Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Από :Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι της Θεσ/νίκης

ΜΑΡΙΑΛ

Recommended Posts

για πες μας όμως η κλεοπάτρα και τα κλεοπατράκια της αρώστησαν ποτέ για όχι;

καλή ερώτηση για τις πλακουντοφάγες...

γιατί αφού τα ζώα τρώνε τον πλακούντα τους εξακολουθούν να αρρωσταίνουν;

Μα δεν υποστήριξε ότι θα τον φάει κ θα αποκτήσει υπερφυσικές δυνάμεις απλά είπε ότι είναι κάτι που πιστεύει ότι βοηθά τον οργανισμό. Εννοούσε προφανώς ότι θα αρρωσταίνει πιο λίγο.

Δεν ήθελα να παρέμβω και δεν πρόκειται για το θέμα του πλακούντα (δεν το είχα ακούσει καν ως πληροφορία και δεν με απασχολεί κιόλας ) αλλά επειδή η jellyfishch σε αντιμετώπισε πολύ ευγενικά θέλω να σου πω ότι με τον τρόπο που της μιλάς εξαρχής αλλά και σε όλο το θέμα δείχνεις πλήρη απαξίωση και αγένεια. Για ποιο λόγο; Το ίδιο άσχημα θα αισθανόμουν αν η επίθεση είχε γίνει σε σένα. Δεν έχει σημασία το θέμα συζήτησης και ποιος έχει δίκιο ή άδικο...

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 92
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μα δεν υποστήριξε ότι θα τον φάει κ θα αποκτήσει υπερφυσικές δυνάμεις απλά είπε ότι είναι κάτι που πιστεύει ότι βοηθά τον οργανισμό. Εννοούσε προφανώς ότι θα αρρωσταίνει πιο λίγο.

Δεν ήθελα να παρέμβω και δεν πρόκειται για το θέμα του πλακούντα (δεν το είχα ακούσει καν ως πληροφορία και δεν με απασχολεί κιόλας ) αλλά επειδή η jellyfishch σε αντιμετώπισε πολύ ευγενικά θέλω να σου πω ότι με τον τρόπο που της μιλάς εξαρχής αλλά και σε όλο το θέμα δείχνεις πλήρη απαξίωση και αγένεια. Για ποιο λόγο; Το ίδιο άσχημα θα αισθανόμουν αν η επίθεση είχε γίνει σε σένα. Δεν έχει σημασία το θέμα συζήτησης και ποιος έχει δίκιο ή άδικο...

Θα συμφωνήσω. Όλο αυτό το κράξιμο είναι απολύτως περιττό.

Παρεπιπτόντως, η ομοιοπαθητική είναι μια μέθοδος ίασης αποδεκτή από μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Ασχέτως αν προσωπικά μας πείθει ή όχι, δεν είναι άξια χλευασμού.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Παρεπιπτόντως, η ομοιοπαθητική είναι μια μέθοδος ίασης αποδεκτή από μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Ασχέτως αν προσωπικά μας πείθει ή όχι, δεν είναι άξια χλευασμού.

Οι γιατροί πάντως τραβάνε τα μαλλιά τους... (χωρίς καμιά διάθεση ειρωνίας προς την jellyfishch η οποία πράγματι μιλάει πολύ ευγενικά)

Η μόνη ίσως αξία της ομοιοπαθητικής είναι η αυθυποβολή (αλλά φυσικά η αυθυποβολή δεν γιατρεύει). Χθες έτυχε να έχω τέτοια συζήτηση με γιατρό, ο οποίος προσπαθεί να παραμείνει ευγενής όσο γίνεται (αλλά και να φέρει στα συγκαλά τους) ασθενείς οι οποίοι αρνούνται πχ να ακολουθήσουν κάποια αγωγή, γιατί τους είπαν ότι θα σωθούν με ομοιοπαθητική. Ή υποχώρησε κάποιο σύμπτωμα και νομίζουν ότι γιατρεύτηκαν.

Οι γιατροί πάντως τραβάνε τα μαλλιά τους... (χωρίς καμιά διάθεση ειρωνίας προς την jellyfishch η οποία πράγματι μιλάει πολύ ευγενικά)

Η μόνη ίσως αξία της ομοιοπαθητικής είναι η αυθυποβολή (αλλά φυσικά η αυθυποβολή δεν γιατρεύει). Χθες έτυχε να έχω τέτοια συζήτηση με γιατρό, ο οποίος προσπαθεί να παραμείνει ευγενής όσο γίνεται (αλλά και να φέρει στα συγκαλά τους) ασθενείς οι οποίοι αρνούνται πχ να ακολουθήσουν κάποια αγωγή, γιατί τους είπαν ότι θα σωθούν με ομοιοπαθητική. Ή υποχώρησε κάποιο σύμπτωμα και νομίζουν ότι γιατρεύτηκαν.

θα ήθελα να το συζητήσουμε, αλλά θα κάνουμε κατάχρηση του τόπικ.

Υπάρχει αντίλογος, εγώ δεν έχω ακόμα διαμορφώσει άποψη.

Εδώ και 2 μήνες αποφάσισα να τη δοκιμάσω μήπως με βοηθήσει στις αλλεργίες μου, ξέρω πολύ κόσμο που είχε χειροπιαστό αποτέλεσμα σ' αυτό.

Έχω καταναλώσει τερατώδεις ποσότητες αντισταμινικών και κοριτιζόνης από την εφηβεία μου, και όσο μαμβο τζάμπο κι αν μου ακούγεται, αφού αποδεδειγμένα τα σκευάσματά τους δεν βλάπτουν, είπα να δοκιμάσω. Και placebo να είναι, μου κάνει. Θα σου πω το Μάϊο:roll:

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Δεν τραβάνε όλοι οι γιατροί τα μαλλιά τους. Υπάρχουν γιατροί (ναι της κλασικής ιατρικής) φιλικοί προς την ομοιοπαθητικη. Και πάρα πολλοί άνθρωποι με αλλεργίες έχουν κυριολεκτικα βρει την υγειά τους με την ομοιοπαθητική, εκεί που η κλασική ιατρική έχει να προτείνει μόνο κορτιζόνη με τις γνωστές παρενέργειες. Δεν μπορεί να είναι μόνο αυθυποβολή, δεν θα είχε τόσους υποστηρικτές τότε. Δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα, απλώς μου φαίνεται (ααι με γιατρούς που έχω μιλήσει) ότι υπάρχουν πολλά πεδία όπου η κλασική ιατρική δεν έχει βρει ουσιαστική λύση.

Διαφημίσεις

θα ήθελα να το συζητήσουμε, αλλά θα κάνουμε κατάχρηση του τόπικ.

Υπάρχει αντίλογος, εγώ δεν έχω ακόμα διαμορφώσει άποψη.

Εδώ και 2 μήνες αποφάσισα να τη δοκιμάσω μήπως με βοηθήσει στις αλλεργίες μου, ξέρω πολύ κόσμο που είχε χειροπιαστό αποτέλεσμα σ' αυτό.

Έχω καταναλώσει τερατώδεις ποσότητες αντισταμινικών και κοριτιζόνης από την εφηβεία μου, και όσο μαμβο τζάμπο κι αν μου ακούγεται, αφού αποδεδειγμένα τα σκευάσματά τους δεν βλάπτουν, είπα να δοκιμάσω. Και placebo να είναι, μου κάνει. Θα σου πω το Μάϊο:roll:

όντως θα ξεφύγουμε από το θέμα, οπότε δεν θα επεκταθώ. Απλώς με 2 λόγια δέχομαι ότι αν έχεις πχ πονοκέφαλο, αντί να πάρεις ντεπόν μπορείς να πιεις κάποιο ρόφημα και να σου περάσει. Αλλά δεν δέχομαι ότι μπορείς να θεραπεύσεις σοβαρές παθήσεις με βότανα ή με βελονισμό ή με γιόγκα. Να καταπραύνεις κάποιο σύμπτωμα ναι. Ως εκεί όμως.

Επίσης πολλά από αυτά τα σκευάσματα βλάπτουν.

Τα λέμε πάλι τον Μάιο :-)

Η μόνη ίσως αξία της ομοιοπαθητικής είναι η αυθυποβολή (αλλά φυσικά η αυθυποβολή δεν γιατρεύει).

Η αυθυποβολή και το αίσθημα φροντίδας που έχει ο ασθενής όταν ο γιατρός τον ακούει με προσοχή και του αφιερώνει χρόνο (αντί να του γράψει απλά μια συνταγή και να ξεμπερδεύει).

Αυτό που μου φαίνεται περίεργο προσωπικά είναι ο ισχυρισμός ότι τα ομοιπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες.

maria ampelokipoi είναι πολύ λογικός ο προβληματισμός σου και έχει βάση.

Θεωρείται πώς κάποια από τα ευεργετικά συστατικά παραμένουν ή υπερισχύουν, σε αντίθεση με τα τοξικά, - εφ όσων υπάρχουν - και γι αυτό και έχει τελικά θετική επίδραση στη μητέρα και το παιδί. Παρ όλα αυτά η εν λόγω τακτική δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με τα θρεπτικά ή τοξικά συστατικά, όσο με τη φιλοσοφία της ομοιοπαθητικής ιατρικής, την οποία εξηγώ συνοπτικά παραπάνω. Εξ άλλου η ομοιοπαθητική δεν είναι λίγες οι φορές που χρησιμοποιεί τοξικά υλικά (σε μικρές ποσότητες) προκειμένου να βοηθήσει το σώμα να ξυπνήσει, να το παρακινήσει προς μία κατεύθυνση.

Από την άλλη σκέφτομαι: εάν κάποιος πήγαινε σε ένα χωριό πριν 30 χρόνια σε έναν άρρωστο και του έλεγε ότι "το μελάνι σουπιάς θα σε γιατρέψει" τότε αυτός στην καλύτερη περίπτωση θα γελούσε.

Άσχετο: Η τελευταία σου φράση (Live and let live) είναι το moto της ζωής μου και τη χρησιμοποιώ παντού.

jellyfishch...Πέρνω και εγώ sepia (μελάνη σουπιάς)!!!

Πόσο σε καταλαβαίνω με όλα αυτά τα εναλλακτικά, εμένα η οικογένεια μου έχει βοηθηθεί παρα πολύ σε σοβαρά προβλήματα με εναλλακτικές θεραπείες τόσο πολύ που στις περισσότερες περιπτώσης ήρθε η απόλυτη ίαση σε θέματα που οι δυτικοί γιατροί σηκώναν τα χέρια ψηλα ή σου δίναν μια σακούλα φάρμακα (ομοιοπαθητική, βιοθεραπεια, ρεφλεξολογία, βελονισμό ξεκινάει η μητέρα μου τις επόμενες ημέρες).

Είναι ο δεύτερος μήνας που παίρνω sepia. Είχα μία παλινδρομή κύηση και από τις δυνατές αντιβιώσεις έπαθα πολύ σοβαρή κολπίτιδα η οποία μου έφυγε τελείως με την sepia χωρίς φάρμακα .

Στο τέλος του μήνα έχω ραντεβού με τον ομοιπαθητικό για να δούμε αν θα το συνεχίσω ή θα το αλλάξουμε.

Θέλω να ισορροπήσω τη ψυχή μου και το σώμα μου να υποδεχτώ τη ζωή μέσα μου.

Δυστηχώς ο γυναικολόγος μου ήταν κατά της ομοιπαθητικής και δεν έκανα στην εγκυμοσύνη, μου κόψανε και τα ανθοιάματα τα οποία τα είχα τόσο ανάγκη (μου τυχανε διάφορα τον τελευταίο καιρό) και ήρθα και έγινα κόμπος..Και μετά σου λένε τυχαίο γεγονός η παλίνδρομη...

Είμαι αποφασισμένη στην επόμενη εγκυμοσύνη αν δεν με στηρίξει ο γυναικ. μου να αλλάξω γιατρό, υπάρχουν πολύ καλοί γιατροί που υποστηρίζουν τις εναλλακτικές θεραπείες...

εγώ τα λέω μόδα

γιατί αν ήθελες να κάνεις κάτι παραδοσιακό θα έκανε τα ελληνικά παραδοσιακά (πχ φάσκιωμα - δέσιμο ποδιών μωρού, σκούπα ανάποδα μετά τη γέννα, σαραντισμός - εγγλισμός κ.α.)

κάνοντας κάτι που γίνεται πχ στην ιαπωνία απλά καταναλώνεις ότι σου προσφέρουν οι διάφοροι nature friendly κύκλοι...

(που φυσικά είναι μοδάτοι και τα κάνουν μέχρι και οι σταρσ)

υπέυθυνη δήλωση συγγατάθεσης γίνεται μόνο στα χειρουργεία...

ακόμα και χημειοθεραπεία να πάρεις τέτοια δήλωση δεν υπογράφεις

οπότε τα φάρμακα που έπαιρνες τι ακριβώς ήταν; γενική νάρκωση;

διάβασε λίγο τι γράφεις για να καταλάβεις πόσο αφελές είναι:

όπως το μελάνι ήταν ταυτόσυμο με σένα (σε τι ακριβώς ήταν ταυτόσημο στο dna, στα hla, στην ομάδα αίματος, στο είδος ακόμα ακόμα.... )

έτσι τρόγωντας τον εαυτό σου (μου αρέσει που θεώρησες τη λέξη κανιβαλισμό ακρότητα και επιθεστική συμπεριφορά) γίνεσαι καλά....

εμ πως.... (τα τάδε στοιχεία ορμόνες - τοξίνες - υποδοχείς - κάτι τελοσπάντων, ενόνονται με τα τάδε κύτταρα μου )

και ερωτώ εγώ τώρα... αν σου τελιώσει ο πλακούντας και το παιδί σου αρρωστήσει... πως θα το γιατρέψεις;;;

θα του δώσεις να φάει τα νύχια σου σε σκόνη;

φίλη τζιλιφισ απάντησε στα παραπανω

jellyfishch...Πέρνω και εγώ sepia (μελάνη σουπιάς)!!!

Πόσο σε καταλαβαίνω με όλα αυτά τα εναλλακτικά, εμένα η οικογένεια μου έχει βοηθηθεί παρα πολύ σε σοβαρά προβλήματα με εναλλακτικές θεραπείες τόσο πολύ που στις περισσότερες περιπτώσης ήρθε η απόλυτη ίαση σε θέματα που οι δυτικοί γιατροί σηκώναν τα χέρια ψηλα ή σου δίναν μια σακούλα φάρμακα (ομοιοπαθητική, βιοθεραπεια, ρεφλεξολογία, βελονισμό ξεκινάει η μητέρα μου τις επόμενες ημέρες).

Είναι ο δεύτερος μήνας που παίρνω sepia. Είχα μία παλινδρομή κύηση και από τις δυνατές αντιβιώσεις έπαθα πολύ σοβαρή κολπίτιδα η οποία μου έφυγε τελείως με την sepia χωρίς φάρμακα .

Στο τέλος του μήνα έχω ραντεβού με τον ομοιπαθητικό για να δούμε αν θα το συνεχίσω ή θα το αλλάξουμε.

Θέλω να ισορροπήσω τη ψυχή μου και το σώμα μου να υποδεχτώ τη ζωή μέσα μου.

Δυστηχώς ο γυναικολόγος μου ήταν κατά της ομοιπαθητικής και δεν έκανα στην εγκυμοσύνη, μου κόψανε και τα ανθοιάματα τα οποία τα είχα τόσο ανάγκη (μου τυχανε διάφορα τον τελευταίο καιρό) και ήρθα και έγινα κόμπος..Και μετά σου λένε τυχαίο γεγονός η παλίνδρομη...

Είμαι αποφασισμένη στην επόμενη εγκυμοσύνη αν δεν με στηρίξει ο γυναικ. μου να αλλάξω γιατρό, υπάρχουν πολύ καλοί γιατροί που υποστηρίζουν τις εναλλακτικές θεραπείες...

Ρεα ρέα , σου εύχομαι από καρδιάς σύντομα να μείνεις έγκυος και να φέρεις στον κόσμο ένα υγιές μωράκι!:D:D

Μακάρι ο οργανισμός σου να ανταποκριθεί στη θεραπεία όπως ανταποκρίθηκε ο δικός μου στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Σίγουρα η ψυχή δεν είναι αμελητέο κομμάτι της ύπαρξής μας και σίγουρα επηρεάζει και το σωματικό κομμάτι. Οι διάφορες ουσίες που μας χορηγούνται στην ομοιοπαθητική, δεν είναι placebo, αλλά ουσίες που ενεργοποιούν το σώμα να δράσει προς μία κατεύθυνση. Παρακινούν το σώμα να εστιάσει σε μία δυσλειτουργία. Στην ομοιοπαθητική, ανάλογα με τη σωματική αλλά και την ψυχική σου ιδιοσυγκρασία, σου χορηγούν μία ουσία για να προτρέψουν το σώμα να αποκτήσει ξανά ισορροπία. Δουλεύουν δηλαδή και με τα δύο κομμάτια (γι αυτό και λέγεται "ολιστική ιατρική")

Βέβαια εδώ να σημειώσω ότι δεν αντιδρούν όλοι οι οργανισμοί καλά. Αλλοι δεν αντιδρούν καθόλου, άλλοι αντιδρούν προς την αντίθετη κατέυθυνση κτλ. Πράγμα που κατά τη γνώμη μου μπορεί να συμβεί και στη συμβατική ιατρική.

Σου έδωσε και συμπληρώματα εκτός από τη sepia? Εάν είναι γυναικολογικού τύπου το θέμα ίσως σου κάνει καλό και η λυγαριά. Αλλά φυσικά τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχει ο γιατρός.

Όσο για την αμφισβήτηση του εάν τα παραπάνω που έγραψα είναι αληθή ή όχι, δεν έχω κανέναν λόγο να σας πω ψέματα. όπως είπα και στην αρχή, κατέθεσα την άποψή μου, που τα όποια γεγονότα την ενίσχυσαν.

Για τις υπόλοιπες απορίες σχετικά με το "πως δουλεύει αυτό το πράγμα" μία ωραία και κόσμια συζήτηση με έναν ομοιοπαθητικό θα σας λύσει όλες τις απορίες.

Επειδή νομίζω πως γίνεται κατάχρηση του θέματος, προτείνω να ανοίξουμε μία ενότητα "ομοιοπαθητική ιατρική" όπου θα συζητάμε τους προβληματισμούς και τις εμπειρίες μας.

2t7wp3.png

Διαφημίσεις

Ρεα ρέα , σου εύχομαι από καρδιάς σύντομα να μείνεις έγκυος και να φέρεις στον κόσμο ένα υγιές μωράκι!:D:D

Μακάρι ο οργανισμός σου να ανταποκριθεί στη θεραπεία όπως ανταποκρίθηκε ο δικός μου στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Σίγουρα η ψυχή δεν είναι αμελητέο κομμάτι της ύπαρξής μας και σίγουρα επηρεάζει και το σωματικό κομμάτι. Οι διάφορες ουσίες που μας χορηγούνται στην ομοιοπαθητική, δεν είναι placebo, αλλά ουσίες που ενεργοποιούν το σώμα να δράσει προς μία κατεύθυνση. Παρακινούν το σώμα να εστιάσει σε μία δυσλειτουργία. Στην ομοιοπαθητική, ανάλογα με τη σωματική αλλά και την ψυχική σου ιδιοσυγκρασία, σου χορηγούν μία ουσία για να προτρέψουν το σώμα να αποκτήσει ξανά ισορροπία. Δουλεύουν δηλαδή και με τα δύο κομμάτια (γι αυτό και λέγεται "ολιστική ιατρική")

Βέβαια εδώ να σημειώσω ότι δεν αντιδρούν όλοι οι οργανισμοί καλά. Αλλοι δεν αντιδρούν καθόλου, άλλοι αντιδρούν προς την αντίθετη κατέυθυνση κτλ. Πράγμα που κατά τη γνώμη μου μπορεί να συμβεί και στη συμβατική ιατρική.

Σου έδωσε και συμπληρώματα εκτός από τη sepia? Εάν είναι γυναικολογικού τύπου το θέμα ίσως σου κάνει καλό και η λυγαριά. Αλλά φυσικά τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχει ο γιατρός.

Όσο για την αμφισβήτηση του εάν τα παραπάνω που έγραψα είναι αληθή ή όχι, δεν έχω κανέναν λόγο να σας πω ψέματα. όπως είπα και στην αρχή, κατέθεσα την άποψή μου, που τα όποια γεγονότα την ενίσχυσαν.

Για τις υπόλοιπες απορίες σχετικά με το "πως δουλεύει αυτό το πράγμα" μία ωραία και κόσμια συζήτηση με έναν ομοιοπαθητικό θα σας λύσει όλες τις απορίες.

Επειδή νομίζω πως γίνεται κατάχρηση του θέματος, προτείνω να ανοίξουμε μία ενότητα "ομοιοπαθητική ιατρική" όπου θα συζητάμε τους προβληματισμούς και τις εμπειρίες μας.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, εύχομαι και σε εσένα ότι επιθυμείς!

Όχι δεν μου έδωσε κάτι συμπληρωματικό θα τον δω πάλι τέλος του μηνα.

Έκανα και παλιότερα ομοιοπαθητική με άλλον γιατρό και βοηθήθηκα πάρα πολύ οπότε και γνωρίζω πως λειτουργεί.

Ομοιοπαθητική ακολουθούσαν και οι αρχαίοι Ελληνες όπως και βιοθεραπεια και αρχαία ελληνική γιόγκα, απλά τα αναφέρω γιατί διάβασα από άλλα μέλη κάτι περί ξενόφερτης μόδας και άλλα χειρότερα.

Έχεις δίκιο όμως είμαστε εκτός θέματος και η ατμόσφαιρα είναι και κάπως φορτισμένη.

όπως προείπα όταν επιχείρησα να μιλήσω με ομοιοπαθητικό γιατρό ό τύπος την έκανε στο δεύτερο πόστ όταν δεν είχε πως να αντικρούσει τα επιχειρήματά μου...

(που δεν είναι δικά μου βέβαια)...

ακολούθησε την ίδια πολιτική που ακολουθείς και συ φιλενάδα και όλες οι άλλες εναλλακτικες κοπελιές...

"πετάω μια ασυναρτησία, και όταν καταλάβω ότι δεν στέκει το παίζω υπεράνω και δήθεν ευγενική που δεν συχνοτίζομαι με αγενής και επιθετικούς τύπους, για να μην χαλάσω το κάρμα και τη θετική μου ενέργεια..... "

Ένα chat με κάποιον τυχαίο δεν είναι έρευνα.

Είναι δικαίωμά σου να μην τη δέχεσαι, αλλά ο τόσος χλευασμός δεν προσφέρει τίποτα σε κανέναν.

Το να καγχάζουμε για κάτι που εμάς δεν μας καλύπτει, δεν είναι χαρακτηριστικό μιας πολιτισμένης κοινωνίας.

Albert Einstein

όπως προείπα όταν επιχείρησα να μιλήσω με ομοιοπαθητικό γιατρό ό τύπος την έκανε στο δεύτερο πόστ όταν δεν είχε πως να αντικρούσει τα επιχειρήματά μου...

..ή απλώς δυσανασχέτησε με την επιθετικότητά σου, σκέψου το κι αυτό ;)

(που δεν είναι δικά μου βέβαια)...

ακολούθησε την ίδια πολιτική που ακολουθείς και συ φιλενάδα και όλες οι άλλες εναλλακτικες κοπελιές...

"πετάω μια ασυναρτησία, και όταν καταλάβω ότι δεν στέκει το παίζω υπεράνω και δήθεν ευγενική που δεν συχνοτίζομαι με αγενής και επιθετικούς τύπους, για να μην χαλάσω το κάρμα και τη θετική μου ενέργεια..... "

Ασυναρτησια Μαριαλ ειναι να πιστευεις οτι η ομοιοπαθητικη ειναι ο αντιποδας της συμβατικης ιατρικης.

Ακου λοιπον....Η ομοιπαθητικη εστιαζει στην προληψη και οχι στη θεραπεια. Παρ ολα αυτα καταφερνει αρκετα και στις θεραπειες...σαφως οχι οσα τα συμβατικα φαρμακα. Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι τα συμβατικα φαρμακα εκτος απο την θεραπεια του συγκεκριμενου προβληματος σου δεν προκαλουν αλλα προβληματα...τις περισσοτερες φορες μηδαμινα, σπανιοτερα προκαλουν σημαντικα προβληματα.

Δικαιωμα σου να πιστευεις οτι τα ξερεις ολα....δικαιωμα σου ειναι επισης να πιστευεις οτι τα κανεις ολα σωστα...κανενα δικαιωμα δεν εχεις να κατακρινεις οσους πρατουν διαφορετικα απο εσενα. Οσο το κανεις, τοσο υποβιβαζεις τη νοημοσυνη και τις θεσεις σου στα ΄ματια ΄ των περισσοτερων.

Διαφημίσεις

Οσο για τον ομοιοπαθητικο, αν οντως συνεβη αυτο, προφανως και βαρεθηκε να επιχειρηματολογει σε καποιον που ειναι ημιμαθης και απολυτος....ο χειροτερος συνδυασμος...πιστεψε με ολοι θα τον απεφευγαν αυτον τον τυπο.

Τον εναν τον βοηθα η ομοιομαθητικη, τον αλλο η προσευχη και ο Χριστος, καποιος αλλος πιστευει στις ευεργετικες ιδιοτητες της καταναλωσης πλακουντα, αλλος βλεπει θεαματικη βελτιωση με την αποκλειστικη καταναλωση τροφων φυτικης προελευσης. Αν ολα αυτα βοηθουν καποιον για ποιο λογο να παραθετουμε επιστημονικα επιχειρηματα και να προσπαθουμε να τον πεισουμε για το αντιθετο. Οσα επιχειρηματα και να παραθεσει κανεις η πιστη ειναι πιο δυνατο συναισθημα.

Έλεος βρε παιδιά... το ρημάξαμε το θέμα! Ας κλείσει κάπου εδώ η συζήτηση με την ομοιοπαθητική και ας ανοίξετε άλλο post!

Ναι, όντως. Η συζήτηση εν πολλοίς εξελίχθηκε ως εξἠς: ξεκίνησε για τον τοκετό στο σπίτι, με επιμέρους θέμα τη διάθεση του πλακούντα, που ήταν και η κύρια κατηγορία στη δίκη. Ακούστηκαν επιχειρήματα του επιπέδου "αν θέλετε να γεννάτε στο σπίτι, τότε θα πρέπει να τρώτε και τον πλακούντα σας" (αλλιώς δεν σας αναγνωρίζω ως γνήσιες new age μαμάδες, και ως γνωστό, ό,τι κάνετε, το κάνετε μόνο και μόνο για να αποδείξετε στη μεγαλειότητά μου πόσο new age είσαστε). Η συζήτηση πέρασε στην πλακουντοφαγία, με επιχειρήματα "δεν το έχω ξανακούσει, άρα είναι μπλιαχ", είτε "είναι διαδεδομένο στο εξωτερικό (σημείωση: έψαξα στο χάρτη, αλλά το Εξωτερικό δεν το βρήκα), άρα στην Ελλάδα είμαστε πίσω και δεν το κάνουμε". Περάσαμε στην ομοιοπαθητική, όπου η άγνοια διαδεχόταν την ευθιξία. Και έπεται συνέχεια;

Ναι, όντως. Η συζήτηση εν πολλοίς εξελίχθηκε ως εξἠς: ξεκίνησε για τον τοκετό στο σπίτι, με επιμέρους θέμα τη διάθεση του πλακούντα, που ήταν και η κύρια κατηγορία στη δίκη. Ακούστηκαν επιχειρήματα του επιπέδου "αν θέλετε να γεννάτε στο σπίτι, τότε θα πρέπει να τρώτε και τον πλακούντα σας" (αλλιώς δεν σας αναγνωρίζω ως γνήσιες new age μαμάδες, και ως γνωστό, ό,τι κάνετε, το κάνετε μόνο και μόνο για να αποδείξετε στη μεγαλειότητά μου πόσο new age είσαστε). Η συζήτηση πέρασε στην πλακουντοφαγία, με επιχειρήματα "δεν το έχω ξανακούσει, άρα είναι μπλιαχ", είτε "είναι διαδεδομένο στο εξωτερικό (σημείωση: έψαξα στο χάρτη, αλλά το Εξωτερικό δεν το βρήκα), άρα στην Ελλάδα είμαστε πίσω και δεν το κάνουμε". Περάσαμε στην ομοιοπαθητική, όπου η άγνοια διαδεχόταν την ευθιξία. Και έπεται συνέχεια;

Τίποτα δεν τελειώνει σε αυτό το φόρουμ αν δεν πέσει το θέμα του θηλασμού στο τραπέζι. :lol:

προσπαθώ να συγκρατηθώ....

αλλά δεν τα καταφέρνω ... :cool:

θα απαντήσω ...

πάλι ...

για το αγαπημένο μου θέμα .....

την κομπογιανητικη ομοιοπαθητική....

το παίζω έξυπνη; ναι το παραδέχομαι...

έχω δίκιο; πανυγηρικά ναι...

για το συγκεκριμένο θέμα είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι έχω δίκιο...

γιατί;

1. καμιά ποτέ μελέτη (αναρτημένη σε αξιόπιστο περιοδικό) δεν επιβεβαίωσε ποτέ ότι η ομοιοπαθητική δουλεύει ούτε σε επίπεδο πρόληψης ούτε σε επίπεδο θεραπείας
  2. οι νόμοι της (βάση ων νόμων της φυσικής) είναι αδύνατο να ισχύουν... αναφέρω κάποιες αρχές: όσο αραιώνεις και κουνάς μια ουσία τόσο εκείνη δυναμώνει, στα ομοιοπαθητικά φάρμακα απομονώνονται μόνο οι ¨καλές" δράσεις και οι κακές (παρενέργειες) εξαφανίζονται, για να θεραπεύσεις ένα σύμπτωμα πχ βήχα πρέπει να δώσεις ουσία που προκαλεί..... βήχα
  3. προτοπόροσ στην ομοιοπαθητική της ελλάδας (και εκπειδευτής των υπόλοιπων ομοιοπθητικών) είναι ένας .... μηχανικός (βυθούλκας), κάτι τέτοιο δε γίνεται σε κανένα μέρος του κόσμου από την αρχαιότητα έως σήμερα.... κάτι ακούστηκε πριν για την ημιμάθεια αλήθεια φίλη γι θέματα υγείας πιος είναι ποιο ημιμαθής ο μηχανικός (βυθούλκας) ή η νοσοκόμα (εγώ);
  4. η φαρμακολογία (από τον ιπποκράτη για να σας προλάβω πριν οργιάσετε με τις φαρμακευτικές), έχει τους εξείς βασικούς κανόνες: για να δουλεύει ένα φάρμακο χρειάζεται μια ελάχιστη δόση (δεν υσχύει στην ομοιοπαθητική), δεν υπάρχει καμιά δράση φαρμάκου χωρίς παρενέργεια (δηλαδή μη θεμιτή δράση) που δεν υσχύει στην ομοιοπαθητική όπως εκείνη υποστηρίζει, υπάρχει πάντα περιθώριο για βελτίωση και έρευνα (δεν υσχύει στην ομοιοπαθητικη οι ομοιοπαθητικές ουσίες παραμένουν ίδιες από την εποχή του χάνεμαν σημ. ο θεμελιωτής της ομοιοπαθητικής)
  5. η ομοιοπαθητική αντιφάσκει στις αρχές της: από τη μία υποστηρίζει ότι τα συμπτώματα δείχνουν ότι βελτιώνουμε το επίπεδο της υγείας μας (όσο πιο ψηλός ο πυρετός τόσο ποιο καλό) και από την άλλη προσπαθούν να τα θεραπεύσουν (ναι ξέρω ότι παροσπαθούν να θεραπεύσουν την αιτία και όχι το σύμτωμα μη με πρήξετε)
  6. οι αποδείξεις που παρουσιάζουν οι ομοιοπαθητικοί είναι ως επιτοπλήστων παρουσιάση περίπτωσης που είναι αναξιόπιστη (όποιος δεν καταλαβαίνει γιατί ευχαρίστως να απαντήσω)
  7. υπάρχει ένας διαγωνισμός που τάζει 1000000 δολάρια σε όποιον καταφέρει να αποδείξει ότι ομοιοπαθητικοί δουλεύει και μαντέψτε... εδώ και δέκα χρόνια πολοί πρασπάθησαν αλλά κανείς δεν τα κέρδισε

όποις γουστάρει (και έχει τις γνώσεις) ας απαντήσει σε κάθε ένα

Ουδέποτε υποστηρήχτηκε από εμένα (εφ όσων η αναφορά είναι σε μένα) ότι όποιος γεννάει σπίτι θα πρέπει να τρώει τον πλακούντα του:D:D

Αυτό που είπα είναι πως ναι είμαι υπέρ του τοκετού στο σπίτι και επίσης έχω να προσθέσω και αυτό.

Το ότι είναι διαδεδομένο στο εξωτερικό δε σημαίνει για μένα σε καμία περίπτωση ότι στην Ελλάδα είμαστε πίσω γενικά(ίσα ίσα που η Ελλάδα έχει προσφέρει πάρα πολλά στον ιατρικό τομέα παγκοσμίως). Στο συγκεκριμένο θέμα που αναφέρθηκα ναι (γιατί δεν είναι διαδεδομένο), αλλά σε καμία περίπτωση δεν γενικευσα.

Τέλος, δεν γνωρίζω ακριβώς τη σημασία του όρου new age, Και άρα δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο επ αυτού. Γενικά με ενδιαφέρει το σώμα μου, δε θέλω να τρώω ό, τι μου σερβίρουν και το ψάχνω πολύ. Αν το να το ψάχνει κανεις και εφ όσων έχει ήδη δει αποτελέσματα - να υποστηρίζει κάτι που δεν είναι συμβατικό είναι new age τότε ναι είμαι..

Γενικά άκουσα πολλούς χαρακτηρισμούς (με τελευταίο ότι είμαι "η αυτού μεγαλειότητα")και αυτό που έχω να πω είναι αυτό που είπα και στο προηγούμενο ποστ μου: η ευγένεια δεν είναι αδυναμία. Δεν το παίζω υπεράνω, απλά έχω επιλέξει να συμπεριφέρομαι μ αυτόν τον τρόπο στην καθημερινή μου ζωή, και φυσικά και εδώ αφού το φόρουμ είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μου γιατί κάνει πρώτα απ όλα σε μένα καλό. Δεν χαρακτήρισα, δεν ειρωνεύτηκα, δεν επιτέθηκα, δε χλεύασα καμία σας. και χαίρομαι πολύ γι αυτό.

Τέλος, αυτό που θα ήθελα να καταθέσω είναι πως αισθάνομαι δικαιωμένη, όχι γιατί βρήκα άτομα που να συμφωνούν μαζί μου (άλλωστε δεν ήταν αυτός ο στόχος μου - στόχος μου ήταν να καταθέσω απλά την άποψή μου), αλλά γιατί βρήκα άτομα που μπορούν να δέχονται τη διαφορετική άποψη με ευγένεια και χωρίς προκαταλήψεις, και να επεξεργάζονται αυτό που διαβάζουν όσο και να μη συμφωνούν μ αυτό.

Δε θέλω να συνεχίσω τη συζήτηση, ειλικρινά δεν έχω κάτι άλλο να καταθέσω. Αλλά όσο διαβάζω σχόλια που δεν ανταποκρίνονται σ αυτά που έγραψα και σ αυτά που σκέφτομαι θα απαντάω.

2t7wp3.png

έκανες μισή ώρα για να γράψεις ... πόσο ευγενική είσαι (που είσαι)

ε καί;

το θέμα είναι ότι είσαι μια ευγενική που έχεις άδικο...

τι δε υσχύει από αυτά που έγραψα για την ομοιοπαθητική δεν θα μας γράψεις ποτέ

είτε γιατί δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις, είτε γιατί καταλαβαίνεις πολύ καλά και βλέπεις ότι είναι λογικά απλά δεν θες να το παραδεχτείς, κυρίως στον εαυτό σου

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...