Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

2η εγκυμοσυνη με παιδί 2 χρονών

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες. Διανύω την 7η βδομάδα της εγκυμοσύνης μου και ήδη αισθάνομαι μεγάλη κόπωση. Το θέμα μου είναι ότι έχω ένα κοριτσάκι 2 χρονών, η οποία τις τελευταίες βδομάδες έχει πάθει τρομέρη εξάρτηση από μένα. Θέλει να την παίρνω συνέχεια αγκαλιά, να την βάζω μόνο εγώ για ύπνο και το πρωί να τη σηκώνω μόνο εγώ από το κρεβάτι, ξυπνάει στις 3 το πρωί και με φωνάζει κι αν πάει ο άντρας μου κάνει φοβερή κρίση. Δεν ξέρω αν είναι η ηλικία ή αν αισθάνεται κάτι (δεν της έχουμε πει τπτ ακόμα), αλλά επειδή έχω και μια μικρή αποκόλληση, μου είναι αδύνατο να την πάιρνω συνέχεια αγκαλιά. Ήθελα να ρωτήσω αν έχει συμβεί σε κάποια άλλη κοπέλα και πως το αντιμετώπισε. Δε θέλω να θεωρεί ότι την απορρίπτω, αλλά πραγματικά είμαι εξαντλημένη κάποιες φορές.

Διαφημίσεις

Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση, την έπαιρνα αγκαλιά μόνο καθιστή και κάποιες φορές που χρειαζόταν να είμαι όρθια, μου την έβαζε στην αγκαλιά μου ο άντρας μου και στην ουσία την στήριζε εκείνος... Μπορεί να μην της έχετε πει τίποτα, αλλά ίσως να έχει διακρίνει μια αλλαγή στην συμπεριφορά σου (δηλαδή λιγότερες αγκαλιές από πριν, πιο προσεκτικές κινήσεις κτλ),γι΄αυτό το λόγο κιόλας να αποζητά εσένα και να παθαίνει κρίση όπως λες όταν πάει ο άντρας σου αντί για εσένα.

Οπότε προσπάθησε κάπως να της ικανοποιήσεις την ανάγκη για αγκαλιές και τρυφερότητα, έστω καθιστή ή ξαπλωμένη και προσπάθησε να της δώσεις κάποια εξήγηση για την αλλαγή αυτή. (αν δεν θες να πεις ότι είσαι έγκυος, πες ότι σε πονάει η μέση σου ή κάτι τέτοιο).

Καλησπέρα! Είμαι κι εγώ έγκυος (13 εβδομάδων) στο δεύτερο μωράκι μου και έχω ένα γιό 20 μηνών. Όταν ήμουν στον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης μου ο μικρός άρχισε να εμφανίζει έντονα σημάδια άγχους αποχωρισμού σε συνδυασμό με δόντια:shock:, ήθελε (και θέλει) συνέχεια αγκαλιές και το βράδυ αρνούνταν να κοιμηθεί στην κούνια του. Το πάλεψα όσο μπορούσα αλλά πραγματικά είχα γίνει ράκος από τα συνεχή ξυπνήματα και το ασταμάτητο σκύβε-σήκωνε ένα παιδί 12,5 κιλών. Επίσης επειδή ο άντρας μου λόγω επαγγέλματος λείπει συχνά σε πολυήμερα επαγγελματικά ταξίδια δεν είχα κανέναν να με βοηθήσει με τον νυχτερινό Γολγοθά. Τελικά κατέληξα να τον παίρνω στο κρεβάτι μου και έτσι βρήκαμε την ησυχία μας και ξεκουράστηκα κι εγώ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας προσπαθώ να τον σηκώνω μόνο για τα απαραίτητα (που δεν είναι και λίγα) για άλλαγμα, πλύσιμο, φαγητό κλπ και τις υπόλοιπες φορές που το ζητάει κάθομαι και τον παίρνω αγκαλιά έτσι. Βέβαια δεν του φτάνει αλλά του λέω ότι η μαμά πονάει τη μέση της (για να μη συνδέσει την άρνηση μου με το μωρό).

Επίσης προσπαθώ να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στο δωμάτιο του που παίζουμε καθιστοί στο πάτωμα και δεν ζητάει τόσο συχνά αγκαλιά!

Καλή μας συνέχεια και κουράγιο!!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Καλή εγκυμοσύνη να έχετε κορίτσια! Κι' εγώ ότι έκανε η ekavi καθιστή και το μικρό μου, μου τον έδιναν αγκαλιά, ευτυχώς είχα κάποια βοήθεια και τουλάχιστον στο μπάνιο δεν τον πολυσήκωνα. Όταν τον έπαιρνα αγκαλιά προσπαθούσα πάντα με όσο πιο ήρεμες κινήσεις μπορούσα.

Όταν έμεινα έγκυος ο "μεγάλος" μου ήταν 1,5 χρονών!

Καλησπέρα! Είμαι κι εγώ έγκυος (13 εβδομάδων) στο δεύτερο μωράκι μου και έχω ένα γιό 20 μηνών. Όταν ήμουν στον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης μου ο μικρός άρχισε να εμφανίζει έντονα σημάδια άγχους αποχωρισμού σε συνδυασμό με δόντια:shock:, ήθελε (και θέλει) συνέχεια αγκαλιές και το βράδυ αρνούνταν να κοιμηθεί στην κούνια του. Το πάλεψα όσο μπορούσα αλλά πραγματικά είχα γίνει ράκος από τα συνεχή ξυπνήματα και το ασταμάτητο σκύβε-σήκωνε ένα παιδί 12,5 κιλών. Επίσης επειδή ο άντρας μου λόγω επαγγέλματος λείπει συχνά σε πολυήμερα επαγγελματικά ταξίδια δεν είχα κανέναν να με βοηθήσει με τον νυχτερινό Γολγοθά. Τελικά κατέληξα να τον παίρνω στο κρεβάτι μου και έτσι βρήκαμε την ησυχία μας και ξεκουράστηκα κι εγώ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας προσπαθώ να τον σηκώνω μόνο για τα απαραίτητα (που δεν είναι και λίγα) για άλλαγμα, πλύσιμο, φαγητό κλπ και τις υπόλοιπες φορές που το ζητάει κάθομαι και τον παίρνω αγκαλιά έτσι. Βέβαια δεν του φτάνει αλλά του λέω ότι η μαμά πονάει τη μέση της (για να μη συνδέσει την άρνηση μου με το μωρό).

Επίσης προσπαθώ να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στο δωμάτιο του που παίζουμε καθιστοί στο πάτωμα και δεν ζητάει τόσο συχνά αγκαλιά!

Καλή μας συνέχεια και κουράγιο!!

καλησπερα....να σε ρωτησω..οταν λες εντονα σημαδια ανχους τι εννοεις????τι εκανε το παιδι??εμφανισε εξανθηματα???:?::?:με ενδιαφερει γιαυτο ρωταω

Διαφημίσεις

μπεμπηςς μου νομίζω ότι η Izaki εννοεί το άγχος αποχωρισμού, ότι το μωρό θέλει συνέχεια αγκαλιά και δεν κοιμάται μόνος του στο κρεβάτι του. Ακριβώς το ίδιο έχει και η κόρη μου που είναι περίπου στην ίδια ηλικία.

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα κι απο μένα. Ειμαι στην 12η εβδομαδα και ο γιος μου κλεινει τα 2 σε λιγότερο απο μήνα. Μολις εμαθα οτι ειμαι ξανα εγκυος ειδα λιγο αιμα, ο γιατρός συνέστησε ξεκούραση, οπότε κοπηκαν μαχαιρι οι ορθιες αγκαλιες. Τον αγκαλιαζω συνεχεια καθιστη ή ξαπλα ή οταν παιζουμε στο πατωμα. Όταν μου ζητουσε αγκαλια (κυριως για να δει κατι ) του ελεγα οτι πονανε τα χερια μου και δεν μπορω να τον σηκωσω. Η λυση ηταν ενα σκαμπο με σκαλοπατι απο το ικεα. Οταν ειμαι στην κουζινα το βαζω διπλα μου και ανεβαινει για να "μαγειρεψουμε". Πλεον δε ζηταει αγκαλια αλλα κατευθειαν το σκαμπο για να δει. Στο μπανιο εχουμε ντουζιερα και μπαινει περπατωντας. Καθομαι σε ενα χαμηλο σκαμνι και τον πλενω ανετα. Μετα τυλιγω την πετσετα στη μεση του και παμε με τα ποδια στο κρεβατι για αλλαγμα. Σκυβω λιγο εκει αλλα ειναι μικρη η αποσταση. Το πιο δυσκολο ειναι το αμαξι. Οταν δεν ειναι αλλος μαζι, τον βαζω απο την αλλη πορτα μισοσκαρφαλωνοντας, μπαινω κι εγω μαζι του και μετα οπως ειμαι καθιστη τον βαζω πιο εύκολα στο καθισματακι του. Στην κουνια τελος, κατεβαζω το καγκελο, καθομαι διπλα και απο τα ποδια μου μπαινει μονος του ή τον σηκωνω στα χερια χωρις να καταπονειται.η μεση. Γενικα υπαρχουν τροποι κι ευτυχως το αγορι μου ως τωρα ανταποκρινεται καλα. Ευχομαι τα καλυτερα σε ολες.

tt13013a.aspx

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...