Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι άλλαξε για σας με την κρίση?

LA LATINA

Recommended Posts

Επομένως το ερώτημα είναι, πως θα αποκτήσει ο νεοέλληνας την παιδεία και το ήθος που περιγράφουμε ώστε να απαιτήσει και ανάλογες κυβερνήσεις; .

.

Το μόνο που σκέφτομαι ότι θα βοηθήσει είναι η προσωπική καλλιέργεια, ο προσωπικός πολιτισμός, ο σεβασμό του καθένα μας στους άλλους, η έμπρακτη ευγνωμοσύνη μας στην τύχη να γεννηθούμε σε αυτή την όμορφη χώρα, ώστε να προσπαθήσουμε να μην την καταστρέψουμε περισσότερο και να κάνουμε και τα παιδιά μας να την αγαπήσουν και να βοηθήσουν και αυτά κάτι να βελτιωθεί.

Ίσως έτσι σταδιακά δούμε κάποια αποτελέσματα στη βελτίωση των αξιών μας. Ας αποφασίσουμε ότι αφού δεν θα έχουμε λεφτά να ζήσουμε άνετη ζωή, ας είμαστε τουλάχιστον καλύτεροι άνθρωποι για να φτιάξουμε μεταξύ μας μια καλύτερη μικρο-κοινωνία.

:-D

εχω παψει να πιστευω ότι θα αλλαξει κατι σημερα, αυριο η μεθαύριο....εχω πειστει ότι δεν αλλαζει γιατι δεν αλλαζει η νοοτροπια μας .

Αλλα η epang τα ειπε πολύ ωραια!!!

Επισης , βλεπω καποιες διαφορες προς το καλυτερο οσον αφορα τους θεσμούς...είναι η δουλεια μου τετοια που εχω παρε δωσε με πολλες δημοσιες θεσμικες υπηρεσίες....υπαρχει μεγαλυτερη συνειδηση τον τελευταιο καιρο...και καλυτερη ασκηση καθηκόντων! ;)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 134
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

:-D

εχω παψει να πιστευω ότι θα αλλαξει κατι σημερα, αυριο η μεθαύριο....εχω πειστει ότι δεν αλλαζει γιατι δεν αλλαζει η νοοτροπια μας .

Αλλα η epang τα ειπε πολύ ωραια!!!

Επισης , βλεπω καποιες διαφορες προς το καλυτερο οσον αφορα τους θεσμούς...είναι η δουλεια μου τετοια που εχω παρε δωσε με πολλες δημοσιες θεσμικες υπηρεσίες....υπαρχει μεγαλυτερη συνειδηση τον τελευταιο καιρο...και καλυτερη ασκηση καθηκόντων! ;)

συμφωνώ. θα πάρει πολλές γενιές για να φανεί κάποια αλλαγή.

και όντως τα πράγματα στις δημόσιες υπηρεσίες έχουν βελτιωθεί πολύ και οφείλεται στους νέους ανθρώπους που μπήκαν τα τελευταία χρόνια.

Στα δικά μου πάρε δώσε με δημ.υπηρεσίες, βλέπω (σε επίπεδο γραφειοκρατίας και όχι προσώπων), ένα μεγαλύτερο μπάχαλο σε σχέση με πριν, περίπλοκες διαδικασίες που δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη και μια δαιδαλώδη νομοθεσία που αλλάζει υπερβολικά γρήγορα. Δηλαδή από μήνα σε μήνα βλέπεις ότι βγαίνει νομοθεσία που αναιρεί την προηγούμενη, ή μπορεί να ερμηνευτεί κατά το δοκούν.

Τέλοσπάντων και εγώ πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει κάτι σύντομα. Ίσως πρέπει να περάσουν 1-2 γενιές.

Εγώ πάλι έχει τύχει σε υπηρεσίες να πω, μωρέ μπράβο, τι γρήγορη εξυπηρέτηση, συνήθως ΚΕΠ, δήμο κλπ αλλά έχει τύχει και σε άλλες να πω ΟΚ δουλεύουνε δυο και πληρώνουΜΕ 10......

Αντίδραση από του καναπέος, του FB και του πληκτρολογίου, δεν είναι αντίδραση. Πρέπει να ξυπνήσουμε.

Την Κυριακη, ψηφιζουν το αποτελειωτικο μνημονιο πλεον.....

-ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

-ΣΥΝΤΑΞΗ 360 ΕΥΡΩ

-ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

-ξεπούλημα της ΔΕΗ.

-Παράδοση των τραπεζών στους ιδιώτες

-ενοικίαση εργαζομένων

-μείωση μισθών

και αλλα πολλα...

διαβαστε....

και υπαρχει 6.30 πορεια στη Βουλη.....δεν ξερω βεβαια αν πιανουν οι πορειες...

αλλά εμεις μιλαμε για ελπιδα για βελτιωση και κατι τετοιο χλωμο το βλεπω συντομα....

Διαφημίσεις

Christina87 ειδα οτι ειπες συντομα φευγεις για Γερμανια. ηξερες τα γερμανικα απο τη γιαγια σου η τωρα τα μαθαινεις? ρωταω γιατι εγω κ ο αντρας μου λεμε να φυγουμε αλλα δεν ξερουμε γερμανικα. προσπθουμε να μαθουμε μεσω internet(σελιδα http://www.internetpolyglot.com/greek/lessons-de-el) αλλα δυσκολευομαστε. ειναι δυσκολα? η καθε αρχη κ δυσκολα? εμενα ο παππους μου πηγε οταν ηταν νεος κ εμεινε καποια χρονια, κ μου ειπε οτι με τη θεληση ολα γινονται. δυστυχως τωρα δεν τα θυμαται(ετων 79) κ δε μπορει να μας βοηθησει.

Κι εγώ δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι σύντομα.

Όπως επίσης δεν πιστεύω σε κανέναν από τους βουλευτές μας (εννοείτε και σε καμία κυβέρνηση). Αυτό που θα με έπειθε ότι κάτι πάει να γίνει, θα ήταν μια αποφασιστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και μια ταυτόχρονη κατάργηση όλων αυτών των επαχθών φόρων που μας έχουν επιβάλει τελευταία (χαράτσια, αλληλεγγύες κτλ). Αλλά φυσικά είναι πιο εύκολο να επιβάλεις νέους φόρους σε όλους, παρά να δυσαρεστήσεις τους φοροφυγάδες... Απ' όσα έχω δει στη δουλειά μου εδώ και 12 χρόνια, αν το κράτος ήθελε και έπαιρνε πίσω όλα τα κλεμμένα, δεν θα χρειαζόταν κανένας δανεισμός και κανένα μνημόνιο. Και είναι πραγματικά εξοργιστικό το πόσες δικαιολογίες βρίσκουν και πόσο αξιολύπητοι προσπαθούν να παρουσιαστούν όσοι χρωστούν στο δημόσιο, έχουν ακάλυπτες επιταγές, δεν αποδίδουν στην εφορία, κάνουν εικονικές εταιρείες... και για την κοπέλα που έγραψε παραπάνω ότι δεν βλάπτει ο «κακός ιδιώτης» όπως ο "κακός" δημόσιος υπάλληλος: όταν αγοράζω ένα προϊόν και ο ιδιώτης δεν τον αποδίδει το ΦΠΑ στο κράτος αλλά τον βάζει στην τσέπη του με τη δικαιολογία ότι δεν έχει να πληρώσει το δάνειο που πήρε από την τράπεζα για να επεκτείνει την επιχείρησή του, ποιος κλέβει ποιον και ποιον πληρώνω εγώ τελικά; Τουλάχιστον οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν γιατί οι αποδοχές τους προέρχονται από το ίδιο το κράτος και δεν μπορούν να κρυφτούν. Είναι πραγματικά τεράστια τα ποσά, μιλάμε για χιλιάδες ευρώ από κάθε είδους φοροδιαφυγή (μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο, ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ, εικονικές εταιρίες και άλλα... και άλλα) που δικάζονται κάθε μέρα... Και δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί θα πρέπει να λυπηθώ κάποιον που πέρασε κάποια καλά χρόνια σε βάρος του ελληνικού λαού, έφαγε με χρυσά κουτάλια και τώρα που βγαίνουν στη φόρα τα χιλιάρικα που χρωστάει κλαίγεται γιατί η οικονομική του κατάσταση είναι οικτρή...και δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του... Όχι, το λέω με κάθε ειλικρίνεια, μετά από 12 χρόνια δουλειάς δεν πιστεύω πια κανέναν...αν και ομολογώ ότι ακόμα και τώρα υπάρχουν φορές που μένω άφωνη με τη λαμογιά και τη βρωμιά ορισμένων...δεν έχει πάτο ο βούρκος στον οποίο έχει κυλιστεί αυτή η χώρα... η μόνη ελπίδα είναι ίσως η νέα γενιά και εννοώ αυτή που αρχίζει με τα παιδιά που ενηλικιώνονται τώρα...όσα τουλάχιστον μείνουν στην Ελλάδα και δεν φύγουν έξω...

Κι εγώ δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι σύντομα.

Όπως επίσης δεν πιστεύω σε κανέναν από τους βουλευτές μας (εννοείτε και σε καμία κυβέρνηση). Αυτό που θα με έπειθε ότι κάτι πάει να γίνει, θα ήταν μια αποφασιστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και μια ταυτόχρονη κατάργηση όλων αυτών των επαχθών φόρων που μας έχουν επιβάλει τελευταία (χαράτσια, αλληλεγγύες κτλ). Αλλά φυσικά είναι πιο εύκολο να επιβάλεις νέους φόρους σε όλους, παρά να δυσαρεστήσεις τους φοροφυγάδες... Απ' όσα έχω δει στη δουλειά μου εδώ και 12 χρόνια, αν το κράτος ήθελε και έπαιρνε πίσω όλα τα κλεμμένα, δεν θα χρειαζόταν κανένας δανεισμός και κανένα μνημόνιο. Και είναι πραγματικά εξοργιστικό το πόσες δικαιολογίες βρίσκουν και πόσο αξιολύπητοι προσπαθούν να παρουσιαστούν όσοι χρωστούν στο δημόσιο, έχουν ακάλυπτες επιταγές, δεν αποδίδουν στην εφορία, κάνουν εικονικές εταιρείες... και για την κοπέλα που έγραψε παραπάνω ότι δεν βλάπτει ο «κακός ιδιώτης» όπως ο "κακός" δημόσιος υπάλληλος: όταν αγοράζω ένα προϊόν και ο ιδιώτης δεν τον αποδίδει το ΦΠΑ στο κράτος αλλά τον βάζει στην τσέπη του με τη δικαιολογία ότι δεν έχει να πληρώσει το δάνειο που πήρε από την τράπεζα για να επεκτείνει την επιχείρησή του, ποιος κλέβει ποιον και ποιον πληρώνω εγώ τελικά; Τουλάχιστον οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν γιατί οι αποδοχές τους προέρχονται από το ίδιο το κράτος και δεν μπορούν να κρυφτούν. Είναι πραγματικά τεράστια τα ποσά, μιλάμε για χιλιάδες ευρώ από κάθε είδους φοροδιαφυγή (μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο, ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ, εικονικές εταιρίες και άλλα... και άλλα) που δικάζονται κάθε μέρα... Και δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί θα πρέπει να λυπηθώ κάποιον που πέρασε κάποια καλά χρόνια σε βάρος του ελληνικού λαού, έφαγε με χρυσά κουτάλια και τώρα που βγαίνουν στη φόρα τα χιλιάρικα που χρωστάει κλαίγεται γιατί η οικονομική του κατάσταση είναι οικτρή...και δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του... Όχι, το λέω με κάθε ειλικρίνεια, μετά από 12 χρόνια δουλειάς δεν πιστεύω πια κανέναν...αν και ομολογώ ότι ακόμα και τώρα υπάρχουν φορές που μένω άφωνη με τη λαμογιά και τη βρωμιά ορισμένων...δεν έχει πάτο ο βούρκος στον οποίο έχει κυλιστεί αυτή η χώρα... η μόνη ελπίδα είναι ίσως η νέα γενιά και εννοώ αυτή που αρχίζει με τα παιδιά που ενηλικιώνονται τώρα...όσα τουλάχιστον μείνουν στην Ελλάδα και δεν φύγουν έξω...

Συμφωνώ μαζί σου... Λυπάμαι που είναι πλέον σε αυτή την κατάσταση κάποιες οικογένειες αλλά δεν τις συμμερίζομαι κιόλας. Βέβαια πάντα υπάρχει η εξαίρεση στον κανόνα, αλλά ειδικά για περιπτώσεις που γνωρίζω, έ όχι δεν θα λυπηθώ που τόσα χρόνια (και τώρα) δουλεύουν μαύρα αλλά κάποτε έβγαζαν 2500 και τωρα 500 με το ζόρι, γιατί αυτά τα χρόνια εγώ δούλευα και έβγαζα 1000 με το ζόρι και όλα φορολογημένα... με παραπάνω σπουδές, με πίεση λόγω ιδιωτικού τομέα κτλ ......

• 3 months later...
Μόνο που άμα μιλάμε για Δημόσιο, αυτόν που είχε το βίσμα και μπήκε, άχρηστος ή αμόρφωτος, τον πληρώνουμε όλοι εμείς. Ενώ ο καθέ επιχειρηματίας στην ιδιωτική του επιχείρηση μπορεί να προσλάβει όποιον θέλει, γιατί από τη δική του τσέπη τον πληρώνει και όχι από τη τσέπη τον πολιτών. Αυτό δεν βλάπτει εμένα. Εμένα με βλάπτει ο άχρηστος στο δημόσιο γιατί και τον πληρώνω από την τσέπη μου και δεν με εξυπηρετεί. Ενώ αν πάω σε μία ιδιωτική εταιρεία και δεν έχω καλή εξυπηρέτηση όταν πληρώνω, απλά δεν θα ξαναπάω σε αυτή.

για σενα που πιστευεις οτι δεν "πληρωνεις" τον ιδιωτικο τομεα, θα αναφερω μερικα παραδειγματα: σκανδαλο enegra και hellas power, digea και δικαιωματα απο αγορασμένα με τα λεφτα μας προγραμματα της ΕΡΤ (τους χαριστηκαν), προστιμα ραδιοτηλεοπτικων συχνοτητων ( τους χαριστηκαν) "χαρατσια" και "θαλασσοδανεια" των μεγαλων ιδιωτικων σταθμων( τους χαριστηκαν), ΟΠΑΠ (κερδοφορος χαριστηκε στον κολλητου του σαμαρα- μελισσανιδη), Κερατεα και μπομπολας, Λαυρεντιαδης- Proton Bank- βενιζελος, the mall (αθηνα). θες κι αλλα;

αχ! μη βλεπετε μεγκα και σκαι ρε παιδια και ανακυκλωνετε ο,τι ακουτε εκει μεσα... μιλαν εξ ονοματος σας αλλα οχι για το συμφερον σας. μπερδευεστε...

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...