Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.. ΑΞΙΖΕΙ?

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

Τώρα τελευταία σκέφτομαι να κάνω ιδιωτική ασφάλιση, πέραν του ΕΟΠΠΥ που έχω για εμένα και την οικογένεια μου. Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να διατεθεί ένα σημαντικό ποσό στην ιδιωτική ασφάλιση και κοιτάζω τα οικονομικά προγράμματα με απαλλαγή 3000 ευρώ. Έχω βρει το Atlas economy της Ατλαντικής Ένωσης με περίπου 400?-500? τον χρόνο για εμένα και τον άντρα μου, το οποίο παρέχει κάλυψη έως 400.000?, νοσοκομειακό και χειρουργικό επίδομα. Φυσικά όπως κάθε οικονομικό πακέτο έχει τις εξαιρέσεις του (προυπάρχουσες ασθένειες ή επιπλοκές δεν καλύπτονται, ετήσιο συμβόλαιο και όχι ισόβιο, μη δυνατότητα συνέχισης της ασφάλισης του παιδιού μετά τα 18 χωρίς έλεγχο ασφαλισιμότητας,πλαφόν στις αμοιβές κ.α) όμως θεωρώ ότι σε μια μεγάλη ασθένεια ή ατύχημα (χτυπα ξύλο) ότι θα μας καλύψει. Δεδομένου ότι έχουμε και ΕΟΠΠΥ πιστεύω ότι θα μας καλύψει ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα με μεγάλο όριο (3000?), εφόσον το χειρουργικό και νοσοκομειακό επίδομα δεν περιλαμβάνονται σε αυτό το όριο (δηλ. δίνονται χωρίς όριο) και έπειτα δεν θέλω να κλαίω τα χρήματα που έχω δώσει σε μια πολύ ακριβή ασφάλεια ζωής η οποία θα προφασιστεί πράγματα όταν την έχω ανάγκη και δεν με καλύψει. Τουλάχιστον αν δεν με καλύψει σε κάτι να μην κλαίω τα χρήματα μου. Ποια είναι η γνώμη σας; Έχει κανείς συμβόλαιο υγείας με την Ατλαντική ;

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Βλέποντας το topic σου και λόγω ενασχόλησης με τον κλάδο των ασφαλειών θα σου πω μερικές απλές αλλά χρήσιμες παρατηρήσεις.

α)Ασφάλειες ζωής και υγείας χρειάζονται πάντα συζήτηση με έναν έμπειρο ασφαλιστικό σύμβουλο ώστε να καταγράψει τις ανάγκες σας και να σας προτείνει την καλύτερη λύση.

β)Μην παρασύρεσε απο διαφημίσεις

γ)Η ενημέρωση είναι δωρεάν κάνε μια έρευνα αγοράς μην αρκεστείς στην προσφορά μιας εταιρίας μόνο

δ)Δώσε μεγάλη προσοχή στους όρους του συμβολαίου δεν υπογράφουμε τίποτα αν δεν το διαβάσουμε πρώτα.

Η ασφάλεια ζωής είναι μια σοβαρή και σοφή επένδυση όταν γίνεται μελετημένα

Οι γονεις μου ηταν ασφαλιστες και εγω προσωπικα δεν εχω καλη εμπειρια λογω του οτι εκει που χρειαστηκα δεν με καλυψαν (διαφραγμα). Ευτυχως απο τη μια που δεν την χρειαστηκα, αλλα απο την αλλη περιμενα να με ωφελησει καπου. Δεν μου ειχαν εξηγησει βεβαια καλα οι δικοι μου τι καλυπτει και δεν ηξερα. Να φανταστεις πηγαινα για τεστ παπ σε δημοσιο νοσοκομειο με το 5ευρο ενω ειχα ιδιωτικη...

ΟΜΩΣ, τωρα εχουμε ομαδικο στην Εθνικη απο τη δουλεια του αντρα μου και προς το παρον ειμαι ευχαριστημενη. Πηγαινουμε στους συμβεβλημενους γιατρους χωρις να πληρωσουμε (και στους μη συμβεβλημενους πληρωνουμε και μας τα δινουν πισω μετα απο κατι μηνες) και εχει καποιες καλυψεις για νοσηλεια και χειρουργεια που δεν τις θυμαμαι ακριβως, παντως η απαλλαγη ειναι σιγουρα μικροτερη (καπου 200-300 ευρω αν θυμαμαι καλα).

Χαιρομαι που την εχουμε γιατι μπορει να μην ειναι τελεια αλλα ειναι καλυτερη απο το να εχεις μονο ΕΟΠΠΥ. Οταν χρειαστηκε πηγαμε στο Ιασω παιδων και το Μητερα παιδων, εξυπηρετηθηκαμε γρηγορα, πληρωσαμε και η ασφαλεια θα μας θα επιστρεψει. Ενω στο δημοσιο παιδων...ακομα θα περιμεναμε τη σειρα μας.

Ψαξε καλα τι θα κανεις, παρε προσφορες απο πολλες εταιρειες και διαβασε καλα τα συμβολαια. Ειναι πολυ σημαντικο να ξερεις τι παιρνεις.

Η ιδιωτικη ασφαλιση ειναι απαραιτητη:!::!::!: Δρα επικουρικα της κρατικης ασφαλισης.

Και πλεον ο κοσμος αναζητει λυσεις που καλυπτουν τις προσωπικες αναγκες τους! Ειναι απαραιτητο να γινει προσωπικη μελετη, σχεδιασμος αναγκων απο ασφαλιστικους συμβουλους πιστοποιημενους και επιστημονες στο αντικειμενο τους!

Ομως η αναζητηση πελατων μεσω ποστ που ειναι εικονικα, σε φορουμ με γονεις ή υποψηφιους γονεις, ανα τακτα διαστηματα δεν αρμοζει σε εναν ασφαλιστικο συμβουλο που επιδιωκει να εμπλουτισει το πελατολογιο του.......:?

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Και εγώ από πέρισυ έχω Εθνική ομαδικό από τη δουλειά του άντρα μου και μας έχει βοηθήσει πολύ. Ετυχαν δύο μη προγραμματισμένες επεμβάσεις και μας κάλυψε πολύ μεγάλο ποσό. Επίσης κλείνεις για δωρεάν επίσκεψη σε συμβεβλημένους γιατρούς και τον μικρό πολλές φορες έχει τυχει να τον πάω Σαββατοκύριακο στο Μητέρα λόγω ταχύπνοιας από ιώσες (έχει και ασθμα) χωρίς να πληρώσω τιποτα. Η απλή εξέταση παιδιάτρου σε πολλά ιδιωτικά οχι μονο στο μητέρα είναι δωρεάν. Τουλάχιστον στο δικό μας πρόγραμμα.

• 1 χρόνο μετά...

Κι εγω θεωρώ την ιδιωτική ασφάλιση απαραίτητη, έχοντας πολυ άμεση εμπειρία. Σε ολη μου την ζωή ήμουν -ευτυχώς- υγιέστατη, χωρίς να εχω χρειαστεί ποτε νοσηλεία...μέχρι που έκανε ιδιωτική ασφάλιση πριν 6 χρονια και απο τότε μου χτύπησαν την πόρτα διαφορά θέματα, οχι σοβαρά αλλά τα τελευταία 4 χρονια χρειάστηκε να κάνω 2 χειρουργεία, ρουτίνας μεν, αλλά επείγοντα. Το γεγονός οτι ειχα ιδιωτική ασφάλιση γλύτωσε εμένα και τους δικούς μου απο περιττές έγνοιες και μου εξασφάλισε άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας.

Θέλω να τονιςω οτι το σημαντικότερο ειναι να έχεις ασφαλιστή που εμπιστεύεσαι και που μπορεί την κρίσιμη στιγμή να σε απαλλάξει απο το βάρος των διαδικαστικων και να σου κανει ευκολότερη την ζωή.

Από εταιρεία, εγω εχω συμβόλαιο της generali, αλλά γενικώς ψάχνομαι...ο ασφαλιστής δηλαδή, οχι εγω :oops::-P:razz: Επειδή τον εμπιστεύομαι, αν κάποια στιγμή μου προτείνει κάποια άλλη δεν θα διστάσω να αλλάξω. Η συγκεκριμένη εταιρεία βεβαια θεωρείται πολυ αξιόπιστη.

• 7 months later...

Προσφατα πληροφορηθηκα οτι η generali εχει ενα φτηνο πακετο που ομως σε καλυπτει μονο στο νοσοκομειο ΥΓΕΙΑ

Σαν εταιρεια ειναι ιδιαιτερα μεγαλη και αξιοπιστη

Απο την Ευρωπαική Πίστη έχετε καποια εμπειρία; Θετική ή αρνητική;

Eυρωπαϊκή Πίστη έχουμε εμείς, θα έλεγα ότι είμαστε μετρίως ευχαριστημένοι, μιας και δεν έχω καταφέρει να βρω πακέτο που να μας καλύπτει και πρωτογενώς, δηλ. ραντεβού σε γιατρούς κ.λπ. Καλύπτει μόνο δευτερογενώς, συγκεκριμένα -αλλά πολύ καλά- νοσοκομεία.

Καλύτερη εμπειρία έχω από την alico-metlife που είχαμε παλιότερα οικογενειακώς και πρόσφερε το 80% επιστροφή χρημάτων από ραντεβού με οποιονδήποτε γιατρό του ιδιωτικού τομέα επέλεγες (ή εντελώς δωρεάν από τους συμβεβλημένους τους, που ήταν αρκετοί) συν φυσικά τη δευτερογενή περίθαλψη των νοσοκομείων τους. Γινόταν γρήγορα η διαδικασία και όλα μια χαρά. Και τα δύο πακέτα είναι επαγγελματικά και ομαδικά βέβαια, οπότε δεν έχουμε αλλάξει την ευρ. πίστη, αλλά το ψάχνουμε.

Για μένα πάντως μόνο νοσοκομεία δεν αξίζει, αξίζει το πακέτο να έχει και ραντεβού, πρωτογενώς δηλαδή.

GCqDp3.png qpsdp2.png

Διαφημίσεις

εμενα θα με ενδιεφερε μονο για νοσοκομεια για ωρα αναγκης τι θα προτεινατε?

Καλημέρα,

εμείς έχουμε κάνει της ΝΝ (ING) το αποκλειστικό πακέτο με το Ιατρικό Αθηνών για τον μικρό και βγαίνει γύρω στα 360 ευρώ ετησίως, το οποίο πρόγραμμα το παιδί μπορεί να το μετατρέψει σε κανονικό συμβόλαιο μετά τα 18. Καλύπτει δίκλινο και μέχρι ποσού 1.000.000 ευρώ, αν θες περισσότερες λεπτομέρειες να δω το συμβόλαιο και να σου στείλω.

Μας χρειάστηκε 1 φορά τον Οκτώβριο μέχρι στιγμής και μακάρι να είναι αχρείαστο και μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από την περίθαλψη.

9maTp3.png

εμενα θα με ενδιεφερε μονο για νοσοκομεια για ωρα αναγκης τι θα προτεινατε?

Δεν θα σου προτείνω κάποια συγκεκριμένη ασφαλιστική, θα σου πω μόνο όπου και αν καταλήξεις να διαβάσεις πολύ καλά το συμβόλαιο που θα υπογράψεις, κυρίως τις εξαιρέσεις που θα έχει ή τις αναμονές.

Την έχω πατήσει και για αυτό σου το λέω.

Πολλές εταιρείες έχουν τέτοιες εξαιρέσεις και αναμονές που σε κάνουν να απορείς για το τι πληρώνεις.

Εννοείται ότι αξίζει με την έννοια όμως τι είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις..

Κλείσε ένα ραντεβού με ασφαλιστικό σύμβουλο για να σου πει τι συμβόλαιο καλύπτει τις ανάγκες τις δικές σου...

Πρόσεχε όμως: αν κλείσεις ένα συμβόλαιο για το παιδί θα πρέπει να δεις τι θα σου προσφέρει.. γιατί αναλόγως του συμβολαίου μπορεί π.χ. να σου λέει ότι πας το παιδί σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο (εξωτερικά ιατρεία) και δεν πληρώνεις τίποτε αλλά το τίποτε σημαίνει πρακτικά ότι σου καλύπτει την εξέταση από τον παιδίατρο.. αν χρειαστεί εξετάσεις (αίματος / ακτινογραφία κλπ) τα πληρώνεις κανονικά και μάλιστα με τον τιμοκατάλογο του νοσοκομείου.. μόνο αν το παιδί νοσηλευτεί δεν πληρώνεις όντως τίποτε και ανάλογα βέβαια με το τι καλύπτει το συμβόλαιο... κάποια ιδιωτικά έκαναν εξαίρεση και σε ειδικότητες γιατρού.. δηλ. ο παιδίατρος / χειρούργος κλπ ήταν δωρεάν ενώ ο ωριλά όχι.. γι' αυτό θα πρέπει να προσέξεις πολύ καλά τι συμβόλαιο θα κάνεις και τι σου καλύπτει..

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση στη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά επειδή διάβασα τις απαντήσεις της mama_3 και του/της kotsifikos, έριξα μια ματιά στις καλύψεις, πέρα από το νοσοκομειακό και έχει και κάποια άλλα πράγματα, αν κάποιος θέλει μπορώ να του στείλω ένα print screen για να δει περί τίνος πρόκειται.

Σε ασφαλιστικούς συμβούλους δεν έχω εμπιστοσύνη, γιατί σου λένε ό,τι θες ν'ακούσεις, οπότε προτιμώ να τα βλέπω όλα γραμμένα!!!

Να κάνω μια σημείωση ακόμα στο εξής, παραθέτοντας και την αρνητική εμπειρία μου: το συμβόλαιο του παιδιού το κάναμε όταν έκλεισε τους 3 μήνες (απαίτηση της ΝΝ) και νοσηλεύτηκε περίπου 7 μηνών για 1 μέρα και κάτι, γιατί πήγαμε χαράματα στα επείγοντα και τελικά έγινε εισαγωγή. Για να πάρω το εξιτήριο από το Ιατρικό μου έβγαλαν στην κυριολεξία το λάδι, καθώς κανένας εκ των 2 ασφαλιστών (πέσαμε σε μεταβατική περίοδο αλλαγής ασφαλιστή λόγω αποχώρησης του αρχικού) δεν μας ενημέρωσε ότι η ασφάλεια χρειαζόταν συγκεκριμένα έγγραφα για να ενεργοποιηθεί το συμβόλαιο και να πληρωθεί απευθείας το Ιατρικό, οπότε έτρεχα πάνω-κάτω από το δωμάτιο στο λογιστήριο και το τμήμα ασφαλιστικών εταιρειών επί 3 ώρες, ενώ το μωρό είχε αφηνιάσει... Εν τέλει για να φύγουμε έπρεπε να υπογράψουμε μια συναλλαγματική (2 άτομα με τις ταυτότητες παρακαλώ!!!) και να πάμε στον ασφαλιστή τα βιβλιάρια του μωρού (υγείας + ασθενείας) για να αποδείξουμε ότι το παιδί δεν είχε κάποιο προϋπάρχον πρόβλημα υγείας όταν εισήχθη στο νοσοκομείο.

Περιττό να πω ότι αμφότεροι οι ασφαλιστές τα άκουσαν κανονικά, αλλά εν τέλει η ΝΝ πλήρωσε χωρίς προβλήματα τις εξωφρενικές χρεώσεις και μια ωραία πρωία μας πήραν από το λογιστήριο του Ιατρικού να πάμε να παραλάβουμε τη συναλλαγματική... Πάντως από την περίθαλψη δεν έχω κανένα παράπονο, γιατροί, νοσοκόμες, τραπεζοκόμοι, ήταν όλοι άψογοι!!!

Και παρόλο που είναι άσχετο με το παρόν θέμα, θα κάνω μια μικρή αναφορά στο γεγονός ότι όλο αυτό που πέρασε ο μικρός ήταν παρενέργεια εμβολίου, την οποία δεν παραδέχτηκε κανένας μα κανένας γιατρός...

Ελπίζω να βοήθησα :D

9maTp3.png

Διαφημίσεις

Δυστυχώς όπως και σε πολλά πράγματα, πρέπει να την "πατήσεις" λίγο για να ξέρεις τι πρέπει να προσέξεις. Και σίγουρα να ρωτήσεις κάποιον δικό σου άνθρωπο που έχει ήδη ασφάλεια τι προβλήματα αντιμετώπισε. Αυτό που λέει η κοπέλα για την "ενεργοποίηση" του συμβολαίου που να το ξέρεις άμα δεν στο πουν; Επίσης για κάποια θέματα υπάρχει και ένα χρονικό όριο από το οποίο ξεκινά να σε καλύπτει. Πες π.χ. ότι έχεις βάλει κάτι συγκεκριμένο στο συμβόλαιο, σου λένε ότι αν υπογράψεις σήμερα μετά από ένα χρόνο θα στο καλύπτει. Τα εξαιρούμενα όλοι στα λένε, ούτως ή άλλως όταν υπογράψεις σου δίνουν ένα ερωτηματολόγιο με πιθανές ασθένειες που ήδη προυπάρχουν.

Το θέμα για εμένα είναι τι θέλεις να καλύπτεται και εκεί εστιάζεις.

Π.χ. ένα ατυχηματάκι (σπάσιμο χέρι πόδι) που μπορεί να συμβεί σου λέει ότι σου καλύπτω τον χειρούργο στα εξωτερικά αλλά τα υλικά (γύψο / γάζες κλπ) τα πληρώνεις. Εμείς τα είχαμε ξεψαχνίσει γιατί την είχαμε πατήσει στο πρώτο συμβόλαιο.

Επίσης, κανείς να μην χρειαστεί να νοσηλευτεί αλλά δυστυχώς εάν συμβεί να βάλεις μονόκλινο, η διαφορά στα χρήματα δεν είναι μεγάλη (δηλ. μονόκλινο αντί για δίκλινο τρίκλινο) αλλά η διαφορά όταν είσαι στο νοσοκομείο είναι μεγάλη. Ψάξτο πολύ πάντως πριν υπογράψεις.

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Σε ασφαλιστικούς συμβούλους δεν έχω εμπιστοσύνη, γιατί σου λένε ό,τι θες ν'ακούσεις, οπότε προτιμώ να τα βλέπω όλα γραμμένα!!!

Φυσικα πρεπει να κανεις την δικη σου ερευνα,αλλα ενας ασφαλιστης με εμπειρια μπορει να σε σωσει απο πολλες κακοτοπιες,δεν θα συνιστουσα σε κανεναν να κανει ασφαλεια απο μονος του.

Αν πχ συμπληρωσεις "λαθος" τα χαρτια (αμελησες να δηλωσεις κατι που δεν φαινοταν σημαντικο αλλα φαινοταν πχ στο βιβλιαριο σου),μπορει μετα -υπο προϋποθεσεις και συγκυριες- να βρεθεις ακαλυπτος ενω πληρωνεις κανονικα.

Εχει μεγαλη σημασια σε μια ασφαλεια υγειας να τα δηλωσεις ολα και σωστα.

Εγω ως μη επαγγελματιας εχω διαπιστωσει οτι καποιες εταιρειες ειναι πιο χαλαρες στο θεμα εκ γενετης ασθενεια,καποια πχ σου λεει τα καλυπτω ολα μετα απο 2-4 χρονια,καποια απλως ψαχνει -νομιμη- αφορμη να σε αποκλεισει,η ΝΝ μου φανηκε πολυ επιθετικη (αρνητικα) σε αυτο το θεμα

• 4 χρόνια μετά...

Η ΝΝ γενικά μου φαίνεται και εμένα υπερεκτιμημένη... μια φίλη είχε αρνητική εμπειρία. Εγώ κοιτάω τωρα για groupama ή metlife αλλά δεν εχω ακόμη αποφασίσει.. εχει καμία πρόσφατη εμπειρία με τα θεματα κορονοικού κτλ.. ?

On 15/10/2021 at 9:31 ΠΜ, Αlexandra είπε:

Η ΝΝ γενικά μου φαίνεται και εμένα υπερεκτιμημένη... μια φίλη είχε αρνητική εμπειρία. Εγώ κοιτάω τωρα για groupama ή metlife αλλά δεν εχω ακόμη αποφασίσει.. εχει καμία πρόσφατη εμπειρία με τα θεματα κορονοικού κτλ.. ?

Η ΝΝ είναι από τις καλυτερες

On 10/15/2021 at 9:31 AM, Αlexandra said:

Καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν σε καλύπτει σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την πανδημία (τεστ νοσηλείες φάρμακα).

Εγώ έχω Ευρωπαική Πίστη, είμαι οκ , βέβαια όπως έχω πει και πιο πάνω ότι συμβόλαιο και αν υπογράψεις φρόντισε να το έχεις διαβάσει καλά, υπάρχουν εξαιρέσεις πολλές κυρίως τον πρώτο καιρό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...