Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ζητειται παιδιατρος στα...μετρα μου

Recommended Posts

Δεν τιθεται θεμα συνωμοσιας...για σκεψου ομως τι θα γινοταν αν εγω πχ πω οτι στο παιδων μου ειπαν οτι το ταδε εμβολιο ευθυνεται για οτι συνεβη.μη ξεχνας οτι πισω απο καθε εμβολιο υπαρχει μια φαρμακευτηκη εταιρια η οποια μπορει να κινηθει και νομικα.

Το παιδι δεν εχειαλλεργεια....νοσηλευτηκε με επιλειπτικες κρισεις και εκτοτε ακολουθει θεραπεια για επιλειψια.Ουτε τιθεται θεμα ενος παιδιατρου μιας και το παιδι νοσηλευτηκε ζτο παιδων.Σκεψου οτι αυτη τη στιγμη πρεπει νακανει το ιδιο εμβολιο ο δευτερος γιος μου και εχουμε κολλησει κι εμεις και ο παιδιατρος ο οποιος και αυτος δε ρισκαρεινα το κανει αλλα δεμπορουμε να βρουμε και εμβολιο αλλης εταιριας λογω ελλειψης.Και φυσικα δενειπα ποτε πως εναεμβολιο προκαλεσε επιλειψια στο παιδι...πιθανως υπηρχε καποια προδιαθεση που το εμβολιο τηνπυροδοτησε.Το θεμα μου ειναι πως αν ολο αυτο προκληθηκε οντως απο τοεμβολιο τοτε το παιδι πιθανως αδικα παιρνει φαρμακα τοσους μηνες τωρα.Τεσπα εγω απλαλεω πως δεν ειναι απλο θεμα τα εμβολια...πολλατα οφελη του...αλλα καιπολλα τα ρισκα.πιστεψε με με αφορμη τα οσα περασαμε εχω βρει πολλουςγονεις που μου ανεφεραν προβληματα που προεκυψαν μετα απο εμβολια.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 58
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η παιδίατρός μου βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη, είναι ένας νέος και προοδευτικός άνθρωπος, με καλές σπουδές, γλυκιά, απλή και συζητήσιμη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σου σηκώσει το τηλέφωνο και να μη σε εξυπηρετήσει, γενικότερα.

Λέγεται Μητσιάδη Βασιλική.

Είναι εξαιρετική!!!

Έχει εκπαιδευθεί και στην Ελλάδα και στην Αγγλία, οπότε έχει και μια άλλη ματιά.

Υποστηρίζει τους γονείς σε κάθε επιλογή τους.

Τί θα γινόταν αν έλεγες "το παιδί μου έκανε αυτό το εμβόλιο και έπαθε αυτό"; Αλήθεια δεν είναι; Και πού να το έλεγες; Δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει πρόβλημα να πεις κάτι που είναι αλήθεια. Και κανονικά πρέπει να γίνεται αναφορά τέτοιων περιστατικών εντός της ιατρικής κοινότητας, κάθε σκεύασμα/μηχάνημα/αυτοκίνητο/σερβιέτα παρακολουθείται και μετά τη διάθεσή του στην αγορά.

Από όσα λες καταλαβαίνω ότι πρέπει να έχει εντοπιστεί ο παράγων που πιθανόν ευθύνεται για το πρόβλημα και να υπάρχει εναλλακτικό εμβόλιο που όμως δε μπορείτε να βρείτε λόγω έλλειψης. Άρα υπάρχει εμβόλιο που καλύπτει και αυτή την περίπτωση.

Νομίζω κάθε προϊόν μπορέι να έχει αρνητικές συνέπειες για κάποιους ανθρώπους, αλλά προκειμένου για τα εμβόλια νομίζω δεν μπορούμε να βγάζουμε γενικά συμπεράσματα.

Ολες οι φαρμακευτικες εταιρειες εχουν ιατρικο τμημα και δηλωμενο ατομο στον ΕΟΦ ως υπευθυνο φαρμακοεπαγρυπνισης (γιατρο ή φαρμακοποιο συνηθως). Ειναι πολυ συγκεκριμενες οι διαδικασιες που ακολουθουνται σε περιπτωση αναφορας ανεπιθυμητης ενεργειας απο ενα φαρμακο και η εταιρεια οφειλει να το διερευνησει, να το αναφερει στον ΕΟΦ κι αυτος εμημερωνει τον αντιστοιχο ευρωπαικο οργανισμο που συλλεγει στοιχεια για το φαρμακο απο ολες τις χωρες που κυκλοφορει. Υπαρχει σχετικη αυστηρη νομοθεσια που οι εταιρειες τηρουν ως ευαγγελιο. Μαλιστα τηρειται και η ανωνυμια λογω ιατρικου ιστορικου. Οποτε δεν υπαρχει η δικαιολογια οτι ο γιατρος φοβαται να πει κατι εναντιπν ενος προιοντος γιατι τα βαζει με την εταιρεια. Ισα-ισα που η εταιρεια τον εχει απο κοντα και τπν ενημερωνει.

Ακόμα και να υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις (γιατί δεν θέλω να είμαι απόλυτη), με τρομάζει πιο πολύ ένας παιδίατρος να δηλώσει ότι είναι κατά της αντιβίωσης και ότι δεν δίνει ποτέ ή δίνει εξαιρετικά σπάνια, από κάποιον που μπορεί να δώσει μια φορά στο παιδί και ας αποδειχθεί ότι δεν ήταν 100% απαραίτητο.

1) Δεν είπα πουθενά ότι δεν δίνει αντιβίωση ποτέ. Δίνει όταν είναι απαραίτητη.

2) Χιλιάδες θάνατοι προκαλούνται από υπερβολική συνταγογράφιση αντιβίωσης, η οποία οδηγεί σε αντίσταση στην αντιβίωση, το οποίο σημαίνει ότι χιλιάδες άνθρωποι που θα μπορούσε να τους σώσει τη ζωή η αντιβίωση, πεθαίνουν γιατί τα βακτήρια έχουν γίνει ανθεκτικά στην αντιβίωση.

Αυτές οι χιλιάδες ζωές χάνονται συνήθως από μη επιστημονική νοοτροπία του τύπου "να δώσει μια φορά στο παιδί και ας αποδειχθεί ότι δεν ήταν 100% απαραίτητο". Η αντιβίωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ!!!Έχει σοβαρότατες συνέπειες!

Υπάρχει σχετικά άφθονο υλικό προς μελέτη ;)

Διαφημίσεις

Δεν καταλαβαίνω τι λόγο έχει ένας γιατρός να γράψει αχρείαστη αντιβίωση. Αν θέλει να πουλήσει φαρμακευτικά προϊόντα, υπάρχουν πάμπολλα άλλα, πολύ πιο κερδοφόρα και πολύ πιο ακίνδυνα, που και οι πελάτες θα αγοράσουν με περισσή χαρά που "γλίτωσαν την αντιβίωση" και που ο γιατρός τους δεν τη δίνει "με το παραμικρό". Γιατί να θέλει ένας γιατρός να συνεισφέρει στην αχρήστευση των αντιβιοτικών; Δε νομίζω ότι συμφέρει καμιά φαρμακευτική αυτό, αντιθέτως.

697577wcowvfyq3s.gif

Δεν καταλαβαίνω τι λόγο έχει ένας γιατρός να γράψει αχρείαστη αντιβίωση. Αν θέλει να πουλήσει φαρμακευτικά προϊόντα, υπάρχουν πάμπολλα άλλα, πολύ πιο κερδοφόρα και πολύ πιο ακίνδυνα, που και οι πελάτες θα αγοράσουν με περισσή χαρά που "γλίτωσαν την αντιβίωση" και που ο γιατρός τους δεν τη δίνει "με το παραμικρό". Γιατί να θέλει ένας γιατρός να συνεισφέρει στην αχρήστευση των αντιβιοτικών; Δε νομίζω ότι συμφέρει καμιά φαρμακευτική αυτό, αντιθέτως.

Καλή μου είσαι πολύ αφελής και μάλλον αγνοείς πώς λειτουργεί το σύστημα :-( Οι γιατροί στηρίζουν τις φαρμακοβιομηχανίες και οι φαρμακοβιομηχανίες στηρίζουν τους γιατρούς. Βρες κάποιους ανθρώπους που να έχουν σχέση με ιατρικά επαγγέλματα ή να εργάζονται σε νοσοκομεία και συζήτησε μαζί τους για το τι ακούνε και το τι βλέπουν εκεί μέσα.

http://tvxs.gr/news/υγεία/μπουκώνουμε-τα-παιδιά-με-φάρμακα-χωρίς-λόγο

Οι παιδίατροι από την πλευρά τους συντηρούν αυτόν τον φαύλο κύκλο συνταγογραφώντας φάρ΅ακα για να καθησυχάσουν τους γονείς και όχι επειδή πραγ΅ατικά τα χρειάζονται τα παιδιά. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστη΅ιακού Νοσοκο΅είου «Αττικόν» έδειξε ότι οκτώ στους δέκα παιδιάτρους υποκύπτουν στις πιέσεις των γονέων και τελικά χορηγούν φαρ΅ακευτική αγωγή στα παιδιά – που συνήθως είναι αντιβίωση.

«Ο Ελληνας δεν φεύγει από το ιατρείο χωρίς φάρμακο. Από την άλλη, μερίδα γιατρών δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις, με αποτέλεσμα να μην έχουν γίνει κατανοητές οι διαστάσεις που λαμβάνει το πρόβλημα των ανθεκτικών μικροβίων στη χώρα μας», δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο λοιμωξιολόγος και λέκτορας Παιδιατρικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών Νίκος Σπυρίδης. «Οταν τα παιδιά λαμβάνουν αντιβιώσεις χωρίς λόγο, ο οργανισμός τους αποικίζεται από μικρόβια που διατηρούν την ανθεκτικότητά τους. Με τον τρόπο αυτόν τα “σούπερ” μικρόβια διασπείρονται και στα άλλα παιδιά και αυτά με τη σειρά τους τα μεταφέρουν στους ενηλίκους. Ο κίνδυνος των ανθεκτικών μικροβίων είναι πλέον τόσο μεγάλος, που θα ξεπεράσει τον ιό του HIV», συμπληρώνει ο κ. Σπυρίδης.

Πρόσφατη μελέτη δείχνει πως η «εκτός ένδειξης» χορήγηση αντιβίωσης αποτελεί τον κανόνα και όχι μόνο στην Ελλάδα. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «European Journal of Clinical Pharmacology» διεξήχθη σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες – Αγγλία, Ιταλία και Ελλάδα. Οι ερευνητές (μεταξύ των οποίων και ο κ. Σπυρίδης) διαπίστωσαν πως συχνά οι μικροί ασθενείς λαμβάνουν λάθος δόση φαρμάκων, τους χορηγούνται αντιβιώσεις για μη ενδεδειγμένη πάθηση ή λαμβάνουν σκευάσματα που δεν είναι για την ηλικία τους.

Είναι ενδεικτικό, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ότι δύο στα δέκα νεογνά που νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έλαβαν αντιβιοτικό μη ενδεδειγμένο για την ηλικία τους.

http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=56523:ti-prokaloyn-oi-antiviwseis-sto-swma-mas&catid=24:katxriseis-i-xrrisima&Itemid=203#.U7Qw2iHtq1s

Όπως είπα υπάρχει άφθονο υλικό προς μελέτη. Υπάρχει επίσης πολύς κόσμος που εργάζεται σε ιατρικά επαγγέλματα και ξέρει πολλές αλήθειες που δεν θα σας είναι πολύ ευχάριστες :( . Αν θέλετε να ενημερωθείτε και να προστατευθείτε, υπάρχει τρόπος. Αν όχι, είναι δική σας επιλογή αλλά τουλάχιστον μην απορείτε...

Το δεύτερο πληθυντικό ελπίζω να μη θεωρείς ότι καλύπτει εμάς που σου λέμε για τα εμβόλια και όχι για τις αντιβιωσεις.

Για την ιστορία, το κείμενο που αναφέρεις λέει ξεκάθαρα ότι οι γιατροί υποκύπτουν στις πιέσεις των γονιών. Οι ίδιοι οι γονεις τα ζητάνε τα αντιβιωτικο και απο γιατρούς και απο φαρμακοποιούς. Άρα ο γονιός που δε θέλει αντιβιωτικο δεν ΄εχει αναγκαστικά δει πίεση απο γιατρό για αντιβιωτικο. Το πρόβλημα δεν ειναι ούτε οι φαρμακευτικές ούτε οι γιατροί, εμείς είμαστε, αν είχαμε μυαλό εμείς καμία φαρμακευτική δε μας έπιανε κορόιδο

Μπεμπούλα10, το ότι μερικούς γονείς και μερικούς γιατρούς τους δέρνει βλακεία δεν αποτελεί είδηση. Αν ο γονιός πιέζει για αντιβίωση για εμένα είναι συνυπεύθυνος. Τι συζητάμε;

Όποιος έχει άλλη άποψη από εσένα είναι επειδή είναι αφελής, ε; Βολικό -και άκρως ευγενικό. Πάντως, υπάρχουν και χειρότερα απ' το να είσαι αφελής. Το να είσαι αφελής που νομίζει τον εαυτό του για ξύπνιο, ας πούμε.

697577wcowvfyq3s.gif

Διαφημίσεις

σκοπιμα και χωρις να χρειαζεται, κανεις παιδιατρος δεν δινει αντιβιωση.

εκτος, αν δεν ειναι και πολυ σιγουρος για το τι ακριβως εχει το παιδι και θελει να ειναι καλυμμενος για παν ενδεχομενο και επιπλοκη.

παντως παιδιατρος που να μη δινει ποτε αντιβιωση δεν υπαρχει. δηλαδη τι κανει σε περιπτωση ωτιτιδας η βρογχοπνευμονιας? ευχελαιο?

δοκιμάζει διάφορα ομοιοπαθητικά χάπια, καθυστερεί και καθυστερεί, και μετά οι γονείς τρέχουμε και με την ψυχή στο στόμα στον κλασικό παιδίατρο και ακούμε και το σχετικό ........... που ρισκάραμε με την υγεία του παιδιού μας.

d8gLp3.png

iXW1p2.png

1) Δεν είπα πουθενά ότι δεν δίνει αντιβίωση ποτέ. Δίνει όταν είναι απαραίτητη.

2) Χιλιάδες θάνατοι προκαλούνται από υπερβολική συνταγογράφιση αντιβίωσης, η οποία οδηγεί σε αντίσταση στην αντιβίωση, το οποίο σημαίνει ότι χιλιάδες άνθρωποι που θα μπορούσε να τους σώσει τη ζωή η αντιβίωση, πεθαίνουν γιατί τα βακτήρια έχουν γίνει ανθεκτικά στην αντιβίωση.

Αυτές οι χιλιάδες ζωές χάνονται συνήθως από μη επιστημονική νοοτροπία του τύπου "να δώσει μια φορά στο παιδί και ας αποδειχθεί ότι δεν ήταν 100% απαραίτητο". Η αντιβίωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ!!!Έχει σοβαρότατες συνέπειες!

Υπάρχει σχετικά άφθονο υλικό προς μελέτη ;)

Για το 1) ούτε εγώ είπα ότι είπες κάτι. Γενικά μιλάω. :P

2) Συνήθως οι ίδιοι οι ασθενείς ή οι γονείς προσφεύγουν από μόνοι τους στην αντιβίωση. Έχω γνωστό που ξέρω ότι έψαξε τα συμπτώματά του στο ίντερνετ, βρήκε και σχετική αντιβίωση και την πήρε από μόνος του χωρίς να άει σε γιατρό.

Ο γιατρός γιατί να συνταγογραφήσει αχρείαστη αντιβίωση; Μήπως τελικά δεν είναι αχρείαστη;

Πού το διάβασες αυτό;

ποιο; Είπα ότι δεν πιστεύω πως κάποιος γιατρός θα πει ποτέ ότι είναι κατά της αντιβίωσης.

Μπεμπούλα10, το ότι μερικούς γονείς και μερικούς γιατρούς τους δέρνει βλακεία δεν αποτελεί είδηση. Αν ο γονιός πιέζει για αντιβίωση για εμένα είναι συνυπεύθυνος. Τι συζητάμε;

Επίσης άλλοι γονείς πιέζουν τον γιατρό να ΜΗΝ δώσει αντιβίωση. Τους συνταγογραφεί ο γιατρός και εκείνοι αρνούνται να την πάρουν ή καθυστερούν πάρα πολύ ή την διακόπτουν.

Για εμένα δεν θα έπρεπε ο γονιός να έχει λόγο και να υποδεικνύει στον γιατρό τι θα κάνει. Αν θέλει ας πάρει και δεύτερη γνώμη αλλά όχι να έχει και άποψη επειδή ψάχνει άρθρα στο ίντερνετ.

Το παν είναι να βρεις ένα γιατρό που θα σου εμπνέει εμπιστοσύνη και κάθε φορά που θα σε συμβουλεύει να μην ψάχνεις στo Ιnternet αν καλώς ή κακώς σου είπε.

Εμάς έχει τύχει με πυρετό και άλλα συμπτώματα ίωσης, να μη μας δώσει καν αντιβίωση αν δεν κλείσει 3 ημέρες από την εκδήλωση της ασθένειας. Έχει τύχει επίσης και με ερεθισμένο λαιμό μόνο, χωρίς πυρετό-συνάχι κλπ να πάρουμε αντιβίωση.

Έχω εμπιστοσύνη στη παιδίατρό μας, διότι 5,5 χρόνια τώρα δεν έχω να της καταλογίσω κάτι λάθος, έστω και ασήμαντο.

Και σε κάποια περίπτωση που κατάλαβε ότι δεν άπτεται της ειδικότητάς της μας έστειλε σε ειδικό γιατρό!

δοκιμάζει διάφορα ομοιοπαθητικά χάπια, καθυστερεί και καθυστερεί, και μετά οι γονείς τρέχουμε και με την ψυχή στο στόμα στον κλασικό παιδίατρο και ακούμε και το σχετικό ........... που ρισκάραμε με την υγεία του παιδιού μας.

Kαλημέρα σε όλες. Σου έχει τύχει προσωπικά αυτό, Psi?

Εμάς έχει τύχει με πυρετό και άλλα συμπτώματα ίωσης, να μη μας δώσει καν αντιβίωση αν δεν κλείσει 3 ημέρες από την εκδήλωση της ασθένειας. Έχει τύχει επίσης και με ερεθισμένο λαιμό μόνο, χωρίς πυρετό-συνάχι κλπ να πάρουμε αντιβίωση.

Και εμάς έχει τύχει αυτό. Εμπιστεύομαι πάρα πολύ την εμπειρία της.

Διαφημίσεις

Κορίτσια εδώ στο φορουμ εχω δει αρκετές φορές μανούλες να λένε οι γιατροι έδωσαν αντιβιωση για ιό!!!!!!!!!!!!!!! Και μετα λεγαν μα γιατι δεν εκανε τιποτα για τον ιό!!!!!! Αυτο ειναι τραγικοτατο και άκρως ελληνικό φαινόμενο!!!!

Υπάρχουν παιδιατροι ΑΣΧΕΤΟΙ γιατι απορειτε; Αλλα καλώς η κακώς είτε εμπιστεύεσαι τον γιατρο σου η τον αλλάζεις!!!

Αλλα να πούμε την αλήθεια ειναι πια άσπρο μαύρο ποτε χρειάζεται αντιβιωση πανω κατω όλες οι μανούλες το ξέρουν οπότε με κλειστά ματια να εμπιστευόμαστε καποιον ειναι καλο; Αν κάτι βρωμάει αλλάξετε γιατρο!!

Κορίτσια εδώ στο φορουμ εχω δει αρκετές φορές μανούλες να λένε οι γιατροι έδωσαν αντιβιωση για ιό!!!!!!!!!!!!!!! Και μετα λεγαν μα γιατι δεν εκανε τιποτα για τον ιό!!!!!! Αυτο ειναι τραγικοτατο και άκρως ελληνικό φαινόμενο!!!!

Υπάρχουν παιδιατροι ΑΣΧΕΤΟΙ γιατι απορειτε; Αλλα καλώς η κακώς είτε εμπιστεύεσαι τον γιατρο σου η τον αλλάζεις!!!

Αλλα να πούμε την αλήθεια ειναι πια άσπρο μαύρο ποτε χρειάζεται αντιβιωση πανω κατω όλες οι μανούλες το ξέρουν οπότε με κλειστά ματια να εμπιστευόμαστε καποιον ειναι καλο; Αν κάτι βρωμάει αλλάξετε γιατρο!!

Μα είναι δυνατόν ο γιατρός να μην ξέρει πότε θα δώσει αντιβίωση;

Μήπως αυτές οι μανούλες είναι στον κόσμο τους. Είναι δυνατόν να ξέρουν εκείνες καλύτερα και να πιάνουν τον γιατρό αδιάβαστο για ιατρικά θέματα;

Αλλά σίγουρα αν τυχόν για κάποιον λόγο δεν εμπιστεύεσαι τον παιδίατρο, τον αλλάζεις. Αρκεί να μην γίνεται συνήθεια μόλις μας πει ο παιδίατρος κάτι που δεν μας αρέσει να τον αλλάζουμε μέχρι να βρούμε κάποιον που θα υποκύψει στις πιέσεις μας ή θα μας πει αυτό που θέλουμε να ακούσουμε. Ή να παίρνουμε δρόμο επειδή είδαμε διαφημιστικά φυλλάδια στο ιατρείο του...

Διαφωνώ δεν είναι άσπρο-μαύρο το πότε χρειάζεται αντιβίωση. Αν ήταν έτσι θα είχαμε μια λίστα και θα ανατρέχαμε εκεί αντί να πηγαίνουμε στον γιατρό.

Μα είναι δυνατόν ο γιατρός να μην ξέρει πότε θα δώσει αντιβίωση;

Μήπως αυτές οι μανούλες είναι στον κόσμο τους. Είναι δυνατόν να ξέρουν εκείνες καλύτερα και να πιάνουν τον γιατρό αδιάβαστο για ιατρικά θέματα;

Αλλά σίγουρα αν τυχόν για κάποιον λόγο δεν εμπιστεύεσαι τον παιδίατρο, τον αλλάζεις. Αρκεί να μην γίνεται συνήθεια μόλις μας πει ο παιδίατρος κάτι που δεν μας αρέσει να τον αλλάζουμε μέχρι να βρούμε κάποιον που θα υποκύψει στις πιέσεις μας ή θα μας πει αυτό που θέλουμε να ακούσουμε. Ή να παίρνουμε δρόμο επειδή είδαμε διαφημιστικά φυλλάδια στο ιατρείο του...

Διαφωνώ δεν είναι άσπρο-μαύρο το πότε χρειάζεται αντιβίωση. Αν ήταν έτσι θα είχαμε μια λίστα και θα ανατρέχαμε εκεί αντί να πηγαίνουμε στον γιατρό.

Εντάξει δεν λέμε για δύσκολες περιπτώσεις που δεν έχουμε συναντήσει ποτε αλλα για τα γενικά ωτιτιδες και βακτηριδιακα προβλήματα που το στήθος ειναι μεςα στο φλεγμα, εχει 41 πυρετό και δεν μπορει να αναπνεύσει κανει καραμπαμ... Αυτο δεν σημάνει οτι την δίνουμε μόνες μας, σημαινει οτι αν ο γιατρός μας πει οχι δεν χρειάζεται λέμε 'pardon?????'

Και ναι ναι ναι ναι υπάρχουν ασχετιλες, η ιατρική εχει να κανει με εμπειρία και πολυ διαβασμα και πολυ δεν κατέχουν κανένα απο τα δυο

Και για οποίες έχουν όρεξη οριστε άλλη μια απόδειξη γιατι ειναι ελληνικό φαινόμενο

http://pediatros-thes.gr/en/παιδιατρικής-κακώς-κείμενα/το-πρόβλημα-της-κατάχρησης-αντιβιοτι/

Εντάξει δεν λέμε για δύσκολες περιπτώσεις που δεν έχουμε συναντήσει ποτε αλλα για τα γενικά ωτιτιδες και βακτηριδιακα προβλήματα που το στήθος ειναι μεςα στο φλεγμα, εχει 41 πυρετό και δεν μπορει να αναπνεύσει κανει καραμπαμ... Αυτο δεν σημάνει οτι την δίνουμε μόνες μας, σημαινει οτι αν ο γιατρός μας πει οχι δεν χρειάζεται λέμε 'pardon?????'

Και ναι ναι ναι ναι υπάρχουν ασχετιλες, η ιατρική εχει να κανει με εμπειρία και πολυ διαβασμα και πολυ δεν κατέχουν κανένα απο τα δυο

Και για οποίες έχουν όρεξη οριστε άλλη μια απόδειξη γιατι ειναι ελληνικό φαινόμενο

http://pediatros-thes.gr/en/παιδιατρικής-κακώς-κείμενα/το-πρόβλημα-της-κατάχρησης-αντιβιοτι/

Σε αυτή την περίπτωση εννοείται ότι θα πω pardon. Και σε πολλές άλλες θα κάνω ερωτήσεις στο γιατρό, αλλά αν αμφισβητήσω για κάποιο λόγο τη διάγνωση ή δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη, θα πάρω δεύτερη γνώμη. Δεν θα του πω οκ γιατρέ και μόλις πάω στο σπίτι θα κάνω του κεφαλιού μου.

Αυτό το κείμενο του παιδιάτρου το έχω ξαναδεί, αλλά δεν μου λέει κάτι. Περιγράφει την εμπειρία του σαν φοιτητής όπου τον πίεσε η εξετάστρια και αυτός υποθέτει ότι τον πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση (της αντιβίωσης) λόγω εθνικότητας. Όλα τα άλλα είναι προσωπικές εκτιμήσεις και υποθέσεις.

Προσωπικά προτιμώ να πάρω 1 φορά αντιβίωση χωρίς να ήταν και 100% απαραίτητο, από το να προσπαθεί να αποδείξει ο γιατρός ότι μπορώ να τα καταφέρω και χωρίς. Δεν σου λέω με το καλημέρα να σου γράφει αντιβίωση, αλλά ούτε και να προσπαθεί πάσει θυσία να την αποφύγει.

Σε αυτή την περίπτωση εννοείται ότι θα πω pardon. Και σε πολλές άλλες θα κάνω ερωτήσεις στο γιατρό, αλλά αν αμφισβητήσω για κάποιο λόγο τη διάγνωση ή δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη, θα πάρω δεύτερη γνώμη. Δεν θα του πω οκ γιατρέ και μόλις πάω στο σπίτι θα κάνω του κεφαλιού μου.

Αυτό το κείμενο του παιδιάτρου το έχω ξαναδεί, αλλά δεν μου λέει κάτι. Περιγράφει την εμπειρία του σαν φοιτητής όπου τον πίεσε η εξετάστρια και αυτός υποθέτει ότι τον πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση (της αντιβίωσης) λόγω εθνικότητας. Όλα τα άλλα είναι προσωπικές εκτιμήσεις και υποθέσεις.

Προσωπικά προτιμώ να πάρω 1 φορά αντιβίωση χωρίς να ήταν και 100% απαραίτητο, από το να προσπαθεί να αποδείξει ο γιατρός ότι μπορώ να τα καταφέρω και χωρίς. Δεν σου λέω με το καλημέρα να σου γράφει αντιβίωση, αλλά ούτε και να προσπαθεί πάσει θυσία να την αποφύγει.

Το κείμενο μπορει να μην σου λέει εσένα κάτι αλλα μιλάει για το πόσο εύκολα στην χώρα μας δίνουν αντιβιωση και για το γεγονός οτι πολλές φορές ειναι άχρηστη η και βλαβερή!!

Κατα τα αλλα δεν διαφωνούμε σε κάτι και εγω προτιμώ να την δωσω για το 1% αφου μου τη συστήσει γιατρός παρα το αντίθετο. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ναι υπάρχουν άνθρωποι στον ιατρικό κλάδο που την δίνουν με το καλημέρα (αντιβιωση και αλλα πολλα) μου έτυχε και μένα καθε φορά που ήρθα ελλαδα και πήγα σε έλληνα παιδιατρο! Και καλο ειναι οι μανάδες α) να ξέρουν διάφορα ιού και βακτηριων και β)να ρωτάνε τον γιατρο τι ακριβως θα κανει η αντιβιωση στο παιδι στην συγκεκριμένη περιπτωση

κοιτα, γνωριζοντας ο γιατρος το ιστορικο του παιδιου και την ευαισθησια που μπορει να εχει, πχ στο αναπνευστικο, μπορει να υποπτευεται οτι ακομα και καποια βαρια ιωση μπορει να προκαλεσει περαιτερω προβληματα στο αναπνευστικο. οποτε αν δει οτι τα συμπτωματα δεν υποχωρουν (μετα απο 2-3 μερες), ξεκιναει την αντιβιωση. αυτο δε σημαινει οτι δινει αντιβιωση για την αντιμετωπιση της ιωσης αλλα για να αποφυγει τις επιπλοκες της ιωσης.

τωρα, τι καταλαβαινει η καθε μανα που δεν ξερει να ξεχωρισει τον ιο απο το βακτηριο (και δικαιως δεν ξερει) και πως μπορει (με ποιες γνωσεις?) να κρινει τη θεραπευτικη προσεγγιση του γιατρου, αυτο ειναι αλλο θεμα...

Το κείμενο μπορει να μην σου λέει εσένα κάτι αλλα μιλάει για το πόσο εύκολα στην χώρα μας δίνουν αντιβιωση και για το γεγονός οτι πολλές φορές ειναι άχρηστη η και βλαβερή!!

Κατα τα αλλα δεν διαφωνούμε σε κάτι και εγω προτιμώ να την δωσω για το 1% αφου μου τη συστήσει γιατρός παρα το αντίθετο. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ναι υπάρχουν άνθρωποι στον ιατρικό κλάδο που την δίνουν με το καλημέρα (αντιβιωση και αλλα πολλα) μου έτυχε και μένα καθε φορά που ήρθα ελλαδα και πήγα σε έλληνα παιδιατρο! Και καλο ειναι οι μανάδες α) να ξέρουν διάφορα ιού και βακτηριων και β)να ρωτάνε τον γιατρο τι ακριβως θα κανει η αντιβιωση στο παιδι στην συγκεκριμένη περιπτωση

Βασικά η φράση κλειδί είναι "να ρωτάνε τον γιατρό". Βλέπω πολλές φορές και εδώ στο φόρουμ, ότι πάει η μάνα στο γιατρό, φεύγει με ένα σωρό απορίες που δεν τις εξέφρασε καν στο γιατρό έστω να πάρει μία απάντηση, έρχεται εδώ, τις εκφράζει και οι υπόλοιποι βγάζουν συμπέρασμα ότι ο γιατρός ήταν άχρηστος ή είχε απώτερο κίνητρο, ενώ ο άνθρωπος δεν είχε ερωτηθεί καν ούτε ήξερε τι σκεφτόταν η μάνα από μέσα της.

Γενικά ναι δεν διαφωνούμε.:) Σίγουρα υπάρχουν και άχρηστοι στον ιατρικό κλάδο όπως και παντού, απλά μην κάνουμε το λάθος να τους θεωρούμε όλους έτσι, μόλις πουν τη λέξη αντιβίωση. Δεν λέω για εσένα (μην παρεξηγηθώ). Λέω για τους φανατικούς κατά της αντιβίωσης, κατά των φαρμάκων, κατά της επιστήμης...

Babycute ρίξε μια ματιά και σε αυτό το κείμενο:

http://www.bbc.com/news/uk-wales-south-east-wales-28103193

Παιδάκι πέθανε πριν λίγες μόλις μέρες στην Αγγλία γιατί δεν του έδωσαν εγκαίρως αντιβίωση.

Από το κείμενο που έστειλες εγώ κρατάω και κάτι που ίσως για σας είναι λεπτομέρεια, αλλά για μένα ήταν μια τραγική εμπειρία: το χαμογελάκι ειρωνίας της εξετάστριας όταν ο εξεταζόμενος έδωσε την αντιβίωση και την παραδοχή του ίδιου ότι η ερώτηση και η ειρωνία της είχαν να κάνουν με το ότι ήταν Έλληνας. Ναι, αυτό ήτανε για μένα, η άρια Αγγλίδα που θα ειρωνευτεί το Βαλκάνιο.

Δεν κοιτάνε τα χάλια τους τα μαύρα λέω εγώ... Που χάνουνε ανθρώπινες ζωές έτσι για την πλάκα τους...

Μετά την εμπειρία μου στην Αγγλία και κυρίως στο Βέλγιο έχω πλέον καταλήξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι στην Ελλάδα έχουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ γιατρούς, ας τους δείξουμε λίγη εμπιστοσύνη

Α, κι άλλο βρήκα, έτσι μπαίνεις λίγο στο ίντερνετ και στο χαλαρό βρίσκεις ειδήσεις για θανάτους στην Αγγλία, έτσι για πλάκα

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2521401/Rikki-Baker-died-EAR-infection-treated-antibiotics.html

Ούτε εγώ τα θέλω να αντιβιωτικά, να το σημειώσω έτσι;

Αλλά υποδείξεις για ελληνικές πρακτικές από Άγγλους με ανακατεύουν πραγματικά, με αηδιάζουν. Ο γυναικολόγος μου μου έλεγε για τα αίσχη που έβλεπε στα νοσοκομεία τους όταν σπου΄δαζε, αίσχη

Λοιπόν, άντε, λίγα λόγια για μας οι Άγγλοι

κοιτα, γνωριζοντας ο γιατρος το ιστορικο του παιδιου και την ευαισθησια που μπορει να εχει, πχ στο αναπνευστικο, μπορει να υποπτευεται οτι ακομα και καποια βαρια ιωση μπορει να προκαλεσει περαιτερω προβληματα στο αναπνευστικο. οποτε αν δει οτι τα συμπτωματα δεν υποχωρουν (μετα απο 2-3 μερες), ξεκιναει την αντιβιωση. αυτο δε σημαινει οτι δινει αντιβιωση για την αντιμετωπιση της ιωσης αλλα για να αποφυγει τις επιπλοκες της ιωσης.

τωρα, τι καταλαβαινει η καθε μανα που δεν ξερει να ξεχωρισει τον ιο απο το βακτηριο (και δικαιως δεν ξερει) και πως μπορει (με ποιες γνωσεις?) να κρινει τη θεραπευτικη προσεγγιση του γιατρου, αυτο ειναι αλλο θεμα...

Να ρωτήσει Sofia μου ποια η διάφορα... Δεν είπα να διαγνώσει τι εχει το παιδι της αλλα να ρωτήσει τι εχει και πως μπορει η αντιβιωση η το οτιδήποτε φάρμακο να το βοηθήσει!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...