Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Το ημερολόγιο μιας άυπνης μαμάς!

tsarli

Recommended Posts

Ειδικά αν ξυπνήσει μες στην νύχτα και θέλει παιχνίδια, τουτέστιν δεν θέλει να θηλάσει, δεν θέλει να κοιμηθεί στο κρεβάτι μας, και δεν αποκοιμιέται μετά απο κανά τέταρτο με αγκαλια περπάτημα και νανούρισμα τον βάζω στην κούνια του να ωρύεται λέγοντάς του "οι άνθρωποι τη νύχτα κοιμούνται". Δεν αντέχω πάνω από 10 λεπτά να κλαίει αλλά τουλάχιστον μετά "εκτιμάει" το να θηλάσει ή το να τον πάρω στο κρεβάτι (ή έχει κομματιαστεί από το κλάμα, δεν ξέρω τι από τα 2) και κοιμάται.

Ίσως αν τον άφηνες λίγο να κλάψει στην κούνια, όταν το παρακάνει, όχι πάντα..?

Εντωμεταξύ δεν έχω καταλάβει κάτι, πώς γίνεται να ξυπνάει κάθε 10 λεπτά? Προλαβαίνει να κοιμηθεί μέσα σε 5 λεπτά θηλασμού πχ? Τότε προφανώς είναι σε πολύ ελαφρύ ύπνο και ξυπνάει αμέσως, ίσως πρέπει να περιμένεις λίγο να κοιμηθεί βαθεια πριν τον βγάλεις απο το στήθος (δύσκολο μες στα χαραματα το ξέρω). Εγώ πάω πάνω-κάτω κανα 20λεπτο πριν τολμήσω να τον ακουμπήσω κάτω κοιμισμένο, για ν είμαι σίγουρη ότι δεν θα ξυπνήσει αμέσως.. και πάλι δεν τα καταφέρνω πάντα.

Το έχω κάνει μετά από αγανάκτηση να τον αφήσω στο κρεβατάκι του ξημερώματα (αφού μου έχει βγάλει το λάδι) για κανά λεπτό το πολύ, δεν μπορώ παραπάνω, και όντως μετά "εκτίμησε" το στήθος και κοιμήθηκε. Χθες όμως τίποτα. Αφού πλάνταξε, τον πήρα αγκαλιά ακι μου κανε παιχνίδια. Ένιωσα πολύ ηλίθια.

Σκεφτήκαμε τώρα με το σύζυγο να κάνουμε κάτι άλλο. Να θηλάσει το βράδυ κανονικά, να τηρήσουμε δηλ. τη ρουτίνα που τηρούμε κάθε βράδυ) και μετά να προσποιηθούμε ότι κοιμόμαστε. Κίνδυνος να πέσει δεν υπάρχει, έχουμε βάλει ψηλά μεγάλα μαξιλάρια παντού, φρούριο το κάναμε. Αυτό για να μάθει ότι όταν βραδυάζει, κοιμόμαστε και δεν παίζουμε όποτε και όσο θέλουμε. Αλλά μετά τί κάνουμε? Άλλωστε το πρόβλημά μας δεν είναι το πότε θα κοιμηθεί, αφού κρατάει ένα ψιλοσταθερό θα έλεγα ωράριο.

Για μέσα στο βράδυ και γω ενστικτωδώς έκανα το ίδιο με σένα. Τον πήγα 2-3 βραδυές στο κρεβάτι του, τον άφησα κανά λεπτό, είδε τη γλύκα και μετά κοιμήθηκε. Εκτός από χθες. Λες να μας πήρε πρέφα??

Αλλά τώρα μου δωσες ιδέα. Δεν ξέρω, μπορεί να ακουστεί σαν μέθοδος εκφοβισμού, συγχωρήστε την όποια παλαβή σκέψη κάνω, το μυαλό μου δεν λειτουργεί πλήρως και καθαρά μετά από τόσα ξενύχτια..μήπως κάθε φορά που ξυπνούσε και δεν ξανακοιμόταν στο στήθος (μόνο έτσι κοιμάται) να τον πήγαινα στο κρεβατάκι του. Ε, θα συνδυάσει κάποια στιγμή ότι όπου σκανδαλιές βραδυάτικα= μόνος στο κρεβατάκι και θα προτιμήσει φαντάζομαι την εναλλακτική του ύπνου με τη μαμά. Τώρα για τα τακτικά ξυπνήματα (ανά 5λεπτο/10λεπτο/τέταρτο), μήπως όταν δω ότι παραγίνονται να τον πηγαίνω πάλι στο κρεβατάκι του και να παίρνει τη "δόση" του? Αχ, είμαι τόσο κακιά ή τόσο απελπισμένη??

Πάντως και γω αναρωτιέμαι αν μετά το κλάμα στο κρεβάτι του συμμορφώνεται και εκτιμά το στήθος ή απλά πλαντάζει και κουράζεται και κοιμάται από την όλη ταλαιπωρία?

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 152
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το γιατί ξυπνάεικάθε 5λεπτο ή 10 λεπτο ή τέτασρο πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Παλιά δεν ήταν έτσι. Από ένστικτο νομίζω ότι είναι τα δόντια. Εκτός βέβαια αν ξαφνικά άρχισαν να τον επηρεάζουν τα όσα τρώω, τί να πώ?

Και εννοείται ότι μεσολαβούν και φορές που θα μουγκρίσει και θα στριφογυρίσει. Αυτλες δεν τις αναφέρω καν και δεν τις μετράω, παρόλο που με ξυπνάει. Τον κουνάω λίγο και ξανακοιμάται. Αλλά εγώ βγάζω καπνούς από τα αυτιά και από τη μύτη και από παντού!

sLvDp3.png

Για μέσα στο βράδυ και γω ενστικτωδώς έκανα το ίδιο με σένα. Τον πήγα 2-3 βραδυές στο κρεβάτι του, τον άφησα κανά λεπτό, είδε τη γλύκα και μετά κοιμήθηκε. Εκτός από χθες. Λες να μας πήρε πρέφα??

Αλλά τώρα μου δωσες ιδέα. Δεν ξέρω, μπορεί να ακουστεί σαν μέθοδος εκφοβισμού, συγχωρήστε την όποια παλαβή σκέψη κάνω, το μυαλό μου δεν λειτουργεί πλήρως και καθαρά μετά από τόσα ξενύχτια..μήπως κάθε φορά που ξυπνούσε και δεν ξανακοιμόταν στο στήθος (μόνο έτσι κοιμάται) να τον πήγαινα στο κρεβατάκι του. Ε, θα συνδυάσει κάποια στιγμή ότι όπου σκανδαλιές βραδυάτικα= μόνος στο κρεβατάκι και θα προτιμήσει φαντάζομαι την εναλλακτική του ύπνου με τη μαμά.

Το να γελάει και να παίζει στις 3 το πρωί, για μένα είναι μη αποδεκτό και δεν το επιτρέπω, θυμώνω κι από πάνω.. Γιατί κάνω το παν να μην τον αφήνω να κλαίει μες στη νύχτα, ξενυχτάω, κάνω πράγματα που είχα ορκιστεί ότι δεν θα κάνω ποτέ (τον παίρνω να κοιμηθεί στο κρεβάτι μας), και το να παίζει το παίρνω ως κοροϊδία ή τελός πάντων ως κάτι που κατάλαβε λάθος το παιδί. Εκεί δεν είναι μέθοδος εκφοβισμού το να τον αφήσω στο κρεβάτι να κλαίει, το ίδιο θα τον αφήσω να κλαίει όταν δεν τον αφήνω να πιάσει την πρίζα ή όταν κλαίει γιατί δεν θέλει να κάτσει στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου..Καθόλου παλαβή δεν είναι η σκέψη σου, κάποια πράγματα πρέπει (και μπορεί) το παιδί να τα μάθει.

Βρε παιδια αν δλδ αφησετε τα μωρα να κλαψουν λιγο τι πιστευετε οτι θα παθουν? Θα κλαψουν ενα λεπτο, 2 λεπτα, 10 λεπτα , θα κουραστουν και θα κοιμηθουν. Ενταξει μπορεις να πας μεσα να του εξηγησεις οτι το βραδυ κοιμομαστε, να το φιλησεις και να το ξαναβαλεις στο κρεββατι. Μετα απο καποιες μερες θα καταλαβει σιγα σιγα και θα ηρεμησει. Το γεγονος οτι ενα παιδι δεν το εκανε απο την αρχη αυτο σημαινει κατι. Το εκανε μια-δυο φορες, ειδε οτι "τον παιρνει" να το ξανακανει, το πηρε συνηθειο.

Τσαρλι οσο ανεχεσαι αυτη τη συμπεριφορα το παιδι θα τη συνεχιζει και θα χειροτερευει οπως παρατηρησες οτι συμβαινει. δεν καταλαβαινω τι προσφερει στο παιδι να ξυπναει καθε δεκα λεπτα, και τι μπορεις εσυ να του προσφερεις οντας τοσο κουρασμενη κ εξαντλημενη! Εδω δε λεμε να ξυπνησει μια- δυο φορες για γαλα, πχ για αγκαλια εδω λεμε οτι ξυπναει οποτε θελει και σου λεει ας παιξω τωρα!Πρεπει αυτο να το σταματησεις τωρα. Δε θα αλλαξει το παιδι αργοτερα διοτι το μηνυμα που εχει παρει ειναι οτι οτι ωρα θελει μπορει να παιζει....

Πρεπει να βαλεις καποια ορια, το παιδι δεν ειναι τοσο μωρο ωστε να κλαιει τη νυχτα, δεν ειναι νεογεννητο.

Βρε παιδια αν δλδ αφησετε τα μωρα να κλαψουν λιγο τι πιστευετε οτι θα παθουν? Θα κλαψουν ενα λεπτο, 2 λεπτα, 10 λεπτα , θα κουραστουν και θα κοιμηθουν. Ενταξει μπορεις να πας μεσα να του εξηγησεις οτι το βραδυ κοιμομαστε, να το φιλησεις και να το ξαναβαλεις στο κρεββατι. Μετα απο καποιες μερες θα καταλαβει σιγα σιγα και θα ηρεμησει. Το γεγονος οτι ενα παιδι δεν το εκανε απο την αρχη αυτο σημαινει κατι. Το εκανε μια-δυο φορες, ειδε οτι "τον παιρνει" να το ξανακανει, το πηρε συνηθειο.

Τσαρλι οσο ανεχεσαι αυτη τη συμπεριφορα το παιδι θα τη συνεχιζει και θα χειροτερευει οπως παρατηρησες οτι συμβαινει. δεν καταλαβαινω τι προσφερει στο παιδι να ξυπναει καθε δεκα λεπτα, και τι μπορεις εσυ να του προσφερεις οντας τοσο κουρασμενη κ εξαντλημενη! Εδω δε λεμε να ξυπνησει μια- δυο φορες για γαλα, πχ για αγκαλια εδω λεμε οτι ξυπναει οποτε θελει και σου λεει ας παιξω τωρα!Πρεπει αυτο να το σταματησεις τωρα. Δε θα αλλαξει το παιδι αργοτερα διοτι το μηνυμα που εχει παρει ειναι οτι οτι ωρα θελει μπορει να παιζει....

Πρεπει να βαλεις καποια ορια, το παιδι δεν ειναι τοσο μωρο ωστε να κλαιει τη νυχτα, δεν ειναι νεογεννητο.

Αχ, το ξέρω, σε ό, τι αφορά το ξύπνημα μέσα στο βράδυ για παιχνίδι (νομίζει δηλ. ότι έχουμε "ξυπνήσει" για πρωί), σίγουρα θέλει μια σταθερή αντιμετώπιση και αυτό θα κάνω μόλις ξανασυμβεί. Βέβαια αυτό δεν συμβαίενι συχνά.

Το πρόβλημά μας είναι τα συνεχή ξυπνήματα, τα οποία τα συνδέω με δόντια, ανησυχία, κάτι τελοσπάντων που του φταίει. Αυτό πώς να το κουμαντάρω? Δεν μπορώ π.χ. αν ξυπνάει κλαίγοντας να μην τον βάλω στήθος. Τον βάζω και σε 10 δευτερόλεπτα μπορεί να έχει ξανακοιμηθεί. Χθες όσο δεν κοιμόμουν σκέφτηκα ότι δε φταίει το μωρό..φταίω εγώ που δεν κοιμάμαι νωρίς, μαζί του. Εντάξει, πλάκα κάνω, αλλά έχει και μια δόση αλήθειας αυτό. Εγώ αντιθέτως τον τελευταίο καιρό κοιμάμαι κατά τις 3-4. Και αυτό γιατί μόλις πήγαινα να κλείσω μάτι νωρίτερα, με ξυπνούσε, οπότε μάλλον συνήθισε ο οργανισμός και μένω ξύπνια μια και καλή μέχρι αργά.

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Αν του έδινες πιπίλα, δεν θα ήταν πιο εύκολο για όλους σας?

Είναι μεγάλη ταλαιπωρία για το παιδί ο διακεκομμένος ύπνος. Πιστεύω ότι με την τακτική που ακολουθείς στερείς από το μωρό τον "καλό" (βαθύ) ύπνο που τόσο έχει ανάγκη, ίσως πρέπει να σκεφτείς διάφορες εναλλακτικές λύσεις και να μην προσπαθείς να τα διορθώσεις όλα με το στήθος.

Αν του έδινες πιπίλα, δεν θα ήταν πιο εύκολο για όλους σας?

Είναι μεγάλη ταλαιπωρία για το παιδί ο διακεκομμένος ύπνος. Πιστεύω ότι με την τακτική που ακολουθείς στερείς από το μωρό τον "καλό" (βαθύ) ύπνο που τόσο έχει ανάγκη, ίσως πρέπει να σκεφτείς διάφορες εναλλακτικές λύσεις και να μην προσπαθείς να τα διορθώσεις όλα με το στήθος.

Πιπίλα δεν παίρνει, δεν πήρε ποτέ, το δοκιμάσαμε. Το στήθος όμως για ένα μωρό που θηλάζει είναι ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσει. Είμαι ανοιχτή όμως σε κάθε εναλλακτική. Καμιά ιδέα? Το καταλαβαίνω ότι δεν είναι καλό να κοιμάται έτσι, στεναχωριέμαι, αλλά πώς μπορώ να κόψω αυτά τα ξυπνήματα? Φαντάζομαι θα τον ενοχλεί κάτι, δε θα το κάνει για καπρίτσιο.

sLvDp3.png

Λοιπόν... 2η μέρα αποχής απο τα πολυλατρεμένα μου γλυκα!!! Αποτέλεσμα??? ΚΑΝΕΝΑ!!!

Οχι τίποτα άλλο θα χάσω και τα παραπανίσοα κιλά που μου έχουν μείνει απο την εγκυμοσύνη και αρέσουν στον αντρούλη μου!!!

Χτές το βράδυ, ενώ κανονικά ξυπνάει απλά για να φάει και ξανακοιμάται, στις 2.30 ήθελε παιχνιδάκια!!! Θα τρελλαθώ! Μία ώρα παιζαμε! Ε μετά απλά κοιμήθηκε!

Και εννοείται τώρα ακόμα δεν έχει σηκωθει!!!

Θα το δαγκώσω λέμε!!!

Βρε tsarli μου εσύ μήπως έχεις πολύ φωτισμό στο δωμάτιο?? Μήπως θέλει σκοτάδι?

foxfoxsvi20130319_2_My+child+is.png

Όχι, δεν έχω πολύ φωτισμό, έχω απλά ένα μικρό φωτάκι led γαλάζιο.

Τζίφος δηλ. με τα γλυκά, ε? Λένε βέβαια ότι για να δεις αποτέλεσμα θέλει σίγυρα αποχή 4 εβδομάδες.

Λοιπόν..πείτε μου ποιός άγιος γιορτάζει σήμερα, να τον ευχαριστήρω!!!!!!!!!!!!!!!

5 φορές μονο κορίτσια, 5 φορές, το λέω και δεν το πιστεύω!!!

Και χωρίς κλάματα (μόνο τη 1η φορά που δεν με βρήκε δίπλα του).

Βέβαια μπορεί και κανά 1-2 ακόμη να ξύπνησε και απλά μέσα στον ύπνο μου να μην το σήμείωσα, αλλά δε με νιάζει, ας είναι και 7, πάλι ευχαριστημένη θα ήμουν!!

Απλά κρατάω μικρό καλάθι..χθες πάντως δεν έκανα τίποτα διαφορετικό. Και το βράδυ έφαγα μια πίτσα μόνη μου και 2 γλυκές κρέπες (ναι, έχω γίνει τέρας). Και ήπια και κοκα κόλα!

sLvDp3.png

Όχι, δεν έχω πολύ φωτισμό, έχω απλά ένα μικρό φωτάκι led γαλάζιο.

Τζίφος δηλ. με τα γλυκά, ε? Λένε βέβαια ότι για να δεις αποτέλεσμα θέλει σίγυρα αποχή 4 εβδομάδες.

Λοιπόν..πείτε μου ποιός άγιος γιορτάζει σήμερα, να τον ευχαριστήρω!!!!!!!!!!!!!!!

5 φορές μονο κορίτσια, 5 φορές, το λέω και δεν το πιστεύω!!!

Και χωρίς κλάματα (μόνο τη 1η φορά που δεν με βρήκε δίπλα του).

Βέβαια μπορεί και κανά 1-2 ακόμη να ξύπνησε και απλά μέσα στον ύπνο μου να μην το σήμείωσα, αλλά δε με νιάζει, ας είναι και 7, πάλι ευχαριστημένη θα ήμουν!!

Απλά κρατάω μικρό καλάθι..χθες πάντως δεν έκανα τίποτα διαφορετικό. Και το βράδυ έφαγα μια πίτσα μόνη μου και 2 γλυκές κρέπες (ναι, έχω γίνει τέρας). Και ήπια και κοκα κόλα!

Δεν ξέρω τι να πω... Οκ να περιμένω 4 εβδομάδες... και αν δεν έχω αποτέλεσμα?? Πλέον οι βόλτες στην πόλη δεν έχουν το νόημα που είχαν πριν!! Δεν μπορώ να τσιμπίσω ουτε ένα λουκουμα με μερέντα...:lol:

Εσένα καλό να σου κάνουν οι κρεπούλες..:cry:! Είναι μια καλή αρχή και οι 5-7 φορές... μακάρι να είναι το φεγγάρι! Να περάσει και ξαφνικά να κοιμούνται με τις ώρες!!

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω τι να πω... Οκ να περιμένω 4 εβδομάδες... και αν δεν έχω αποτέλεσμα?? Πλέον οι βόλτες στην πόλη δεν έχουν το νόημα που είχαν πριν!! Δεν μπορώ να τσιμπίσω ουτε ένα λουκουμα με μερέντα...:lol:

Εσένα καλό να σου κάνουν οι κρεπούλες..:cry:! Είναι μια καλή αρχή και οι 5-7 φορές... μακάρι να είναι το φεγγάρι! Να περάσει και ξαφνικά να κοιμούνται με τις ώρες!!

Αχ, λουκουμάδες, τους λατρεύω! Εμένα όμως δυστυχώς δεν μου πάνε τα παραπανίσια κιλά. Παντρεύτηκα 48, έγινα σε μισό χρόνο 60. Έμεινα έγκυος, γέννησα στα 65-66 και τώρα είμαι καμιά 70-72 υπολογίζω (ναι, έβαλα μετά τη γέννα). Γενικά πρόσεξα ότι στις πιο δύσκολες φασεις της ζωής μου (μία παλίνδρομη μόλις παντρεύτηκα) και δυσκολίες με το θηλασμό και τον οικιγενειακό περίγυρο μόλις γέννησα και αυτό ήταν. Το ρίχνω στο φαί, εγώ που δεν μαζευόμουν από τα γυμναστήρια. Αύριο ξεκινώ και γω αποχή, σχετική αποχή δηλαδή, θα προσπαθήσω να τα κόψω κατά 95% από τη διατροφή μου. Θα κρατήσω προς το παρόν μέσα στη διατροφή το καπουτσίνο και το dirollo cottage που δεν μπορώ να τα αποχωριστώ και σιγά σιγά θα προσπαθήσω να τα κόψω κια αυτά, αν μπορέσω. Θα κόψω όμως γλυκά, σοκολάτες, κουλουράκια κλπ.

Οπότε μπορεί να δω βελτίωση στον ύπνο του και να χάσω και κανά κιλάκι, γιατί δεν με χωράει τίποτα. Και για να γελάσουμε λίγο..

Η δίαιτα της φόρμας Τρωτε ό,τι θέλετε με αποτέλεσμα να σας χωράνε μόνο φόρμες για να φορέσετε. (αυτήν έκανα και όντως πετυχαίνει..φοράω μόνο φόρμα..αθλητικό κολάν που είναι και ελαστικό)

Η δίαιτα του γιαουρτιού Τρωτε ό,τι θέλετε, ένα γιαουρτάκι όμως υποχρεωτικά μετά από κάθε γεύμα.

Δίαιτα της Παναγίας: Αφού την κάνουμε ταράτσα, πιάνουμε την κοιλιά μας και αναφωνούμε: «Ωχ Παναγιά μου!».

Δίαιτα του καλαμποκιού: Τρώμε απ΄ όλα εκτός από καλαμπόκι!

Δίαιτα της ιππασίας: Το πρωί τρώμε ένα Βρετανικό πρωινό, αυγά τηγανιτά, λουκάνικα, ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδες, κρουασάν, γάλα, καφέ, τσάι, σοκολάτα, φρούτα, δημητριακά. Ύστερα κάνουμε τρεις ώρες ιππασία. Το μεσημέρι τρώμε ένα αρνί ψητό της σούβλας μαζί με ένα ολόκληρο γουρουνόπουλο με πατάτες, και για γλυκό τούρτα με σοκολάτα και σαντιγύ. Αμέσως μετά κάνουμε τέσσερις ώρες ιππασία. Το βράδυ χτυπάμε οχτώ σουβλάκια τυλιχτά με απ΄ όλα μαζί με τέσσερις μερίδες πατάτες και ακολουθούν άλλες τρεις ώρες ιππασία. Εξακολουθούμε το πρόγραμμα για μια εβδομάδα. Στο τέλος, το ΑΛΟΓΟ θα έχει χάσει τουλάχιστον είκοσι κιλά...

sLvDp3.png

Κορίτσια καλημέρα..

σας γράφει μια μαμά ενός παιδιού αρκετά ζόρικου στον ύπνο...που όμως πλέον έχει στρώσει τόοσο πολύ που δεν το πιστεύω!

Κοντεύει 2 χρονών, αλλά μέχρι τουλάχιστον 15 μηνών ήμουν ζόμπι.

Με διαβαθμίσεις φυσικά.. οι πρώτοι μήνες εφιαλτικοί! Το πολύ καλό βέβαια ήταν ότι από 3 μηνών τον έβαλα στο δωμάτιό του (χωρίς να τον αφήνω να κλαίει), απλά με τρώγανε τα δρομολόγια...ξύπναγε συνέχεια, θηλάζαμε, όρθια να περπατάω και να τον κουνάω, αυτός να τσιρίζει ανελέητα (και δυνατή φωνή)... ωραία πράγματα! Α και κάθε δόντι που έχει βγάλει, το έχουμε ζήσει έντονα σαν οικογένεια!

Και κοιμόταν και πολύ αργά.

Τώρα όμως τον βάζω στις 9-9.30 και 9 στις 10 φορές κοιμάται σερί μέχρι τις 8.30... Ω ναι!

Βέβαια ξεκίνησε και σταθμό και κουράζεται, σίγουρα βοηθάει κι αυτό.

Πάντως ο δικός μου μεγαλώνοντας έχει σταδιακά βελτιωθεί πάαρα πολύ, μιλάμε η μέρα με τη νύχτα!

Οπότε κουράγιο, όλα στρώνουν κάποτε!:)

tsarli μου, επειδή κάθε φορά που ξυπνάει το μωρό (που δεν είναι πια μωρό όμως, κοντεύει να χρονίσει), το βάζεις στο στήθος, μήπως θα έπρεπε αυτή η συνήθεια να κοπεί.

Αντιλαμβάνομαι ότι μόνο έτσι ησυχάζει, αλλά θα σε ξεκάνει και θα εξαντληθεί και το ίδιο, αν δεν έχει περιόδους βαθέος ύπνου.

Φυσικά δεν προτείνω να σταματήσεις τον θηλασμό, όμως το να προτείνεις το στήθος για πιπίλα είναι άλλο θέμα.

Εμάς ο παιδίατρος σε αντίστοιχη φάση, πρότεινε για κάποιο διάστημα όταν ξυπνάει το παιδί να το παίρνει ο άντρας μου αγκαλιά. Έτσι και την αγκαλιά θα έχει το μωρό (που είναι συναισθηματική ανάγκη), αλλά δεν θα βρίσκει στήθος για πιπίλα (που είναι πια παιχνίδι για αυτό) και θα τρώει όταν πραγματικά πεινάει/διψάει (περίπου ανά τετράωρο), ώστε και να χορταίνει με το στήθος και να κοιμάται καλύτερα.

Αν όμως πηγαίνεις εσύ συνέχεια, η μυρωδιά σου και μόνο το ξεσηκώνει και θέλει στήθος. Άρα κάνετε ένα πρόγραμμα με τον άντρα σου, για κανένα τρίωρο σηκώνεται αυτός (ώστε το μωρό να αποσυνδέσει το ξύπνημα με το στήθος/πιπίλα) και μετά πηγαίνεις εσύ όταν είναι πραγματικά ώρα να φάει.

Εμάς δούλεψε αυτό, γιατί κατάλαβε το μωρό ότι ναι μεν ξυπνάει, έχει αγκαλιά αλλά δεν έχει άλλο κέρδος και κάπως το πήρε απόφαση ότι θα ξυπνάει μόνο όταν έχει ανάγκη να φάει γάλα.

Για δες αν αυτό δουλεύει και στο δικό σου μωρό, γιατί θα πέσεις κάτω και μετά δεν θα μπορείς να του προσφέρεις τίποτα πια. Επίσης αν κάνεις δεύτερο (που φαντάζομαι αυτή τη στιγμή ούτε καν το συζητάς) τι θα κάνεις?

Θα πρέπει όμως να είναι πρόθυμος και ο άντρας σου να σε βοηθήσει σε αυτό, γιατί αν ξυπνάς μόνο εσύ, θα καταλήγεις πάλι να δίνεις στήθος.

tsarli μου, επειδή κάθε φορά που ξυπνάει το μωρό (που δεν είναι πια μωρό όμως, κοντεύει να χρονίσει), το βάζεις στο στήθος, μήπως θα έπρεπε αυτή η συνήθεια να κοπεί.

Αντιλαμβάνομαι ότι μόνο έτσι ησυχάζει, αλλά θα σε ξεκάνει και θα εξαντληθεί και το ίδιο, αν δεν έχει περιόδους βαθέος ύπνου.

Φυσικά δεν προτείνω να σταματήσεις τον θηλασμό, όμως το να προτείνεις το στήθος για πιπίλα είναι άλλο θέμα.

Εμάς ο παιδίατρος σε αντίστοιχη φάση, πρότεινε για κάποιο διάστημα όταν ξυπνάει το παιδί να το παίρνει ο άντρας μου αγκαλιά. Έτσι και την αγκαλιά θα έχει το μωρό (που είναι συναισθηματική ανάγκη), αλλά δεν θα βρίσκει στήθος για πιπίλα (που είναι πια παιχνίδι για αυτό) και θα τρώει όταν πραγματικά πεινάει/διψάει (περίπου ανά τετράωρο), ώστε και να χορταίνει με το στήθος και να κοιμάται καλύτερα.

Αν όμως πηγαίνεις εσύ συνέχεια, η μυρωδιά σου και μόνο το ξεσηκώνει και θέλει στήθος. Άρα κάνετε ένα πρόγραμμα με τον άντρα σου, για κανένα τρίωρο σηκώνεται αυτός (ώστε το μωρό να αποσυνδέσει το ξύπνημα με το στήθος/πιπίλα) και μετά πηγαίνεις εσύ όταν είναι πραγματικά ώρα να φάει.

Εμάς δούλεψε αυτό, γιατί κατάλαβε το μωρό ότι ναι μεν ξυπνάει, έχει αγκαλιά αλλά δεν έχει άλλο κέρδος και κάπως το πήρε απόφαση ότι θα ξυπνάει μόνο όταν έχει ανάγκη να φάει γάλα.

Για δες αν αυτό δουλεύει και στο δικό σου μωρό, γιατί θα πέσεις κάτω και μετά δεν θα μπορείς να του προσφέρεις τίποτα πια. Επίσης αν κάνεις δεύτερο (που φαντάζομαι αυτή τη στιγμή ούτε καν το συζητάς) τι θα κάνεις?

Θα πρέπει όμως να είναι πρόθυμος και ο άντρας σου να σε βοηθήσει σε αυτό, γιατί αν ξυπνάς μόνο εσύ, θα καταλήγεις πάλι να δίνεις στήθος.

Μαρία το μωρό κοιμάται μαζί μου στο κρεβάτι (ο σύζυγος στον καναπέ γιατί μας ξυπνάει με το ροχαλητό του). Το εφαρμόζω όμως ήδη αυτό, δεν τον βάζω στήθος πάντα. Μόλις βλέπω "κίνηση" ή ακούω μουγκρητό, τον κουνάω με το χέρι μου. Του ψιθυρίζω, προσπαθώ δηλ. να τον ηρεμήσω έτσι. Αν κοιμηθεί, καλώς. Αν όμως χαλάσει τον κόσμο, ε, τότε τον βάζω στήθος.

sLvDp3.png

Τζάμπα πάντως χάρηκα προχθές..το βράδυ με ξέκανε ρε κορίτσια!!

Φαινόταν πάντως να πονάει το καημένο, αυτά τα αυτιά θα τα ξεριζώσει καμιά μέρα!

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

αν για κάποιες μέρες κοιμόταν ο άντρας σου με το μωρό και εσύ στον καναπέ? και φυσικά ανά τρεις ή τέσσερις ώρες να δίνεις εσύ στήθος στο μωρό για γάλα (μόνο!)?

αν για κάποιες μέρες κοιμόταν ο άντρας σου με το μωρό και εσύ στον καναπέ? και φυσικά ανά τρεις ή τέσσερις ώρες να δίνεις εσύ στήθος στο μωρό για γάλα (μόνο!)?

Κι αυτό το σκεφτήκαμε Μαρία μου, αλλά δυστυχώς ο άντρας μου δουλεύει πολλές ώρες (πρωί-απόγευμα κάθε μέρα) και δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στη δουλειά μετά. Αλλά το κυριότερο είναι ότι ενώ με το μπαμπά του κάνει χαρούλες, αγκαλίτσες κλπ, όσες φορές το βράδυ έχω πάει για μπάνιο πχ. και τα σχετικά (στέγνωμα μαλλιών που αργεί) και ο μικρός ξυπνήσει, κάνει σαν να μην αναγνωρίζει το μπαμπά του, τί αγκαλιές τον παίρνει, τίποτα, αυτός ουρλιάζει μέχρι να τον πάρω εγώ αγκαλιά. Αφού παλιά ξυπνούσε όταν πήγαινα το βράδυ τουαλέτα (ήταν η μόνη ώρα που μπορούσα, γιατί τότε γυρνούσε ο άντρας μου) και νομίζαμε ότι με μύριζε..λέτε όντως να μας μυρίζουν? Μια τουαλέτα ήθελα και γω να πάω, δεν είπα να κάνω και beaute!!

sLvDp3.png

Κι αυτό το σκεφτήκαμε Μαρία μου, αλλά δυστυχώς ο άντρας μου δουλεύει πολλές ώρες (πρωί-απόγευμα κάθε μέρα) και δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στη δουλειά μετά. Αλλά το κυριότερο είναι ότι ενώ με το μπαμπά του κάνει χαρούλες, αγκαλίτσες κλπ, όσες φορές το βράδυ έχω πάει για μπάνιο πχ. και τα σχετικά (στέγνωμα μαλλιών που αργεί) και ο μικρός ξυπνήσει, κάνει σαν να μην αναγνωρίζει το μπαμπά του, τί αγκαλιές τον παίρνει, τίποτα, αυτός ουρλιάζει μέχρι να τον πάρω εγώ αγκαλιά. Αφού παλιά ξυπνούσε όταν πήγαινα το βράδυ τουαλέτα (ήταν η μόνη ώρα που μπορούσα, γιατί τότε γυρνούσε ο άντρας μου) και νομίζαμε ότι με μύριζε..λέτε όντως να μας μυρίζουν? Μια τουαλέτα ήθελα και γω να πάω, δεν είπα να κάνω και beaute!!

Χα χα χα!! Αν κοιμάται ο άντρας σου με το μωρό πολύ απλά δεν θα κοιμάται το μωρο!!!!!!! Αν κρίνω απο τον δικό μου ο οποίος έ λιγουλάκι ροχαλίζει που και πού αλλά δεν πέρνει χαμπάρι οταν ξυπνάει ο μικρος!!

Οσο για τις δίαιτές και τα κιλά... ξεκίνησα την εγκυμοσύνη με 54, την τελειωσα βαριά 64 με το που γέννησα έχασα τα 5, ενά μιση μήνα αργότερα έχασα και τα άλλα 3 και απο εκεί και περα με το θηλασμό όσο πήγαινα έπαιρνα και κιλάκια... με αποτέλεσμα τώρα να είμαι στα 58,7 !! Εμένα δε στο κρύβο μου κακοφαίνεται, του άντρα μου μου όμως του αρέσουν αρκετά και δε θέλει να τα χάσω!

Ε λέω να κανω οτι δε τα βλέπω για λίγο καιρο και αργότερα να κάνω λίγο "κράτει" μήπως φύγουνε..

Οσο για τα γλυκά, τους έχω τρελή αδυναμία... και στην εγκυμοσύνη τους έδυνα και καταλαβαίναν και τώρα με το θηλασμό... δε ξέρω ρε γμτ λες και το τραβάει η περίοδος!!!

Γιατί νομίζεις είμαι μόνιμα στη "δίαιτα της φόρμας"? Αυτά τα άτιμα τα γλυκά, αχ!!

Αυτό που αρχίζει να με εκνευρίζει με το πριγκιπόπουλό μου είναι οτι καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας όσον αφορά το ωράριο και την ώρα ύπνου του γενικότερα, είναι Αγγλος....

Στις 7 το πρωί ξυπνάει στις 9.30 ξανακοιμάται για περίπου 3 τέταρτα, στις 4 το απόγευμα πάλι για μισή ωρίτσα και φτάνουμε στο βράδυ που στις 9 το αργότερο 9.30 είναι στο κρεββάτι του...

Γιατί στο νυχτερινό του ύπνο θυμάται οτι είναι Ελληνας και τα κάνει όλα λαμπόγυαλο???? ΅Ε??:mad::x

Αχ, το ξέρω, σε ό, τι αφορά το ξύπνημα μέσα στο βράδυ για παιχνίδι (νομίζει δηλ. ότι έχουμε "ξυπνήσει" για πρωί), σίγουρα θέλει μια σταθερή αντιμετώπιση και αυτό θα κάνω μόλις ξανασυμβεί. Βέβαια αυτό δεν συμβαίενι συχνά.

Το πρόβλημά μας είναι τα συνεχή ξυπνήματα, τα οποία τα συνδέω με δόντια, ανησυχία, κάτι τελοσπάντων που του φταίει. Αυτό πώς να το κουμαντάρω? Δεν μπορώ π.χ. αν ξυπνάει κλαίγοντας να μην τον βάλω στήθος. Τον βάζω και σε 10 δευτερόλεπτα μπορεί να έχει ξανακοιμηθεί. Χθες όσο δεν κοιμόμουν σκέφτηκα ότι δε φταίει το μωρό..φταίω εγώ που δεν κοιμάμαι νωρίς, μαζί του. Εντάξει, πλάκα κάνω, αλλά έχει και μια δόση αλήθειας αυτό. Εγώ αντιθέτως τον τελευταίο καιρό κοιμάμαι κατά τις 3-4. Και αυτό γιατί μόλις πήγαινα να κλείσω μάτι νωρίτερα, με ξυπνούσε, οπότε μάλλον συνήθισε ο οργανισμός και μένω ξύπνια μια και καλή μέχρι αργά.

Τσαρλι πρεπει πιστευω να αποσυνδεσεις το θηλασμο απο τον υπνο. Το παιδακι σου δεν ειναι μωρο πια δε χρειαζεται μολις κλαψει τη νυχτα να το βαζεις στηθος. Σχεδον ενος χρονου τρωει στερεες, δε στηριζεται στο θηλασμο για να χορτασει να κοιμηθει επομενως γιατι να θηλαζει 41 φορες τη νυχτα? Δεν ειναι νεογεννητο, πρεπει κατα τη γνωμη μου να διαμορφωνουμε τη συμπεριφορα μας αναλογα την ηλικια του παιδιου. Δε μπορει ενα παιδακι σχεδον ενος χρονου να εχει την ιδια αντιμετωπιση μ ενα νεογεννητο!

Προσπαθησε να τον νανουριζεις οταν ξυπναει, να τον κανεις αγκαλια, και να του εχεις καποιο παιχνιδακι ισως το οποιο αγαπαει να το εχει για τον υπνο. Δοκιμασε πιπιλα, η κολητη μου σωθηκε με την πιπιλα..στην αρχη την εφτυνε μετα τη συνηθισε μονο σαν παρηγορια για τη νυχτα. Μια δυο τρεις θα ξυπνησει θα κλαψει, εσυ θα του δωσεις το παιχνιδακι του, θα το κανεις αγκαλιτσα, θα το βαλεις να κοιμηθει τριβωντας του την πλατουλα..μην περιμενεις αμεσως θεαματικες αλλαγες. Θελει υπομονη και επιμονη. Δε θελεις βεβαια να κλαιει αλλα σκεψου οτι και τωρα που ακολουθεις αυτη την εξοντωτικη μεθοδο για σενα δεν εχει αποτελεσμα το παιδι ξυπναει συνεχεια, κλαιει, ειναι ανησυχο...Εχεις λοιπον μια ευκαιρια να αλλαξεις τις συνηθειες του! Μην του προσφερεις στηθος το βραδυ σαν παρηγορια, το παιδι πρεπει να καταλαβει οτι πινει γαλα πριν κοιμηθει και μετα κοιμαται....αν επινε μπουκαλι θα σηκωνοσουν 35 φορες και θα του εφτιαχνες 35 μπουκαλια γαλα? Την αγαπη και τη φροντιδα μπορει να τη νιωσει και μεσα απο αγκαλια και χαδι, και μετα νανι...να εισαι σταθερη σ αυτο. Το παιδι ΔΕΝ ξερει τις συνηθειες που εχουμε, πριν 11 μηνες γεννηθηκε, εσυ εχεις ευθυνη να το μαθεις. Εσυ λοιπον πρεπει να του δειξεις ποτε κοιμομαστε, ποτε ξυπναμε, ποτε τρωμε κλπ..μπορει να μην καταφερει να εχει ενα τελειο προγραμμα αλλα θα βελτιωθει κατα πολυ αρκει κ εσυ να βαλεις μια ...ρουτινα στη ζωη του!!

Αυτό που αρχίζει να με εκνευρίζει με το πριγκιπόπουλό μου είναι οτι καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας όσον αφορά το ωράριο και την ώρα ύπνου του γενικότερα, είναι Αγγλος....

Στις 7 το πρωί ξυπνάει στις 9.30 ξανακοιμάται για περίπου 3 τέταρτα, στις 4 το απόγευμα πάλι για μισή ωρίτσα και φτάνουμε στο βράδυ που στις 9 το αργότερο 9.30 είναι στο κρεββάτι του...

Γιατί στο νυχτερινό του ύπνο θυμάται οτι είναι Ελληνας και τα κάνει όλα λαμπόγυαλο???? ΅Ε??:mad::x

Το παιδί στην ηλικία που βρίσκεται και από όσα γράφεις, πέρασε στη φάση που ο βαθύς ύπνος κρατάει λιγότερες ώρες σε σχέση με πριν. Περνάει φάσεις με ελαφρύ ύπνο, που ξυπνάει για το τίποτα ουσιαστικά και βασίζεται σε κάτι (στην περίπτωσή σου το στήθος) για να ξανακοιμηθεί. Όπως τα γράφεις, νομίζω θα κέρδιζα εύκολα ένα στοίχημα ότι και οι ημερήσιοι ύπνοι, αν πχ πάτε μια βόλτα θα είναι πολύ πιο εύκολοι και με μεγαλύτερη διάρκεια, αν είστε πχ στο αυτοκίνητο, όπου το παιδί μπορεί να αποκοιμηθεί και ουσιαστικά να μείνει κοιμισμένο με το κούνημα. Δεν υπάρχει εύκολη λύση, εκτός από το να το αφήνεις να κλάψει ελεγχόμενα ίσως, μέχρι να καταλάβει ότι μπορεί να κοιμηθεί μόνο του, χωρίς πιπίλες, στήθος κτλ. Που βέβαια για αρκετές μαμάδες δεν είναι η εύκολη λύση ή καταφεύγουν σε αυτή μετά από μήνες κλάματος και ανησυχίας για το παιδί και ξενυχτιού για όλους! Το έχω γράψει πολλές φορές, εμάς μας βοήθησε πολύ η μέθοδος the no-cry sleep solution, αν και τελικά δεν πιάνει σε όλα τα μωρά.

Γενικά πιστεύω ότι καλύτερα να επικεντρωθεί κανείς στον πρώτο ύπνο, για λίγες μέρες, να μάθει το παιδί να αποκοιμιέται στον πρώτο ύπνο χωρίς "βοηθήματα", δηλαδή με ένα παραμυθάκι, χάδια, σταδιακά χωρίς άμεση εμπλοκή του ενήλικα και αυτόματα θα έρθουν και τα επόμενα μη-ξυπνήματα στην ουσία. Γιατί το παιδί θα ξέρει να αποκοιμηθεί από μόνο του. Το ενδιάμεσο, όπως περίπου γράφει η Eleniagglia είναι πιο σκληρό, αλλά και αν στοχεύσει κανείς όλα τα ξυπνήματα και είναι συνεπής θα έχει αποτέλεσμα πιο σύντομα λογικά. Όμως με συνέπειες για τους γείτονες και γενικά θα είναι πιο εντατικό και κουραστικό. Θα έλεγα μην επιχειρήσεις κάτι τέτοιο (το εντατικό) μεσοβδόμαδα, αλλά Παρασκευή απόγευμα, για να μπορείς να ξεκουραστείς τη μέρα, ενώ κάποιος θα απασχολεί το παιδί τη μέρα. Γιατί δεν θέλεις να ξενυχτάτε όλοι το βράδυ και να κοιμάστε τη μέρα, θέλετε να φτιάξετε ένα κατά το δυνατόν πρόγραμμα που να κοιμάστε όλοι τα βράδυα. Αν παρατήσεις το εντατικό στη μέση, να ξέρεις, θα έχεις στα χέρια σου ένα πιο ανήσυχο παιδί ακόμα, για ένα διάστημα, γιατί θα έχει πάρει το μήνυμα ότι αν κάνει ΠΟΛΛΗ φασαρία, θα πάρει στήθος τελικά. Γενικά δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, αλλά καταφεύγουν σε αυτό μαμάδες που δεν έχουν βρει άλλη λύση.

Για να σε κάνω να νοιώσεις καλύτερα.....εγώ έκανα 2 χρόνια να κοιμηθώ, μετά το 2 χρόνο κοιμόταν 6 ώρες χωρίς διακοπή και μετά τον τρίτο χρόνο 8 ωρο και τώρα που είναι 4 ετών είμαστε οκ...!! χάλια άμα σου λέω χάλια χάλια....βλαστήμαγα που έγινα μάνα.....τόσο χάλια τα πρώτα δυο χρόνια...και κλάμα μα πολύ πολύ πολύ κλάμα όλο έκλαιγε.....

ψυχολογικά με κάνει να νοιώθω καλύτερα να λέω ότι είναι ματιασμένη....δεν θέλω να πιστεύω ότι έχω το πιο κλαψιάρικο παιδί που υπάρχει!!! lol

απλά ήθελα να σου πω τα χειρότερα για να νοιώσεις καλύτερα...εγώ δεν θήλαζα, μετά το 2 μήνα μπιμπερό....έκλαιγε τόσο πολύ που νόμιζα ότι δεν χόρταινε και έδωσα μπιμπερό...

Αυτό που μου έλεγαν εμένα και όντως ισχύει είναι Φάση θα Περάσει....έτσι είναι .....

Εν συντομία, τί κάνουμε όταν εφαρμόζουμε τη θεωρία του "the no-cry sleep solution"?

Εγώ θέμα με το να τον κοιμήσω δεν έχω τόσο μεγάλο, εντάξει, θα υπάρξουν φορές που θα δυσκολευτούμε, θα θέλει να παίξει κι άλλο, θα γκρινιάξει, αλλά θα τα κατεφέρουμε ακι ας αργήσουμε. Και δε με χαλάει που κοιμάται με στήθος, γιατί υποτίθεται πίνει το βραδυνό του γεύμα πριν κοιμηθεί. Χάθηκα λίγο με το "εντατικό" που είπες..τί εννοείς?

Και μέσα στο βράδυ είναι φυσιολογικό να ξυπνάει και 3-4 φορές, αφού θηλάζει και θέλει να πιει γάλα, μπορεί π.χ. να πεινάσει, αφού το μητρικό γάλα είναι αρκετά εύπεπτο. Αλλά 15 και 20 φορές, πάει πολύ. Πάντως τους νυχτερινούς θηλασμούς (τους 2-3 ας πούμε) αν επιθυμούμε να διατηρηθεί η γαλουχία και να θηλάσουμε μακροπρόθεσμα, καλό είναι να μην τους αποφεύγουμε. Σταματάμε να προσφέρουμε όταν σταματήσει να ζητάει το παιδί. Απλά εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πλέον πότε πεινάει και πότε απλά πονάει από τα δόντια και θέλει παρηγοριά.

Σκέφτηκα μήπως να μπω στο κρεβατάκι μαζί του (αν και στενά), γιατί αρχίζω να φοβάμαι για την ασφάλειά του στην κρεβατοκάμαρα. Ναι μεν έχω γύρω γύρω μαξιλάρια, αλλά μέρα με τη μέρα το παιδί μεγαλώνει και βλέπω ότι αρχίζει να τα σμπρώνει και να τα πετάει όταν ξυπνάει. Αύριο μεθεύριο μπορεί να βρω αυτόν κάτω και τρέμω σ' αυτήν την ιδέα..

γευμα, για να μπορείς να ξεκουραστείς τη μέρα, ενώ κάποιος θα απασχολεί το παιδί τη μέρα. Γιατί δεν θέλεις να ξενυχτάτε όλοι το βράδυ και να κοιμάστε τη μέρα, θέλετε να φτιάξετε ένα κατά το δυνατόν πρόγραμμα που να κοιμάστε όλοι τα βράδυα. Αν παρατήσεις το εντατικό στη μέση, να ξέρεις, θα έχεις στα χέρια σου ένα πιο ανήσυχο παιδί ακόμα, για ένα διάστημα, γιατί θα έχει πάρει το μήνυμα ότι αν κάνει ΠΟΛΛΗ φασαρία, θα πάρει στήθος τελικά. Γενικά δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, αλλά καταφεύγουν σε αυτό μαμάδες που δεν έχουν βρει άλλη λύση.

sLvDp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...