Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαμα σε μεταπτυχιακο-ελευθερος χρονος;

Ελισα24

Recommended Posts

Δεν ξερω αν ειμαι στη σωστη ενοτητα αλλα ειμαι μπερδεμενη....σημερα στη δουλεια μας ανακοινωσαν ευκαιριες για μεταπτυχιακα, αν θελουμε να δηλωσουμε στο Πανεπιστημιο Πειραια. Μαθηματα εχει καθε Παρ και Σαβ.

Ελεγα να δηλωσω αλλα μετα απο συζητηση με συναδελφους με απετρεψαν, οτι αντι για περισσοτερο ελευθερο χρονο που ελπιζω να εχω με δυο μικρα παιδια, θα εχω λιγοτερο, οτι ειναι πολυ απαιτητικο. Μου λενε για δυο χρονια με πολυ διαβασμα και χωρις ελευθερο χρονο. Εγω ομως δεν εχω καθολου βοηθεια και θα ηθελα να εχω ολη την ευχερεια να εχω την ευθυνη των παιδιων-μονη μου. Καθε Παρ και Σαβ κατι θα βρω, για τις υπολοιπες μερες εννοω.

Τα λεφτα θα ειναι κομματακι λιγοτερα απο οσα παιρνω αλλα θα υπαρχει ενας ΟΚ μισθος για να καλυψει τα βασικα. Μου πληρωνουν το μεταπτυχιακο και ειναι ευκαιρια. Και αποδεσμευομαι απο το 9-5 που με εκανε να τρεχω.

Υπαρχει κανενας που εχει κανει καποιο μεταπτυχιακο στο συγκεκριμενο Πανεπιστημιο; Θα πιεστω; Γνωμες.....

Διαφημίσεις

Πήγαινε πήγαινε πήγαινε. Τα τυπικά προσόντα που θα αποκομίσεις είναι δύναμη, η αλλαγή από μπρος-πίσω τα ίδια θα είναι ενδιαφέρουσα.

Εγώ ψάχνομαι να κάνω μεταπτυχιακό από μόνη μου, και να το πληρώσω, γιατί νιώθω ότι σκουριάζει η φαιά ουσία μου και γιατί έτσι όπως είναι τα πράγματα κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει, καλό είναι να μαζεύουμε χαρτιά.

Οι δυο κολλητές μου που είναι στο δημόσιο, γραφτήκαν αυτοβούλως στο ανοιχτό πανεπιστήμιο, το πληρώνουν από την τσέπη τους και το παρακολουθούν παράλληλα με το κανονικό ωράριο στη δουλειά. Η μια έχει ένα παιδί και η άλλη τρία. Όλα γίνονται.

Πέτρα που κυλά δε χορταριάζει.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Ελισα24 και η δική μου άποψη είναι να πας! Κάνω κι εγώ μεταπτυχιακό- όχι στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο εξωτερικό και είναι αγγλόφωνο- και είμαι και έγκυος στον 5ο μήνα. Κάποιες δυσκολίες η αλήθεια είναι ότι τις έχω ήδη αντιμετωπίσει αλλά με τίποτα δεν αλλάζω αυτό που μου προσφέρει το μεταπτυχιακό μου και τα εφόδια που θα έχω στο μέλλον. Για τα παιδάκια σου πάντα θα βρίσκεις χρόνο και από τη στιγμή που σου το καλύπτουν οικονομικά από τη δουλειά τότε δε νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Για μένα βασικό ερώτημα είναι το αν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού, και αν θεωρείς ότι θα αποτελέσει πράγματι ένα επιπλέον εφόδιο στην καριέρα σου (οικονομικά, επιστημονικά κλπ.). Μην το κάνεις μόνο για να πάρεις απλά άλλο ένα χαρτί που πιθανότατα δεν θα αξιοποιήσεις.

Με αυτές τις προϋποθέσεις, πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσεις. Σίγουρα θα χρειαστούν θυσίες, όσον αφορά στην κούραση και στον προσωπικό σου χρόνο, αλλά τα ωφέλη για σένα αλλά και για την οικογένεια συνολικά θα είναι πολύ περισσότερα μακροπρόθεσμα.

Κατά τη γνώμη μου, πέρα από την παρακολούθηση, ο χρόνος που απαιτείται για διάβασμα σε επίπεδο μεταπτυχιακού είναι σαφώς λιγότερος από του προπτυχιακού, γιατί και ο σπουδαστής είναι ωριμότερος (και άρα το διάβασμα πιο αποδοτικό), και το πνεύμα των σπουδών είναι διαφορετικό (απευθύνονται σε επαγγελματίες, πιθανότατα εργαζόμενους), έξω από τη λογική της "εξέτασης και βαθμολόγησης". Φυσικά εξαρτάται και από το αντικείμενο του μεταπτυχιακού (άλλο τα μαθηματικά, άλλο οι πολιτικές επιστήμες). Με αποδοτική παρακολούθηση και οργάνωση στο διάβασμα πιστεύω ότι γίνεται...

• 4 εβδομάδες μετά...

όπως σου είπαν και πιο πάνω αν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο πήγαινε... θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι κορίτσια να μου πείτε τη γνώμη σας... σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες για την σχολή που ήθελά απο μικρή, χρόνο για προετοιμασία έχω μιας και θα δώσω το δεκέμβρη και τις πρωινές ώρες 9-1 τα παιδιά είναι στα σχολεία τους. θα είμαι 29 οταν θα δώσω και η σχολή είναι 6 χρόνια, σηλαδή πριν τα 35 δεν παίζει πτυχίο. εχει διάβασμα και αν και δεν είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση των μαθημάτων θα πρέπει στα περισσότερα να πηγαίνω για να περάσω τα μαθήματα αλλά κυρίως για να μάθω καλά το αντικείμενο. το πρόβλημα είναι η απόσταση αφού είναι μια ώρα απο δω και σκέφτομαι και τα καυσιμα -λεωφορείο δεν παίζει. εσείς τι λέτε? αξίζει τώρα στα ....γεράματα να το παλέψω να πραγματοποιήσω το όνειρο μου?

Διαφημίσεις

Υπάρχει ακόμα το πληρώνομαι και παίρνω εκπαιδευτική άδεια? 10 μεταπτυχιακά θα έκανα!!!! Εγώ έκανα μεταπτυχιακό δουλεύοντας σε απαιτητική ιδιωτική επιχείρηση, παρακολουθώντας μαθήματα τρία απογεύματα τη βδομάδα, όλα τα σ/Κ εργασίες και στο τέλος διπλωματική εργασία εγκυμονούσα. Δεν λέω ότι βγήκε χαλαρά, αλλά τα κατάφερα όπως πολλοί άλλοι βέβαια....

Εαν σου πληρωνουν το μεταπτυχιακο και εχεις και αδεια, τι να πω ΤΕΛΕΙΑ:D:D:D.

Υπαρχουν τετοιες ευκαιριες, σημερα??

Εγω εκανα ενα με δικα μου χρηματα, με πιεστικη δουλεια πολλων ωρων ταυτοχρονα , χωρις παιδια ομως.

Μετα ηθελα και ενα δευτερο στο ΕΑΠ που με ενδιεφερε το αντικειμενο παρα πολυ Οταν τελικα κληρωθηκα μετα απο 7 χρονια ειχα ενα παιδι, ταυτοχρονα πολλη δουλεια , και δεν τα καταφερα .Τα παρατησα.

Ομως η αιτια ηταν η δουλεια και οχι το παιδι.

Μακαρι να μπορουσα να μην δουλευα και να συνεχιζα το μεταπτυχιακο.

Τετοιες ευκαιριες δεν τις χανουν.

εσείς τι λέτε? αξίζει τώρα στα ....γεράματα να το παλέψω να πραγματοποιήσω το όνειρο μου?

fido-dido Παιζεις με τον πονο μας?

Εγώ πάντως προτείνω να το κάνεις και να μην σκέφτεσαι τίποτα! Εκ πείρας το λέω. Είναι μςγάλη ευκαιρία και μια χαρά θα τα καταφέρεις αρκει να το θέλεις πραγματικά. Εγω το πληρώνω η ίδια,λείπω κάθε μερα 12 ώρες στη δουλεια,έχω δύο μικρά παιδάκια και χρόνος δεν υπάρχει αλλά διαβάζω και κάνω εργασίες το βράδυ και τα σκ όταν κοιμούνται τα μικρά. Αν το θέλεις να το κάνεις. Όπως είπαν και άλλες κοπέλες τέτοιες ευκαιρίες δεν βρίσκονται εύκολα!

όπως σου είπαν και πιο πάνω αν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο πήγαινε... θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι κορίτσια να μου πείτε τη γνώμη σας... σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες για την σχολή που ήθελά απο μικρή, χρόνο για προετοιμασία έχω μιας και θα δώσω το δεκέμβρη και τις πρωινές ώρες 9-1 τα παιδιά είναι στα σχολεία τους. θα είμαι 29 οταν θα δώσω και η σχολή είναι 6 χρόνια, σηλαδή πριν τα 35 δεν παίζει πτυχίο. εχει διάβασμα και αν και δεν είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση των μαθημάτων θα πρέπει στα περισσότερα να πηγαίνω για να περάσω τα μαθήματα αλλά κυρίως για να μάθω καλά το αντικείμενο. το πρόβλημα είναι η απόσταση αφού είναι μια ώρα απο δω και σκέφτομαι και τα καυσιμα -λεωφορείο δεν παίζει. εσείς τι λέτε? αξίζει τώρα στα ....γεράματα να το παλέψω να πραγματοποιήσω το όνειρο μου?

Go for it!!!!!!!!!! Καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν τόλμησες.

Και πρακτικα να το πάρεις, οι εποχές έχουν αλλάξει, πλέον οι άνθρωποι εξελίσσονται σε κάθε ηλικία και θα δεις στα επόμενα χρόνια ότι πολλοί ενήλικες θα αλλάζουν αντικείμενο εργασίας. Σε κάποιες χώρες συμβαίνει ήδη, για καλό ή για κακό δεν ξέρω.

Ένα ξέρω: γηράσκω αεί διδασκόμενος.

Εγώ είμαι 40 και έχω βρει 2 μεταπτυχιακά στα οποία θα κάνω αίτηση, με δικά μου έξοδα. Τι να κάνω δηλαδή, να βλέπω καθημερινές σειρές στον ΑΝΤ1?

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Αγαπητή φίλη δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι. Θα σου πω μόνο ότι εγώ φέτος πληρώνω για να κάνω μεταπτυχιακό. Πηγαινοέρχομαι Λάρισα(τόπος διαμονής) Βόλο(πανεπιστήμιο) 3 φορές την εβδομάδα. Κάνω δυο δουλειές και φυσικά οικογένεια. Ο μόνος που με βοηθά είναι ο σύζυγος που κρατά το παιδί (2,5 χρονών) και μαζεύει παιχνίδια σκουπίδια και κάνει τις εξωτερικές δουλειές (λογαριασμοί , σουπερ μαρκετ) Φεύγω 8 από το σπίτι και επιστρέφω 11 το βραδυ τις καθημερινές και δουλεύω και Σάββατο στη δεύτερη δουλειά μπορεί και Κυριακή αν χρειαστεί για κανένα 4ωρο. Πρέπει να σου πω ότι το μεταπτυχιακό είναι εμπειρία ζωής. Δεν το μετάνιωσα. Σκέφτομαι να συνεχίσω και για διδακτορικό. Η πίεση σε κάνει πολλές φορές πιο αποτελεσματική και αποδοτική. Καλή δύναμη!!!

Διαφημίσεις

• 4 χρόνια μετά...

Καλημέρα!

Θα ήθελα γνώμες - συμβουλές και εμπειρίες από μανούλες που εργάζονται και κάνουν μεταπτυχιακό παράλληλα!

Έχω δύο παιδάκια, το επόμενο σχολικό έτος (που σκοπεύω να ξεκινήσω το μεταπτυχιακό αν τελικά το αποφασίσω) θα είναι προνήπιο και δημοτικό. Δουλεύω με σπαστό ωράριο Δευ-Παρ. Την ευθύνη του σπιτιού (μαγείρεμα, δουλειές κλπ) την έχω αποκλειστικά εγώ, με μικρή βοήθεια από τον σύζυγο.

Θέλω πάρα πολύ να επιστρέψω στη διαδικασία της μάθησης, καθώς είναι ένα μικρό "απωθημένο" μου, αφού λόγω της δημιουργίας οικογένειας δεν κατάφερα να ολοκληρώσω το μεταπτυχιακό μου. Παράλληλα όμως δεν μπορώ να αφήσω τίποτα από όσα κάνω, ούτε φυσικά τη δουλειά μου.

Το μεταπτυχιακό που με ενδιαφέρει είναι στο ΕΑΠ, έχει το κόστος του δηλαδή, αλλά θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο, καθώς υπάρχει περίπτωση να το αξιοποιήσω και επαγγελματικά και να εργαστώ επιτέλους στον κλάδο μου.

Το ερώτημα - άγχος μου είναι θα μπορέσω να ανταπεξέλθω χρονικά στο διάβασμα και τις εργασίες που θα έχω. Θα υπάρχει χρόνος; Θα υπάρχει ενέργεια;

Θα το κάνατε στη θέση μου; πώς θα ρυθμίζατε το πρόγραμμά σας; Όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες!

Εννοείται να το κάνεις. Κι εγω εργάζομαι και το σκεφτόμουν μια περίοδο, αλλα αυτη τη στιγμή δε με ενδιαφέρει οχι ομως λογω οικογένειας χρόνου κλπ. Θελει έναν πολυ καλο προγραμματισμό και από οσο ξερω στο εαπ είναι σχετικά ευέλικτες οι σπουδές, εννοώ δεν πρέπει να εισαι καπου καθε απόγευμα αυτο βοηθαει. Μια γνωστη μου που κανει καποια μετεκπαίδευση αυτο το διάστημα εχει αρκετή βοήθεια απο το σύζυγό,  με δυο παιδιά και αυτη.γενικα καλο ειναι να εχεις παραπανω βοήθεια ειτε απο το σύζυγό ειτε απο αλλου για το διάστημα που θα το κάνεις. Φτάνει να το θες πολυ οπως λες. 

Ναι! Θα το έκανα! Πριν ξεκινήσω όμως θα είχα κατά νου ότι πρόκειται να είναι ενας δύσκολος χρόνος και θα προσπαθούσα να το εξηγήσω αυτό σε όλους ώστε να έχω μια κάποια κατανόηση. Επίσης θα το έπαιρνα απόφαση ότι μάλλον θα χρειαζόμουν περισσότερο χρόνο από τον αναμενόμενο, και θα ήμουν ευχάριστημενη αν τελείωνα ένα ίσως και δύο εξάμηνα αργότερα. Τέλος θα προετοιμαζομουν. Θα ξεκινούσα το διάβασμα σε ένα ή δύο μαθήματα από την περίοδο των αιτήσεων (αυτό βέβαια εμπεριέχει τον κίνδυνο ότι μπορεί και να μην γίνεις δεκτή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και να έχεις διαβάσει "άδικα"). Χαλαρα πάντα, τα βράδια πριν κοιμηθώ, στο δρόμο από και προς την δουλειά (αν παίρνω τα μέσα), ή κάποια άλλη στιγμή που θα έχω αυτό τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Απλά για να έχω μια επαφή με το αντικείμενο πριν την έναρξη των σπουδών και να μην πέσω στα βαθιά με το καλημέρα σας. Να μου σώσει λίγο χρόνο μετά :) δες αν υπάρχουν κάποιες διαλέξεις online, διαφορετικά ρώτα τον καθηγητή να σου στείλει μια λίστα με την ύλη :) 

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη! Αξίζει :) 

3 ώρες πρίν, anath είπε:

Καλημέρα!

Θα ήθελα γνώμες - συμβουλές και εμπειρίες από μανούλες που εργάζονται και κάνουν μεταπτυχιακό παράλληλα!

Έχω δύο παιδάκια, το επόμενο σχολικό έτος (που σκοπεύω να ξεκινήσω το μεταπτυχιακό αν τελικά το αποφασίσω) θα είναι προνήπιο και δημοτικό. Δουλεύω με σπαστό ωράριο Δευ-Παρ. Την ευθύνη του σπιτιού (μαγείρεμα, δουλειές κλπ) την έχω αποκλειστικά εγώ, με μικρή βοήθεια από τον σύζυγο.

Θέλω πάρα πολύ να επιστρέψω στη διαδικασία της μάθησης, καθώς είναι ένα μικρό "απωθημένο" μου, αφού λόγω της δημιουργίας οικογένειας δεν κατάφερα να ολοκληρώσω το μεταπτυχιακό μου. Παράλληλα όμως δεν μπορώ να αφήσω τίποτα από όσα κάνω, ούτε φυσικά τη δουλειά μου.

Το μεταπτυχιακό που με ενδιαφέρει είναι στο ΕΑΠ, έχει το κόστος του δηλαδή, αλλά θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο, καθώς υπάρχει περίπτωση να το αξιοποιήσω και επαγγελματικά και να εργαστώ επιτέλους στον κλάδο μου.

Το ερώτημα - άγχος μου είναι θα μπορέσω να ανταπεξέλθω χρονικά στο διάβασμα και τις εργασίες που θα έχω. Θα υπάρχει χρόνος; Θα υπάρχει ενέργεια;

Θα το κάνατε στη θέση μου; πώς θα ρυθμίζατε το πρόγραμμά σας; Όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες!

Καλησπέρα!!! 

Εγώ λέω να το τολμησεις... Έκανα κι εγώ μεταπτυχιακό στο εαπ, είναι μεν απαιτητικό αλλά νομίζω με καλό προγραμματισμό στο διάβασμα θα τα καταφέρεις. 

Όταν ξεκίνησα το μεταπτυχιακό δούλευα στο σχολείο και πήρα την πρώτη χρονιά μια ενότητα για να δω πως θα μου βγει... Εκείνη τη χρονιά έμεινα έγκυος στον γιο μου και πηγαινοερχομουν στην Αθήνα (ζω σε νησι) κάθε τόσο για τις συναντήσεις. Τον Ιούνιο στις εξετάσεις ήμουν με την κοιλιά στο στόμα... Είχα ήδη πάρει την άδεια τοκετού. Την δεύτερη χρονιά, καθώς ειχα εννιαμηνη άδεια αποφάσισα να πάρω δύο ενότητες. Ήταν δύσκολο με ένα μωρό αλλά τα κατάφερα. Την τριτη χρονιά πήρα την τελευταία ενότητα και τη διπλωματική για να τελειώνω... Είχα επιστρέψει και στη δουλειά... Μου συνέβησαν και διάφορα, χειρουργηθηκα ένα μήνα πριν παραδώσω τη διπλωματική γιατί ήμουν έγκυος αλλά ήταν εξωμητριο... Ήταν πραγματικά δύσκολο, ειδικά το τελευταίο κομμάτι και για ψυχολογικους λόγους αλλά τα κατάφερα!!!! 

Δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν, το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και πραγματικά πήρα πράγματα από αυτό..

Αν το θες πραγματικά σίγουρα θα τα καταφέρεις!!! Σου εύχομαι καλή τύχη και καλό κουράγιο!!! 

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενθάρρυνση!

Κλίνω προς το να υποβάλω την αίτηση. Ο σύζυγος μου έχει δηλώσει πως θα με στηρίξει, τώρα στην πράξη θα το δούμε....

Γενικά μου αρέσει πολύ το διάβασμα, πιστεύω πως θα βρίσκω χρόνο και διάθεση για αυτό. Περισσότερο με προβληματίζουν οι εργασίες, θεωρώ πως θέλουν μεγαλύτερη συγκέντρωση και οργάνωση χρόνου. Τα Σαββατοκύριακα είμαι ελεύθερη. Σίγουρα θα χαλαρώσω λίγο ως προς τις δουλειές του σπιτιού, απλά δεν ξέρω αν θα "παραμελήσω" τα παιδιά, αυτό με στενοχωρεί λίγο.

Σίγουρα θα στοχεύσω στη μία ενότητα ανά εξάμηνο!

@Chrysoum ευχαριστώ για την ιδέα! Σίγουρα θα το ψάξω, εξάλλου μεσολαβεί καλοκαίρι μετά την υποβολή αιτήσεων, οποτε θα είναι καλή ευκαιρία για μια πρώτη επαφή.

@MagdaP συγχαρητήρια! Μου δίνεις κουράγιο!

Διαφημίσεις

8 ώρες πρίν, anath είπε:

Καλημέρα!

Αν το θέλεις πολύ εννοείται να το κανεις! Κ εγώ ξεκίνησα μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ την ίδια χρονιά που έμεινα έγκυος, στη δεύτερη συνάντηση πήγα μια μέρα πριν γεννήσω!:) Δεν το έχω μετανιώσει γιατί βλέπω ότι αν κ δεν το έχω τελειωσει ακόμη (αφού παίρνω μια μια ενότητα) μετράει πολύ στο βιογραφικό μου. Παρόλα αυτά θα πρέπει να σου πω ότι αν δεν είχα τη βοήθεια του συζύγου δε θα τα κατάφερνα. Απλά να είσαι προετοιμασμένη ότι όποιος ελεύθερος χρόνος υπαρχει το σκ θα χαθεί γιατί θα πρέπει να γραφεις τις εργασίες σου αν δεν προλαβαίνεις μεσοβδόμαδα. Εγώ διάβαζα 11-2 το βραδυ γιατί δεν ειχα άλλη ώρα αλλά δεν είχα πολύ πρωινό ξύπνημα. Υπάρχει ένα κενό δύο εβδομάδων μεταξύ της παράδοσης της μιας εργασίας κ της επόμενης συνάντησης που σου δίνουν τη νέα οπότε εκεί θα μπορείς να ξεκουραστεις. Θα πρέπει να σε βοηθάει περισσότερο ο άντρας σου όμως γιατί θα κλαταρεις. Καλή επιτυχία!

Εγώ κάνω μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ.Την πρώτη χρονιά πήρα 2 ενότητες και έδωσα εξετάσεις με την κοιλιά στο στόμα.Τωρα παίρνω μια μια τις ενότητες.Να το τολμήσεις!

19 ώρες πρίν, anath είπε:

Κλίνω προς το να υποβάλω την αίτηση. Ο σύζυγος μου έχει δηλώσει πως θα με στηρίξει, τώρα στην πράξη θα το δούμε....

Γενικά μου αρέσει πολύ το διάβασμα, πιστεύω πως θα βρίσκω χρόνο και διάθεση για αυτό. Περισσότερο με προβληματίζουν οι εργασίες, θεωρώ πως θέλουν μεγαλύτερη συγκέντρωση και οργάνωση χρόνου. Τα Σαββατοκύριακα είμαι ελεύθερη. Σίγουρα θα χαλαρώσω λίγο ως προς τις δουλειές του σπιτιού, απλά δεν ξέρω αν θα "παραμελήσω" τα παιδιά, αυτό με στενοχωρεί λίγο.

@Chrysoum ευχαριστώ για την ιδέα! Σίγουρα θα το ψάξω, εξάλλου μεσολαβεί καλοκαίρι μετά την υποβολή αιτήσεων, οποτε θα είναι καλή ευκαιρία για μια πρώτη επαφή.

Δεν υπάρχει μια ενότητα ανα εξάμηνο, στην αρχή του σχολικού έτους δηλώνεις ποιες ενότητες θα παρακολουθήσεις κ οι εργασίες γίνονται παράλληλα μέχρι το Μάιο-Ιούνιο που δίνονται οι εξετάσεις. Δηλαδή αν πάρεις δύο ενότητες το χρόνο θα έχεις δύο εργασίες τη φορά και δύο μαθήματα προς εξέταση στο τέλος. Τουλάχιστον στα προγράμματα που γνωρίζω έτσι γίνεται. Ψάξτο.

21 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Δεν υπάρχει μια ενότητα ανα εξάμηνο, στην αρχή του σχολικού έτους δηλώνεις ποιες ενότητες θα παρακολουθήσεις κ οι εργασίες γίνονται παράλληλα μέχρι το Μάιο-Ιούνιο που δίνονται οι εξετάσεις. Δηλαδή αν πάρεις δύο ενότητες το χρόνο θα έχεις δύο εργασίες τη φορά και δύο μαθήματα προς εξέταση στο τέλος. Τουλάχιστον στα προγράμματα που γνωρίζω έτσι γίνεται. Ψάξτο.

Σε ευχαρσιτώ για την πληροφορία! Εχεις δίκιο, είναι δύο ενότητες ανα έτος, απλά δεν ήξερα αν χωρίζονται σε εξάμηνα!

Έτσι είναι. Μπορείς να πάρεις μέχρι δύο ενότητες τη χρονιά. Επίσης τα συγγράμματα και το πρόγραμμα μελέτης τα στέλνουν τελευταία στιγμή οπότε δεν γίνεται να προετοιμαστεις νωρίτερα. Ούτε και τον διδασκοντα καθηγητή θα ξέρεις. Πάντως μη σε αγχώνει. Με καλό προγραμματισμό θα τα καταφέρεις. Εγώ πολλές φορές (τις περισσότερες δηλαδή) άφηνα τις εργασίες τελευταία στιγμή... Καθόμουν όλο το σκ και διάβαζα και τα κατάφερνα μια χαρά. Θέληση να έχεις και όλα θα πάνε καλά! 

Μια φίλη μου τελείωσε μεταπτυχιακό σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κύπρου (ίδια λογική με το ΕΑΠ δηλαδή) με νεογέννητο μωρό (δηλαδή το τελευταίο της εξάμηνο άρχισε λίγο αφού γέννησε). Στην αρχή διάβαζε θηλάζοντας και αργότερα βράδυ. Ετοίμασε και 1-2 δημοσιεύσεις παράλληλα, με υλικό από τις εργασίες της. Εϊχε κάποια βοήθεια, όχι του στιλ να παρκάρει το παιδί, αλλά μπορεί να έπαιζε η γιαγιά μαζί του κανένα δίωρο για να διαβάσει. Όταν έκανα μεταπτυχιακό εγώ στα ανέμελα χρόνια, διά ζώσης όμως, είχαμε δυο μαμάδες, η μία με νήπιο, η άλλη γέννησε στην πορεία. Με τη δεύτερη αναπτύξαμε πολύ στενή σχέση και τη βοηθούσα τότε, της πήγαινα στο σπίτι υλικό επειδή δεν μπορούσε να κάθεται άπειρες ώρες στη σχολή. Τότε δεν είχα καμία επίγνωση του τι σήμαινε να έχεις μωρό και τώρα που το σκέφτομαι αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε να την είχα βοηθήσει περισσότερο -παρόλο που η ίδια ήταν πολύ περήφανος άνθρωπος και δεν κλάφτηκε ποτέ. Δεν μπορώ να περιγράψω τον θαυμασμό μου για όλες αυτές τις κοπέλες, παρόλο που ξέρω ότι όλες είχαν υποστηρικτικό περιβάλλον και από συζύγους και από γιαγιάδες. Κατά τ' άλλα δεν έχω να προσφέρω κάτι ουσιώδες στη συζήτηση, μόνο συγχαρητήρια να πω σε όλες σας!

On 5/2/2019 at 7:06 ΜΜ, anath είπε:

Θα χρειαστείς βοήθεια, και πρέπει να οργανωθείς. Δυστυχώς με παιδιά που έχουν διάβασμα και δραστηριότητες λόγω ηλικίας δημοτικού, είναι πιο δύσκολο από όσο με μωρό, γιατί υπάρχουν πράγματα απόλυτα ως προς το χρόνο. Οπότε μην το αφήσεις στο φλού, αλλά οργάνωσε από τώρα με το σύζυγο ότι πχ. αυτός θα πάει το παιδί στο ποδόσφαιρο, αγγλικά κλπ τις τάδε μέρες ή θα αναλάβει την επίβλεψη στο διάβασμα ή το τρέξιμο για ομαδικές εργασίες κλπ τα Σάββατα, για να μην έχετε διαφορετικές προσδοκίες όταν έρθει η ώρα για το τι θα πει βοήθεια.

καλησπερα κ απο μενα!αν νιωθεις οτι μπορεις να το κανεις κανε το..θελει ηρεμια υπομονη και οχι αγχος..αν νομιζεις ομως οτι θα πελαγωσεις τοτε καλυτερα αστο για λιγο αργοτερα...ο μικρος μου ειναι 14 μηνων,ο μπαμπας λειπει αρκετες ωρες..και γω τα πρωινα δουλευω, εχω ξεκινησει δευτερο πτυχιο πριν 2 χρονια με κατακτηριες εξετασεις και κανω και μεταπτυχιακο ...αυτη την στιγμη λεω τι το ηθελα...εχω φρικαρει..και λεω αμαν να τελειωσω...δεν προλαβαινω για τιποτα αλλο...το μωρο θελει παιχνιδι κτλ και ειμαι συνεχως κουραασμενη και νιωθω τυψεις....το ξερω δεν σε ενθαρρυνω αυτη την στιγμη αλλα σου λεω και αυτη την πτυχη που εμενα δεν μου ειχε περασει καν απο το μυαλο 

15 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Θα χρειαστείς βοήθεια, και πρέπει να οργανωθείς. Δυστυχώς με παιδιά που έχουν διάβασμα και δραστηριότητες λόγω ηλικίας δημοτικού, είναι πιο δύσκολο από όσο με μωρό, γιατί υπάρχουν πράγματα απόλυτα ως προς το χρόνο. Οπότε μην το αφήσεις στο φλού, αλλά οργάνωσε από τώρα με το σύζυγο ότι πχ. αυτός θα πάει το παιδί στο ποδόσφαιρο, αγγλικά κλπ τις τάδε μέρες ή θα αναλάβει την επίβλεψη στο διάβασμα ή το τρέξιμο για ομαδικές εργασίες κλπ τα Σάββατα, για να μην έχετε διαφορετικές προσδοκίες όταν έρθει η ώρα για το τι θα πει βοήθεια.

Η αλήθεια είναι ότι όσο κι αν ακούγεται σαν επαγγελματική συμφωνία, αυτές οι συνεννοήσεις είναι αναγκαίες. Πριν από το παιδί συζητούσα κατα καιρούς με τον αντρα μου για το οτι ηθελα να κανω καποιες δημοσιευσεις, καποια συνεδρια, με υλικο απο τη διατριβη μου, και ηταν χαλαρος, οτι δεν χρειαζονται γιαγιαδες κλπ για βοηθεια, ο ενας γονιος υποστηριζει τον αλλο και αλλα ωραία και αισιόδοξα. Στην πράξη; Μου έγινε μια πρόταση για δημοσίευση, με μισό έτοιμη δουλειά, και μου εγινε ξεκάθαρο οτι οχι μονο καμια βοηθεια δεν επρόκειτο να εχω, αλλά θεωρήθηκε κ τελείως άκαιρο κ ασύμβατο με τις ανάγκες της οικογένειας (αυτή τη στιγμή υποτιθεται, οχι στο μελλον, αλλα δεν ειμαι πεπεισμένη γι αυτο). 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...