Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• 2 months later...

πρώτη φορά το ακούω μου το σύστησε ο παιδίατρος για το παιδί που έχει κάποια ξηροδερμία ΚΑΙ ΈΚΖΕΜΑ και είμαι ευχαριστημένη γιατί είχα δοκιμάσει πολλές αλλά δεν περνούσε. Θα τον ρωτήσω όταν πάω. Πάντως βρήκα μια σειρά που λέγεται welleda(σαμπουάν, μωρομάντηλα,κρέμα συγκάματος ,κρέμες σώματος) ειδικές για βρέφη και παιδιά και είναι φοβερές. http://www.weledababy.com στην Ελλάδα τις βρίσκουμε σε ορισμένα φαρμακεία και σε καταστήματα με βιολογικά προιόντα είναι πραγματικά φοβερά και ξέρετε οι Γερμανοι δεν παίζονται στην ποιότητα και την ασφάλεια.

k4xS.jpg

• 4 εβδομάδες μετά...

Αγαπητοί συμφορουμιστές καλημέρα και καλό μήνα...!!!!

Παρακολουθώ αυτή την ενότητα και πολύ με ενδιαφέρει... στις 25 Φεβρουαρίου Δευτέρα είχε δημοσιεύσει κάποιος (δυστυχώς δε πρόσεξα ποιός.!) μία απάντηση με βιολογικά προιόντα που μπορείς να παραγγείλεις από τηλεφώνου και είναι οικονομικότερα από τα φαρμακεία και επίσης αποδίδουν και ποσοστό στο σύνδεσμο θηλασμού.!! Πρέπει να ήταν για τα προιόντα weleda αν θυμάμαι καλά.

Μπορείτε να μου στείλετε αυτά τα στοιχεία γιατί η συγκεκριμένη απάντηση είναι σβησμένη και δεν τη βρίσκω πουθενά?? Ευχαριστώ πολύ.!

Αγάπη.... η χαραμάδα της αιωνιότητας..

Ernesto Cardenal

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Πήραμε και εμείς τη σειρά της welleda, αλλά σήμερα που πήγαμε στη γιατρό μου είπε να μην τη χρησιμοποιήσω γιατί τα φυτικά καλλυντικά προκαλούν αλλεργίες. τί γνώμη έχετε; μου πρότεινε της frezyderm που είναι σίγουρα :?

να σου πω την αληθεια εγω τα χρησιμοποιω απο την αρχη και δεν ειχα κανενα προβλημα, αν και με την παιδιατρο δεν το συζητησα ποτε. ετυχε ομως να γνωρισω μια κοπελα που ο γιος της εχε προβλημα που μαλον οφείλετε στην καλεντουλα. Οσο για αλλεργιες μπορεις να παρεισ τισ la vera neutral baby καλο ειναι

μου πρότεινε της frezyderm που είναι σίγουρα :?

..που είναι σίγουρα για το ποσοστό ή το "δωράκι" που του αφήνει ο αντιπρόσωπος ίσως..λέω εγώ τώρα..Αυτό δε σημαίνει οτι δεν είναι καλός γιατρός,έτσι?Μην παρεξηγηθώ!

Εκτός κι αν τύχει να έχει το μωρό αλλεργία σε κάποιο συγκεκριμένο συστατικό αλλά αυτό θα το καταλάβεις άμεσα και απλώς θα αλλάξεις μάρκα.

Εμένα αρχικά ο παιδίατρος μου είχε συστήσει την frezyderm και επειδή η μικρή πετούσε συνέχεια εξανθήματα στο σωματάκι της μου το άλλαξε και τώρα χρησιμοποιώ την Oilatum cream junior για μετά το μπάνιο και την Oilatum bath για κεφάλι και σώμα τα οποία δεν δημιουργούν αλλεργικά εκζέματα.Ενημερωτικά υπάρχουν στα φαρμακεία,συνήθως κατόπιν παραγγελίας.

as1cxEz0g410010MjkyZHwwNjIwZHxNeSBsaXR0bGUgTmljb2wgaXM.gif

• 1 χρόνο μετά...

Καλημέρα ακι από μένα!Χθές πήρα την αντηλιακή της FREZYDERM. Αναφέρει πάνω στο κουτί ότι είναι parabens-free και στα συστατικά όντως δεν γράφει κανένα paraben παράγωγο. Έχω και την υπόλοιπη σειρά αλλά δεν έχω φυλάξει τα κουτιά τους για να ελέγξω. Μήπως η διαφήμιση που είδες αφορούσε το συγκεκριμένο προιόν της σειράς και όχι τα υπόλοιπα? Πάντως πολύ καλά έκανες και το κυνήγησες. Θα ελέγξω κι εγώ τα υπόλοιπα προιόντα που έχω και θα κινηθώ ανάλογα. Μόνο έτσι θα καταλάβουν καποιοι υπευθυνο-ανεύθυνοι.Έλεος δηλαδή μιλάμε για βρέφη!!! Τουλάχιστον ας είναι ειλικρινείς και ας αφήσουν στους καταναλωτές την επιλογή για το αν θα χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο προιόν ή όχι....

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Διαφημίσεις

κι εγώ frezyderm χρησιμοποιώ και είμαι πολύ ευχαριστημένη,και η αδερφή μου και η κουμπάρα μου.

μπορεί να είναι πιο ακριβά, αλλά κρατάνε περισσότερο από τα άλλα, έχουν πιο καλή σύνθεση και μυρίζουν για αρκετές ώρες μετά.

έχω πάρει αρκετά πράγματα από την ίδια σειρά, ο αφρός για καθάρισμα έίναι πολύ καλός.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Υπάρχει άλλη μια σειρά καλλυντικών για βρέφη στα φαρμακεία, η Baby SEBAMED, την οποία έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν όσο την FREZYDERM.

Ξέρει κανείς αν περιέχει paraben?:confused:

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα και από εμένα. Ίσως δεν προσθέτω κάτι εξαιρετικό σε αυτήν την συζήτηση, αλλά σαν μητέρα ψάχνω κι εγώ το καλύτερο ή το όσο το δυνατόν καλύτερο για τα παιδιά μου, αλλά έχω κουραστεί με τις υπερβολές και από τις δύο πλευρές. Κάποτε πρέπει να γίνουμε απλά συνειδητοί καταναλωτές, να διαβάζουμε τα συστατικά και τις πιστοποιήσει σε ότι αγοράζουμε και να μην αφορίζουμε τίποτα χωρίς να το γνωρίζουμε.

Άλλωστε και στα σούπερ μάρκετ μπορείς να βρείς προϊόντα καλλυντικά, καθαρισμού ή τρόφιμα με πολύ καλά και αγνά συστατικά, πιστοποιημένα από διεθνής οργανισμούς και που να μην χρειάζονται και μια περιουσία να τα αποκτήσεις. Γράμματα ξέρουμε, ασ αφιερώσουμε λίγη παραπάνω ώρα στα ψώνια μας.

Με συγχωρείτε για το μακροσκελές μύνημά μου, αλλά ένα τελευταίο σχόλιο για τα καλλυντικά welleda. Επειδή υποφέρω από εκζέματα και αλλεργίες, γνωρίζω και αναφέρω ότι υλικά που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη εταιρεία σε μεγάλη ποσότητα σε ορισμένα προϊόντα όπως έλαια ξηρών καρπών και λανολίνη είναι άκρως αλλεργιογόνα...

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα!!!Πηγα και εγω να παρω αντιηλιακο WELEDA σε μεγαλο καταστημα με βιολογικα και μου ειπαν οτι δεν θα βγαλει η Weleda αντιηλιακα φετος. Ετσι πηρα ενα Bioselect για παιδια. Ξερετε αν ειναι καλο και αν κανει για πολυ μικρα παιδια? Η μικρη μου ειναι 16 μηνων. Αν ξερετε καπου στο κεντρο που να πουλαει weleda πες τε μου. Ευχαριστω!!

Μπράβο κοπελιά! Ετσι κι εγω εχω καταγγειλει κατι κουδουνιστρες του ΤΖΑΜΠΟ που ξέβαψαν και ολο μου στέλνουν επιστολες απο το Υπουργειο Αναπτυξης με τις κινήσεις τους.

Πάντως για τα καλλυντικά εμεις χρησιμοποιούμε WELEDA και βιολογικά που τσεκάρω την λίστα με τα προιοντα τους. Ο χρήστης madreterra ισως μπορει να σας στειλει καταλογο με αυτά καθως και τα Lavera και Nature Friends.

Διαφημίσεις

• 5 εβδομάδες μετά...

Γεια σας! Χρησιμοποιώ και εγώ κάποια προϊόντα της Frezyderm. Για την ακρίβεια το baby bath, baby shampoo και baby cream. Γνωρίζεται εάν ακόμα χρησιμοποιούν αυτά τα συστατικά? Θα ήθελα επίσης να μου εξηγήσει αν μπορεί κάποιος πως μπορώ να φυλαχθώ και που θα βρω πληροφορίες για το ποια συστατικά είναι βλαβερά. Στις συσκευασίες αναγράφονται πάρα πολλά (σε μένα τελείως άγνωστα) συστατικά.

Ένα ακόμα πράγμα που θα ήθελα να με βοηθήσετε είναι να μου πει κάποιος για το γάλα της Frezyderm το frezylac εάν είναι καλό και πραγματικά βιολογικό.

4ITZp3.png

kRczp3.png

Γειά σας κορίτσια,

και εγώ frezyderm χρησιμοποιώ από τότε που γεννήθηκε ο μικρός μου και σε ερώτηση της παιδιάτρου μου αλλά και δυο άλλων παιδιάτρων με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Μάλιστα μου είπε η δική μου ότι αν υπάρχει πρόβλημα με την frezyderm που θεωρείται αν όχι η πιο αξιόπιστη από τις αξιόπιστες εταιρείες τότε με τις άλλες τι γίνεται?

Επίσης μου είπαν και οι άλλοι δύο ότι όλα αυτά τα προϊόντα ελέγχονται και αν υπάρχει υποψία κινδύνου αποσύρονται. Τι να πώ,εγώ πάντως εμπιστεύομαι τα λόγια τους.

Εγώ είμαι ευχαριστημένη από τα συγκεκριμένα προϊόντα και καλύπτουν απόλυτα την ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού μου.

Κορίτσια συγχαρητήρια για το συγκεκριμένο topic! Δεν είχα ιδέα όσον αφορά στα parabens

και σας ευχαριστώ που μου ανοίξατε τα μάτια. Ομολογώ πως σοκαρίστηκα όταν αφού διάβασα τα σχόλιά σας, έλεγξα ένα αφρόλουτρο που χρησιμοποιούσα από τα body shop, τ΄οποίο είχε 5-6 parabens.... guess what... έφαγε σουτ κατ'ευθείαν! Κάποια άλλη στιγμή πήγα σε ένα φαρμακείο και ζήτησα μία αντιηλιακή προσώπου αφού εξήγησα πως είμαι έγκυος και αυτή είχε επίσης parabens... θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Μετά από έρευνα που έκανα στο super market δεν κατάφερα να βρω ούτε έναν αφρό ξυρίσματος χωρίς parabens. Απλά κάποιοι είχαν περισσότερα και άλλοι λιγότερα. Έχετε να μου προτείνετε κάποιον?

Κοριτσια προβληματιζεστε για τα καλλυντικα, σε αυτο το site απλά πατώντας το αρχικό γράμμα από το συστατικό θα δειτε ποσο επικινδυνο ειναι καθε συστατικο http://www.biodizionario.it/

line_flow3_beg_39_time_1212811200_text_e720e5e3e3efedeffdebe120eceff520e5dfede1e9.gif

Κοριτσια προβληματιζεστε για τα καλλυντικα, σε αυτο το site απλά πατώντας το αρχικό γράμμα από το συστατικό θα δειτε ποσο επικινδυνο ειναι καθε συστατικο http://www.biodizionario.it/images/promiselandlogo.gif

γιατί δεν μου ανοίγει?

pPyfp1.png

IxVpp1.png

H frezyderm ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ. Δεν έχει καμία πιστοποίηση από Διεθνή οργανισμό Βιολογικών.

Επίσης προσοχή γιατί τώρα με το σάλο που έχει γίνει με τα parabens οι εταιρίες τα αντικαθιστούν με την εξ ίσου επικίνδυνη ουσία /συντηριτικό methylisothiazolinone.

H frezyderm έχει ημερομηνία λήξης στα προιόντα της ? Αν όχι τότε σημαίνει ότι χρησιμοποιεί συντηρητικά. Γιατί αν μένει στο ράφι 5 χρόνια και μπορεί να πουληθεί "κάτι δεν πάει καλά"

Οι καλές εταιρίες βιολογικών έχουν ημερομηνία λήξης max 1,5 χρόνο. Ακριβώς όπως και οι κονσέρβες. Το δέρμα μας απορροφάει ότι του βάζουμε, φανταστείτε είναι σαν να το "τρώμε" και εμείς και τα παιδιά μας

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

H frezyderm ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ. Δεν έχει καμία πιστοποίηση από Διεθνή οργανισμό Βιολογικών.

Επίσης προσοχή γιατί τώρα με το σάλο που έχει γίνει με τα parabens οι εταιρίες τα αντικαθιστούν με την εξ ίσου επικίνδυνη ουσία /συντηριτικό methylisothiazolinone.

H frezyderm έχει ημερομηνία λήξης στα προιόντα της ? Αν όχι τότε σημαίνει ότι χρησιμοποιεί συντηρητικά. Γιατί αν μένει στο ράφι 5 χρόνια και μπορεί να πουληθεί "κάτι δεν πάει καλά"

Οι καλές εταιρίες βιολογικών έχουν ημερομηνία λήξης max 1,5 χρόνο. Ακριβώς όπως και οι κονσέρβες. Το δέρμα μας απορροφάει ότι του βάζουμε, φανταστείτε είναι σαν να το "τρώμε" και εμείς και τα παιδιά μας

ένα λεπτό βρε madreterra μου μήπως έιμαστε λίγο υπερβολικές? σε λίγο θα την βγάλουμε ακατάλληλη τελείως τη συγκεκριμένη εταιρεία.

μπορεί να μην έχει πιστοποίηση από Διεθνή οργανισμό Βιολογικών όπως λές που μάλλον θα έχεις ψάξει αλλά φαντάζομαι ότι εφόσον ο ΕΟΦ εγκρίνει τα προϊοντα της συγκεκριμένης εταιρείας σημαίνει ότι είναι κατάλληλα πρός χρήση.

Εξάλλου, τουλάχιστον το αντηλιακό επειδή το πήρα και εγώ όντως γράφει parabens free.

Υπάρχουν βιολογικά προϊόντα τα οποία δημιουργούν έντονες δερματικές αλλεργίες, γιατί λοιπόν να το προτιμήσω για το μωρό? (μιλάω μόνο για καλλυντικά γιατί τρόφιμα του μωρού όντως βιολογικά παίρνω).

Υπάρχουν παιδάκια όπως το δικό μου που έχουν υπερευαισθητη επιδερμίδα με εκζέματα κ.λ.π. που θα πρέπει να χρησιμοποιούν κυρίως φαρμακευτικές κρέμες και δεν εννοώ από την συγκεκριμένη εταιρεία αλλά από διάφορες. θα διαβάζουν μερικές μανούλες για την frezyderm όλα αυτά και θα έχουν πανικοβληθεί.

Εγώ δυστυχώς είμαι πολύ απόλυτη σε αυτά τα θέματα. Πως είναι δυνατόν να υπάρχει έστω και υπόνοια για κάποια εταιρεία και να την χρησιμοποιώ στο παιδί μου. Τα parabens δεν είναι τα μόνο επικίνδυνα κοιτάξτε ένα ένα τα συστατικά των frezyderm σε site που αξιολογούν τα συστατικά και θα δείτε ότι δεν είναι αθώα. Εγώ έχω ελέγξει και χρησιμοποιώ τα

Druide. To link που σας παραπέμπω δεν έχει rating για την εταιρεία τσέκαρα όμως ένα ένα τα συστατικά και είναι όλα στο 0

Aubrey organics το σαμπουάν

Lavera αντιηλιακό στο link που σας βάζω θα δείτε ότι ναι μεν έχει καλό rating αλλά έχει συστατικά που σχετίζονται με καρκινογενέσεις

Για τα Weleda baby bath και baby cream έψαξα και βρήκα ότι έχουν μέσα συστατικό που σχετίζεται με καρκινογένεση και μπορείτε να το δείτε στο εξής site http://www.cosmeticsdatabase.com/index.php?nothanks=1

Mανούλες πρέπει να ψάχνουμε και να διαβάζουμε συνεχώς, επίσης πολύ καλό αντιηλιακό είναι της soleo organics με πολύ καλό rating αλλά δεν μπορώ να το παραγγείλω γιατί δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Ψάχνω μήπως μπορέσω να το πάρω από internet

FXWyp3.png

Επίσης έχω την εξής απορία και το λέω χωρίς καμία ειρωνεία πιστέψτε με πως γίνεται ένα προϊόν που είναι βιολογικό έχει μέσα μόνο φυτικά συστατικά χωρίς χημικά και επικίνδυνα συντηρητικά μπορεί να κάνει αλλεργία στο δέρμα ενός παιδιού ενώ ένα άλλο που το βάφτισαν φαρμακευτικό και είναι γεμάτο χημικά και επικίνδυνα συστατικά θεωρείται πιο ασφαλές και δεν κάνει αλλεργίες σε ένα μωρό????

FXWyp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...