Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πνευμονια-αντιβιωση και ξανα πυρετος

Recommended Posts

κανει και την εξησ βλακειαα. αν και ειναι 3,5 χρονων αρνειται να φυσηξει την μυτη του. εγω κυκλοφορω με το οτρισαλιν...

Μικρός δεν είναι για να φυσάει τη μύτη του; Και ο δικός μου τόσο είναι και δεν τη φυσάει. Χρησιμοποιώ ρινικό αποφρακτήρα για να του ρουφάω τις μύξες όταν έχει καταρροή.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 100
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• DFR

DFR 15 δημοσιεύσεις

• xena

xena 13 δημοσιεύσεις

• robenula

robenula 9 δημοσιεύσεις

• BabyCute

BabyCute 9 δημοσιεύσεις

βρε κοριτσι το 38 πυρετο τον παρακολουθεις.νομιζω οπου να ναι κλεινει περιπου 2 βδομαδες απο τοτε που αρχισαν τα συμπτωματα.εξετασεις αιματος εκανες τον εχουν περασει κοσκινο απο εξετασεις οι γιατροι.δεν ειναι κατι σοβαρο.τρωει κανονικα?εχει ορεξη?θες να ρωτησεις την παιδιατρο να του δωσεις βιταμινες να ενισχυσεις το ανοσοποιητικο που ειναι πεσμενο?αεριζεις καλα το σπιτι γιατι και εσυ αρρωστη και αυτος πρεπει να παιρνετε και μια ανασα.μην τον εχεις κλεισμενο μεσα πχ με ζεστη και καλοριφερ γιατι φοβασαι μην σου γινει χειροτερα ας πουμε......

Bρε DFR μονη σου το ειπες οτι εισαι κι εσυ κρυωμενη...ειναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ πως τον κολλησες...εδω 1000 φορες μας συμβαινει...εμεις εχουμε μονο μπουκωμα και αυτα φουλ πυρετο...στη θεση σου παντως θα ημουν απολυτα ανακουφισμενη που θα ημουν κρυωμενη διοτι αυτο αποτελει τρανη αποδειξη οτι το παιδακι ξανακολλησε;)

Σιγουρα επεσαν ΟΛΑ μαζι αλλα συνηθως ετσι συμβαινει...προσπαθησε οσο μπορεις να τα δεις αντικειμενικα τα πραγματα... ο μικρουλης σου θελει το χρονο του για να συνελθει...εδω μεγαλοι ειμαστε και η πνευμονια μας αφηνει "χωμα" ακομη και ενα μηνα μετα...

Τωρα οσον αφορα στο σχολιο για τις αντιβιωσεις...υπαρχουν και πολλοι μη μορφωμενοι τριγυρω μας...ελπιζω μονο να παρακολουθουνται τα παιδια τους απο γιατρους ....

Bρε DFR μονη σου το ειπες οτι εισαι κι εσυ κρυωμενη...ειναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ πως τον κολλησες...εδω 1000 φορες μας συμβαινει...εμεις εχουμε μονο μπουκωμα και αυτα φουλ πυρετο...στη θεση σου παντως θα ημουν απολυτα ανακουφισμενη που θα ημουν κρυωμενη διοτι αυτο αποτελει τρανη αποδειξη οτι το παιδακι ξανακολλησε;)

Σιγουρα επεσαν ΟΛΑ μαζι αλλα συνηθως ετσι συμβαινει...προσπαθησε οσο μπορεις να τα δεις αντικειμενικα τα πραγματα... ο μικρουλης σου θελει το χρονο του για να συνελθει...εδω μεγαλοι ειμαστε και η πνευμονια μας αφηνει "χωμα" ακομη και ενα μηνα μετα...

Τωρα οσον αφορα στο σχολιο για τις αντιβιωσεις...υπαρχουν και πολλοι μη μορφωμενοι τριγυρω μας...ελπιζω μονο να παρακολουθουνται τα παιδια τους απο γιατρους ....

σε ευχαριστω τόσο πολύ!!!

πηραμε τηλ και την παιδιατρο απο το μητερα και αυτη λεει αφου τον ειδε και η γιατρος του ο πυρετος θερωρει απιθανο να ειναι υποτροπη της πνευμονιας.ιωση ειναι κατα την γνωμη της. η διακια μασ ειπε αν κανει και αυριο να παμε να κανουμε εξετασεισ αιματοσ. θα δουμε. .. καληνυχτα κοριτσια μου ελπιζω να εχουμε ενα ηρεμο και καλο βραδυ.ολοι μασ

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Πως είναι το παιδί;

Μην κάνεις άσχημες σκέψεις. Απλώς μείνε σε επαφή με τους γιατρούς και κάνε ό,τι σου λένε. Έχει ταλαιπωρηθεί πολύ το παιδάκι και σίγουρα είναι πιο ευάλωτο αυτή τη στιγμή σε ιώσεις.

Είστε στο νοσοκομείο;

Οι νέες εξετάσεις πως βγήκανε;

Εμένα πάντως ο χαμηλός αιματοκρίτης σε συνδιασμό με τους επαναλαμβανόμενους πυρετούς θα με τρόμαζε, θα πήγαινα το παιδί στο παίδων.

πηραμε τις εξετασεισ. λοιποιν οταν εκανε την εισαγωγη με πνευμονια ειχε

τκε 100 ( οριο 0-20)

λευκα 33,36χ10 ( οριο 5-15 χ10)

αιμακτοκριτη 32,9 ( 36-44)

mcv 75,2 (78-110)

mch 25,1 (26-32)

αιμοπεταλια 519χ10 (150-350)

οταν πηρε εξιτηριο ειχε

τκε 114 ( οριο 0-20)

λευκα 12,56χ10 ( οριο 5-15 χ10)

αιμακτοκριτη 31,7 ( 36-44)

mcv 76,3 (78-110)

mch 25,5 (26-32)

αιμοπεταλια 761χ10 (150-350)

και σήμερα

τκε 67 ( οριο 0-20)

λευκα 15,99χ10 ( οριο 5-15 χ10)

αιμακτοκριτη 32,1 ( 36-44)

mcv 77 (78-110)

mch 25,7 (26-32)

αιμοπεταλια 404χ10 (150-350)

φτιαξανε αιμοπεταλια ,mcv η τκε πεφτει και ο αιματοκριτης αρχισε να ανεβαινει. αλλα αυξηθηκε η crp και λιγο τα λευκα.

και εχω μιλησει με 3 γιατρους και οι τρεις λενε 2 μερα ιωσης ειναι ουσιαστικα μετα την τριτη αν συνεχισει το βλεπουμε. η μια δε ηταν η γιατρος που τον εβλεπε και στο μητερα και μας ειπε οτι δεν την προβληματιζει κατι ( αυτη τελικα ειναι και γνωστη του αντρα μου )

η crp πιστευεται οτι δικαιολογειται απο ιωση.εντωμεταξυ και εγω ειμαι χαλια δεν μπορω ουτε ανασα να παρω απο το μπουκωμα και οι γειτονεσ...

τι να πω μακαρι να καταλαβαινα. μολις τελειωσει ολο αυτο ( θα περασει ετσι δεν ειναι????) θα παω να κανω μαθηματα παιδιατρικησ....

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Αγαπητγ φιλη , θα θελα παρα πολυ να μ πεις τελικα τι εγινε , γιατι μου συμβαινει ακριβως το ιδιο περιστατικο ! Η κορουλα μ μετα απο 10 μερες πυρετους , 6 μερες στο νοδοκομειο και χιλιες εξετασεις , ενω ειχαν σταματησει οι ποιρετοι την δευτερη μερα που βγηκαμε απι το νοσοκομειο μ κανει πυρετους ! Κοντευω να τρελαθω! Δεν αντεχω την αγωνια !

• 4 εβδομάδες μετά...
Αγαπητγ φιλη , θα θελα παρα πολυ να μ πεις τελικα τι εγινε , γιατι μου συμβαινει ακριβως το ιδιο περιστατικο ! Η κορουλα μ μετα απο 10 μερες πυρετους , 6 μερες στο νοδοκομειο και χιλιες εξετασεις , ενω ειχαν σταματησει οι ποιρετοι την δευτερη μερα που βγηκαμε απι το νοσοκομειο μ κανει πυρετους ! Κοντευω να τρελαθω! Δεν αντεχω την αγωνια !

Καλημερα,θα ηθελα κι εγω να δω τι εγινε τελικα και με σενα.Αντιμετωπιζω κι εγω το ιδιο προβλημα και θα ηθελα να μιλησουμε.Ευχαριστω πολυ

Πριν 4 μέρες βγήκαμε κι εμεις - κατά την είσοδο μας είχαμε τα ίδια, CRP εμείς 24,6, ΤΚΕ 120 και λευκά 30.000.

Μετά από 5 ημέρες ενδοφλέβιας βγήκαμε με CRP 2,6, ΤΚΕ 110 και λευκά 7000

Η ΤΚΕ είναι ακόμη υψηλή αλλά κάποιες φορές μας είπαν αργεί να πέσει. Η CRP είναι το σημαντικότερο να κατέβει γιατί είναι δείκτης ΛΟΙΜΩΞΗΣ.

Αυτό που μου είπαν είναι ότι θα γίνει επανεξέταση (αίμα & ακρόαση) σε 10 ημέρες και μας έδωσαν αντιβίωση για 5 (ζιναντολ).

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΕΙ συμπτώματα να πάμε ΑΜΕΣΩΣ (Πυρετό άνω του 39, πόνο στην μέση, πόνο στην κοιλιά κλπ).

Ειδικά στην άτυπη πνευμονία κατά την ίαση δημιουργείται λίγο "υγρό" το οποίο θα απορροφηθεί. Εάν όμως εισχωρήσει άλλο μικρόβιο ή το υγρό δυσκολεύεται να απορροφηθεί θα πρέπει να γίνει επανεκτίμηση.

Εύχομαι περαστικά σε όλα τα παιδιάκια - κι εμάς μαζί!

Και μόλις υποτροπιάσαμε κι εμείς.

Βηχαλάκι σαν αλλεργικό, πονος στην κοιλιά, πυρετός ελαφρύς ακόμη, ως το 38,1 που πέφτει με ντεπόν, μυτούλα στεγνή, αν βάλεις το χέρι στην δεξιά πλευρά που ήταν το υγρό νομίζεις πως είναι κατσαρόλα που βράζει... :( Είμαστε σε επιφυλακή και περιμένουμε τις εξετάσεις αίματος με αγωνία........

Ελπίζω να μπορούμε να κάνουμε αγωγή στο σπίτι αυτή τη φορά.

Διαφημίσεις

Τα ίδια. Βηχαλάκι ξερό που και που. Πυρετός διαρκώς έως 38,5 - εκεί δίνω αντιπυρετικό και πέφτει. Πονάει η κοιλιά της αρκετά. Εχει καλή εικόνα κατά τα άλλα. Ακροαστικά δεν της βρίσκουν. Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα δηλαδή που με οδήγησαν στο παίδων. Με εξαίρεση πως ο πυρετός ήταν υψηλός.

Οι εξετάσεις βγήκαν σχετικά βελτιωμένες απ' την έξοδο αλλά όχι καλές- δικαιολογούν λέει η παιδίατρος ίωση εν μέρει. Εγώ για ίωση δεν το βλέπω. Καταροή μηδέν και με τρομάζει ο πόνος στην κοιλιά. Εξάλλου έχω και την μικρή που δεν έχει κολλήσει κι όλη μέρα τα παιδιά είναι μαζί.

Είμαστε λέει σε επιφυλακή. Σκέφτομαι αν πάει έτσι να πάμε νοσοκομείο αύριο ή μεθαύριο για ακτινογραφία. Θα την είχα κάνει ήδη αλλά δεν μπορώ να επιμείνω, δεν κάνει στα παιδιά καλό...

Εσείς; πήγατε στον γιατρό; σας σκεφτόμουν μιας και από μικρή είχα κάτι τέτοια θεματάκια.

edit

δεν λέει και καμία μαμά τι στο καλό τους συνέβη τελικά.. Μήπως είναι στα νοσοκομεία και γιαυτό;;;; φτου φτου φτου τα παιδάκια....

Τα ίδια. Βηχαλάκι ξερό που και που. Πυρετός διαρκώς έως 38,5 - εκεί δίνω αντιπυρετικό και πέφτει. Πονάει η κοιλιά της αρκετά. Εχει καλή εικόνα κατά τα άλλα. Ακροαστικά δεν της βρίσκουν. Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα δηλαδή που με οδήγησαν στο παίδων. Με εξαίρεση πως ο πυρετός ήταν υψηλός.

Οι εξετάσεις βγήκαν σχετικά βελτιωμένες απ' την έξοδο αλλά όχι καλές- δικαιολογούν λέει η παιδίατρος ίωση εν μέρει. Εγώ για ίωση δεν το βλέπω. Καταροή μηδέν και με τρομάζει ο πόνος στην κοιλιά. Εξάλλου έχω και την μικρή που δεν έχει κολλήσει κι όλη μέρα τα παιδιά είναι μαζί.

Είμαστε λέει σε επιφυλακή. Σκέφτομαι αν πάει έτσι να πάμε νοσοκομείο αύριο ή μεθαύριο για ακτινογραφία. Θα την είχα κάνει ήδη αλλά δεν μπορώ να επιμείνω, δεν κάνει στα παιδιά καλό...

Εσείς; πήγατε στον γιατρό; σας σκεφτόμουν μιας και από μικρή είχα κάτι τέτοια θεματάκια.

edit

δεν λέει και καμία μαμά τι στο καλό τους συνέβη τελικά.. Μήπως είναι στα νοσοκομεία και γιαυτό;;;; φτου φτου φτου τα παιδάκια....

νταξ, με την κοιλιά χτύπησες φλέβα...

μπρος πίσω με ιώσεις πάνω από μήνα τώρα, και για πρώτη φορά αρρωσταίνει και η μεγάλη που δεν αρρώσταινε. πήραμε αντιβιώσεις, μας έκαναν παρενέργειες, έχουμε δυσκοιλιότητα οκ. αλλά έχω αγριευτεί.

δίνω προβιοτικά, μουρουνέλαιο με βιταμίνες, evacol για κακά, κάνω διατροφή όσο τρώνε άρρωστα, και η κοιλιά, κοιλιά.

τώρα κολλήσαμε οικογενειακώς έχουμε πυρετό. και δώστου και πονάει η κοιλιά μου.

φτάσαμε στην εφημερία τα μεσάνυχτα, για να μας πουν μια χαρά είναι μαλακή και γενικά ίωση έχει δεν έχει ακροαστικά λαιμό κτλ, αντιπυρετικά και σπίτι.

και δώστου πάλι σχόλια για την κοιλιά..

τι θα γίνει με αυτό? δεν είμαι καλά, δεν είμαι καθόλου καλά:confused:

s-age.png

Α ρε xena τι ταλαιπωρία και εσύ και η μικρή :-(

Να σου πω θυμάμαι από αλλά ποστ που έλεγες ότι δεν δίνουν αντιβίωση του παιδιού.. Αυτό που εχει φαντάζομαι ειναι βακτήριο και όχι ιός, ε; Του δώσανε αντιβίωση τελικά;

Ρε κορίτσια τι σημαίνει ότι πονάει η κοιλιά;

edit

εμεις αν και απο σποντα γραφω εδω καναμε ακτινογραφια και ειναι καθαρη. Μας ειπαν μυικος πονος που δικαιολογηται απο την ιωση,

Περαστικα σας

mmad αυτό είναι ευχάριστο!! Παντως είναι τρελό τό πόσα άλματα κάνει το μυαλό μας άπαξ και τα παιδιά μας είναι άρρωστα!

Α ρε xena τι ταλαιπωρία και εσύ και η μικρή :-(

Να σου πω θυμάμαι από αλλά ποστ που έλεγες ότι δεν δίνουν αντιβίωση του παιδιού.. Αυτό που εχει φαντάζομαι ειναι βακτήριο και όχι ιός, ε; Του δώσανε αντιβίωση τελικά;

Ρε κορίτσια τι σημαίνει ότι πονάει η κοιλιά;

Είναι ένα απ' τα συμπτώματα της πνευμονίας. Αυτό και ο πόνος στην μέση. Ο λοβός του κάθε πνεύμονα φτάνει πολύ χαμηλά κι αν η πνευμονία, η φλεγμονή δηλαδή, είναι στο κατώτερο αναπνευστικό, τότε υπάρχει απροσδιόριστος πόνος στην κοιλιά ή τη μέση.

Καλά το θυμάσαι. 8 μέρες πυρετό είχαμε κάνει. 3 μέρες παύση και αρχίζει ξερόβηχας όλη μέρα, όλη μέρα. Δίνει τότε με το ζόρι σολντεσανίλ και μετά από 2 ημέρες είναι καλά. Σε 3 ημέρες σηκώνει 40.2 πυρετό ακατέβατο. Πόνος στην κοιλιά και 2 εμετοί. Την παίρνω τηλέφωνο και μου λέει "αντιπυρετικά και βλέπουμε - αν συνεχίσει ετσι αύριο να πάμε νοσοκομείο". Τότε ξέσπασα για την εμμονή της με τα φάρμακα κλπ και είπα τόσα στο τηλέφωνο.... έκλεισε η φωνή μου. Επαθα φαρυγγίτιδα. Εντάξει, το παιδακι είχε λιώσει πια. Και δεν είχε βγει απ' το σπίτι. Είναι δύσκολο να καταλάβεις πως κάτι δεν πάει καλά;;;;

2 ειδών ενδοφλέβιες αντιβιώσεις έκανε 5 ημέρες και άλλες 5 σπίτι.

Σήμερα δεν έδωσα αντιπυρετικό, έφτασε ως το 37,9. Την βλέπω καλύτερα αν και η κοιλιά επιμένει... και η άτυπη είναι πολύ ύπουλη..

mmad αυτό είναι ευχάριστο!! Παντως είναι τρελό τό πόσα άλματα κάνει το μυαλό μας άπαξ και τα παιδιά μας είναι άρρωστα!

Είναι ένα απ' τα συμπτώματα της πνευμονίας. Αυτό και ο πόνος στην μέση. Ο λοβός του κάθε πνεύμονα φτάνει πολύ χαμηλά κι αν η πνευμονία, η φλεγμονή δηλαδή, είναι στο κατώτερο αναπνευστικό, τότε υπάρχει απροσδιόριστος πόνος στην κοιλιά ή τη μέση.

Καλά το θυμάσαι. 8 μέρες πυρετό είχαμε κάνει. 3 μέρες παύση και αρχίζει ξερόβηχας όλη μέρα, όλη μέρα. Δίνει τότε με το ζόρι σολντεσανίλ και μετά από 2 ημέρες είναι καλά. Σε 3 ημέρες σηκώνει 40.2 πυρετό ακατέβατο. Πόνος στην κοιλιά και 2 εμετοί. Την παίρνω τηλέφωνο και μου λέει "αντιπυρετικά και βλέπουμε - αν συνεχίσει ετσι αύριο να πάμε νοσοκομείο". Τότε ξέσπασα για την εμμονή της με τα φάρμακα κλπ και είπα τόσα στο τηλέφωνο.... έκλεισε η φωνή μου. Επαθα φαρυγγίτιδα. Εντάξει, το παιδακι είχε λιώσει πια. Και δεν είχε βγει απ' το σπίτι. Είναι δύσκολο να καταλάβεις πως κάτι δεν πάει καλά;;;;

2 ειδών ενδοφλέβιες αντιβιώσεις έκανε 5 ημέρες και άλλες 5 σπίτι.

Σήμερα δεν έδωσα αντιπυρετικό, έφτασε ως το 37,9. Την βλέπω καλύτερα αν και η κοιλιά επιμένει... και η άτυπη είναι πολύ ύπουλη..

Ως δεν παει καλα η γυναίκα.. Καλύτερα δεν ειναι αντιβίωση νωρίτερα παρα πιο μετά ενδοφλέβια στο νοσοκομείο;

Δεν έχω ιδέα τι ειναι η άτυπη

Δυο κοριτσάκια φίλων μου ξέρω που παθανε πνευμονία και τους δώσανε αντιβίωση αμέσως !! Το βακτήριο δεν εχει η μικρή; Η τον ιό; Αν εχει το βακτήριο τι της το προκάλεσε ; Απλό κρυωμα;

Την θες πολύ την γιατρό σου; Μήπως να πας αλλού;σου εχει πει τι να κανείς για να ανεβεί το ανοσοποιητικό ;

Είναι και ομοιοπαθητικός η γιατρός μας και έχουμε τις ίδιες φιλοσοφίες. Αλλά όχι στον ίδιο βαθμό. Γιαυτό της φώναξα.

Εχουμε αποφασίσει να την κρατήσουμε και θα παίρνουμε και β' γνώμη απ΄την γιατρό της ιδιωτικής.

Μου έχει δώσει βασιλικό πολτό και extrammune. Αλλά η δοσολογία του βασ. πολτού μου φαίνεται λίγη. Και δεν μου τον πίνει νηστική το πρωί - θέλει το γάλα της.

Στα ίδια με χθές είναι η μικρή, λίγο παραπάνω ο ξηρός βήχας.

Αναμένουμε....

edit:

babycute γράφει στου νοσοκομείου το εξιτήριο και το ενημερωτικό: Πνευμονία οφειλόμενη σε άλλους μη καθορισμένους λοιμογόνους μικροοργανισμούς. Δεν ξέρω πως να την πω. Είναι ιογενής; ή βακτηριδιακή;

αχ παναγιά μου...

5η μερα πυρετός σήμερα η μεγάλη, 4η εγώ...

την ξαναδε χθες παιδίατρος, μου ειπε πως δεν εχει τπτ - ουτε λαιμο ουτε ακροαστικα...

αν ειχε κατι στο κατωτατο αναπνευστικο θελω να πιστευω πως θα το καταλαβαινε...

αυτα τα κακα εχει το νετ, φοβασαι ενα, μπαινεις, και με αυτα που διαβαζεις φοβασαι 10:sad:

s-age.png

Μη φοβάσαι, moon child. Όλη η Ελλάδα την πέρασε αυτή την ίωση, μαζί κι εγώ με τα παιδιά μου. Δεν είχαμε επιπλοκές, μάλιστα τα παιδιά την πέρασαν μόνο με αντιπυρετικά.

xena αυτή είναι η δόση του βασιλικού πολτού πάντως, γιατί έχω δώσει κι εγώ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...