Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Από :Αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι της Θεσ/νίκης

ΜΑΡΙΑΛ

Recommended Posts

Εγώ, μιας και ακολουθώ ομοιοπαθητική, πολύ θα ήθελα να αποξηράνω τον πλακούντα μου και να τον λαμβάνω σε μορφή χαπιού, όπως πολύ σοφά κάνουν τα ζώα,

αν θες να κάνεις ότι "πολύ σοφά κάνουν και τα ζώα" θα πρέπει να φας τον πλακούντα σου (ναι φυσικά ωμό) και να γλύψεις όποιο σημείο έχει λερωθεί με αίματα ή οτιδήποτε άλλο κατά τη γέννα...

βέβαια τα καημένα τα ζώα το κάνουν για λόγους υγειηνής (για να μην είναι τα μωρά τους δίπλα σε ακαθαρσίες) ή και σπανιότερα λόγω ανάγκης (η λεχώνα δεν έχει τη δύναμη να αναζητήσει τροφή)..... και όχι βέβαια για να λάβουν κάποια "μυστική" δύναμη από τον πλακούντα....

μην παρασύρεστε από ανόητες μόδες και υποβιβάζεται τη νοημοσύνη σας

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 92
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αν θες να κάνεις ότι "πολύ σοφά κάνουν και τα ζώα" θα πρέπει να φας τον πλακούντα σου (ναι φυσικά ωμό) και να γλύψεις όποιο σημείο έχει λερωθεί με αίματα ή οτιδήποτε άλλο κατά τη γέννα...

βέβαια τα καημένα τα ζώα το κάνουν για λόγους υγειηνής (για να μην είναι τα μωρά τους δίπλα σε ακαθαρσίες) ή και σπανιότερα λόγω ανάγκης (η λεχώνα δεν έχει τη δύναμη να αναζητήσει τροφή)..... και όχι βέβαια για να λάβουν κάποια "μυστική" δύναμη από τον πλακούντα....

μην παρασύρεστε από ανόητες μόδες και υποβιβάζεται τη νοημοσύνη σας

Δεν είναι "ανόητη μόδα" αφού είναι ιατρικά αποδεδειγμένο ότι βοηθάει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τόσο στην επιλόχειο κατάθλιψη όσο και στην ορμονική ανισσοροπία της λεχώνας.

Επίσης, εγω πιστεύω στην ομοιοπαθητική επειδή είναι η μόνη μορφή ιατρικής που με βοήθησε σε πρόβλημα υγείας που είχα. Ούτε και αυτήν θεωρώ ανόητη μόδα.

Τέλος, να καταθέσω ότι έχω γνωρίσει κοπέλα που εφάρμοσε αυτήν την τακτική, και τον έτρωγε (σε μορφή σκόνης πάντα) αυτή και τα παιδιά της, και είχε θωρακίσει την υγεία της και των παιδιών της. Από τότε που γεννήθηκαν δεν είχαν αρρωστήσει ποτε και ζούσανε σχεδόν σαν άστεγοι και ταξιδεύοντας συνεχώς.

Δεν είναι τυχαίο ένα τέτοιο όργανο, που προστατεύει κάτι τόσο ευαίσθητο όσο ένα έμβρυο.

Η νοημοσύνη μου, όπως κι εγώ, χαίρουμε άκρας υγείας!!!!!

2t7wp3.png

Δεν είναι "ανόητη μόδα" αφού είναι ιατρικά αποδεδειγμένο ότι βοηθάει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τόσο στην επιλόχειο κατάθλιψη όσο και στην ορμονική ανισσοροπία της λεχώνας.

ο πλακούντας όσο είναι ζωντανός κατά την κύηση δηλαδή λειτουργεί

α) σαν φίλτρο του αίματος της μαμάς προς το μωρό (είναι δηλαδή ένα πλήθος αγγείων)

β) σαν ενδοκρινής αδενας ο ενδοκρινής αδένας παράγει ορμόνες σύμφωνα με τις ανάγκες της κύησης .... δεν είναι μια δεξαμενή ορμονών και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ληφθεί ως ορμονικό συμπλήρωμα....

για αυτό και τέτοια αξίοπιστη και κατοχυρωμένη μελέτη που λες, σαφέστατα και δεν υπάρχει

Αν όντως ισχύει αυτό, θα σε παρακαλούσα να με παραπέμψεις σε κάποια αξιόπιστη πηγή όπου μπορώ να βρω σχετικές πληροφορίες (πχ. επιστημονικές δημοσιεύσεις, ιστοσελίδα επίσημου φορέα).

Τέλος, να καταθέσω ότι έχω γνωρίσει κοπέλα που εφάρμοσε αυτήν την τακτική, και τον έτρωγε (σε μορφή σκόνης πάντα) αυτή και τα παιδιά της, και είχε θωρακίσει την υγεία της και των παιδιών της. Από τότε που γεννήθηκαν δεν είχαν αρρωστήσει ποτε και ζούσανε σχεδόν σαν άστεγοι και ταξιδεύοντας συνεχώς.

Η ιατρική δεν είναι επιστήμη της μιας περίπτωσης...

Δεν είναι τυχαίο ένα τέτοιο όργανο, που προστατεύει κάτι τόσο ευαίσθητο όσο ένα έμβρυο.

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο όργανο...Τί συμβαίνει όμως όταν αποξηραίνεται;; Προφανώς και δεν επιτελεί πια τις ίδιες λειτουργίες...Τί ακριβώς συστατικά είναι αυτά που περιέχει αποξηραμένος και τα οποία μπορούν να θωρακίσουν την υγεία μας;;

Και πώς και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι αυτό οι φαρμακοβιομηχανίες να το "εκμεταλλευτούν";; Εδώ μας έχουν πείσει ότι πρέπει να πληρώνουμε τεράστια ποσά σε ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων με αμφίβολα οφέλη, θα τους ξέφευγε ο πλακούντας μας;;

Κάποιες βιομηχανίες καλλυντικών πχ., έχουν σπεύσει να χρησιμοποιούν πλακούντες για τα προϊόντα τους - προφανώς κάπου βασίζεται το ενδιαφέρον τους αυτό...

Γράφω τις σκέψεις που μου έρχονται αυθόρμητα πάνω στο θέμα, και σε παρακαλώ να μου δώσεις κάποια κατεύθυνση να το ψάξω, γιατί αυτά που λες μου ακούγονται ενδιαφέροντα αλλά περίεργα...

Δυστυχώς δεν έχω κάποια επίσημη ιατρικά τεκμηριωμένη μελέτη να σας παραθέσω. Άλλωστε η "επίσημη ιατρική" δεν εμπίπτει στα ενδιαφέροντά μου. Παραδοσιακά ο πλακούντας καταναλώνεται από πολύ παλιά σε χώρες όπως το Βιετναμ και η Κϊνα.

Τι σημαίνει όμως "ιατρικά αποδεδειγμένο"? ότι έγιναν πάρα πολλές case studies, μετρήθηκαν ποσοστά σεροτονίνης και ορμονών, και βγήκαν κάποια συμπεράσματα τα οποία δημοσιεύτηκαν σε επίσημο φορέα και προωθήθηκαν από κράτος, βιομηχανία ή Μ.Μ.Ε. Όχι, κάτι τέτοιο δεν έχω να σας παραθέσω,

Η άποψή μου έχει προκύψει μετά από συζητήσεις αλλά και αναγνώσεις μαρτυριών από γιατρούς ομοιοπαθητικής που έχουν κάνει πολλές μελέτες περίπτωσης, αλλά και άτομα που έχουν ακολουθήσει αυτήν την τακτική. Με μία πρόχειρη αναζήτηση στο ίντερνετ θα βρείτε πληθώρα τέτοιων μαρτυριών.

http://en.wikipedia.org/wiki/Human_placentophagy

http://vivantemidwifery.com/placenta.html

http://www.bellybelly.com.au/post-natal/placenta-encapsulation-benefits-of-eating-your-placenta#.UuPlitJYkrg

Ναι, ο πλακούντας αποξηραμένος δεν είναι το ίδιο θρεπτικός, αλλά σίγουρα κρατάει κάποια από τα θρεπτικά του στοιχεία.

Για τις φαρμακοβιομηχανίες θα πω πολύ απλά ότι δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη, όπως άλλωστε και όλο και περισσότεροι γιατροί. Δεν είναι ότι δεν παίρνω φάρμακα, αλλά είναι σίγουρα η τελευταία μου επιλογή.

Και ερωτώ κι εγώ με τη σειρά μου: Τι όφελος θα είχε η φαρμακοβιομηχανία εάν μας πρότεινε να φάμε τον πλακούντα μας?

Δεν υπάρχουν ακόμη "επίσημα τεκμηριωμένες" πηγές. Αυτά που υποστηρίζω βασίζονται εν μέρει στη λογική μου και εν μέρει στις μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν δοκιμάσει αυτές τις μεθόδους.

Επίσης, σεβαστές και οι διαφορετικές απόψεις. Εγώ απλά καταθέτω τη δική μου και αναλύω το που τη στηρίζω.

2t7wp3.png

Διαφημίσεις

Έλεος ρε κορίτσια... Χάπια από πλακουντες... Ιιιιχχχ

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Δικά μας είναι πολλά οργανικά υλικά, αλλά δεν τα τρώμε...

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

πολύ πιο σιχαμένες θεωρώ τις χημείες που μας προωθούν παρά τα χάπια από δικό μου οργανικό υλικό.

πιες χημείες ρε κοπέλα ...

τρως πτώμα τρώγωντας τον πλακούντα σου το καταλαβαίνεις;;;;;;

Διαφημίσεις

Ναι, ο πλακούντας αποξηραμένος δεν είναι το ίδιο θρεπτικός, αλλά σίγουρα κρατάει κάποια από τα θρεπτικά του στοιχεία.

τα οποία είναι;;;; πια ακριβώς;;;;

(ονομαστικά παρακαλώ)

δεν πρόκειται να συνεχίσω τη συζήτηση σε αυτό το ύφος και κλίμα.

δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω στη συζήτηση.

στα Links που παρέθεσα μπορείτε να λύσετε τις όποιες απορίες σας.

Επίσης θα σας βοηθήσουν πολύ και τα sites περι ομοιοπαθητικής ιατρικής.

Καληνύχτα μανούλες!

2t7wp3.png

η πλακουντοφαγία είναι σα κανιβαλισμός....

Βγάλε το "σαν"... και είσαι μέσα!

Θα ζητήσω αποζημίωση από το φόρουμ για ψυχική οδύνη. Μπήκα στο θέμα από περιέργεια, αλλά ομολογώ αυτή την τροπή δεν την περίμενα.... Ακόμα ανακατεύομαι!

Μια απορία ακόμα:

Έχω προσέξει πως οι φίλοι του τοκετού στο σπίτι έχουν μια γενική τάση προς την υγιεινή διατροφή και ενδεχομένως να είναι vegan ... την πλακουντοφαγία την υποστηρίζουν;

Από άκρο σε άκρο πάμε τον τελευταίο καιρό...

Βγάλε το "σαν"... και είσαι μέσα!

Θα ζητήσω αποζημίωση από το φόρουμ για ψυχική οδύνη. Μπήκα στο θέμα από περιέργεια, αλλά ομολογώ αυτή την τροπή δεν την περίμενα.... Ακόμα ανακατεύομαι!

Μια απορία ακόμα:

Έχω προσέξει πως οι φίλοι του τοκετού στο σπίτι έχουν μια γενική τάση προς την υγιεινή διατροφή και ενδεχομένως να είναι vegan ... την πλακουντοφαγία την υποστηρίζουν;

Από άκρο σε άκρο πάμε τον τελευταίο καιρό...

Hannibal lecter μου θυμισε εμενα... Δεν θα σχολιασω καν, τρωω και γαριδακια (ανθυγιεινα μεν και με καμια θρεπτικη αξια), αλλα μεταξυ μας τα προτιμω!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Μια απορία ακόμα:

Αλκυόνη μου, δεν ξέρω πώς φαντάζεσαι τους "φίλους του τοκετού στο σπίτι", εγώ ως απλή μαμά που γέννησα στο σπίτι τρώω πολύ συχνά κρέας, και οι σοκολάτες μου περιέχουν κατά κανόνα αγελαδινό γάλα :mrgreen: Τον πλακούντα μου ούτε τον έφαγα, ούτε τον φύτεψα, αλλά τον πέταξα στα σκουπίδια αφού τον φωτογράφισε η κόρη μου (και μάλιστα έδειχνε την φωτογραφία όλο ενθουσιασμό σε γνωστούς και φίλους). Η κάθε γυναίκα που αποφασίζει να γεννήσει με το α ή β τρόπο έχει τους δικούς της λόγους, δεν ανήκουμε σε καμιά σέκτα και απλά γελάω όταν βλέπω τις συζητήσεις για τον τοκετό στο σπίτι να ξεφεύγουν σε συζητήσεις επί παντός new age φαινομένου.

ΥΓ: Οι vegan, απ΄όσο ξέρω, τρώνε αυτά που κατά την γνώμη τους η φύση έχει προορίσει γι΄αυτούς, οπότε ο πλακούντας επιτρέπεται, όπως π.χ. το ανθρώπινο γάλα επιτρέπεται, ενώ το αγελαδινό όχι.

ΥΓ2: Υπήρξαν περίοδοι τον τελευταίο χρόνο, κατά τις οποίες η αθωωτική απόφαση δεν φαινόταν καθόλου αυτονόητη.

Επεξεργάστηκαν by pax
λάθος πληκτρολόγηση

Διαφημίσεις

Λοιπόν, ούτε κι εγώ ανήκω στο club ούτε των Hipsteράδων ούτε των vegan...

Δεν ξέρω πόσο new age είναι κάτι που συνηθίζεται παραδοσιακά σε χώρες της ανατολής αλλά και στην Ιταλία, και που δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε new.

Ό, τι κάνω το κάνω με δική μου ευθύνη. και αφορά τον εαυτό μου. Δεν προσβάλλω ούτε κάνω κακό σε κανέναν εάν φάω τον πλακούντα μου. Και για να εξηγήσω καλύτερα - αν και βλέπω ότι δεν υπάρχει και πολλή διάθεση - : Η φιλοσοφία της ομοιοπαθητικής: Το σώμα μας, θα πρέπει να μάθει να "πολεμάει" τους εχθρούς του όχι με πατερίτσες αλλά με δικά του όπλα. Όχι τα συμπτώματα αλλά το αίτιο. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιεί φάρμακα που "ταιριάζουν" στη σωματική και ψυχική μας ιδιοσυγκρασία προκειμένου να ενισχυθεί να απελευθερώσει την ενέργειά του και να μπορέσει τελικά μόνο του να αντιμετωπίσει ότι παρακολουθεί.

Δεν είμαι γιατρός να σας το εξηγήσω επιστημονικά. Μπορείτε να κάνετε μία πολύ ωραία κουβέντα με έναν γιατρό ομοιοπαθητικής να σας εξηγήσει πως ακριβώς λειτουργεί.

Σας ακούγονται πολύ new age αυτά έτσι? Ελα όμως που εγώ σε σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχα, που είχα δοκιμάσει τα πάντα, από αντιβιώσεις μέχρι και φάρμακα που υπέγραφα υπεύθυνη δήλωση πριν τα πάρω ότι ο γιατρός δεν έχει καμία ευθύνη για ότι πάθω, τελικά σώθηκα από το μελάνι σουπιάς? Το μελάνι σουπιάς ήταν ταυτόσημο με την ψυχική και σωματική μου ιδιοσυγκρασία. Με τον ίδιο τρόπο, καταναλώνοντας δηλαδή εσύ και το παιδί σου ένα κομμάτι του εαυτού σου, άρα ταυτόσημο με σένα, θωρακίζεσαι στο μέλλον απέναντι στις ασθένειες και βοηθάς το σώμα σου να επανέλθει.. Ενα σωρό μαρτυρίες το αποδεικνύουν. Αν θέλετε το πιστεύετε σεβαστό. Αν δε θέλετε και πάλι σεβαστό. Αν θέλετε τεκμηρίωση "με τη βούλα" λυπάμαι αλλά δεν έχω. Ίσως έρθει σε λίγα χρόνια ίσως και όχι. Εμένα μου φτάνουν οι συζητήσεις με το γιατρο μου και την κοπέλα, καθώς και όσα ακούω και διαβάζω όλον αυτόν τον καιρό για το θέμα. Παρεπιπτόντως κάποτε στις κλινικές προωθούσαν το ξένο γάλα ως θρεπτικό και ενισχυμένο.

Τι γίνεται τώρα μ αυτό? Η υπήρχαν παιδιά που μεγάλωσαν με γάλα νουνου επειδή αυτό θεωρουνταν ανώτερο για κάποιο λόγο.

Αυτό που πιστεύω ακράδαντα είναι πως μερικές φορές, όχι όλες η επιστήμη δεν μπορεί να φτάσει τη φύση ό, τι και να κάνει.

Δεν ήθελα να συνεχίσω γιατί διέκρινα ειρωνεία και επιθετική - κοροϊδευτική διάθεση, και δεν ξέρω που κάνω καλά που απαντάω, γιατί είναι γνωστό πως εμείς οι γυναίκες θέλουμε πάντα να έχουμε τον τελευταίο λόγο σε όλα, αλλά πραγματικά όταν ακούω να βγαίνουν αυθαίρετα συμπεράσματα για το άτομό μου (ότι είμαι vegan , υποβιβάζω τη νοημοσύνη μου) νοιώθω την ανάγκη να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, όπως θα έκανα για οποιονδήποτε μαθητή ή δικό μου άνθρωπο..

1) μίλησα ευγενικά και με επιχειρήματα και απαντήσατε ¨Πιες χημείες ρε κοπελιά" . Αν για κάποιο λόγο αντιλαμβάνεστε την ευγένεια ως αδυναμία, τότε σας πληροφορώ ότι έχω περάσει από τη φάση "του λιμανιού" και δε σκοπεύω να ξαναεπανελθω σ αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας

2) Δεν απαξίωσα κανέναν αντίθετα από εσάς, που χλευάσατε την άποψή μου. Μπορείς να πεις ότι διαφωνείς απλά. Όσο ακραίο και αν σου φαίνεται αυτό που υποστηρίζω.

3) Πραγματικά δεν ξέρω πόσο χρήσιμο είναι όλο αυτό που κάνω γιατί καμία δε δέχεται "μαθήματα καλής συμπεριφοράς" αλλά ένοιωσα προσβεβλημένη. Να μην ξεχνάτε ότι μιλάτε με αληθινούς άγνωστους ανθρώπους εδώ. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική συμπεριφέρεστε έτσι. Αναρωτιέμαι αν στην πραγματική ζωή συμβαίνει το ίδιο. Εγω όπως και να χει προσπαθώ να κρατάω ένα επίπεδο στα πάντα.

2t7wp3.png

jellyfishch εμένα σχετικά με τον πλακούντα θα με προβλημάτιζε το γεγονός ότι δρα ως φίλτρο, δηλ. κατακρατά ουσίες που θα ήταν επικίνδυνες για το έμβρυο και άρα μέσα στους εννιά μήνες θα είχε συσσωρεύσει ουσίες που μόνο καλό δεν θα μου έκαναν (ίσως και γιαυτό "γερνάει" ο πλακούντας και προς το τέλος μπορεί να φτάσει σε σημείο να μην τρέφει αποδοτικά το μωρό).

Άρα μήπως αυτές οι τοξίνες θα ήταν επιβλαβείς αν τον κατανάλωνε η λεχώνα ή (πολύ περισσότερο) το νεογνό? είμαι αρκετά σκεπτικίστρια ως προς αυτό

κατά τ΄άλλα live and let live...

Δεν ήθελα να συνεχίσω γιατί διέκρινα ειρωνεία και επιθετική - κοροϊδευτική διάθεση, και δεν ξέρω που κάνω καλά που απαντάω, γιατί είναι γνωστό πως εμείς οι γυναίκες θέλουμε πάντα να έχουμε τον τελευταίο λόγο σε όλα, αλλά πραγματικά όταν ακούω να βγαίνουν αυθαίρετα συμπεράσματα για το άτομό μου (ότι είμαι vegan , υποβιβάζω τη νοημοσύνη μου) νοιώθω την ανάγκη να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, όπως θα έκανα για οποιονδήποτε μαθητή ή δικό μου άνθρωπο..

1) μίλησα ευγενικά και με επιχειρήματα και απαντήσατε ¨Πιες χημείες ρε κοπελιά" . Αν για κάποιο λόγο αντιλαμβάνεστε την ευγένεια ως αδυναμία, τότε σας πληροφορώ ότι έχω περάσει από τη φάση "του λιμανιού" και δε σκοπεύω να ξαναεπανελθω σ αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας

2) Δεν απαξίωσα κανέναν αντίθετα από εσάς, που χλευάσατε την άποψή μου. Μπορείς να πεις ότι διαφωνείς απλά. Όσο ακραίο και αν σου φαίνεται αυτό που υποστηρίζω.

3) Πραγματικά δεν ξέρω πόσο χρήσιμο είναι όλο αυτό που κάνω γιατί καμία δε δέχεται "μαθήματα καλής συμπεριφοράς" αλλά ένοιωσα προσβεβλημένη. Να μην ξεχνάτε ότι μιλάτε με αληθινούς άγνωστους ανθρώπους εδώ. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική συμπεριφέρεστε έτσι. Αναρωτιέμαι αν στην πραγματική ζωή συμβαίνει το ίδιο. Εγω όπως και να χει προσπαθώ να κρατάω ένα επίπεδο στα πάντα.

Πραγματικά jellyfishch έχεις χίλια δίκια. Δεν είναι να γράψει κανείς κάτι διαφορετικό, αμέσως επίθεση και ειρωνίες. Υπάρχει και η διαφωνία χωρίς να γίνεται κανείς επιθετικός, πόσο μάλλον αγενής. Αλλά προφάνως η αγένεια είναι αναγκαίο κακό σε ένα ανώνυμο φόρουμ όπου γράφει ο καθένας.. είναι πάντος πολύ ενδιαφέρον πώς φαίνεται αμέσως η αγωγή του καθενός σε ένα τέτοιο φόρουμ ;)

maria ampelokipoi είναι πολύ λογικός ο προβληματισμός σου και έχει βάση.

Θεωρείται πώς κάποια από τα ευεργετικά συστατικά παραμένουν ή υπερισχύουν, σε αντίθεση με τα τοξικά, - εφ όσων υπάρχουν - και γι αυτό και έχει τελικά θετική επίδραση στη μητέρα και το παιδί. Παρ όλα αυτά η εν λόγω τακτική δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με τα θρεπτικά ή τοξικά συστατικά, όσο με τη φιλοσοφία της ομοιοπαθητικής ιατρικής, την οποία εξηγώ συνοπτικά παραπάνω. Εξ άλλου η ομοιοπαθητική δεν είναι λίγες οι φορές που χρησιμοποιεί τοξικά υλικά (σε μικρές ποσότητες) προκειμένου να βοηθήσει το σώμα να ξυπνήσει, να το παρακινήσει προς μία κατεύθυνση.

Από την άλλη σκέφτομαι: εάν κάποιος πήγαινε σε ένα χωριό πριν 30 χρόνια σε έναν άρρωστο και του έλεγε ότι "το μελάνι σουπιάς θα σε γιατρέψει" τότε αυτός στην καλύτερη περίπτωση θα γελούσε.

Άσχετο: Η τελευταία σου φράση (Live and let live) είναι το moto της ζωής μου και τη χρησιμοποιώ παντού.

2t7wp3.png

Θεωρείται πώς κάποια από τα ευεργετικά συστατικά παραμένουν ή υπερισχύουν,

ποια συστατικά να πάρεια ευχή....

ποια;

Από την άλλη σκέφτομαι: εάν κάποιος πήγαινε σε ένα χωριό πριν 30 χρόνια σε έναν άρρωστο και του έλεγε ότι "το μελάνι σουπιάς θα σε γιατρέψει" τότε αυτός στην καλύτερη περίπτωση θα γελούσε.

.

δηλαδή τώρα τι θα κάνει;

Δεν είμαι γιατρός να σας το εξηγήσω επιστημονικά. Μπορείτε να κάνετε μία πολύ ωραία κουβέντα με έναν γιατρό ομοιοπαθητικής να σας εξηγήσει πως ακριβώς λειτουργεί.

κάποτε είχα την "τιμή" (που λέει ο λόγος) να συνομιλήσω ιντερνετικά με κάποιον ομοιοπαθητικό γιατρό....

μετά το δεύτερο ποστ μου ο "επιστήμονας" την έκανε....

π νοών νοείτο

Εγω θυμήθηκα τη γάτα μου την Κλεοπάτρα όταν γέννησε...:roll:

9XkKp3.png

HArNp3.png

Σας ακούγονται πολύ new age αυτά έτσι?

εγώ τα λέω μόδα

γιατί αν ήθελες να κάνεις κάτι παραδοσιακό θα έκανε τα ελληνικά παραδοσιακά (πχ φάσκιωμα - δέσιμο ποδιών μωρού, σκούπα ανάποδα μετά τη γέννα, σαραντισμός - εγγλισμός κ.α.)

κάνοντας κάτι που γίνεται πχ στην ιαπωνία απλά καταναλώνεις ότι σου προσφέρουν οι διάφοροι nature friendly κύκλοι...

(που φυσικά είναι μοδάτοι και τα κάνουν μέχρι και οι σταρσ)

μέχρι και φάρμακα που υπέγραφα υπεύθυνη δήλωση πριν τα πάρω ότι ο γιατρός δεν έχει καμία ευθύνη για ότι πάθω,

υπέυθυνη δήλωση συγγατάθεσης γίνεται μόνο στα χειρουργεία...

ακόμα και χημειοθεραπεία να πάρεις τέτοια δήλωση δεν υπογράφεις

οπότε τα φάρμακα που έπαιρνες τι ακριβώς ήταν; γενική νάρκωση;

τελικά σώθηκα από το μελάνι σουπιάς? Το μελάνι σουπιάς ήταν ταυτόσημο με την ψυχική και σωματική μου ιδιοσυγκρασία. Με τον ίδιο τρόπο, καταναλώνοντας δηλαδή εσύ και το παιδί σου ένα κομμάτι του εαυτού σου, άρα ταυτόσημο με σένα, θωρακίζεσαι στο μέλλον απέναντι στις ασθένειες και βοηθάς το σώμα σου να επανέλθει..

διάβασε λίγο τι γράφεις για να καταλάβεις πόσο αφελές είναι:

όπως το μελάνι ήταν ταυτόσυμο με σένα (σε τι ακριβώς ήταν ταυτόσημο στο dna, στα hla, στην ομάδα αίματος, στο είδος ακόμα ακόμα.... )

έτσι τρόγωντας τον εαυτό σου (μου αρέσει που θεώρησες τη λέξη κανιβαλισμό ακρότητα και επιθεστική συμπεριφορά) γίνεσαι καλά....

εμ πως.... (τα τάδε στοιχεία ορμόνες - τοξίνες - υποδοχείς - κάτι τελοσπάντων, ενόνονται με τα τάδε κύτταρα μου )

και ερωτώ εγώ τώρα... αν σου τελιώσει ο πλακούντας και το παιδί σου αρρωστήσει... πως θα το γιατρέψεις;;;

θα του δώσεις να φάει τα νύχια σου σε σκόνη;

Εγω θυμήθηκα τη γάτα μου την Κλεοπάτρα όταν γέννησε...:roll:

για πες μας όμως η κλεοπάτρα και τα κλεοπατράκια της αρώστησαν ποτέ για όχι;

καλή ερώτηση για τις πλακουντοφάγες...

γιατί αφού τα ζώα τρώνε τον πλακούντα τους εξακολουθούν να αρρωσταίνουν;

για πες μας όμως η κλεοπάτρα και τα κλεοπατράκια της αρώστησαν ποτέ για όχι;

καλή ερώτηση για τις πλακουντοφάγες...

γιατί αφού τα ζώα τρώνε τον πλακούντα τους εξακολουθούν να αρρωσταίνουν;

Δεν γνωρίζω. Την Κλεοπάτρα τη δώσαμε γιατί ζούσαμε σε διαμέρισμα και έπρεπε να στειρωθεί. Οπότε για να μην τη στειρώσουμε τη δώσαμε σε γνωστούς με αυλή. Κρατήσαμε έναν από τα 5 και πέθανε σε ηλικία 13 ετών. Εκανε τα εμβόλια του μια φορά το χρόνο και τίποτα παραπάνω. Θα ζούσε κι άλλο εάν έτρωγε καλύτερη ποιότητα ξηράς τροφής.

Οι γάτες ζούνε πολλά χρόνια εάν έχουν καλή διατροφή, πολλή αγάπη και δεν κυκλοφορούν έξω, όπου υπάρχει ο κίνδυνος να τις πατήσει αυτοκίνητο.

Πάνω κάτω τα ίδια περίπου χρειάζεται κι ο άνθρωπος για να ζήσει πολύ και καλά...:rolleyes:

Παν μέτρον άριστον!

9XkKp3.png

HArNp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...