Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι άλλαξε για σας με την κρίση?

LA LATINA

Recommended Posts

Βλέπω οτι σχολιάστηκε πιο πάνω, γι αυτό θα πω κι εγώ τη γνώμη μου. Άν φτάοουμε στην χώρα αυτή, να θεωρούμε σε πιο άσχημη κατάσταση τους ΔΥ, τότε όλοι οι άλλοι πέθαναν και δεν τους το είπαμε! Πάντα έπαιρναν περισσότερα, πάντα δούλευε ένας δυο και έτρωγαν εκατό, πάντα έπαιρναν παχυλούς μισθούς και γι αυτό και όλοι κόπτονταν επί γενεές να μπουν στο δημόσιο. Και τώρα που τους κατέβασαν το μισθό (πάλι πιο πολλά παίρνουν από τον ιδιωτικό) λες οτι είναι αυτοί, η ομάδα που πάσχει και μάλιστα μαζί με τους συνταξιούχους στο ίδιο καζάνι?

Latina, αυτή που περιγράφεις είναι η εικόνα που προωθούν για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις που περιγράφεις, αλλά είναι λίγοι. Είναι ας πούμε η elit, η προστατευόμενη. Αυτοί συνεχίζουν και πληρώνονται αδρά, συνεχίζουν και εξαιρούνται με κολπάκια από τις γενικές διατάξεις (ενιαίο μισθολόγιο κτλ)...

Η πληθώρα των δημόσιων υπαλλήλων υπέστη ξαφνικά τεράστια μείωση του μισθού (περικοπές, εισφορές, φόροι και άλλα κολπάκια), μιλάμε για 40% κατά μέσο όρο και πλεόν δεν υφίσταται και η ασφάλεια-μονιμότητα που λέγαμε παλιά. Και επειδή ακριβώς παλιά ένιωθαν ασφάλεια ότι θα συνεχίσουν να έχουν τη δουλειά τους και ότι τον όποιο μισθό θα τον παίρνουν σταθερά, πολλοί από αυτούς ανοίχτηκαν, χρεώθηκαν δάνεια κτλ, τα οποία τώρα δεν μπορούν να αποπληρώσουν. Οπότε ναι είναι μια μερίδα που έχει πληγεί πολύ και μάλιστα από τους πρώτους που τους άγγιξε η κρίση.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 134
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

στη δική μου δουλειά δεν υποστήκαμε καμμία μείωση. απλά δεν πήραμε αύξηση τα τελευταία 2-3 χρόνια. παίρνουμε όμως κανονικά δώρα και bonous.

ο σύζυγος υπέστη μείωση περίπου 30%. έπαιρνε όμως αρκετά καλό μισθό για δημόσιο, οπότε και τώρα είναι με ένα σχετικά καλό μισθό για τα σημερινά δεδομένα.

έχουμε δικό μας σπίτι και χτίζουμε τώρα ένα μεγαλύτερο (πέρυσι αγοράσαμε οικόπεδο), ευτυχώς χωρίς δάνειο.

τα παιδιά μας πηγαίνουν σε ιδιωτικό σταθμό και νηπιαγωγείο. σκεφτόμαστε για ιδιωτικό σχολείο και στη συνέχεια αλλά δεν το έχουμε αποφασίσει οριστικά ακόμη (δεν ξέρω αν αξίζει η επένδυση).

διακοπές πάμε στο πατρικό του άντρα μου στα Χανιά, οπότε περιορίζονται τα έξοδά μας.

γενικά, μέχρι τώρα, ζούσαμε μια μαζεμένη ζωή, χωρίς περιττά έξοδα και πολυτέλειες. είμαστε τυχεροί γιατί κάτι βρήκαμε από τους γονείς μας και γιατί είμαστε σε καλές δουλειές, που τόσα χρόνια μας απέφεραν εισοδήματα που μας επέτρεπαν να κάνουμε μεγάλη αποταμίευση.

η κρίση μας επηρέασε στο ότι δεν μπορούμε να αποταμιεύουμε πια μεγάλα ποσά, όπως παλιά. και φυσικά, ψυχολογικά, είμαστε επιφυλακτικοί για το μέλλον.

. Προσπαθώ να το κάνω μέσω ψήφου και με το να αφυπνίσω τους γύρω μου...
η πλειοψηφια όμως φιλη μου δεν το κανει....και αυτό μου δειχνει ότι ακομη δεν εχουμε πιασει πατο.

Δεν καταλαβα ακριβως τι γραφεις, εννοεις οτι οι ιδιωτικοι δεν εχουν προβλημα? Γιατι θεωρω οτι οι περισσοτεροι ανεργοι ειναι απο τον ιδιωτικο, οι περισσοτερο απληρωτοι ειναι επισης απο τον ιδιωτικο και θεωρω επισης οτι οι συνταξιουχοι εχουν εξισου τεραστιο προβλημα
ειπα για τους συνταξιούχους, τους ΔΥ και τις επιχειρήσεις που δουλευαν με αυτές τις ομαδες ;)

Λαϊδα, οι ελ. επαγγελματίες όπως είπα πιο πάνω είναι χαμένοι γιατί όσοι δεν πάνε καλά οι δουλειές τους είναι καταχρεωμένοι και συνήθως δεν τους φτάνουν 2 ζωές για να ρεφάρουν.

Οι ιδιωτικοί δουλεύουν πια για γελοίους μισθούς και οι περισσότεροι δεν πληρώνονται - μόνο έναντι ή και καθόλου. Οι υπάλληλοι μένουν εγκλωβισμένοι για να μην χάσουν τα λεφτά τους.

Οι δημόσιοι υπέστησαν μείωση και οι συνταξιούχοι επίσης. Αλλά οι δεύτεροι είναι αυτοί που είναι ανήμποροι πια να δημιουργήσουν και να προσπαθήσουν. Και ότι πάλεψαν μια ζωή να φτιάξουν (ένσημα για περίθαλψη και σύνταξη, σπίτι για να μην πληρώνουνε ενοίκιο κλπ) έρχεται τώρα η κυβέρνηση και τα παίρνει δικά της, τα φτύνει, τους πατάει - δεν σέβεται... Δεν υπάρχει σύνταγμα, δεν υπάρχει δημοκρατία, μπανανία...

.

συμφωνω...

Βλέπω οτι σχολιάστηκε πιο πάνω, γι αυτό θα πω κι εγώ τη γνώμη μου. Άν φτάοουμε στην χώρα αυτή, να θεωρούμε σε πιο άσχημη κατάσταση τους ΔΥ, τότε όλοι οι άλλοι πέθαναν και δεν τους το είπαμε! Πάντα έπαιρναν περισσότερα, πάντα δούλευε ένας δυο και έτρωγαν εκατό, πάντα έπαιρναν παχυλούς μισθούς και γι αυτό και όλοι κόπτονταν επί γενεές να μπουν στο δημόσιο. Και τώρα που τους κατέβασαν το μισθό (πάλι πιο πολλά παίρνουν από τον ιδιωτικό) λες οτι είναι αυτοί, η ομάδα που πάσχει και μάλιστα μαζί με τους συνταξιούχους στο ίδιο καζάνι?

ναι αυτό λεω...όταν ενας ΔΥ ειχε φτιαξει τη ζωη του με τα συγκεκριμενα δεδομενα και του γινεται αυτή η τεραστια μειωση , δεν είναι λογικο να ερχονται τα πανω κατω??

Επαιρναν καλα λεφτα, ναι...παλια όμως.

Το ιδιο και οι συνταξιούχοι....ανημποροι καθως είναι, δεν υπαρχει φως!!!

Αυτές οι ομαδες, που είναι πολυάριθμες, συντηρησουν αρκετες μικροεπιχειρήσεις..της γειτονιας ας πουμε. Που λογικο είναι αφου δεν κινειται το χρημα τους, να κλεινουν και αυτές.

Στις ιδιωτικες επιχειρήσεις, που δεν συντηρούνται από αυτές τις ομαδες, δεν θεωρω ότι υπαρχει μεγαλη κριση...απλα μειωση των εσοδων λογω εφοριας, χαρατσια κλπ. Βεβαια χρησιμοποιουν την κριση για να κανουν μειωσεις και απολυσεις....ως πρόσχημα.

Όταν μιλαμε για δημοσιο τομεα, μιλαμε στην πλειονοτητα τους για ανθρώπους 'καριερας '...αυτους που σπουδασαν, εμαθαν να κανουν κατι και ειχαν μπει στο δημοσιο. Όταν μιλαμε για ιδιωτικο όμως πιανουμε και την αναλογη υποομαδα αλλα και την ομαδα των περιστασιακα εργαζομενων. Αυτων που δεν εμαθαν να κανουν κατι και ψαχνουν οποιαδήποτε απασχοληση. Οι τελευταίοι είναι αυτονοητο ότι είναι σε δυσμοιρη θεση...όταν ολοι μας εχουμε πεσει κανα δυο, τρια η και τέσσερα σκαλια, αυτοι θα είναι σε θεση που δεν μπορουν να επιβιωσουν!

Η ανεργια αυξηθηκε...μενουν εκτος και ανθρωποι που ειχαν ειδικευτεί σε κατι. Ποσο μαλλον οι ανειδίκευτοι.

Σήμερα ευτυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μπορεί οικονομικά να έχουμε γυρίσει τόσο πίσω αλλά η κοινωνία μας έχει εξελιχθεί και εμείς οι άνθρωποι είμαστε σε καλύτερο επίπεδο, πολύ πιο μορφωμένοι, εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και σίγουρα το μυαλό μας πιο ανεπτυγμένο, που μπορεί να βρει τρόπους να κρατηθεί και να επιβιώσει.

Οπως περιγράφουν παραπάνω τα κορίτσια, μπορούμε να ψάχνουμε νέα επιχειρηματικά ξεκινήματα, κάτι που ίσως μας πάει πιο μπροστά, υπάρχουν και κάποιες επιδοτήσεις ή το μποστάνι που θα μας κάνει ανεξάρτητους σε κάποια είδη, ότι μπορούμε να φτιάχνουμε μόνοι μας, να συμβουλευτούμε γιαγιάδες που πέρασαν δύσκολα και ξέρουν παραδοσιακές τεχνικές για παραγωγή και συντήρηση τροφίμων, ή σε περίπτωση που υπάρχει σχέση με επαρχία, ίσως και επιστροφή εκεί...

Το να καθόμαστε και να κλαίμε τη μοίρα μας δεν ωφελεί. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανέναν άλλο να μας σώσει. Οι πολιτικοί προστατεύουν πάντα τα συμφέροντα των φίλων τους και έτσι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Ο καθένας πρέπει να βρει τρόπους να σωθεί και να προχωρήσει γιατί μόνο έτσι θα βοηθήσει και την προσπάθεια του άλλου, έτσι ίσως δουλέψει η πραγματική οικονομία.

συμφωνω με αυτή τη λογικη....μονοι μας πρεπει να σωθούμε, βλέπουμε ότι δεν εχει προθεση να μας σωσει κανεις.

Πώς υπάρχουν ακόμα ζευγάρια που είναι τόσο άνετα οικονομικά, ώστε ακόμα να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο, όταν γύρω μας οι περισσότεροι έχουν υποστεί τόσο μεγάλες μειώσεις?

Αυτές οι οικογενειες σιγουρα δεν είναι στις υποομαδες που εχω αναφερει ;).

Η κριση τους αγγιξε μεν ολους αλλα όχι στον ιδιο βαθμο και όχι με τα ιδια αποτελέσματα. Και είναι λογικο...γιατι δεν μας βρηκε και ολους στο ιδιο οικονομικα επιπεδο....

Πώς υπάρχουν ακόμα ζευγάρια που είναι τόσο άνετα οικονομικά, ώστε ακόμα να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο, όταν γύρω μας οι περισσότεροι έχουν υποστεί τόσο μεγάλες μειώσεις?

Δεν θέλω να γυρίσω το θέμα στο δημόσιο vs ιδιωτικό σχολείο, αλλά τέλος πάντων μήπως η κρίση έχει θίξει κάποιους πολύ (συμπεριλαμβανομένων εμού και του συζύγου) και κάποιους καθόλου?

Κοίτα, έχει μειωθεί δραματικά και η πελατεία των ιδιωτικών σχολείων. Σε σημείο που πλέον ασφυκτιούν τα δημόσια.

Προφανώς και κάποιος κόσμος συνεχίζει να έχει την άνεση να στέλνει το παιδί του σε ιδιωτικό. Μπορεί να έχουν αποταμιεύσει στο παρελθόν, μπορεί απλώς να χρωστάνε στο ιδιωτικό (γνωρίζω περίπτωση που δεν έχει πληρώσει το ιδιωτικό της κόρης της εδώ και 2 χρόνια-μόνο κάποια έναντι και το ιδιωτικό το ανέχεται για να μην φύγει τελείως), υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να δουλεύουν σκληρά προκειμένου να πληρώνουν αυτό το ιδιωτικό και υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν τους έχει αγγίξει η κρίση. Έτσι είναι ο καπιταλισμός.:rolleyes:

η πλειοψηφια όμως φιλη μου δεν το κανει....και αυτό μου δειχνει ότι ακομη δεν εχουμε πιασει πατο.

ειπα για τους συνταξιούχους, τους ΔΥ και τις επιχειρήσεις που δουλευαν με αυτές τις ομαδες ;)

Όχι δεν έχουμε πιάσει πάτο γενικώς... Αυτό είναι σίγουρο... Αλλά ξέρεις κάτι; Βλέπω κόσμο που αντικειμενικά έχει πιάσει πάτο. Και αν τώρα τους ρίξουν ένα ψίχουλο προεκλογικά θα είναι και ευχαριστημένοι...:roll: Ε, αν κρατάς τον κόσμο αγράμματο και πεινασμένο τον χειραγωγείς εύκολα...

Έχεις δίκιο. Οι πρώτοι που επλήγησαν ήταν ΔΥ και συνταξιούχοι, στη συνέχεια όσοι δούλευαν με αυτές τις ομάδες και σιγά σιγά επεκτείνεται το πράγμα... Ενώ κάποιοι νιώθουν τις συνέπειες από το 2010 κιόλας, κάποιοι άλλοι τις ένιωσαν 1-2 χρόνια αργότερα και κάποιοι άλλοι τώρα ξεκινούν.

Αλλά έβλεπες το 2010 με τις πρώτες μειώσεις στους ΔΥ, οι περισσότεροι έλεγαν καλά τους κάνανε. Αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι πως όποιο μέτρο ξεκινάει από εκεί, καταλήγει πολλαπλάσιο στον ιδιωτικό τομέα...

Διαφημίσεις

Εκάβη, έχω πολλούς συγγενείς στο δημόσιο. Τα λεφτά που παίρνουν ακόμα και σήμερα είναι τριπλάσια από του ιδιωτικού. Το ότι τόσα χρόνια τρώγανε με χρυσά κουτάλια άρα νόμιζαν ότι όλη τη ζωή τους θα τρώνε έτσι, άρα ανοίχτηκαν....δε μου λέει τίποτα. Προσοχή, μιλάω για άτομα που καθαρίζουν χιλιάρικα.......και το πρόβλημα για το οποίο μας κλαίγονται είναι ότι έχουν δόσεις για το σκάφος και το τρίτο εξοχικό. Τουλάχιστον αυτοί που ξέρω εγώ. Και συγνώμη, αλλά στον ιδιωτικό δεν είναι μόνο ανειδίκευτοι και "που δεν εμαθαν να κανουν κατι και ψαχνουν οποιαδήποτε απασχοληση." Μια χαρά πτυχία έχουν, και σπουδές και απ όλα, μπάρμπα στην Κορώνη δεν έχουν ίσως......

Στις ιδιωτικες επιχειρήσεις, που δεν συντηρούνται από αυτές τις ομαδες, δεν θεωρω ότι υπαρχει μεγαλη κριση...απλα μειωση των εσοδων λογω εφοριας, χαρατσια κλπ. Βεβαια χρησιμοποιουν την κριση για να κανουν μειωσεις και απολυσεις....ως πρόσχημα.

.............................................

Αυτές οι οικογενειες σιγουρα δεν είναι στις υποομαδες που εχω αναφερει ;).

Η κριση τους αγγιξε μεν ολους αλλα όχι στον ιδιο βαθμο και όχι με τα ιδια αποτελέσματα. Και είναι λογικο...γιατι δεν μας βρηκε και ολους στο ιδιο οικονομικα επιπεδο....

Το έθεσες πάρα πολύ σωστά το θέμα Λαϊδα! Αυτό που είναι θλιβερό μετά από αυτό που οπωσδήποτε έχουμε όλοι μας βιώσει, είναι ότι αντί να κοιτάμε να σωθούμε εμείς, ευχόμαστε καλύτερα "να ψοφίσει η κατσίκα του γείτονα". Κοιτάμε το διπλανό με καχυποψία και μίσος και αναρωτιόμαστε που... τα βρήκε αυτός και μπορεί τώρα και ζει λίγο πιο άνετα από εμάς...

Δεν θα σωθούμε εξαπολύοντας κατάρες για το διπλανό πάντως και με το να "ευχόμαστε" να πάθει κι αυτός χειρότερα, όπως...εμείς. Αυτό δείχνει πολύ χαμηλό επίπεδο.

Οπως λοιπόν το έθεσες πολύ σωστά Λαϊδα, δεν μας βρήκε η κρίση όλους στην ίδια κατάσταση. Οπως προ κρίσης δεν ήταν όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και όλες οι οικογένειες το ίδιο, έτσι και μετά κρίσης δεν είναι δυνατόν να είναι όλοι το ίδιο. Ολοι πληρώνουν χαράτσια, όλοι υφίστανται αφέμαξη από την εφορία και σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο. Αλλά αν εξαιρέσεις μικρομάγαζα της γειτονιάς που ανήκουν κι αυτά στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, δεν αντιμετωπίζουν όλες οι ιδιωτικές εταιρίες τραγικό πρόβλημα επιβίωσης. Οπως και οι εταιρίες του δημοσίου, δεν έκλεισαν όλες. Οι εργαζόμενοι όλοι μας έχουμε υποστεί μειώσεις, αλλά δεν φτάσαμε στο σημείο όοοολοι να πεινάσουμε και να ζούμε με 100 ευρώ για σ/μ το μήνα.

Αν κοιτάξεις λίγο πιο πάνω θα διαπιστώσεις ότι κάποιες κοπέλες δεν έχουν το αντίστοιχο μορφωτικό επίπεδο. Δεν το είχαν προ κρίσης, δεν το έχουν ούτε τώρα. Αρα δεν είχαν καμία ελπίδα ειδικά μέσα στην κρίση να ζήσουν όπως πιθανόν ψιλοζούσαν λίγο καλύτερα παλιότερα. Ή κάποιες ζούσαν ανέκαθεν με ένα μισθό, αυτόν του συζύγου, ο οποίος επίσης δεν ήταν ιδιαιτέρως μορφωμένος και τώρα βέβαια έχει υποστεί μεγάλες μειώσεις. Θέλω να πω ότι αν έχεις υψηλό επίπεδο μόρφωσης και φυσικά το είχες από παλιά, με συνέπεια να έκανες τότε μία καλή δουλειά που απέφερε χρήματα και μάλιστα να είχες 2 τέτοιους μισθούς στο σπίτι, φυσικά θα βρεθείς με απόθεμα τώρα που είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Αν ποτέ δεν είχες λόγω μόρφωσης τη δυνατότητα να έχεις καλό μισθό ή έστω να είχες μία ακίνητη περιουσία και να μη ζούσες στο ενοίκιο ανέκαθεν, τότε πώς είναι δυνατόν τώρα να επιβιώσεις το ίδιο εύκολα με τον άλλον που είχε πιθανόν και μόρφωση και καλή δουλειά και περιουσία ακίνητη (είσπραξη ενοικίων) και μετρητά στην άκρη:rolleyes:? Τότε που όλοι είχαμε και ζούσαμε, άλλος καλά, άλλος καλύτερα, δεν μίλαγε κανείς. Τώρα που κάποιοι ζουν κάπως καλά, οι υπόλοιποι που μεταφέρθηκαν πολύ πιο κάτω, προσπαθούν να βγάλουν τα μάτια ο ένας του άλλου... είπαμε "να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα"...

δεν μπορω να δεχτω οτι οι ΔΥ εχουν το μεγαλυτερο προβλημα (αφηστε τους συνταξιουχους απ εξω, δεν το σχολιαζω καν), δουλευετε σε ιδ. τομεα να δειτε τι γινεται? ποσους μηνες ειναι απληρωτοι ή ακομα και χρονο? τους εχουν και δουλευουν σαν τα σκυλια? μιλησε κανεις για τις απειρες ιδιωτικες επιχειρησεις που εκλεισαν? Το δημοσιο τα εχει φαει καλα! ετριξε ποτε η καρεκλα τους να δουν τι παει να πει φοβος? τι παει να πει ζουσαν αλλιως και τωρα ειναι δυσκολο? για τους αλλους ειναι ευκολο? μιλησαν ποτε οι τηλεορασεις για τους ιδιωτικους? εκανε ποτε κανεις απεργια και συλλαλητηρια γι αυτους? Αυτοι που βγαινουν σε διαθεσιμοτητα παλι δεν παιρνουν το 75% του μισθου τους? ξερεις τι ειναι να εχεις δουλεια και 0 εσοδα? τους χαλασαν την ησυχια τους? οι ιδιωτικοι δεν εχουν δανεια? οτι και να γινει σε αυτη τη χωρα παντα θα υπαρχει διαφορα στους μεν και στους δε. Σιγουρα καποιοι εχουν πραγματικο προβλημα αλλα παντα επικεντρωνομαστε στο δημοσιο. Μια ζωη γι αυτο ζουμε κι αυτο πληρωνουμε

Εκάβη, έχω πολλούς συγγενείς στο δημόσιο. Τα λεφτά που παίρνουν ακόμα και σήμερα είναι τριπλάσια από του ιδιωτικού. Το ότι τόσα χρόνια τρώγανε με χρυσά κουτάλια άρα νόμιζαν ότι όλη τη ζωή τους θα τρώνε έτσι, άρα ανοίχτηκαν....δε μου λέει τίποτα. Προσοχή, μιλάω για άτομα που καθαρίζουν χιλιάρικα.......και το πρόβλημα για το οποίο μας κλαίγονται είναι ότι έχουν δόσεις για το σκάφος και το τρίτο εξοχικό. Τουλάχιστον αυτοί που ξέρω εγώ.

Δεν είναι τριπλάσια του ιδιωτικού πίστεψέ με. Και εγώ γνωρίζω εκ των έσω και γνωρίζω πολύ καλά τη νομοθεσία. Τα καθαρά του μέσου δημόσιου υπαλλήλου είναι ίσως και λιγότερα από εναν αντίστοιχο υπάλληλο σε ιδιωτική εταιρεία. Μην ξεχνάς ότι υπολογίζονται επί 12 και όχι επί 14 (έχουν κοπεί τα δώρα εδώ και καιρό).

Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις που πληρώνονται αδρά ακόμη και τώρα (και γνωρίζω τέτοιες που παρόλαυτά κλαίγονται). Αυτοί όμως είναι μια μειοψηφία.

Το "καλό" μέχρι τώρα για έναν δημόσιο υπάλληλο ήταν η μονιμότητα, αλλά και αυτό δεν ισχύει πλέον.

Το καλό που συνεχίζει να ισχύει είναι ότι πληρώνονται στην ώρα τους.

Δεν είναι τριπλάσια του ιδιωτικού πίστεψέ με. Και εγώ γνωρίζω εκ των έσω και γνωρίζω πολύ καλά τη νομοθεσία. Τα καθαρά του μέσου δημόσιου υπαλλήλου είναι ίσως και λιγότερα από εναν αντίστοιχο υπάλληλο σε ιδιωτική εταιρεία. Μην ξεχνάς ότι υπολογίζονται επί 12 και όχι επί 14 (έχουν κοπεί τα δώρα εδώ και καιρό).

Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις που πληρώνονται αδρά ακόμη και τώρα (και γνωρίζω τέτοιες που παρόλαυτά κλαίγονται). Αυτοί όμως είναι μια μειοψηφία.

Το "καλό" μέχρι τώρα για έναν δημόσιο υπάλληλο ήταν η μονιμότητα, αλλά και αυτό δεν ισχύει πλέον.

Εκάβη ξέρεις πόσο εκτιμώ την πένα σου, αλλά δε θα με πείσεις. Ο άντρας μου εδώ και 6 μήνες παίρνει το μισό μισθό του ακριβώς. Και δεν ήταν τετραψήφιος......Και δεν είμαστε αμόρφωτοι, συγνώμη αν χαλάω την εικόνα. Και δεν είμαστε χωρίς πτυχία....

Δε θέλω να πεθάνει η κατσίκα κανενός, αλλά με εξοργίζει η λογική "μάθανε να ζούνε με τόσα, άρα τόσο απλώθηκαν άρα να τους λυπηθούμε κιόλας"....να βγάζουν όσα θέλουν, να τα τρώνε όπου θέλουν, αλλά σε μένα να μην παραπονιούνται για το σκάφος και τις δόσεις του, δεν ξέρω αν με νιώθεις τι λέω.

* το οτι πληρώνονται στην ώρα τους τη σήμερον ημέρα, δεν το θεωρώ απλά ΚΑΛΟ.

Για άλλους είναι όνειρο....όπως και ο ολόκληρος μισθός......

Ζούμε καταστάσεις, δε μπορούμε να τις παραβλέπουμε.......

Διαφημίσεις

δεν μπορω να δεχτω οτι οι ΔΥ εχουν το μεγαλυτερο προβλημα (αφηστε τους συνταξιουχους απ εξω, δεν το σχολιαζω καν), δουλευετε σε ιδ. τομεα να δειτε τι γινεται? ποσους μηνες ειναι απληρωτοι ή ακομα και χρονο? τους εχουν και δουλευουν σαν τα σκυλια? μιλησε κανεις για τις απειρες ιδιωτικες επιχειρησεις που εκλεισαν? Το δημοσιο τα εχει φαει καλα! ετριξε ποτε η καρεκλα τους να δουν τι παει να πει φοβος? τι παει να πει ζουσαν αλλιως και τωρα ειναι δυσκολο? για τους αλλους ειναι ευκολο? μιλησαν ποτε οι τηλεορασεις για τους ιδιωτικους? εκανε ποτε κανεις απεργια και συλλαλητηρια γι αυτους? Αυτοι που βγαινουν σε διαθεσιμοτητα παλι δεν παιρνουν το 75% του μισθου τους? ξερεις τι ειναι να εχεις δουλεια και 0 εσοδα? τους χαλασαν την ησυχια τους? οι ιδιωτικοι δεν εχουν δανεια? οτι και να γινει σε αυτη τη χωρα παντα θα υπαρχει διαφορα στους μεν και στους δε. Σιγουρα καποιοι εχουν πραγματικο προβλημα αλλα παντα επικεντρωνομαστε στο δημοσιο. Μια ζωη γι αυτο ζουμε κι αυτο πληρωνουμε

-Κοίτα, δεν μετράμε ποιος έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

- Οι καρέκλες τρίζουν τώρα

- Για ένα χρόνο κοπέλα μου παίρνουν το 75%. Σαν επίδομα ανεργίας. Μετά απολύονται.

- Όσο συνεχίζουμε να θέλουμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και να χωριζόμαστε σε ιδιωτικούς-δημόσιους και ανά κλάδο, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Κάθε φορά διαμαρτύρεται ο καθένας μόνο για τον εαυτό του και για τους άλλους έχει να πει ότι καλά παθαίνουν ό,τι παθαίνουν...

Διαίρει και βασίλευε...

Εκάβη ξέρεις πόσο εκτιμώ την πένα σου, αλλά δε θα με πείσεις. Ο άντρας μου εδώ και 6 μήνες παίρνει το μισό μισθό του ακριβώς. Και δεν ήταν τετραψήφιος......Και δεν είμαστε αμόρφωτοι, συγνώμη αν χαλάω την εικόνα. Και δεν είμαστε χωρίς πτυχία....

Δε θέλω να πεθάνει η κατσίκα κανενός, αλλά με εξοργίζει η λογική "μάθανε να ζούνε με τόσα, άρα τόσο απλώθηκαν άρα να τους λυπηθούμε κιόλας"....να βγάζουν όσα θέλουν, να τα τρώνε όπου θέλουν, αλλά σε μένα να μην παραπονιούνται για το σκάφος και τις δόσεις του, δεν ξέρω αν με νιώθεις τι λέω.

Καταρχήν δεν μίλησα εγώ για πτυχία, ούτε είπα κανένα αμόρφωτο...

Μπορεί αυτός που γνωρίζεις να είναι στην ελίτ που έλεγα... Εννοείται οτι είναι θράσος να σου κλαίγεται για το σκάφος. Αλλά μιλάς για μεμονωμένη περίπτωση.

Πιστεψε με δεν θελω ν απολυθει κανεις ουτε απο δημοσιο ουτε απο ιδιωτικο. Το κρατος εχει κανει ομως το διαχωρισμο. Αν απολυθει ο δημοσιος παιρνει για ενα χρονο το 75%, αν απολυθει ο ιδιωτικος θα παρει 350. Αν γεννησει η δημοσιος θα εχει αλλη αδεις σε σχεση με την ιδιωτικο. Παντα ολα ειναι υπερ τους. Δεν μπορει να μην την βλεπετε τη διαφορα. Προς θεου δεν λεω να μεινουν ανεργοι απλως λεω οτι κανεις δε νοιαζεται και δεν μιλαει για τους ιδιωτικους. Ποσα επιδοματα παραλογα επαιρναν οι δημοσιοι και τι παιρνουν οι ιδιωτικοι? Μην εστιασουμε μονο στο οτι κοπηκαν τα δωρα, τοσα χρονια τι γινοτανε? οι καρεκλες τριζουν τωρα, επρεπε να γινει μπαχαλο για να εκτιμησουν αυτο που εχουν? η δικη μας ψυχολογια δεν αφορα κανεναν που τριζει κι ετριζε παντα η καρεκλα? δεν ειδα ομως κανενα δημοσιο να κατεβαινει σε απεργια γιατι εκλεισε μια ιδιωτικη επιχειρηση, ποτε δεν εγινε κατι τετοιο, ολες οι απεργιες αφορουν το δημοσιο γιατι αν τολμησει ιδιωτικος ν απεργησει μετα θ απολυθει. Αρα ποιος εχει κανει το διαχωρισμο? Ασε που στην Ελλαδα απεργουν ανα κλαδο και δεν ενωνομαστε ολοι να τα ριμαξουμε ο καθενας ειναι για την παρτη του και θελει να πεθανει η κατσικα του γειτονα, η δικια του μην παθει κατι. Δεν αλλαζουμε νοοτροπια γι αυτο μας τα κανουν ολα αυτα

σε βρισκω λιγο επιθετικη προς το δημισιο και όχι προς την κατασταση. Μπορει να κανω και λαθος!!!

εγω δεν είμαι ΔΥ η μονη σχεση που εχω με το Δημοσιο είναι να πληρωνω!!!!

Ειμαι στον ιδιωτικο τομεα με δικη μου επειχειρηση... την οποια συνεχισα βρίσκοντας πολλα από τους γονεις μου. Το λεω αυτό για να δηλωσω εξαρχής ότι δεν θεωρω τον εαυτο μου εξυπνο και μαγκα αλλα τυχερο ...και προσπαθω παντα.

Δεν καναμε ουτε μια μειωση, δεν καθυστερούμε στις πληρωμες μας....παντα είχαμε 'καλους' υπαλληλους και ΄κακους' υπαλληλους...όχι στην ψυχη, δεν θα τους παντρευτούμε αλλα στην παραγωγη. Ναι, όπως ειπε και η Εκαβη ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ. Η παραγωγη φερνει και το εισοδημα. Έναν υπαλληλο που μας χρειαζεται θα τον πληρωσουμε καλα για να μη μας φυγει. Έναν που δεν μας χρειαζεται και μπορούμε να βρουμε χιλιαδες σαν αυτους, θα τον πληρωσουΝ με τα νομιμα....βαζω πληρωσουΝ και όχι πληρωσουΜΕ γιατι προσωπικα δεν προσλαμβανω καποιον χωρις προσοντα...ουτε με ΕΣΠΑ ουτε με άλλες επιδοτήσεις.

Φοβο εχουμε ολοι.....και οι υπαλληλοι και εγω!!!! εκεινοι μην χασουν την δουλεια τους και εγω μη χασω την δικη μου...εκεινοι μην τους κανω μειωση και εγω μη και δεν εχω να πληρωσω τις υποχρεώσεις μου.....έναν φοβο όμως που είχαμε παντα απλα τωρα είναι λιιιιγο πιο αυξημένος. Αλυσιδα είναι όλα αυτά, μην μπερδευεστε!

εγω δεν διαχωριζω ΔΥ και ιδιωτικούς η δημοσιες επιχειρήσεις και ιδωτικες....διαχωριζω απλα ποιες εχουν πρόβλημα και ποιες όχι!! Σε μια υγιη όμως εταιρεια, οι καρεκλες των προσοντούχων (και δεν μιλαω μονο για πτυχια) δεν τριζουν....

τελος να πω ότι ολοι θα πρεπει να προσαρμοστούμε στα νεα δεδομενα.....υπαλληλοι, εργοδότες, ολοι!! Οι ευπροσάρμοστοι θα επιβιωσουν, ειπαν, όχι οι πιο εξυπνοι!

Η γνωμη μου ειναι οτι στον ιδιωτικο τομεα υπαρχουν και και τα 2 ακρα...και αυτοι που ειναι απληρωτοι για μηνες αλλα και αυτοι που δεν εχουν υποστει καμια μειωση και παιρνουν ακομη και 14 μισθους...στους δημοσιους υπαλληλους δενυπαρχουν τα ακρα, πολυ απλα ΟΛΟΙ παιρνουν πλεον 12μισθους και ολοι εχουν υποστει τεραστιες μειωσεις. Αρα προφανως ενας απληρωτος ιδιωτικος υπ ειναι σε χειροτερη μοιρα απο εναν δημοσιο υπ αλλα ενας πληρωμενος ιδιωτικος υπαλληλος με 14 μισθους ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση απο εναν δημοσιο υπ.

Επισης προφανως καποιος ανειδικευτος ειναι σε χειροτερη μοιρα απο καποιον με εξειδικευση καπου...αυτο δεν το βρισκω αδικο διοτι αυτος που εξειδικευτηκε κουραστηκε και αξιοκρατικα τουλαχιστον του αξιζει κατι καλυτερο. Δυστυχως πλεον σημερα ατομα με "τρελλα" προσοντα ειναι εκτος η τουλαχιστον υποαπασχολουνται.

Επισης για να απαντησω στην κοπελα που ειπε πως για να στειλεις το παιδι σε ιδιωτικο πρεπει να εχεις στην ακρη τα 100000 ευρω για ολα τα χρονια του σχολειου...αυτο δεν ισχυει για ολους...ξερεις υπαρχει και το "ας παμε και φετος και μετα βλεπουμε πως θα ειμαστε και αν θα μπορουμε να παμε"..αν λειτουργουσαμε ολοι βαζοντας στην ακρη τα χρηματα για τις ολες τις αναγκες των παιδιων μας μεχρι να πανε 20 χρονων δεν θα εκανε ποτε κανεις ουτε ενα παιδι!!!

Διαφημίσεις

για να απαντήσω στο ερώτημα του θέματος, θα πρέπει καταρχήν να μιλήσω για το background μας, γιατί αλλιώς δεν γίνονται οι συγκρίσεις πριν και μετά. Άρα έχουμε και λέμε

Καταρχήν για ένα ζευγάρι μεσοαστικό, με πτυχία-μεταπτυχιακά, από μεσοαστούς γονείς, που μας έδωσαν ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας

Πριν:

-παίρναμε αξιοπρεπείς μισθούς x14

-δεν είχαμε παιδιά

-βγαίναμε (όχι τρέλλες, μπουζούκια και τέτοια, αλλά εστιατόρια, θέατρα, κινηματογράφους), ψωνίζαμε, ταξιδεύαμε, άρα τα έσοδά μας εν πολλοίς κινούσαν μεγάλο κομμάτι της αγοράς

-αποταμιεύαμε κατά το δυνατόν

-δεν είχαμε δάνεια

-ονειρευόμασταν μια οικογένεια στην οποία να μπορούμε να τα παρέχουμε όλα (ιδιωτικό σχολείο, ταξίδια, μουσεία κλπ)

Μετά την κρίση

-οι μισθοί μας (ο ένας στον δημόσιο τομέα, ο άλλος στον ιδιωτικό) μειώθηκαν κατά 50% του συζύγου, 35% ο δικός μου.

-αποκτήσαμε δύο παιδιά

-βγαίνουμε περίπου δυο φορές το μήνα (1 σινεμά με τα 2 εισιτήρια στην τιμή του 1 και μια για φαγητό κουπονάτο)

-ψωνίζουμε μόνο για τα παιδιά

-διακοπές μόνο στους παππούδες

-τα παιδιά θα πάνε δημόσιο σχολείο και θα συνεχίσουμε στο μέτρο του δυνατού να τους παρέχουμε ευρύτερη καλλιέργεια μέσω μουσείων κλπ, αλλά όχι ταξίδια, όχι πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες

Οι περισσότεροι φίλοι μας ήταν σαν εμάς, έχουν γίνει σαν εμάς. Δηλ. η κρίση τους επηρέασε στον ίδιο βαθμό, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις (λίγες όμως).

Γενικά θλίβομαι που δεν μπορώ να παρέχω στα παιδιά μου πράγματα που οι γονείς μου παρείχαν σε μένα και τον αδερφό μου και που μέχρι πριν 5 χρόνια τα θεωρούσα αυτονόητα. Επίσης νομίζω πως είμαστε η πρώτη γενιά που είμαστε λιγότερο ευκατάστατοι από τους γονείς μας και τα παιδιά μας φοβάμαι πως θα είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση, γιατί οι αποταμιεύσεις μας λίγο λίγο εξαντλούνται (αύγουστο, σεπτέμβριο και οκτώβριο πλήρωσα διαδοχικά τα ΦΑΠ των 2011,2012,2013 αντίστοιχα, ενώ τα τελευταία δύο δίμηνα η ΔΕΗ έχει πιάσει αστρονομικά νούμερα).

Αυτά, ως προς το θέμα της ερώτησης...

Λαιδα με βρισκεις σημφωνη..θα συμπληρωσω ομως κατι...η προσαρμοστικοτητα ειναι μια απο τις συνιστωσες της ευφυιας...αρα ναι οι ευπροσαρμοστοι εν γενει ειναι και ευφυεις..

Η γνωμη μου ειναι οτι στον ιδιωτικο τομεα υπαρχουν και και τα 2 ακρα...και αυτοι που ειναι απληρωτοι για μηνες αλλα και αυτοι που δεν εχουν υποστει καμια μειωση και παιρνουν ακομη και 14 μισθους...στους δημοσιους υπαλληλους δενυπαρχουν τα ακρα, πολυ απλα ΟΛΟΙ παιρνουν πλεον 12μισθους και ολοι εχουν υποστει τεραστιες μειωσεις. Αρα προφανως ενας απληρωτος ιδιωτικος υπ ειναι σε χειροτερη μοιρα απο εναν δημοσιο υπ αλλα ενας πληρωμενος ιδιωτικος υπαλληλος με 14 μισθους ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση απο εναν δημοσιο υπ.

Επισης προφανως καποιος ανειδικευτος ειναι σε χειροτερη μοιρα απο καποιον με εξειδικευση καπου...αυτο δεν το βρισκω αδικο διοτι αυτος που εξειδικευτηκε κουραστηκε και αξιοκρατικα τουλαχιστον του αξιζει κατι καλυτερο. Δυστυχως πλεον σημερα ατομα με "τρελλα" προσοντα ειναι εκτος η τουλαχιστον υποαπασχολουνται.

Επισης για να απαντησω στην κοπελα που ειπε πως για να στειλεις το παιδι σε ιδιωτικο πρεπει να εχεις στην ακρη τα 100000 ευρω για ολα τα χρονια του σχολειου...αυτο δεν ισχυει για ολους...ξερεις υπαρχει και το "ας παμε και φετος και μετα βλεπουμε πως θα ειμαστε και αν θα μπορουμε να παμε"..αν λειτουργουσαμε ολοι βαζοντας στην ακρη τα χρηματα για τις ολες τις αναγκες των παιδιων μας μεχρι να πανε 20 χρονων δεν θα εκανε ποτε κανεις ουτε ενα παιδι!!!

μα δεν εννοώ πως για να στείλεις το παιδί σου σε ιδιωτικό πρέπει να έχεις ήδη στην άκρη 100χιλ., αλλά πως πρέπει να κάνεις την πρόβλεψη ότι θα μπορείς να εξασφαλίσεις αυτά τα λεφτά μέχρι να τελειώσει το σχολείο.

Και δεν με ικανοποιεί το "να πάμε φέτος και βλέπουμε", εμένα ως Μαρία, αλλά και οι κοπέλες που συζητούν στα διάφορα threads για τα ιδιωτικά σχολεία δεν φαίνεται να το συζητούν για ένα-δυο χρόνια, έχουν παιδιά που πηγαίνουν δημοτικό και κάνουν ερωτήσεις για το λύκειο των αντίστοιχων σχολείων.

Πάλι ξεφύγαμε, απλά στο πλαίσιο του θέματος, εμάς η κρίση μας άλλαξε και την εκπαιδευτική κατεύθυνση για τα παιδιά, δηλ. ενώ πριν ασυζητητί θα τα στέλναμε σε ιδιωτικό, τώρα δεν υπάρχει η δυνατότητα και κυρίως η πρόβλεψη ότι θα έχουμε αυτά τα χρήματα περισσευούμενα κάθε χρόνο για τα επόμενα 12-15 έτη. Άρα, πάει και αυτό...

Καταρχήν δεν μίλησα εγώ για πτυχία, ούτε είπα κανένα αμόρφωτο...

Μπορεί αυτός που γνωρίζεις να είναι στην ελίτ που έλεγα... Εννοείται οτι είναι θράσος να σου κλαίγεται για το σκάφος. Αλλά μιλάς για μεμονωμένη περίπτωση.

Για αρκετές μεμονωμένες περιπτώσεις θα έλεγα......

Maria ampelokipi, για εμενα που εχω καποια οικονομικη ανεση, τιποτα δεν είναι σιγουρο....Παντα λεω ότι τα γραφω φετος ιδιωτικο και του χρονου βλέπουμε!!! είναι ουτοπια να ειμαστε σιγουρες ότι θα εχουμε και μετα από 5 χρονια, ακομη και αν δεν υπηρχε κριση ;)

Love 4, συμφωνούμε. Στα παιδια μου ξερεις τι προσπαθω να μαθω? Να προσπαθουν και να αντεχουν!!!! Βασικα προσοντα δηλαδη! που λειπουν όμως από γυρω μας....

Οσον αφορα φιλες μου τα πτυχια είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι δεν είναι τα μοναδικα προσοντα....υπαρχει η εργατικοτητα, η δημιουργικοτητα, η συνεπεια....σιγουρα όμως για να ειμαστε χρησιμοι σε καποια επιχειρηση θα πρεπει να ξερουμε να κανουμε κατι...αλλιως τι να μας κανουν?? ηρθε μια φορα καποιος και μου ειπε να τον βαλω οπου θελω..οπου νομιζω. - Τι ξερεις να κανεις?? - τα παντα μου λεει... μετα απεκλειε μια μια προταση μου, που θα μπορουσε να απορροφηθει....

νταξ.... το θεμα δεν ειναι τι νομιζουμε ότι κανουμε αλλα και τι κανουμε...

δεν ειδα ομως κανενα δημοσιο να κατεβαινει σε απεργια γιατι εκλεισε μια ιδιωτικη επιχειρηση, ποτε δεν εγινε κατι τετοιο, ολες οι απεργιες αφορουν το δημοσιο γιατι αν τολμησει ιδιωτικος ν απεργησει μετα θ απολυθει.

Και η ΓΣΕΕ κάνει απεργίες μαζί με την ΑΔΕΔΥ.

Αλλά σε αυτό συμφωνώ. Αν δεν γίνει μια γενική απεργία, γενική όμως, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Με 1-2 μέρες απεργία ενός συγκεκριμένου κλάδου που πλήτεται μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και μετά το παίρνει απόφαση και σωπαίνει, δεν γίνεται τίποτα. Εντελώς τίποτα...

Συμφωνώ με τη love4, ότι υπάρχουν διαβαθμίσεις και μεταξύ ΔΥ και μεταξύ Ιδ.Υ. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε γενικά δημόσιο με ιδιωτικό τομέα. Για να γίνει σύγκριση και για να έχουμε ασφαλή αποτελέσματα, η σύγκριση πρέπει να γίνει μεταξύ ομοειδών κατηγοριών.

Μα τώρα ξεκινάμε εμφύλιο;;; ΔΥ vs ΙΥ???

Κι εγώ ζήλευα πάντα το Δημόσιο για τις άδειες, τους μισθούς και την γραψοκατάσταση αλλά παραδεχτείτε πως δεν είναι αυτό που πρέπει να μας απασχολεί πια. Δεν είναι καιροί για να σκεφτόμαστε έτσι. Δεν μας πάει πουθενά αυτό.

Κι όπως και να το δει κανείς, όταν σου κόβουν κάτι απ τις αποδοχές σου σε πονάει. Είτε είσαι μορφωμένος ή και αμόρφωτος.

Εγώ έχω 2 πτυχία και δεν κάνω τίποτα απ' αυτά. Κάνω άλλα για τα οποία δεν έχω παρά μόνο βεβαιώσεις σεμιναρίων. Ούτε κι αυτό μου λέει κάτι.

Το ζήτημα είναι να υπάρξουν κίνητρα για να δουλέψει ο κόσμος, ή για να μην χρωστά τόσα.

Ας κατέβουν οι τιμές των ταχυδρομείων, για να στηριχθεί η εξωστρέφεια των μικρών επαγγελματιών, ας μειώσει τις εισφορές στα τέβε ή ας κάνει δόσεις, ας μειώσει τα πρόστιμα κατανάλωσης ρεύματος ή νερού, για όνομα, δεν υπάρχει πια πρόβλημα ξεχειλίζουν οι αποταμιευτήρες. Ας μην υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις από τους άνεργους συμπολίτες μας, δεν μπορεί η εφορία να ζητά απ' τον άνεργο να πληρώνει. Ας δώσουν εργασία αντί χρεών σε αυτούς τους ανρθώπους, όχι να τους τραβολογούν στις φυλακές - παιδιά αυτό γίνεται, μαζί με τους κακοποιούς είναι σε άθλιες συνθήκες... μαζί με ασθενείς με φυματίωση, με ηπατίτιδα, με aids. Εσείς κι εγώ που χρωστάμε σε μια εφορία πχ, το καταλαβαίνετε;;;;;

Αυτά είναι τα ζητούμενα. Απλά πράγματα. Απλά.

Πληρώνεις χρόνια ολόκληρα έναν σκασμό λεφτά κάθε μήνα στα ΙΚΑ/ΤΕΒΕ Κλπ. Χτύπα ξύλο σου τυχαίνει κάτι και στα νοσοκομεία έχουν έλλειψη υλικών και πας αδιάβαστος (μας έτυχε στην οικογένεια.... έλλειψη στεντ, αποτέλεσμα: θάνατος λόγω της καθυστέρησης).

Αυτά είναι δολοφονίες. Είναι δολοφόνοι. Ατιμώριτοι δολοφόνοι.

Καταπέλτης η Χena. Συμφωνώ σε όλα. Δεν είναι συζήτηση IY VS ΔΥ απλά συζητήθηκε και αυτό...Εκ βαθέων πρέπει να γίνουν αλλαγές. Τι συζητάμε τώρα, δείτε το λογαριασμό της ΔΕΗ σας, ξαναπληρώνουμε κανονικότατα την νέα ΕΡΤ!!!

Μα τώρα ξεκινάμε εμφύλιο;;; ΔΥ vs ΙΥ???

Κι εγώ ζήλευα πάντα το Δημόσιο για τις άδειες, τους μισθούς και την γραψοκατάσταση αλλά παραδεχτείτε πως δεν είναι αυτό που πρέπει να μας απασχολεί πια. Δεν είναι καιροί για να σκεφτόμαστε έτσι. Δεν μας πάει πουθενά αυτό.

Κι όπως και να το δει κανείς, όταν σου κόβουν κάτι απ τις αποδοχές σου σε πονάει. Είτε είσαι μορφωμένος ή και αμόρφωτος.

Εγώ έχω 2 πτυχία και δεν κάνω τίποτα απ' αυτά. Κάνω άλλα για τα οποία δεν έχω παρά μόνο βεβαιώσεις σεμιναρίων. Ούτε κι αυτό μου λέει κάτι.

Το ζήτημα είναι να υπάρξουν κίνητρα για να δουλέψει ο κόσμος, ή για να μην χρωστά τόσα.

Ας κατέβουν οι τιμές των ταχυδρομείων, για να στηριχθεί η εξωστρέφεια των μικρών επαγγελματιών, ας μειώσει τις εισφορές στα τέβε ή ας κάνει δόσεις, ας μειώσει τα πρόστιμα κατανάλωσης ρεύματος ή νερού, για όνομα, δεν υπάρχει πια πρόβλημα ξεχειλίζουν οι αποταμιευτήρες. Ας μην υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις από τους άνεργους συμπολίτες μας, δεν μπορεί η εφορία να ζητά απ' τον άνεργο να πληρώνει. Ας δώσουν εργασία αντί χρεών σε αυτούς τους ανρθώπους, όχι να τους τραβολογούν στις φυλακές - παιδιά αυτό γίνεται, μαζί με τους κακοποιούς είναι σε άθλιες συνθήκες... μαζί με ασθενείς με φυματίωση, με ηπατίτιδα, με aids. Εσείς κι εγώ που χρωστάμε σε μια εφορία πχ, το καταλαβαίνετε;;;;;

Αυτά είναι τα ζητούμενα. Απλά πράγματα. Απλά.

Πληρώνεις χρόνια ολόκληρα έναν σκασμό λεφτά κάθε μήνα στα ΙΚΑ/ΤΕΒΕ Κλπ. Χτύπα ξύλο σου τυχαίνει κάτι και στα νοσοκομεία έχουν έλλειψη υλικών και πας αδιάβαστος (μας έτυχε στην οικογένεια.... έλλειψη στεντ, αποτέλεσμα: θάνατος λόγω της καθυστέρησης).

Αυτά είναι δολοφονίες. Είναι δολοφόνοι. Ατιμώριτοι δολοφόνοι.

εχεις δικιο, ξεφυγα κι εγω λιγο απο τι θεμα αλλα υπαρχει μεγαλη πικρα.

Η λογικη ειναι να ανοιξουν θεσεις εργασιας, να κινηθει χρημα και να μπει και στα δημοσια ταμεια αλλα τιποτα δεν κανουν. Ειναι τραγικο μια χωρα να μην μπορει να προσφερει υγεια και παιδεια τα βασικα για να στηριχτει ως κρατος, στο κατω κατω ολοι ανεξρτητως χωρου (ΔΥ η Ιδ) εχουν δωσει στο κρατος πολλα. Με ριχνει το γεγονος οτι δεν μπορω να προσφερω στο παιδι μου τα βασικα και δεν μιλαω για ιδιωτικα σχολεια και τετοια.

Και συμφωνω οτι ειναι δολοφονοι κι αυτοι θα επρεπε να σαπιζουν στη φυλακη

Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν κατηγορίες προνομιούχων.

Το πρόβλημα που μας βάζουν να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία είναι ότι οι λίγο -πολύ προνομιούχοι φωνάζουν για να μην χάσουν τα προνόμιά τους, τα οποία όμως απολαμβάνουν εις βάρος των υπόλοιπων μη προνομιούχων, οπότε επικρατεί η λογική "να μην τα κόψουν από εμάς, να τα κόψουν από τους άλλους" και έτσι παίζουμε την κολοκυθιά όλοι μαζί, γιατί ένα είναι σίγουρο, ότι από κάπου θα τα κόψουν, αλλιώς δεν βγαίνουν τα μνημόνια.

Δεν υπήρχαν ούτε υπάρχουν αντικειμενικά και δίκαια δεδομένα για κάθε κλάδο εργαζόμενων, ούτε καν για κάθε κλάδο επιχειρήσεων και κατα συνέπεια θα συνεχίσουν να υπάρχουν προνόμια και έτσι κάποιοι θα είναι σε καλύτερη μοίρα και ας έχουν υποστεί μειώσεις και φόρους που τελικά τους μειώνει το εισόδημα. Γι αυτό δεν έχει νόημα να είμαστε υπερ ή κατά κάποιου κλάδου. Γι αυτό πιστεύω ότι δεν υπάρχει ακόμα γενικός ξεσηκωμός, και όχι από κακία γιατί θέλουμε να "ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα".

Όλοι ξέρουμε τις ανισότητες που υπάρχουν. Πχ δεν ξέρω αν θέλω να υποστηρίξω το συνταξιούχο που βγαίνει στη σύνταξη στα 55, ενώ εγώ θα βγω στα 65 (... & βλέπουμε), και να παλέψω να μην του μειώσουν τη σύνταξη που παίρνει 1000 ? και κάθεται, ενώ εγώ παίρνω ?800 δουλεύοντας και κάνω το σταυρό μου που ακόμα με πληρώνουν.

Θα μπορούσα να αναφέρω και πολλά άλλα παραδείγματα ανισοτήτων, όμως φαντάζομαι ότι μπορείτε και εσείς να τα σκεφτείτε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...