Beatle

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  74
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο Beatle

 1. Η κόρη μου μας έκανε τα ίδια και αρχίσαμε να της βάζουμε μέσα στο βραδινό της γάλα δημητριακά. ΑΠό τότε που το κάναμε δεν ξαναξύπνησε μέσα στη νύχτα. Με τα δημητριακά το βραδινό της γάλα έγινε πιο πλούσιο, οπότε προφανώς δεν πεινούσε πια τη νύχτα.
 2. Γέννησα την κόρη μου τέλη Νοεμβρίου και μετά από 10 μέρες βγαίναμε κάθε μέρα έξω κατόπιν προτροπής και της παιδιάτρου. Σημειωτέον ζω σε χώρα που το χειμώνα μπορεί να φτάσει και τους -10. Κρίμα για το μωράκι να είναι μονίμως στο σπίτι… Καλοκαιρινό καρότσι όπως λες (καταλαβαίνω ότι εννοείς το καρότσι που κλείνει σαν ομπρέλα) αναγκαστήκαμε να πάρουμε όταν ήρθαμε 1η φορά Ελλάδα και συνειδητοποιήσαμε ότι το Bugaboo Cameleon μας ήταν πολύ δύσκολο να κυκλοφορήσει στα ανύπαρκτα πεζοδρόμια της Αθήνας. Επίσης είναι πολύ βολικό για εκδρομές. Θεωρώ όμως ότι το κανονικό καρότσι δεν συγκρίνεται και αν πρέπει να πάρεις ένα θα πρέπει να είναι αυτό.
 3. Για να δει αν χάνω αμνιακό με εξέτασε κολπικά. Μετά είδε και στον υπέρηχο ότι έχω αρκετό, αλλά αν έχεις διαρροή μόνο κολπικά μπορεί να το δει.
 4. Έχω κι εγώ τράχηλο 2.3 και ο γιατρός συνέστησε να σταματήσω τελείως τη δουλειά, ξεκούραση και καθόλου σεξ. Δεν μίλησε για πλήρη ακινησία ή διακοπή δραστηριότητας και φαντάσου ότι είμαι 35 εβδομάδων και το μωρό πάρα πολύ χαμηλά. Προσπάθησε να μην ανησυχείς και να μην αγχώνεσαι. Συνήθως αυτά προκαλούν συσπάσεις, οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζουν τον τράχηλο.
 5. Είμαι 35 εβδομάδων και την προηγούμενη βδομάδα άρχισα να έχω κολπικές εκκρίσεις άοσμες, σχεδόν διάφανες και υγρές. Φοβήθηκα μήπως χάνω αμνιακό υγρό και τηλ αμέσως στο γιατρό μου. Μου είπε να πάω αμέσως από το ιατρείο του να το δούμε γιατί όντως υπήρχε αυτή η πιθανότητα. Τελικά όλα καλά. Καλό είναι να αποκλείσεις ότι είναι αμνιακό (καθώς και όλα τα υπόλοιπα πχ κολπική μόλυνση). Καλό υπόλοιπο εγκυμοσύνης!
 6. Και στην Ελβετία συμπεριλαμβάνεται στις εξετάσεις του προγεννητικού, αλλά δεν την επαναλαμβάνουμε κάθε βδομάδα! Την έκανα στην αρχή και μετά στον 5ο μήνα μαζί με την επαναληπτική για το τοξόπλασμα. Εννοείται ότι μπορείς να φιλάς το παιδί σου! Ο γιατρός μου είπε να μην τρώω από το ίδιο κουτάλι και να προσέχω όταν την αλλάζω (να πλένω αμέσως τα χέρια μετά). Ομολογώ ότι δεν το ακολούθησα κατά γράμμα, αλλά προσπάθησα...
 7. Η γνώμη μου είναι ότι το παιδί πρέπει να βγαίνει κάθε μέρα έξω για να ξεδίνει και να βγάζει όλη την ενέργειά του, αλλιώς το βράδυ για να κοιμηθεί θα είναι ένας εφιάλτης. Παιδική χαρά, θάλασσα ή πισίνα νομίζω ότι είναι μια χαρά για καλοκαίρι. Όσο για το τρέξιμο δυστυχώς είναι φυσιολογικό, ειδικά τους πρώτους μήνες από τότε που περπάτησε και ελαττώνεται (λίγο μην φανταστείς) πιο μετά. Επίσης μπορείς να κανονίσεις με άλλες μαμάδες play dates αν δεν θες να βγαίνεις κάθε μέρα.
 8. Beatle

  Ενδιαμεσος υπνος

  Είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις πότε δεν θα θέλει τον πρωινό ύπνο. Θα τη βάζεις για ύπνο και δεν θα κοιμάται! Η κόρη μου (2μισυ χρονών) κοιμάται από 4 μηνών 8 το βράδυ με 7-8 το πρωί και κάνει έναν μεσημεριανό ύπνο 2-3 ωρών. Τους τελευταίους μήνες δεν κάνει πάντα τον μεσημεριανό ύπνο. Μερικές φορές την βάζουμε και κάθεται στο κρεβάτι και τραγουδάει ή απλά αρνείται να μπει στο κρεβάτι. Η κορούλα σου είναι ακόμα πολύ μικρή και χρειάζεται τους ενδιάμεσους. Η ίδια θα σου δείξει πότε θέλει να σταματήσει και δεν θα έχεις καμία αμφιβολία!
 9. Που το διάβασες αυτό????? Sorry, αλλά επειδή πάρα πολλές γυναίκες πια καταφεύγουν σε καισαρική δε σημαίνει ότι είναι και η πιο ασφαλής μέθοδος! Αν είναι οι γιατροί δε θα συζητούσαν καν για φυσιολογικό τοκετό και θα κάναμε όλες καισαρική!
 10. Σίγουρα μπορούν να συμβούν διάφορα απρόοπτα στη ζωή μας, όπως να περπατάμε στο δρόμο και να μας έρθει ένα τούβλο στο κεφάλι. Τι σημαίνει αυτό, ότι πρέπει να μένουμε κλεισμένες στο σπίτι? Η γνώμη μου είναι ότι όταν όλα είναι καλά στην εγκυμοσύνη συνεχίσουμε τη ζωή μας με κάποιες προφυλάξεις και χωρίς υπερβολές βέβαια. Κι εγώ ταξίδεψα στην 1η μου εγκυμοσύνη 30η εβδομάδα στη Γενεύη (ζω στη Λωζάννη) χωρίς κανένα πρόβλημα. Απλά να έχεις σίγουρα χαρτί γιατρού μαζί σου γιατί πολύ πιθανό να στο ζητήσει η εταιρεία. Επίσης στο αεροδρόμιο της Γενεύης είναι δυσκοίλιοι και πιθανό να σου ζητήσουν να περάσεις τις ακτίνες παρόλο που θα τους ζητήσεις το αντίθετο. Μου έχει συμβεί 3 φορές. Να μην το δεχτείς σε καμία περίπτωση. Αν τώρα συμβεί το "μοιραίο" εδώ και πάλι μην ανησυχείς. Το δημόσιο νοσοκομείο είναι τοπ, με πολύ καλούς γιατρούς και μαίες οι οποίοι μιλάνε Αγγλικά και πολλούς Έλληνες γιατρούς. Αν ταξίδευες στην Τυνησία ΟΚ να το συζητούσαμε.... Καλό ταξίδι!
 11. Καλημέρα! Ξέρει καμία αν στο Κτήμα Πεντελικόν απαιτεί ελάχιστο αριθμό ατόμων για βάπτιση; Σκεφτόμαστε να κάνουμε τη βάπτιση εκεί, αλλά θα έχουμε το πολύ 60 ενήλικες και 20 παιδιά.
 12. Εμφάνισα υποθειροειδισμό και στην 1η και στην τωρινή εγκυμοσύνη μου. Στην 1η εγκυμοσύνη άρχισα τα χάπια γύρω στην 9η εβδομάδα, γιατί μεσολάβησε ένα ταξίδι και είδα την ενδοκρινολόγο αφού επέστρεψα. Είχα ρωτήσει τότε το γυναικολόγο μου αν υπάρχει πρόβλημα με αυτήν τη καθυστέρηση και μου είπε όχι. Στην τωρινή εγκυμοσύνη τα άρχισα στην 8η εβδομάδα. Μην ανησυχείς, το μεμπάκι σου δεν έχει πάθει τίποτα!
 13. Δυστυχώς δεν είναι πάντα μειωμένο. Με την εταιρεία που ταξιδεύουμε πολύ συχνά (ονόματα δε λέμε, δεν είναι Ελληνική) πληρώνουμε ολόκληρο εισιτήριο για την κόρη μας από τότε που έκλεισε τα 2. Κατά τ άλλα η μικρή πρώτη φορά ταξίδεψε όταν ήταν 2μισυ μηνών χωρίς κανένα πρόβλημα (απλά έπρεπε να έχει πιπίλα ή στήθος ή μπιμπερό κατά προσγείωση και απογείωση) και τώρα έχουμε προγραμματίσει ήδη αεροπορικό ταξίδι όταν το 2ο θα είναι περίπου ενός μηνός. Σε τέτοιες μικρές ηλικίες είναι το πιο εύκολο.... άντε να απασχολείς ένα 2χρονο για 2μισυ ώρες και να προσπαθείς να εξηγήσεις γιατί πρέπει να κάθεται με τη ζώνη δεμένη και να μην τρέχει στο διάδρομο...
 14. Στην 7η εβδομάδα της τωρινής εγκυμοσύνης μου που ακούσαμε καρδιά ο γιατρός μου είπε ότι το έμβρυο είναι 1 βδομάδα πίσω και ότι μάλλον είχα αργά ωορηξία. Δεν έβγαινε στους υπολογισμούς μου, αλλά προτίμησα να μην το σκέφτομαι και να περιμένω τον επόμενο έλεγχο. Στην αυχενική διαφάνεια το μέγεθος ήταν αντίστοιχο με τις εβδομάδες και σε όλους του επόμενους ελέγχους (είμαι τώρα 26 εβδομάδων) ήταν όλα καλά. Το 1ο τρίμηνο είναι περίεργο και στη θέση σου δε θα τα έπαιρνα όλα τοις μετρητοίς. Το πέσιμο δεν έχει καμία σχέση θεωρώ. Είσαι πολύ μικρή εβδομάδα και το εμβρυάκι μια κουκιδίτσα. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, στην εβδομάδα σου χοροπηδούσα όλο το βράδυ (ήμουν σε ένα κρητικό γλέντι) οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι από τράνταγμα άλλο τίποτα. Γέννησα ένα υγιέστατο κοριτσάκι! Εύχομαι όλα να πάνε καλά και προσπάθησε να μην αγχώνεσαι.
 15. Έμαθα πριν λίγες μέρες ότι είμαι έγκυος και θα πάω πρώτη επίσκεψη στο γιατρό μου την επόμενη βδομάδα. Είμαι στην 6η βδομάδα και έχω κατά καιρούς πόνους χαμηλά. Μπορεί να με πιάσει πολύ έντονος πόνος, να μην μπορώ να κουνηθώ για 5 λεπτά, ή να έχω συνεχόμενο ελαφρύ πονάκι. Έχω διαβάσει όλες τις πιθανές εκδοχές, και τις πολύ κακές (προεόρτια αποβολής, εξωμήτριο) και τις καλές (απλά προσαρμόζεται η μήτρα). Είχε κάποια παρόμοια συμπτώματα; Είμαι πάρα πολύ αγχωμένη, επειδή ακόμα δεν έχω πάει στο γιατρό.
 16. Beatle

  Επίθετο σε προσκλητηριο

  Είδα ότι πήρες την απόφασή σου, αλλά λέω να πω κι εγώ τη γνώμη μου έστω και αργά.. Στο να βάλουν οι γονείς μόνο τα μικρά τους ονόματα υπάρχει λογική, αφού θα στείλετε τις προσκλήσεις τους συγγενείς και φίλους σας. Τη νονά/νονό όμως δεν είναι δεδομένο ότι τον ξέρουν όλοι. Προσωπικά θα το θεωρούσα πιο τιμητικό να βάλω ολόκληρο το όνομά του, ώστε να είναι σαφές και ορισμένο σε όλους ποιος είναι. Σε κάθε περίπτωση να χαίρεσαι το παιδάκι σου και καλή βάπτιση!
 17. Beatle

  Τί ώρα κοιμούνται τα παιδάκια σας;;;

  Η κόρη μου από 3 μηνών (τώρα είναι 2) κοιμάται από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 7:30-8 το επόμενο πρωί και κάνει κι έναν μεσημεριανό ύπνο. Όταν πηγαίνουμε Ελλάδα, παρόλο που είναι πιο δύσκολο (λόγω καιρού, αλλά και νοοτροπίας των γύρω μας) η μικρή κοιμάται στις 9 (8 Ελβετίας) άντε 9:30 σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Έχω προσέξει, ότι τις λίγες φορές που για διάφορους λόγους κοιμήθηκε πιο αργά, ήταν και πιο νευρική και δύσκολη στο να κοιμηθεί και την επόμενη ξύπνησε την ίδια ώρα με αποτέλεσμα να είναι πτώμα την υπόλοιπη μέρα. Ποτέ δεν την κοιμίζουμε έξω. Όταν πάμε σε σπίτια φίλων παίρνουμε μαζί το παρκοκρέβατο και τη βάζουμε την στάνταρ ώρα της για ύπνο. Αν θέλουμε να βγούμε βοηθάει είτε η πεθερά μου είτε η baby sitter. Σε κάθε περίπτωση δεν αποκλίνουμε από το ρυθμό της, γιατί έχω διαβάσει ότι σε αυτήν την ηλικία είναι πάρα πολύ σημαντική η ρουτίνα.
 18. Εμείς ξεκινήσαμε με καρότο, στη συνέχεια, πατάτα και κολοκυθάκι. Πάντα μόνα τους για 2-3 μέρες για να είμαστε σίγουρη ότι δεν είναι αλλεργική και στη συνέχεια τα αναμειγνύαμε. Η γιατρός ποτέ δεν ανέφερε το ριζάλευρο, παρά αμέσως μας συνέστησε λαχανικά. Είμαστε και στο εξωτερικό και μάλλον δεν συνηθίζεται.
 19. Δεν ξέρω αν είμαι η καταλληλότερη να απαντήσω, αλλά θα σου πω την δική μου εμπειρία. Στην 1η μου εγκυμοσύνη γύρω στον 5ο μήνα ανακάλυψε ο γιατρός ένα ινομύωμα εκτός μήτρας πάχους 6-7 εκ. Προφανώς προυπήρχε πολύ μικρότερο και λόγω εγκυμοσύνης μεγάλωσε. Μου είπε λοιπόν ότι δεν υπάρχει λόγος να το βγάλω, αφού τα ινομυώματα γενικά είναι επικίνδυνα για το μωρό αν είναι μέσα στη μήτρα. Τα εξωτερικά μπορεί να προκαλέσουν πόνο στη μαμά, αλλά δεν είναι και δεδομένο. Όλο το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης μου το πέρασα με το ινομύωμα χωρίς κανένα πόνο και γέννησα ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Από τότε μίκρυνε πολύ (2-3 εκ) και ο γιατρός μου έλεγε αν θέλω το βγάζω και δεν είναι απαραίτητο. Τώρα είμαι έγκυος στο 2ο παιδί και δεν έχει καν μεγαλώσει. Νομίζω ότι το εξωτερικό ινομύωμα μπορείς να το βγάλεις και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Γιατί δεν περιμένεις να μείνεις με το καλό έγκυος και αν δεις ότι πραγματικά προκαλούν πρόβλημα στο μωρό τα αφαιρείς τότε?
 20. Εγώ πάντως ξεκίνησα Αγγλικά στην α δημοτικού και πήρα το Proficiency στην γ γυμνασίου. Δεν είχα κανένα πρόβλημα να διαχωρίσω τις γλώσσες ούτε με εμπόδισε στην απόδοσή μου στο σχολείο. Γερμανικά άρχισα δ δημοτικού. Νομίζω ότι όσο πιο μικρός τόσο το καλύτερο. Εξοικιώνεσαι και μετά όλες οι υπόλοιπες γλώσσες έρχονται αβίαστα. Βέβαια είχα και πόρωση από μικρή. Από ένα σημείο και μετά μόνη μου ζητούσα από τους γονείς μου να μάθω κι άλλη ξένη γλώσσα (το σπασικλάκι ... )
 21. Κι εγώ με την κόρη μου τα ίδια τραβάω, η οποία είναι δύο χρονών και 3 μηνών. Θέλει πια να τα κάνει όλα μόνη της κι αν τολμήσουμε να το κάνουμε εμείς γίνεται χαμός. Επίσης, αν δεν γίνει το δικό της βάζει τα κλάματα σαν να έχει συμβεί κάτι τρομερό, σχεδόν τρέμει. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης. Είτε της αποσπάμε την προσοχή με κάτι που ξέρουμε ότι της αρέσει πολύ, είτε εγκαταλείπουμε το δωμάτιο και την αφήνουμε να κλάψει μόνη της για κάποια δευτερόλεπτα (όχι πολύ ώρα για να μην ξεχάσει γιατι κλαίει). Στη συνέχεια επιστρέφουμε και της εξηγούμε ότι έληξε το θέμα και δεν έχει νόημα να κλαίει γιατί θα γίνει αυτό που είπε ο μπαμπάς και η μαμά και αν σταματήσει μπορεί να έρθει μαζί μας να παίξουμε ήρεμα. Όλα τα παραπάνω πάρα πολύ ήρεμα και χωρίς φωνές από μέρους μας. Πιάνει, προς το παρόν, να δούμε για πόσο ακόμα...
 22. Εγώ πήγα 17 εβδομάδων και το είδαμε καθαρά ότι είναι κοριτσάκι. Εξαρτάται το γιατρό και το μηχάνημα. Ο δικός μου έχει καλό και το είδα μόνη μου πριν μου πει οτιδήποτε.
 23. Όταν με το καλό γεννηθεί το μωράκι σου και μεγαλώσει λίγο θα μπουσουλαει στα πατώματα και θα βάζει μετά τα χέρια στο στόμα, θα σηκώνει την πιπίλα από το δρόμο και θα τη βάζει στο στόμα πριν προλάβεις να κάνεις τπτ, όταν είναι με άλλα παιδάκια θα ανταλάσσουν πιπίλες και μικρόβια χωρίς να βλέπεις. Απλά σε ενημερώνω ότι από ένα σημείο και μετά το Detol δεν έχει και πολύ νόημα...
 24. Πήγα σήμερα στο γιατρό μου και με προειδοποίησε ότι από τώρα και μετά (17η εβδομάδα είμαι) μπορεί να έχω πόνο χαμηλά. Αν το αισθάνομαι πολύ έντονα μου είπε απλά να ξαπλώνω λίγο, αλλά σε κάθε περίπτωση να μην ανησυχήσω και ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μου εξήγησε και το λόγο, αλλά επειδή ήταν στα Γαλλικά δεν τον κατάλαβα και δεν μπήκα στον κόπο να τον ρωτήσω στα Αγγλικά, αφού δεν πονάω καθόλου. Πάντως δεν έχει σχέση με τον πλακούντα, γιατί μου το είπε αυτό πριν προχωρήσουμε στον υπέρηχο και διαπιστώσουμε τη θέση του. Ας μείνουμε ότι είναι φυσιολογικό αυτό που αισθάνεσαι! Για να σου φύγει η ιδέα βέβαια μπορείς πάντα να πας στον γυναικολόγο σου.
 25. Δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό μέρος και αν έχει ήδη αναλυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά θα ήθελα τη βοήθειά σας ως νοικοκυρές, γιατί εγώ παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μου δεν το βλέπω να γίνομαι ποτέ. Ζω στο εξωτερικό κι έχω ένα κοριτσάκι 2 ετών. Δουλεύουμε και οι 2 γονείς και η μικρή είναι στον σταθμό όλη τη βδομάδα. Στο σπίτι είμαστε όλοι γύρω στις 6.30 το απόγευμα κι εδώ ξεκινάει το πρόβλημά μου. Το ελάχιστο διάστημα που έχω με την κόρη μου μέχρι τις 8.30 που πάει για ύπνο, αντί να το αφιερώνω 100% σε αυτήν, μαγειρεύω. Μερικές φορές το κάνει και ο άντρας μου, αλλά συνήθως εγώ. Επίσης, επειδή μέχρι να κάνω οικογένεια ζούσα με ντελίβερι δεν έχω ιδέες για το τι να μαγειρέψω, με αποτέλεσμα να είμαι κάθε μέρα με το άγχος τι τρώμε σήμερα και να κάνω τα ίδια και τα ίδια. Το 2ο πρόβλημα είναι το σίδερο. Κάθε βδομάδα έχω μια στίβα πλυμένα ρούχα και ειδικά τώρα που είμαι έγκυος δεν κάνω τπτ. Είμαι κατάκοπη και πέφτω για ύπνο από τις 21:30.... Μου είπαν φίλες από Ελλάδα (γιατί εδώ δεν υπάρχει αυτή η νοοτροπία) να πάρω μια γυναίκα να μου σιδερώνει και μαγειρεύει. Έχουμε την καθαρίστρια 1 φορά τη βδομάδα και σκέφτομαι να πάρω μια κοπέλα για το σίδερο και ίσως λίγο μαγείρεμα? Το πρόβλημά μου είναι πως να την οργανώσω.. 1 φορά τη βδομάδα αρκεί και τι οδηγίες της δίνω ακριβώς? Της λέω τι να μαγειρέψει ή διαλέγει αυτή? Sorry αν ακούγομαι γελοία, αλλά πραγματικά δεν ξέρω και θα εκτιμούσα πολύ τη γνώμη σας.