Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μητρότητα και ταπεινοφροσύνη

ChristinaD

Recommended Posts

Έχω ένα γιο 3 μηνών το οποίο είχα βάλει στο μάρσιπο και είχαμε βγεί για ψώνια. Σε κάποιο μαγαζί ήταν μία κυρία η οποία άρχισε να του μιλά. Σαν χάχας που είναι ο μικρός άρχισε να χασκογελάει (πράγμα το οποίο κάνει σε όποιον του μιλήσει – χαμογελάσει).

Γυρνάει λοιπόν περήφανη και μου απαντάει: Είδες πως τα μωρά μπορούν και ξεχωρίζουν όσες έχουμε γίνει μανούλες?

Εκείνη τη στιγμή το μυαλό μου κόλλησε και απλά έφυγα. Περπατώντας στον δρόμο σκεφτόμουν πόσο μα πόσο ρατσιστικό ήταν αυτό που είπε…

Τι λες κυρία μου, δηλαδή επειδή έκανες 1, 2, 3 ή δεν ξέρω πόσα παιδία, το παιδί μου θα γελάσει σε εσένα, ενώ την γειτόνισσά μου που παλεύει χρόνια και δεν τα έχει καταφέρει ακόμα, θα την φτύσει?

Θα γελάσει σε εσένα, ενώ στην φίλη μου που δεν έχει βρει ακόμα σύντροφο θα βάλει τα κλάματα?

Θα γελάσει σε εσένα, ενώ στην κουμπάρα μου που λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν μπορούν να κάνουν παιδί, θα της κρατήσει μούτρα?

Ή μήπως όταν θα δει την συνάδελφό μου που υιοθέτησε θα βάλει τις τσιρίδες?

Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι για μια γυναίκα, ο ερχομός ενός παιδιού είναι απίστευτα σημαντικός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθόμαστε στον θρόνο των μαμάδων με ότι αυτός περιλαμβάνει, διατυμπανίζοντας το αυτονόητο…

Ίσως να τα γράφω μπερδεμένα (ποτέ δεν είχα καλή «πένα»), ίσως να μη μπορώ να αποτυπώσω σωστά αυτό που νιώθω… αλλά το συμπέρασμα είναι ότι θα ήταν καλό να είμαστε ταπεινές ως προς το θέμα μητρότητα…

Θα ήθελα πολύ να ακούσω και τις δικές σας απόψεις, γιατί δεν αποκλείω ότι μπορεί να είμαι πολύ λάθος.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 58
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

σωστές οι σκέψεις σου, αλλά....

μπορεί η κυρία απλά να εννοούσε ότι μία γυναίκα που είναι μαμά ξέρει να μιλήσει με συγκεκριμένο τρόπο, δηλαδή σωστό ύφος, χροιά φωνής, να πλησιάσει όσο πρέπει το παιδί για να μην το τρομάξει κι όλα αυτά λόγω εμπειρίας.

κάποιος που δεν έχει τριβή με μωρά μπορεί να είναι πιό απότομος, ατσούμπαλος στις κινήσεις, να μιλάει δυνατά και να το τρομάξει.

η συμπεριφορά και ο τρόπος έχουν, βέβαια, να κάνουν με τον άνθρωπο αλλά και η εμπειρία παίζει ρόλο.

Γυρνάει λοιπόν περήφανη και μου απαντάει: Είδες πως τα μωρά μπορούν και ξεχωρίζουν όσες έχουμε γίνει μανούλες?

Εκείνη τη στιγμή το μυαλό μου κόλλησε και απλά έφυγα. Περπατώντας στον δρόμο σκεφτόμουν πόσο μα πόσο ρατσιστικό ήταν αυτό που είπε…

Εγώ πάντως συμφωνώ με τις σκέψεις σου...

Τώρα τελευταία έχει αρχίσει να με εκνευρίζει η φράση "εμείς οι μανούλες το ένα, εμείς οι μανούλες το άλλο". Λες και όταν κάνεις παιδί πρέπει να αρχίσεις να κοιτάς με υπεροψία του υπόλοιπους που δεν έχουν, να ανήκεις πλέον σε άλλη κάστα, να πρέπει να σε θαυμάζουν οι υπόλοιποι και να σε συμπονούν κιόλας για τον γολγοθά που περνάς, να βλέπεις τον εαυτό σου σαν μια ηρωίδα που θυσιάζεται ...:rolleyes:

Δεν αναφέρομαι μόνο στο συγκεκριμένο περιστατικό γιατί μπορεί να το είπε απλώς από βλακεία, αλλά γενικώς βλέπω τέτοιες περιπτώσεις...

μμμ chistina ετσι οπως το γραφεις μηπως η κυρια εννοουσε οντως αυτο που ειπε η sofi.δεν μου ακουστηκε σαν κατι ρατσιστικο γιατι δε νομιζω να υπηρχε και λογος να στο πει μιας που δε σε ξερει κιολας;)αν το ελεγε στο παιδι της κολλητης σου πχ ξεροντας αυτη οτι εσυ ή δεν εχεις παιδι ή οτι δεν μπορεις να κανεις κτλ τοτε τα πραγματα θα ηταν αλλιως.εκει ναι θα ελεγα τα ιδια που λες τωρα και εσυ και σιγουρα και καταμουτρα.περα λοιπον απο το σκηνικο που δε δινω βαση.....ναι πρεπει να προσεχουμε τι λεμε σε μια γυναικαπου δεν μπορει να κανει παιδια σε μια γυναικα που προσπαθει, ακομα και σε μια γυναικα που μπορει να μην θελει να γινει καθολου μαμα γιατι και αυτο ειναι σεβαστο;)

σωστές οι σκέψεις σου, αλλά....

μπορεί η κυρία απλά να εννοούσε ότι μία γυναίκα που είναι μαμά ξέρει να μιλήσει με συγκεκριμένο τρόπο, δηλαδή σωστό ύφος, χροιά φωνής, να πλησιάσει όσο πρέπει το παιδί για να μην το τρομάξει κι όλα αυτά λόγω εμπειρίας.

κάποιος που δεν έχει τριβή με μωρά μπορεί να είναι πιό απότομος, ατσούμπαλος στις κινήσεις, να μιλάει δυνατά και να το τρομάξει.

η συμπεριφορά και ο τρόπος έχουν, βέβαια, να κάνουν με τον άνθρωπο αλλά και η εμπειρία παίζει ρόλο.

Συμφωνώ μαζί σου... επίσης θα πρέπει να μάθουμε πολύ καλά τι εστί "ρατσισμός" για να μην χρησιμοποιούμε τον όρο άστοχα!!!

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστιστώ για τις απαντήσεις.

Απο το ύφος που μου μίλησε, δεν μου φάνηκε να το λέει με αφέλεια. Μπορεί όμως και να έκανα λάθος, δεν αμφιβάλλω.

Εκεί που θέλω να εστιάσω είναι σε αυτό που γράφει πιο ξεκάθαρα η ekavi_

Αυτό το "από τότε που έγινα μανούλα..." που ακούω και διαβάζώ καθημερινά έχει αρχίσει να μου τρυπάει τα αυτία.

Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που πήρα στραβά το χαριτωμένο σχόλιο της προαναφερθήσας κυρίας.

Μήπως λοιπόν το έχουμε παρακάνει? Μήπως έχουμε κάνει την τρίχα τριχία?

'Η μήπως μου την έχει βαρέσει εμένα?

Συμφωνώ μαζί σου... επίσης θα πρέπει να μάθουμε πολύ καλά τι εστί "ρατσισμός" για να μην χρησιμοποιούμε τον όρο άστοχα!!!

Όπως έγραψα και παραπάνω, δεν έχω καλή πένα.

Παρόλαυτά ένας από τους ορισμούς του ρατσισμού είναι "Ρατσισμός είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους"

Συγνώμη, αλλά η ατάκα της κυρίας, εμένα προσωπικά, μου φάνηκε εντελώς ρατσιστική.

Παρόλαυτά ένας από τους ορισμούς του ρατσισμού είναι "Ρατσισμός είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους"

Συγνώμη, αλλά η ατάκα της κυρίας, εμένα προσωπικά, μου φάνηκε εντελώς ρατσιστική.

εμένα πάλι όχι :-P επί της ουσίας όμως άσχετα εάν το λέμε, θεωρώ πως όντας "από την στιγμή που γινόμαστε μητέρες" αλλάζει όλη η κοσμοθεωρία μας.... εγώ π.χ. και η κουμπάρα μου είμαστε οι μόνες μητέρες στην ευρύτερη παρέα μας.. αλήθεια βρε κορίτσια τα πράγματα τα βλέπουμε από τελείως διαφορετική οπτική γωνία.... εννοείται ότι ποτέ δεν θα ξεκινούσα να λέω κάτι με το "τώρα που έγινα μάνα ..... " αλλά αυτό που θα πω είναι σίγουρα διαφορετικό από αυτό που θα έλεγα πριν γίνω μητέρα :-P

Και εμένα ρατσιστική μου φαίνεται η ατάκα. Λες και τα παιδιά προτιμούν τις "μανούλες". Αλλά για να μην την καταδικάσουμε, πιθανόν να το εννοούσε κάπως αλλιώς και να μην το εξέφρασε καλά.

Όμως νιώθω και εγώ ότι υπάρχει μια υπεροψία από ορισμένες και συμπεριφέρονται σαν να είναι κάτι το ξεχωριστό. Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό, αλλά να μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο και να κάνουμε την τρίχα τριχιά όπως είπες και εσύ.

Τι ακριβώς σημαίνει "αλλάζω την κοσμοθεωρία μου"?

Τι αντιμετωπίζεις διαφορετικά τώρα από παλιότερα που δεν ήσουν μαμά?

Ρωτάω για να καταλάβω τι δεν κάνω εγώ σωστά, ή τι δεν αντιλαμβάνομαι και προς Θεού όχι για να σε ειρωνευτώ!

Διαφημίσεις

Το σχολιο της κυριας ηταν οντως ατυχες, αλλα ισως δεν το κανε απο υπεροψια τοσο,οσο για να γινει συμπαθης η προσιτη σε σενα.. Η απλα κουβεντα να γινεται..

Παντως κι εγω νιωθω οτι απο τοτε που εγινα μαμα αλλαξαν οι προτεραιοτητες μου, ο τροπος ζωης μου, ακομη και στοιχεια του χαρακτηρα μου(πιο υπομονετικη, πιο ευαισθητη σε οτι αφορα παιδια κτλ). Δε θεωρω κανεναν κατωτερο απλα βρισκω τη μητροτητα μια πολυ δυνατη εμπειρια που σου δινει καινουρια πραγματα..

εγω παλι ειμαι η ιδια πριν και μετα το παιδακι μου.ειμαι το ιδιο ατομο η ιδια γυναικα η ιδια συντροφος.η μονη διαφορα ειναι οτι το οτιδηποτε να θελω να κανω σκεφτομαι πρωτα το παιδι.αυτο ομως δεν με εχει κανει να συμπεριφερομαι μαμαδιστικα(με την καλη εννοια) στους γυρω μου.οταν θα παω για καφε ας πουμε με μια φιλη μαμα θα συζητησουμε και ασχετα πραγματα.(φιλη απο παλια)δεν κανω ας πουμε αυτα τα μαμαδιστικα πηγαδακια στις κουνιες πχ..καθομαι και πινω το καφεδακι μου και βλεπω το παιδι που παιζει.και ειμαι και κοινωνικοτατη εκ φυσεως και παντα χαμογελαστη.δεν ειμαι καθολου αγχωτικη τι ωρα θα φαει αν θα χτυπησει (δεν εχω πει ποτε αχχχ παναγια σε μια τουμπα της μικρης και να τρανταχτω απο την καρεκλα μου)και αυτο το ειχα απο μωρο που ηταν η δικια μου.αφου η μανα μου με εβριζε(τυπικη)εφαγε το παιδι?εκανε τσισα το παιδι?το κανεις ντουζ μετα το μπανιο στην θαλασσα?δεν θα σας γραψω τι απαντησεις της δινω γιατι δεν κανει....ειναι ποτε δυνατον να μην κανω ολα τα παραπανω?με τον αντρα μου βγαινουμε για ποτο-ποτα:o(βεβαια εχω βοηθεια απο τη μαμα μου)αλλα και μερικες φορες που δεν μπορεσε να την κρατησι βγηκαμε ολοι μαζι για ποτο!και ηπιε και η δικια μου το δικο της(sprite με γρεναδινη:-):smile:) και ολα καλα.κοινως με τον ερχομο ενος παιδιου πιστευω οτι αλλαζουν οι υποχρεωσεις και μονο και οχι ο χαρακτηρας.και πανω απο ολα ας προσπαθησουμε να διασκεδαζουμε και λιγο οπως πριν(η καθεμια μας οπως νομιζει)....τονωνει την σχεση μας με το συντροφο μας και το ηθικο μας. οσο μπορουμε μην βολευομαστε με την προφαση οτι καναμε παιδι.τα παιδια μας ειναι πανω απο ολα και θα ειναι για παντα τελεια και παυλα:D:D

Εγώ πιστεύω πως η γυναίκα το είπε χωρίς να το πολυσκεφτεί, ίσως και απλά για να σου πιάσει κουβέντα του στυλ να την ρωτήσεις πόσα παιδάκια έχει αυτή κ πάει λέγοντας. Εσας δεν σας έχει τύχει να πάρετε ένα μωρούλι αγκαλίτσα να σας γελάει και να του πείτε '' Α έχω κ έγω ένα μωράκι και....'' ή να μιλάτε σε ένα μωράκι που διστάζει να σας χαμογελάσει κ να πει η μανούλα του '' Έχει κ η κυρία Τδε παιδάκι σαν εσένα...'' Απλά όταν γινόμαστε μητέρες λίγο πολύ θέλουμε να το λέμε ''Είμαι μαμά''. Επίσης όταν δεν έχει μια γυναίκα παιδάκι αλλα το παιδί σου ξεκαρδίζεται κ περνάει ωραία μαζί της δεν θα της πεις ''Το έχεις μητρικό φίλτρο'' ή κάτι τετοιο. Μην βάζουμε συνέχεια άσχημες σκέψεις, πολλές φορές ο δικός μας νους παει στο κακό κ όχι των άλλων!

Και εμενα μου φαινεται εντελως ρατσιστικη η ατακα της εν λογω κυριας. Οταν ενας ανθρωπος ξεκιναει μια τετοιου ειδους φραση/διαλογο και το διατυπωνει βαζωντας το "εχουμε..." (αφηνωντας ετσι να εννοηθει το "εμεις"), αυτοματως αποκλειει/απομονωνει ΟΛΟΥΣ τους υπολοιπους..., απλα το θεμα ειναι ο τροπος (υφος, τονος της φωνης, λεξιλογιο) που θα το εκφρασεις, ορισμενες φορες αυτος ο τροπος αλλαζει ολο το νοημα!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

αν και δεν ημουν μπροστα να δω το υφος της κυριας θα συμφωνησω με τη σοφη,,μπορει να εννουσε απλα ότι ως μητερα ξερει να συμπεριφέρεται στα μωρα και να σου πει (περηφανευτει γιατι όχι) εμμεσα ότι ειναι και αυτή μαμα,,,,εγω πχ δεν πλησιαζα ποτε μωρο πριν γεννησω ,,,,δεν εδινα καμμια σημασια και όταν καποιος με <αναγκαζε> να παρω αγκαλια το παιδι του ηθελα να το δωσω αμεσως πισω γτ δεν ηξερα πως να συμπεριφερθώ,,,πριν γεννησω ημουν λιγο πιο σκληρος και απολυτος ανθρωπος,,,δεν συμπεριφέρομαι μαμαδιστικα καθολου δηλαδη δεν μιλαω σε φιλες για τη μικρη μου συνεχεια (καθολου θα ελεγα) γτ εχω αναγκη και από άλλες κουβέντες καταλαβαινετε αλλα είμαι σουπερ χαζομαμα:D:D:D:D:D

Διαφημίσεις

Και γω πιστεύω ότι η κυρία δεν το είπε από κακία, εγώ θα το έβλεπα κάτι σαν διάθεση "κουτσομπολιού". Και μένα με νευριάζουν να πω την αλήθεια όταν ο κάθε άσχετος/ άσχετη σου πιάσει κουβέντα στο δρόμο και λένε τα δικά τους. Μιλάω για ανθρώπους που δεν σε γνωρίζουν και από την καλή τους θέληση (ή κακή... δεν ξέρω) πετάγονται σου λένε την γνώμη τους για κάτι που δεν τους αφορά και αρχίζουν και λένε για την δική τους ζωή λες και νοιάζει κανέναν....

Μην δίνεις βάση σε ότι σου είπε, εγώ αυτό κάνω! Σίγουρα ένα μωράκι θα γελάσει σε όσους το κάνουν να γελάσει και δεν θα διακρίνει αν αυτός ο "κάποιος"/ "κάποια" είναι μαμά ή μπαμπάς!!!! Τα μωράκια ούτε ξεχωρίζουν ανθρώπους ούτε ξέρουν από ρατσισμό και ότι άλλο....

yVUtp2.png

lK3Up3.png

To σχόλιο ήταν πράγματι άστοχο, ατυχές και δεν αξίζει να δίνει κανείς παραπάνω σημασία.

Αλλά, καταλαβαίνω απόλυτα τι θέλει να πει η θεματοθέτρια. Προφανώς όλοι αλλάξαμε όταν γίναμε γονείς, και ο τρόπος ζωής μας, και στα πρακτικά ζητήματα αλλά και εσωτερικά. Όμως κι εγώ νιώθω από ορισμένες μια υπεροψία που έγιναν μαμάδες, όπως λέει η ekavi, λες και είμαστε μέλη του πιο exclusive κλαμπ, στο οποίο οι άλλοι δεν έχουν θέση. Και όλοι το κάνουμε ασυναίσθητα σε διάφορους τομείς πχ κκι εγώ έχω απαντήσει συγκαταβατικά σε νέα συνάδελφο "περίμενε να κάνεις παιδιά και θα δεις" "σιγά την κούραση, τι να πω κι εγώ με τα παιδια" κτλ.

Καλημερα!! Εγω εχω να πω πως προσπαθω 14 χρονια να γινω μαννουλα αλλα ολα τα μωρα μου χαμογελουν και μονο που τα κοιτω!!!! Να χαιρεστε ολες τα παιδακια σας και να αξιωσει και εμας η Παναγιτσα να γεμισει η αγκαλια μας!!!

Τι ακριβώς σημαίνει "αλλάζω την κοσμοθεωρία μου"?

Τι αντιμετωπίζεις διαφορετικά τώρα από παλιότερα που δεν ήσουν μαμά?

Ρωτάω για να καταλάβω τι δεν κάνω εγώ σωστά, ή τι δεν αντιλαμβάνομαι και προς Θεού όχι για να σε ειρωνευτώ!

Θα σου πω τι σημαίνει για μένα... πριν το παιδί ότι έκανα ήταν πως να το πω... για την πάρτη μου... ακόμη και στο επαγγελματικό επίπεδο υπήρχε η προοπτική τι μου αρέσει να κάνω, δεν έριχνα τα στάνταρ μου γενικά να βγάλω χρήματα για πάρτη μου, να γίνω γυναίκα καριέρας.. τώρα όμως και στην δουλειά θα κάνω τον μ..κα και δεν θα μιλήσω γιατί ξέρω ότι υπάρχει ένα παιδί που περιμένει από εμένα να το συντηρήσω... και δεν θα φύγω τόσο εύκολα όπως θα έφευγα πιο παλιά...και όλα τα βλέπω με την προοπτική ότι αύριο μεθαύριο που θα αποδημήσω εις κύριον θα πρέπει να αφήσω μία "κληρονομιά" υλική και πνευματική σε μία άλλη ύπαρξη.. και τις δικές μου ανάγκες θα βάλω στην άκρη πολλές φορές για να ικανοποιήσω πρώτα τις ανάγκες του παιδιού μου.. και γενικά τα πράγματα τα βλέπω με άλλο μάτι.. πιο υπεύθυνα, είμαι πιο δεκτική πιο ανεκτική σε πολλά... από την άλλη διαφωνώ κάθετα με την χρήση του όρου ρατισμού γιατί με αυτή την λογική και την χρήση του όρου οι μισές μαμάδες εδώ μέσα είναι ρατσιστριες εφόσον π.χ. οι θηλάζουσες μειώνουν τις μη θηλάζουσες (θεωρώντας ευατόν ανώτερες σε σχέση με τις άλλες που θεωρούνται κατώτερες) - οι μαμάδες που ταίζουν υγεινά τα παιδιά τους σε σχέση με αυτές που δίνουν Junk food, οι μαμάδες που εμβολιάζουν τα παιδιά τους σε σχέση με αυτές που δεν τα εμβολιάζουν... κλπ κλπ

Amla, τι ωραίο το μήνυμά σου! Τα είπες όλα! Σου εύχομαι να γίνει γρήγορα το όνειρό σου πραγματικότητα!

Για την κυρία του σούπερ-μάρκετ, θα συμφωνήσω με sofi@p και Ιβαννάκι. Νομίζω πως απείρως τραγικότερη ήταν η φράση "μερικές γυναίκες είμαστε γεννημένες μανούλες", που είχε πει on air η Βανδή στη Μενεγάκη (το είχα δει σε μεσημεριανάδικο, το παραδέχομαι :oops: !)

Δράττομαι, ωστόσο, της ευκαιρίας που πιάσαμε το γενικότερο θέμα της..."μανουλίασης", να πω τα εξής:

-Προσωπικά, έχω βαρεθεί την επωδό "όλες μανούλες είμαστε και θέλουμε το καλύτερο για τα παιδάκια μας". Ε,όχι, λυπάμαι. Πολλές φορές κάνουμε πράγματα όχι για τα παιδάκια μας, αλλά για τη δική μας βολή. Και αν θεωρήσουμε πως αυτό δεν είναι πάντα κατακριτέο, γιατί και οι μάνες είναι άνθρωποι, τουλάχιστον ας το παραδεχόμαστε!

- Όταν επέλεξα το ψευδώνυμό μου, που είναι η επιτομή της "μανουλίασης", ήμουν λεχώνα, οπότε είχα το ακαταλόγιστο...Περιττό να σας πω ότι ο άντρας μου απειλεί να γραφτεί στο φόρουμ ως Μανούλι για πάντα!. Σκέφτομαι, πάντως, να το αλλάξω. Θα δω...

Δράττομαι, ωστόσο, της ευκαιρίας που πιάσαμε το γενικότερο θέμα της..."μανουλίασης", να πω τα εξής:

-Προσωπικά, έχω βαρεθεί την επωδό "όλες μανούλες είμαστε και θέλουμε το καλύτερο για τα παιδάκια μας". Ε,όχι, λυπάμαι. Πολλές φορές κάνουμε πράγματα όχι για τα παιδάκια μας, αλλά για τη δική μας βολή. Και αν θεωρήσουμε πως αυτό δεν είναι πάντα κατακριτέο, γιατί και οι μάνες είναι άνθρωποι, τουλάχιστον ας το παραδεχόμαστε!

συμφωνω με το σχολιο σου,,εννοείται ότι κανουμε πολλα πραγματα για τη δικη μας βολη και ενιοτε καλα κανουμε,,,αλλα κ εγω δεν μπορω αυτην την <υποκρισια > να το πω ,,,θεατρινισμο να το πω,,,δε ξερω.........

υ.γ. χαχαχα σωστος ο συζυγος

Καλημερα!! Εγω εχω να πω πως προσπαθω 14 χρονια να γινω μαννουλα αλλα ολα τα μωρα μου χαμογελουν και μονο που τα κοιτω!!!! Να χαιρεστε ολες τα παιδακια σας και να αξιωσει και εμας η Παναγιτσα να γεμισει η αγκαλια μας!!!

:cry: :cry:

Ολα να σου πανε καλα κοπελια!!

Ρατσιστική δεν μου φαίνεται αλλα εντελως εγωκεντρική και εγωιστική

Βασικα ηθελε να μιλήσει για τον εαυτο της τιποτα άλλο... Εντελως περιττό, γραφτην, δεν ειναι όλες ετσι

Για την κυρία του σούπερ-μάρκετ, θα συμφωνήσω με sofi@p και Ιβαννάκι. Νομίζω πως απείρως τραγικότερη ήταν η φράση "μερικές γυναίκες είμαστε γεννημένες μανούλες", που είχε πει on air η Βανδή στη Μενεγάκη (το είχα δει σε μεσημεριανάδικο, το παραδέχομαι :oops: !)

Έλα με τιποτα!! Καλα me, myself and I ... Τιποτα άλλο!

Καλα και η Μενεγακη τι είπε;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...