Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΗΡΘΕ ΑΠ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ

Recommended Posts

όντως πολύ καλά το χειρίστηκε η δασκάλα σας, αλλά......

κι εγώ θα ήθελα να ακούσω εξηγήσεις από την δασκάλα των αγγλικών και τον Δ/ντή του σχολείου. πάρε να ζητήσεις ένα ραντεβού μαζί τους να δεις τί θα σου πουν.

Με την αγγλικό θα μιλήσω σίγουρα και μάλιστα θα επιδιώξω παρουσία και της βασικής......ο διευθυντής μας είναι κάπως.....ευθυνόφοβος να το πω......το μόνο που θα κάνει είναι να βάλει τα παιδιά να ζητήσουν συγνώμη το ένα από το άλλο και να φύγουμε όλοι αγκαλιασμένοι......δε θα κάνει κάτι άλλο. Το πρωί ήδη μου είπε, όταν πήρα να ζητήσω τη δασκάλα, "παιδάκια είναι, συμβαίνουν αυτά κλπ"

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 495
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να διευκρινήσω ότι δεν τα βάζω με το άλλο παιδί, το οποίο αν και έκανε κάτι επικίνδυνο (να επιτεθεί με μολύβι) όπως είπε και η Λάιδα είναι ένα 6χρονο παιδί (και δεν ξέρουμε και υπό ποιες συνθήκες το έκανε πχ κατά λάθος σαν αντανακλαστικό ή δεν ξέρω πως).

Κατά λάθος δε γίνονται αυτά εκάβη μου......όλα τα παιδιά συμφωνούν οτι δεν είχε καν το μολύβι στα χέρια του, το πήρε για να χτυπήσει........τέλος........μην τα κάνουμε και όλα happy story.......αν τον είχε φέρει στο αμήν ο δικός μου θα το ήξερε και η βασική δασκάλα (που μου είπε οτι παρακαλάει να κάτσει με το γιο μου) και η μαμά του (που μου είπε οτι παρακαλάει να βλέπει το γιο μου και τα ΣΚ)

Την κυρία μας την βασική απλά.......την αγαπάω! Είναι οτι πιο καλό μπορούσε να έχει το παιδί μου σε δάσκαλο.....εφόσον με παρακάλεσε δε θα την προσβάλλω.......η κουβέντα με την αγγλικό θα γίνει παρουσία της.....και να δούμε τι θα πει η αγγλικός τότε.......

Από αυτά που γράφεις, φαίνεται ότι η βασική σας δασκάλα διαθέτει και λογική και ευαισθησία!

Και νομίζω ότι -επειδή φαίνεται να ενδιαφέρεται για τα παιδιά- έψαξε το τι πραγματικά συνέβη. Για αυτό, να βασιστείς στη γνώμη της. Πιστεύω ότι προσεγγίζει την "πιθανή πραγματικότητα" περισσότερο από όλα τα άλλα σχόλια που άκουσες αυτές τις μέρες (άλλοι γονείς, άλλες συμμαθήτριες κλπ.).

Το συμβάν λοιπόν φαίνεται να ήταν αποτέλεσμα "κακοτυχίας", μιας κακιάς στιγμής.

Είναι πολύ σημαντικό που η δασκάλα διαψεύδει όλες αυτές τις "φήμες" για το άλλο παιδί. Ο συμμαθητής είναι ένα φυσιολογικό, ίσως ζωηρό αγοράκι. Και προφανώς θύμα "ταμπέλας" λόγω αταξιών στο Νηπιαγωγείο. Είναι πάντως σοκαριστικό το πόσο εύκολα ο κόσμος μεγενθύνει, διαστρεβλώνει και διαδίδει τόσο τερατώδη σχόλια για ένα παιδί... :| Κακοήθειες...

Είναι ακόμα πιο σημαντικό που η δασκάλα αξιολογεί τη συμπεριφορά του δικού σου παιδιού ως θετική. Το ότι το παιδί σου δεν έχει ίχνος επιθετικότητας πρέπει να το μεταφέρεις στη δασκάλα των αγγλικών. Άκου ζωηράδα;;;!!! Χάνουμε και το νόημα των λέξεων.. Ζωντάνια λέγεται αυτό. Να είσαι περήφανη για το παιδί σου!!!

Και τέλος, είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι στο σχολείο δεν συμβαίνουν τα σημεία και τέρατα που σου μεταφέρονταν (ξυλαδαρμοί, μελανιάσματα, κλέψιμο φαγητού). Είδες πόσο υπερβάλλουν οι γονείς; Και πόσο αναξιόπιστη είναι η μαρτυρία των παιδιών; Δυστυχώς, στα παιδιά αρέσει η δραματοποίηση: έτσι πράττουν χωρίς να έχουν συναίσθηση ότι ψεύδονται. Έλα όμως που εμείς τα παίρνουμε τα λόγια τους τοις μετρητοίς...

Τελικά δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο αντέδρασε έτσι η δασκάλα των αγγλικών. Είχες πει όμως και ότι στο περιστατικό με τα κορίτσια ενημερώθηκε μόνο η μαμά της χτυπημένης. Είναι κάποιο είδος συνήθειας αυτό; Απειρία ίσως; Υπερβολικό άγχος γιατί ένιωσε υπεύθυνη για το χτύπημα και είναι "καινούρια"; Όσο μπορείς (πολύ δύσκολο μετά από όσα άκουσες), προσπάθησε να μην την "απορρίψεις" προκαταβολικά.

Καλύτερα να ακολουθήσεις τη συμβουλή της βασικής δασκάλας. Μην ανακατεύεις τον διευθυντή, γιατί θα δοθεί η εντύπωση ότι είσαι σε κόντρα με τη δασκάλα των αγγλικών και ότι απαιτείται η παρέμβασή του για τη νουθεσία της... Πιο ωφέλιμο (για σένα και το παιδί σου) είναι να διατηρηθεί όσο γίνεται περισσότερο η δυνατότητα συνεργασίας σου με τη δασκάλα των αγγλικών. Πήγαινε λοιπόν λίγο αργότερα και μίλησέ της σε συναισθηματική βάση: η αγωνία σου, η απογοήτευσή σου, η θλίψη του παιδιού σου. Μίλησέ της και για το παιδί σου.

Ελπίζω πραγματικά να μείνει πίσω σας όλη αυτή η άσχημη ιστορία και η αγωνία που περάσατε.

Ήταν όμως και ένα crash test για σένα: και από την αντιμετώπισή σου φάνηκε πόση αξιοπρέπεια, αμεροληψία και ψυχραιμία διαθέτεις. Να είστε καλά! :-P

Έχε υπ' όψιν σου ότι η "δασκάλα" των αγγλικών κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι δασκάλα, αλλά απόφοιτος αγγλικής φιλολογίας, πράγμα που σημαίνει ότι τα μαθήματα των παιδαγωγικών στο πανεπιστήμιο (όσα έκανε, αν έκανε) τα πέρασε ελαφρά και ίσως να μην είχε μπει ποτέ σε τάξη πριν πάρει το πτυχίο της. Είναι δηλαδή πολύ πιθανό να έχει ελάχιστη ή και καθόλου εμπειρία από μικρά παιδιά και λογικό είναι να μην μπορεί να χειριστεί ένα τέτοιο θέμα όπως η δασκάλα της τάξης που έχει και γνώσεις και εμπειρία χρόνων.

Δεν το λέω για να τη δικαιολογήσω, απλά για να καταλάβεις τι παίζει και γιατί οι δύο δασκάλες αντιμετωπίζουν το συμβάν τόσο διαφορετικά.

Διαφημίσεις

Να διευκρινήσω ότι δεν τα βάζω με το άλλο παιδί, το οποίο αν και έκανε κάτι επικίνδυνο (να επιτεθεί με μολύβι) όπως είπε και η Λάιδα είναι ένα 6χρονο παιδί (και δεν ξέρουμε και υπό ποιες συνθήκες το έκανε πχ κατά λάθος σαν αντανακλαστικό ή δεν ξέρω πως).

Κατά λάθος δε γίνονται αυτά εκάβη μου......όλα τα παιδιά συμφωνούν οτι δεν είχε καν το μολύβι στα χέρια του, το πήρε για να χτυπήσει........τέλος........μην τα κάνουμε και όλα happy story.......αν τον είχε φέρει στο αμήν ο δικός μου θα το ήξερε και η βασική δασκάλα (που μου είπε οτι παρακαλάει να κάτσει με το γιο μου) και η μαμά του (που μου είπε οτι παρακαλάει να βλέπει το γιο μου και τα ΣΚ)

γινονται...όπως καμια φορα το 6χρονο παιρνει πραγματα χωρις να ρωτησει, ετσι και το άλλο 6 χρονο, μπορει κατά λαθος να χτυπησει ένα άλλο παιδακι....

Με τα γραφομενα σου προσπαθεις να εισαι αντικειμενικη φιλη μου αλλα δεν βγαινει,.....Οκ αδικο που η δασκαλα σου κατηγορησε το παιδι....αλλα εδώ εχουμε ακουσει για όλα τα υπολοιπα παιδια που κανουν ένα σωρο 'κακα ' πραγματα....που είναι επιθετικα, που τσακωνωνται, που ...που... που....Σε ολες μας συμβαινει. Όταν πρεπει να αμυνθούμε για τα παιδια μας, ερχονται στιγμες που υπεραμυνόμαστε.

Περαστικα και στο μικρο σου.....

Για να προσφέρει και κάτι η κουβέντα πέρα από το να λέω τον πόνο μου, να εμβαθύνουμε λίγο? Αυτά που έμαθα συνολικά αυτές τις μέρες είναι σοκαριστικά.......

Πρωτάκια που δέρνουν, βρίζουν, φτύνουν, χαρακώνουν, γρατσουνάνε.......ένα παιδάκι έχει γυρίσει με σκισμένα χείλη, το δικό μου με χαρακιά, ένα άλλο με σκισμένα μούτρα, έχει ανοίξει ένα κεφάλι με ράμματα......και αυτά δεν έγιναν στη διάρκεια κανενός παιχνιδιού....

Τετάρτης τάξης μαθητής είναι όλη μέρα με τα πρωτάκια, έχει πιάσει ένα απ το λαιμό και το έχει κολλήσει στον τοίχο την περασμένη βδομάδα (μόνο που εκείνη η μαμά δεν είναι σαν εμένα, πήγε, το έπιασε απ το λαιμό και του είπε οτι αν τον ξαναδεί με το γιο της θα του κόψει τα πόδια - δε συμφωνώ, παραθέτω, έτσι?)

Τα πρωτάκια πετάνε πέτρες, έφαγε κι ο δικός μου προχτές μία στο γόνατο, κλέβουν πρωινά και παιδάκια γυρίζουν κλαίγοντας νηστικά στο σπίτι......τα μεγάλα είναι όλη μέρα με τα κινητά και όταν ο διευθυντής τους τα παίρνει, οι γονείς τον βάζουν να ζητήσει συγνώμη απ τα 12χρονα γιατί ήταν προσωπική τους ιδιοκτησία και δεν είχε δικαίωμα να τα πάρει....(!!!!!)

Επισήμως έχουμε μπούλινγκ στο σχολείο, και είμαστε, να πω εδώ, σε πολύ καλή περιοχή της πόλης.....

Συμβαίνουν στο δικό μας, στο δικό σας, σε όλα τα σχολεία, ας ανοίξουμε τα μάτια μας.......

Και τέλος, είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι στο σχολείο δεν συμβαίνουν τα σημεία και τέρατα που σου μεταφέρονταν (ξυλαδαρμοί, μελανιάσματα, κλέψιμο φαγητού). Είδες πόσο υπερβάλλουν οι γονείς; Και πόσο αναξιόπιστη είναι η μαρτυρία των παιδιών; Δυστυχώς, στα παιδιά αρέσει η δραματοποίηση: έτσι πράττουν χωρίς να έχουν συναίσθηση ότι ψεύδονται. Έλα όμως που εμείς τα παίρνουμε τα λόγια τους τοις μετρητοίς...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΙΜΕ ΜΟΥ, ΑΝ ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ......

Τελικά δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο αντέδρασε έτσι η δασκάλα των αγγλικών. Είχες πει όμως και ότι στο περιστατικό με τα κορίτσια ενημερώθηκε μόνο η μαμά της χτυπημένης. Είναι κάποιο είδος συνήθειας αυτό; Απειρία ίσως; Υπερβολικό άγχος γιατί ένιωσε υπεύθυνη για το χτύπημα και είναι "καινούρια"; Όσο μπορείς (πολύ δύσκολο μετά από όσα άκουσες), προσπάθησε να μην την "απορρίψεις" προκαταβολικά.

ΕΓΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΩ? ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΤΕ ΜΟΥ.......ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ??? ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΝΤΑ, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΠΕΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ, ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΞΕΘΕΣΕ........ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ....

Ήταν όμως και ένα crash test για σένα: και από την αντιμετώπισή σου φάνηκε πόση αξιοπρέπεια, αμεροληψία και ψυχραιμία διαθέτεις. Να είστε καλά! :-P

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....

Έχε υπ' όψιν σου ότι η "δασκάλα" των αγγλικών κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι δασκάλα, αλλά απόφοιτος αγγλικής φιλολογίας, πράγμα που σημαίνει ότι τα μαθήματα των παιδαγωγικών στο πανεπιστήμιο (όσα έκανε, αν έκανε) τα πέρασε ελαφρά και ίσως να μην είχε μπει ποτέ σε τάξη πριν πάρει το πτυχίο της. Είναι δηλαδή πολύ πιθανό να έχει ελάχιστη ή και καθόλου εμπειρία από μικρά παιδιά και λογικό είναι να μην μπορεί να χειριστεί ένα τέτοιο θέμα όπως η δασκάλα της τάξης που έχει και γνώσεις και εμπειρία χρόνων.

Δεν το λέω για να τη δικαιολογήσω, απλά για να καταλάβεις τι παίζει και γιατί οι δύο δασκάλες αντιμετωπίζουν το συμβάν τόσο διαφορετικά.

Αυτό το ξαναρώτησα κάποτε στο φόρουμ νομίζω......αν οι δασκάλες του θεάτρου (έχω κι εγώ γνωστές που βρέθηκαν μια μέρα να διδάσκουν οεο) καλλιτεχνικών, αγγλικών, και όλες όσες κάνουν γεμίσματα για να συμπληρωθούν οι ώρες είναι καταρτισμένες ή απλά, βρέθηκαν μια μέρα να συμβάλλουν στη μόρφωση των παιδιών μας, αλλά δεν ξέρω πώς έγινε τελικά. Πάντως , με μια απλή κοινή λογική, έπρεπε να καταλάβει οτι ένα παιδάκι που το έχει δει 7 ώρες δε μπορεί να το ταμπελοποιεί.

Κατά λάθος δε γίνονται αυτά εκάβη μου......όλα τα παιδιά συμφωνούν οτι δεν είχε καν το μολύβι στα χέρια του, το πήρε για να χτυπήσει........τέλος........μην τα κάνουμε και όλα happy story...../QUOTE]

Είναι όμως αντιφατικό όλο αυτό.

Γιατί το παιδί που αναζητάει και επιλέγει το "όπλο" που θα κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στον διπλανό του, δείχνει να διαθέτει ψυχρή λογική και "υπολογισμό".

Ένα τέτοιο παιδί έχει εντελώς διαφορετική ψυχοσύνθεση σε σχέση με το παιδί που -λόγω στιγμιαίας οργής και εκνευρισμού- χτυπάει με ό,τι έχει πρόχειρο στα χέρια του.

Οι δύο αυτές περιπτώσεις διαφέρουν όσο η μέρα με τη νύχτα, το φυσιολογικό από το "αφύσικο"...

Δεν μπορεί ένα παιδί που έψαξε να βρει ποιο όπλο να χρησιμοποιήσει εναντίον του ΦΙΛΟΥ του να χαρακτηρίζεται ως φυσιολογικό από τη βασική δασκάλα!

Για αυτό επανέρχομαι ότι τα παιδιά είναι μπερδεμένα από το συμβάν. ΠΟΥ ξέρουν άλλωστε αν κρατούσε ήδη το μολύβι ή όχι; Ο γιος σου είχε στραμμένη την προσοχή του στη γόμα. Τα κορίτσια λογικά θα είχαν κάτι καλύτερο να κοιτάζουν από την αλληλεπίδραση δύο αγοριών, σωστά; Ήταν ενδιαφέρον spot για αυτά να κοιτάζουν πώς ένα αγόρι περιεργαζόταν τη γόμα άλλου αγοριού; :rolleyes: Τα κορίτσια γύρισαν να "παρακολουθήσουν" τα αγόρια ΑΦΟΥ έγινε το συμβάν. Και τότε είδαν τον συμμαθητή τους να κρατάει το μολύβι. Αλλά η μνήμη τους δεν μπορεί να διαχωρίσει την χρονική πραγματικότητα: έχουν καταγράψει την εικόνα του συμμαθητή τους με το μολύβι...

Τα γράφω όλα αυτά γιατί πολλές φορές τα παιδιά πέφτουν θύματα άδικων επικρίσεων.. Στο (μακρινό) παρελθόν ο μεγάλος μου αδερφός ήταν ένα στρουμπουλό στρουμπουλό παιδάκι της Α και Β Δημοτικού. Εναντίον του είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι έκλεβε τα φαγητά συμμαθητών του.

Πόσοι συμμαθητές (δηλαδή συμμαθήτΡΙΕΣ, αξιόπιστες κατά τα άλλα, "καλά" παιδιά, ήσυχα, μελετηρά) τον είχαν κατηγορήσει... ΟΧΤΩ!

Στενοχώρια και ντροπή η μαμά μας, κλάματα και ντροπή ο αδελφός μου...

Το σχολείο, μόλις ενημερώθηκε, διαλεύκανε άμεσα την υπόθεση. Απλά, κάποια παιδιά ΔΕΝ είχαν όρεξη να φάνε αυτό που τους έβαζαν οι γονείς τους. Όμως, φοβόντουσαν να το φέρουνε πίσω γιατί γινόντουσαν φασαρίες στο σπίτι που μένανε νηστικά. Για αυτό, ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!! Απίστευτο :!: Και φυσικά, δεν μπορούσαν να ομολογήσουν στους γονείς τους την πράξη τους. Τότε, ένα κορίτσι είπε στη μαμά του "Αχ μαμά! Έδωσα το τοστάκι στον Χ... γιατί μου το ζήτησε ...". Την ιδέα αυτήν την ξεσηκώσανε και άλλα κορίτσια. Και οι γονείς τους τη μεταφράσανε σε "ο Χ... παίρνει το φαγητό των παιδιών μας και τα αφήνει νηστικά ...".

Ήταν ο ιδανικός ένοχος ο Χ... γιατί ήταν στρουμπουλός.

Όπως ίσως είναι ιδανικός στόχος ο συμμαθητής σας. Γιατί κάποτε έσπρωξε ένα κορίτσι από την τσουλήθρα και χτύπησε σοβαρά...

Διαφημίσεις

γινονται...όπως καμια φορα το 6χρονο παιρνει πραγματα χωρις να ρωτησει, ετσι και το άλλο 6 χρονο, μπορει κατά λαθος να χτυπησει ένα άλλο παιδακι....

Με τα γραφομενα σου προσπαθεις να εισαι αντικειμενικη φιλη μου αλλα δεν βγαινει,.....Οκ αδικο που η δασκαλα σου κατηγορησε το παιδι....αλλα εδώ εχουμε ακουσει για όλα τα υπολοιπα παιδια που κανουν ένα σωρο 'κακα ' πραγματα....που είναι επιθετικα, που τσακωνωνται, που ...που... που....Σε ολες μας συμβαινει. Όταν πρεπει να αμυνθούμε για τα παιδια μας, ερχονται στιγμες που υπεραμυνόμαστε.

Περαστικα και στο μικρο σου.....

Δε βλέπω να έχω υπεραμυνθεί σε κάτι , με συγχωρείς!

Δεν ξέρω πολλές που θα έπαιρναν τη μαμά που χτύπησε το παιδί τους έτσι, να τη ρωτήσουν "μήπως έφταιγε ο δικός μου, μήπως τον ενοχλεί, μήπως τον εξώθησε κλπ" ειδικά γνωρίζοντας ότι το άλλο παιδάκι τα έχει τα θεματάκια του από πέρσυ.....νομίζω ότι ήμουν πέρα για πέρα σωστή και αντικειμενική και ευγενέστατη.

Δε θα παίξω με τις λέξεις, Λάιδα......ούτε ο δικός μου την πήρε κατά λάθος, ούτε ο άλλος τον χτύπησε κατά λάθος......τα περιστατικά για τα άλλα παιδιά δεν τα έγραψα για να δείξω τι καλό παιδί έχω (αυτό κατάλαβες ? ) αλλά για να δείξω που έχουν φτάσει τα σχολεία σήμερα.

Και πάλι συγνώμη, αλλά ειλικρινά πιστεύω οτι φέρθηκα αξιοπρεπέστατα.

Δε βλέπω να έχω υπεραμυνθεί σε κάτι , με συγχωρείς!

Δεν ξέρω πολλές που θα έπαιρναν τη μαμά που χτύπησε το παιδί τους έτσι, να τη ρωτήσουν "μήπως έφταιγε ο δικός μου, μήπως τον ενοχλεί, μήπως τον εξώθησε κλπ" ειδικά γνωρίζοντας ότι το άλλο παιδάκι τα έχει τα θεματάκια του από πέρσυ.....νομίζω ότι ήμουν πέρα για πέρα σωστή και αντικειμενική και ευγενέστατη.

Δε θα παίξω με τις λέξεις, Λάιδα......ούτε ο δικός μου την πήρε κατά λάθος, ούτε ο άλλος τον χτύπησε κατά λάθος......τα περιστατικά για τα άλλα παιδιά δεν τα έγραψα για να δείξω τι καλό παιδί έχω (αυτό κατάλαβες ? ) αλλά για να δείξω που έχουν φτάσει τα σχολεία σήμερα.

Και πάλι συγνώμη, αλλά ειλικρινά πιστεύω οτι φέρθηκα αξιοπρεπέστατα.

μη νευριάζεις....σου λεω την αποψη μου. Θες να την κρατησεις? Καλως. Δεν θες? καλως και παλι....Όπως βλέπεις δεν παιζω με καμια λεξη

;). Σου λεω ο,τι ακριβως σκέφτομαι με τα γραφομενα σου. Αν εγραψες το ποστ ζητωνατς οντως συμβουλες, δες το μετα με ηρεμια...μπορει καααααπου να με βρεις πιο δικαιη από ο,τι με ειδες τωρα. Αν το εγραψες μονο και μονο για να ξεσπασεις και να ηρεμησεις, αγνοησε με.

Είναι όμως αντιφατικό όλο αυτό.

Γιατί το παιδί που αναζητάει και επιλέγει το "όπλο" που θα κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στον διπλανό του, δείχνει να διαθέτει ψυχρή λογική και "υπολογισμό".

Ένα τέτοιο παιδί έχει εντελώς διαφορετική ψυχοσύνθεση σε σχέση με το παιδί που -λόγω στιγμιαίας οργής και εκνευρισμού- χτυπάει με ό,τι έχει πρόχειρο στα χέρια του.

Οι δύο αυτές περιπτώσεις διαφέρουν όσο η μέρα με τη νύχτα, το φυσιολογικό από το "αφύσικο"...

ΔΕ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΨΑΞΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΛΟ.......ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ, ΤΟ ΑΡΠΑΞΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ......ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ, ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΩ.......

Δεν μπορεί ένα παιδί που έψαξε να βρει ποιο όπλο να χρησιμοποιήσει εναντίον του ΦΙΛΟΥ του να χαρακτηρίζεται ως φυσιολογικό από τη βασική δασκάλα!

Για αυτό επανέρχομαι ότι τα παιδιά είναι μπερδεμένα από το συμβάν. ΠΟΥ ξέρουν άλλωστε αν κρατούσε ήδη το μολύβι ή όχι; Ο γιος σου είχε στραμμένη την προσοχή του στη γόμα. Τα κορίτσια λογικά θα είχαν κάτι καλύτερο να κοιτάζουν από την αλληλεπίδραση δύο αγοριών, σωστά; Ήταν ενδιαφέρον spot για αυτά να κοιτάζουν πώς ένα αγόρι περιεργαζόταν τη γόμα άλλου αγοριού; :rolleyes: Τα κορίτσια γύρισαν να "παρακολουθήσουν" τα αγόρια ΑΦΟΥ έγινε το συμβάν. Και τότε είδαν τον συμμαθητή τους να κρατάει το μολύβι. Αλλά η μνήμη τους δεν μπορεί να διαχωρίσει την χρονική πραγματικότητα: έχουν καταγράψει την εικόνα του συμμαθητή τους με το μολύβι...

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΘΡΑΝΙΑ ΠΑΡΕΟΥΛΑ, ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΟΥΡΗ ΜΕ ΜΟΥΡΗ ΣΕ ΕΝΑ ΡΟΜΒΟ.....ΚΑΙ ΟΚ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ......

Τα γράφω όλα αυτά γιατί πολλές φορές τα παιδιά πέφτουν θύματα άδικων επικρίσεων.. Στο (μακρινό) παρελθόν ο μεγάλος μου αδερφός ήταν ένα στρουμπουλό στρουμπουλό παιδάκι της Α και Β Δημοτικού. Εναντίον του είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι έκλεβε τα φαγητά συμμαθητών του.

Πόσοι συμμαθητές (δηλαδή συμμαθήτΡΙΕΣ, αξιόπιστες κατά τα άλλα, "καλά" παιδιά, ήσυχα, μελετηρά) τον είχαν κατηγορήσει... ΟΧΤΩ!

Στενοχώρια και ντροπή η μαμά μας, κλάματα και ντροπή ο αδελφός μου...

Το σχολείο, μόλις ενημερώθηκε, διαλεύκανε άμεσα την υπόθεση. Απλά, κάποια παιδιά ΔΕΝ είχαν όρεξη να φάνε αυτό που τους έβαζαν οι γονείς τους. Όμως, φοβόντουσαν να το φέρουνε πίσω γιατί γινόντουσαν φασαρίες στο σπίτι που μένανε νηστικά. Για αυτό, ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!! Απίστευτο :!: Και φυσικά, δεν μπορούσαν να ομολογήσουν στους γονείς τους την πράξη τους. Τότε, ένα κορίτσι είπε στη μαμά του "Αχ μαμά! Έδωσα το τοστάκι στον Χ... γιατί μου το ζήτησε ...". Την ιδέα αυτήν την ξεσηκώσανε και άλλα κορίτσια. Και οι γονείς τους τη μεταφράσανε σε "ο Χ... παίρνει το φαγητό των παιδιών μας και τα αφήνει νηστικά ...".

Ήταν ο ιδανικός ένοχος ο Χ... γιατί ήταν στρουμπουλός.

Όπως ίσως είναι ιδανικός στόχος ο συμμαθητής σας. Γιατί κάποτε έσπρωξε ένα κορίτσι από την τσουλήθρα και χτύπησε σοβαρά...

ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΑΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ......

Για να προσφέρει και κάτι η κουβέντα πέρα από το να λέω τον πόνο μου, να εμβαθύνουμε λίγο? Αυτά που έμαθα συνολικά αυτές τις μέρες είναι σοκαριστικά.......

Πρωτάκια που δέρνουν, βρίζουν, φτύνουν, χαρακώνουν, γρατσουνάνε.......ένα παιδάκι έχει γυρίσει με σκισμένα χείλη, το δικό μου με χαρακιά, ένα άλλο με σκισμένα μούτρα, έχει ανοίξει ένα κεφάλι με ράμματα......και αυτά δεν έγιναν στη διάρκεια κανενός παιχνιδιού....

Τετάρτης τάξης μαθητής είναι όλη μέρα με τα πρωτάκια, έχει πιάσει ένα απ το λαιμό και το έχει κολλήσει στον τοίχο την περασμένη βδομάδα (μόνο που εκείνη η μαμά δεν είναι σαν εμένα, πήγε, το έπιασε απ το λαιμό και του είπε οτι αν τον ξαναδεί με το γιο της θα του κόψει τα πόδια - δε συμφωνώ, παραθέτω, έτσι?)

Τα πρωτάκια πετάνε πέτρες, έφαγε κι ο δικός μου προχτές μία στο γόνατο, κλέβουν πρωινά και παιδάκια γυρίζουν κλαίγοντας νηστικά στο σπίτι......τα μεγάλα είναι όλη μέρα με τα κινητά και όταν ο διευθυντής τους τα παίρνει, οι γονείς τον βάζουν να ζητήσει συγνώμη απ τα 12χρονα γιατί ήταν προσωπική τους ιδιοκτησία και δεν είχε δικαίωμα να τα πάρει....(!!!!!)

Επισήμως έχουμε μπούλινγκ στο σχολείο, και είμαστε, να πω εδώ, σε πολύ καλή περιοχή της πόλης.....

Συμβαίνουν στο δικό μας, στο δικό σας, σε όλα τα σχολεία, ας ανοίξουμε τα μάτια μας.......

Μα ΠΩΣ το ξέρεις ότι αυτά δεν γίνονται κατά το παιχνίδι;;;

Εγώ ήμουν αγοροκόριτσο. Οι δασκάλες μου με θυμούνται να κυλιέμαι (με τη στολή) στο χώμα και να φωνάζω "κομάντο, κομάντο, ψηλά τα χέρια!

Τα πόδια μου ήταν συνέχεια γδαρμένα. Και τα σημάδια τα έχω ακόμη...

Τα παιδιά χτυπάνε. Τα δικά μου έχουν χάσει δόντι, έχουν κάνει ράμματα στο κεφάλι και στα χέρια. Χωρίς καυγάδες. Απλά γλίστρησαν...

Μην κάθεσαι και ακούς τι λέει η κάθε μαμά. By the way, ΑΝ τύχαινε να περνάω έξω από το σχολείο σας και έβλεπα εκείνη τη "μαμά" να πιάνει παιδί από το λαιμό, θα την είχα καταγγείλει στην αστυνομία για παραβίαση του νόμου περί κακοποίησης ανηλίκου. Και δεν θα ησύχαζα μέχρι να καταδικαζόταν ποινικά.

Αφού αγαπάς τη βασική δασκάλα και τη θεωρείς αξιόλογο άνθρωπο, γιατί δεν θεωρείς και αξιόπιστη τη μαρτυρία της. Η δασκάλα σου είπε ότι είναι ΚΑΛΑ τα παιδιά, απλά κάποια είναι λίγο ζωηρά..

μη νευριάζεις....σου λεω την αποψη μου. Θες να την κρατησεις? Καλως. Δεν θες? καλως και παλι....Όπως βλέπεις δεν παιζω με καμια λεξη

;). Σου λεω ο,τι ακριβως σκέφτομαι με τα γραφομενα σου. Αν εγραψες το ποστ ζητωνατς οντως συμβουλες, δες το μετα με ηρεμια...μπορει καααααπου να με βρεις πιο δικαιη από ο,τι με ειδες τωρα. Αν το εγραψες μονο και μονο για να ξεσπασεις και να ηρεμησεις, αγνοησε με.

Δε νευριάζω κοπέλα μου, κάθεσαι και ασχολείσαι με το πρόβλημά μου και θα νευριάσω κιόλας? Προς Θεού.......Απλά, να τα πω κι εγώ όπως τα νιώθω, απ την Παρασκευή έχω ανθρώπους να μου λένε πάνε, κάνε φασαρία, σκίστους, πάρε τη μάνα, να φέρει το γιο της να ζητήσει συγνώμη, δεν το λυπήθηκες το παιδί σου, τι δικαιοσύνες και βλακείες υπερασπίζεσαι, μετά το παιδί σου θα το χτυπάνε συνέχεια, βέβαια και τί έκανες, ρώτησες και μήπως έφταιγε........με καταλαβαίνεις πώς μιλάω, έτσι???

Και όταν βλέπω να μου λες οτι προσπαθώ να είμαι αντικειμενική αλλά ουσιαστικά υπεραμύνομαι του παιδιού μου, ειλικρινά νιώθω τόση αδικία, δεν το έκανα αυτό!!!!!

Διαφημίσεις

Μα ΠΩΣ το ξέρεις ότι αυτά δεν γίνονται κατά το παιχνίδι;;;

Εγώ ήμουν αγοροκόριτσο. Οι δασκάλες μου με θυμούνται να κυλιέμαι (με τη στολή) στο χώμα και να φωνάζω "κομάντο, κομάντο, ψηλά τα χέρια!

Τα πόδια μου ήταν συνέχεια γδαρμένα. Και τα σημάδια τα έχω ακόμη...

ΚΙ ΕΓΩ ΤΑ ΙΔΙΑ.......ΕΓΩ ΦΩΝΑΖΑ ΘΑΝΤΕΡΚΑΤΣ!!!!! ΧΑΧΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ Ν Ο Σ Ο Κ Ο Μ Ε Ι Α........

Τα παιδιά χτυπάνε. Τα δικά μου έχουν χάσει δόντι, έχουν κάνει ράμματα στο κεφάλι και στα χέρια. Χωρίς καυγάδες. Απλά γλίστρησαν...

Μην κάθεσαι και ακούς τι λέει η κάθε μαμά. By the way, ΑΝ τύχαινε να περνάω έξω από το σχολείο σας και έβλεπα εκείνη τη "μαμά" να πιάνει παιδί από το λαιμό, θα την είχα καταγγείλει στην αστυνομία για παραβίαση του νόμου περί κακοποίησης ανηλίκου. Και δεν θα ησύχαζα μέχρι να καταδικαζόταν ποινικά.

ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΝΩ ΕΓΩ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΚΡΙΑΡΙ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ.....ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΤΣΙ. ΑΛΛΑ ΑΠ ΟΤΙ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ....ΩΧ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΧΑΝΩ....

Αφού αγαπάς τη βασική δασκάλα και τη θεωρείς αξιόλογο άνθρωπο, γιατί δεν θεωρείς και αξιόπιστη τη μαρτυρία της. Η δασκάλα σου είπε ότι είναι ΚΑΛΑ τα παιδιά, απλά κάποια είναι λίγο ζωηρά..

KAΛΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΠ ΤΟ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ.......:) :) :) - ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ.......

αυτό μωρε, ναι!!!! Και εγω αγοροκοριτσο...και ψηλη και ευσωμη...και μια ζωη θυμαμαι 'ιστοριες ' να ακουγονται για τον 'μυθο ' μου χαχαχαχαχαχα.

Δε νευριάζω κοπέλα μου, κάθεσαι και ασχολείσαι με το πρόβλημά μου και θα νευριάσω κιόλας? Προς Θεού.......Απλά, να τα πω κι εγώ όπως τα νιώθω, απ την Παρασκευή έχω ανθρώπους να μου λένε πάνε, κάνε φασαρία, σκίστους, πάρε τη μάνα, να φέρει το γιο της να ζητήσει συγνώμη, δεν το λυπήθηκες το παιδί σου, τι δικαιοσύνες και βλακείες υπερασπίζεσαι, μετά το παιδί σου θα το χτυπάνε συνέχεια, βέβαια και τί έκανες, ρώτησες και μήπως έφταιγε........με καταλαβαίνεις πώς μιλάω, έτσι???

Και όταν βλέπω να μου λες οτι προσπαθώ να είμαι αντικειμενική αλλά ουσιαστικά υπεραμύνομαι του παιδιού μου, ειλικρινά νιώθω τόση αδικία, δεν το έκανα αυτό!!!!!

εμ εκει είναι το θεμα φιλη μου......ακου εξω από το χορο πολλα τραγουδια λεμε. Μανα εισαι και βλέπεις...ποσα παιδια χτυπάνε ετσι? Παμπολλα. Σε ποσες περιπτώσεις γινεται σοβαρο θεμα? Ελάχιστες.

Και εγω τρεεεεμω για τα παιδια μου. Για τον πρωτο τρεμω επειδή είναι ηρεμος μην τυχον βρεθει καπου θυμα και για τον δευτερο επειδή είναι ζωηρος μην χτυπησει και μην χτυπηθεί...Κάθε πρωι που πανε σχολειο σκέφτομαι 'αχ παναγια μου φερτα μου πισω γερα!!' Ουτε στον πολεμο ετσι οι μανες :-P

Αλλα στην προκειμενη περιπτωση ηταν ένα τυχαιο και ατυχες γεγονος.....αν ηταν θεμα μπουλιινγκ, πρωτη θα σου ελεγα 'τρεχα '. Αλλα ηταν κατι που εγινε στα πλαισια μινι αντιδικιας δυο 'ζωηρων ' παιδιων ;).

Μην ακουτε ιστοριες....και εχετε εμπιστοσυνη στα παιδια σας. Αυτά που τους μαθαίνουμε και που δειχνει πολλες φορες ότι μιλαμε σε ντουβαρι, αυτά τα αποτυπωνουν στο μυαλουδακι τους. Την καταλληλη στιγμη θα τα χρησιμοποιησουν.

Και από εκει και περα ο Θεος βοηθος...Τα ιδια πρεπει να προσεχουν τον εαυτο τους...εμεις δεν ειμαστε συνεχως εκει από μια ηλικια και μετα.

Συγνώμη αλλά μόνο εγώ ανατριχιάζω στην εικόνα του παιδιού να σηκώνει το μολύβι του και να χαρακώνει τον συμμαθητή του; Το βρίσκω πολύ πολύ σοβαρό και αν το έκανε το δικό μου παιδί θα ψαχνόμουν πάρα πολύ....ό,τι και να έκανε το παιδί σου ακόμα και να τον είχε προκαλέσει κάπως, η εικόνα του παιδιού να χαρακώνει με μολύβι το πρόσωπο ενός άλλου παιδιού μου προκαλεί ανατριχίλα....

Εύχομαι να τελειώσουν όλα ομαλά για το παιδάκι σου-στο ψυχολογικό τομέα πιο πολύ!

Το μπούλινγκ δεν το είπα για τη δική μας περίπτωση......αλλά υπάρχει δυστυχώς.......και εμείς οι αμάν και ντε καλές περιοχές (μην πω καμιά κουβέντα), μπορεί να μην έχουμε εύκολα το Μπάμπη το σουγιά συμμαθητή (εκεί που μεγάλωσα πχ είχε και τέτοια) αλλά μπορεί για το ποια φοράει τι και δεν είναι μάρκα να κοροϊδεύουν και όλη τη χρονιά και να καταρρακώνουν ψυχολογίες........σε μεγαλύτερες τάξεις, ευτυχώς, να πάρω και μια ανάσα η μάνα.....

Συγνώμη αλλά μόνο εγώ ανατριχιάζω στην εικόνα του παιδιού να σηκώνει το μολύβι του και να χαρακώνει τον συμμαθητή του; Το βρίσκω πολύ πολύ σοβαρό και αν το έκανε το δικό μου παιδί θα ψαχνόμουν πάρα πολύ....ό,τι και να έκανε το παιδί σου ακόμα και να τον είχε προκαλέσει κάπως, η εικόνα του παιδιού να χαρακώνει με μολύβι το πρόσωπο ενός άλλου παιδιού μου προκαλεί ανατριχίλα....

Εύχομαι να τελειώσουν όλα ομαλά για το παιδάκι σου-στο ψυχολογικό τομέα πιο πολύ!

Δεν είσαι η μόνη ΜΑΡΙΤΑ που, ένας λόχος ολόκληρος το πιστεύει και πολλοί είπαν οτι δεν αγαπάω και το παιδί μου αφού δεν πήγα να τα κάνω γυάλα........και να σου πω, κατά βάθος απ τα πολλά που άκουσα, αναρωτήθηκα, βρε μήπως δεν το υπερασπίστηκα καν το παιδί μου στο τόσο ψάξιμο της δικαιοσύνης και της συγκατάβασης? Αλλά νομίζω οτι έτσι ήταν το σωστό, και έτσι ένιωθα πως έπρεπε να κάνω.

Δεν λέω για σένα κοπέλα μου, εσύ καλά το χειρίζεσαι νομίζω...αν είμουν η μάνα του άλλου παιδιού θα το έψαχνα, δεν την βρίσκω και τόσο φυσιολογική την αντίδραση του άλλου παιδιού, σόρυ κιόλας αλλά το θεωρώ πολύ επικίνδυνο και μόνο που σκέφτηκε να πάρει το μολύβι και να τον χαρακώσει...

Δεν λέω για σένα κοπέλα μου, εσύ καλά το χειρίζεσαι νομίζω...αν είμουν η μάνα του άλλου παιδιού θα το έψαχνα, δεν την βρίσκω και τόσο φυσιολογική την αντίδραση του άλλου παιδιού, σόρυ κιόλας αλλά το θεωρώ πολύ επικίνδυνο και μόνο που σκέφτηκε να πάρει το μολύβι και να τον χαρακώσει...

Την γυναίκα εγώ την ενημέρωσα το Σάββατο, σίγουρα θα έχει λάβει τα μέτρα της, μου φάνηκε αξιοπρεπέστατη κυρία και δε νομίζω να θέλει και κανείς να κάνει το παιδί του τέτοια πράγματα.....

Αν και τώρα που το λέω, μου είπε ο διευθυντής μια ατάκα το πρωί......."δεν ξέρω εσείς πώς κυμαίνεστε στο σπίτι σας και τι ιδεολογίας είστε, αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολλοί γονείς που έστω και για ένα μολύβι λένε στο παιδί τους.....ΔΕΙΡΕ!"

Τι να πω εγώ τώρα......

Να το ελαφρύνω λίγο πριν σαλτάρω??? Μου επιτρέπετε???

Ο γιος μου είναι Δίδυμος.........τουτέστιν......το έχει ξεχάσει ήδη!!!!

ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΝΩ ΕΓΩ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΚΡΙΑΡΙ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ.....ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΤΣΙ. ΑΛΛΑ ΑΠ ΟΤΙ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ....ΩΧ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΧΑΝΩ....

.......

Δηλαδή, έχουμε ένα παιδί που έχει ήδη προβλήματα στο σπίτι. Που η Πολιτεία δεν έχει κινητοποιηθεί. Και αυτό το ήδη ΕΥΑΛΩΤΟ και ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ παιδί, που ίσως υπόκειται σε κάθε είδους βία, το καταξεφτιλίζει μπροστά σε όλο το σχολείο μία "μάνα"... ΟΚ, τι να πω.

Υποκρισία, αναισθησία και απύθμενος εγωισμός...

Και όχι καθόλου δεν έλυσε το πρόβλημά της. Αντίθετα, με τη στάση της, δίδαξε στο παιδί της ότι "με τσαμπουκά και τρομοκρατία καθαρίζουμε..". Ο μελλοντικός τρομοκράτης είναι το δικό της βλαστάρι...

Αίσχος που κυκλοφορούν ελεύθεροι τέτοια "άτομα" (γιατί δυσκολεύομαι να τους αποκαλέσω ανθρώπους...).

Μόλις με πήρε μια μαμά τρίτης και έκτης........δείτε και μια άλλη πλευρά......μου είπε από μόνη της πόσο καλά είναι όλα τα παιδάκια, και όλες τις ατάκες κατ΄ αυτήν κουκουλώματος ότι στο σχολείο υπάρχει οποιουδήποτε είδους πρόβλημα......

ΔΛΔ εσείς πιστεύετε πως όλα αυτά που σας μετέφερα είναι όλα υπερβολές γονέων? ΟΛΑ????

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...