Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Ή ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΠΟΛΗ Ή ΣΕ ΧΩΡΙΟ(600 ΚΑΤΟΙΚΩΝ)?

:?

ο άντρας μου μεγάλωσε σε χωριό της Κρήτης (περίπου 800 κάτοικοι) απόσταση 15 λεπτά από την πρωτεύουσα του νομού. μέχρι την Α λυκείου πήγε στο σχολείο του χωριού. από τη Β λυκείου πήγε στο Λύκειο της πόλης. ήταν αριστούχος μαθητής (και αργότερα φοιτητής).

μου έχει πει ότι το επίπεδο των μαθητών, ο ανταγωνισμός (που τον έκανε καλύτερο μαθητή) αλλά και το επίπεδο των εκπαιδευτικών ήταν πολύ καλύτερο στην πόλη. στο χωριό ήταν πιό χαλαρά και οικογενειακά τα πράγματα, σαν να ζούσαν σε μια γυάλα.

και φροντιστήρια έκανε στην πόλη.

όλα αυτά πριν 25 χρόνια, βέβαια.

καταρχας αν εργαζεσαι το χωριο ξεχνα το. Εμεις ειμαστε ετοιμοι να ξαναγυρισουμε σε "πολη" απο οικισμο, γιατι οποτε γουσταρουν λειπουν/εχουν αδεια/κανουν γιορτες, γιατι σε χωρια, σου λεει ολο και καποια γειτονισσα θα το κρατησει αν λειψω! Μια φορα μου το ειπε χυμα, οταν παραπονεθηκα για το γεγονος οτι ηταν κλειστο το σχολειο 5η μερα μεσα στον ιδιο μηνα, και μου λεει ας το παρει μια αλλη μαμα (που δεν γνωριζα καμμια γιατι ειμασταν νεοι στην περιοχη) και βριστηκαμε.

Πολυ σημαντικο πιστεψε με.

Εγώ κορίτσια θα το έβλεπα ανάποδα, πριν 2 χρόνια σε ένα ταξίδι που είχαμε κάνει με τον άντρα μου, σε ένα χωριό είχαμε κουβεντιάσει αυτό το θέμα ακριβώς και μας έλεγαν οι γονείς πως είναι λιγότερα τα παιδιά, κι έτσι ασχολούνται οι δάσκαλοι/καθηγητές περισσότερο. Πάνε διαβασμένα σπίτι, δεν χρειάζονται φροντιστήρια διότι δεν υπάρχει πρόσβαση, ούτε καν για τις ξένες γλώσσες που διδάσκονται και στο σχολείο. Λάθος;

Λάθος;

NAI:D:D TEΡΑΣΤΙΟ:D

Τι θα σου έλεγαν δηλαδή?:rolleyes: Οτι έχουν εκπαιδευτικά θέματα και τα παιδιά τελικά γίνονται αγρότες? Δεν είναι κακό να γίνεις αγρότης, αν το θες, αλλά είναι διαφορετικό αν το κάνεις από έλλειψη επιλογών και μόρφωσης.

Διαφημίσεις

Εγώ κορίτσια θα το έβλεπα ανάποδα, πριν 2 χρόνια σε ένα ταξίδι που είχαμε κάνει με τον άντρα μου, σε ένα χωριό είχαμε κουβεντιάσει αυτό το θέμα ακριβώς και μας έλεγαν οι γονείς πως είναι λιγότερα τα παιδιά, κι έτσι ασχολούνται οι δάσκαλοι/καθηγητές περισσότερο. Πάνε διαβασμένα σπίτι, δεν χρειάζονται φροντιστήρια διότι δεν υπάρχει πρόσβαση, ούτε καν για τις ξένες γλώσσες που διδάσκονται και στο σχολείο. Λάθος;

εξαρταται και απο τις προσδοκιες που εχει καθε γονιος για το παιδι του.. Όλοι μας οι γονεις έχουμε βλέψεις για κάτι καλύτερο και για να πάμε πιο ψηλά τα παιδια μας αλλα πχ καποιοι ειναι ευχαριστημένοι με το να περναει απλα τις ταξεις το παιδι τους και αλλοι με το να περασει αυστηρα και μόνο στην ιατρικη αθηνων....εμενα προσωπικα για να μην παρεξηγηθω δεν με εκφραζει τιποτα απτα δύο ...απλα θελω να επιλέξω το καλύτερο δυνατό δρόμο στην εκπαιδευση του ωστε να μην του στέρησω μια καλυτερη εναλλακτική την οποία θα μπορούσα να είχα επιλέξει για εκείνο..τιποτα δεν ειναι προκαθορισμένο και αυτο το γνωρίζω μπορει ενα παιδι σε χωριο με 10 παιδια στην ταξη να γινει ο μεγαλυτερος επιστημονας ,οπως και ενα παιδι στο καλυτερο σχολειο του κοσμου να βγει ενα κουτσουρο....αλλα ελα μου ντε που υπαρχουν επιλογες και δεν μπορουμε να προδιαγραψουμε το μελλον..οποτε επιλεγουμε το καλυτερο δυνατον κατα την γνωμη μας και ευελπιστούμε για να μεγαλώσουμε υγιής και καλούς ανθρώπους κατ αρχην και καλά μορφωμένους στην συνέχεια στην δύσκολη και απαιτητική εποχη που ζούμε

Στο Λύκειο που πήγαινα είχαμε αρκετά παιδιά από χωριά κάτω των 1000 κατοίκων που είχαν τελειώσει το δημοτικό ή και το γυμνάσιο στο χωριό τους. Υπήρχαν αριστούχοι και μέτριοι. Κάτω του μετρίου δεν υπήρχαν, προφανώς γιατί οι κάτω του μετρίου δεν έβλεπαν το λόγο να κάνουν κάθε μέρα το δρομολόγιο με το λεωφορείο κι έτσι διέκοπταν στο σχολείο, ενώ αν ήταν σε μεγαλύτερο μέρος, ίσως να συνέχιζαν. Αυτό βέβαια δεν εμπόδιζε τους αριστούχους συγχωριανούς τους να περάσουν σε καλές σχολές.

Βέβαια υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο, π.χ. τι θεωρείς εσύ ποιότητα ζωής: να έχεις μεγάλη επιλογή προϊόντων στο σούπερ μάρκετ, ή να πηγαίνουν τα παιδιά σε 10 λεπτά με τα πόδια μόνα τους στο σχολείο; Πιστεύεις ότι έχει μεγαλύτερες πιθανότητες στην αγορά εργασίας ένας που ξέρει μια πιο ασυνήθιστη γλώσσα και δεν έχει δει ποτέ του ζωντανή αγελάδα, ή αντίστροφα; Αυτό το ξέρει, αν το ξέρει, μόνο η κάθε οικογένεια για τον εαυτό της.

Το πρόβλημα με το χωριό είναι ότι δεν υπάρχουν επιλογές στα σχολεία. Υπάρχει ένα δημοτικό-γυμνάσιο-λύκειο και εύχεσαι να γίνεται καλή δουλειά. Ωστόσο, και σε μια μεγάλη πόλη, υπάρχουν γονείς -οι περισσότεροι, για την ακρίβεια- που είναι αποφασισμένοι να στείλουν το παιδί τους στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς. Επομένως, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν υπάρχει διαφορά.

ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ :-) KAI ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ!! ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΔΩ Ή ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Ή ΕΣΤΩ ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ?

Η επαρχία έχει πολύ καλά σχολεία, αν είναι επαρχία που ενδιαφέρεται για τη μόρφωση των παιδιών.

Εγώ, αν έπρεπε να απαντήσω γενικά, θα επέλεγα το δημοτικό στο χωριό, αν μπορούσα να βοηθήσω το παιδί και αν υπήρχε ένα μέσου επιπέδου δημοτικό σχολείο. Κτιριακά, τα σχολεία στα χωριά είναι πολύ καλά. Ταυτόχρονα θα προσπαθούσα να δώσω όσο πιο πολλά ερεθίσματα στα παιδιά μου, με επισκέψεις σε θέατρα, σε μουσεία κλπ. ακόμα και αν έπρεπε για 2-3 μέρες να πάμε στην Αθήνα.

Για γυμνάσιο - λύκειο θα προτιμούσα ένα μεγαλύτερο σχολείο, για να έχει το παιδί μέτρο σύγκρισης και να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός.

Αυτά βέβαια τα λέω γενικά. Γιατί υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες, όπως η δυναμική του παιδιού, τα άλλα παιδιά του σχολείου, ο προσανατολισμός της κλειστής κοινωνίας κλπ. Επίσης έχει μεγάλη σημασία και η οικογένεια. Μία οικογένεια σε ένα χωριό, που προσανατολίζει το παιδί στη γνώση, το μαθαίνει να διαβάζει βιβλία, να εκτιμά την τέχνη κλπ. μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα από μία άλλη που το πηγαίνει στο καλύτερο σχολείο αλλά το έχει όλη την ημέρα να παίζει υπολογιστή ή να βλέπει τηλεόραση.

Διαφημίσεις

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ !

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΣΑΝ ΓΟΝΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...

ΕΠΙΣΗΣ Ο ΕΤΕΡΟΦΑΛΗΣ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΒΟΥΝΟ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ ΒΛΑΧΟΠΑΙΔΟ,ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΓΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΩΡΑ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ,ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΣ ΗΞΕΡΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΝΤΑΛΑ Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΗ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΙΣ ΚΟΥΝΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ...ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ...

iaa αυτο ομως που λες για τον αδελφο σου πως θα ειναι διαφορετικα αν συνεχεισεται να μενετε στο χωριο?

Εγω θα ψηφιζα να παει σχολειο εκει που ειστε γιατι αλλιως θα σας φανε οι δρομοι. Και μετα στην 3-4 θα γυρνατε απο το σχολειο και θα ξαναπηγαινετε πχ για αγγλικα στην πολη?

ΕΠΙΣΗΣ Ο ΕΤΕΡΟΦΑΛΗΣ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΒΟΥΝΟ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ ΒΛΑΧΟΠΑΙΔΟ,ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΓΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΩΡΑ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ,ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΣ ΗΞΕΡΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΝΤΑΛΑ Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΗ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΙΣ ΚΟΥΝΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ...ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ...

Καλά, για παιδιά ηλικίας από δημοτικό σε γυμνάσιο δεν είναι και άσχημο το ραντεβού για παγωτό και ποδηλατάδα. Κάθε άλλο, θα έλεγα.

Εγώ συμφωνώ με την pax σχετικά με την άποψη για την ποιότητα ζωής. Εμείς φύγαμε απ' το κέντρο της Αθήνας πριν αρκετά χρόνια και μένουμε στην εξοχή, αυτό μας κοστίζει αρκετά μιας και είμαστε πολύ μακριά από συγκοινωνίες, σούπερ, σχολεία, ψιλικατζίδικα, πολλά χιλιόμετρα για την δουλειά μας καθημερινά και γενικά όλα είναι μακριά μας.

Μας αποζημιώνει που έχουμε ησυχία, ζούμε στη φύση, τα παιδιά μας μεγαλώνουν με αυλή και δάση, βλέπουμε ζώα και δεν ακούμε αυτοκίνητα.

Είμαστε όμως και της λογικής πως αν θέλουν να γίνουν κάτι, ή αν δούμε πως έχουν την δύναμη, την "κλίση", θα το παλέψουν, θα το ζητήσουν, θα το καταφέρουν. Αν όχι, τότε θα γίνουν κάτι πιο απλό, με λίγα λόγια και οι κομμώτρια μου έχει θησαυρίσει και έβγαλε το Λύκειο. Η επόμενη γενιά θα'χει σίγουρα και τέτοια επαγγέλματα, ειλικρινά δεν ανησυχώ.

Ούτε θεωρώ πως θα κομπλεξαριστούν αν κάποια μέρα βρεθούν σε διαφορετικές παρέες με άλλες συνήθειες. Τα παιδιά μεγαλώνοντας θα μάθουν να προσαρμόζονται, να παλεύουν και να γίνονται αποδεκτά για αυτό που είναι.

Κρατώ μόνο μία επιφύλαξη, γιατί έτσι τα φαντάζομαι τα πράγματα μα τα παιδιά μου είναι ακόμη μικρά. Κι απ' όταν έκανα παιδιά έμαθα να'χω και κοντή γλώσσα.

Αυτές ομως είναι προς το παρόν οι απόψεις μας.

Στη θέση σας, εγώ θα έκανα ό,τι και σε κάθε άλλη περίπτωση, δηλαδη είναι το σχολείο στο χωριο καλό, έχει καλούς δασκάλους, έχει υποδομές (και δεν εννοώ κολυμβητήριο, εννοώ ιντερνετ, υπολογιστές κτλ); Ακούω για σχολεία σε ακριτικά νησιά που κάνουν θαύματα.

Νομίζω για το δημοτικό μια χαρά θα είναι εκεί, εφόσον υπάρχει επαρκές προσωπικό. Από γυμνάσιο βλέπετε.

Διαφημίσεις

Κάνε μια βόλτα στα υποψήφια σχολεία και συγκρίνέ τα μεταξύ τους σαν δύο οποιαδήποτε σχολεία. Δες όσο μπορείς το προσωπικό, πιάσε κουβέντα μαζί τους, ρώτησέ τους τη γνώμη τους για το θέμα... Αφουγκράσου τι άνθρωποι είναι από τη συζήτηση και τις απαντήσεις που θα λάβεις. Δες πώς κινούνται στο χώρο (όσο αυτό είναι δυνατό)... και κρίνε με όσα περισσότερα δεδομένα μπορείς να συλλέξεις.

Υπάρχουν άξιοι άνθρωποι που είναι σε πιο μικρά σχολεία γιατί εκεί δημιουργήθηκε "κενό". Κάποτε αυτοί οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να "πιάσουν" ένα σχολείο πιο κοντά στο σπίτι τους. Αυτό όμως δεν αλλάζει την ποιότητά τους. Μια χαρά μπορείς να βρεις και καλούς και κακούς δασκάλους σε οποιοδήποτε σχολείο, είτε αυτό είναι του χωριού είτε της πόλης.

"Φωτογράφησε" με κριτήρια τα δύο αυτά σχολεία που σε ενδιαφέρουν, στη δεδομένη χρονική στιγμή και βγάλε το δικό σου προσωπικό συμπέρασμα. Ό,τι κι αν σου λέμε εμείς, είναι γενικές εκτιμήσεις. Εσύ έχεις το καρπούζι, εσύ και το μαχαίρι. Κόψε, γεύσου, αποφάσισε! :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Κάνε μια βόλτα στα υποψήφια σχολεία και συγκρίνέ τα μεταξύ τους σαν δύο οποιαδήποτε σχολεία. Δες όσο μπορείς το προσωπικό, πιάσε κουβέντα μαζί τους, ρώτησέ τους τη γνώμη τους για το θέμα... Αφουγκράσου τι άνθρωποι είναι από τη συζήτηση και τις απαντήσεις που θα λάβεις. Δες πώς κινούνται στο χώρο (όσο αυτό είναι δυνατό)... και κρίνε με όσα περισσότερα δεδομένα μπορείς να συλλέξεις.

Υπάρχουν άξιοι άνθρωποι που είναι σε πιο μικρά σχολεία γιατί εκεί δημιουργήθηκε "κενό". Κάποτε αυτοί οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να "πιάσουν" ένα σχολείο πιο κοντά στο σπίτι τους. Αυτό όμως δεν αλλάζει την ποιότητά τους. Μια χαρά μπορείς να βρεις και καλούς και κακούς δασκάλους σε οποιοδήποτε σχολείο, είτε αυτό είναι του χωριού είτε της πόλης.

"Φωτογράφησε" με κριτήρια τα δύο αυτά σχολεία που σε ενδιαφέρουν, στη δεδομένη χρονική στιγμή και βγάλε το δικό σου προσωπικό συμπέρασμα. Ό,τι κι αν σου λέμε εμείς, είναι γενικές εκτιμήσεις. Εσύ έχεις το καρπούζι, εσύ και το μαχαίρι. Κόψε, γεύσου, αποφάσισε! :)

Ετσι είναι...εμείς από Σεπτέμβρη θα βρισκομαστε στην Αθήνα λόγω επαγγελματικών.Πραγματικά αν γινόταν δεν θα φεύγαμε από την μικρή επαρχιακή πόλη όπου ζούμε..αλλά δεν γίνεται και αλλιώς.Η πιο μεγάλη μας στενοχώρια είναι ότι το παιδί θα φύγει από το σχολείο του.Σήμερα η 13η Ιουνίου που τελειωσε η σχολική χρονιά....θα μου μείνει για πάντα στην καρδιά μου, αλλά περισσότερο στου παιδιού μου.Το σχολείο του ενα εξαιρετικό δημόσιο δημοτικό με χαρούμενους και όλο όρεξη δασκάλους.Το αγαπήσαμε και περισσότερο το παιδί μας.Και στο μαθησιακό κομμάτι έχουμε μείνει πολύ ευχαριστημένοι διότι βλέπουμε ένα παιδί με βάσεις και αγάπη για διάβασμα.Το θέμα λοιπόν είναι πως ακόμα στις μικρες πολεις, ακόμα και στο πιο μικρό χωριό υπάρχουν αξιόλογοι με μεράκι δάσκαλοι.Εγώ προσωπικά όταν εννοώ Σχολείο...εννοώ το έμψυχο υλικό Τον ΔΑΣΚΑΛΟ...;)

Δυστυχως το Δημόσιο σχολειό είναι ενα ρίσκο οπου και να πας τι μια χρονιά η δασκάλα είναι αστέρι και την αλλη απλως απαράδεκτη.Κάνε τις επιλογές σου με βαση την βοήθεια που μπορείς ΕΣΥ να δώσεις και το χαρακτήρα των παιδιων

Χωριο κ παλι χωριο.......τουλαχιστον δημοτικο...μετα οκ πας στην πολη...αλλα μεγαλωσα σε χωριο κ πηγα εκει δημοτικο δεν υπηρχε καλητερο πραγμα για το παιδι..αυτα που μαθαινουν ειναι πολυ σημαντικα..μεσα στην φυση ρε μεσα στο πρασινο.διαλημμα κ να αναπνεεεις κ να παιζεις μεσα στην φυση..οχι στο τσιμεντο... Εγω θυμαμαι οταν εφτιαχνε ο καιρος βγαιναμε εξω κ καναμε μαθημα....κατω στην πρασιναδα...τι να λεμε τωρα..κ τα παιδια ειναι λιγοτερα κ οι δασκαλοι εχουν περισσοτερη ορεξη να κατσουν πανω απο ενα παιδι να του εξηγησουν

Μακαρι να ειχα την δυνατοτητα να πηγαιναν κ παιδια μου σε σχολειο στο χωριο..

Μιλαμε μονο για δημοτικο, ομως? προσωπικα, αν εβλεπα οτι το παιδι μου εχει δυνατοτητες δεν θα το αφηνα στο σχολειο του χωριου. Αν ηθελα απλα να τελειωσει το Λυκειο, χωρις αλλες βλεψεις, ε, τοτε θα παρεμενε στο χωριο. Γιατι να ταλαιπωρουμαστε αλλωστε?

Μιλαμε μονο για δημοτικο, ομως? προσωπικα, αν εβλεπα οτι το παιδι μου εχει δυνατοτητες δεν θα το αφηνα στο σχολειο του χωριου. Αν ηθελα απλα να τελειωσει το Λυκειο, χωρις αλλες βλεψεις, ε, τοτε θα παρεμενε στο χωριο. Γιατι να ταλαιπωρουμαστε αλλωστε?

Δηλαδή όσες οικογένειες ζουν σε επαρχιακές πόλεις ή σε χωριά πρέπει να αφήσουν τα σπίτια τους και τις δουλειες του και να μετοικήσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα..και καλά τα παιδιά τους θα αριστέυσουν εκεί??Επίσης να σε ρωτήσω στα χωριά δεν υπάρχουν άριστοι μαθητές και μελετηρά παιδιά?Από χωριά δεν έχουμε επιτυχόντες στα Πανεπιστήμια και στις ανωτερες σχολές?

Απορώ πραγματικά....και πραγματικά λυπάμαι να ακούγονται τέτοιες απόψεις που ούτε η γιαγιά μου 90 ετών δεν τις έχει....

υ.γ.Εγω ξέρω πως ακόμα και στην Κολοπετεινίτσα να ζεις αν σου αρέσει το διάβασμα και η μελέτη δεν υπαρχει περίπτωση να πας χαμενος..τώρα βέβαια μπορεί να μην έχει το παιδί μου τις εκπληκτικές εγκαταστάσεις..και να μην έχει πολλές εναλλακτικές διασκέδασης και ψυχαγωγίας...αλλά δεν πειράζει...Αν θέλει ένα παιδί να μπει στο Πανεπιστήμιο θα τα καταφέρει και ως απόφοιτος ενός Λυκείου που οι "πολλοί" δεν το ξέρουν..και ξέρεις κάτι ψάξε λίγο τους επιτυχόντες της Περιφέρειας στις Πανελλαδικές τα τελευταία 20 χρόνια και θα εκπλαγείς....

Δηλαδή όσες οικογένειες ζουν σε επαρχιακές πόλεις ή σε χωριά πρέπει να αφήσουν τα σπίτια τους και τις δουλειες του και να μετοικήσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα..και καλά τα παιδιά τους θα αριστέυσουν εκεί??Επίσης να σε ρωτήσω στα χωριά δεν υπάρχουν άριστοι μαθητές και μελετηρά παιδιά?Από χωριά δεν έχουμε επιτυχόντες στα Πανεπιστήμια και στις ανωτερες σχολές?

Απορώ πραγματικά....και πραγματικά λυπάμαι να ακούγονται τέτοιες απόψεις που ούτε η γιαγιά μου 90 ετών δεν τις έχει....

υ.γ.Εγω ξέρω πως ακόμα και στην Κολοπετεινίτσα να ζεις αν σου αρέσει το διάβασμα και η μελέτη δεν υπαρχει περίπτωση να πας χαμενος..τώρα βέβαια μπορεί να μην έχει το παιδί μου τις εκπληκτικές εγκαταστάσεις..και να μην έχει πολλές εναλλακτικές διασκέδασης και ψυχαγωγίας...αλλά δεν πειράζει...Αν θέλει ένα παιδί να μπει στο Πανεπιστήμιο θα τα καταφέρει και ως απόφοιτος ενός Λυκείου που οι "πολλοί" δεν το ξέρουν..και ξέρεις κάτι ψάξε λίγο τους επιτυχόντες της Περιφέρειας στις Πανελλαδικές τα τελευταία 20 χρόνια και θα εκπλαγείς....

Καταρχην δε συγκρινα επαρχιακη πολη και Αθηνα αλλα πολη και χωριο.

αν δε σου κανει κοπο, διαβασε και το προηγουμενο σχολιο μου στο θεμα αυτο. Ειναι κριμα να λυπασαι αδικα μεσημεριατικα...

Καταρχην δε συγκρινα επαρχιακη πολη και Αθηνα αλλα πολη και χωριο.

αν δε σου κανει κοπο, διαβασε και το προηγουμενο σχολιο μου στο θεμα αυτο. Ειναι κριμα να λυπασαι αδικα μεσημεριατικα...

Θα παραθέσω και πάλι τα γραφόμενα σου :

.......τί να πω......

Θα παραθέσω και πάλι τα γραφόμενα σου :

.......τί να πω......

Προφανως δεν μπηκες στον κοπο να διαβασεις το αρχικο μου σχολιο αμεσως μολις ανοιχτηκε το θεμα.

και να προσθεσω οτι κι εγω τελειωσα το σχολειο σε επαρχιακη πολη και ημουν αριστη μαθητρια κι αργοτερα υποτροφη φοιτητρια με μεταπτυχιακες και διδακτορικες σπουδες. Αρα η επαρχια δεν με εμποδισε σε κατι. Αλλα δεν ξερω αν θα ειχα τις ιδιες ευκαιριες σε ενα χωριο. Για μενα ο ανταγωνισμος στην ταξη και τα εκπαιδευτικα ερεθισματα ειναι κατι που σε πηγαινει μπροστα. Και δε θα αναφερθω στο επιπεδο φροντιστηριων και ξενων γλωσσων.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...