Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΗΡΘΕ ΑΠ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 495
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσι η παράλληλη στήριξη του παιδιού πού ήταν στο διάλειμμα οεο;

Λοιπόν κάνεις έγγραφο στο διευθυντή, το οποίο κοινοποιείς σε σχολικό σύμβουλου, διεύθυνση πρωτοβάθμιας της περιοχής σου, σύλλογο γονέων και υπεύθυνο πρόληψης σχολικής βίας του σχολείου και της περιοχής.

Μπες στο παρατηρητήριο πρόληψης σχολικής βίας και θα βρεις ένα πρωτόκολλο δράσης που πρέπει να εφαρμόζουν όλα τα σχολεία. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να γράψω αναλυτικά γιατί πιέζομαι και λυπάμαι που άργησα και τόσο, αλλά πραγματικά δεν έχω καθόλου χρόνο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Έχεις πει στο παιδάκι σου να αποφεύγει το συγκεκριμένο παιδί;
Εκάβη μου, εννοείται ότι του το είπα. Απλά το συγκεκριμένο παιδάκι όλη μέρα τη βγάζει μες τα μικρά......

Αν αυτή είναι η οδηγία που έδωσες στο γιο σου (να αποφεύγει το συγκεκριμένο παιδί), να ξέρεις ότι δεν είναι αρκετή. Δυστυχώς το να αποφύγεις κάποιον που κινείται στον ίδιο χώρο με σένα τις ίδιες ώρες με σένα είναι πρακτικά πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο. Αυτό που πρέπει να του πεις είναι να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλάξει τον εαυτό του για όσο καιρό ο μικρός δερβίσης τον έχει στο μάτι: να φροντίζει να μην απομακρύνεται από τις δασκάλες την ώρα του διαλείμματος, να έχει πάντα παρέα και αν δει το μεγαλύτερο παιδάκι να τον πλησιάζει (αμέσως μόλις τον δει, όχι να περιμένει να έρθει σε απόσταση αναπνοής) να φωνάζει "φύγε μακριά μου, δεν θέλω να παίξω μαζί σου" και γενικότερα να δημιουργεί σκηνή.

Όσο για το τι θα κάνεις εσύ, συμφωνώ ότι η καλύτερη λύση είναι η έγγραφη καταγγελία. Όχι για να φοβηθούν, αλλά επειδή κάποιες φορές μια έγγραφη καταγγελία μπορεί να λύσει τα χέρια των υπευθύνων και να κινητοποιήσει τους ανώτερούς τους.

Αν αυτή είναι η οδηγία που έδωσες στο γιο σου (να αποφεύγει το συγκεκριμένο παιδί), να ξέρεις ότι δεν είναι αρκετή. Δυστυχώς το να αποφύγεις κάποιον που κινείται στον ίδιο χώρο με σένα τις ίδιες ώρες με σένα είναι πρακτικά πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο. Αυτό που πρέπει να του πεις είναι να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλάξει τον εαυτό του για όσο καιρό ο μικρός δερβίσης τον έχει στο μάτι: να φροντίζει να μην απομακρύνεται από τις δασκάλες την ώρα του διαλείμματος, να έχει πάντα παρέα και αν δει το μεγαλύτερο παιδάκι να τον πλησιάζει (αμέσως μόλις τον δει, όχι να περιμένει να έρθει σε απόσταση αναπνοής) να φωνάζει "φύγε μακριά μου, δεν θέλω να παίξω μαζί σου" και γενικότερα να δημιουργεί σκηνή.

Όσο για το τι θα κάνεις εσύ, συμφωνώ ότι η καλύτερη λύση είναι η έγγραφη καταγγελία. Όχι για να φοβηθούν, αλλά επειδή κάποιες φορές μια έγγραφη καταγγελία μπορεί να λύσει τα χέρια των υπευθύνων και να κινητοποιήσει τους ανώτερούς τους.

little monkey, αυτό ακριβώς έκανε το παιδί μου......του είπε οτι δε θέλει να παίξει μαζί του , μόλις τον πλησίασε.......ο ένας δάσκαλος που είναι στην αυλή είναι στις κερκίδες, τα παιδιά δε μπορούν να κάθονται εκεί, θέλουν να παίξουν.......

Διαφημίσεις

Σήμερα που είμαι πιο ήρεμη, να σας πω τι έγινε με την παιδοψυχολόγο.......

Της εξήγησα όλα τα τεκτενόμενα απ την αρχή της χρονιάς, ότι καμιά φορά σηκωνόταν απ την καρέκλα του, μετά τα Χριστούγεννα όμως ποτέ πια, και η δασκάλα τον έβρισκε καταπληκτικό, οτι στα μαθήματα ήταν ευθύς εξαρχής άριστος και πολύ προχωρημένος και με πολύ ενδιαφέρον και όλα όσα μου έλεγε η κυρία του.

Φυσικά της ανέφερα και όλα τα περιστατικά στα οποία έχει ενεπλακεί ο μικρός, μαζί με το χτεσινό που πήγε ο δεκάχρονος να τον πνίξει. Επίσης της είπα ότι έχω κάνει αίτηση για ΚΕΔΔΥ. Τέλος της έδωσα το τηλέφωνο της δασκάλας μας και την προέτρεψα να μιλήσει με την ίδια και ρώτησα αν θέλει να δει και το παιδί.

Η ψυχολόγος μου είπε κατά λέξη οτι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταλαιπωρώ το παιδί και να το βάζω σε τέτοιες διαδικασίες......αναρωτιόταν πώς μου ήρθε να το δει.......μου είπε αυτολεξεί:

"Συγνώμη, όταν τον χαράκωσαν, δεν χτύπησε πίσω, συγχώρεσε αμέσως το άλλο παιδάκι,και μόλις το είδε να κινδυνεύει μετά από 3 μέρες έτρεξε να συνδράμει! Αυτόν που παραλίγο να του βγάλει το μάτι!!!!!!!

Στο παιδάκι που τον έπρωξε και έπεσε και χτύπησε άσχημα επίσης δεν αντεπιτέθηκε.....του έδωσε κι άλλη, κι άλλη, κι άλλη ευκαιρία και είναι φίλοι!

Για τον δεκάχρονο χτες, του είπατε "Αν σε ξαναπλησιάσει χτύπα τον" (ναι αναγκάστηκα να το πω και αυτό γιατί το παιδί μου όντως παραλίγο να το πνίξει χτες) και το παιδί σας απάντησε "δε χρειάζεται μαμά να χτυπάμε, αν πάει να με ξαναπνίξει θα βρω μια κυρία και θα το πω".........

Δεν έχει κανενός είδους επιθετικότητα, είναι πολύ ώριμο και συνειδητοποιημένο, μαθησιακές δυσκολίες δεν είχε και δεν έχει, και αυτό το παιδάκι επέλεξαν να προτείνουν να δει ψυχολόγος?"

Τότε της είπα οτι το παιδί τις δυο τελευταίες ώρες ψιλοβαριέται και δεν προσέχει πολύ, χωρίς να σηκώνεται και να κάνει φασαρία. Μου είπε πως όλα τα 7χρονα βαριούνται και αυτό είναι φυσιολογικό εφόσον δεν πειράζει κανέναν. Για την υπερκινητικότητα δε, που μου ρίξανε το δόλωμα, η κοπέλα απάντησε οτι το αλλάζω θέση πάνω στην καρέκλα δε λέγεται υπερκινητικότητα, υπερκινητικότητα είναι όλοι να κάθονται και ένας να είναι πάνω στο θρανίο όρθιος! Κοινώς μου είπε πως όλα αυτά είναι βλακείες, και χαριτολογώντας στο τέλος μου είπε, οτι μια τις έφαγε, δυο τις έφαγε, τρεις τις έφαγε, στο τέλος θα τον πούνε και μ@λ@.......

Μου είπε οτι το πρόβλημα είναι στην αυλή μας, να δουν τι θα κάνουν με αυτό, το παιδί είναι μια χαρά και πρέπει να είναι πιο αυστηροί στο σχολείο, αν και παραδέχτηκε οτι σε όλα τα σχολεία το ίδιο γίνεται τελευταία. Επειδή όμως μπαίνει στο σχολείο μας και ξέρει για ποιο σχολείο μιλάμε ακριβώς, μου είπε να αφήσω τις ευγένειες και να πάω με τον άντρα μου να πω "αν ξαναπειράξει ο οποιοσδήποτε το παιδί μου θα σας καταγγείλλω" απλά και αποφασιστικά. Γιατί τελικά από τον διευθυντή μας έχουν κι άλλοι παράπονα...όπως εννοήθηκε εμμέσως πλην σαφώς.

Παρεπιπτόντως, η ψυχολόγος μου είπε να περάσω ΚΕΔΔΥ τελικά, γιατί τους έχω ενοχλήσει με το ψάξιμο του τι γίνεται στην αυλή, τους έχω μπει στο μάτι, και σίγουρα θα μου χρειαστεί η γνωμάτευση είπε να την τρίψω σε κανενός τη μούρη γιατί και του χρόνου δε θα αλλάξει κάτι, οπότε να είναι έτοιμη η γνωμάτευση.

Απ τη μια χάρηκα για τον γιο μου, απ την άλλη αν μπω και απειλήσω το διευθυντή πάλι μεμονωμένη θα είμαι και πάλι θα ενοχληθεί και πάλι στα ίδια θα γυρνάμε, το παιδί θα την πληρώσει. Και καταγγελία να κάνω, ξέρουν ποια είμαι, δεν είναι ηλίθιοι. Και συμβούλιο να γίνει, άντε μάζεψέ τους τώρα, καλό καλοκαίρι. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.........

little monkey, αυτό ακριβώς έκανε το παιδί μου......του είπε οτι δε θέλει να παίξει μαζί του , μόλις τον πλησίασε.......ο ένας δάσκαλος που είναι στην αυλή είναι στις κερκίδες, τα παιδιά δε μπορούν να κάθονται εκεί, θέλουν να παίξουν.......

Δεν σου είπα να κάνει διάλογο με τον μικρό νταή. Σου είπα να φωνάζει, να κάνει φασαρία, να δημιουργεί σκηνή. Αυτό για 2 λόγους: πρώτον για να τον ακούσουν άλλα παιδιά, ίσως μεγαλύτερα που μπορούν να παρέμβουν, και δεύτερον για να αφυπνιστεί ο δάσκαλος που κάθεται στις κερκίδες, ο οποίος είναι πιο πιθανό να αντιδράσει όταν ακούσει φασαρία παρά όταν απλά χαζεύει τα παιδιά από μακριά. Με τον τρόπο αυτό, ο γιος σου έχει και προστασία και αυτόπτες μάρτυρες. Το να λέει απλά "δεν θέλω να παίξω μαζί σου" δεν είναι αρκετό.

Είναι πολύ πιο εύκολο για τους δασκάλους να αδρανήσουν όταν αντιμετωπίζουν μια κατάσταση εκ των υστέρων (κάθε φορά στην αρχή του μαθήματος υπάρχουν 2 και 3 και 4 παιδάκια που πλησιάζουν το δάσκαλο με ιστορίες για το τι έγινε στο διάλειμμα, ποιος έσπρωξε ποιον, ποιος πήρε τη γόμα ποιου, ποιος πέταξε την τσίχλα του στο προαύλιο) παρά όταν δημιουργείται θέμα και αναστάτωση μπροστά στα μάτια τους. Είναι πιο εύκολο για τον διευθυντή να δράσει όταν έχει στα χέρια του μια έγγραφη καταγγελία παρά όταν απλά ακούει παράπονα.

Μην μπαίνεις στο τριπάκι να βρίσκεις δικαιολογογίες για να μην δράσεις. Σου έχουν πει τόσοι άνθρωποι να κάνεις καταγγελία. Κάτι ξέρουν που στο λένε. Δεν μπορείς να βασίζεσαι στο ότι το 7χρονο να προλάβει να αντιδράσει για να μην τον πνίξει το επιθετικό 10χρονο που δρα χωρίς εποπτεία. Είναι μεγάλο βάρος αυτό για τους ώμους του. Εσύ είσαι ο ενήλικας, εσύ πρέπει να προφυλάξεις το παιδί σου, και υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις ευθύς αμέσως το οποίο σε καλύπτει και μελλοντικά. Κάντο.

Συμφωνώ κι εγώ με τη μαϊμουδίτσα. Ειδικά για τη σκηνή. Πρέπει να σηκωθεί όρθιος και να φωνάξει : .... (Το όνομα του παιδιού) δε θέλω να παίξω μαζί σου.Επίσης να μη μένει μόνος του στο διάλειμμα. Βρες τον υπεύθυνο πρόληψης σχολικής βίας στο σχολείο σου και μίλα του.

Ο θύτης στοχοποιείται έτσι είναι η αλήθεια, ειδικά εφόσον είναι παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί σε επόμενη φάση. Η δασκάλα της παράλληλης που είναι στο διάλειμμα οεο! Εκεί είναι η σημαντικότερη δουλειά που πρέπει να κάνει.

Νομίζω την επόμενη χρονιά οι διευθυντες έχουν κρίσεις γιατί λήγει η θητεία τους. ίσως και να έχετε ευχάριστα. Κάνε καταγγελία έστω και μόνη σου είναι πολύ σοβαρό το θέμα και μη φοβάσαι για το παιδί σούζα θα είναι όλοι.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Συμφωνώ κι εγώ με τη μαϊμουδίτσα. Ειδικά για τη σκηνή. Πρέπει να σηκωθεί όρθιος και να φωνάξει : .... (Το όνομα του παιδιού) δε θέλω να παίξω μαζί σου.

Καλύτερα θα ήταν να φωνάξει ...τάδε... μην με ενοχλείς, μην με χτυπάς κτλ... (όχι δεν θέλω να παίξω, γιατί αυτό δεν θα κινητοποιήσει κανέναν)

Διαφημίσεις

Latina παρακολουθώ το θέμα σου από την αρχή και πραγματικά απορώ "Τι περιμένεις και δεν κάνεις άμεσα έγγραφη καταγγελία!!!" Τι ? Πρέπει να πάει στο νοσοκομείο το παιδί για να το κάνεις? Έχεις κάνει τόσα πολλά και βλέπεις ότι δεν ιδρώνει το αυτί κανενός! Ξέρεις πολύ καλά ότι στην Ελλάδα ζούμε του ωχαδελφισμού και της παροιμίας "Τα προφωρικά φεύγουν, τα γραπτά μένουν!!" Αυτό είναι τυχαίο? Αν κάνεις έγγραφη καταγγελία, και το πρόβλημα θα ληθεί, γιατί θα αναγκαστούν να κάνουν κάτι, (θα έχουν τους ανώτερους τους, που θα τους ζητήσουν αναφορά) και απεναντί σου σε πληροφορώ θα είναι σούζα! Και όχι αρνητικοί, σούζα! Γιατί θα σε φοβούνται, να σου πω και μία παροιμία ακόμη? "Ο φόβος φιλάει τα έρημα" Και αυτό τυχαίο? Και το παιδί σου θα το προσέχουν γιατί θα ξέρουν πως αν συμβεί κάτι κακό πάλι, θα τους τρέξεις και θα μπλέξουν! Τόσα περιστατικά, τόσες ενέργειες και όλοι σου λένε να κάνεις καταγγελία. Εσύ, δεν θες, ή φοβάσαι για κάποιον άγνωστο λόγο, και απλά μπαίνεις κάθε φορά, που σε αναστατώνει κάτι και τα λες εδώ. Εύχομαι γρήγορα να δράσεις και να δεις αποτέλεσμα, να μην γίνει κανένα κακο...γιατί αυτό με τον πνιγμό, δεν είναι αστείο κορίτσι μου! ΛΑΜΠΟΓΙΑΛΟ λέμε θα τα έκανα! Αλλά αν δεν τα έκανα, γιατί θα προσπαθούσα να δράσω ήραμα, το επόμενο είναι η ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, μόνο έτσι καταλαβαίνουν μερικοί.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Latina παρακολουθώ το θέμα σου από την αρχή και πραγματικά απορώ "Τι περιμένεις και δεν κάνεις άμεσα έγγραφη καταγγελία!!!" Τι ? Πρέπει να πάει στο νοσοκομείο το παιδί για να το κάνεις? Έχεις κάνει τόσα πολλά και βλέπεις ότι δεν ιδρώνει το αυτί κανενός! Ξέρεις πολύ καλά ότι στην Ελλάδα ζούμε του ωχαδελφισμού και της παροιμίας "Τα προφωρικά φεύγουν, τα γραπτά μένουν!!" Αυτό είναι τυχαίο? Αν κάνεις έγγραφη καταγγελία, και το πρόβλημα θα ληθεί, γιατί θα αναγκαστούν να κάνουν κάτι, (θα έχουν τους ανώτερους τους, που θα τους ζητήσουν αναφορά) και απεναντί σου σε πληροφορώ θα είναι σούζα! Και όχι αρνητικοί, σούζα! Γιατί θα σε φοβούνται, να σου πω και μία παροιμία ακόμη? "Ο φόβος φιλάει τα έρημα" Και αυτό τυχαίο? Και το παιδί σου θα το προσέχουν γιατί θα ξέρουν πως αν συμβεί κάτι κακό πάλι, θα τους τρέξεις και θα μπλέξουν! Τόσα περιστατικά, τόσες ενέργειες και όλοι σου λένε να κάνεις καταγγελία. Εσύ, δεν θες, ή φοβάσαι για κάποιον άγνωστο λόγο, και απλά μπαίνεις κάθε φορά, που σε αναστατώνει κάτι και τα λες εδώ. Εύχομαι γρήγορα να δράσεις και να δεις αποτέλεσμα, να μην γίνει κανένα κακο...γιατί αυτό με τον πνιγμό, δεν είναι αστείο κορίτσι μου! ΛΑΜΠΟΓΙΑΛΟ λέμε θα τα έκανα! Αλλά αν δεν τα έκανα, γιατί θα προσπαθούσα να δράσω ήραμα, το επόμενο είναι η ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, μόνο έτσι καταλαβαίνουν μερικοί.

Μην ανησυχείς, δε θα μείνει έτσι αυτή τη φορά.

Μην μπαίνεις στο τριπάκι να βρίσκεις δικαιολογογίες για να μην δράσεις. Σου έχουν πει τόσοι άνθρωποι να κάνεις καταγγελία. Κάτι ξέρουν που στο λένε. Δεν μπορείς να βασίζεσαι στο ότι το 7χρονο να προλάβει να αντιδράσει για να μην τον πνίξει το επιθετικό 10χρονο που δρα χωρίς εποπτεία. Είναι μεγάλο βάρος αυτό για τους ώμους του. Εσύ είσαι ο ενήλικας, εσύ πρέπει να προφυλάξεις το παιδί σου, και υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις ευθύς αμέσως το οποίο σε καλύπτει και μελλοντικά. Κάντο.

Τώρα είδα το υπόλοιπο κείμενό σου. Ετοιμάζω την κίνησή μου. Μη βαράτε ρε παιδιά. Καταλάβετέ με κι εμένα. Μια παρατήρηση για την αυλή έκανα και αμέσως ταμπελοποίησαν το παιδί μου. Πέντε χρόνια εκεί μέσα θα είναι το παιδί μου. Ζύγισα καλά πώς πρέπει να φερθώ. Ξέρω τι θα κάνω πλέον.

Διαφημίσεις

Ενημερώνω το θέμα με κάθε σεβασμό στα άτομα που ασχολήθηκαν με την περιπέτειά μας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για το χρόνο και την βοήθειά σας.

Την Παρασκευή με κάλεσαν στο σχολείο να αλλάξω μπλούζα στο παιδί μου γιατί ήταν τελευταία μέρα και τα πρωτάκια αποφάσισαν να παίξουν μπουγέλο....είδα λοιπόν τον κύριο διευθυντή που έκανε συστάσεις στη σειρά σε κάθε μαμά, πήγα κι εγώ.....άρχισε το λογύδριό του σχετικά με το ότι βράχηκαν τα παιδιά, την αγωγή από το σπίτι κλπ......τον ρώτησα τι έχει να πει για το περιστατικό του πνιξίματος και είπε πως το δεκάχρονο παιδάκι έχει μεγάλη βελτίωση, παλιότερα έκανε χειρότερα. (φέτος, ο γιος μου είναι ο τέταρτος που πιάνει να πνίξει, για όσους δεν διάβασαν το θέμα). Το δεκάχρονο λοιπόν αγοράκι, είναι σε στήριξη, αλλά ο εκπαιδευτικός που το παρακολουθεί δεν το συνοδεύει στα διαλείμματα γιατί είναι ο υποδιευθυντής και δεν κάνει εφημερίες. Μου είπε επίσης ότι θεωρεί πως το να πάει ο δεκάχρονος να πνίξει το παιδί μου, με το να βρέξει το παιδί μου τη μπλούζα του (τη δική του) σε μέρα μπουγέλου, τα θεωρεί και τα δυο παραβατική συμπεριφορά και μάλιστα της ίδια βαρύτητας κατ' αυτόν.

Μου τόνισε "ότι και να κάνετε δεν πρόκειται να βάλω άλλους εκπαιδευτικούς στην αυλή, και δεν το διαπραγματεύομαι ούτε το συζητώ μαζί σας". Τότε τον ρώτησα αν γνωρίζει ότι στην αυλή μας ξεντύσανε δωδεκάχρονο παιδάκι και του αφαίρεσαν το εσώρουχο και το χλεύαζαν. Η απάντηση ήταν " μα πού τα μαθαίνετε όλα εσείς???". Τον ρώτησα τα αποτελέσματα του γκάλοπ της πρώτης τάξης για τη σχολική βία, είπε δεν τα ξέρει. Του είπα πως έχουν χτυπηθεί 18/20 πρωτάκια, 9 εκ των οποίων σοβαρά, όχι πεσίματα, καρούμπαλα, και είπε πως όλα ξεκινούν απ το σπίτι, και εκείνος δε μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω. Του εξήγησα ότι κάνω το χρέος μου εγώ σαν μάνα, αλλά να καταλάβει πως αγωνιζόμαστε για το σύνολο και όχι για το παιδί μας ο καθένας, και θα έπρεπε να συνεργαστεί. Είναι απλώς, τραγικός.

Αναγκάστηκα λοιπόν να του πω πως την επόμενη φορά που το παιδί μου θα γυρίσει χτυπημένο, ο σύζυγός μου θα κάνει καταγγελία, γιατί η οδός της ιεραρχίας δε μας οδήγησε πουθενά. Τότε άρχισε να μου λέει πως είναι στη διάθεσή μου και ότι πέσει στην αντίληψή μου, για όποια τάξη, να τον ενημερώσω προσωπικώς και θα "κανονίσει" τον δάσκαλο που έγινε το συμβάν στην επιτήρησή του. Ξαφνικά, ενώ πριν λίγο, "πού τα μαθαίνω όλα εγώ" έλεγε......

Σήμερα το πρωί πήγα το παιδί στον ειδικό παιδοψυχολόγο του δήμου μας, που πηγαίνει και στο σχολείο μας. Είχε μιλήσει με προτροπή μου και με τη δασκάλα μας πριν λίγες μέρες. (εμμένω στο σφαιρικό της άποψης και η δασκάλα είναι μεγάλο "κλειδί" για μένα)

Μίλησε με το παιδί μου μία ώρα και ένα τέταρτο μόνος του. Εγώ ήμουν απέξω, αλλά άκουγα αρκετά καλά. Στο τέλος με κάλεσε μέσα, και μου είπε πως το παιδί μου είναι πολύ πιο έξυπνο απ' αυτό που αναμένεται για την ηλικία του, το βρίσκει πολύ ώριμο και με υπευθυνότητα ενηλίκου. Για διάσπαση όποιος μίλησε, μου είπε, να πάει να εξεταστεί ο ίδιος (!) και δεν έχει καμία μα καμία υπερκινητικότητα. Σπάνια έχει συναντήσει τόσο ώριμο παιδάκι, είπε. Θα μου ετοιμάσει τη γραπτή του αναφορά γιατί δε μπορούσα να περιμένω με το παιδί άλλο, και μου είπε να δώσω το κινητό του σε όποιον, μα όποιον ξαναπεί κάτι για το παιδί, ή υπαινιχθεί πράγματα.

Πήρα μεγάλη ανάσα, γιατί δε σας κρύβω, ανησυχούσα με όλα όσα γίνονται. Το γραπτό του πράγματος δε, θα επικολληθεί σε πολλές μούρες......συγνώμη αλλά δεν αντέχω άλλο. Τρεις μήνες ζούμε μέσα στην παράνοια. Επίσης περιμένοντας τον παιδοψυχολόγο στο γραφείο για τη σχολική βία, έμαθα πως τα παράπονα δημοτών για τον διευθυντή μας είναι ήδη πολλά.

Αυτά τα νέα μας, ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και καλές γιορτές σε κάθε σπιτικό εύχομαι. Καλό Πάσχα παιδιά!

Μην ζητάς συγγνώμη. Έκανες αυτό που έπρεπε να κάνεις. Και να μην αλλάξεις πορεία πλεύσης. Με το παραμικρό που θα γίνει, τηλέφωνο στο διευθυντή και αν το θέμα δεν διευθετηθεί άμεσα, έγγραφη καταγγελία για τα περαιτέρω.

Καλά αυτό με το μπουγέλο που θεωρείται παραβατική συμπεριφορά... πολύ αστείο, πραγματικά.

Ξαναλέω το 2015 είναι οι κρίσεις των διευθυντών. Μια καταγγελία τώρα τον στέλνει σπίτι του εύκολα πια. Άκου ο υποδιευθυντής δεν κάνει εφημερίες ή δεν πρόκειται να αυξήσει τους εφημερεύοντες...Αυτά όλα είναι για ΕΔΕ το πιασες;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Καλά αυτό με το μπουγέλο που θεωρείται παραβατική συμπεριφορά... πολύ αστείο, πραγματικά.

Και ίδιας βαρύτητας με το πνίξιμο, τι λες τώρα......

Ξαναλέω το 2015 είναι οι κρίσεις των διευθυντών. Μια καταγγελία τώρα τον στέλνει σπίτι του εύκολα πια. Άκου ο υποδιευθυντής δεν κάνει εφημερίες ή δεν πρόκειται να αυξήσει τους εφημερεύοντες...Αυτά όλα είναι για ΕΔΕ το πιασες;

Κάπου το είχα διαβάσει οτι ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής δεν κάνουν εφημερίες, δε νομίζω οτι θα έλεγε κάτι τέτοιο κουτουρού. Νομικά είναι καλυμμένος κοπέλα μου. Τα πάντα όλα έχω διαβάσει, ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κρίνει πόσα άτομα θα έχει για επιτήρηση, δε μπορεί κανείς να του επιβάλλει τίποτα.

ορίστε και το άρθρο

http://edu.klimaka.gr/ekpaideytikoi-anakoinvseis/monimoi-ekpaideytikoi/plhrofories/330-efhmeries-ekpaidevtikoi-orismos-kathhkonta-efhmerevonta.html

Ενημερώνω το θέμα με κάθε σεβασμό στα άτομα που ασχολήθηκαν με την περιπέτειά μας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για το χρόνο και την βοήθειά σας.

Την Παρασκευή με κάλεσαν στο σχολείο να αλλάξω μπλούζα στο παιδί μου γιατί ήταν τελευταία μέρα και τα πρωτάκια αποφάσισαν να παίξουν μπουγέλο....είδα λοιπόν τον κύριο διευθυντή που έκανε συστάσεις στη σειρά σε κάθε μαμά, πήγα κι εγώ.....άρχισε το λογύδριό του σχετικά με το ότι βράχηκαν τα παιδιά, την αγωγή από το σπίτι κλπ......τον ρώτησα τι έχει να πει για το περιστατικό του πνιξίματος και είπε πως το δεκάχρονο παιδάκι έχει μεγάλη βελτίωση, παλιότερα έκανε χειρότερα. (φέτος, ο γιος μου είναι ο τέταρτος που πιάνει να πνίξει, για όσους δεν διάβασαν το θέμα). Το δεκάχρονο λοιπόν αγοράκι, είναι σε στήριξη, αλλά ο εκπαιδευτικός που το παρακολουθεί δεν το συνοδεύει στα διαλείμματα γιατί είναι ο υποδιευθυντής και δεν κάνει εφημερίες. Μου είπε επίσης ότι θεωρεί πως το να πάει ο δεκάχρονος να πνίξει το παιδί μου, με το να βρέξει το παιδί μου τη μπλούζα του (τη δική του) σε μέρα μπουγέλου, τα θεωρεί και τα δυο παραβατική συμπεριφορά και μάλιστα της ίδια βαρύτητας κατ' αυτόν.

Μου τόνισε "ότι και να κάνετε δεν πρόκειται να βάλω άλλους εκπαιδευτικούς στην αυλή, και δεν το διαπραγματεύομαι ούτε το συζητώ μαζί σας". Τότε τον ρώτησα αν γνωρίζει ότι στην αυλή μας ξεντύσανε δωδεκάχρονο παιδάκι και του αφαίρεσαν το εσώρουχο και το χλεύαζαν. Η απάντηση ήταν " μα πού τα μαθαίνετε όλα εσείς???". Τον ρώτησα τα αποτελέσματα του γκάλοπ της πρώτης τάξης για τη σχολική βία, είπε δεν τα ξέρει. Του είπα πως έχουν χτυπηθεί 18/20 πρωτάκια, 9 εκ των οποίων σοβαρά, όχι πεσίματα, καρούμπαλα, και είπε πως όλα ξεκινούν απ το σπίτι, και εκείνος δε μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω. Του εξήγησα ότι κάνω το χρέος μου εγώ σαν μάνα, αλλά να καταλάβει πως αγωνιζόμαστε για το σύνολο και όχι για το παιδί μας ο καθένας, και θα έπρεπε να συνεργαστεί. Είναι απλώς, τραγικός.

Αναγκάστηκα λοιπόν να του πω πως την επόμενη φορά που το παιδί μου θα γυρίσει χτυπημένο, ο σύζυγός μου θα κάνει καταγγελία, γιατί η οδός της ιεραρχίας δε μας οδήγησε πουθενά. Τότε άρχισε να μου λέει πως είναι στη διάθεσή μου και ότι πέσει στην αντίληψή μου, για όποια τάξη, να τον ενημερώσω προσωπικώς και θα "κανονίσει" τον δάσκαλο που έγινε το συμβάν στην επιτήρησή του. Ξαφνικά, ενώ πριν λίγο, "πού τα μαθαίνω όλα εγώ" έλεγε......

Σήμερα το πρωί πήγα το παιδί στον ειδικό παιδοψυχολόγο του δήμου μας, που πηγαίνει και στο σχολείο μας. Είχε μιλήσει με προτροπή μου και με τη δασκάλα μας πριν λίγες μέρες. (εμμένω στο σφαιρικό της άποψης και η δασκάλα είναι μεγάλο "κλειδί" για μένα)

Μίλησε με το παιδί μου μία ώρα και ένα τέταρτο μόνος του. Εγώ ήμουν απέξω, αλλά άκουγα αρκετά καλά. Στο τέλος με κάλεσε μέσα, και μου είπε πως το παιδί μου είναι πολύ πιο έξυπνο απ' αυτό που αναμένεται για την ηλικία του, το βρίσκει πολύ ώριμο και με υπευθυνότητα ενηλίκου. Για διάσπαση όποιος μίλησε, μου είπε, να πάει να εξεταστεί ο ίδιος (!) και δεν έχει καμία μα καμία υπερκινητικότητα. Σπάνια έχει συναντήσει τόσο ώριμο παιδάκι, είπε. Θα μου ετοιμάσει τη γραπτή του αναφορά γιατί δε μπορούσα να περιμένω με το παιδί άλλο, και μου είπε να δώσω το κινητό του σε όποιον, μα όποιον ξαναπεί κάτι για το παιδί, ή υπαινιχθεί πράγματα.

Πήρα μεγάλη ανάσα, γιατί δε σας κρύβω, ανησυχούσα με όλα όσα γίνονται. Το γραπτό του πράγματος δε, θα επικολληθεί σε πολλές μούρες......συγνώμη αλλά δεν αντέχω άλλο. Τρεις μήνες ζούμε μέσα στην παράνοια. Επίσης περιμένοντας τον παιδοψυχολόγο στο γραφείο για τη σχολική βία, έμαθα πως τα παράπονα δημοτών για τον διευθυντή μας είναι ήδη πολλά.

Αυτά τα νέα μας, ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και καλές γιορτές σε κάθε σπιτικό εύχομαι. Καλό Πάσχα παιδιά!

Πολύ καλά έπραξες, συνέχισε την ίδια πορεία. Να ξέρεις ότι τα παιδιά που είναι πολύ ήσυχα, πολύ ώριμα και πολύ καλοί μαθητές, πέφτουν συχνότερα θύματα όχι μόνο βίας αλλά ακόμα και αποκλεισμού από φιλίες κλπ. Δυστυχώς ζούμε σε παράνοια και κανιβαλισμό...

O μόνος λόγος που δεν έκανα καταγγελία ήδη, είναι ότι το παιδάκι το δεκάχρονο έχει ζήσει τρομακτικές εμπειρίες......που δεν τις χωράει ανθρώπου νους και υπήρξαν και θέμα στις ειδήσεις....και θα του αλλάξουν σίγουρα σχολείο με τόσα που έχει κάνει αν κάποιος τα καταγγείλει. Το λυπήθηκα. Ελπίζω να μην αναγκαστώ από νέο επεισόδιο να προχωρήσω παραπέρα.

Το ότι υπάρχει νόμος (αν υπάρχει) που λέει ότι ο υποδιευθυντής δεν κάνει εφημερίες δεν σημαίνει κάτι. Υπάρχει και η κοινή λογική που λέει ότι όταν ένα παιδάκι χρειάζεται εποπτεία, την χρειάζεται όλες τις ώρες και αν δεν μπορεί να του την παρέχει ο υποδιευθυντής, πρέπει να βρεθεί κάποιος να τον αντικαταστήσει (είτε στα υποδιευθυντικά του καθήκοντα είτε στην εποπτεία).

Όσο για το παιδάκι το ίδιο, να το λυπηθείς αν τελικά βλάψει κάποιο άλλο παιδάκι, γιατί τότε όχι απλά θα του αλλάξουν σχολείο αλλά μπορεί να καταλήξει και σε σωφρονιστικό ίδρυμα.

Το ότι υπάρχει νόμος (αν υπάρχει) που λέει ότι ο υποδιευθυντής δεν κάνει εφημερίες δεν σημαίνει κάτι. Υπάρχει και η κοινή λογική που λέει ότι όταν ένα παιδάκι χρειάζεται εποπτεία, την χρειάζεται όλες τις ώρες και αν δεν μπορεί να του την παρέχει ο υποδιευθυντής, πρέπει να βρεθεί κάποιος να τον αντικαταστήσει (είτε στα υποδιευθυντικά του καθήκοντα είτε στην εποπτεία).

Όσο για το παιδάκι το ίδιο, να το λυπηθείς αν τελικά βλάψει κάποιο άλλο παιδάκι, γιατί τότε όχι απλά θα του αλλάξουν σχολείο αλλά μπορεί να καταλήξει και σε σωφρονιστικό ίδρυμα.

Φίλη μου ρώτησα, για το πρώτο σκέλος που λες, και ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό να τα συνοδεύουν και στα διαλείμματα. Εδώ με τα υποχρεωτικά δεν βρίσκουμε άκρη, θα βρούμε με τα μη υποχρεωτικά? Και σιγά μην είναι και ειδικός, όποιον έλαχε βάλανε....

Με το παιδάκι έχω φρικάρει πραγματικά. Ο πατέρας δεν δέχεται να ακούσει καν να δει το παιδί του ειδικός. Και την παράλληλη στήριξη αναγκαστικά τη δέχτηκε, γιατί ο γιος του μελάνιασε στο ξύλο ένα κοριτσάκι και ο πατέρας της κόντεψε να λιντσάρει το διευθυντή. Δεν ακούει λέξη παραπάνω, ούτε ο πατέρας του δεκάχρονου, ούτε ο διευθυντής. Δυστυχώς...

Εντάξει, δεν είναι υποχρεωτικό να το συνοδεύουν στα διαλείμματα βάσει νόμου. Δεν μπορεί όμως - βάσει λογικής - να μένει εντελώς χωρίς εποπτεία, ειδικά από τη στιγμή που θέτει άλλα παιδιά σε κίνδυνο.

Τεσπα, ελπίζω να μην έχετε άλλα προβλήματα, αλλά αν έχετε ξέρεις τι να κάνεις.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...