Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ?

LA LATINA

Recommended Posts

πρίν από 23 λεπτά , vicky86 είπε:

αν δ τους συμφερει η δ εμπιστευονται νταντα κ δ εχουν αλλη εναλλακτικη,ποια αλλη λυση να βρουν;

Η μόνη λύση είναι η πεθερά αλλά θα πρέπει να μετακομίσουν κοντά της γιατί τώρα μένουν πολύ μακριά .. αλλιώς για νταντά δεν τους συμφέρει 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 190
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 36 λεπτά , Super.mum είπε:

Η μόνη λύση είναι η πεθερά αλλά θα πρέπει να μετακομίσουν κοντά της γιατί τώρα μένουν πολύ μακριά .. αλλιώς για νταντά δεν τους συμφέρει 

κ παλι.μπορει να μην μπορει η γιαγια,η να μην θελουν οι γονεις.ασε που αυτο χρειαζεται κ μια μετακομιση

φανταζομαι θα το σκεφτηκαν κ αυτο πριν αποφασισουν για παιδικο

πρίν από 21 λεπτά , vicky86 είπε:

κ παλι.μπορει να μην μπορει η γιαγια,η να μην θελουν οι γονεις.ασε που αυτο χρειαζεται κ μια μετακομιση

φανταζομαι θα το σκεφτηκαν κ αυτο πριν αποφασισουν για παιδικο

Ναι το σκέφτηκαν δεν θέλουν να φύγουν από την περιοχή αλλιώς η γιαγιά είναι διαθέσιμη τους είπε 

1 ώρα πρίν, Super.mum είπε:

Ναι το σκέφτηκαν δεν θέλουν να φύγουν από την περιοχή αλλιώς η γιαγιά είναι διαθέσιμη τους είπε 

Παντως μη σου κανει εντυπωση. Ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια ειναι. Εγω απλα θα προσπαθουσα να παρω και το εξαμηνο του οαεδ αν το δικαιουμουν. Αν ειναι ομως ελευθερη επαγγελματιας δεν θα εχει περιθωρια υποθετω. Πχ γιατρος ή δικηγορος, αν λειψεις πολυ χανεις τους πελατες σου

Διαφημίσεις

πρίν από 35 λεπτά , kotsifikos είπε:

Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι, εκείνοι που δεν έχουν ούτε βοήθεια ούτε την πολυτέλεια να μη δουλέψουν, αυτοί λοιπόν είτε δεν θα κάνουν παιδί είτε θα κάνουν και θα το πάνε παιδικό. Για μένα λοιπόν καλά θα κάνει η κοπέλα!

Και πολυ καλά κάνουν! θα προσαρμόσουν τη ζωή τους στα δικά τους δεδομένα! και εγώ σε βρεφικό τον πήγα 9-10 μηνών, δεν ήταν εύκολη απόφαση ούτε το έκανα ελαφριά τη καρδία, έφευγα και έκλαιγα, όμως δεν είχα άλλη επιλογή. Εγώ τη νιώθω τη φίλη σου όπως είμαι σίγουρη και άλλες πολλές γυναίκες!  Εγώ να δεις σχολιασμό που έφαγα για την απόφαση μου, γιατί εύκολο να έχει κανείς άποψη για τις επιλογές του διπλανού του όταν δεν μπαίνει στα παπούτσια του.

Ναι έτσι είναι ακριβώς! Όταν είσαι από την απέξω μιλάς εκ του ασφαλούς. Δεν την κρίνω σε καμία περίπτωση απλά προσπαθώ να το δω και από την μεριά του μωρού κατά ποσο αυτό μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία του. Και εκείνη το σκέφτεται δηλαδή και την βασανίζει αυτό 

58 minutes ago, Super.mum said:

Ναι έτσι είναι ακριβώς! Όταν είσαι από την απέξω μιλάς εκ του ασφαλούς. Δεν την κρίνω σε καμία περίπτωση απλά προσπαθώ να το δω και από την μεριά του μωρού κατά ποσο αυτό μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία του. Και εκείνη το σκέφτεται δηλαδή και την βασανίζει αυτό 

Καλέ και 20 ημερών ξέρω περίπτωση που το έχουν πάει σε βρεφονηπιακό. Τί να κάνουν οι άνθρωποι? Αν δεν έχουν διαθέσιμη γιαγιά ή χρήματα για νταντά τί να κάνουν? Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν σκέφτεσαι τί και πώς. Απλά "κολυμπάς". Παίζει να το έχω γράφει και παλιότερα, συγχωρέστε με αν επαναλαμβάνομαι, μου είχε πει μια κοπέλα , πολλά χρόνια πριν, ξένη, ότι η μάνα της, 6 μηνών έπρεπε να την αφήσει για να γυρίσει στη δουλειά. Δεν είχε πουθενά να την αφήσει. Ούτε σταθμός υπήρχε υποθέτω. Την άφηνε λοιπόν μωρό μόνη της στο σπίτι 8 ώρες, πάνω στο διπλό κρεβάτι με ένα πιάτο κρέμα στη μέση και έτρωγε σαν σκυλάκι.. Προφανώς της το είχε διηγηθεί η μάνα της. 

1 ώρα πρίν, Yovanna είπε:

Καλέ και 20 ημερών ξέρω περίπτωση που το έχουν πάει σε βρεφονηπιακό. Τί να κάνουν οι άνθρωποι? Αν δεν έχουν διαθέσιμη γιαγιά ή χρήματα για νταντά τί να κάνουν? Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν σκέφτεσαι τί και πώς. Απλά "κολυμπάς". Παίζει να το έχω γράφει και παλιότερα, συγχωρέστε με αν επαναλαμβάνομαι, μου είχε πει μια κοπέλα , πολλά χρόνια πριν, ξένη, ότι η μάνα της, 6 μηνών έπρεπε να την αφήσει για να γυρίσει στη δουλειά. Δεν είχε πουθενά να την αφήσει. Ούτε σταθμός υπήρχε υποθέτω. Την άφηνε λοιπόν μωρό μόνη της στο σπίτι 8 ώρες, πάνω στο διπλό κρεβάτι με ένα πιάτο κρέμα στη μέση και έτρωγε σαν σκυλάκι.. Προφανώς της το είχε διηγηθεί η μάνα της. 

Τώρα αυτό εγώ ας πούμε δεν μπορώ ούτε σε εφιάλτη να το δω. 

35 minutes ago, Super.mum said:

Τώρα αυτό εγώ ας πούμε δεν μπορώ ούτε σε εφιάλτη να το δω. 

Εννοείται. Από τύχη έζησε το παιδί αυτό. Σκέψου απελπισία η μάνα της. Το παιδάκι στο βρεφονηπιακό, μια χαρά θα είναι. Σίγουρα δεν είναι ιδανική κατάσταση , αλλά τί να κάνουν? Να παραιτηθούν απ' τις δουλειές τους και να μην έχουν εισόδημα? Εγώ στη θέση τους, αν έμενα σε ενοίκιο, θα σκεφτόμουν τη μετακόμιση.

πρίν από 19 λεπτά , Yovanna είπε:

Εννοείται. Από τύχη έζησε το παιδί αυτό. Σκέψου απελπισία η μάνα της. Το παιδάκι στο βρεφονηπιακό, μια χαρά θα είναι. Σίγουρα δεν είναι ιδανική κατάσταση , αλλά τί να κάνουν? Να παραιτηθούν απ' τις δουλειές τους και να μην έχουν εισόδημα? Εγώ στη θέση τους, αν έμενα σε ενοίκιο, θα σκεφτόμουν τη μετακόμιση.

Ναι και εγώ αυτό θα σκεφτόμουν αλλά δεν τους αρέσει καθόλου η περιοχή που μένει η πεθερά. 

Διαφημίσεις

8 hours ago, Super.mum said:

Σίγουρα όλα σωστά. Αλλά να σου πω κιόλας ότι αν από πίσω υπάρχει και μια πεθερά όπως υπήρχε στην ζωή της μαμάς μου. Που σου λέει φύγε να πιεις καφέ , κάνε διακοπές , μην μαγειρέψεις θα μαγειρέψω εγώ και σου μεγαλώνει σχεδόν τα παιδιά και βοηθάει όσο τίποτα. Τότε τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά , η μητέρα μου ας πούμε είχε αυτή την βοήθεια και δεν δούλεψε ποτέ παρά μόνο τώρα πλέον στα 43 της που βαριέται στο σπίτι. Φαίνεται για τέλειο γκομενακι είναι πάντα στην πένα και ας έχει «μεγαλώσει» δυο παιδιά από τα 17 της ας πούμε. Άλλες συνθήκες , άλλη περίπτωση , δεν είναι ότι αν κανεις μικρή παιδιά θα φαίνεσαι και μεγάλη στα 40 σου. Είναι στον άνθρωπο και στην ποιότητα ζωης που κάνει πιστεύω. Η μητέρα σου σίγουρα ταλαιπωρήθηκε πολύ.

Μπράβο στην πεθερά της μαμάς σου που της στάθηκε τόσο. Το να γίνεσαι μητέρα στα 17, όση βοήθεια και να έχεις, είναι βάρβαρο από μόνο του και σίγουρα αφήνει κατάλοιπα και απωθημένα. Σίγουρα η μαμά σου θέλει να ζήσει τη χαμένη της νιότη. Αν θυμάμαι καλά, έχεις πει ότι δεν εμπλέκεται ιδιαίτερα με τα εγγόνια της. Νομίζω δικαιολογείται αυτό.

πρίν από 22 λεπτά , Yovanna είπε:

Μπράβο στην πεθερά της μαμάς σου που της στάθηκε τόσο. Το να γίνεσαι μητέρα στα 17, όση βοήθεια και να έχεις, είναι βάρβαρο από μόνο του και σίγουρα αφήνει κατάλοιπα και απωθημένα. Σίγουρα η μαμά σου θέλει να ζήσει τη χαμένη της νιότη. Αν θυμάμαι καλά, έχεις πει ότι δεν εμπλέκεται ιδιαίτερα με τα εγγόνια της. Νομίζω δικαιολογείται αυτό.

Ναι φαντάσου ότι θυμάμαι ότι κοιμόμουν με την γιαγιά μου μέχρι τα 7. Το κρεβάτι μου δηλαδή ήταν στο δωμάτιο της.  Η μητέρα μου είχε τον αδερφό μου στο δικό της δωμάτιο. Έμενε μαζί μας η γιαγιά τότε. Όποτε είμαι γεμάτη αναμνήσεις. Και από τις δυο μου γιαγιάδες αλλά από την μεριά του πατέρα μου περισσότερο. Ίσως αυτός να είναι και ένας λόγος που εγώ έχω αφοσιωθεί τόσο στα δικά μου παιδιά. Δεν θα ήθελα ποτέ να σκεφτούν ότι τα μεγάλωσε κάποιος άλλος. Και ναι ούτε με τα εγγόνια τώρα παίρνει μέρος. Έχει προτείνει βέβαια μερικές φορές να τα κρατήσει να μείνουν εκεί γιατί μένουμε πολύ μακριά και δεν είναι εφικτό να τα πάω για μερικές ώρες. Αλλά δεν θέλω να μείνουν ακόμα όσο είναι τόσο μικρά σε ένα σπίτι που δεν πάνε και τόσο συχνά. Έχει τύχει πάντως περιστατικό που είχα στην αρχή το πρώτο μου γιο μόνο και ήθελα να πάρω φόρεμα για την βάφτιση και μου είχε πετάξει ένα «πάμε μαζί να διαλέξουμε» και της λέω με το μωρό ; Και μου λέει «θα το αφήσουμε στην γιαγιά σου» χαχα δηλαδή στην δικιά μου γιαγιά που δεν έχει πλέον και τόσες αντοχές. Να της αφήσω το μωρό για να πάω να ψωνίσω εγώ και η μάνα μου που υποτίθεται εκείνη έπρεπε να το κρατήσει και να πάω εγώ. :p  στην τελική είχα πάει με τον άντρα μου που τον κράτησε εκείνος. 

12 hours ago, Super.mum said:

Ναι φαντάσου ότι θυμάμαι ότι κοιμόμουν με την γιαγιά μου μέχρι τα 7. Το κρεβάτι μου δηλαδή ήταν στο δωμάτιο της.  Η μητέρα μου είχε τον αδερφό μου στο δικό της δωμάτιο. Έμενε μαζί μας η γιαγιά τότε. Όποτε είμαι γεμάτη αναμνήσεις. Και από τις δυο μου γιαγιάδες αλλά από την μεριά του πατέρα μου περισσότερο. Ίσως αυτός να είναι και ένας λόγος που εγώ έχω αφοσιωθεί τόσο στα δικά μου παιδιά. Δεν θα ήθελα ποτέ να σκεφτούν ότι τα μεγάλωσε κάποιος άλλος. Και ναι ούτε με τα εγγόνια τώρα παίρνει μέρος. Έχει προτείνει βέβαια μερικές φορές να τα κρατήσει να μείνουν εκεί γιατί μένουμε πολύ μακριά και δεν είναι εφικτό να τα πάω για μερικές ώρες. Αλλά δεν θέλω να μείνουν ακόμα όσο είναι τόσο μικρά σε ένα σπίτι που δεν πάνε και τόσο συχνά. Έχει τύχει πάντως περιστατικό που είχα στην αρχή το πρώτο μου γιο μόνο και ήθελα να πάρω φόρεμα για την βάφτιση και μου είχε πετάξει ένα «πάμε μαζί να διαλέξουμε» και της λέω με το μωρό ; Και μου λέει «θα το αφήσουμε στην γιαγιά σου» χαχα δηλαδή στην δικιά μου γιαγιά που δεν έχει πλέον και τόσες αντοχές. Να της αφήσω το μωρό για να πάω να ψωνίσω εγώ και η μάνα μου που υποτίθεται εκείνη έπρεπε να το κρατήσει και να πάω εγώ. :p  στην τελική είχα πάει με τον άντρα μου που τον κράτησε εκείνος. 

Εξαρτάται,  ο κάθε ένας μας έχει διαφορετικά στανταρ. Για μένα δεν είναι κακό να μείνει βρεφικό ένα παιδί, το ιδανικό δεν είναι σίγουρα, όμως καταλαβαίνω τους ανθρώπους που το κάνουν. Δεν μπορούν όλες οι οικογένειες να μεγαλώνουν 2-3 παιδιά με ένα εισόδημα, εγώ το βλέπω και από εμάς, εάν δεν δούλευα θα υπήρχε βιοποριστικό θέμα. Επίσης δε θα μπορούσα να προσφέρω στο παιδί μου αυτό το κάτι παραπάνω που μπορώ τώρα, η ποιότητα ζωής μας θα ήταν διαφορετική. Ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του. Επίσης δε θα ήθελα ποτέ να εμπλέκονται στο μεγάλωμα του γιου μου γιαγιάδες, με τίποτα, και για να είμαστε ειλικρινείς αν σου μεγαλώνουν τα παιδιά αυτό θα γίνει μοιραία.

1 ώρα πρίν, kotsifikos είπε:

Εξαρτάται,  ο κάθε ένας μας έχει διαφορετικά στανταρ. Για μένα δεν είναι κακό να μείνει βρεφικό ένα παιδί, το ιδανικό δεν είναι σίγουρα, όμως καταλαβαίνω τους ανθρώπους που το κάνουν. Δεν μπορούν όλες οι οικογένειες να μεγαλώνουν 2-3 παιδιά με ένα εισόδημα, εγώ το βλέπω και από εμάς, εάν δεν δούλευα θα υπήρχε βιοποριστικό θέμα. Επίσης δε θα μπορούσα να προσφέρω στο παιδί μου αυτό το κάτι παραπάνω που μπορώ τώρα, η ποιότητα ζωής μας θα ήταν διαφορετική. Ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του. Επίσης δε θα ήθελα ποτέ να εμπλέκονται στο μεγάλωμα του γιου μου γιαγιάδες, με τίποτα, και για να είμαστε ειλικρινείς αν σου μεγαλώνουν τα παιδιά αυτό θα γίνει μοιραία.

Συμφωνώ μαζί σου! Ειδικά αν οι παππούδες και οι γιαγιάδες έχουν τελείως διαφορετικές απόψεις από την μαμά. Συνήθως η πεθερά δεν ταιριάζει με την νύφη γιατί την νύφη δεν την μεγάλωσε η πεθερά αλλά άλλη μάνα διαφορετικά. Όποτε δεν μπορούν οι απόψεις να συμπίπτουν σε αρκετά θέματα. Εγώ θα είχα σίγουρα θέμα αν δεν είχα άλλη επιλογή και αν η πεθερά μου ήταν η μόνη μου επιλογή. Δεν ξέρω και εγώ τι θα έκανα αν ήταν το οικονομικό στην μέση και τι επιλογές θα είχα κάνει τελικά. 

4 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

η πεθερά δεν ταιριάζει με την νύφη γιατί την νύφη δεν την μεγάλωσε η πεθερά αλλά άλλη μάνα διαφορετικά. 

Και μαμά σου να είναι πάλι δεν ταιριάζεις σε όλα. Στην μάνα θα μιλήσεις και απότομα, αλλά θα τα βρείτε ως μαμά και κόρη. Με την πεθερά δεν υπάρχει πάντα αυτή η οικειότητα. 

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Και μαμά σου να είναι πάλι δεν ταιριάζεις σε όλα. Στην μάνα θα μιλήσεις και απότομα, αλλά θα τα βρείτε ως μαμά και κόρη. Με την πεθερά δεν υπάρχει πάντα αυτή η οικειότητα. 

Συμφωνώ απόλυτα! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...