Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Μια διαφήμιση της Frezyderm που είδα σε περιοδικό λέει ότι τα bebe- καλυντικά τους (τουλάχιστον αυτά) είναι parabens-free, έτσι ακριβώς γράφει.

Έστειλα κι εγώ την μητέρα μου στο φαρμακείο να τα πάρει και παρακαλώ σημειώσατε ότι είναι ακριβά σε σχέση με τα άλλα παιδικά που κυκλοφορούν.

Πάω λοιπόν το μεσημέρι σπίτι και τι βλέπω…….. στα συστατικά αναφέρονται μέσα parabens και πιο συγκεκριμένα:

Η κρέμα σώματος έχει τα εξής :ethyl-paraben, butyl-paraben, methyl-paraben και propyl-paraben.

To baby bath έχει: Μethyl-paraben, propyl-paraben.

To σαμπουάν θα το πάρει σήμερα η μάνα μου γιατί το' χω παραγγείλει στο φαρμακείο και δεν μπορώ να μην το πάρω τώρα.

Παίρνω κι εγώ στην γραμμή καταναλωτών που έχουν να ζητήσω πληροφορίες και να παραπονεθώ και μου λέει μια (κατά τ’ άλλα ευγενέστατη κοπέλα) ότι όλοι ακόμα και η φαρμακοποιός που θα μπορούσε να μου απαντήσει λείπουν σε ενδο-εταιρικά σεμινάρια εκτός πόλεως και αν μπορώ να ξανακαλέσω από Δευτέρα.

Τώρα τι να υποθέσω? Ότι μας δουλεύουν κι αυτοί ψιλό γαζί? Ξέρει καμιά κοπέλα τίποτα γι’ αυτό ? Είμαι στο τσακ να τους κάνω καταγγελία αφού απ’ τη μία έχω την διαφήμισή τους και από την άλλη τα κουτιά που αναγράφουν τα συστατικά.

Διαφημίσεις

μπορείς να πάρεις την ίδια την εταιρεία να ρωτήσεις για αυτό.

ίσως είναι κάποιο παλιότερο προιόν? περίεργο πάντως!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Μαρία πήρα την εταιρεία και η απάντηση ήταν αυτή που περιέγραψα πιο πάνω. Δεν ξέρω αν ήταν παλιότερα ή όχι αλλά τα κουτιά που πήρα από το φαρμακείο ήταν ακριβώς τα ίδια όπως παρουσιαζόντουσαν στην διαφήμισή τους. Γι' αυτό είπα να ρωτήσω εδώ μέσα τις κοπέλες μήπως ξέρει κάποια κάτι, πριν κάνω την καταγγελία.

zana χρησιμοιποιώ και γω frezyderm. Τα έχω αγοράσει πρόσφατα. Το κακό είναι ότι τα συστατικά τους στα περισσότερα προϊόντα αναγράφονται στο κουτί και όχι πάνω στο μπουκάλι, και τάχω πετάξει... Όταν θα πάω σπίτι όμως θα δω και θα σου πω αύριο. Έχω όμως την εντύπωση ότι έχω διαβάσει και γω στα συστατικα paraben. Γενικά πάντως νομίζω ότι είναι πανάκριβα και χωρίς ιδαίτερο λόγο...

Αντιγόνη αυτό ακριβώς που λες συμβαίνει, τα συστατικά αναγράφονται στα κουτιά τα οποία έχω κρατήσει (και όχι στα μπουκάλια) μαζί με την διαφήμισή τους.

Διαφημίσεις

Είναι όντως απαράδεκτο! Και το χειρότερο είναι οτι το συστήνουν οι γιατροί! Θα μου πεις αν ότι συνέστηναν οι γιατροί ήταν σωστό θα είμασταν όλοι καλύτερα! Τέλος πάντων!

Γιατί δεν κάνεις καταγγελία στην Γραμματεία Καταναλωτών ή σε κάποια ένωση καταναλωτών, για παραπλανητική διαφήμιση?

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

1ον: χτές έκανα επώνυμη καταγγελία στην γραμμή καταναλωτών γιατί τσαντίστηκα πάρα πολύ. Όχι τόσο για τα 40€ που έσκασα για να πάρω 3 πράγματα όσο για την κοροϊδία.

2ον: Η συμπεθέρα demi εχτές μου είπε ότι ο δερματολόγος της είπε ότι όταν λέει η συσκευασία σκέτο το paraben είναι επικίνδυνο. Όταν είναι π.χ. Methyl-paraben τότε δεν είναι επικίνδυνο (αν κατάλαβα καλά). Θα ξαναρωτήσει λέει και θα μου πει. Το λέω για να ακουστεί και μιά άλλη γνώμη επί του θέματος σε περίπτωση που η demi δεν μπει στο συγκεκριμένο θέμα.

Αλλά εμένα η ένστασή μου είναι αλλού. Αφού κι αυτά τα προϊόντα που είναι πανάκριβα έχουν τα ίδια Methyl-paraben κλπ, όπως τα άλλα παιδικά προϊόντα γιατί να τα προτιμάμε? Εγώ βλέπω μια διαφήμιση σ'ενα περιοδικό που λέει ότι τα προϊόντα frezyderm είναι parabens-free. Γιατί εγώ σαν καταναλώτρια πρέπει να ξέρω την διαφορά του σκέτου paraben από το Methyl-paraben? Για μένα το parabens-free σημαίνει ότι δεν εχει κανένα paraben μέσα αλλιώς το θεωρώ παραπλανητικό.

Άλλες απόψεις?

τώρα τσατίστηκα πραγματικά τ΄αγόρασα επειδή ήταν free paraben και μάλιστα είχα τσακωθεί και με τον άνδρα μου που μου έλεγε είναι πανάκριβα μην τα παίρνεις.....αισθάνομαι ως κορόιδο

Θα το ψάξω το θέμα και θα επανέλθω στον άνδρα μου πάντως δεν λέω τίποτα :(:(:oops::oops:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

Παραθέτω το παρακάτω:

Parabens Παραβένια (methyl, propyl, butyl and ethyl) : Χρησιμοποιούνται για να εμποδίσουν την ανάπτυξη των μικροβίων και για να επιμηκύνουν τη ζωή των προϊόντων. Ευρέως χρησιμοποιούμενα, ακόμη και αν είναι κοινώς γνωστό ότι είναι τοξικά. Προκαλούν πολλές αλλεργικές αντιδράσεις και δερματικά εξανθήματα. Εξαιρετικά τοξικά.

Δυστυχώς δεν έχω σημειωμένη την πηγή όπου το βρήκα αλλά έχω την βιβλιογραφία αν ενδιαφέρεται κάποιος. Από αυτό εγώ καταλαβαίνω ότι τα parabens δεν είναι σκέτα αλλά ethyl, methyl κ.ο.κ.

Κορίτσια εγώ επειδή είμαι πανάσχετη, δεν έχω ιδέα τι είναι αυτά τα συστατικά που λέτε, το μόνο που έχω να σας πώ είναι ότι η κρέμα Frezyderm εμάς μας έιχε σώσει μέχρι και από ηλικαό έγκαυμα. Σαν χρήστης, ειμαι πολύ ευχαριστημένη, αλλά δεν ξέρω τι έιναι αυτά που λέτε...

Για τα Penaten τι λέτε ?

Δυστυχώς Μαριλένα λίγο πολύ όλα τα προϊόντα περιέχουν τα ίδια συστατικά, συνήθως ύποπτα τόσο για αλλεργίες και δερματοπάθειες αλλά και για καρκινογέννεση!!

Έχω έναν κατάλογο με σχεδόν όλα τα προιόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και αφορούν σε σαμπουάν, καλλυντικά, παιδικά σαμπουάν και αφρόλουτρα ακόμη και οδοντόκρεμες, και τα οποία προιόντα περιέχουν μια χημική ουσία η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων (σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ!

Επίσης βρέθηκε μόλυβδος σε πολλά καλλυντικά μεγάλων εταιριών με πανάκριβα προιόντα. Παραθέτω ένα κομμάτι:

Όσο περισσότερο μόλυβδο περιέχουν τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος για καρκίνο.

Μετά από δοκιμές που έγιναν σε κραγιόν, βρέθηκε ότι το κραγιόν του Y.S.L περιείχε την μεγαλύτερη ποσότητα μόλυβδου. Προσέξτε ιδιαίτερα τα κραγιόν που κατασκευάστηκαν για να διαρκούν περισσότερο. Εάν το κραγιόν σας διατηρείται πιο πολύ από τα συνηθισμένα, οφείλεται στο ότι περιέχει υψηλό ποσοστό μόλυβδου.

Δοκιμάστε αυτό το τεστ μόνες σας:

1. Βάλτε λίγο κραγιόν στο χέρι σας.

2. Με ένα χρυσό δαχτυλίδι τρίψτε το χρώμα.

3. Αν το χρώμα του κραγιόν γίνει μαύρο, τότε ξέρετε ότι περιέχει

μόλυβδο.

Καταρχην τι ειναι αυτο το paraben γιατι εγω δεν ξερω τιποτα? Ειναι αυτο που εχει μεσα το Τζονσον και Τζονσον και το Παντεντ το σαμπουαν? (ενδεικτικα τα λεω γιατι τα χρησιμοποιουσα και μιας και τα ειδα σε μια λίστα που κυκλοφορει τα πεταξα...

Τα φρεζυντερμ τα παιρνω και γω και ειμαι πολύ ευχαριστημενη.

Παντως νομιζω οτι οποιος πιστευει οτι υπαρχει εστω μια από αυτες τις κρεμες και τα σαμπουαν που ειναι εντελως αθωα, κοροιδευει τον εαυτο του... χημικα ειναι όλα..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Το paraben είναι μια από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε πολλά καλλυντικά για να εμποδίσουν την ανάπτυξη των μικροβίων.

Διαφημίσεις

Συμφουμίστριες και εγώ με τα paraben έχω αγανακτίσει...!!! Υπάρχουν παντού και όχι μόνο αυτά αλλά και κάτι προπυλενογλυκόλες κτλπ, κτλπ...!!!!!

Υπάρχουν και στα καλλυντικά της Αvene, στα παιδικά candoo και σχεδόν σε όλα τα μωρομάντηλα και τις παιδικές κρέμες...!!!! Όσο πιο επώνυμο τόσο περισσότερα χημικά βρίσκω...!!

Εγώ δεν έχω βρει ακόμα κάτι χωρίς να περιέχει ένα από όλα αυτά...! Και μια που μιλάμε για παραπλάνηση και "μικρά γράμματα" το ξέρετε ότι σε πολλές συσκευασίες στα μικρά γράμματα πάντοτε στα μωρομάντηλα γράφουν ότι απαγορεύεται να τα χρησιμοποιείτε σε χέρια και στόμα????????????????? :shock:

Έλεος πια.....! :evil::evil: Μακάρι να υπήρχε κάποιος ειδικός να μας ενημερώσει αναλυτικά για το τι συμβαίνει και βέβαια να μας δώσει κάποιες εναλλακτικές λύσεις και να μας προτείνει προιόντα πραγματικά αθώα και παιδικά.!!

Αγάπη.... η χαραμάδα της αιωνιότητας..

Ernesto Cardenal

• 3 weeks later...

Γεια σας και απο μενα. Προσφατα εγινα πατερας με μια κορουλα κουκλα!! Με αφορμη λοιπον το νεο μελος της οικογενειας (το πρωτο μας) γραφτηκα στην ιστοσελιδα αυτη.

Στο θεμα λοιπον αυτο που συζητατε θα ηθελα να βοηθησω οσο μπορω μιας και το θεμα με τα χημικα στα καλυντικα αλλα και στην διατροφη με εχουν απασχολησει αρκετο καιρο. Ετσι ψαχτηκα αρκετα και ψαχνομαι ακομα. Να διευκρινησω οτι δεν ειμαι ειδικος αλλα και δεν εχω καμια σχεση (ουτε συμφεροντα) με χωρους που θα αναφερω παρακατω. Προσωπικες εμπειριες και αποψεις μοιραζομαι μαζι σας με σκοπο να βοηθησω οσο μπορω.

Ξεκιναμε λοιπον.

Εαν σερφαρετε στο internet η ψαξετε σε διαφορα αρθρα που εχουν γραφτει κατά καιρους θα βρειτε αρκετα στοιχεια για τα παρακατω συστατικα που χρησιμοποιουνται ευρεως σε καλυντικα αφρολουτρα οδοντοκρεμες κ.λ.π: sodium laureth sulfate, propylene glycol, parabens (methyl, ethyl κ.λ.π) triclosan, peg, methylisothiazolinone (MIT) και καποιες χρωστικες ουσιες που χρησιμοποιουνται ευρεως σε καλυντικα αφρολουτρα οδοντοκρεμες κ.λ.π. Θα δειτε να κατηγορουνται για τις επιβλαβεις συνεπειες στον ανθρωπινο οργανισμο (αλλα και το περιβαλλον) με επιδραση στο νευρικο συστημα, εγκεφαλο, αλλα και καρκινογενεσεις.

Ετσι ξεκινησα να δοκιμασω να αλλαξω όλα τα προιοντα που χρησιμοποιουμε στο σπιτι ψαχνωντας κυριως σε καταστηματα με βιολογικα προιοντα (αρκετο ψαξιμο και χρονο). Για να μην πλατιαζω παμε κατευθειαν σε αυτά που προσεχουμε. Καταρχην καταφερα να αντικαταστησω σχεδον ολα τα καλυντικα, αφρολουτρα κ.λ.π στο σπιτι για εμας και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως για το μωρο χρησιμοποιουμε πιστοποιημενα φυτικα προιοντα χωρις ΚΑΝΕΝΑ χημικο.

> Παντα διαβαζουμε τα συστατικα στα προιοντα που αγοραζουμε.

> Καλο είναι να προτιμαμε τα βιολογικα προιοντα διοτι αυτό μας διασφαλιζει ότι ακομα και στα φυτικα συστατικα από τα οποια αποτελουνται δεν εχουν χρησιμοποιηθει χημικα.

> Δεν σημαινει ότι αν ένα προιον είναι βιολογικο δεν χρησιμοποιουνται π.χ parabens (συντηρητικα) η καποιο άλλο στοιχειο χημικο το οποιο κατηγορειται ως επιβλαβες (λεω κατηγορειται γιατι όταν αποδειχθει ότι προκαλει κακο τοτε αποσυρεται. Πολλες φορες βεβαια οι εταιρειες αλλαζουν λιγο την χημικη συνθεση και επανερχονται με άλλη ονομασια).ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ παντα διαβαζουμε την λιστα INCI (συστατικων). Εννοειται οτι αγοραζουμε αυτα που δεν περιεχουν χημικα και συνθετικα η περιεχουν αυτα που δεν κατηγορουνται. Να ξερετε οτι η σειρα με την οποια αναγραφονται τα συστατικα δηλωνει και την ποσοτητα του μεσα στο προιον (π.χ το νερο ειναι παντα μπροστα διοτι ειναι το περισοτερο).

> Τα βιολογικα προιοντα θα πρεπει να φερουν πιστοποιηση από οργανισμους και να φαινεται πανω στο προιον. Στην Ελλαδα είναι η Δ.Η.Ω, η ΒΙΟ Ελλας κ.α (πληροφοριες θα βρειτε στο ιντερνετ)

> Επειδη οι τιμες στα βιολογικα προιοντα είναι υψηλοτερες από τα συμβατικα θελει ψαξιμο ώστε να βρειτε τις καλυτερες τιμες. Η καλυτερη λυση είναι αγορες από ιντερνετ οπου το κοστος μπορει να μειωθει και στο μισο από αυτές στην Ελλαδα. Να αναφερω για παραδειγμα ότι προιοντα που θα μου κοστιζαν στην Ελλαδα 250 Ε από site στην Γερμανια μαζι με τα μεταφορικα κοστισαν 130 Ε. Σε αυτές τις περιπτωσεις είναι καλο να μαζευονται καμποσοι (εμεις ημασταν τρεις οικογενειες) ώστε να μοιραστει καλυτερα το κοστος των μεταφορικων).

Στο δια ταυτα λοιπον και επειδη βλεπω να αναφερεστε σε ονοματα να αναφερω και γω τι χρησιμοποιω καταρχην για το μωρο. Χρησιμοποιω προιοντα της εταιρειας WELEDA η οποια χρησιμοποιει φυτικα συστατικα και κανενα χημικο. Πιστοποιημενη και ακομα και οι συσκευασιες ειναι απο ανακυκλουμενα υλικα. Συγκεκριμενα για το παιδι υπαρχει σειρα με βαση την καλεντουλα.

Από αυτή την εταιρεια χρησιμοποιουμε και εγω με την γυναικα μου αφρολουτρα, ξυριστικες κρεμες, καλυντικα γενικα.

Weleda μπορειτε να βρειτε γενικα σε καταστηματα βιολογικων προιοντων αλλα και σε ένα φαρμακειο στην Βουκουρεστιου στο κεντρο (Βουκουρεστιου και Ακαδημιας αν θυμαμαι καλα το οποιο κανει και 10% εκπτωση).

Να σας πω όμως τα εξης. Αυτά τα προιοντα και γενικα οσα δεν χρησιμοποιουν χημικα και συνθετικα δεν κανουν αφρο η κανουν λιγο αφρο ενώ το αρωμα τους επειδη προερχεται από αιθερια ελαια είναι αρωματα λουλουδιων η βοτανων. Επισης η υφη τους ισως σας φανει λιγο διαφορετικη. Π.χ το αφρολουτρο του μωρου εχει καφε χρωμα και μυριζει θυμαρι. Το αφρολουτρο το δικο μου μυριζει κιτρο ενώ της γυναικας μου τριανταφυλλο.

Για μωρομαντηλα και τετοια ειδη εχω δει καποια της εταιρειας Avalon παλι σε καταστηματα βιολογικων προιοντων τα οποια όμως δεν τα εχω δοκιμασει.

Ο επομενος στοχος μου είναι να αντικαταστησω τα καθαριστικα του σπιτιου αλλα αυτό θελει ερευνα για τιμες από ιντερνετ γιατι ειπαμε....βαρανε οι τιμες!!! Οπως επισης και τα καλυντικα οπως κραγιον, μανω της γυναικας μου. Κρεμες κ.λ.π αντικατασταθηκανε (με λιγη μουρμουρα βεβαια σε καποια γιατι ειπαμε τα φυτικα ειναι φυτικα...απλωνουν διαφορετικα μυριζουν διαφορεικα ΑΛΛΑ δεν εχουν ΧΗΜΙΚΑ :mrgreen: ).

Τελειωνοντας να σας πω ότι τις καλυτερες τιμες σε βιολογικα τροφιμα τις εχει στα σουπερ μαρκετ plus. Γενικα στα σουπερ μαρκετ εχουν λιγο καλυτερες τιμες σε σχεση με τα καταστηματα βιολογικων. Το κακο είναι ότι δεν υπαρχει ποικιλια. Και εκει προσεχουμε να εχουν πιστοποιηση.

Να συμβουλεψω τουλαχιστον αν δεν θελετε να αγοραζετε βιολογικα να αγοραζετε φρουτα και λαχανικα της εκαστοτε εποχης.

Ψαξιμο λοιπον φιλοι και φιλες και αναζητηση.

Η νοοτροπια μας πρεπει πρωτα απ όλα να αλλαξει!!!

:wink:

• Like 1

KEuPp2.png

Δυο κοριτσια φωτιζουν την ζωη μου. Η Ελενη και η Αναστασια .

Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα αναφέρεις Χρήστο! Το βασικό, όπως λες, είναι να αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου! Όχι μόνο σε ότι αφορά στα βιολογικά προϊόντα και την προστασία της υγείας μας και των παιδιών μας αλλά και σε ότι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, γιατί κι αυτό έχει άμεση σχέση με την υγεία μας!!!

• 4 weeks later...

Λοιπόν συμφορουμίτισες, συμφορουμίτες έχω νεότερα για την καταγγελία που έκανα στην γραμμή καταναλωτών για τα Frezyderm baby.

Η (επώνυμη) καταγγελία μου προωθήθηκε στον ΕΟΦ από όπου και με πήραν τηλέφωνο να με ρωτήσουν ακριβώς γιατί καταγγέλω ότι καταγγέλω.

Και τους εξήγησα αναλυτικά τα περί διαφήμησης της συγκεκριμένης εταιρείας και ότι τα παιδικά καλλυντικά τους έχουν paraben παρόλο που η εταιρεία διαφημίζει με καμάρι το αντίθετο. Τους έστειλα φυσικά και την διαφήμιση να την δούνε με τα μάτια τους. Με ευχαρίστησαν ευγενικά και μου είπαν ότι θα επικοινωνήσουν κι εκείνοι με την εταιρεία.

Λέω κι εγώ μετά από αυτό "φέξε μου και γλίστρισα", σε 5 χρόνια κάτι θα γίνει.

Αλλά γυρνώντας εχτές σπίτι μετά την δουλειά βρήκα να με περιμένει ένα γράμμα από τον ΕΟΦ (συστημένο παρακαλώ) όπου με ενημερώνανε ότι σύμφωνα με την απόφασή τους υπ' αριθ. 65425/9-10-07 ανακαλούνε την σειρά FREZYDERM BABY LINE.

Η επιστολή που μου έστειλαν είναι στην διάθεση οποιουδήποτε που θέλει να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου.

Τουλάχιστον να σταματήσουν να λένε ότι τα προϊόντα τους δεν περιέχουν paraben και να πηγαίνουμε εμείς οι χαζές να τα ακριβοπληρώνουμε νομίζοντας ότι κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας.

EIΣΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!!!!!!!!

Και εμενα που η δερματολογος με διαβεβαιωνε οτι ειναι τα καλυτερα?

να της τριψω το χαρτι αυτο στην μουρη?

Μπραβο βρε zana !

Και θα υπάρξει και συνέχεια από μέρους μου, αν ξαναδώ τα συγκεριμένα καλλυντικά να κυκλοφορούν για πολύ ακόμα θα ρωτήσω ξανά τον ΕΟΦ πως κυκλοφορούν αφού τους έχουν ανακαλέσει την άδεια κυκλοφορίας.

Για θέματα του παιδιού μου γίνομαι ΣΚΥΛΑ!!! πάει και τελείωσε.

Όχι ότι έχω αντίρρηση να κυκλοφορούνε , αλλά να μην μας πιάνουνε κοροϊδα ότι έχουν κάτι παραπάνω από τα υπόλοιπα παιδικά καλλυντικά που παίρνουμε από το σούπερ μάρκετ.

Να κυκλοφορούνε στην αγορά με ίσους όρους και όχι με παραπλανητικές διαφημίσεις.