Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΗΡΘΕ ΑΠ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ

Recommended Posts

Θέλω να τους "αναγκάσω" να βρούνε λύσεις και όχι να τα ρίχνουν όλα στη δουλειά που κάνουμε σπίτι.......να δουν και στο δικό τους χώρο, με τους δικούς τους κανόνες, τί γίνεται......

Για μένα, αν δε συνεργαστούμε, δε γίνεται τίποτα, αν εκείνοι λένε "μαλώστε τα σπίτι" κι εμείς λέμε "τι κάνουν οι δάσκαλοι, δική τους δουλειά είναι" δε θα λυθεί τίποτα.....

Πρέπει να προτείνουμε λύσεις και να δουλέψουμε μαζί, γιατί το καλό θα είναι όλων........

Με την φίλη συνάδελφο των αγγλικών δεν θα είμαι πάντως διαλλακτική......

*σε ευχαριστώ arcobaleno για την υποστήριξη, εννοείται πως η καθημερινή κατάσταση είναι που με ώθησε να το κυνηγώ, και όχι δυο καρούμπαλα......

Λέξη κλειδί η συνεργασία σχολείου και γονέων. Αν το καταφέρετε αυτό σίγουρα θα λυθούν πολλά από τα προβλήματά σας.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 495
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βρήκα αυτό

http://edu.klimaka.gr/nomothesia/dioikhtika/942-efhmeries-ekpaidevtikwn-elegchos-foithshs-epithrhsh-mathitwn.html

δ. Ο αριθμός των εφημερευόντων ορίζεται από το σύλλογο διδασκόντων. Για τον ορισμό του λαμβάνεται υπόψη η οργανικότητα του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών, η έκταση και η ιδιομορφία του σχολικού χώρου, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής επιτήρηση των μαθητών.

δε λέει κάτι συγκεκριμένο........

Λογικό μου φαίνεται. Δεν έχουν όλα τα σχολεία το ίδιο μέγεθος, ούτε τον ίδιο αριθμό μαθητών, ώστε να μπορεί να ορίζεται έτσι απλά ο αριθμός των επιτηρητών. Λογικά εσείς μπορείτε να ρωτήσετε τον διευθυντή τι σκέφτεται να κάνει, ώστε να μειωθούν αυτά τα περιστατικά και μήπως μια επιπλέον επιτήρηση θα βοηθούσε. Βέβαια ίσως σου απαντήσει ότι δεν υπάρχει επαρκής αριθμός εκπαιδευτικών, ώστε να ορίσει περισσότερους. Παίζει και αυτό το σενάριο.

Εγω να ρωτήσω κάτι;;; Μιλάμε για επιτηρήσεις, για μέτρα που πρέπει να ληφθούν από τα "θύματα" για να προστατευτούν. Συγνώμη αλλά καταργήθηκαν οι τιμωρίες για τα απείθαρχα, ατίθασα, ασυμβίβαστα παιδιά;;;; δλδ μπορεί όποιο παιδί θέλει να χτυπάει, να τραυματίζει κ να μην υπάρχει επίπτωση;;;; εχω κουφαθεί...η έννοια της τιμωρίας δεν υπάρχει...πράξη ίσον συνέπεια ..

Τιμωρία για τα 7χρονα είναι να κάτσουν όρθια στη γωνία (όπως μου είπαν οι δάσκαλοι) .....και εκείνη την ώρα ακόμα συνεχίζουν να πειράζουν και να κάνουν τσιρκιές.......εγώ δε διαφωνώ, να υπάρξει κάποια τιμωρία και βέβαια, αλλά νομίζω οτι η μάνα που το παιδί της κάθε μέρα προστάζει να δείρουν κάποιον δε θα έχει την ίδια γνώμη......ούτε πηγαίνουν όλοι με διάθεση να συνεργαστούν με τους εκπαιδευτικούς, οι πιο πολλοί πηγαίνουν να τους πουν οτι δεν είναι ικανοί να κάνουν τη δουλειά τους, οπότε κι εκείνοι αμύνονται δια της επίθεσης.....

Στα δικά μου χρόνια, ήταν 15 απ τα 25 παιδιά αγριμάκια........μια χαρά μας φέρναν βόλτα.....τώρα είναι 2-3 και χάσανε τη μπάλα (και δεν έτρωγα ξύλο στο σχολείο).......... τότε αν μας κοιτούσε ο διευθυντής με τα μάτια μόνο, άνοιγε η γη να μας καταπιεί.......τώρα τα 7 χρονα κόβουν σε κάθε διάλειμμα βόλτες στο γραφείο του για παρατηρήσεις....κι αν τους πει και τίποτα παραπάνω, οι γονείς έρχονται να τον κάνουν "ντα".......

Απλά περιμένω, ελπίζω και προσμένω, ανθρώπους σαν κι εμένα, που πάω να συνεργαστώ και όχι να κατηγορήσω, που είμαι διατεθειμένη να ακούσω και να προτείνω λύσεις, να ξέρει να με "εκμεταλλευτεί" γιατί στην προκειμένη, το όφελος είναι ΚΑΙ του παιδιού μου. Αν και πολύ φοβάμαι, όσο κι αν θέλω να αποφύγω την κρίση, ότι το παιδάκι που κάθε μέρα στα καλά καθούμενα ξυλοφορτώνει την τάξη, πρέπει να αντιμετωπιστεί χωριστά....

ΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ! ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΑ......

Καλή τύχη, ελπίζω να μπορέσετε να βρείτε μια λύση, ώστε να μην καρδιοχτυπάς κάθε μέρα, που το παιδί σου πάει σχολείο. Εγω παιδιά στο σχολείο δεν έχω και δεν έχω εμπειρία να σε συμβουλέψω, αλλά σίγουρα δεν θα το άφηνα έτσι. Και έχω μια ένσταση, στο ότι συνεχίζεις να χαρακτηρίζεις "καλό" σχολείο ένα σχολείο στο που επικρατεί το χάος στην αυλη, που σε ορισμένα μαθήματα χτυπιούνται τα παιδιά ακόμη και στην τάξη και το βασικότερο που οι δάσκαλοι και ο δειυθυντής δεν μπορεί να χειριστή ΕΝΑ-ΔΥΟ παιδια που είναι ανεξέλεγκτα και χτυπάνε συνεχώς!!! Και λένε στους γονείς, "μιλήστε του εσείς, γιατί εμείς δεν βγάζουμε άκρη!" Αυτό δεν είναι ένα περιστατικό, αλλά καθημερινότητα απ' ότι κατάλαβα. Καλό σχολείο δεν είναι μόνο αυτό που σε μαθαίνει να διαβάζεις και να γράφεις, αλλά και αυτό που σε διδάσκει "παιδεία" με την γενικότερη έννοια.

Και επίσης, πως στην σύγχρονη εποχή, έχουμε φτάσει από το "χτυπάει ο δάσκαλος με τη βίτσα τον μαθητή" στο άλλο άκρο να μην "ΤΟΛΜΑΝΕ οι δάσκαλοι να κάνουν παρατήρηση ή και να τιμωρήσουν ένα παιδί", γιατί φοβούνται μην τους κάνουν ΝΤΑ οι γονείς, δεν έχω καταλάβει! Νομίζω πως και οι γονείς, έχουν ξεφύγει και ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΥΟΥΝ τα παιδιά με αποτέλεσμα κάποια να είναι ανεγξέλεκτα και να επιβρεβεύονται κιόλας από πάνω.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Διαφημίσεις

Σας έχω ένα ευχάριστο κι ένα δυσάρεστο....πριν τη συνάντηση......που είναι στις 11.......το ευχάριστο είναι ότι το πρωτάκι μου σήμερα ζήτησε να πει την προσευχή, την είπε τέλεια και όλο το σχολείο μας χειροκρότησε, με πήρανε τα ζουμιά.....

Το δυσάρεστο είναι πως ο διευθυντής μας ενημέρωσε στην προσευχή ότι έχουν βάλει στα παρτέρια ποντικοφάρμακο, και είπε στα παιδιά να μην πάνε κοντά στα μαύρα κουτιά με το δηλητήριο......Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ......τρέμω από εκείνη την ώρα....

Θα επανέλθω με τα νέα της συνάντησης.......

Λογικό μου φαίνεται. Δεν έχουν όλα τα σχολεία το ίδιο μέγεθος, ούτε τον ίδιο αριθμό μαθητών, ώστε να μπορεί να ορίζεται έτσι απλά ο αριθμός των επιτηρητών. Λογικά εσείς μπορείτε να ρωτήσετε τον διευθυντή τι σκέφτεται να κάνει, ώστε να μειωθούν αυτά τα περιστατικά και μήπως μια επιπλέον επιτήρηση θα βοηθούσε. Βέβαια ίσως σου απαντήσει ότι δεν υπάρχει επαρκής αριθμός εκπαιδευτικών, ώστε να ορίσει περισσότερους. Παίζει και αυτό το σενάριο.

Επίσης παίζει και το σενάριο οι εκπαιδευτικοί ως αριθμός να είναι επαρκείς μεν, να απαλλάσσονται από εφημερίες δε.

Κάποιες κατηγορίες π.χ. αυτοί που πηγαίνουν σε πάνω από 3 σχολεία, οι πολύτεκνοι, οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων ένταξης και δεν θυμάμαι ποιοι άλλοι, απαλλάσσονται από εξωδιδακτικά καθήκοντα και από εφημερίες.

Αν,λοιπόν, μένουν 6-7 άτομα να κάνουν εφημερίες, είναι λογικό ότι δεν μπορούν να βγουν πάνω από 2 (και πολλούς λέω) στην αυλή, καθώς "τρέχουν" και άλλα πράγματα στα διαλείμματα

Παρακολουθώ το θέμα και για να πω την αλήθεια νομίζω ότι λίγο-πολύ και στο δικό μας σχολείο τα ίδια γίνονται. Εχουμε μεγάλη αυλή, 350 παιδιά και υπάρχουν 3 δάσκαλοι που επιτηρούν στο χώρο της αυλής, αλλά κάθονται και συζητάνε μεταξύ τους όλοι σε ένα σημείο και μόνο αν κάποιο παιδί τους πει κάτι φεύγουν ή αν δουν ότι κάτι γίνεται.

Αλλά σήμερα είμαι αρκετά αναστατωμένη γιατί ο μικρότερος αδελφός (Α δημοτικού) ενός συμμαθητή του δικού μου, γύρισε από το σχολείο εχθές με καρούμπαλα και μελανιές !!! Ρώτησε η μάνα του τη δασκάλα και είπε εκείνη ότι έγινε στο διάλειμμα και δεν ξέρει ακριβώς, μάλλον "συγκρούστηκαν" ή "κουτούλησαν" με ένα συμμαθητή του, μετά του έβαλαν λίγο πάγο αλλά δεν το είδαν για πολύ σοβαρό ώστε να πάρουν τηλέφωνο τους γονείς να έρθουν... Μπούρδες, το παιδάκι ήταν πρησμένο και μελανιασμένο. Πήγε η μάνα του σήμερα το πρωί να δει και το άλλο παιδάκι που συγκρούστηκαν και δεν είχε τπτ ο άλλος, κανένα σημάδι, οπότε πήγε να παραπονεθεί στο δ/ντη, βρήκε μόνο την υπό-δ/ντρια και όλοι ήταν λες και δεν έγινε τπτ και της είπαν πως να φανταστούμε ότι χτύπησε τόσο, δεν ήταν έτσι εχθές και μήπως το δείρατε στο σπίτι;!!!!!!. Η δασκάλα του είπε ότι το παιδάκι είναι πολύ ζωηρό και συνέχεια δημιουργεί θέματα και δεν είναι ευθύνη της να προσέχει συνέχεια ένα δύσκολο παιδάκι. Την έκαναν να φύγει κλαίγοντας τη γυναίκα..... και να μην ξέρει τι να κάνει....

Για να δούμε τι νέα θα φέρει σήμερα και η δική μας φίλη La latina

Εντάξει παιδιά, με έχετε τρομάξει! Του χρόνου θα πάμε πρώτη και έχει σφιχτεί η καρδιά μου με αυτά που λέτε! Πάνε καλά οι άνθρωποι? Έχει γίνει το σχολείο πλατεία για τσακωμούς και οι δάσκαλοι δεν ξέρουν/δεν είδαν και τα ρίχνουν και στους γονείς από πάνω???????????? Ε ρε γλέντια! Αντε να δούμε τι θα πουν στην latina σήμερα.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Koρίτσια, άνθρακες ο θησαυρός.

Η αγγλικός πρώτη πρώτη μου είπε οτι δεν είδε το πέσιμο του μικρού, ήταν σε άλλο θρανίο και έκανε τη δουλειά της (!!!!!!!) , απλά τον είδε κόκκινο στο σημείο εκείνο και στο κεφάλι πάγο δε βάζουμε (ενώ προχτές βάλανε).....δεν την ενδιαφέρει ποιος το ξεκινάει και ποιος χτυπάει ποιον, αλλά να μη χτυπήσει κανένας σοβαρά και μας παρακάλεσε όλες να τα μαλώνουμε σπίτι....πάει αυτό.

Ο διευθυντής μας είπε επίσης να το δουλέψουμε σπίτι, οτι όλα ξεκινάνε από το σπίτι, οτι πρέπει να σέβονται τους δασκάλους και να μην τους ακυρώνουμε, και οτι το κακό που κάνουμε είναι οτι δε φεύγουμε την ώρα της προσευχής (!!!!!!!!) και έτσι μιλάμε και μπαίνουν ταμπέλες....την κλίκα έξω απ το σχολείο πρέπει να προσέχουμε, είπε. Επί μία ώρα μας έλεγε οτι το πρόβλημα ξεκινάει από το σπίτι και αν τα συμβουλέψουμε σωστά δε θα χτυπιούνται!!!!!!!!

Μας ρώτησε τι λένε τα παιδιά μας, η μαμά του παιδιού που δέρνει είπε πως πρώτη φορά το ακούει οτι ο γιος της δέρνει (κάθε μέρα τον πιάνουν γονείς τον άντρα της) και οτι υποσχέθηκε οτι θα είναι καλό παιδί. Εγώ είπα για τον δικό μου, που εμπλέκεται κάθε φορά που οι δυο άλλοι χτυπιούνται να σώσει τον χτυπημένο και δέχτηκε και χτυπήματα άσχετα και η τρίτη είχε μείνει κάγκελο (με το μολύβι), και είπε οτι το παιδί της κάθε μέρα τρώει ξύλο απ το άλλο παιδί, αλλά είναι φίλος με τον δικό μου. Ευτυχώς παραδέχτηκαν οτι είχαν προβλήματα από το νηπιαγωγείο μεταξύ τους. Και η πρώτη, παραδέχτηκε οτι τον μικρό τον δέρνουν.....

Του έθεσα το θέμα της αυλής, μήπως να βάλει κι άλλα άτομα. Μου είπε οτι τα άτομα είναι αρκετά, του είπα για τα μεγάλα παιδάκια μήπως να βοηθήσουν στην επιτήρηση, μου είπε δε χρειάστηκε, δεν έχει γίνει κάτι σοβαρό....με λίγα λόγια μας είπανε και κουτσομπόλες που συζητάμε για τα παιδιά και την αυλή.......εμμέσως! Να αφήσουμε να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, αυτοί ξέρουν! Εκεί του είπα και για το παιδί της τετάρτης, ξέρετε του λέω οτι το έχουν πιάσει γονείς και το έχουν εκφοβίσει για να μην έρθουν σε εσάς όπως έκανα εγώ που είμαι υπερβολική? Μου είπε να πω ποιοι να καλέσει την αστυνομία......δεν είπα....έτσι κι αλλιώς η μια μαμά ήταν δίπλα μου που το έπιασε ο άντρας της.

Μετά μας αποχαιρέτισε και πάλι με το "σπίτι γίνεται όλη η δουλειά".......και οτι φυσικά αυτά "δε λύνονται σε μια χρονιά και σε δυο.......". Πήγα αργότερα να πάρω το παιδί μου, και η δασκάλα μου είπε οτι απ τις πολλές κουβέντες τα παιδιά ήταν πολύ ανήσυχα σήμερα......τα ανησυχήσαμε εμείς οι μάνες με το να πάμε στο διευθυντή......μου είπε οτι το παιδί μου είναι μια χαρά παιδάκι και δεν μου 'επιτρέπει' να ρωτάω ποιον πείραξε και τι έκανε και να τον "κατηγορώ".....

Αυτά, είμαι ένα πτώμα, το συμβούλιο την άλλη βδομάδα θα γίνει στο σχολείο για να είναι και ο διευθυντής και .........να πει και στις άλλες μάνες που τρώνε ξύλο τα παιδιά τους στην αυλή ότι όλα ξεκινάνε από το σπίτι!!!!!

Διαφημίσεις

Όπως καταλαβαίνω, οι άνθρωποι αυτοί φοβούνται να αναλάβουν την οποιαδήποτε ευθύνη και δεν πρέπει να περιμένουμε καμία ουσιαστική διαπαιδαγώγηση.

Νομίζουν ότι είναι στο πανεπιστήμιο, που μπαίνουν σε τάξης με μεγάλα και ώριμα παιδιά, και η ευθύνη τους για τα παιδιά τελειώνει στην παράδοση του μαθήματος τους. Τι συνεργασία μεταξύ γονιού και δασκάλου μπορεί να υπάρξει έτσι??? Αν κάποιος δεν συνειδητοποιεί τον εκπαιδευτικό του ρόλο ως προς την διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού και μένει μόνο στο μάθημα, τότε οι γονείς είναι μόνοι τους στο να βοηθήσουν τα παιδιά τους, και αυτοί στο μέτρο που τους είναι δυνατό. Αν οι δάσκαλοι δεν μπορούν να χειριστούν τα δύσκολα παιδιά στις μικρές τους ηλικία και να τα βοηθήσουν να προσαρμοστούν στους κανόνες της κοινωνίας, θα γίνονται αγρίμια. Όμως τότε για το school bulling δεν θα φταίει μόνο ο γονιός!! Οπότε να μην παραπονιούνται ότι έχει χαθεί η αίγλη του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού, γιατί με τέτοιες συμπεριφορές οι ίδιοι απαξιώνουν τη δουλειά τους.

Koρίτσια, άνθρακες ο θησαυρός.

Η αγγλικός πρώτη πρώτη μου είπε οτι δεν είδε το πέσιμο του μικρού, ήταν σε άλλο θρανίο και έκανε τη δουλειά της (!!!!!!!) , απλά τον είδε κόκκινο στο σημείο εκείνο και στο κεφάλι πάγο δε βάζουμε (ενώ προχτές βάλανε).....δεν την ενδιαφέρει ποιος το ξεκινάει και ποιος χτυπάει ποιον, αλλά να μη χτυπήσει κανένας σοβαρά και μας παρακάλεσε όλες να τα μαλώνουμε σπίτι....πάει αυτό.

Ο διευθυντής μας είπε επίσης να το δουλέψουμε σπίτι, οτι όλα ξεκινάνε από το σπίτι, οτι πρέπει να σέβονται τους δασκάλους και να μην τους ακυρώνουμε, και οτι το κακό που κάνουμε είναι οτι δε φεύγουμε την ώρα της προσευχής (!!!!!!!!) και έτσι μιλάμε και μπαίνουν ταμπέλες....την κλίκα έξω απ το σχολείο πρέπει να προσέχουμε, είπε. Επί μία ώρα μας έλεγε οτι το πρόβλημα ξεκινάει από το σπίτι και αν τα συμβουλέψουμε σωστά δε θα χτυπιούνται!!!!!!!!

Μας ρώτησε τι λένε τα παιδιά μας, η μαμά του παιδιού που δέρνει είπε πως πρώτη φορά το ακούει οτι ο γιος της δέρνει (κάθε μέρα τον πιάνουν γονείς τον άντρα της) και οτι υποσχέθηκε οτι θα είναι καλό παιδί. Εγώ είπα για τον δικό μου, που εμπλέκεται κάθε φορά που οι δυο άλλοι χτυπιούνται να σώσει τον χτυπημένο και δέχτηκε και χτυπήματα άσχετα και η τρίτη είχε μείνει κάγκελο (με το μολύβι), και είπε οτι το παιδί της κάθε μέρα τρώει ξύλο απ το άλλο παιδί, αλλά είναι φίλος με τον δικό μου. Ευτυχώς παραδέχτηκαν οτι είχαν προβλήματα από το νηπιαγωγείο μεταξύ τους. Και η πρώτη, παραδέχτηκε οτι τον μικρό τον δέρνουν.....

Του έθεσα το θέμα της αυλής, μήπως να βάλει κι άλλα άτομα. Μου είπε οτι τα άτομα είναι αρκετά, του είπα για τα μεγάλα παιδάκια μήπως να βοηθήσουν στην επιτήρηση, μου είπε δε χρειάστηκε, δεν έχει γίνει κάτι σοβαρό....με λίγα λόγια μας είπανε και κουτσομπόλες που συζητάμε για τα παιδιά και την αυλή.......εμμέσως! Να αφήσουμε να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, αυτοί ξέρουν! Εκεί του είπα και για το παιδί της τετάρτης, ξέρετε του λέω οτι το έχουν πιάσει γονείς και το έχουν εκφοβίσει για να μην έρθουν σε εσάς όπως έκανα εγώ που είμαι υπερβολική? Μου είπε να πω ποιοι να καλέσει την αστυνομία......δεν είπα....έτσι κι αλλιώς η μια μαμά ήταν δίπλα μου που το έπιασε ο άντρας της.

Μετά μας αποχαιρέτισε και πάλι με το "σπίτι γίνεται όλη η δουλειά".......και οτι φυσικά αυτά "δε λύνονται σε μια χρονιά και σε δυο.......". Πήγα αργότερα να πάρω το παιδί μου, και η δασκάλα μου είπε οτι απ τις πολλές κουβέντες τα παιδιά ήταν πολύ ανήσυχα σήμερα......τα ανησυχήσαμε εμείς οι μάνες με το να πάμε στο διευθυντή......μου είπε οτι το παιδί μου είναι μια χαρά παιδάκι και δεν μου 'επιτρέπει' να ρωτάω ποιον πείραξε και τι έκανε και να τον "κατηγορώ".....

Αυτά, είμαι ένα πτώμα, το συμβούλιο την άλλη βδομάδα θα γίνει στο σχολείο για να είναι και ο διευθυντής και .........να πει και στις άλλες μάνες που τρώνε ξύλο τα παιδιά τους στην αυλή ότι όλα ξεκινάνε από το σπίτι!!!!!

Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω... Καταρχήν, αυτό το ότι δεν περιμένουν ουσιαστικές αλλαγές μέσα στις επόμενες χρονιές μου φαίνεται ανεκδιήγητο. Τουλάχιστον στο δικό μας σχολείο όταν είχαμε το θέμα με τα πρωτάκια έβλεπα ότι τα μεγάλα ήταν πιο οριοθετημένα να το πω, πιο ώριμα και έδιναν καλό παράδειγμα στα μικρά.

Ένα δίκιο το έχει ότι έχουν και οι γονείς την ευθύνη τους. Μην το παίρνεις προσωπικά. Εσύ έκανες ό,τι περνάει από το χέρι σου, ο άλλος γονιός λέει ότι το έκανε ή μπορεί να το έκανε με τρόπο που εκείνος νομίζει αποτελεσματικό, που στην πράξη δεν είναι όμως. Νομίζω καλά το χειρίστηκε σε αυτό το επίπεδο ο Διευθυντής, γιατί αν στόχευε τον αδιάφορο γονιό προσωπικά, θα έβρισκε τοίχο. Τώρα έχει περισσότερες πιθανότητες να εισακουστεί κάπως.

Νομίζω κάτι ήταν και αυτό, από το τίποτα... Δηλαδή μείνατε με την εντύπωση οι γονείς ότι δεν θα αλλάξει κάτι στο σχολείο;

Το σοβαρό ποιο θα ήταν; Νοσοκομείο και άνω; Τότε θα ευαισθητοποιηθούν; Αν και για να πω την αλήθεια, μέσα στις τόσες ιστορίες που γράφτηκαν δεν ξεκαθάρισε αν όντως έγινε κάτι σοβορό στο διάλειμμα. Τα πιο πολλά συμβάντα ήταν την ώρα που μπαίνουν στις τάξεις οι δάσκαλοι, που μοιραία για κάποιες στιγμές θα χαθεί η εποπτεία καθώς και στην ώρα των Αγγλικών... Τουλάχιστον να έχει ο δικός σου κάπως πιο τεταμένη την προσοχή εκείνες τις ώρες. Δεν ξέρω βέβαια αν μπορείς να του πεις ευθέως για την ώρα των Αγγλικών, μάλλον θα το έχει καταλάβει και μόνος του! Θέλω να πω, μην φανεί ότι κάτι είπες σε προσωπικό επίπεδο για τη δασκάλα.

Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω... Καταρχήν, αυτό το ότι δεν περιμένουν ουσιαστικές αλλαγές μέσα στις επόμενες χρονιές μου φαίνεται ανεκδιήγητο. Τουλάχιστον στο δικό μας σχολείο όταν είχαμε το θέμα με τα πρωτάκια έβλεπα ότι τα μεγάλα ήταν πιο οριοθετημένα να το πω, πιο ώριμα και έδιναν καλό παράδειγμα στα μικρά.

Ένα δίκιο το έχει ότι έχουν και οι γονείς την ευθύνη τους. Μην το παίρνεις προσωπικά. Εσύ έκανες ό,τι περνάει από το χέρι σου, ο άλλος γονιός λέει ότι το έκανε ή μπορεί να το έκανε με τρόπο που εκείνος νομίζει αποτελεσματικό, που στην πράξη δεν είναι όμως. Νομίζω καλά το χειρίστηκε σε αυτό το επίπεδο ο Διευθυντής, γιατί αν στόχευε τον αδιάφορο γονιό προσωπικά, θα έβρισκε τοίχο. Τώρα έχει περισσότερες πιθανότητες να εισακουστεί κάπως.

Νομίζω κάτι ήταν και αυτό, από το τίποτα... Δηλαδή μείνατε με την εντύπωση οι γονείς ότι δεν θα αλλάξει κάτι στο σχολείο;

ΔΕΝ πήρα τίποτα προσωπικά.......απλά περίμενα να προτείνει κι εκείνος μια λύση ή να δεχτεί κάποια δική μας και όχι να πει οτι δεν υπάρχει πρόβλημα.....τίποτα δε θα κάνει, απολύτως.........

Το σοβαρό ποιο θα ήταν; Νοσοκομείο και άνω; Τότε θα ευαισθητοποιηθούν; Αν και για να πω την αλήθεια, μέσα στις τόσες ιστορίες που γράφτηκαν δεν ξεκαθάρισε αν όντως έγινε κάτι σοβορό στο διάλειμμα. Τα πιο πολλά συμβάντα ήταν την ώρα που μπαίνουν στις τάξεις οι δάσκαλοι, που μοιραία για κάποιες στιγμές θα χαθεί η εποπτεία καθώς και στην ώρα των Αγγλικών... Τουλάχιστον να έχει ο δικός σου κάπως πιο τεταμένη την προσοχή εκείνες τις ώρες. Δεν ξέρω βέβαια αν μπορείς να του πεις ευθέως για την ώρα των Αγγλικών, μάλλον θα το έχει καταλάβει και μόνος του! Θέλω να πω, μην φανεί ότι κάτι είπες σε προσωπικό επίπεδο για τη δασκάλα.

Του είπα και του ξαναείπα και δεν επικεντρώθηκα στα αγγλικά αλλά σε όλα τα μονόωρα μαθήματα που τα παιδιά ξεσαλώνουν.....οι ίδιοι οι δάσκαλοι μας λένε οτι όλα γίνονται στο διάλειμμα και τα παιδιά μπαίνουν μέσα μαλωμένα και συνεχίζουν.......

Σοβαρό αν έγινε, αν εννοείς νοσοκομείο, ναι είχαμε. Από την τρίτη ένα παιδάκι του ανοίξανε το κεφάλι και πήγε για ράμματα......κάτσε να θυμηθώ.....από την τάξη μας ένα του σκίσανε τα χείλια στο τρέξιμο, σπρώξιμο, πέσιμο.......ένα άλλο πάλι το κεφάλι την προηγούμενη βδομάδα........επίσης υπάρχει το παιδί της τετάρτης που έχει πλακώσει πολλούς στις γροθιές και αρέσκεται να πιάνει και από το λαιμό.......κλέβει , βρίζει μάνες, φτύνει και τα κυνηγάει και σε πάρκα εκτός σχολείου τα μικρά......στην τρίτη είναι ένα άλλο αγοράκι που μελανιάζει στο ξύλο μόνο κοριτσάκια, και στην έκτη είναι ένα άλλο που είναι προκλητικό και πολύ θρασύ παιδάκι......φυσικά έχουμε και το γυναικείο στοιχείο, δλδ η έκτη έχει και τις κόρες του τάδε και του δείνα, που αν δεν κάνεις αποτρίχωση και δεν κάνεις ανταύγειες σε κάνουν ξεφτίλα και δε σου μιλάει άνθρωπος από τις στρατιές τους, προσωπικότητες καταρρακώνονται, αλλά εδώ δε μπορούμε να κάνουμε κάτι για τη σωματική, οπότε η ψυχολογική βία πάει περίπατο......

Δεν ξέρω αν πρέπει να γίνει ατύχημα για να θεωρηθεί κάτι σοβαρό. Δεν ξέρω αν χρειάζεται νοσοκομείο για να δώσουν σημασία. Εμείς για να προλάβουμε πήγαμε, δεν πήγαμε για να κάνουμε μόστρα......και έκανα κόπο να πείσω τις μαλωμένες μαμάδες να παραστούν......αλλά στο τέλος μόνο αυτό έμεινε. Οι μάνες που και καλά ταμπελοποιούν τα παιδιά....που στο κάτω κάτω για τα δικά μας μιλήσαμε.......

Διαφημίσεις

Μια χαρά Δλδ. Της μουρλής το κάγκελο....

Σε ποια περιοχή ειναι αυτό το σχολείο;;; Η κάθε περιοχή άλλωστε έχει πολλά σχολεία αναλόγως τον δήμο.... Αν δεν μπορεις να απαντήσεις σε παρακαλώ στείλε πμ. Εχω τρελαθεί με αυτά που διαβάζω. Για να μορφωθούν πανε ή για να μάθουν πολεμικές τέχνες;;;

Η τελευταία μου ελπίδα είναι να μιλήσουν και οι άλλοι γονείς την Πέμπτη ώστε να φανεί το μέγεθος του προβλήματος, αφού εμείς ήμασταν μες την υπερβολή.......μία μαμά ξέρω σίγουρα ότι θα τους κάνει ρόιδο.....θα απαιτήσει είπε να μπει κι άλλη επιτήρηση, δε θα παρακαλέσει ......τότε να τους δω.....

Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλες, για τα πολλά πμ και τη συμπαράσταση.....ειλικρινά δεν το περίμενα! Να είστε καλά και να χαίρεστε τα παιδάκια σας!!!

Δε μας βάλανε χαρτάκι για συνάντηση......αποφάσισαν οτι δεν πρέπει να δοθεί έκταση στο θέμα μας.......η έκτη έκανε ένα γραπτό γκάλοπ από όπου βγήκε οτι 18/20 ΠΡΩΤΑΚΙΑ έχουν χτυπήσει στο σχολείο, και μάλιστα 9/18 έχουν χτυπήσει σοβαρά, όχι δλδ καρούμπαλα και πεσίματα απλώς......

Σήμερα πάλι το συγκεκριμένο παιδάκι χτύπησε 3 παιδάκια από το άλλο τμήμα της πρώτης.... αναμένουμε στο ακουστικό μας για συνάντηση, αλλιώς θα κάνουμε χωρίς τη δασκάλα μας.

Ευχαριστώ πολύ όλες τις κοπέλες που μου στάθηκαν και με βοήθησαν με τις συμβουλές τους, να είστε πάντα καλά.

Γιατι δεν πας εσυ κατευθειαν σε καποιον ανωτερο?

Γιατι απο οτι καταλαβαινω εσεις τα λετε αλλα ο διευθυντης δεν ειναι προθυμος να αλλαξει σταση, δεν πιστευω οτι μια ακομα συναντηση/συζητηση θα αλλαξει τη γνωμη του.

Πραγματικα φριττω με ολα αυτα που διαβαζω, δηλαδη καθε μερα να εχεις την αγωνια σε τι κατασταση θα γυρισει το παιδι σου? Στο κατω κατω οι ''ταραξιες'' ειναι γνωστοι και λιγοι, δεν μπορει καποιος να τους παρακολουθει διακριτικα στο διαλειμα και να προλαβαινει τα ατυχηματα? Υπαρχει καποια τιμωρια στα παιδια που χτυπανε κατεξακολουθηση τα αλλα? Ενημερωθηκε αραγε η μαμα του παιδιου οτι το παιδακι της χτυπησε 3 παιδακια?

Γιατι δεν πας εσυ κατευθειαν σε καποιον ανωτερο?

Γιατι απο οτι καταλαβαινω εσεις τα λετε αλλα ο διευθυντης δεν ειναι προθυμος να αλλαξει σταση, δεν πιστευω οτι μια ακομα συναντηση/συζητηση θα αλλαξει τη γνωμη του.

Πραγματικα φριττω με ολα αυτα που διαβαζω, δηλαδη καθε μερα να εχεις την αγωνια σε τι κατασταση θα γυρισει το παιδι σου? Στο κατω κατω οι ''ταραξιες'' ειναι γνωστοι και λιγοι, δεν μπορει καποιος να τους παρακολουθει διακριτικα στο διαλειμα και να προλαβαινει τα ατυχηματα? Υπαρχει καποια τιμωρια στα παιδια που χτυπανε κατεξακολουθηση τα αλλα? Ενημερωθηκε αραγε η μαμα του παιδιου οτι το παιδακι της χτυπησε 3 παιδακια?

Δεν μπορώ να πάω σαν μεμονωμένη.......δε θέλω να στοχοποιήσουν το παιδί μου....απ τη στιγμή που είμαστε πολλές οι παραπονούμενες, θα κάνουμε συνέλευση και θα κινηθούμε ομαδικά. Η συνάντηση θα γίνει για να συνεννοηθούμε οι μάνες και όχι για κανέναν διευθυντή......προφανώς στο σχολείο δε θα γίνει καν νύξη! Ο ταραξίας σήμερα εκτός από το ξύλο που έριξε, μπήκε δυο φορές ολόκληρος στον κάδο των σκουπιδιών και δεν τον είδαν καν!!!Και πέταξε κσι μια τυρόπιτα στη γειτόνισσά μου επειδή την είδε να μιλάει στο γιο μου!!!

Μίλησα με έναν ξάδερφο του άντρα μου που είναι δάσκαλος, πώς δεν το είχα σκεφτεί.......στο δικό τους σχολείο με 10 παιδιά παραπάνω είναι 5 δάσκαλοι στην αυλή!!!!! Μου έδωσε πολλές λύσεις, δε θα το αφήσω έτσι......

Καλά που τον σκέφτηκες τον ξάδερφο.

Θα σου είπε τιπς για το πως λειτουργούν τα πράγματα από μέσα. Έμπαινε !!!

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Καλά που τον σκέφτηκες τον ξάδερφο.

Θα σου είπε τιπς για το πως λειτουργούν τα πράγματα από μέσα. Έμπαινε !!!

Τυχαία με πήρε για άλλο λόγο ο άνθρωπος........αλλά ξέρει πολλά και εκ των έσω......μια χαρά πληροφορήθηκα......

Δεν μπορώ να πάω σαν μεμονωμένη.......δε θέλω να στοχοποιήσουν το παιδί μου....απ τη στιγμή που είμαστε πολλές οι παραπονούμενες, θα κάνουμε συνέλευση και θα κινηθούμε ομαδικά. Η συνάντηση θα γίνει για να συνεννοηθούμε οι μάνες και όχι για κανέναν διευθυντή......προφανώς στο σχολείο δε θα γίνει καν νύξη! Ο ταραξίας σήμερα εκτός από το ξύλο που έριξε, μπήκε δυο φορές ολόκληρος στον κάδο των σκουπιδιών και δεν τον είδαν καν!!!Και πέταξε κσι μια τυρόπιτα στη γειτόνισσά μου επειδή την είδε να μιλάει στο γιο μου!!!

Μίλησα με έναν ξάδερφο του άντρα μου που είναι δάσκαλος, πώς δεν το είχα σκεφτεί.......στο δικό τους σχολείο με 10 παιδιά παραπάνω είναι 5 δάσκαλοι στην αυλή!!!!! Μου έδωσε πολλές λύσεις, δε θα το αφήσω έτσι......

Παρακολουθώ το θέμα απ' την αρχή αλλάδυστυχώς έχουν γραφτεί πολλές πληροφορίες και μπορεί να έχω μπερδευτεί και να μην καταλαβαίνω:

1. Τον όρο "ταραξίας" τον χρησιμοποιείς για πρωτάκι;

2. Οι παραπονούμενοι γονείς που θέλετε να μαζευτείτε τι ακριβώς επιδιώκετε; μεγαλύτερη επιτήρηση στα διαλείμματα ή θέλετε να πάρετε μέτρα για το εν λόγω παιδάκι;

cN3ep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...