Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΗΡΘΕ ΑΠ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ

Recommended Posts

Κορίτσια θα σας αφήσω, ο μικρός μου ξύπνησε και δεν είναι πολύ καλά, δε θέλω να είναι μόνος. Ευχαριστώ για όλα και μόνο που μπαίνετε στον κόπο είναι τιμή μου. Να είστε καλά. Ότι νεότερο θα ειδοποιήσω. Καλό απόγευμα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 495
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν μου το λέγανε τώρα για την επιθετικότητα του παιδιού στο νήπιο, θα το θεωρούσα ύποπτο......το άκουσα όμως τον Οκτώβριο μαζικά σε ένα πάρτυ. Ε οτι τα έβαλαν όλοι τώρα με τον τάδε μαθητή....πολύ αρρωστημένο μου ακούγεται......τεσπα αποδείξεις δεν έχουμε, ούτε θα ψάξω το γενεαλογικό του δέντρο. Μπορεί πέρυσι να ήταν τερατάκι και φέτος να έγινε λουλούδι ή το αντίστροφο........εδώ βδομάδα με βδομάδα έχουν διαφορά.

αυτό (η επιθετικότητα) είναι μια ταμπελά για το αλλο παιδάκι, που άκουσες όπως λες από άλλους γονείς. Δεν σε ενοχλεί ως ταμπέλα;

Ακουσες κάτι άλλο για το συγκεκριμένο παιδί φέτος;

Είναι πραγματικά κρίμα να κυνηγάει τα παιδιά το ''φάντασμα'' του νηπιαγωγείου σε όλο το Δημοτικό για να μην πω σε όλη τους την ζωή.

Στην θέση σου θα τα θεωρούσα ασχετα όλα τα σχόλια αυτού του τύπου.

Επικεντρώσου σε αυτά που σου είπε η βασική δασκάλα και μίλα και με την άλλη με ''ανοικτά'' αυτιά πάρολο τον (δικαιολογημένο ) εκνευρισμό σου.

Κράτα και μια πισινή για το πως έγιναν τα πράγματα, και δεν λέω ότι ο γιος σου θα σου πει ψέματα, αλλά σου είπε πως αυτός τα βίωσε. Και το πως βιώνει κάτι ένα παιδί δεν είναι πάντα η ''απόλυτη'' αλήθεια.

Θα παραθέσω το γεγονός όσο πιο αντικειμενικά μπορώ.

Σήμερα μου τηλεφώνησε μια απ τις δασκάλες του γιού μου στην πρώτη, όχι η βασική, και μου είπε "ότι είναι ζωηρός, ότι πήρε τη σβήστρα ενός συμμαθητή του, και να μην τρομάξω όταν τον δώ, γιατί ο δικός μου φταίει....τον χτύπησε ένα παιδάκι" Περίμενα να έρθει το παιδί αφού φυσικά την ευχαρίστησα για την ενημέρωση και την διαβεβαίωσα ότι θα το διευθετήσω.

Το παιδί ήρθε με μια χαρακιά στο πρόσωπο από πιο πάνω απ' το φρύδι μέχρι κάτω στο πηγούνι, αρκετά βαθιά, που όπως μου είπε ο διευθυντής του την περιποιήθηκε με betadine.

Μου είπε, πριν του πω ότι μίλησα με τη δασκάλα, ότι πήρε να δει τη σβήστρα του διπλανού του, κι εκείνος θύμωσε, του είπε συγνώμη λέει αλλά δεν πρόλαβε καλά καλά να του εξηγήσει και το παιδάκι πήρε ένα μολύβι και τον χαράκωσε.......επειδή είναι φίλοι με το παιδάκι σε σημείο αν το πειράξει κάποιος ο δικός μου μέχρι και να μαλώνει για το φιλαράκι του, μου φάνηκε περίεργο. Το παιδί επίσης μου είπε ότι εκείνη την ώρα η κυρία δεν ήταν στην τάξη, το κουδούνι είχε χτυπήσει αλλά η κυρία μιλούσε στο γυμναστήριο με την γυμνάστρια.

Απλά, επειδή η χαρακιά είναι δίπλα στο μάτι και η ίδια μου είπε "καταλαβαίνετε βέβαια ότι μπορεί να ήταν στο μάτι!" έχω πάθει ένα ψιλοσοκ. Το παιδί μου είναι ζωηρό, αλλά όπως λέει και η βασική δασκάλα που το έχει τις πιο πολλές ώρες, δεν πειράζει τους γύρω του, δεν ενοχλεί, μπορεί να αφαιρεθεί, να πει κάτι, αλλά δεν παρεμποδίζει τους γύρω του σε τίποτα.

Τώρα εγώ τι να κάνω? Να τον μαλώσω? Ξεκίνησα να του λέω κάτι και μου λέει " πήγα να δω λίγο τη σβήστρα και του ζήτησα συγνώμη, και να του ζητήσω και αύριο μαμά αν ήταν τόσο κακό" Να πιστέψω την δασκάλα που τον έχει δει ως τώρα 3-4 ώρες, (οι ειδικότητες άρχισαν σε μας μετά τις γιορτές) ή την άλλη που τον έχει απ το Σεπτέμβρη όλη μέρα?

Αν δεν ήταν χτυπημένος θα μπορούσα να το διαχειριστώ, αλλά να έρθει καταχαρακωμένος και να τιμωρηθεί κιόλας δεν είναι κάπως άδικο? Να μείνω σε συμβουλές και νουθετήσεις, τι λέτε? Τι θα κάνατε στη θέση μου?

Είχα σκοπό να διαβάσω όλο το θέμα αλλά εξοργίστικα απο την αρχή του οπότε πάτησα reply αμέσως χώρις να διαβάσω τα αλλα ποστ αλλα :evil:

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ "ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ" Δεν κατάλαβα, μικρά είναι για όνομα του θεού κανεις δεν φταίει, και δεν καταλαβα δηλαδή επικροτεί την ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΑ τετοιου τυπου επειδη "φταιει" ο δικος σου!! ΓΡΡΡΡΡ για όνομα...ειλικιρινά!

Μη τον μαλώσεις LA LATINA μίλα του για το θέμα αλλα μη το μαλώσεις όσο για την κ. Δασκάλα...ΓΚΚΚΡΡΡΡΡΡ

Kορίτσια είμαι χάλια........μόλις μας πήρε ο συμμαθητής που μας χτύπησε τηλέφωνο να μας ζητήσει συγνώμη.......ο δικός μου κοιμόταν, μέχρι να συνέλθει, είδα οτι δεν ήθελε να μιλήσει και πολύ, τεσπα να μην σας τα πολυλογώ......

Λέει το παιδάκι "γειά σου -----" και ο δικός μου πατάει κάτι κλάματα.........μα κάτι κλάματα........και του λέει Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ "συγνώμη εγώ φταίω για όλα" και κλαίει και μου δίνει το ακουστικό.....

Συζήτησα λίγο με τον πατέρα ο οποίος έπαθε ένα σοκ.....και είπε να παίξουνε τα παιδιά μαζί το Σάββατο.......

Κλείνω το τηλέφωνο, παίρνω το παιδί αγκαλιά και του λέω δε φταις εσύ αγάπη μου, και οι δυο φταίτε, αλλά επειδή σ' αυτή την περίπτωση είναι επικίνδυνο να χτυπάμε, γι αυτό πήρε να σου ζητήσει συγνώμη ο φίλος σου..........

και τι μου λέει?????

"ΜΑΜΑ, ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΠΙΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΒΗΣΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΤΣΟΥΝΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!"

καταλαβαίνετε τώρα τί δύναμη έχει η δασκάλα? που μιλάω απ την παρασκευή και το παιδί μου είναι ακόμα με την ιδέα οτι τα ήθελε και τα έπαθε? πόσο αντίθετα έχουμε πάει σ αυτό το θέμα τελικά? το παιδί έκλαιγε πόση ώρα, αμάν έκανα να το ηρεμήσω......νομίζει ότι έκανε κάτι φρικτό.......

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ δεν έχω λόγια ούτε τι να πω πια

Ζητω συγνωμη προκαταβολικα , δυστυχως δεν προλαβαινω να διαβάσω ολα τα μηνύματα. Φυσικα εχω μείνει αναυδη. Δηλαδή οσο ζωηρό ειναι ενα παιδί δικαιολογείται να εχει φαει μια χαρακια? Πηγες στο σχολειο την επομενη μέρα να μιλήσεις και με την δασκάλα και με την μαμά του παιδιού και με το παιδάκι?

Διαφημίσεις

Kορίτσια είμαι χάλια........μόλις μας πήρε ο συμμαθητής που μας χτύπησε τηλέφωνο να μας ζητήσει συγνώμη.......ο δικός μου κοιμόταν, μέχρι να συνέλθει, είδα οτι δεν ήθελε να μιλήσει και πολύ, τεσπα να μην σας τα πολυλογώ......

Λέει το παιδάκι "γειά σου -----" και ο δικός μου πατάει κάτι κλάματα.........μα κάτι κλάματα........και του λέει Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ "συγνώμη εγώ φταίω για όλα" και κλαίει και μου δίνει το ακουστικό.....

Συζήτησα λίγο με τον πατέρα ο οποίος έπαθε ένα σοκ.....και είπε να παίξουνε τα παιδιά μαζί το Σάββατο.......

Κλείνω το τηλέφωνο, παίρνω το παιδί αγκαλιά και του λέω δε φταις εσύ αγάπη μου, και οι δυο φταίτε, αλλά επειδή σ' αυτή την περίπτωση είναι επικίνδυνο να χτυπάμε, γι αυτό πήρε να σου ζητήσει συγνώμη ο φίλος σου..........

και τι μου λέει?????

"ΜΑΜΑ, ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΠΙΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΣΒΗΣΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΤΣΟΥΝΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!"

καταλαβαίνετε τώρα τί δύναμη έχει η δασκάλα? που μιλάω απ την παρασκευή και το παιδί μου είναι ακόμα με την ιδέα οτι τα ήθελε και τα έπαθε? πόσο αντίθετα έχουμε πάει σ αυτό το θέμα τελικά? το παιδί έκλαιγε πόση ώρα, αμάν έκανα να το ηρεμήσω......νομίζει ότι έκανε κάτι φρικτό.......

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ δεν έχω λόγια ούτε τι να πω πια

Καλή μου φίλη, θα σε στεναχωρήσω λίγο και σου ζητώ συγνώμη προκαταβολικά. Το ίδιο θα ήθελα να κάνετε κι εσείς για μένα όταν θα βρεθεί (που θα βρεθεί) η περίσταση.

Λοιπόν, η δασκάλα έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος και άνοιξε μια πληγή στο αγοράκι σου. Αυτή την πληγή οφείλεις να την περιποιηθείς εσύ. Καθόμαστε εδώ σα χαζές τρεις μέρες τώρα και επιχειρηματολογούμε, και το παιδί φαίνεται ότι δεν έχει καλυφθεί ψυχολογικά. Παράτα μας εμάς και δώσε όλο το βάρος στο να φροντίσεις το παιδί και να το δικαιώσεις. Προφανώς όλες αυτές τις μέρες έχει στεναχώρια μέσα του. Μην καταναλώνεις ενέργεια για τη δασκάλα, μόνο φρόντισε το μικρό σου.

Πήγαινέ τον κάπου που του αρέσει να περάσει καλά, αγόρασέ του ένα δώρο, και ναι, κάντε παρέα με το άλλο αγοράκι και την οικογένειά του για να το ξορκίσετε.

Αυτά κατά τη γνώμη μου, να ξέρεις, ό,τι σου είπα θα το έλεγα και για τον εαυτό μου ή την καλύτερή μου φίλη.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Καλή μου φίλη, θα σε στεναχωρήσω λίγο και σου ζητώ συγνώμη προκαταβολικά. Το ίδιο θα ήθελα να κάνετε κι εσείς για μένα όταν θα βρεθεί (που θα βρεθεί) η περίσταση.

Λοιπόν, η δασκάλα έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος και άνοιξε μια πληγή στο αγοράκι σου. Αυτή την πληγή οφείλεις να την περιποιηθείς εσύ. Καθόμαστε εδώ σα χαζές τρεις μέρες τώρα και επιχειρηματολογούμε, και το παιδί φαίνεται ότι δεν έχει καλυφθεί ψυχολογικά. Παράτα μας εμάς και δώσε όλο το βάρος στο να φροντίσεις το παιδί και να το δικαιώσεις. Προφανώς όλες αυτές τις μέρες έχει στεναχώρια μέσα του. Μην καταναλώνεις ενέργεια για τη δασκάλα, μόνο φρόντισε το μικρό σου.

Πήγαινέ τον κάπου που του αρέσει να περάσει καλά, αγόρασέ του ένα δώρο, και ναι, κάντε παρέα με το άλλο αγοράκι και την οικογένειά του για να το ξορκίσετε.

Αυτά κατά τη γνώμη μου, να ξέρεις, ό,τι σου είπα θα το έλεγα και για τον εαυτό μου ή την καλύτερή μου φίλη.

Περάσαμε άπειρες ώρες συζητώντας με το παιδί και κάναμε όλο το ΣΚ ότι ήθελε.......τώρα αν μας αρρώστησε ο μικρός και είχαμε Κυριακή βράδυ νοσοκομεία, δε μπορούσαμε να το αποφύγουμε. Τη Δευτέρα τον αφήσαμε να ηρεμήσει και συζητήσαμε πάλι.

Το δικό μου το παιδί, δεν ξέρω τα άλλα τι κάνουν, εύκολα θα σου πει "ΟΚ μαμά μια χαρά", για να δει πχ μια ταινία εκείνη την ώρα......αλλά στο κεφαλάκι του το επεξεργάζεται ακόμα...δε σημαίνει ότι δεν μίλησα, δεν ασχολήθηκα, ή έφαγα την ώρα μου μιλώντας σε ένα φόρουμ αντί να είμαι με το παιδί μου, και το τι περάσαμε εδώ μέσα το ξέρω καλύτερα πίστεψέ με.

Συγνώμη, αλλά αυτή τη στιγμή όσο και να προσπαθώ, τα λόγια σου με πίκραναν πολύ......λες και άφησα το παιδί στην τύχη του και κάθομαι να μαζεύω επιχειρήματα.....

Μας ζητούν οι δάσκαλοι να μην τους ακυρώνουμε, να τους εξυψώνουμε, να μη συζητάμε σπίτια μας περιφρονητικά γι αυτούς, πρέπει τα παιδιά να τους λατρεύουν, να τους πιστεύουν και να τους εμπιστεύονται τυφλά........ορίστε τώρα! Ο μικρός πήρε τα λόγια της ευαγγέλιο!

Θα πάρω τηλ να δω πως είναι σήμερα η συμπεριφορά του, δυστυχώς πάλι δεν έχω αυτοκίνητο και ο μικρός-μικρός του σπιτιού είναι κρεββατωμένος ακόμα.

Ζητω συγνωμη προκαταβολικα , δυστυχως δεν προλαβαινω να διαβάσω ολα τα μηνύματα. Φυσικα εχω μείνει αναυδη. Δηλαδή οσο ζωηρό ειναι ενα παιδί δικαιολογείται να εχει φαει μια χαρακια? Πηγες στο σχολειο την επομενη μέρα να μιλήσεις και με την δασκάλα και με την μαμά του παιδιού και με το παιδάκι?

Μίλησα με όλους τους εμπλεκόμενους εκτός από τη δασκάλα των αγγλικών, στην οποία θα πάω αφού της μιλήσει πρώτα η βασική μας δασκάλα.

Μόλις με πήρε η δασκάλα μας η βασική. Το παιδί μου μόλις πήγε σχολείο, από μόνο του έδωσε το χέρι στο συμμαθητή του και μονιάσανε....παίζουν μια χαρά και δε θέλησαν να αλλάξουν θρανία......κανονίζουν μάλιστα και συνάντηση το ΣΚ μες τη χαρά......ευτυχώς πιάσανε τόπο τα λόγια μας.

Νομίζω δε θα την αποφύγω τη συνάντηση, ο γιος μου έχει ενθουσιαστεί. Αν και δεν είμαι πολύ φαν όπως έλεγα και χτες, αν αυτό του κάνει καλό στην ψυχολογία του, απλά, θα γίνει. Σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση αυτές τις μέρες να είστε πραγματικά καλά......όταν μιλήσω με την αγγλικό θα ξαναγράψω να σας πω νέα.

Εύχομαι σε καμία μαμά να μην τύχει αυτό που έτυχε σε μένα, και συγνώμη αν σας κούρασα με τις ερωτήσεις μου.

...

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ δεν έχω λόγια ούτε τι να πω πια .

...

Μας ζητούν οι δάσκαλοι να μην τους ακυρώνουμε, να τους εξυψώνουμε, να μη συζητάμε σπίτια μας περιφρονητικά γι αυτούς, πρέπει τα παιδιά να τους λατρεύουν, να τους πιστεύουν και να τους εμπιστεύονται τυφλά........ορίστε τώρα! Ο μικρός πήρε τα λόγια της ευαγγέλιο! Θα πάρω τηλ να δω πως είναι σήμερα η συμπεριφορά του, δυστυχώς πάλι δεν έχω αυτοκίνητο και ο μικρός μικρός του σπιτιού είναι κρεββατωμένος ακόμα.

Λατίνα, δεν γνωριζόμαστε. Πώς είναι δυνατόν να πικραίνεσαι από μια γνώμη μας;;;!!!

Υποτίθεται μόνο γνώμες ανταλλάσσουμε εδώ...

Αξιολογείς εσύ και κρατάς ό,τι θέλεις...

Αλλά ο πλουραλισμός στις απόψεις είναι μόνο βοηθητικός...

Τι έπρεπε να πούμε δλδ; Ότι έπρεπε να είχες πάει να τα κάνεις λαμπόγυαλο; Να καταγγείλεις τη δασκάλα; Να μηνύσεις τους γονείς του παλιόπαιδου; Ότι δεν αγαπάς το παιδί σου; Ότι ΑΥΤΗ (ΑΥΤΗ!) έκανε το μεγαλύτερο κακό;;;

ΟΚ! Τα άκουσες αυτά. Αν αυτά ταιριάζουν στην κοσμοθεωρία σου, κράτα τα...

Δεν μπορούμε όμως να έχουμε όλοι την ίδια άποψη.

Και δεν νομίζω ότι έχει και νόημα να λέμε και να ξαναλέμε και να ξαναμεταλέμε (το έκανα και εγώ αυτό το λάθος αλλά και το είδα να επαναλαμβάνεται σε δεκάδες σημεία αυτού του τόπικ) "ευγενέστατη στάση", "αξιοπρεπέστατη συμπεριφορά" κλπ...

Η αντίδρασή μας δεν (πρέπει να) υπαγορεύεται από τους κανόνες του savoir vivre και δεν υποκινείται από κάποια ενδόμυχη επιθυμία να επιβεβαιωθούμε ως ανώτερες και καλύτερες. Πράττουμε κατά τον τρόπο που πιστεύουμε ότι θα επιλύσει την κατάσταση. Όσα έχω προτείνει στηρίζονται σε αυτό: λύση= σωστή και δίκαιη επίλυση.

Εσύ όμως γυρνάς και ξαναγυρνάς στο θέμα της δασκάλας. Και συνέχεια της ρίχνεις βαρύτερες ευθύνες. Μήπως τελικά το πρόβλημα είναι ότι τόλμησε μία δασκάλα που είχε δει το παιδί σου μόνο για 7 ώρες να εκφέρεις αρνητική άποψη;;;

Φυσικά και ήταν λανθασμένος ο τρόπος αντιμετώπισης αλλά ...ως εκεί.

Εντάξει, κρίναμε, επικρίναμε, κατακρίναμε, δικάσαμε, καταδικάσαμε... Δεν φτάνει;

Ποια δύναμη έχει λοιπόν η δασκάλα (των 7 ωρών);

Έχει τη δύναμη να κάνει πλύση εγκεφάλου;

Έχει τέτοια αποτελεσματικότητα η συγκεκριμένη δασκάλα ή η κάθε δασκάλα;

Καταφέρνει να πείθει το παιδί η δασκάλα σε μεγαλύτερο βαθμό από τους 2 γονείς που μιλάνε για το ίδιο θέμα όλο το Σαββατοκύριακο;;;

Αν ναι, δεν υπάρχει θέμα με τη "δύναμη" της δασκάλας αλλά πρόβλημα κύρους των γονέων...

Διαφημίσεις

Μόλις με πήρε η δασκάλα μας η βασική. Το παιδί μου μόλις πήγε σχολείο, από μόνο του έδωσε το χέρι στο συμμαθητή του και μονιάσανε....παίζουν μια χαρά και δε θέλησαν να αλλάξουν θρανία......κανονίζουν μάλιστα και συνάντηση το ΣΚ μες τη χαρά......ευτυχώς πιάσανε τόπο τα λόγια μας.

Νομίζω δε θα την αποφύγω τη συνάντηση, ο γιος μου έχει ενθουσιαστεί. Αν και δεν είμαι πολύ φαν όπως έλεγα και χτες, αν αυτό του κάνει καλό στην ψυχολογία του, απλά, θα γίνει. Σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση αυτές τις μέρες να είστε πραγματικά καλά......όταν μιλήσω με την αγγλικό θα ξαναγράψω να σας πω νέα.

Εύχομαι σε καμία μαμά να μην τύχει αυτό που έτυχε σε μένα, και συγνώμη αν σας κούρασα με τις ερωτήσεις μου.

Μη μου κρατάς κακία, μην ξεχνάς άλλωστε ότι δεν μπορώ να ξέρω τι κάνεις ή δεν κάνεις στο σπίτι ΣΟΥ με το παιδάκι ΣΟΥ, είμαστε απλά pen friends.

Χαίρομαι που πάει καλά, μην τη φοβάσαι τη συνάντηση, θα κάνει καλό σε όλους. Θα είναι και πολύ χρήσιμο να δεις από κοντά το παιδάκι και τους κώδικες της άλλης οικογένειας.

Ακόμα κι αν τα πράγματα ήταν άσχημα με τις σχέσεις σας (που δεν είναι και είσαι τυχερή), εγώ είμαι της άποψης: keep your friends close and your enemies closer.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Μη μου κρατάς κακία, μην ξεχνάς άλλωστε ότι δεν μπορώ να ξέρω τι κάνεις ή δεν κάνεις στο σπίτι ΣΟΥ με το παιδάκι ΣΟΥ, είμαστε απλά pen friends.

Χαίρομαι που πάει καλά, μην τη φοβάσαι τη συνάντηση, θα κάνει καλό σε όλους. Θα είναι και πολύ χρήσιμο να δεις από κοντά το παιδάκι και τους κώδικες της άλλης οικογένειας.

Ακόμα κι αν τα πράγματα ήταν άσχημα με τις σχέσεις σας (που δεν είναι και είσαι τυχερή), εγώ είμαι της άποψης: keep your friends close and your enemies closer.

Κακία δεν κρατάω σε κανέναν, πόσο περισσότερο σε κάποιον που ξοδεύει χρόνο και φαιά ουσία για να ασχολείται με ένα πρόβλημά μου! :) :) :)

Λατίνα, δεν γνωριζόμαστε. Πώς είναι δυνατόν να πικραίνεσαι από μια γνώμη μας;;;!!!

Υποτίθεται μόνο γνώμες ανταλλάσσουμε εδώ...

Αξιολογείς εσύ και κρατάς ό,τι θέλεις...

Αλλά ο πλουραλισμός στις απόψεις είναι μόνο βοηθητικός...

Τι έπρεπε να πούμε δλδ; Ότι έπρεπε να είχες πάει να τα κάνεις λαμπόγυαλο; Να καταγγείλεις τη δασκάλα; Να μηνύσεις τους γονείς του παλιόπαιδου; Ότι δεν αγαπάς το παιδί σου; Ότι ΑΥΤΗ (ΑΥΤΗ!) έκανε το μεγαλύτερο κακό;;;

ΟΚ! Τα άκουσες αυτά. Αν αυτά ταιριάζουν στην κοσμοθεωρία σου, κράτα τα...

Δεν μπορούμε όμως να έχουμε όλοι την ίδια άποψη.

Και δεν νομίζω ότι έχει και νόημα να λέμε και να ξαναλέμε και να ξαναμεταλέμε (το έκανα και εγώ αυτό το λάθος αλλά και το είδα να επαναλαμβάνεται σε δεκάδες σημεία αυτού του τόπικ) "ευγενέστατη στάση", "αξιοπρεπέστατη συμπεριφορά" κλπ...

Η αντίδρασή μας δεν (πρέπει να) υπαγορεύεται από τους κανόνες του savoir vivre και δεν υποκινείται από κάποια ενδόμυχη επιθυμία να επιβεβαιωθούμε ως ανώτερες και καλύτερες. Πράττουμε κατά τον τρόπο που πιστεύουμε ότι θα επιλύσει την κατάσταση. Όσα έχω προτείνει στηρίζονται σε αυτό: λύση= σωστή και δίκαιη επίλυση.

Εσύ όμως γυρνάς και ξαναγυρνάς στο θέμα της δασκάλας. Και συνέχεια της ρίχνεις βαρύτερες ευθύνες. Μήπως τελικά το πρόβλημα είναι ότι τόλμησε μία δασκάλα που είχε δει το παιδί σου μόνο για 7 ώρες να εκφέρεις αρνητική άποψη;;;

Φυσικά και ήταν λανθασμένος ο τρόπος αντιμετώπισης αλλά ...ως εκεί.

Εντάξει, κρίναμε, επικρίναμε, κατακρίναμε, δικάσαμε, καταδικάσαμε... Δεν φτάνει;

Ποια δύναμη έχει λοιπόν η δασκάλα (των 7 ωρών);

Έχει τη δύναμη να κάνει πλύση εγκεφάλου;

Έχει τέτοια αποτελεσματικότητα η συγκεκριμένη δασκάλα ή η κάθε δασκάλα;

Καταφέρνει να πείθει το παιδί η δασκάλα σε μεγαλύτερο βαθμό από τους 2 γονείς που μιλάνε για το ίδιο θέμα όλο το Σαββατοκύριακο;;;

Αν ναι, δεν υπάρχει θέμα με τη "δύναμη" της δασκάλας αλλά πρόβλημα κύρους των γονέων...

Δεν εννοούσα πως έπρεπε να μου πείτε κάτι άλλο, λέγοντας "ορίστε τώρα τι έγινε". ΕΓΩ επέλεξα τι θα κάνω, προς Θεού! Ούτε νομίζω να έδωσα την εντύπωση ότι θέλω να με πείτε ευγενική και καλή!

Το πρόβλημά μου με τη δασκάλα των 7 ωρών είναι ο τρόπος που αντιμετώπισε το παιδί μου, και που μου μίλησε, νομίζω ήμουν ξεκάθαρη.

Το ότι δεν ήταν εκεί, το προσπέρασα αμαχητί......

το ότι δεν έκανε καμία κουβέντα στην τάξη μετά, το παρέβλεψα επίσης........

το ότι κατέβηκε δυο ώρες μετά και έπιασε το παιδί μου και είπε "θα πάρω τη μαμά σου τηλέφωνο και θα πω οτι εσύ έφταιγες" το κατάπια αμάσητο.....

εγώ που την επέκρινα, κατέκρινα και όλα αυτά.

Δε θα επιχειρηματολογήσω περαιτέρω, νομίζω η συγνώμη της βασικής για τη συμπεριφορά αυτή τα λέει όλα.

Και επειδή αναρωτιέσαι για το κύρος μας σαν γονείς, να σου εξηγήσω πώς αυτό κυμαίνεται στη δική μου οικογένεια. Το παιδί ξέρει οτι η δασκάλα είναι ΘΕΟΣ, έτσι μας ζήτησαν στο συμβούλιο να πράξουμε. Αν λοιπόν ο θεός, και δη ένας καινούριος θεός που πρέπει να τον κερδίσουμε κιόλας - ξέρετε πως κάνουν τα παιδάκια για να τα αγαπάει η δασκάλα - μας επιρρίψει ευθύνες ενώ είμαστε ζωγραφισμένοι με betadine, και μας πει μπροστά σε όλη την τάξη οτι θα ειδοποιηθεί η μαμά μας για την κακή μας πράξη!!!!!! Ναι, έχει βαρύτητα....(και νομίζω οτι και της ίδιας τη γνώμη αν δεν λογάριαζε, θα λογάριαζε των συμμαθητών του που ήταν μπροστά - άρα για το παιδί, σε 25 άτομα ανακηρύχτηκε φταίχτης-)

Γιατί το σπίτι είναι άλλο περιβάλλον, και όσο και να του πω εγώ οτι πιο σοβαρό ήταν το χτύπημα, ΟΚ τον έπεισα τελικά, σημασία έχει εκεί που θα πάει τι θα αντιμετωπίσει, δεν ξέρω αν το κάνω σαφές......το παιδί χτες έλεγε "καλύτερα να είμαι μόνος μου σε μια άκρη αφού η κυρία είπε οτι έκανα τόσο μεγάλο κακό να μην με παίξει κανένας, να είμαι μόνος μου!"

Δεν σημαίνει οτι δεν έχουμε κύρος, απλά εκεί άλλοι είναι τα αφεντικά και το παιδί το ξέρει, άλλοι είναι οι κανόνες .....Και να σου πω και κάτι τρελό? Το δικό μου παιδί ξέρει πως στο σπίτι μπορεί να είμαστε και πιο συγκαταβατικοί καμιά φορά, γιατί το αγαπάμε, είναι παιδί μας........μην το σουπεραναλύσουμε και το βγάλουμε πρόβλημα κι αυτό , please........

Δεν ξέρω αν τα είπα κατανοητά, δεν είμαστε και Live και καμιά φορά στα γραπτά φαίνεται κάπως ο λόγος.....πάντως ΟΚ ουσιαστικά ακόμα δεν την έχω ΚΑΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ, το μόνο που άκουσε απ τα χείλη μου είναι ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΘΑ ΕΠΙΛΗΦΘΩ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ......

* ΜΕ 7 ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ) ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΕ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΟΥΤΕ ΡΙΧΝΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 25 ΑΤΟΜΑ......ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΑ, Η ΨΗΛΗ, Η ΚΟΝΤΗ ΚΛΠ

ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΡΙΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΑΟΥΛ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ ΣΑΣ ΜΙΛΑΩ.......

Από τα εύκολα ξεκινάω

Δεν ξέρω αν τα είπα κατανοητά, δεν είμαστε και Live και καμιά φορά στα γραπτά φαίνεται κάπως ο λόγος.....πάντως ΟΚ ουσιαστικά ακόμα δεν την έχω ΚΑΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ, το μόνο που άκουσε απ τα χείλη μου είναι ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΘΑ ΕΠΙΛΗΦΘΩ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ......

Αυτά τα έχουμε ήδη πει. Τι θα μπορούσες να της πεις τότε που δεν είχες ιδέα του τι συνέβη; Καλή είναι η επιφυλακτικότητα...

Και τώρα περιμένεις να ενημερωθεί από τη βασική δασκάλα και να βρεθεί χρόνος που να είναι και οι δύο διαθέσιμες για κοινό ραντεβού...

Θεωρείς ότι έπρεπε να είχες κάνει κάτι άλλο;

...

Και επειδή αναρωτιέσαι για το κύρος μας σαν γονείς, να σου εξηγήσω πώς αυτό κυμαίνεται στη δική μου οικογένεια. Το παιδί ξέρει οτι η δασκάλα είναι ΘΕΟΣ, έτσι μας ζήτησαν στο συμβούλιο να πράξουμε. Αν λοιπόν ο θεός, και δη ένας καινούριος θεός που πρέπει να τον κερδίσουμε κιόλας - ξέρετε πως κάνουν τα παιδάκια για να τα αγαπάει η δασκάλα - μας επιρρίψει ευθύνες ενώ είμαστε ζωγραφισμένοι με betadine, και μας πει μπροστά σε όλη την τάξη οτι θα ειδοποιηθεί η μαμά μας για την κακή μας πράξη!!!!!! Ναι, έχει βαρύτητα....(και νομίζω οτι και της ίδιας τη γνώμη αν δεν λογάριαζε, θα λογάριαζε των συμμαθητών του που ήταν μπροστά - άρα για το παιδί, σε 25 άτομα ανακηρύχτηκε φταίχτης-)

Γιατί το σπίτι είναι άλλο περιβάλλον, και όσο και να του πω εγώ οτι πιο σοβαρό ήταν το χτύπημα, ΟΚ τον έπεισα τελικά, σημασία έχει εκεί που θα πάει τι θα αντιμετωπίσει, δεν ξέρω αν το κάνω σαφές......το παιδί χτες έλεγε "καλύτερα να είμαι μόνος μου σε μια άκρη αφού η κυρία είπε οτι έκανα τόσο μεγάλο κακό να μην με παίξει κανένας, να είμαι μόνος μου!"

Δεν σημαίνει οτι δεν έχουμε κύρος, απλά εκεί άλλοι είναι τα αφεντικά και το παιδί το ξέρει, άλλοι είναι οι κανόνες .....Και να σου πω και κάτι τρελό? Το δικό μου παιδί ξέρει πως στο σπίτι μπορεί να είμαστε και πιο συγκαταβατικοί καμιά φορά, γιατί το αγαπάμε, είναι παιδί μας........μην το σουπεραναλύσουμε και το βγάλουμε πρόβλημα κι αυτό , please........ ......

Μισό λεπτό.

Έγινε κάποιο Συμβούλιο και σας είπαν να ανακηρύξετε τους δασκάλους ΘΕΟΥΣ;;;; !!!!!!

Ε, αυτό είναι πραγματικά για καταγγελία! Τι συζητάμε; Είναι αντίθετο σε κάθε Νόμο, σε κάθε εγκύκλιο, σε κάθε παιδαγωγική μέθοδο να επιβάλλεται στους γονείς η υποχρέωση θεοποίησης του δασκάλου.

Και εσείς ως γονείς τι κάνετε; Αποδέχεστε τέτοιες προτροπές;

Πραγματικά πέφτω από τα σύννεφα. Αυτό μου θύμισε σκηνές από ταινίες της δεκαετίας του εξήντα. Ιδού η ελέω Θεού εξουσία: πολιτευτής, ιερεύς και δάσκαλος... :-(

Θέλω να πιστεύω ότι έχεις παρανοήσει...

Στους δασκάλους οφείλουμε σεβασμό, γονείς και παιδιά. Ακόμα και αν έχουμε (και φυσικά όσο μας "επιτρέπουν" οι γνώσεις μας να έχουμε) διαφορετική άποψη από τον δάσκαλο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πώς θα τη διατυπώσουμε για να μην τον ακυρώσουμε. Χωράει όμως η διαφορετική άποψη. Στο σπίτι συζητούμε τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε κάτι και μπορούμε να ρίξουμε ένα διαφορετικό φως: μπορούμε να το κάνουμε αυτό, χωρίς βέβαια να θίξουμε την άποψη του δασκάλου. Επίσης, μπορούμε να προτείνουμε στο παιδί ένα "τρυκ" που μπορεί να το βοηθήσει (το δικό μας και μόνο παιδί) στα μαθηματικά ή τη γλώσσα: μπορούμε να το κάνουμε χωρίς να υποβαθμίσουμε τη μεθοδολογία του δασκάλου.

Άλλο σεβασμός, άλλο αμφισβήτηση, άλλο θεοποίηση.

Αυτό που λες ότι υπάρχουν 25 άβουλα όντα που δέχονται ως σωστό ό,τι πει ο δάσκαλος, με ξεπερνάει...

Με ξεπερνάει και η λογική "όχι εσύ έκανες κάτι χειρότερο", "όχι εγώ ήμουν πιο κακός...". Ήταν και τα δύο λάθος. Τελείωσε!

Και τείνω να πιστέψω ότι έφταιγε η κακιά στιγμή. Βλέπεις δύο παιδιά που έχουν καλά αισθήματα το ένα για το άλλο. Δύο παιδιά που η (βασική) δασκάλα τα θεωρεί και τα δύο καλά απλά ίσως λίγο ζωηρά...

Απολύτως δικαιολογημένη η λαχτάρα που ήρθε έτσι το παιδί αλλά ως εκεί... Εδώ κοντεύουμε να κρεμάσουμε ταμπέλες σε όλους: ο συμμαθητής, η αγγλικού, ο διευθυντής, το άλλο παιδί της Δ Δημοτικού...

Είναι κάπως υπερβολική όλη αυτή η υπερευαισθησία του τι θα αντιμετωπίσει το παιδί από τους συμμαθητές του. Μα, δεν πήγαν ΚΑΙ τα δύο παιδιά στον διευθυντή; Δεν μάλωσε ο διευθυντής το παιδί που χαράκωσε; Δεν σου είπαν οι μητέρες των κοριτσιών ότι οι κόρες τους λένε ότι ο συμμαθητής χαράκωσε τον γιο σου αφού ο μικρός σου είχε ήδη επιστρέψει τη γόμα και ζητήσει συγγνώμη; Τι ακριβώς φοβάται / φοβάσαι;

......

* ΜΕ 7 ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ (ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ) ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΕ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΟΥΤΕ ΡΙΧΝΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 25 ΑΤΟΜΑ......ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΑ, Η ΨΗΛΗ, Η ΚΟΝΤΗ ΚΛΠ

ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΡΙΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΑΟΥΛ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ ΣΑΣ ΜΙΛΑΩ.......

Άρα αυτό είναι το πρόβλημα!

Επομένως, επειδή ήταν καινούρια και είχε κάνει λίγες ώρες μάθημα, δεν έπρεπε να είχε εκφέρει άποψη για το ποιος φταίει.

Το φάουλ όμως ποιο ήταν; Το ότι έκρινε ή το ότι έκρινε άσχημα μόνο τη μία πλευρά;

Αν σου είχε πει στο τηλέφωνο: "αχ τι έπαθε ο μικρούλης σας και να ξέρετε ότι μάλωσα το άλλο παιδάκι που του επιτέθηκε" θα δεχόσουν το ότι ανακατεύτηκε;

Διαφημίσεις

Eγω πάντως θα σου έλεγα να μην άφηνες το θέμα έτσι.... το παιδι επιφανειακά φένεται χαρούμενο αλλα καλο ειναι γι αυτον να καταλαβει οτι εσυ εκανες τα παντα για να ψαξεις την αληθεια για να αισθανθει ασφαλεια.

...Εύχομαι σε καμία μαμά να μην τύχει αυτό που έτυχε σε μένα, και συγνώμη αν σας κούρασα με τις ερωτήσεις μου.

Σε όλες μας συμβαίνουν πολλά και διάφορα κατά τη σχολική πορεία.

ΔΕΝ είσαι μόνη σε αυτό.

Έχω ήδη γράψει μία άσχημη περιπέτεια του μεγάλου μου αδελφού.

Ο μικρός μου αδελφός τον είχε σπρώξει στη Δ Δημοτικού κατά λάθος-εξεπίτηδες ένας συμμαθητής του επειδή του έκανε κλέψιμο στο μπάσκετ: όταν λοιπόν ο αδελφός μου σηκώθηκε να γράψει στο πίνακα, ο συμμαθητής του έριξε τρικλοποδιά. Πέφτει ο αδελφός μου, σπάει το μπροστινό δόντι και καρφώνεται στα ούλα. Αποτέλεσμα: γναθοχειρουργική επέμβαση και ψεύτικο δόντι από 10 χρονών.

Και εγώ ζωηρή ήμουν. Στο παιχνίδι, ριψοκίνδυνη. Δεν λογάριαζα τίποτα. Έχω χτυπήματα στα πόδια, ράμματα στο κεφάλι, σπασμένο αστράγαλο.

ΟΛΑ αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Δεν πρόκειται ούτε για μπούλινγκ ούτε για εξ ορισμού επιθετική και επικίνδυνη συμπεριφορά. Αν επρόκειτο για κάτι από τα δύο, θα σου πρότεινα να το κυνηγήσεις μέχρι τα δικαστήρια ... (για αυτό και έδωσα έμφαση στο γιατί ο συμμαθητής χρησιμοποίησε το μολύβι).

Δυστυχώς ατυχήματα συμβαίνουν. Όχι, μόνο στο σχολείο αλλά και μέσα στο σπίτι μας. Ακόμα και αν έχουμε συγκεντρωμένη την προσοχή μας και δεν μιλάμε στο τηλέφωνο ή κάνουμε κάτι άλλο...

Δεν υπάρχει πάντα φταίχτης.

Για αυτό και συμφωνώ με τη Λαίδα. Τρέμουμε, βεβαίως. Αλλά αφού δεν πρόκειται για τις εξ ορισμού σοβαρές και επικίνδυνες καταστάσεις το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι τον σταυρό μας και να λέμε "Δόξα τω Θεώ, φτηνά την γλιτώσαμε και πάλι. Τέλος καλό, όλα καλά.".

Mόλις επέστρεψα απ το σχολείο........μου τηλεφώνησαν ότι χτύπησε το παιδί μου, άφησα λίγο το μικρό σε μια φίλη και έτρεξα.......θα τα παραθέσω απλά σαν γεγονότα για να μη θεωρήσετε ότι είμαι πάλι υπερβολική.

Το παιδί μου έτρωγε στο παγκάκι το πρωινό του....σε κάποια στιγμή σηκώθηκε να πάει να πετάξει τα σκουπίδια, και το αγοράκι για το οποίο σας λέω τόσες μέρες οτι λένε "άλλο κεφάλαιο" τον έσπρωξε και τον έριξε στο κράσπεδο. Έχει ένα καρούμπαλο πίσω στο κεφάλι. Δύο δάσκαλοι που ήταν μπροστά με διαβεβαίωσαν ότι δεν έκανε τίποτα, απλά έτρωγε.....και με παρότρυναν να το πω στον πατέρα του άλλου, γιατί οι ίδιοι άκρη δε βγάζουν με αυτό το γονιό....κατά λέξη τα αναπαράγω......

Επίσης έμαθα και για την αγγλικό, ότι ήρθε πριν ένα μήνα, τα παιδιά είχαν τρελή αδυναμία στην προηγούμενη δασκάλα και λάτρευαν τα αγγλικά, και αυτήν δεν την θέλουν καθόλου. Απ τη μέρα που την είδαν, φωνάζουν όλα μαζί "να φύγεις, θέλουμε την κυρία τάδε, δε σε θέλουμε" και η γυναίκα είναι πραγματικά αξιολύπητη. Θα μπορούσα να καταλάβω την συμπεριφορά της αν τα παιδιά δεν τη θέλουν.....

Αυτά έγιναν λοιπόν.....και η δασκάλα μας μου είπε "οτι είμαι η μόνη απ τους γονείς που πάντα ψάχνω το λάθος πρώτα στο παιδί μου, οτι το παιδί μου δεν έχει πειράξει κανέναν και να σταματήσω να το κάνω αυτό".

αιμέ δε διαφωνώ κοπέλα μου, όταν μας είπαν πόσο ψηλά πρέπει να παρουσιάζουμε το δάσκαλο στο παιδί, μάλλον πολύ ρομαντικά το είδαμε απ οτι βλέπω τώρα.......έχουμε αναμφίβολα συμμετοχή σ αυτό το σφάλμα.......

Άρα αυτό είναι το πρόβλημα!

Επομένως, επειδή ήταν καινούρια και είχε κάνει λίγες ώρες μάθημα, δεν έπρεπε να είχε εκφέρει άποψη για το ποιος φταίει.

Το φάουλ όμως ποιο ήταν; Το ότι έκρινε ή το ότι έκρινε άσχημα μόνο τη μία πλευρά;

Αν σου είχε πει στο τηλέφωνο: "αχ τι έπαθε ο μικρούλης σας και να ξέρετε ότι μάλωσα το άλλο παιδάκι που του επιτέθηκε" θα δεχόσουν το ότι ανακατεύτηκε;

Οχι δεν είναι το θέμα μου οτι δε μου χάιδεψε τα αυτιά, λυπάμαι αν τόσες μέρες αυτό έχεις αντιληφθεί για τον τρόπο σκέψης μου, στ ' αλήθεια.

αιμέ, τη λέξη μπούλινγκ δεν την είπα για το δικό μου παράδειγμα, κοπέλα μου! το δικό μου παράδειγμα ήταν καθαρά, χτύπημα......απ αυτά που κάθε μέρα γίνονται εκατοντάδες στα σχολεία........απλά έχουμε και μπουλινγκ στο σχολείο μας, αλλά δε θα αναλύσω όλα τα προβλήματα όλων των τάξεων του σχολείου........και το δόξα το θεό, δεν είχαμε νοσοκομεία πρέπει να το έχω πει εκατό φορές ως τώρα.......

Mόλις επέστρεψα απ το σχολείο........μου τηλεφώνησαν ότι χτύπησε το παιδί μου, άφησα λίγο το μικρό σε μια φίλη και έτρεξα.......θα τα παραθέσω απλά σαν γεγονότα για να μη θεωρήσετε ότι είμαι πάλι υπερβολική.

Το παιδί μου έτρωγε στο παγκάκι το πρωινό του....σε κάποια στιγμή σηκώθηκε να πάει να πετάξει τα σκουπίδια, και το αγοράκι για το οποίο σας λέω τόσες μέρες οτι λένε "άλλο κεφάλαιο" τον έσπρωξε και τον έριξε στο κράσπεδο. Έχει ένα καρούμπαλο πίσω στο κεφάλι. Δύο δάσκαλοι που ήταν μπροστά με διαβεβαίωσαν ότι δεν έκανε τίποτα, απλά έτρωγε.....και με παρότρυναν να το πω στον πατέρα του άλλου, γιατί οι ίδιοι άκρη δε βγάζουν με αυτό το γονιό....κατά λέξη τα αναπαράγω......

Επίσης έμαθα και για την αγγλικό, ότι ήρθε πριν ένα μήνα, τα παιδιά είχαν τρελή αδυναμία στην προηγούμενη δασκάλα και λάτρευαν τα αγγλικά, και αυτήν δεν την θέλουν καθόλου. Απ τη μέρα που την είδαν, φωνάζουν όλα μαζί "να φύγεις, θέλουμε την κυρία τάδε, δε σε θέλουμε" και η γυναίκα είναι πραγματικά αξιολύπητη. Θα μπορούσα να καταλάβω την συμπεριφορά της αν τα παιδιά δεν τη θέλουν.....

Αυτά έγιναν λοιπόν.....και η δασκάλα μας μου είπε "οτι είμαι η μόνη απ τους γονείς που πάντα ψάχνω το λάθος πρώτα στο παιδί μου, οτι το παιδί μου δεν έχει πειράξει κανέναν και να σταματήσω να το κάνω αυτό".

*το ξαναβάζω για να το δουν και όσες βαριούνται να διαβάζουν όλα τα μηνύματα...

Μα τι γκαντεμιά είναι αυτή?????????

Δεν είναι η βδομάδα σου, πάει τέλειωσε.

Είναι εντάξει ο μικρός? Χτύπησε πολύ?

Albert Einstein

Χτύπησε αρκετά.....του έβαλαν πάγο και τον πήρα γιατί ψιλοζαλιζόταν......τώρα είναι καλύτερα.....δεν ξέρει τι του'ρθε ο καημένος και είπε και το θεικό "καλά που ήταν μπροστά οι δάσκαλοι γιατί πάλι εγώ θα την πλήρωνα".........

Θα κάνουμε συνέλευση οι γονείς το κανονίζουμε, και θα έρθει και η δασκάλα.....το κακό είναι πως οι γονείς που πρέπει, ποτέ δεν πατάνε......

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...