Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να το κρατήσω ή όχι?

Polinaki1983

Recommended Posts

Καλημερα κουκλίτσα μου. Δυστυχώς πρέπει να δω τον άλλο έστω και μία φορά για να μπορέσω να αισθανθώ κάτι για εκείνον..... Οσο για τα τεστ, εγώ στον γιο μου είχα κάνει 6 καί ήταν και τα 6 αρνητικά και έλεγα πως αποκλείετε, αφού ξέρω πως είμαι έγκυος!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, ήταν πραγματικά πολύ χρήσιμη η απάντησή σου!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 108
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το Πωλινάκι περνάει πολύ δύσκολες εγκυμοσύνες και θα πρέπει να είναι όλη μέρα ξαπλωμένη για να πάει καλά η εγκυμοσύνη της η ακόμη και να κάνει εισαγωγές, πράγμα που δεν γίνεται όταν έχεις άλλα 2 μικρά παιδιά, βοήθεια δεν έχει η κοπέλα, αν αποφασίσει να κρατήσει το παιδάκι θα περάσει πολύ δύσκολα αλλά θα φανεί το μεγαλείο της καρδιά της, που έχει πολύ μεγάλο μεγαλείο!! Κάπως πρέπει να την βοηθήσουμε την κοπέλα, ίσως μια που έχει πολλα λεφτά να της έστελνε μια κοπέλα να της κάνει τις δουλείες του σπιτιού τουλάχιστον που είναι ότι χειρότερο να ΄κάνεις τις δουλειές σε τέτοια κατάσταση, Πωλικάνι συμφωνείς με αυτό?? Συγνώμη αν δεν σου φανεί σωστό αλλά ψάχνω μια λύση.

΄Οσο για την αντισύληψη που λέει η άλλη κοπέλα, κάνουμε ελεύθερα λόγο προσωπικών λόγων αλλά εντάξει άνθρωποι είμαστε κάνουμε και κανένα λάθος( δεν τελειώνουμε μέσα), με το παραμικρό λάθος γίνεται παιδί, στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου το πήρα χαμπάρι όταν ήμουν 2 μηνών, δεν το πίστευα. Δεν στεναχωριέμαι και καθόλου, μπορεί να φοβάμαι πολύ τι μπορεί να γίνει αλλά ταυτόχρονα χαίρομαι και πολύ.

Επειδη ρωτησες για τη φιλη μου, το πρωτο το παιδι το γεννησε 6 μηνων (αφου ειχε κανει 3 χειρουργεια για γυν. προβληματα πριν μεινει εγκυος) και το δευτερο 6,5.....στο δευτερο ο πρωτος γυναικολογος της τραβουσε τα μαλλια του και δεν ηθελε να την αναλαβει.....περασε τις πιο δυσκολες εγκυμοσυνες που εχω δει ( καθε εβδομαδα νοσοκομεια, ενεσεις, ξαπλα, αιμορραγιες) και μετα τους τοκετους και τις 2 φορες ( τα παιδια στην εντατικη εν τω μεταξυ) επεσε σε κωμα για μερες! Ο συζυγος της ετρεχε απο νοσοκομειο σε νοσοκομειο (δεν ειχε κλινη η εντατικη του νοσοκομειου που γεννησε και τις δυο φορες και τη μετεφεραν αλλου) και ολοι μας ειχαμε φτασει στα ορια μας.... Πριν καιρο μου ειχε πει "Αχ, θα ηθελα και τριτο παιδι!" ( μου ηρθε να τη δειρω!) και ηξερα οτι ηταν αποφασισμενη να το κανει και θα το εκανε αν ο συζυγος της δεν εμενε αναπηρος απο τροχαιο......οικονομικες δυσκολιες τεραστιες αλλα και ο πιο δυνατος ανθρωπος που εχω δει....

Αφου επαιρνες χαπι και εμεινες εγκυος (0,01% πιθανοτητα), μηπως ειναι "θειο" σημαδι?

Δυναμη και θετικη σκεψη

Καλησπέρα κορίτσια....

Είπα τώρα που κάνω ένα μικρό διάλειμμα να μπω να σας διαβάσω.

Ανδρομάχη μου καθόλου δεν παρεξηγώ, έχεις απόλυτο δίκαιο όμως δυστυχώς στις μέρες μας κανείς δεν ενδιαφέρετε για τον συνάνθρωπό του.

asana μου και εμένα το κοριτσάκι μου είναι ακριβώς 6 μηνών γεννημένο, και ο γιος μου 6 μηνών και 3 βδομάδων. είχα πάρα μα πάρα πολύ δύσκολες εγκυμοσύνες, όμως με το που γεννούσα ήταν σαν να μην μου συνέβαινε τίποτα.... Ολα τα προβλήματα μετά μεταβιβάζονταν πάνω στα μωράκια μου... Ο γιος μου πλήρης πνευμονική ανεπάρκεια, η κόρη μου νεκρωτική εντεροκολίτιδα, συψεμία μετά κτλ κτλ κτλ.....

Οντως είναι δώρο Θεού το να έχω ακόμα ένα μωράκι, αλλά φοβάμαι λίγο τις καταστάσεις.

Επίσης να σας πω ακόμα κάτι που με προβλημάτισε? Ο άντρας μου σήμερα "άλλαξε" γνωμη και είπε να το ρίξουμε και συγκεκριμμένα "Σιγά, ένα σποράκι είναι, να το ρίξουμε τώρα γιατι δεν θα βγαίνουμε οικονομικός". Με πείραξε πολύ που δεν καταλαβαίνει ότι είναι ψυχοφθόρο να προχωρίσω σε κάτι τέτιο χωρίς να έχω κάτι βάσιμο από τους γιατρούς...

a6TCp3.png

hoHwp3.png

Διαφημίσεις

Πωλινάκι , ακολούθα τη διαίσθησή σου και μόνο αυτή.

Όσον αφορά την κουβέντα του άντρα σου , οι άντρες βλέπουν την διαδικασία της έκτρωσης ψυχρά και επιπόλαια γιατί απλά δεν την υφίστανται εκείνοι.

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Πωλινάκι , ακολούθα τη διαίσθησή σου και μόνο αυτή.

Όσον αφορά την κουβέντα του άντρα σου , οι άντρες βλέπουν την διαδικασία της έκτρωσης ψυχρά και επιπόλαια γιατί απλά δεν την υφίστανται εκείνοι.

Ειρήνη μου ακριβώς αυτό του είπα και αυτό. Και μάλιστα του λέω εσύ θα πήγαινες να κάνεις στήρωση που είναι πολύ απλή διαδικασία στον άντρα? Και η απάντηση του ήταν "Οχι, για να μην μπορώ να κάνω άλλα παιδιά μετά?" Λες και έχει σκοπό να κάνει και με άλλες!!!

a6TCp3.png

hoHwp3.png

Γεια σου Πωλίνα,

Δύσκολη απόφαση έχεις να πάρεις....εγώ θα σου έλεγα όπως πολύ σωστά είπε και μια κοπέλα παραπανω να μιλήσεις με τους γιατρούς σου και μαζί να αποφασίσετε. Προέχει η δική σου υγεία μιας και έχεις πίσω σου άλλα δύο πιτσιρίκια.

Ειρήνη μου ακριβώς αυτό του είπα και αυτό. Και μάλιστα του λέω εσύ θα πήγαινες να κάνεις στήρωση που είναι πολύ απλή διαδικασία στον άντρα? Και η απάντηση του ήταν "Οχι, για να μην μπορώ να κάνω άλλα παιδιά μετά?" Λες και έχει σκοπό να κάνει και με άλλες!!!

Α ! καλά ... Μην τον παρεξηγείς .. Αυτά ειναι λόγια του αέρα... Η αδελφή μου (η οποία συμπτωματικά είναι παντρεμένη με μουσουλμάνο) όταν έμεινε έγκυος στο τρίτο παιδί είχε πολύ αρνητική στάση από τον άντρα της στην απόφασή της να το κρατήσει. Τώρα βέβαια τον γιο του δεν τον αλλάζει με τίποτε.

Δεν είναι τυχαίο που η φύση ανέθεσε στη γυναίκα την κυοφορία και την γέννηση ενός παιδιού. Γι αυτό στο ξαναλέω ακολούθησε τη διαίσθησή σου και την ψυχή σου . Όσο για τους γιατρούς δεν πρόκειται να σου πουν τίποτε ξεκάθαρο. Δεν ξέρω αν σου αιτιολόγησαν τις προηγούμενες υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνες σου. Σε προέτρεψαν να κάνεις κάποιες εξετάσεις ή έτσι αφηρημένα σου είπαν να μην κάνεις άλλο παιδί ?

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Α ! καλά ... Μην τον παρεξηγείς .. Αυτά ειναι λόγια του αέρα... Η αδελφή μου (η οποία συμπτωματικά είναι παντρεμένη με μουσουλμάνο) όταν έμεινε έγκυος στο τρίτο παιδί είχε πολύ αρνητική στάση από τον άντρα της στην απόφασή της να το κρατήσει. Τώρα βέβαια τον γιο του δεν τον αλλάζει με τίποτε.

Δεν είναι τυχαίο που η φύση ανέθεσε στη γυναίκα την κυοφορία και την γέννηση ενός παιδιού. Γι αυτό στο ξαναλέω ακολούθησε τη διαίσθησή σου και την ψυχή σου . Όσο για τους γιατρούς δεν πρόκειται να σου πουν τίποτε ξεκάθαρο. Δεν ξέρω αν σου αιτιολόγησαν τις προηγούμενες υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνες σου. Σε προέτρεψαν να κάνεις κάποιες εξετάσεις ή έτσι αφηρημένα σου είπαν να μην κάνεις άλλο παιδί ?

Σίγουρα θα της μιλήσουν για τους κινδύους που ενέχει αυτή η εγκυμοσύνη για την ίδια αλλά και για το έμρβυο και εννοείται πως η απόφαση θα είναι δική της.

Για να μην παρεξηγηθώ είμαι κατά της έκτρωσης,...μόνο που στη δική της περίπτωση υπαρχουν άλλα δύο μωρακια απο πίσω τα οποία χρειάζονται τη μαμά τους.

Διαφημίσεις

Να μη "φοβασαι τις καταστασεις" , η πιστη (οχι απαραιτητα στο Θεο, στον εαυτο σου, στο εμβρυο σου, στην καλη σου τυχη κτλ) διωχνει το φοβο... τελος παντων η ζωη σου ειναι δικη σου ευθυνη και ορισε την οπως θελεις, αλλα τη ζωη του εμβρυου σου (που ναι καρδιοχτυπα μεσα σου και νιωθει μεσω εσου) ποιος την οριζει???

Οσο για τον αντρα σου, για βαλε τον να παρακολουθησει βιντεο με το πως γινεται η εκτρωση , να ακουσει γιατρους να το περιγραφουν , να δει οτι αυτο δεν ειναι "σπορακι" αλλα ανθρωπος που καρδιοχτυπα και νιωθει και θα αλλαξει γνωμη... κι αν δεν αλλαξει (που αμφιβαλλω γιατι οι αντρες δεν τα αντεχουν κατι τετοια)..εχεις και εκεινο τον πνευματικο stand by ετσι δεν ειπες???

Να μη "φοβασαι τις καταστασεις" , η πιστη (οχι απαραιτητα στο Θεο, στον εαυτο σου, στο εμβρυο σου, στην καλη σου τυχη κτλ) διωχνει το φοβο... τελος παντων η ζωη σου ειναι δικη σου ευθυνη και ορισε την οπως θελεις, αλλα τη ζωη του εμβρυου σου (που ναι καρδιοχτυπα μεσα σου και νιωθει μεσω εσου) ποιος την οριζει???

Οσο για τον αντρα σου, για βαλε τον να παρακολουθησει βιντεο με το πως γινεται η εκτρωση , να ακουσει γιατρους να το περιγραφουν , να δει οτι αυτο δεν ειναι "σπορακι" αλλα ανθρωπος που καρδιοχτυπα και νιωθει και θα αλλαξει γνωμη... κι αν δεν αλλαξει (που αμφιβαλλω γιατι οι αντρες δεν τα αντεχουν κατι τετοια)..εχεις και εκεινο τον πνευματικο stand by ετσι δεν ειπες???

πολύ σωστ'α, πρέπει άμεσα να μιλήσεις με τον πνευματικό σου..

Πωλινάκι, οι άντρες είναι πολύ πιο αδύναμη φύση από εμάς!! Μή λαμβάνεις υπόψιν τα λόγια του, είναι φυσικό σε τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχει παραίτηση πού κ πού. Δεν ειναι οτι δεν καταλαβαίνει πόσο ψυχοφθόρο είναι για σένα, απλά στο μυαλό του είναι η εύκολη λύση τώρα που μπροστά του βλέπει βουνό!

Όπως ειπαν οι περισσότερες φίλες, ακολούθα το ένστικτό σου κ επιπλέον δέξου αυτην την εγκυμοσύνη σα σημάδι που θέλει να πει κάτι!

Λίγες ώρες πριν γεννήσω την μικρή μου κόρη, μες τα δάκρυα και την αγωνία για το τι θα επακολουθούσε, μία γιατρός στο μαιευτήριο μου είπε οτι "τα παιδιά διαλέγουν τους γονείς που θα έχουν και ο ερχομός τους στη ζωή- ο χρόνος και ο τρόπος-πάντα θέλει να "πει" κάτι"...

78xyp2.png

Z1jep2.png

Καλησπέρα κορίτσια. Μόλις επέστρεψα από τον γυναικολόγο μου.

Οντως είμαι έγκυος, και πρέπει να αποφασίσω τί θα κάνω. Εχω πολλές πιθανότητες να γεννήσω πριν την 25 βδομάδα, και αυτό σημαίνει μωρό με ένα σωρό προβλήματα.

Επίσης σήμερα ο "άντρας μου" μου έδειξε ένα πρόσωπο που νόμιζα πως πια δεν υπήρχε.... Είχαμε πάρα πολλά προβλήματα παλιά, και είχα αποφασίσει να χωρίσω, όμως τελικά του έδωσα ακόμα μία ευκαιρία. Και όλα πήγαιναν πολύ καλά.. μέχρι πριν λίγο, που άρχισε να φωνάζει πως δεν το θέλει, πως ο γιατρός μου είναι ακριβός που θέλει 600 ευρώ για έκτρωση και πως με 200 πάμε σε οποιονδήποτε άλλο και μας το κάνει, πως δεν θα του καταστρέψω εγώ την ζωή και πάνω από όλα? Με χαστούκισε όταν του είπα πως θα πάω να πάρω και μία δεύτερη γνώμη.... Τώρα σηκώθηκε και έφυγε, δεν ξέρω καν που πήγε όμως με έβαλε σε σκέψεις.... Ισως τελικά να μην ρισκάρω άλλη μία εγκυμοσύνη αφού το πιο πιθανό θα πάει ακόμα πιο πρόωρα, αλλά ταυτόχρονα να προχωρίσω με το διαζύγιο που σταμάτησα πιο παλια για να του δώσω την ευκαιρία του.....

a6TCp3.png

hoHwp3.png

Έχω μείνει άναυδη τέλος!! Κοπέλα μου είσαι σε τραγική κατάσταση, μακάρι να σας δώσει φώτιση Ο Θεός να πάνε όλα καλά, μήπως πρέπει να μιλήσεις με την μητέρα σου να της πεις όσα συμβαίνουν... μήπως σε καταλάβει και σε βοηθήσει ή μήπως γίνουν χειρότερα τα πράγματα? αυτός ο άντρας με αυτήν του την χειρονομία δείχνει ότι δεν σε σέβεται καθόλου, εμένα ο άντρας μου αν και είμαι μικρή και κάποιες φορές συμπεριφέρομαι και σαν μικρή δεν έχει σηκώσει ποτέ μα ποτέ χέρι πάνω μου!!

Διαφημίσεις

Έχω μείνει άναυδη τέλος!! Κοπέλα μου είσαι σε τραγική κατάσταση, μακάρι να σας δώσει φώτιση Ο Θεός να πάνε όλα καλά, μήπως πρέπει να μιλήσεις με την μητέρα σου να της πεις όσα συμβαίνουν... μήπως σε καταλάβει και σε βοηθήσει ή μήπως γίνουν χειρότερα τα πράγματα? αυτός ο άντρας με αυτήν του την χειρονομία δείχνει ότι δεν σε σέβεται καθόλου, εμένα ο άντρας μου αν και είμαι μικρή και κάποιες φορές συμπεριφέρομαι και σαν μικρή δεν έχει σηκώσει ποτέ μα ποτέ χέρι πάνω μου!!

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουνα όλο το βράδυ Ανδρομάχη μου.. Πάει 1 χρόνος από τότε που ξανασμίξαμε και είμασταν πολύ καλά... τώρα όμως έδειξε πως τίποτα δεν άλλαξε. Σήμερα το πρωί αντί για ένα έστο ξερό καλημέρα, η πρώτη του κουβέντα είναι ότι είναι αποκλιστικά δικιά μου ευθύνη αφού εγώ του κουνιούμαι για να κάνουμε κάτι... Του είπα πως αφού θέλει να προχωρήσω σε έκτρωση θα το κάνω, να μου βρει τα λεφτά άμεσα, αλλά μετά θα προχωρίσω όπως θέλω εγώ. Δεν ξέρω αν το έπιασε αλλά εγώ εννοούσα με διαζύγιο... Με έβρισε και έφυγε από σπίτι. Ετσι τώρα πια δεν έχω να αποφασίσω για το θέμα υγίας του σώματός μου, αλλά για το αν θέλω να ζήσω μια ζωή με 3 παιδιά και μια αρρωστημένη οικογένεια, ή μείνω με τα 2 μου μωράκια και κερδίσω την γαλίνη και την υσιχία μου μέσω δικαστηρίου... Πραγματικά δεν περίμενα αυτή του την αντίδραση και έχω σοκαριστεί.... Αλλά ίσως να είναι για το καλό μου που τελικά το έδειξε τώρα και όχι πιο μετά που θα είναι αργά...

Οσο για την μαμά μου, το σκέφτομαι πολύ σοβαρα να της μιλήσω. Ξέρω πως θα πει ότι "δεν πρόσεχα" κτλ κτλ κτλ, αλλά στο τέλος ίσως με στηρίξει στην απόφασή μου, ιδικα αν τελικά αυτή είναι ένα διαζύγιο...

a6TCp3.png

hoHwp3.png

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουνα όλο το βράδυ Ανδρομάχη μου.. Πάει 1 χρόνος από τότε που ξανασμίξαμε και είμασταν πολύ καλά... τώρα όμως έδειξε πως τίποτα δεν άλλαξε. Σήμερα το πρωί αντί για ένα έστο ξερό καλημέρα, η πρώτη του κουβέντα είναι ότι είναι αποκλιστικά δικιά μου ευθύνη αφού εγώ του κουνιούμαι για να κάνουμε κάτι... Του είπα πως αφού θέλει να προχωρήσω σε έκτρωση θα το κάνω, να μου βρει τα λεφτά άμεσα, αλλά μετά θα προχωρίσω όπως θέλω εγώ. Δεν ξέρω αν το έπιασε αλλά εγώ εννοούσα με διαζύγιο... Με έβρισε και έφυγε από σπίτι. Ετσι τώρα πια δεν έχω να αποφασίσω για το θέμα υγίας του σώματός μου, αλλά για το αν θέλω να ζήσω μια ζωή με 3 παιδιά και μια αρρωστημένη οικογένεια, ή μείνω με τα 2 μου μωράκια και κερδίσω την γαλίνη και την υσιχία μου μέσω δικαστηρίου... Πραγματικά δεν περίμενα αυτή του την αντίδραση και έχω σοκαριστεί.... Αλλά ίσως να είναι για το καλό μου που τελικά το έδειξε τώρα και όχι πιο μετά που θα είναι αργά...

Οσο για την μαμά μου, το σκέφτομαι πολύ σοβαρα να της μιλήσω. Ξέρω πως θα πει ότι "δεν πρόσεχα" κτλ κτλ κτλ, αλλά στο τέλος ίσως με στηρίξει στην απόφασή μου, ιδικα αν τελικά αυτή είναι ένα διαζύγιο...

Άσχημη εξέλιξη...

Καταρχήν πιστεύω πως η μαμά σου ότι και να έχει πει στο τέλος θα σε καταλάβει, θα πρέπει να της μιλήσεις άμεσα (όπως και στον πνευματικό σου)

όσο για τον άντρα σου να σου πω μόνο να δώσεις λίγο ακόμη χρόνο, ίσως πανικοβλήθηκε, φοβήθηκε και αντέδρασε έτσι. Η φύση των αντρών είναι διαφορετική απο τη δική μας, στις δύσκολες αποφάσεις φοβούνται σαν μικρά παιδιά. Προτείνω να τον αφήσεις να ηρεμήσει και μετά να προχωρήσεις σε ότι έχεις αποφασίσει. Δεν τον δικαιολογώ σε καμιά περίπτωση αλλά σε μεγάλο ποσοστό οι άντρες σκέφτονται μόνο πρακτικά, δεν αφήνουν σχεδόν ποτέ το συναίσθημα να τους παρασύρει.

Άσχημη εξέλιξη...

Καταρχήν πιστεύω πως η μαμά σου ότι και να έχει πει στο τέλος θα σε καταλάβει, θα πρέπει να της μιλήσεις άμεσα (όπως και στον πνευματικό σου)

όσο για τον άντρα σου να σου πω μόνο να δώσεις λίγο ακόμη χρόνο, ίσως πανικοβλήθηκε, φοβήθηκε και αντέδρασε έτσι. Η φύση των αντρών είναι διαφορετική απο τη δική μας, στις δύσκολες αποφάσεις φοβούνται σαν μικρά παιδιά. Προτείνω να τον αφήσεις να ηρεμήσει και μετά να προχωρήσεις σε ότι έχεις αποφασίσει. Δεν τον δικαιολογώ σε καμιά περίπτωση αλλά σε μεγάλο ποσοστό οι άντρες σκέφτονται μόνο πρακτικά, δεν αφήνουν σχεδόν ποτέ το συναίσθημα να τους παρασύρει.

Καλημέρα καλή μου... Ετσι λες ε? Πριν λίγο, και ενώ ερχόμουνα δουλιά με πήρε τηλέφωνο και είχαμε την εξής συζήτηση:

"Γιατί πρέπει να σου δώσω εγώ τα 600ευρώ, αφού λες ότι το κάναμε μαζί να πληρώσουμε από 300"

"Ναι αλλά δεν είμαι εγώ που θέλω να το ρίξω αλλά εσύ" του λέω,

"Αν σου πω να πας να γ...θείς και δεν σου δίνω τίποτα τί θα κάνεις?" λέει

"Ευχαριστώ πολύ του λέω, αυτό είχα κάνει και μαζί σου και κατέληξα εδώ"

"Είσαι μία σκύλλα" λέει και μου το έκλεισε.

Εσύ δίνεις ευκαιρία? Εδωσα πολλές ευκαιρίες, νόμιζα ότι πηγαίναμε καλά αλλά αυτό ήταν το αποκορίφωμα.

a6TCp3.png

hoHwp3.png

Κορίτσια, όσο διάβαζα τα ποστ δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι πως εκτός από την έκτρωση και το χάπι της επόμενης μέρας υπάρχει και το προφυλάκτικό ή και το σπιράλ, για όσους δεν συμπαθούν τα προφυλακτικά!

Εκτός κι αν υπάρχει θέμα ιδεολογικό/θρησκευτικό που αποκλείει την λήψη μέτρων προφύλαξης...

Αν βέβαια μείνεις έγκυος ενώ παίρνεις το χάπι (και δεν έχεις παραλήψει κανένα) έ τότε... είσαι στο 0,01% και πράττεις ανάλογα!

Βέβαια με την τροπή που πήρε το όλο θέμα ίσως ακουγεται λίγο άσχετο το σχόλιο μου, αλλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, γιατί μου έχει συμβεί κι εμένα και έχω επιλέξει το σπιράλ που το έχω 2 χρόνια και δεν έχουμε ΚΑΙ το άγχος μιας 3ης εγκυμοσύνης (μας φτάνουν όλα τα υπόλοιπα άγχη!)

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Οπως το βλέπω τώρα οι επιλογές μου είναι 2:

Είτε το κρατάω, που θέλω πολύ να το κρατήσω, και συνεχίζω να ζω εγώ και τα 3 μου μωρά σε μία αρρωστημένη οικογένεια

είτε κάνω την καρδιά μου πέτρα, το ρίχνω, προχωρώ σε διαζύγιο και προσπαθώ να κάνω την ζωή μου και των 2 μωρών μου όσο πιο καλή γίνετε.

Θα πάρω τον πνευματικό μου τηλ να πάω μεσα στις επόμενες μέρες να τα μιλήσω όλα μαζί του, και πιστεύω θα καταλάβει....

a6TCp3.png

hoHwp3.png

Καλημέρα, με συγκλόνισε η ιστορία σου Πωλίνα.

Παρένθεση : το τί έπρεπε να κάνεις και για τα μέτρα προφύλαξης τα γνωρίζουμε όλες και όλοι και δεν θα ήθελα να αναφερθώ γιατί τώρα έγινε το γεγονός και δεν έχει νόημα να πάμε πίσω και να σου κουνάμε αυστηρά το δάχτυλο. Κλείνει η παρένθεση.

Πιστεύω ότι το θέμα με το μωρό και το θέμα με τον άντρα σου είναι 2 διαφορετικά θέματα, από τη στιγμή που δεν βρήκες την στήριξή του. Οπότε πρέπει να δεις πρώτα την υγεία σου σαν άνθρωπος και μετά όλα τα άλλα δηλαδή το πρόβλημα με την σχέση σας. Το πρώτο θέμα είναι σχετικά επιστημονικό και θα σου πούνε οι γιατροί για πιθανότητες καλής έκβασης της γέννησης του παιδιού και φυσικά της δικής σου υγείας. Το δεύτερο θέμα πρέπει να το συζητήσεις με τον άντρα σου σοβαρά και με τον εαυτό σου. Επίσης, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν αυτά τα χρόνια είναι καλός πατέρας, αν ασκεί βία σε σένα και τα παιδιά, αν σε στηρίζει κλπ. Όταν λες ότι είχατε προβλήματα στο παρελθόν εννοείς ασυμφωνίες χαρακτήρων γιατι εκεί πάει το μυαλό μου? Αν θεωρείς ότι ο άνθρωπος δεν παίρνει από λόγια ζήτα βοήθεια από κοντινά σου πρόσωπα για να είσαι συναισθηματικά καλυμένη γιατί ενδέχεται να πέσεις ψυχολογικά και σε συνάρτηση με την εγκυμοσύνη που διανύεις. Δεν χρειάζεται να κάνεις καβγάδες. Σκέψου τί άνθρωπος είναι ο άντρας σου και πόσο σε στήριξε όλα τα χρόνια και βρες και τα καλά στοιχεία, μην τον κρίνεις από την επιπόλαια συμπεριφορά του που μπορεί να είναι και προσωρινή. Και συζητήστε ή πάτε και σε ένα σύμβουλο γάμου 2-3 συνεδρίες να κάνετε, εμείς εδώ δεν είμαστε ειδικοί και δεν μπορούμε να κρίνουμε έναν άνθρωπο ή έναν γάμο ή μια εγκυμοσύνη από λίγες πληροφορίες και μόνο. Ζήτα βοήθεια από ειδικό για τον γάμο σου και επίσης συζήτησε με τους γιατρούς σου για την εγκυμοσύνη. Αν οι γιατροί σου καταλήξουν για την επικινδυνότητα, τότε πρέπει να τα ζυγίσεις και να επιλέξεις. Κάθε επιλογή έχει κόστος φυσικά. Καλή τύχη γλυκιά μου.

Καλημέρα διαβάζω από εχθές το θέμα σου Πωλίνα, και πραγματικά για την εγκυμοσύνη δεν μπορώ να σου πω κάνε αυτό ή το άλλο, δεν ξέρω.

Αλλά και μόνο που σήκωσε χέρι, θεωρώ ότι είναι ακατάλληλος και ως πατέρας και ως σύζυγος. Αξία δεν έχει φέρνουμε παιδιά στο κόσμο, αλλά να κάνουμε ευτυχισμένα παιδιά, όσο μπορούμε.

Εδώ ευτυχισμένα ζευγάρια με τον ερχομό ενός παιδιού ζουν τέτοιες ανατροπές που διαλύονται. Όχι να ξέρεις εκ των προτέρων ότι η σχέση σας είναι προβληματική!

Και κάτι τελευταίο, οι άνθρωποι δεν αλλαζουν, μη το ελπίζεις, είδες και μόνη σου ότι άλλαξε για ένα χρόνο αλλά με τη πρώτη ευκαιρία εκδηλώθηκε πάλι!!!!!!

"Ετσι τώρα πια δεν έχω να αποφασίσω για το θέμα υγίας του σώματός μου, αλλά για το αν θέλω να ζήσω μια ζωή με 3 παιδιά και μια αρρωστημένη οικογένεια, ή μείνω με τα 2 μου μωράκια και κερδίσω την γαλίνη και την υσιχία μου μέσω δικαστηρίου... "

Yπαρχει και τριτη λυση να ζησεις με ζωη με 3 παιδια χωρις την αρρωστημενη σχεση και με γαληνη και ησυχια μεσω δικαστηριου (αν και να σου πω κατι, αν ο αλλος θελει να σου δημιουργησει προβληματα και να σου κανει τη ζωη δυσκολη θα το κανει ειτε υπαρχει δεδικασμενο ειτε οχι).

Καμμια γυανικα εδω μεσα πιστευω δε θα σου δωσει τις ευλογιες της για εκτρωση...η αποφαση (και ισως οι τυψεις που θα εχεις μετα για παντα) ειναι δικη σου...απλα ετσι οριζεις και το δικαιωμα στη ζωη του παιδιου σου, κατι που με βρισκει καθετα αντιθετη...

Αν σηκωσε χερι πανω σου μια φορα, θα το ξανακανει 99,9% (εχω δουλεψει χρονια με κακοποιημενες γυναικες και παιδια), οποτε ειτε με 2,3 η 23 παιδια κοιτα σταδιακα να απομακρυνθεις και να ηρεμησεις (μην του χαλασεις και τη ζωη οπως σου ειπε!) .αν θες να το παλεψεις, απλα να εισαι πολυ επιφυλακτικη και προσεκτικη και μη βασιζεσαι στα λογια οτυ αλλα στις πραξεις του και μην επιτρεψεις να συμβει βιαιο σκηνικο μπροστα στα παιδια...

Κοιτα να βρεις στηριξη (στηριγματα στην παραουσα φαση ειναι η ευρυτερη οικογενεια, οι συλλογοι γυναικων (εκει θα βρεις κοιν λειτουργους, δωρεαν δικηγορους, ψυχολογικη και υλικη υποστηριξη,) ακομα και καποιες καποιες δρασεις που στηριζονται απο την εκκλησια , δεν ξερω βεβαια που μενεις, και βοηθουν υλικα και πνευματικα γυναικες σε αναγκη).

Ειπες οτι θες να το κρατησεις.....αν το θες θα βρεις τροπο...και στα δυσκολα δοκιμαζομαστε...

Καλη δυναμη

Πάντως αν το κρατήσεις δεν είμαι σίγουρη ότι ο άντρας σου θα θέλει να μείνει μαζί σου, μην το θεωρείς σίγουρο. Δύσκολη απόφαση και δεν έχεις κανένα με το μερος σου. Με εκνευρίζει απίστευτα όταν ο άντρας σηκώνει χέρι στη γυναίκα του. Αυτό δυστυχως δύσκολα αλλάζει. Και φάνηκε και από τον τρόπο που σου μιλάει.

Η μάνα σου τώρα λογικά θα χαρεί γιατί "στα είχε πει αυτή" και μακάρι να σε στηρίξει.

Να σου πάνε όλα καλά.

qcvQp3.pngy83hp2.png

Ξεχασα να αναφερω (ενα μυαλο το'χω) την Αγκαλια (συλλογος προστασιας αγεννητου παιδου) που προσφερει ηθικη και υλικη συμπαρασταση σε γυναικες που αποφασιζουν να μην κανουν εκτρωση...εχουν και τηλεφωνικη γραμμη (δεν το θυμαμαι το νουμερο) οπου μπορεις να απευθυνθεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...