Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Το ημερολόγιο μιας άυπνης μαμάς!


tsarli

Recommended Posts

Μετά από πολλά ξυπνήματα, ανήσυχους ύπνους και ατέλειωτα ξενύχτια, είπα και γω να αποδεχτώ την κατάσταση και να τη διακωμωδήσω και λίγο, μπας και ξορκίσω το κακό!

Λοιπόν, έχω ένα αγοράκι σχεδόν 11 μηνών. Κοιμάται μαζί μου στο κρεβάτι (ο μπαμπάς κοιμάται στο σαλόνι γιατί ροχαλίζει πολύ πολύ δυνατά). Θηλάζει όσο θέλει και όποτε θέλει. Κοιμάται μόνο με στήθος, συνήθως κατά τις 7:30 με 9. Το κακό είναι ότι ξυπνάει άπειρες, αμέτρητες φορές το βράδυ. Αμέσως τον "γραπώνω" και τον βάζω στήθος. Τρώει ή πιπιλάει και ξανακοιμάται (θηλάζει μόνο στο μαξιλάρι θηλασμού, εγώ δηλ. είμαι καθιστή και είναι μεγάλο λούκι αυτό. Δυστυχώς το στήθος μου είναι πολύ μεγάλο και δεν κατάφερα ποτέ να θηλάσει ξαπλωτός). Ξυπνάει άλλες φορές με κλάματα, άλλες με ουρλιαχτά τρομαγμένος (λογικό, έχουμε ήδη 7 δόντια και τώρα βγάζει τραπεζίτες), άλλες με μουγκρητά, άλλες απλά σηκώνεται και κάθεται και μπαλατζάρει γιατί είναι μισοκοιμισμένος και τρομάζω μόλις τον αντιλαμβάνομαι και ανοίγω τα μάτια μου, άλλες πάλι περιστρέφεται σαν σβούρα..το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό. Το πρωί είμαι σμπαράλια, ράκος και δεν έχω δύναμη να παίξω μαζί του ή να πάμε βόλτα.

Έχω αποδεχτεί την κατάσταση, αλλά το Σάββατο που μας πέρασε το κακό παράγινε, ξυπνούσε ανά τέταρτο, ε, με έλιωσε. Ξύπνησε πάρα μα πάρα πολλές φορές. Έδωσα αποτέλ (έχουμε τους τραπεζίτες), αλλά καμία βελτίωση.

Οπότε και γω σκέφτηκα να αρχίσω να μετράω πόσες φορές με ξυπνάει, τελείως ενημερωτικά και από περιέργεια. Έτσι ξεκίνησα από χθες να γράφω. Χθες λοιπόν ξύπνησε μόνο 8 φορές και είμαι ευτυχισμένη. Άντε να δούμε και σήμερα πώς θα πάει. Όποια ομοιοπαθούσα ας μοιραστεί τον πόνο της!

Διευκρίνηση: δεν γκρινιάζω και δεν ψάχνω ακραία λύση (να αφήσω το μωρό να ουρλιάζει μέχρι να κοιμηθεί). Όποια διαθέτει μαύρους κύκλους και έχει μετρήσει κι αυτή ξυπνήματα, ας μας πει..να δούμε ποια θα σπάσει το ρεκόρ!

sLvDp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 152
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

η μικρούλα μου είναι 14 μηνών. είναι ένα χαρούμενο παιδάκι και γενικά μέσα στη μέρα ακολουθεί πιστά το πρόγραμμά της. το βράδυ κοιμάται σταθερά γύρω στις 8.30. δεν θηλάζει, τρώει κανονικά τις στερεές της.

έχει εδώ και 2 μήνες που τα βράδια ξυπνάει πολλές φορές μέσα στη νύχτα. άλλες φορές με κλάματα, άλλες φορές φωνάζει μαμά.

τρέχω στο δωμάτιο της και κάποιες φορές αρκεί να της βάλω την πιπίλα που έχει πέσει, άλλες φορές αρκεί να την αλλάξω στάση και άλλες πρέπει να την πάρω αγκαλίτσα και να την νανουρίσω.

χθες μέτρησα γύρω στις 9 φορές. κοιμήθηκα χάλια και το πρωί στο γραφείο σερνόμουνα. δεν βλέπω την ώρα να πέσω στο κρεβάτι μου και απλά εύχομαι σε μια λίγο καλύτερη νύχτα.

εντωμεταξύ από τα πολλά σηκώματα μέσα στα σκοτάδια καθώς τρέχω στο δωμάτιό της, έχω χτυπήσει πολλές φορές τα πόδια και τα δάχτυλα στο κρεβάτι. είναι μέσα στις μελανιές.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Τσάρλι!

 

Λύση δεν είναι ποτέ να ουρλιάζει ένα μωρό.

Λύση δεν είναι όμως να είναι και η μαμά σμπαράλια από την κούραση και με μειωμένες δυνάμεις για παιχνίδι και ερεθίσματα, και κυρίως σε μια ηλικία που τα ερεθίσματα πρέπει να προσφέρονται συνέχεια και να ανανεώνονται ολοένα.

Θηλάζεις το μωρό σου γιατί αυτό είναι το καλύτερο από άποψη διατροφής, υγείας, IQ, EQ. Σωστά; Αυτοί τουλάχιστον είναι οι δικοί μου κύριοι λόγοι (που θηλάζω το τρίτο πια παιδί μου), συν η δική μου ευχαρίστηση. ;) Όμως, μου φαίνεται ότι οι κακές συνήθειες ύπνου υπονομεύουν τον σκοπό σου/μου/μας.

 

Καταρχήν, ΔΕΝ φταίει ο θηλασμός για αυτό. Νομίζω ότι φταίει το ότι -σε αυτήν την ηλικία- συνεχίζετε να μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι. Η μυρωδιά του γάλακτος και γενικότερα η μυρωδιά της μαμάς είναι πάντα μεν καθησυχαστική, ενίοτε όμως είναι και ... διεγερτική. Στη φάση του "ελαφριού" ύπνου, η παρουσία της μαμάς μπορεί να λειτουργεί και ξεσηκωτικά. Ίσως, για αυτό γράφεις ότι σηκώνεται και κάθεται, ή μπαλατζάρει ή γυρνάει σαν σβούρα ή πιπιλα πει χωρίς να τρώει.

 

Κατά τη γνώμη μου, είναι ώρα να πάει το παιδί στο δικό ΤΟΥ κρεβάτι (μη σου πω και στο δικό του δωμάτιο). Κάθε φορά που το παιδί θα ξυπνά κλαίγοντας, να το φέρνεις στο κρεβάτι σας για θηλασμό/πιπίλισμα παρηγορητικό και co-sleeping μέχρι το πρωί. Ολες τις άλλες περιπτώσεις, δεν θα τις αντιλαμβάνεσαι και το παιδί θα τις ξεπερνά μόνο του.

Εμείς, έτσι έχουμε χειριστεί τις καταστάσεις και με τα τρία παιδιά: το ολονύχτιο co-sleeping σταμάτησε στους 6-7 μήνες. Μετά, στο κρεβατάκι τους και co-sleeping από τις 6.00 και μετά...

Βέβαια, έχει και τα ζόρια του αυτό το σύστημα. Το δικό μου μωρό (που είναι 1 μήνα μικρότερο) δεν έχω βρει ακόμη το κουράγιο να το ακουμπήσω η ίδια στην κούνια μετά τον τελευταίο θηλασμό, εκεί κατά τις 10... Ο άνδρας μου έχει αναλάβει αυτό το καθήκον! :rolleyes:

 

By the way, το ροχαλητό παύει αν φτιάξουν τα κρεατάκια... Και ο καναπές κάνει καλό στη μέση του συζύγου και στη συζυγική/ερωτική σχέση;

Link to comment
Share on other sites

Η μυρωδιά του γάλακτος και γενικότερα η μυρωδιά της μαμάς είναι πάντα μεν καθησυχαστική, ενίοτε όμως είναι και ... διεγερτική. Στη φάση του "ελαφριού" ύπνου, η παρουσία της μαμάς μπορεί να λειτουργεί και ξεσηκωτικά.

Αυτο το εχω ξανακουσει.Πιθανως να ειναι συμπτωματικό, αλλα οποτε εχει τυχει να κοιμηθω μαζι με το μωρο (ειτε βραδυ ειτε μεσημερι), εχω παρατηρησει οτι οσο ειμαι διπλα του, στριφογυρναει και χαζοκουνιεται μεταξυ υπνου και ξυπνιου (κι εγω αμεσως καταφευγω στο θηλασμο -θηλαζουμε ξαπλωτοι- όπου βεβαια δεν τρωει εκεινη την ωρα, απλα θελει ανθρωπινη πιπιλα γιατι μεσα σε 2-3 λεπτα πεφτει παλι ξερός), ενώ οταν σηκωνομαι και φευγω από το κρεββατι κοιμαται τον υπνο του δικαιου.

Πάντως, tsarli, αν νομιζεις οτι εχει μια βαση αυτο που λεει η Aimee, δοκιμασε το ή τελοσπαντων ψαξου αν υπαρχει τροπος να του φτιαξεις τον υπνο, γιατι ως γνωστον αν το αλφα για την αναπτυξη ειναι ο θηλασμός, το ωμεγα ειναι ο καλος (=συνεχομενος) υπνος.

Ασχετα απ'αυτο,να ρωτησω κατι [και πραγματικα συγνωμη εκ των προτερων αν γινομαι πολυ αδιακριτη (αν σε φερνω σε δυσκολη θεση,αγνοησε με ;)!)]:μεχρι ποτε εχεις στο μυαλο σου να μην κοιμαστε μαζι με τον μπαμπα (του μωρου:rolleyes:!) ?

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια καλημερα.Κ εγω μια ψιλοάυπνη μανα αλλα με αυτα που ακουω πρεπει να ειμα ιπολυ καλά.Εμενα ο μικρος μου ειναι 11μηνων κ ξυπναει το βραδυ 1-2 φορες για να φαει,ακμη κ όταν ειναι φαγωμενος μαλλον το πηρε συνηθεια.Το θεμα εινα ιοτι αυτο το συνηθισα δεν με πειραζει τωρα όμως εδω κ λιγο καιρο αρχισε να μην κοιμαται μετα το φαγητο το βραδυ κ αναγκαζομαι να τον πηγαινω στο σαλονι που ειναι το παρκοκρεβατο του για να τον κουναω απο 5'μεχρι 30' μεχρι να τον παρει ο ύπνος αυτο με έχει σκοτωσει.Τι να κανουμε;Υπομονη .Θα μεγαλωσουν τα μικρα μας.Τωρα διαβαζω οτι σηκωνεστε τοσες φορες τη νυκτα κ μετα τι να πω εγώ ;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τελικά είμαι πολύ άτυχη, ε?

Λοιπόν, απολογισμός της χθεσινής βραδυάς..από ένα σημείο και μετά σταμάτησα να μετράω, έχασα το λογαριασμό. Είμαι όμως 100% σίγουρη ότι είναι τα δόντια. Τραβάει το αυτάκι του συνέχεια και μέσα στον ύπνο όταν γκρινιάζει (δεν είναι ωτίτιδα). Χθες σίγουρα περάσαμε τις 30 φορές.

Όταν κοιμάται στην αρχή, νωρίς, μπορεί να βρίσκομαι στο σαλόνι, δηλαδή μακρυά του, οπότε δεν με μυρίζει (εμένα ή το γάλα). Και πάλι όμως δε βλέπω να τον παίρνει σερί τον ύπνο.

Με τον μπαμπά δεν κοιμόμασταν και από πριν μαζί. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο, αλλά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Δυστυχώς και γω κοιμάμαι ελαφριά και παρ' όλο που φοράω ωτοασπίδες, ακούω πάλι το ροχαλητό του. Ειδικά στη φάση που είμαστε, το τελευταίο που θα ήθελα είναι τις ελάχιστες ώρες που κοιμάμαι να με ξυπνάει το ροχαλητό του. Όχι, ευχαριστώ, δε θα πάρω. Έγιναν διάφορα από τη γέννα και μετά (μια μετακόμιση, μια ανακαίνιση, ένας σοβαρός τραυματισμός της θηλής με συνεχή ιατρική παρακολούθηση και εκτός πόλης και χρήση θηλάστρου για 3 μήνες από το ένα στήθος, γάμος συγγενικού προσώπου, σπίτι γεμάτο συγγενείς..κουράστηκα και μόνο που τα σκέφτηκα) και ταλαιπωρήθηκα πολύ (σωματικά). Ε, πού να πάρω δηλαδή μετά από αυτά και το σύζυγο στο κρεβάτι?? Για κρεατάκια το έψαξε, δεν είναι.

Όσο για να τον βάλω στο κρεβάτι του..και μόνο που τον πάω για βόλτα εκεί μέσα, γκρινιάζει.

sLvDp3.png
Link to comment
Share on other sites

άσχετο με το όλο θέμα Tsarli μου, αλλά αυτό με το ροχαλητό είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία του άντρα σου. το είχε φίλος μου (δεν έχω ξανακούσει τόσο δυνατό ροχαλητό στη ζωή μου), που όταν το έψαξε οι γιατροί του είπαν πως αν το άφηνε μπορεί και να πέθαινε στον ύπνο του (δεν θέλω να σε φοβήσω, αλλά το θέμα του ροχαλητού κρύβει προβλήαμτα υγείας, πιο σοβαρά από ότι στο παρελθόν πιστεύαμε). πλέον φοράει μια μικρή συσκευή στον ύπνο του και όλα καλά. ουτε ακούγεται ροχαλητό, ούτε κινδυνεύει η υγεία του.

 

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα υπάρχει το Ιατρείο Ύπνου (νομίζω ότι έτσι λέγεται) είναι δωρεάν η επίσκεψη και κάνουν φοβερή δουλειά. ψάξτε το.

 

για να ξεκινήσει σιγά σιγά το μωράκι να κοιμάται στο κρεβάτι του, θα μπορούσες να του αφήνεις ένα ρούχο που έχει την μυρωδιά σου. στο δικό μου μωράκι έπιασε πολύ. και ακόμη και τώρα που είναι 14 μηνών, όταν είναι αρρωστούλα ή πονάει, ένα δικό μου ρούχο να το μυρίζει την ηρεμεί και είναι σαν να της ανακουφίζει τον πόνο.

Link to comment
Share on other sites

μπορει να εχει απνοιες γι αυτο βαζουν κι ενα μηχανημα με μια μασκα για να κοιμουνται, ειναι πολυ καλο για την υγεια τους γιατι πραγματικα μπορει να πεθανεις απο απνοιες αλλα μη νομιζεις οτι θα μπορεσεις να κοιμηθεις μαζι του και παλι αν ο υπνος ειναι ελαφρυς γιατι κανει σαν χυτρα. Εχει τετοιο ο πατερας μου αλλα ουτε οταν ροχαλιζε μπορουσε να κοιμηθει ανθρωπος διπλα του ουτε με το μηχανημα. Μπορει να σε καλυψει η ωτοασπιδα αλλα δεν ξερω αν ειναι σωστο γιατι ετσι δεν θα ακους το παιδι

Link to comment
Share on other sites

Αχ ο ύπνος είναι και για μας το μεγαλύτερο πρόβλημα! Είναι 15 μηνών πότε θα κοιμηθεί σερί επιτέλους??

 

Εμένα κοιμάται στο δωμάτιο του από 3 μηνών, κι όποτε ξυπνάει, τον θηλάζω στο κρεβάτι μας και όταν αποκοιμηθεί πάλι πίσω. Τις καλές φορές κοιμάται αμέσως, τις κακές θέλει αγκαλιά και πάνω-κάτω με τραγουδάκια για μισή-μία ώρα μες στην νύχτα :shock:. Τους τελευταίους μήνες επειδή είχα αρχίσει να κουράζομαι, τον παίρνω στο κρεβάτι και θηλάζει ξάπλα και αποκοιμιέται εκεί..αν καταφέρω να είμαι ξύπνια όταν αποκοιμηθεί τον γυρίζω στην κούνια του, αλλιώς κοιμάται στο κρεβάτι μας μέχρι το επόμενο ξυπνημα. Ξυπνάει 2-3 φορές μες στην νύχτα.

 

Χτες ήταν από τις χειρότερες φορές, ξύπνησε στις 1.30 (ενώ συνηθως ξεκινάει τα ξυπνήματα στισ 3.00) και μέχρι τις 3.30 αγκαλιά και πάνω-κάτω. Με το που πήγαινα να τον ακουμπήσω στην κούνια του έκλαιγε, αλλα ούτε το κρεβάτι μας ήθελε, ήθελε αγκαλιά και περπάτημα :evil:..ε, στις 3.30 είχαν σπάσει τα νεύρα μου τον έβαλα στην κούνια λέγοντας ότι τα παιδάκια πρεπέι να κοιμούνται το βράδυ όπως όλοι οι άνθρωποι, ούρλιαζε σπαρακτικά για κανά πεντάλεπτο και τελικά κοιμήθηκε στο κρεβάτι μας (αφού είχε γίνει κομμάτια από το κλάμα) μέχρι τις 10 το πρωί.. Τώρα στην δουλειά κουτουλάω..

 

Μετά, στο κρεβατάκι τους και co-sleeping από τις 6.00 και μετά...

Βέβαια, έχει και τα ζόρια του αυτό το σύστημα. Το δικό μου μωρό (που είναι 1 μήνα μικρότερο) δεν έχω βρει ακόμη το κουράγιο να το ακουμπήσω η ίδια στην κούνια μετά τον τελευταίο θηλασμό, εκεί κατά τις 10... Ο άνδρας μου έχει αναλάβει αυτό το καθήκον! :rolleyes:

Aimee, επειδή εφαρμόζω αυτό ακριβώς που περιγράφεις και από τις 6 και μετά δεν γίνεται να τον πάω στο κρεβάτι του γιατί κοιμάται ελαφριά και ξυπνάει, κι έτσι πολλές φορές κοιμάται στο κρεβάτι μας ως το πρωί, αναρωτιέμαι πώς θα κοπεί αυτό??? Και πότε?? Είναι το πρώτο μου παιδάκι και δεν ξέρω τι να περιμένω πια, νόμιζα ότι προς το χρόνο θα κοιμάται πιο πολλές ώρες σερί. Συνήθως κοιμάται κανένα τετραάωρο σερί αρχικά, το ρεκόρ μας είναι 7 ώρες (2 φορές όλες κι όλες).

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο πρόβλημα και εδώ! Ο δικός μου είναι 22 μηνών. Μέχρι τον περασμένο Ιούνιο κοιμόταν (συνήθως) μέχρι τις 5-6 το πρωί οπότε και τον έπαιρνα στο κρεβάτι και ξανακοιμόταν. Από τον Ιούνιο και μετά ξυπνάει 2-3 φορές μέσα στη νύχτα με τρομερό κλάμα και νεύρα και πολλές φορές του πέρνει και 2 ώρες να ξανακοιμηθεί. Συν το ότι από όταν άλλαξε η ώρα ξυπνάει από τις 6.30 ακμαιότατος με καμία διάθεση ύπνου... Αυτό που με απασχολεί κυρίως όμως είναι ο τρόπος που ξυπνάει μέσα στο βράδυ (με τσιρίδες και πολύ έντονο κλάμα και νεύρα).

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το ίδιο πρόβλημα και εδώ! Ο δικός μου είναι 22 μηνών. Μέχρι τον περασμένο Ιούνιο κοιμόταν (συνήθως) μέχρι τις 5-6 το πρωί οπότε και τον έπαιρνα στο κρεβάτι και ξανακοιμόταν. Από τον Ιούνιο και μετά ξυπνάει 2-3 φορές μέσα στη νύχτα με τρομερό κλάμα και νεύρα και πολλές φορές του πέρνει και 2 ώρες να ξανακοιμηθεί. Συν το ότι από όταν άλλαξε η ώρα ξυπνάει από τις 6.30 ακμαιότατος με καμία διάθεση ύπνου... Αυτό που με απασχολεί κυρίως όμως είναι ο τρόπος που ξυπνάει μέσα στο βράδυ (με τσιρίδες και πολύ έντονο κλάμα και νεύρα).

 

 

ακριβως τα ιδια και ο δικος μου που ειναι 21 μηνων. Αυτες τις μερες δεν τσιριζει απο τοτε δηλαδη που βγηκαν οι πανω κυνοδοντες αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ξυπναει 2-3 φορες και φωναζει μαμα και πρεπει να παω διπλα του για να ξανακοιμηθει αλλα καταλαβαινει οτι φευγω και ξαναξυπναει. Βεβαια εμας ποτε δεν κοιμηθηκε ολοκληρο βραδυ χωρις ξυπνημα.

Link to comment
Share on other sites

Eμένα πάντως αν ξυπνούσε μόνο 2-3 φορές τη νύχτα, θα ήμουν υπερευχαριστημένη, μέχρι χορό θα έστηνα. Τί λέτε βρε κορίτσια? Εμείς ας πούμε χθες που ξύπνησε 22-23 φορές, πώς την παλεύουμε?

Αυτό με το ρουχαλάκι με τη μυρωδιά της μαμάς σας διαβεβαιώ ότι δεν πιάνει σε όλα τα μωρά (δοκιμασμένη τεχνική από όταν ήταν πολύ μικρό).

Για το ροχαλητό τώρα. Δυστυχώς είμαστε βόρεια Ελλάδα και δεν μπορούμε να πάμε στη συγκεκριμένη κλινική ύπνου. Θα δω τί μπορούμε να κάνουμε με Θεσσαλονίκη. Βέβαια και ο σύζυγος έχει τραγικά ωράρια και ούτε λόγος για άδεια. Λέω εγώ ότι είναι βαρύς, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν προλαβαίνει και να ξυθεί..Ίσως ξαναξεκινήσουμε με κάποιον ωρυλά στην πόλη μας για να μας καθοδηγήσει.

sLvDp3.png
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σε ολες!Αγαπημενη tsarli ισως μονο εγω μπορω να νιωσω το μεγεθος αυτου που περιγραφεις, αφου εχω ζησει τον πραγματικο εφιαλτη... Πολλες φορες εγραψα στο forum για το προβλημα μου ομως δεν βρηκα καμια μανουλα με το ιδιο.Ο γιος μου ειναι ακριβως 2 ετων.κοιμαται ακομη μαζι μας κ δεν εχει κοιμηθει ουτε ενα βραδυ της ζωης του χωρις να ξυπναει, κι οταν λεω ξυπναει ασφαλως κ δεν εννοω 4, η 5 φορες. Ξυπναει καθε 1 ωρα πλεον διοτι μικροτερος καθε μιση ωρα η 40 λεπτα. Κατι σαν ρολοι πραγματικα! Κι αν αναρωτιεστε τι ζηταει...ισως κ τιποτα. Μπορρι νερο,γαλα, πιπιλα, παιχνιδι η απλα ανεξηγητο αφορητο κλαμα!!! Δεν μπορω να περιγραψω με λεξεις τι εχω περασει με τον υπνο του γιατι αληθινα ειναι λιγες για καποιον που δεν το εχει ζησει! Μακαρι να μπορουσα να σου δωσω μια λυση αλλα δεν την εχω βρει! Εχω δοκιμασει μεθοδους βιβλιων, εμπειριων αλλων μαμαδων, μεχρι ..." Ματζουνια" αλλα στο δικο μου παιδι τιποτα δεν επιασε! Περιμενω να μεγαλωσει λιγο ακομη να συνεννοουμαι καλυτερα κ ισως τοτε ληξει αυτο το μαρτυριο! Εως τοτε οπλισου με υπομονη, δοκιμασαι διαφορετικα πραγματα κ ισως το παιδι προσαρμοστει η ειναι περισσοτερο δεκτικο απο το δικο! Σου το ευχομαι! Σε νιωθω κ πραγματικα σε συμπονω, κι ολες εσας που ζειτε κατι τετοιο...

Link to comment
Share on other sites

Υπομονη υπομονη υπομονη, δεν υπαρχει κατι αλλο δυστυχως εμεις κλεισαμε τα δυο για να κοιμηθει σερι :lol: αφου μου εει γινει συνηθεια μαλλον και ξυπναω το βραδυ μονη μου να δω οτι ολα ειναι καλα!! Δεν το πιστευω ακομη οτι κοιμαται! Σε αντιθεση με την μεγαλη που μας καλομαθε και κοιμονταν απο 40 ημερων ολο το βραδυ, τι να πεις αβυσσος η ψυχη των μπεμπε μας!

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσι το μωράκι σου έχει προβλήματα με αλλεργίές; Αν ναι, μην περιμένεις να κοιμηθεί πριν περάσει το εντεράκι του. Βάλε και τα δόντια... τόμπολα. Εγώ πάλι τους είχα στέρεο, το μικρό να ξυπνάει στο δωμάτιό του και να πηγαινοέρχομαι και τον σύζυγο να ροχαλίζει μόλις κατάφερνα κοιμηθώ ή τις φορές που δεν ξύπναγε ο μικρός.

 

Δοκίμασε να βάλεις κρεββάτι ή έστω στρώμα στο δωμάτιό του και να κοιμάστε εκεί. Οπότε και ο σύζυγο θα γλιτώσει το λουμπάγκο κι εσύ θα βλέπεις που και πού το σύζυγος εκτός καναπέ. Όντως το ροχαλητό καλό θα ήταν να το κοιτάξετε.

 

Εμείς από τότε που ξεκινήσαμε διατροφή που τον βοήθησε με την αλλεργία του ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΜΕ... Κοινώς μετά τα 2,5.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Eμένα πάντως αν ξυπνούσε μόνο 2-3 φορές τη νύχτα, θα ήμουν υπερευχαριστημένη, μέχρι χορό θα έστηνα. Τί λέτε βρε κορίτσια? Εμείς ας πούμε χθες που ξύπνησε 22-23 φορές, πώς την παλεύουμε?

Αυτό με το ρουχαλάκι με τη μυρωδιά της μαμάς σας διαβεβαιώ ότι δεν πιάνει σε όλα τα μωρά (δοκιμασμένη τεχνική από όταν ήταν πολύ μικρό).

Για το ροχαλητό τώρα. Δυστυχώς είμαστε βόρεια Ελλάδα και δεν μπορούμε να πάμε στη συγκεκριμένη κλινική ύπνου. Θα δω τί μπορούμε να κάνουμε με Θεσσαλονίκη. Βέβαια και ο σύζυγος έχει τραγικά ωράρια και ούτε λόγος για άδεια. Λέω εγώ ότι είναι βαρύς, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν προλαβαίνει και να ξυθεί..Ίσως ξαναξεκινήσουμε με κάποιον ωρυλά στην πόλη μας για να μας καθοδηγήσει.

 

Το πρόβλημα είναι ότι ξυπνάει 2-3 φορές αλλά του πέρνει και δύο ώρες για να ξανακοιμηθεί, συν το ότι ξυπνάει με τραγικά κλάμματα τα οποία περνάνε μετά από πολύ ώρα και πολύ προσπάθεια.

Link to comment
Share on other sites

Eμένα πάντως αν ξυπνούσε μόνο 2-3 φορές τη νύχτα, θα ήμουν υπερευχαριστημένη, μέχρι χορό θα έστηνα. Τί λέτε βρε κορίτσια? Εμείς ας πούμε χθες που ξύπνησε 22-23 φορές, πώς την παλεύουμε?

Αυτό με το ρουχαλάκι με τη μυρωδιά της μαμάς σας διαβεβαιώ ότι δεν πιάνει σε όλα τα μωρά (δοκιμασμένη τεχνική από όταν ήταν πολύ μικρό).

Για το ροχαλητό τώρα. Δυστυχώς είμαστε βόρεια Ελλάδα και δεν μπορούμε να πάμε στη συγκεκριμένη κλινική ύπνου. Θα δω τί μπορούμε να κάνουμε με Θεσσαλονίκη. Βέβαια και ο σύζυγος έχει τραγικά ωράρια και ούτε λόγος για άδεια. Λέω εγώ ότι είναι βαρύς, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν προλαβαίνει και να ξυθεί..Ίσως ξαναξεκινήσουμε με κάποιον ωρυλά στην πόλη μας για να μας καθοδηγήσει.

 

 

TSARLI εχει κλινικη υπνου στη θεσσαλονικη σε καποια γενικη μεγαλοκλινικη.

Λυπαμαι για την ταλαιπωρια που περνατε και σε καταλαβαινω γιατι εχω περασει τραγικες καταστασεις με το θεμα του υπνου μεχρι να χρονισει η κορουλα μου, η οποια τωρα εστρωσε κυριολεκτικα και ειναι 15 μηνων.

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Link to comment
Share on other sites

Αυτό για τις αλλεργίες δεν το ήξερα. Προς το παρόν το μωρό είναι δεκτικό σε όλες τις τροφές. Η μόνη αντίδραση ήταν όταν δοκιμάσαμε αυγό, απλά κοκκίνησε γύρω από το στόμα του, λίγο, όπου ακούμπησε αυγό στην ουσία. Αλλά έφευγε αμέσως (σε κανένα τέταρτο). Λέτε να παίζει ρόλο η δική μου διατροφή? Αν και δεν το πιστεύω..Δυστυχώς μετά τη γέννα βρήκα "καταφύγιο" και ξέσπασα στο φαί και έτσι έβαλα κιλά, αντί να χάσω. Κοινώς είμαι πιο χοντρή απ' ότι ήμουν στην εγκυμοσύνη. Και να φανταστείτε ότι ήμουν πάντα αδύνατη και γυμνασμένη. Αλλά δε νομίζω να φταίει αυτό. Γενικά πάντως δεν έχω παρατηρήσει κάτι "περίεργο", κάποια "αντίδραση" σε κάποιο φαγητό. Η μόνη διαφορά είναι ότι αρνείται να φάει τελευταία, τραβάει τα αυτιά συνέχεια, βγάζει πάρα πολλά σάλια, δαγκώνει τα πάντα, έχουμε διάρροια , θηλάζει περισσότερο, γκρινιάζει περισσότερο και με θέλει πάντα κοντά του, όταν με χάνει απ' το οπτικό του πεδίο γίνεται χαμός. Οπότε περιμένουμε μάλλον τους τραπεζίτες να εμφανιστούν.

Ευχαριστώ πάντως για την συμπαράσταση. Λέω και γω, είμαι η μόνη περίπτωση με παιδί βαμπίρ?

sLvDp3.png
Link to comment
Share on other sites

Αυτό για τις αλλεργίες δεν το ήξερα. Προς το παρόν το μωρό είναι δεκτικό σε όλες τις τροφές. Η μόνη αντίδραση ήταν όταν δοκιμάσαμε αυγό, απλά κοκκίνησε γύρω από το στόμα του, λίγο, όπου ακούμπησε αυγό στην ουσία. Αλλά έφευγε αμέσως (σε κανένα τέταρτο). Λέτε να παίζει ρόλο η δική μου διατροφή? Αν και δεν το πιστεύω.....Η μόνη διαφορά είναι ότι αρνείται να φάει τελευταία, τραβάει τα αυτιά συνέχεια, βγάζει πάρα πολλά σάλια, δαγκώνει τα πάντα, έχουμε διάρροια , θηλάζει περισσότερο, γκρινιάζει πτεερισσότερο και με θέλει πάντα κοντά του, όταν με χάνει απ' το οπτικό του πεδίο γίνεται χαμός. Οπότε περιμένουμε μάλλον τους τραπεζίτες να εμφανιστούν.

Ευχαριστώ πάντως για την συμπαράσταση. Λέω και γω, είμαι η μόνη περίπτωση με παιδί βαμπίρ?

 

H διατροφή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Έχω παρατηρήσει στα δικά μου παιδιά (πρώτο και τρίτο) ότι αν κατανάλωνα γαλακτομικά προιόντα από τις 18.00 και μετά, τους έβγαινε μία υπερένταση και χαλούσε ο ύπνος τους. Την ίδια άσχημη επίδραση έχω παρατηρήσει και με την κατανάλωση γλυκών. Ειδικά με τα γλυκά, τρεις φίλες είμαστε που θηλά -σαμε/-ζουμε έχουμε παρατηρήσει ακριβώς το ίδιο.

Επειδή είσαι ευαισθητοποιημένη, σίγουρα θα ξέρεις και τις συνέπειες της καφείνης (που υπάρχει όχι μόνο στον καφέ αλλά και στην κόκα κόλα, στα ενεργειακά ποτά, στο τσάι κλπ.)

 

Το μεσαίο μου παιδί εμφάνισε αλλεργίες από 2 μηνών. Για χάρη του έκανα την καλύτερη διατροφή: καθόλου γαλακτοκομικά, καθόλου τυποποιημένα τρόφιμα. Είναι τυχαίο το ότι μόλις ρυθμίστηκε το πρόβλημα (δηλαδή από 4 μηνών), κοιμάται συνεχόμενα 10ωρα;

Link to comment
Share on other sites

... Εμείς ας πούμε χθες που ξύπνησε 22-23 φορές, πώς την παλεύουμε?

....

 

Τι περνάς Τσάρλι!

 

Αυτό σημαίνει ξύπνημα ανά 20λεπτο, ε; Τραγικό! Σκότωμα!

 

Με τον παιδίατρο έχεις μιλήσει; Τι σου προτείνει; Δεν έχει ανησυχήσει;

Ρωτώ γιατί νομίζω ότι αν το παιδάκι

κοιμάται 20λεπτο και μετά ξυπνάει, στην πράξη δεν πέφτει στον "βαθύ" ύπνο. Κι αυτός ο βαθύς ύπνος είναι τόσο αναγκαίος για την έκκριση της αυξητικής ορμόνης, την ανάπτυξη των νοητικών δυνατοτήτων, τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και... και... και....

Link to comment
Share on other sites

 

Aimee, επειδή εφαρμόζω αυτό ακριβώς που περιγράφεις και από τις 6 και μετά δεν γίνεται να τον πάω στο κρεβάτι του γιατί κοιμάται ελαφριά και ξυπνάει, κι έτσι πολλές φορές κοιμάται στο κρεβάτι μας ως το πρωί, αναρωτιέμαι πώς θα κοπεί αυτό??? Και πότε?? Είναι το πρώτο μου παιδάκι και δεν ξέρω τι να περιμένω πια, νόμιζα ότι προς το χρόνο θα κοιμάται πιο πολλές ώρες σερί. Συνήθως κοιμάται κανένα τετραάωρο σερί αρχικά, το ρεκόρ μας είναι 7 ώρες (2 φορές όλες κι όλες).

 

Εξαρτάται από το παιδί! Σε διαφώτισα ε; :rolleyes:

 

Το να εμπεδώσει το παιδάκι ότι όσο είναι νύχτα πρέπει να κοιμάται σημαίνει και μία "κατάκτηση", από πλευράς ανάπτυξης και εξέλιξης. Τα παιδάκια που είναι περισσότερο ανεξάρτητα ή με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ή περισσότερο ώριμα ή απλά πιο ήρεμα το κατακτούν νωρίτερα αυτό το στάδιο.

Τα περισσότερα παιδάκα, εφόσον δεν αντιμετωπίζουν κάποιο άλλο θέμα -είτε υγείας (π.χ. αλλεργίες) είτε στρες (π.χ. λόγω γέννησης αδελφού ή διαζυγίου), στρώνουν πριν τα δύο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό για τις αλλεργίες δεν το ήξερα. Προς το παρόν το μωρό είναι δεκτικό σε όλες τις τροφές. Η μόνη αντίδραση ήταν όταν δοκιμάσαμε αυγό, απλά κοκκίνησε γύρω από το στόμα του, λίγο, όπου ακούμπησε αυγό στην ουσία. Αλλά έφευγε αμέσως (σε κανένα τέταρτο). Λέτε να παίζει ρόλο η δική μου διατροφή? Αν και δεν το πιστεύω..Δυστυχώς μετά τη γέννα βρήκα "καταφύγιο" και ξέσπασα στο φαί και έτσι έβαλα κιλά, αντί να χάσω. Κοινώς είμαι πιο χοντρή απ' ότι ήμουν στην εγκυμοσύνη. Και να φανταστείτε ότι ήμουν πάντα αδύνατη και γυμνασμένη. Αλλά δε νομίζω να φταίει αυτό. Γενικά πάντως δεν έχω παρατηρήσει κάτι "περίεργο", κάποια "αντίδραση" σε κάποιο φαγητό. Η μόνη διαφορά είναι ότι αρνείται να φάει τελευταία, τραβάει τα αυτιά συνέχεια, βγάζει πάρα πολλά σάλια, δαγκώνει τα πάντα, έχουμε διάρροια , θηλάζει περισσότερο, γκρινιάζει περισσότερο και με θέλει πάντα κοντά του, όταν με χάνει απ' το οπτικό του πεδίο γίνεται χαμός. Οπότε περιμένουμε μάλλον τους τραπεζίτες να εμφανιστούν.

Ευχαριστώ πάντως για την συμπαράσταση. Λέω και γω, είμαι η μόνη περίπτωση με παιδί βαμπίρ?

 

TSARLI εμας εκαναν την εμφανιση τους οι τραπεζιτες με πολλα σαλια (αμετρητες σαλιαρες) και κυριολεκτικα να δαγκωνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ........!!!!!!!!!!!

Αλλα στο θεμα υπνου βασανιστηκαμε πολυ, δεν μπορουσα πλεον να μετρησω τις φορες που ξυπνουσε αν και πιστευω οτι δεν προλαβαινε να πεσει σε βαθυ υπνο μεσα σε τοσο λιγη ωρα (το πολυ 5 λεπτα χωρις ιχνος υπερβολης) και ξυπνουσε, οποτε εκεινη την περιοδο για αρκετους μηνες ειχαμε μεγαλο προβλημα.

Οσον αφορα τη διατροφη παιζει σιγουρα το ρολο της σε ορισμενα παιδακια αλλα δεν γνωριζω κατι επιπλεον να σου επισημανω. Ομως τα κοριτσια ισως ξερουν περισσοτερα.

Υπομονη........!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Link to comment
Share on other sites

Το μεσαίο μου παιδί εμφάνισε αλλεργίες από 2 μηνών. Για χάρη του έκανα την καλύτερη διατροφή: καθόλου γαλακτοκομικά, καθόλου τυποποιημένα τρόφιμα. Είναι τυχαίο το ότι μόλις ρυθμίστηκε το πρόβλημα (δηλαδή από 4 μηνών), κοιμάται συνεχόμενα 10ωρα;

 

Δοκίμασα για ένα μήνα περίπου αποχή από γαλακτοκομικά (και κρυφά), κοκα κόλα κλπ. Το αποτέλεσμα? Εγώ πεινασμένη και νυσταγμ'ενη όσο ποτέ. Το μωρό? Τα ίδια. Ε, άντε να νυστάζω, αλλά και να πεινάω? Έψαχνα σαν απεγνωσμένη τα ξημερώματα στο ψυγείο και την έβγαζα με ροδάκινα, τα είχα τσακίσει. Οπότε ξαναεπανήλθα στις παλιές "κακές" συνήθειες, τρώω και τα γλυκά μου και τα πάντα.

Καφέ δεν έπινα, ούτε τσάι κλπ., άντε κανένα ντεκαφεϊνέ. Τον ξεκίνησα όμως εδώ και 1 μήνα, αφού αν δεν πιω πλέον καφέ θα λιποθυμήσω από τη νύστα. Βέβαια φροντίζω να τον καταναλώνω όταν οι γονείς μου θα πάνε βόλτα τον μικρό, σε απόσταση δηλ. από το θηλασμό.

sLvDp3.png
Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από το παιδί! Σε διαφώτισα ε; :rolleyes:

Τα παιδάκια που είναι περισσότερο ανεξάρτητα ή με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ή περισσότερο ώριμα ή απλά πιο ήρεμα το κατακτούν νωρίτερα αυτό το στάδιο.

 

Πρόκειται άραγε για κατάκτηση? Τα περισσότερα παιδάκια άλλωστε κοιμούνται σερί στα δωμάτιά τους με τη μέθοδο του ελεγχόμενου κλάματος. Λίγοι κάνουν co sleeping. Τουλάχιστον όπου το αναφέρω μου λένε "καλά χαζή είσαι? σε κάνει ό, τι θέλει, βαλ' το στο δωμάτιό του, κλείσε την πόρτα, ασ' το να κλαίει και πού θα πάει, θα κοιμηθεί". Η αλήθεια είναι ότι φίλη μου που έχει 3 παιδιά και τήρησε αυτό το πρόγραμμα (δεν θηλάζει), δεν έχει ξενυχτήσει ούτε 1 μέρα. Της κοιμούνται ένα 10ωρο σερί. Οπότε πιστεύω ότι πολλά παιδάκια "αναγκάζονται" ή μάλλον να το θέσω καλύτερα "εκπαιδεύονται" στον συνεχόμενο ύπνο. Έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ.

Όσο για το αν ξεχωρίζει μέρα με νύχτα, οκ, αυτό το έμαθε νωρίς ο δικός μου, μια χαρά το ξεχωρίζει. Απλά βάλθηκε να με ξεκάνει τη νύχτα! Χθες πρόσεξα ότι τις περισσότερες φορές που ξυπνάει/γκρινιάζει/κλαίει σπαρακτικά είναι ακόμη μέσα στον ύπνο. Αλλά βαθύ ύπνο αμφιβάλω αν κάνει. Πιο ήρεμα κοιμάται πάντως τη μέρα. Τελευταία κάνουν ανακαίνιση οι από πάνω μας και δεν έχει στάνταρ ώρες. Αλλά μερικές φορές θα κοιμηθεί κανά 2ωρο 11:30 με 1:30 το μεσημέρι ή κατά 2-4 το μεσημέρι. Άλλες φορές πάλι θα κοιμηθεί πολύ λιγότερο. Πάντως οι ύπνοι αυτοί δείχνουν ένα κουρασμένο μωρό (ε, αφού όλο το βράδυ κόβει βόλτες στο κρεβάτι. Χθες στριφογυρνούσε σαν σβούρα, αφού σε κάποιες φάσεις που γυρνούσα να τον ελέγξω τον έβρισκα ανάποδα, στα πόδια μου). Έχουμε δοκιμάσει να μην τον κοιμήσουμε καθόλου μεσημέρι, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Διάβασα άλλωστε ότι με τον τρόπο αυτό απλά πετυχαίνεις να έχεις ένα ανήσυχο μωρό την ώρα του βραδυνού ύπνου.

sLvDp3.png
Link to comment
Share on other sites

Α, δεν σου φαινόταν καλύτερα το μωρό τότε που πρόσεχες τη διατροφή σου...

Δεν ξέρω τι να πω...

Προσωπικά αν καταναλώσω πάνω από δύο μπουκιές από γλυκά-γαλακτοκομικά-κοκα κολα το απόγευμα, δεν θα έχει καλό ύπνο το μωρό. Αλλά αυτό ισχύει στα δικά μου παιδιά...

Ο παιδίατρος τι σου λέει; Πρέπει να βρεθεί λύση! Και γρήγορα! Μου φαίνεται ότι το να ξυπνά ένα μωρό πάνω από 20 φορές τη νύχτα δεν είναι φυσιολογικό...

Εκτός αν κάτι δεν έχω καταλάβει καλά και δεν πρόκειται για μια μόνιμη κατάσταση αλλά για προσωρινή αναστάτωση λόγω δοντιών...

 

Δεν καταλαβαίνω γιατί πεινούσες όταν έκανες αποχή από γαλακτοκομικά. Υπάρχουν άπειρα πράγματα χωρίς λακτόζη... Και γλυκά πολλά! Π.χ. Χαλβάς, ζελέδες, κέικ κλπ. Για να λες ότι πεινούσες, προφανώς είχε λάθος διατροφικό πλάνο. Εγώ έκανα σχεδόν 10 μήνες αποχή: δεν πεινούσα καθόλου, έτρωγα πολυυυυ, γλυκά κάθε μα κάθε μέρα, κι έχανα κιλά ως εκ θαύματος.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...