεια των Νοσοκομειων.

Συγνωμη εαν τα γραφω καπως αποσπασματικα αλλα δεν εχω πολυ χρονο.

(εδιτ: για τον Αγγλο που παιρνει τα 6800 λεω)

Ναι, αλλα πόσα πληρωνει για ενοικιο, για φαγητο, για φορους κλπ?

Δεν ξερω, ρωτω...

Και μήπως το βρετανικό κρατος μπορεί να κανει αυτη την παροχή στην ανηλικη μητερα, επειδή εχει νωριτερα π@δηξει τους μισθωτούς? επίσης δεν ξερω, ρωτώ...

Και, τελος, ναι μεν μεθανε κλπ, αλλα ας μην ξεχναμε τη γνωστοτερη ελληνική ρηση σχετικά με τους Αγγλους τουρίστες, με υποτιμητικό υφος βεβαίως... : καθονται στην ταβερνα και παίρνουν μια χωριατικη και μια μπυρα (τς τς τς) :cool:

Παιδια μην τρελαθουμε, οι Αγγλοι? Εδω απορουσα γιατι υπηρχαν στο δρομο τοσες μικρες μανουλες και ηταν επιτηδες, επειδη το κρατος τους εδινε σπιτι, αν ηταν κατω των 18!!

Μισθο που παιρνει γνωστος μου που πριν εδω επαιρνε 680 παρακαλω ευρω για την ιδια (πληροφορικος): 6300!

Έχεις τελείως διαστρεβλωμένη εικόνα για τη ζωή στην Αγγλία. Προφανώς δεν έμεινες εκεί αρκετό καιρό και είδες μόνο την επιφάνεια.

Ως άπορος (τελείως άπορος όμως, χωρίς σπίτι, αυτοκίνητο, καταθέσεις) έχεις ή είχες γιατί τελευταία έχει αλλάξει η κατάσταση, καλύτερη αντιμετώπιση στην Αγγλία, ναι. Αλλά έπρεπε να είσαι τελείως χωρίς χρήματα και να έχεις και παιδάκι. Και η καλοπέραση είχε ημερομηνία λήξεως. Τα έχεις δει αυτά τα 18χρονα μετά από 20 χρόνια να δεις πώς περνάνε?

Τα 680 φαντάζομαι ότι ήταν καθαρά συν επιδόματα. Τα 6300 είναι μεικτά και χωρίς επιδόματα. Και το κόστος ζωής στα ύψη. Αλλά σίγουρα υπάρχει διαφορά γιατί υπάρχουν δουλειές. Όχι δημόσιο, αλλά ιδιωτικές, μεγάλες, διεθνείς εταιρίες. Που εδώ τις βλέπουμε μόνο ως παχιές αγελάδες για να τις φορολογήσουμε (και να τους επιβάλουμε να δίνουν τόσο σε αυτούς που έχουν εμπειρία, τόσο στους παντρεμένους, τόσο σε αυτούς που έχουν παιδιά). Στο τέλος δεν μένουν λεφτά για να πληρώσεις τους καλούς αφού τα έχεις μοιράσει σε όλους τους άλλους.

Εκεί που δουλεύει ο φίλος σου με τα 6300 ευρώ να είσαι σίγουρος πως κάποιος άλλος παίρνει πολύ πολύ λιγότερα απλά γιατί δεν είναι τόσο σημαντικός για την εταιρία ή η δουλειά που κάνεις είναι πιο απλή. Από κάπου πρέπει να βγουν τα λεφτά του φίλου σου, και να σου πω από πού βγαίνουν: από τους χαμηλότερους μισθούς των συναδέλφων του.

Αλλά όπως είπα και πιο πάνω, δεν ξέρω γιατί τσαντίζεσαι. Αν πιστεύεις πως θα είναι καλύτερα για σένα να πας στην Αγγλία, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Αυστραλία... καλώς να πας.

Διαφημίσεις

Εισαι ενα ακομα θυμα της προπαγανδας που γινεται εναντιον των Ελληνων για αυτονοητους πολιτικους λογους.

Μακάρι το μόνο πρόβλημα με το οποίο θα έχουμε να παλέψουμε, να ειναι η λάσπη που μας ριχνουν.

Αφού ειμαστε εργατικοί, θα δουλέψουμε και θα τα καταφερουμε.

Little monkey ναι γνωριζω καλα την Αγγλια. Εκτος του οτι εζησα εκει και εκανα ενα σωρο φιλους που εχω μεχρι και σημερα και χαρη στην τεχνολογια μιλαμε συχνα, εχω και συγγενεις εδω και 6 χρονια.

Περιληπτικα, ο γνωστος μου (μια και ανεφερα αυτον) με τα 6300 πληρωνει μεν ενοικιο 1800, αλλα μεσα ειναι ολα, δεν εχει δηλ επιπλεον λογαριασμους και κοινοχρηστα. Μενουν 4,5 ολοκληρα χιλιαρικα. Το σουπερ μαρκετ ειναι φθηνοτερο απο εδω, οι συγκοινωνιες καλυτερες απο εδω οποτε δεν πηρε αυτοκινητο αλλα ετησια καρτα, και γενικα ο ανθρωπος ζει οχι μονο πολυ καλα μετα ταξιδια του, τις εξοδους του και τα χομπυ του, αλλα αποταμιευει κιολας. Εργαζεται καμμια φορα και Σαββατα αλλα ναι παιρνει υπερωριες. Εδω ηταν ενας εργαζομενος που χτυπαγε 12ωρα για ενα μισθο που ουτε το ενοικιο και το σουπερ μαρκετ του εφτανε να καλυψει. Καμμια σχεση.

Βασικα κανενας απο οσους γνωριζω που εφυγαν γενικα Ευρωπη, Αυστραλια η Ν Ζηλανδια, δεν ειναι λιγοτερο απο τρομερα ενθουσιασμενοι απο τη βελτιωση της ποιοτητας ζωης τους.

Το βασικο ειναι να μη φυγεις χωρις πλανο και χωρις να εχεις βρει εργασια. Αν πας για λατζερης, τι να περιμενεις.

ΥΓ1 σε ευχαριστω για την ευχη, little monkey, ειλικρινα.

ΥΓ2 skountoufla το ποτο (και τα ψωνια) τα ανεφερα για να αποδειξω οτι εχουν χρηματα (για να ξοδευουν τοσα καθε μερα μονο σε ποτο), οχι για αλλο λογο.

Little Monkey

Ριξε και μια ματια στο νομο της ανθρωπιστικης κρισης. Αφορα ανθρωπους .

Τα 2 δις που ενεκρινε η ΕΕ για την ανθρωπιστικη κριση δεν σας λενε τιποτα? Με αυτη την κινηση τους εδειξαν τουλαχιστον αναγνωριση του προβληματος .

[/color]

Αυτο...

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113492281

Ακομα και οι Γερμανοι για αλλη μια φορα δειχνουν μεγαλυτερη ευαισθησια απο εμας αυτοσαρκαζοντας την πολιτικη της Γερμανιας για την Ελλαδα.

Εμεις, ο απλος ο κοσμος για αλλη μια φορα εμφανιζομαστε Μερκελικοτεροι της Μερκελ.

Περισσοτεροι υποστηρικτες της πολιτικης της Μερκελ απο τους Γερμανους.

Χωρις να ριχνω ευθυνες στη ΕΕ για την οικονμικη καταντια της Ελλαδας πριν τα μνημονια.

Στο κατω κατω η ΕΕ και η Γερμανια καλα κανουν και εκπροσωπουν το συμφερον της χωρας τους. Βρηκαν προσφορο εδαφος και συνεργασιμους πολιτικους. Εμεις τι κανουμε?

Εχουμε χασει καθε συναισθημα εθνικης περηφανεις και αλληλεγγυης.

Εμας ομως , τον απλο λαο βλεπω οτι μας ενδιαφερουν τα οικονομικα νουμερα (δηθεν ) , προσπερνωντας τα νουμερα που αφορουν ανθρωπινες ζωες.

Κατεβασα τοσα στατιστικα που δειχνουν την αθλια κατασταση των περισσοτερων Ελληνων, ο τζιρος των επιχειρησεων εχει υποστει μειωση στο 70%, απωλησεις, ανεργια, θανατοι απο ελλειψεις προσωπικου σε ΝσοκομειΑ, πενιχρα εισοδηματα, Θανατοι ανασφαλιστων με Γερμανικο video, αυτοκτονιες η Χαρα Μαρια και εσεις τα προσπερνατε αδιαφορα.

Αυτο δειχνει το ποσο πολυ εχει υποτιμηθει η αξια της ανθρωπινης ζωης του Ελληνα. Λυπαμαι για την αδιαφορια που μας διακατεχει. Αυτο με προβληματιζει περισσοτερο απο ολα. Οτι ουτε καν γυρισουμε να τα κοιταξουμε.

Ενας ανθρωπος ανασφαλιστος να πεθαινει λογω μη ιατροφαρμακευτικης περιθαλψης αρκει για να ζητησει Δημοσια Συγνωμη ενας Υπουργος (εαν οχι να παραιτηθει) και να προσπαθησει να βελτιωσει την Υγεια.

Αλλα η ζωη του φτωχου Ελληνα εχει μηδενικη αξια οπως και των μεταναστων.

Δεν εχω χρονο να γραψω περισσοτερο . Θα επανελθω ομως πιο αναλυτικα.

Τι είναι όλα αυτά τα συμπεράσματα; Εγώ απλώς θα πω ότι όποιος εκφράζει επιφυλάξεις για το λεφτά υπάρχουν δεν είναι απαραίτητα Μερκελιστής. Απλώς θα μπορούσε να διαπραγματευτεί κανείς καλύτερα αν είχε άλλη εικόνα για τον καπιταλισμό κτλ! Οι χώρες που τους περισσεύουν λεφτά και στις οποίες εμείς πήγαμε με απλωμένο χέρι, ειναι καπιταλιστικές!

Και τελικά τι είναι η υποτιθέμενη συμμαχία του Νότου στην οποία έχουν μείνει οι Podemos και αν; Πού θα βρουν τα λεφτά; Αν το κατάλαβε κάποιος να το πει... Εγώ δεν το έχω καταλάβει!

Όλοι στην Ερμού ήμασταν χθες;:lol:

Έτσι είναι. Η Ερμού δεν περιμένει να δουλέψει με εμένα και με εσένα όπως είπα πιο πάνω...

Άντε και είναι 5 σύνολο τα κλειστά με τον Φωκά σε όλο το μήκος της Ερμού... Δεν είναι το 50% πάντως.

Η εικονα σε όλο το κέντρο, με τα καμένα και κλειστά μαγαζιά, Σταδίου κλπ, είναι θλιβερή και διώχνει τους ανθρώπους που έχουν λεφτά να ξοδέψουν. Εκεί δεν έχουν ορδοποδήσει. Όλο το πανηγύρι είναι γύρω γύρω στην Ερμού, Πλάκα, Μοναστηράκι και τελευταία γύρω από το Γκάζι. Οπουδήποτε πιο έξω, έστω και δύο στενά έξω από την Ερμού, όπως γράφεις, δίνει μια εικονα παρακμής.

Και βέβαια δεν κάνουν τον ίδιο τζίρο με παλιά ούτε καν στην Ερμού, αφού το είπαμε, οι νοικοκυραίοι πιάσαν τα malls. Ό,τι κάνουν τα 20χρονα, που την περνάνε στις καφετέριες τις καθημερινές...

Διαφημίσεις

Αθηνα Ο Συριζα δεν ειπε ποτε λεφτα υπαρχουν.

Αυτο ειναι παραποιηση .

Αντιθετα ο Συριζα και ο Βαρουφακης ελεγαν οτι επιβαλλεται να γινει κουρεμα του χρεους γιατι η Ελλαδα δεν μπορει να το αποπληρωσει .

Κατι που υποστηριζουν ολοι οι γνωστοι πανεπιστημιακοι οικονομολογοι.

Λεφτα υπαρχουν για φορολογηση απο τους εχοντες που φοροδιαφευγουν η φοροαποφευγουν με διαφορους τροπους αυτο εχει πει . Η λιστα Lagard 3 χρονια ειναι στα συρταρια. Και αλλες λιστες βεβαια.

Απο τους μη εχοντες πινοντας το αιμα και κατασχεοντας ακομα και την πρωτη κατοικια δεν θα βρεθουν τα χρηματα .

Με '' ανατροφοδοτηση'' της κρισης αναπτυξη για τους Ελληνες- Ελλαδα δεν ερχεται. Για ξενους επενδυτες ναι γιατι υποτιμαται η αξια της γης.

.

Εαν θελει το κρατος να βρει χρηματα πρεπει να φορολογησει τα υψηλα εισοδηματα, αυτους που εχουν , να μειωσει φοροαπαλαγες κυριως καποιων κατηγοριων, εφοπλιστων, βουλευτων κτλ.. που εξακολουθουν να υπαρχουν και να φορολογησει το μαυρο χρημα.

Αυτα ειχαν εξαγγειλει .

Παραθετω την αποψη του Αμερικανου Οικονμολογου Τζέφρι Σακς για το Ελληνικο χρεος .

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/01/1953.html

Διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος: Διαγράψτε το χρέος της Ελλάδας όπως της Γερμανίας το 1953

Το επιχείρημα πως η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ σε θέση να αποπληρώσει το δυσθεώρητο χρέος της το οποίο ξεπερνά το 170% του ΑΕΠ της, αλλά και πως πρέπει να βοηθηθεί από τους εταίρους της για το καλό όλης της Ευρώπης, όπως είχε γίνει και με τη Γερμανία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, διατυπώνει σε άρθρο του στον «Guardian» ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος Τζέφρι Σακς.

Ο πρώην καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και νυν διευθυντής του Earth Institute στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια εξαπολύει δριμεία κριτική στο Βερολίνο και τονίζει ήδη από τον τίτλο του κειμένου του: «Αφήστε την Ελλάδα να επωφεληθεί από τη γερμανική ιστορία» για να συνεχίσει στον υπότιτλο: «Οπως η Γερμανία το 1953, έτσι και τώρα το πραγματικό ζητούμενο για την Ελλάδα είναι η ανάγκη μιας ανακούφισης του χρέους, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα πως την αξίζει».

Η συντριπτική αλήθεια για την ελληνική κρίση χρέους είναι ότι πρόκειται για μια τεράστια καταστροφή, υποστηρίζει ο Σακς ο οποίος επισημαίνει ότι αν και η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόλις το 2% της οικονομίας της ευρωζώνης και του πληθυσμού της ΕΕ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πιέζεται, πόσω μάλλον να εκδιωχθεί από την ευρωζώνη. Για τον Σακς «σημαίνει ακριβώς το αντίθετο».Ο λόγος είναι ο εξής απλός: «Η κρίση πρέπει να λυθεί και εν πολλοίς με τους όρους της Ελλάδας».

Το πρόβλημα με τη νομισματική ένωση, υποστηρίζει ο διάσημος οικονομολόγος, είναι ότι αν διαφανεί έστω και ίχνος αμφιβολίας εντός της, αυτό «μπορεί να καταστρέψει την οικονομική ζώνη, αν όχι το κοινό νόμισμα». «Το ευρώ έχει μολυνθεί με αμφιβολία: θα παραμείνει η Ελλάδα (εντός); Αν η Ελλάδα φύγει, η επόμενη θα είναι η Πορτογαλία; Και αν φύγουν και οι δύο, γιατί όχι και η Ισπανία και η Ιταλία και ποιος ξέρει ποιος άλλος ακόμα;» διερωτάται ο καθηγητής του πανεπιστημίου Κολούμπια.

Μάλιστα, ο Σακς προσθέτει ότι οι αμφιβολίες αυτές όχι απλώς υπάρχουν σταθερά τα τελευταία χρόνια στην ευρωζώνη, αλλά «οδηγούν σε φυγή κεφαλαίων που με τη σειρά τους επιδεινώνουν τις ήδη υπάρχουσες αμφιβολίες». Ο Σακς τονίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε «επισφαλή θέση» μέσα στην ευρωζώνη εδώ και κάποια χρόνια, γεγονός που έχει οδηγήσει σε τεράστια φυγή κεφαλαίων και καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες. Αποτέλεσμα είναι η χώρα να αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας και «να σύρεται σε μια σχεδόν μοιραία κρίση». Για τον διάσημο Αμερικανό οικονομολόγο, οι δράσεις του διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δεν είναι παρά «πασαλείμματα» που εξασφαλίζουν μόνο λίγους μήνες ζωής ακόμα για την Ελλάδα, χωρίς να επιλύουν το πρόβλημα ρευστότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ανώμαλος, λέει την πολιτική αλήθεια: το χρέος πρέπει να διαγραφεί

Και σε αυτό το σημείο, ο οικονομολόγος είναι που εξαπολύει τα βέλη του κατά της πολιτικής της Γερμανίας. «Οποιοσδήποτε κάνει την απλή αριθμητική του ελληνικού χρέους -και όπως φαίνεται μερικές φορές, στο Βερολίνο κανένας δεν το κάνει πραγματικά- γνωρίζει ότι (η Ελλάδα) δεν μπορεί να αποπληρώσει τα εξωτερικά της χρέη -τώρα αντιστοιχεί σε περίπου 170% του ΑΕΠ- χωρίς ένα επίπεδο πόνου που είναι πέρα της ανοχής των δημοκρατικών κοινωνιών. Το αριστερό kόμμα ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ανώμαλο, λέει την οικονομική και πολιτική αλήθεια στην κούρσα προς τις εκλογές της Κυριακής, η οποία ωστόσο δεν είναι αρεστή σε πολιτικούς στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες».

Το παράδειγμα του Κέυνς

Ο Τζον Κέυνς μας δίδαξε πριν από 96 χρόνια, μετά την υπογραφή της Συνθήκης Ειρήνης των Βερσαλλιών, θυμάται ο Σακς για τη Συνδιάσκεψη της Ειρήνης. Τότε, ο αιρετικός για την εποχή Κέυνς είχε αναρωτηθεί μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο: «Οι δυσαρεστημένοι λαοί της Ευρώπης θα συνεχίσουν να έχουν την πρόθεση να κάνουν την επόμενη γενιά να κανονίσει έτσι τη ζωή της, ώστε να εργάζεται και η παραγωγή της να διατίθεται για να καλύψει ένα ξένο χρέος, χωρίς αυτό απαραίτητα να πηγάζει επιτακτικά από την αίσθηση της δικαιοσύνης ή το καθήκον»;

Τότε, ο Κέυνς είχε δώσει μόνος του την απάντηση: «Εν συντομία, δεν πιστεύω ότι κανένα από αυτά τα χρέη θα συνεχίσουν να καταβάλλονται. Στην καλύτερη, (θα γίνει) για πολύ λίγα χρόνια. (Διότι) δεν ταιριάζουν με την ανθρώπινη φύση ή δεν συμφωνούν με το πνεύμα της εποχής».

Και όπως γράφει, ο Σακς μπορεί ο Κέυνς τότε να είχε δίκιο, αλλά κανένας δεν του το αναγνώρισε μέχρι την καταστροφή που έφερε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι Γερμανοί να διαβάσουν την ιστορία τους πριν απαιτήσουν χρήματα από τους Έλληνες

Ο Τζέφρι Σακς συνεχίζει την ανάλυσή του τονίζοντας ότι «σήμερα, κάποιοι Γερμανοί επιμένουν ότι το χρέος είναι χρέος και πως η Ελλάδα πρέπει να το αποπληρώσει πλήρως». Για αυτό και ο Αμερικανός καθηγητής οικονομικών τους προτρέπει να ξαναδιαβάσουν καλύτερα τη δική τους πρόσφατη ιστορία, ξεκινώντας από την αποτυχημένη έκκληση του Κέυνς να ελαφρυνθεί το βάρος της Γερμανίας, αλλά κυρίως να θυμηθούν τη βοήθεια που πήραν με το Σχέδιο Μάρσαλ και με τη Συνθήκη του Λονδίνου το 1953, κατά την οποία συμφωνήθηκε η διαγραφή του μισού χρέους της χώρας.

Το σωστό ερώτημα δεν είναι αν η Γερμανία άξιζε την ανακούφιση του χρέους το 1953

«Αξιζε η Γερμανπία εκείνη την ανακούφιση του 1953;» αναρωτιέται ο Σακς για να δώσει μόνος του την απάντηση: «Δεν είναι αυτό το σωστό ερώτημα. Η νέα δημοκρατία της Γερμανίας χρειαζόταν την ανακούφιση και η Γερμανία είχε ανάγκη μια καινούρια αρχή. Έπαιζε έναν τεράστιο ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη την ανοικοδόμηση των δημοκρατικών θεσμών στη Γερμανία».

«Τώρα, ευτυχώς», επισημαίνει ο Αμερικανός οικονομολόγος, «δεν ζούμε σε ένα μεταπολεμικό δράμα. Η Ευρώπη είναι πλούσια, ευημερεί και είναι δημοκρατική. Ωστόσο, γαλλικές και γερμανικές τράπεζες έδωσαν πάρα πολλά δάνεια στην Ελλάδα πριν από μια δεκαετία, κι ακόμα και η Goldman Sachs διευκόλυνε τη λογιστική απατεωνιά για να κρυφτεί η ταχεία συσσώρευση του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα». «Ηδη, το χρέος της Ελλάδας προς τους ιδιώτες πιστωτές έχει υποστεί ένα γενναίο κούρεμα. Η μεγαλύτερη πρόκληση, όμως» και κατά τον Σακς «η πιο εύκολη στο να γίνει είναι το χρέος που ανήκει σε επίσημους οργανισμούς και ινστιτούτα, ποσό τεράστιο για την Ελλάδα, αλλά μικρό για την Ευρώπη, να ανακουφιστεί».

Αξίζει η Ελλάδα την ανακούφιση χρέους;

Και ο Σακς αναρωτιέται εκ νέου: «Αξίζει η Ελλάδα την ανακούφιση χρέους;

Οι Έλληνες πολιτικοί συμπεριφέρθηκαν άσχημα, το ίδιο όμως και οι γερμανικές, γαλλικές και αμερικανικές τράπεζες, όπως και πολλοί Έλληνες μεγιστάνες που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, αποφεύγοντας τους φόρους».

Το σωστό ερώτημα είναι αν η Ελλάδα χρειάζεται ανακούφιση του χρέους της

«Το ποιος αξίζει τι παραμένει ένα δύσκολο ερώτημα» υποστηρίζει ο καθηγητής του πανεπιστημίου Κολούμπια. «Ωστόσο, το σωστό ερώτημα, όπως και στην περίπτωση της Γερμανίας το 1953 είναι αν η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ανακούφιση του χρέους και αν η Γερμανία και οι άλλοι δανειστές της πρέπει να της την προσφέρουν. Σε αυτό το ερώτημα η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Η Ευρωζώνη είτε θα προχωρήσει προς μια εποικοδομητική συμφωνία για ανακούφιση του χρέους είτε για μια πολιτική συντριβή με πιθανές επιπτώσεις απέραντα μεγαλύτερες από την Ελλάδα».

«Η λύση δεν θα πρέπει να είναι τεχνικά δύσκολη» υποστηρίζει ο Σακς ο οποίος προτείνει μια σειρά από μακροχρόνιες λύσεις με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο για το χρέος που θα μείνει, της τάξης του 0,5% για τα επόμενα δύο χρόνια και του 1% για μετά το 2020. Ωστόσο, όπως τονίζει, «η ανακούφιση του χρέους δεν θα επιλύσει τα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά θα ανοίξει την πόρτα στη λύση».

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/01/1953.html#ixzz3WAN9H7Ia

Η Ελλαδα αντιπροσωπευει μονο το 2% της οικονομιας της Ευρωζωνης.

Γιατι η Γερμανια επιμενει σε μια λυση που εχει αποδειχθει λαθος και με ρισκο μαλιστα?

Ειναι πολλα τα ερωτηματα.

Το θεμα δεν ειναι τοσο Οικονομικο οσο Πολιτικο.

Διάβασα τη δήλωση των 300 και βγάζει νόημα. Φαίνεται ότι η διαφορά είναι και στο κατά πόσον δεν θα δημιουργηθούν νέα ελλείματα. Κούρεμα μας έχουν ήδη ξανακάνει. Θα μας κουρεύουν στον αιώνα τον απαντα γιατί είμαστε ωραίοι; Νομίζω κάτι λείπει από το κείμενο.

Τώρα αυτό δεν προβλήθηκε πολύ, εγώ κατι ειδα με Ναζί, με Κατοχικά Δάνεια, με βόλτες γύρω γύρω στην Ευρώπη, με κάτσε να σκεφτούμε μέτρα γιατί δεν προλάβαμε όσο ήμασταν αντιπολίτευση, με τους Υπουργούς οικονομικών όλων των άλλων χωρών να είναι κάπως έτσι :roll: γιατί δεν είχαν καταλάβει ποιο ήταν το ζητούμενο.

Μόνο η Guardian από τα διεθνή μεγάλα ΜΜΕ μοιάζει μάλλον να είναι με το μέρος μας. Ζήτημα είναι και αυτό, αν δει κανείς τα σχόλια και τι απαντάνε στους Έλληνες σχολιαστές και στα επιχειρήματά τους, μοιάζει να μην κερδίζουμε έδαφος ούτε και εκεί.

Ο Νίκος Δήμου έγραψε άρθρο στα αγγλικά όπου υποστηρίζει ότι υποστήκαμε θηριωδίες όσο καμιά χώρα από τους Ναζί. Το να το λέει ένας από τους διανοούμενούς μας αυτό, μας βάζει στην κατηγορία των Ουφο... Ειδικά όταν μιλάμε σε Άγγλους που υπέστησαν όχι λίγα οι ίδιοι και που παίζουν κανα-δυο ντοκιμαντέρ την εβδομάδα για τον Β Παγκόσμιο. Αλλά εδώ στο μάθημα της ιστορίας παίζαμε τρίλιζα, γιατί έτσι είναι το δικό μας σύστημα...

Αυτή την εποχή το θέμα της Ελλάδας γενικότερα δεν είναι στα πρωτοσέλιδα, έχει υποβαθμιστεί, σου λέει βαρέθηκαν να γράφουν; Ποιος ξέρει;

Αθηνα Ο Συριζα δεν ειπε ποτε λεφτα υπαρχουν.

Αυτο ειναι παραποιηση .

Το άκουσα με τα αυτιά μου καλέ, προεκλογικά. Θα φορολογούσαν τους πάρα πολύ πλούσιους, γιατί όλοι οι υπόλοιποι, οι μεσαίοι, είχαν υπερφορολογηθεί. Τώρα πώς θα γίνει 1.000 πες οικογένεις υπερπλούσιων να λύσουν το πρόβλημα ολωνών, δεν το ξέρω... Μπορεί και να τους βγει.

Επιστολή 300 διανοούμενων από όλο τον κόσμο υπέρ της Ελλάδας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2015 09:44 |

62

Υπέρ της Ελλάδας και της Ευρώπης, 300 διανοούμενοι από όλες τις χώρες του κόσμου, συνυπογράφουν επιστολή που δημοσιεύει ο ιστότοπος Mediapart, του οποίου ιδρυτής είναι ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας Le Monde Εντι Πλενέλ.

Με την επιστολή καλούνται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ «να σεβασθούν την απόφαση του ελληνικού λαού και να ξεκινήσουν με καλή πίστη τις διαπραγματεύσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για την επίλυση του θέματος του χρέους».

Με υπέρτιτλο στον πρόλογο της ιστοσελίδας: «Και ζήτω η Ελλάδα...Είμαστε όλοι μαζί με την Ελλάδα και την Ευρώπη» υπογραμμίζεται ότι οι υπογράφοντες είναι οικονομολόγοι και πανεπιστημιακοί από όλον τον κόσμο, ονόματα διάσημα όπως οι: Τζέιμις Γκαλμπρέιθ, Στέφανι Γκρίφιθ Τζόουνς, Ζακ Σαπίρ, Ντομινίκ Μεντά κ.α.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι:

«Δικαίως η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι αναγκαίος ένας εκ βάθρων επαναπροσανατολισμός, διότι οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν έως τα τώρα αποδείχθηκαν ένα απόλυτο φιάσκο.

Δεν προσέφεραν ούτε την οικονομική ανάκαμψη, ούτε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ούτε την απασχόληση, αλλά ούτε καν τις εξωτερικές επενδύσεις. Αντίθετα αποδείχθηκαν επιζήμιες για την ελληνική κοινωνία και αποδυνάμωσαν τους θεσμούς.

Η προσέγγιση που ακολουθήθηκε αποδείχθηκε ξεκάθαρα καταστροφική και δεν επέτρεψε καμία πρόοδο, για την οποία προοριζόταν.

Ζητούμε από τους ευρωπαϊκούς εταίρους να λάβουν υπ' όψιν τους αυτήν την πραγματικότητα, στην οποία άλλωστε οφείλεται και η εκλογή της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από άμεσα ανθρωπιστικά μέτρα, έναν μεγαλύτερο κατώτατο μισθό, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, επενδύσεων και μέτρων για τη διόρθωση και καλυτέρευση των βασικών υπηρεσιών όπως αυτών της υγείας και της παιδείας».

Κατά της διαφθοράς

Οι υπογράφοντες αναφέρονται στη συνέχεια στην πάταξη της διαφθοράς και σε ένα πιο αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα που να βασίζεται λιγότερο στον ΦΠΑ. Για να εφαρμοσθούν οι πολιτικές αυτές και να τους δοθεί ο χρόνος να αποδείξουν την αποτελεσματικότητά τους, απαιτούνται κάποια δημοσιονομικά περιθώρια.

Εν τω μεταξύ, (έως ότου επιτευχθούν τα περιθώρια αυτά), η χώρα έχει ανάγκη να χρηματοδοτηθεί από την ΕΚΤ για να σταθεροποιήσει το τραπεζικό της σύστημα. «Ζητούμε από τις ευρωπαϊκές αρχές και από τις κυβερνήσεις, να δοθούν στην Ελλάδα αυτά τα δημοσιονομικά περιθώρια και να διασφαλισθεί αυτή η χρηματοδότηση» υπογραμμίζουν.

Διαγραφή χρέους

Στη συνέχεια, υποστηρίζουν ότι δικαίως η ελληνική κυβέρνηση ζητά μια διαγραφή χρέους απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους, διότι δεν είναι βιώσιμο και όπως και να έλθουν τα πράγματα δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθεί. Επομένως δεν υπάρχει οικονομική απώλεια για τις άλλες χώρες και τους φορολογούμενούς τους.

Αντίθετα μια νέα εκκίνηση για την Ελλάδα θα τονώσει τη δραστηριότητα, θα αυξήσει τα εισοδήματα, θα δημιουργήσει απασχόληση και θα επωφεληθούν συγχρόνως και οι γειτονικές χώρες. « Καλούμε επειγόντως τους πιστωτές της Ελλάδας να αδράξουν την ευκαιρία αυτή και να παρουσιάσουν με σαφήνεια και τιμιότητα αυτά τα δεδομένα στους λαούς τους» επισημαίνουν.

Το μέλλον της Ευρώπης

Αυτό που διακυβεύεται, εξηγούν, δεν είναι μόνο η τύχη της Ελλάδας, αλλά επίσης το μέλλον της Ευρώπης στο σύνολό της. Μια πολιτική των απειλών, των τελεσιγράφων, της ισχυρογνωμοσύνης και των εκβιασμών, θα ερμηνευόταν στα μάτια όλων ως μια αποτυχία, ηθική, πολιτική και οικονομική του ευρωπαϊκού οράματος.

Και καταλήγουν:

«Ζητούμε επειγόντως από τους Ευρωπαίους ηγέτες να απορρίψουν και να καταδικάσουν όλες τις απόπειρες εκφοβισμού και εξαναναγκασμού της κυβέρνησης και του λαού της Ελλάδας. Απεναντίας, η επιτυχία της Ελλάδας μπορεί να υποδείξει το δρόμο για την ευημερία και τη σταθερότητα στην Ευρώπη.

Θα επέτρεπε μια αναπτέρωση της δημοκρατίας και θα άνοιγε το εκλογικό παιγνίδι σε άλλες εποικοδομητικές αλλαγές.

Είμαστε μαζί με την Ελλάδα και την Ευρώπη για τη δημοκρατία και την αλλαγή. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να αναγνωρίσουν την αποφασιστική δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού μέσα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, πρέπει να προχωρήσουν σε μια ρεαλιστική αξιολόγηση της κατάστασης και να δεσμευθούν χωρίς καθυστέρηση στην πορεία για μια λογική διαπραγμάτευση».

Μερικά από τα πρώτα ονόματα των 300 που υπέγραψαν την επιστολή:

Elmar Altvater (FU, Allemagne)

Philippe Askenazy (CNRS, France),

Clair Brown (University of California, Berkley, Etats-Unis)

Dorothee Bohle (Central European University, Hongrie)

Giovanni Dosi, (Pisa Institute of Economics, Italie)

Cιdric Durand (Universitι Paris 13, France)

Gerald Epstein (UMASS, Etats-Unis)

Trevor Evans (Berlin School of Economics and Law, Allemagne)

James Galbraith (University of Texas at Austin, Etats-Unis)

Gaλl Giraud (CNRS, France)

Stephany Griffith-Jones (Columbia University, Etats-Unis)

Laura Horn (Roskilde University, Danemark)

Robert Jessop (University of Lancaster, Royaume-Uni)

Steve Keen (Kingston University, Royaume-Uni)

Marc Lavoie (Ottawa University, Canada)

Tony Lawson (Cambridge, Royaume-Uni)

Dimitris Milonakis (University of Crete, Grθce)

Andreas Nφlke (Goethe University Frankfurt/Main, Allemagne)

Dominique Meda (Paris Dauphine, France),

El Mouhoub Mouhoud (Paris Dauphine, France)

Andrι Orlιan (EHESS, France),

Henk Overbeek (VU University Amsterdam, Pays-Bas)

Mario Pianta (University of Urbino, Italie)

Alfonso Palacio Vera (Computense University of Madrid, Espagne)

Anwar Shaikh (New School for Social Research, Etats-Unis)

Jacques Sapir (EHESS, France)

Robert Wade (LSE, Royaume-Uni)

Ανεβασα και την επιστολη ακριβως οπως τη βρηκα.

Τα καναλια της τηλεορασης την ανεφεραν , δεν την σχολιασαν καθολου . Την προσπερασαν ετσι απλα δινοντας εμφαση βεβαια σε αλλα θεματα λιγοτερο ουσιωδη οπως συνηθως.

Ο Συριζα δεν ζητουσε τιποτα διαφορετικο και ειδικα ο Βαρουφακης.

Χρονο ... και την χρηματοδοτηση απο την ΕΚΤ το διαστημα της συμφωνιας Γεφυρας. Μεχρι να ανακαμψει λιγο η οικονομια. Χωρις τη θηλια στο λαιμο.

Οσο για τα λεφτα υπαρχουν το εγραψα πιο πανω πως ακριβως το ειχαν εξαγγειλει , επειδη τους παρακολουθουσα πολυ και πριν και μετα τις εκλογες. Οχι οπως το παρερμηνευαν τα αλλα κομματα και ακποιες σατυρικες εκπομπες.

Και επισης δεν ειπε οτι θα φορολογησει μονο τους πλουσιους αλλα μιλησε για ενα πιο δικαιο φορολογικο συστημα- κοντα σε αυτο των προηγουμενων χρονων, με αφορολογητο 12000 οπως υπαρχει σχεδον σε ολοκληρη την Ευρωπη και υπηρχε ολα τα χρονια στην Ελλαδα και επιτελους να φορολογηθουν περισσοτερο και οι Μεγιστανες, οι εφοπλιστες που εξακολουθουν να εχουν αρκετες φοροαπαλλαγες , το μαυρο χρημα , και αυτο με εναν δικαιο φορολογικο νομο που δεν αφηνει παραθυρακια για φοροαποφυγη των πλουσιων .

H διαφορα μεταξυ 26% και 33% εννοειται δεν ειναι καποια κλιμακα και ειναι το πιο αδικο ,το πιο αναποτελεσματικο μετρο που εχει εφαρμοστει εως σημερα εξουδετερωνοντας τις μικρομεσαιιες επιχειρησεις.

Και δεν ειναι μονο 1000 οι οικογενειες υπερπλουσιων.

Γιατι εαν το 54% του Ελληνικου πλουτου το κατεχει το 1% οπως δειχνουν οι ερευνες , αυτο σημαινει οτι 110.000 Ελληνες κατεχουν τον 54% του πλουτου.

Και φυσικα φορολογωντας , με εναν σχετικα αυξημενο ποσοστο σε μια ενιαια κλιμακα, αυτους που κατεχουν το 54% θα εχεις αποτελσμα απο το να φορολογεις τα κατωτερα εισοδηματα . Απο τους μη εχοντες τι θα παρεις?

Βεβαια η ακινητη περιουσια των μη εχοντων ειναι πιο προσιτη, προσβασιμη , ευκολη απο των πλουσιων.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2015 09:44 |

Ανεβασα και την επιστολη ακριβως οπως τη βρηκα.

Τα καναλια της τηλεορασης την ανεφεραν απλα, δεν εμειναν καθολου σε αυτην. Την προσπερασαν ετσι απλα δινοντας εμφαση βεβαια σε αλλα θεματα λιγοτερο ουσιωδη οπως συνηθως.

Ο Συριζα δεν ζητουσε τιποτα διαφορετικο και ειδικα ο Βαρουφακης.

Χρονο ... και την χρηματοδοτηση απο την ΕΚΤ το διαστημα της συμφωνιας Γεφυρας.

Τα κανάλια της Ελληνικής τηλεόρασης δεν έχουν και τόση μεγάλη σημασία στο ευρωπαϊκό σκηνικό όσο νομίζουν. Το θέμα είναι πόσο προβλήθηκε αυτό εκεί που μετράει και πόσο μετράει τελικά αυτό των 300. Και εκεί έξω δεν φαίνεται τελικά να έχει ακουστεί και τόσο. Έτσι και αλλιώς, γύρω από το όλο θέμα, φάνηκε ότι ειδικά για το Βαρουφάκη, είχαν να του προσάψουν ότι είναι της θεωρίας και αν και μιλήσει μια μερίδα από το καθηγητηλίκι, δεν πα να είναι και 300, μπορεί να έχει κάποια σημασία... Ποιος ξέρει όμως πόση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μεγάλα μέσα του εξωτερικού δεν πήραν και πολύ μυρωδιά για παρατυπίες όσον αφορά τα εισοδήματα στο σπίτι του Υπουργού Οικονομικών! Ωραίο θεματάκι θα ήταν και αυτό. Νομίζω όμως ότι σε αυτή τη φάση μας έχουν βαρεθεί και δεν πουλάμε.

Τελικά δεν ξέρω κιόλας αν κάποιος πρέπει να διαλέξει από πού θα ενημερώνεται... Η εικόνα στα κανάλια ειδικά, δεν με πολυαφορά, με δυσκολεύει τρομερά να παρακολουθώ δήθεν ανεξάρτητους δημοσιογράφους να ανακρίνουν και καλά τους νυν και μελλοντικούς σωτήρες της κάθε συγκυρίας. Αυτούς τους ίδιους δημοσιογράφους που έχουν με δήθεν μισθούς και σταζ τους συνεργάτες τους και δήθεν κόπτονται για τον υπόλοιπο λαό!

Να ρωτήσω μια μακακία, εάν φορολογήσουμε τους πλούσιους όπως φορολογήσαμε την μεσαία τάξη, άδικα και απαράδεκτα, τι ακριβώς θα επιτύχουμε;;; ο πλούσιος για να είναι πλούσιος και να πληρώνει τους από κάτω πρέπει το κράτος να τον ευννοεί να επιχειρεί διαφορετικά....όλοι θα πεινάσουμε πλούσιοι, μεσαίοι και φτωχοί.

Υ.Γ. Γνωστή μου οικογένεια, ονοματα ας μην λέμε, δεν πεινάει αλλά τέλος πάντων κάτι η εφορία κάτι το ένα κάτι το άλλο, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν να κάνουν για να περικόψουν ήταν να διώξουν την οικιακή βοηθό......

Τελικά μήπως το θέμα είναι να καταφέρουν κάποιο ΟΛΟΙ να είναι φτωχοί και εξαρτώμενοι, συγνώμη αλλά αισθάνομαι ότι βλέπω το Big picture, η γιαγιά στην γειτονιά βγαίνει και φωνάζει για τον δικαστικό και τον στρατιωτικό που παίρνουν ακόμα καλές συντάξεις (άλλο τώρα εάν είναι 50% μειωμένες ενώ δίνανε εισφορές), και ο στρατιωτικός φωνάζει να τα πάρουν από τους πλούσιος, κοινωνικος αυτοματισμός λέγεται ή νομίζω!!!

Επιτέλους να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο

Να κανω και εγω καποια σκορπια σχολια... Ξεκινοντας απο το οτι δεν ειμαι οικονομολογος. Καποτε ημουν μηχανικος και αν και ανεργη πληρωνα (η μαμα μου δηλαδη) το ΤΣΜΕΔΕ. Και συνεχισα να το πληρωνω οταν επιασα δουλεια στο Βελγιο αν και σαν μισθωτος υποχρεουμε να πληρωνω εδω ασφαλεια. Λοιπον στην τελευταια μου δουλεια στην Ελλαδα επερνα 1600? το μηνα (χ14 το 2005) καθαρα. Οταν αρχισα να δουλευω στο Βελγιο ξεκινησα με 1200? καθαρα (χ13 το 2010 αλλα με τη διαφορα οτι ο επιπλον μισθος εδω εχει πολυ περισσοτερες κρατησεις απο οτι τοτε στην Ελλαδα οπου το δωρο των Χριστουγεννων. Η εμπειρια μου ειναι οτι στον ιδιωτικο τομεα το ποσο θα παρεις εξαρταται απο την αναγκη του εργπδοτη να σε προσλαβει και την δικη σου να βρεις δουλεια. Στην τελευταια μου δουλεια στην Ελλαδα επερνα σε μηνιαια βαση πολυ περισσοτερα απο συναδελφους που εκαναν πιο σημαντικα πραγματα. Η διαφορα ηταν στο οτι εγω πηγα σαν "πυροσβεστης" αλλα οι αλλοι επαιρναν την διαφορα σε μπονους στο τελος του χρονου (αν εμεναν).

Βασικα θελω να πω οτι και στο Βελγιο και στην Ελλαδα στον ιδιωτικο τομεα εχει σημασια και η συμφωνια που θα κανεις και το οτι καποιος επιστημονας εδω παιρνει 5000? το μηνα δεν σημαινει οτι περνουν ολοι.

Συγκριτικα τωρα για την αξια των χρηματων το 2006 επερνα 330? για τα 62τμ που νοικαζα και το 2010 το νοικι που διναμε εδω για τα 100τμ ηταν 1100?. (Γενικα με τον μισθο μου μονο δεν μπορουμε να μεινουμε στο Βελγιο γιατι τα παγια εξοδα τον ξεπερνανε αν και σε απολυτο νουμερο ειναι πολυ καλος για τα ελληνικα δεδομενα).

Για τις προωρες συνταξεις ετσι ηταν ο νομος... Ειναι δικαιος? Εχω συγγενη που βγηκε στην συνταξη 35 χρονοων! απο το δημοσιο μετα απο 15ετια και μαλιστα δουλεψε και 2 χρονια παραπανω! Η μαμα μου πειρε συνταξη μετα απο 40χρονια δουλειας... Και στις δυο εγιναν περικοπες....

Α! και για τα καναλια και τις ειδησεις,,,

Λοιπον φοροδιαφυγη υπαρχει ΠΑΝΤΟΥ. Οποιος μπορει να βρει παραθυρακι και να μην πληρωσει το βρισκει. Ομως εδω και να τους πιασουν δεν το βγαζουν στις ειδησεις. Η ιδεα που υπαρχει εδω στον κοσμο ειναι οτι κανενας ελληνας δεν πληρωνει φορους! γιατι αυτο προοθουν τα μεσα μαζικης ενημερωσης,

Επισης αλλα σημεια απο τις συζητησεις προβαλει η ελληνικη εφημεριδα που διαβαζω και αλλα η Βελγικη για το ιδιο θεμα.

Και κατι ακομη - οι γερμανοι εχουν βαλει στο ματι τις συνταξεις για μια ακομη φορα. Υπηρχε αρθρο σε εφημεριδα στο οποιο αναφερονατν οτι η μεση ελληνικη συνταξη ειιναι μεγαλυτερη απο την μεση γερμανικη. (το ιδιο πιστευει και η βελγιδα υπαλληλος που εδωσε αδεια παραμονης στην μητερα μου).

Πιστευετε οτι ο μεσος ευρωπαιως ειναι με το μερος των Ελληνων????

και κατι ακομη. Ξερετε τι κανει η βελγικη εφορια για να πιασει τους ελευθερους επαγγελματιες που φοροδιαφευγουν? Βαζει προστιμο στην εταιρεια (πελατη) η οποια δηλωσε την πληρωμη σαν εξοδο για την ιδια αλλα δεν συμπληρωσε σωστα τους "πελατες - προμηθευτες" με 300% επι του αντιστοιχου ποσου.

(Επισεις σαν οικογενια εχουμε γινει πολυ συνεπης στην ανακυλωση αφου πληρωσαμε προστιμο 150?)

Little monkey ναι γνωριζω καλα την Αγγλια. Εκτος του οτι εζησα εκει και εκανα ενα σωρο φιλους που εχω μεχρι και σημερα και χαρη στην τεχνολογια μιλαμε συχνα, εχω και συγγενεις εδω και 6 χρονια.

Καλά, όταν μείνουν 16 χρόνια, κάνουν παιδιά και τα μεγαλώσουν, έλα να τα ξαναπούμε. Στο μεταξύ ρώτα το φίλο σου αν ξέρει τι σύνταξη θα πάρει. Και πες μας τι θα σου πει.

Παρεμπιπτόντως η ζωή στην Αγγλία είναι φοβερή όταν μπορείς να χτυπήσεις μια πραγματικά καλή δουλειά, είσαι εργένης και κάτω από 45. Άμα έχεις καλό skill set και δεν έχεις άλλα ενδιαφέροντα που να σε αποσπούν από τη δουλειά σου (βλ. οικογένεια) μπορείς όντως να βγάλεις τρελό χρήμα. Και χωρίς περιττά έξοδα (βλ. οικογένεια) μπορείς όντως να αποταμιεύεις 1-2 χιλιάρικα το μήνα χαλαρά. Τα χρειάζεσαι για να καταφέρεις να πάρεις σπίτι. Χωρίς σπίτι, μόλις συνταξιοδοτηθείς θα πέσεις αυτόματα στα όρια της φτώχειας.

Θέλω να πω ότι δεν αμφισβητώ καθόλου την ιστορία του φίλου σου. Αυτό που λέω είναι ότι δεν είναι αντιπροσωπευτική.

Το βασικο ειναι να μη φυγεις χωρις πλανο και χωρις να εχεις βρει εργασια. Αν πας για λατζερης, τι να περιμενεις.

Αν θέλεις τη δική μου συμβουλή, το βασικό είναι να έχεις πλάνο για την πρώτη φορά που θα σε απολύσουν. Τότε είναι τα δύσκολα, όχι στην αρχή, γιατί τα δύσκολα της αρχής τα περιμένεις και έχεις προετοιμαστεί τουλάχιστον ψυχολογικά.

Μαγκιά του, θα σου πω εγω... γιατί, άσχετα με το αν οι Αγγλοι περνανε καλά ή όχι ή αν το σύστημα αυτό ειναι καλό ή όχι, δεν παύει να ειναι γεγονός ότι είχαν ανέκαθεν μια σφιχτη οικονομική αντιμετώπιση των μισθωτών.

Αυτές οι διαφορές που εδω και δεκαετίες ειχαμε με αλλες χωρες, γιατί δεν μας ειχαν προβληματισει ποτέ μεχρι σήμερα?

Γιατί δεν ξέραμε ότι υπήρχαν οι διαφορές. Νομίζαμε ότι όλοι ζούσαν σαν εμάς, απλά έπαιρναν περισσότερα χρήματα...

Περίπου αυτό που νομίζουμε και τώρα δηλαδή.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...