Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή

v@sso

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοριτσια οχι μονο θεραπευτηκα αλλα πονοκεφαλο εχω να παθω ουσιαστικα 1 χρονο και...Και χωρις υπερβολη υπεφερα!!!

Γενικα εχω ακουσει και συνατησει διαφορες περιπτωσεις που εχουν θεραπευτει....

Το ουσιαστικο στοην συγκεκριμενη θεραπεια ειανι να το δεις και λιγο σαν τροπο ζωης οχι μονο να κανεις τηθεραπεια και να σταματας...Δηλαδη: ενα απο τα βασικα πραγματα που λεει και στο βιβλιο ειναι οτι οταν ειναι να φαμε, τα γευματα τα τρωμε αργα, μασαμε καλα και ηρεμα...Γιατι ετσι διευκολυνεται η πεψη που τη θεωρει υπευθυνη για πολλα στο σωμα. Δεν τρωμε βαρια το βραδυ εως και καθολου.

Υπαρχουν μερικα πραγματα οπως η ξηρασια που ειανι λιγο σκληροπυρηνικα αλλα ενταξει ο καθενας προσαρμοζεται σ'αυτα που αντεχει και εχει και τα αναλογα αποτελεσματα. ηαληθεια ειναι οτι νιωθεις μια απιστευτη ευεξια μετα απο αυτες τις 36 ωρες...

ο αντρας μου ειχε ενα προβλημα στο αυτι του που προσπαθουσα να το θεραπευσει και με κλασσικη ιατρικη και με αναλλακτικη βελονισμους και τα λοιπα...Εκανε μια κουρα του Παπαγιαννοπουλου και εκτος του οτι ξεχασε τάυτι εγινε αλλος ανθρωπος...

Φετος το καλοκαιρι επαθε τη μεση του που τελικα κατεληξε να ειναι ισχυαλγια εκανε παλι μια κουρα κι ενω ο φυσιοθεραπευτης του του ελεγε οτι θα σηκωθει σε 2-3 μηνες απο το κρεβατι σηκωθηκε πολυ γρηγοροτερα.

Τι να πω...

Το σημαντικο επισης στην ολη ιστορια ειναι οτι ο ιδιος ερχεται απο μια οκογενεια γιατρων και ο ιδιος ειανι παθολογος πραγμα που σημαινει οτι δεν αερολογει.

Επισης οταν προκειται για παθογονες καταστασεις πριν κανεις οποιαδηποτε θεραπεια σε βαζει να κανεις ενα καρο εξετασεις δεν κανει πραγματα στο βροντο.

Ουφ!!! Αυτα προς το παρον δεν ξερω...τα ειπα μπερδεμενα???

t605sfybbbgaujm4.png

Καλημερα :)

Μια που το θεμα ειναι υγιεινη διαστροφη ας γραψω τι ανακαλυψα ... ...

Ολο το ΣΚ λογω ανειλλημενων υποχρεωσεων εκτος σπιτιου, με τον συζυγο ειπαμε να θυμηθουμε τα νιατα μας στο πανεπιστημιο και καναμε fastfooding therapy :P

Ανακαλυψαμε λοιπον οτι τα σουβλατζιδικα εχουν προχωρησει πολυ τα τελευταια χρονια.

Στις συσκευασιες που τυλιγουν το σαντουιτς αναγραφεται η διατροφικη αξια του "βρωμικου", πχ ποσοτητα σε ασβεστιο, σε σιδηρο, πρωτεινες, ενεργεια κτλ :!::!:

Απογοητευτηκαμε ομως που δεν μας δινει και την ΣΗΠ, οποτε λεμε να φαμε αλλη μια φορα βρωμικο για να ειμαστε σιγουροι οτι την καλυψαμε την ημερησια αναγκη μας :P:P

.

.

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Καλημερα :)

Ανακαλυψαμε λοιπον οτι τα σουβλατζιδικα εχουν προχωρησει πολυ τα τελευταια χρονια.

Στις συσκευασιες που τυλιγουν το σαντουιτς αναγραφεται η διατροφικη αξια του "βρωμικου", πχ ποσοτητα σε ασβεστιο, σε σιδηρο, πρωτεινες, ενεργεια κτλ :!::!:

Απογοητευτηκαμε ομως που δεν μας δινει και την ΣΗΠ, οποτε λεμε να φαμε αλλη μια φορα βρωμικο για να ειμαστε σιγουροι οτι την καλυψαμε την ημερησια αναγκη μας :P:P

.

.

Και αν αγοράζεις συχνά περιοδικά για "υγιεινή διατροφή", θα δεις συγκριτικά τεστ και έγκυρες απαντήσεις στα ερωτήματα:

"να φάω σουβλάκι ή γαρδούμπα"

"να πιω κόλα ή χυμό κονσέρβα"

"ποιο λίπος με ωφελεί περισσότερο, το αρνίσιο ή το κατσικίσιο"

"και οι αγελάδες που τρώνε μόνο χόρτα, γιατί είναι τετράπαχες"

και άλλα.

Αν δεις και τα σνακς τύπου πατατάκια για μεγαλύτερα παιδιά, έχουν ζωγραφίτσα με την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και δείχνει πόσο σπάνια μπορούν να καταναλώνονται. Από μπροστά έχει προσφορές για κληρώσεις, δώρα, ταξίδια και από μέσα δωράκια. Βρε, καλό μου, βρε χρυσό μου, πάμε στο τζάμπο λιαξ, θα σου πάρω ό,τι παιχνίδι θες ... ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ θέλω την τάπα που έχει μέσα στα σκατουλίνιααααααααααααα :lol:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

amaretto με εστειλες με τα περιοδικα :shock:

Ακουσα εναν πιστιρικα στο φαστοσουνταδικο να λεει στους φιλους του οτι ο γυρος + πιτα/ψωμακι + πατατες + "απ΄ολα" ειναι πληρες γευμα αφου το συνοδευει και μια ψευτοσαλατα μαρουλι (ο θεος να την κανει να μοιαζει ... ...) μεσα στο κουτι που σου φερνουν στο σπιτι και ειπα και εγω "καλαμπουρι κανει"

αλλα βλεπω οτι ειναι σοβαρα τα πραγματα

.

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Διαφημίσεις

στο θηλασμο η ξηρασια με δυσκολεψε λογω απουσιας υγρών. Ο ιδιος υποστηριζει οτι με μια η δυο μερες ξηρασιας απλα μειωνεται λιγο το γαλα και μετα επανερχεται!

έχει δίκιο αλλά το θέμα είναι ότι η μαμά στρεσσάρεται ψυχολογικά γιατί αυτή ειδικά την περίοδο έχει ανάγκη τα υγρά και ψυχολογικά η προτεραιότητα να μεγαλώσει το παιδί της βάζει σε δεύτερη μοίρα όλα τα άλλα.

Πιστεύω ότι ο Παπαγιαννόπουλος δεν έχει αξιολογήσει καλά το ψυχολογικό στρες της θηλάζουσας που είναι ιδιαίτερα μεγάλο το διάστημα του αποκλειστικού θηλασμού.

Από την άλλη δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει μια θηλάζουσα μητέρα χωρίς ξηρασία. Εκτιμώ ότι μπορεί να επιτευχθεί θεραπεία με λίγο διαφορετική προσέγγιση, πιο ελαστική από την άποψη του νερού αλλά σε συγκεκριμένο διατροφικό πλαίσιο.

Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά επειδή έχω πετύχει αρκετές μητέρες που έχουν κάνει ξηρασία όλες μου λένε ακριβώς το ίδιο.

Εμεις ειμαστε fun και φυσικα εχουμε δει καλο, οχι τυχαια....

Γίνεσαι fun όταν έχει περάσει από τόσο δύσκολες καταστάσεις που κανείς δεν σου δίνει λύση και ανακαλύπτεις ότι όχι μόνο υπάρχει λύση αλλά είναι και πολύ... φθηνή! :wink:

στο θηλασμο η ξηρασια με δυσκολεψε λογω απουσιας υγρών. Ο ιδιος υποστηριζει οτι με μια η δυο μερες ξηρασιας απλα μειωνεται λιγο το γαλα και μετα επανερχεται!

έχει δίκιο αλλά το θέμα είναι ότι η μαμά στρεσσάρεται ψυχολογικά γιατί αυτή ειδικά την περίοδο έχει ανάγκη τα υγρά και ψυχολογικά η προτεραιότητα να μεγαλώσει το παιδί της βάζει σε δεύτερη μοίρα όλα τα άλλα.

Πιστεύω ότι ο Παπαγιαννόπουλος δεν έχει αξιολογήσει καλά το ψυχολογικό στρες της θηλάζουσας που είναι ιδιαίτερα μεγάλο το διάστημα του αποκλειστικού θηλασμού.

Από την άλλη δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει μια θηλάζουσα μητέρα χωρίς ξηρασία. Εκτιμώ ότι μπορεί να επιτευχθεί θεραπεία με λίγο διαφορετική προσέγγιση, πιο ελαστική από την άποψη του νερού αλλά σε συγκεκριμένο διατροφικό πλαίσιο.

Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά επειδή έχω πετύχει αρκετές μητέρες που έχουν κάνει ξηρασία όλες μου λένε ακριβώς το ίδιο.

Οταν ηταν η μικρη μου 2 μηνων επαθα μια πολλη μεγαλη ζημια με το δοντι μου. Ειχα ενα πολυ μεγαλο αποστημα το οποιο προχωρουσε επικινδυνα προς τα κατω (ηταν στην κατω γναθο). Ο οδοντιατρος ορυοταν να παρω αντιβιωση κι εγω ειμουν αποφασισμενη οτι δεν υπαρχει καμια περιπτωση να διακοψω το θηλασμο. Ο παπαγιαννοπουλος μου προτεινε 2 μερες ξηρασια και μετα μια διατροφη που περιειχε τη διπλη ποσοτητα σε υγρα _κυριως χυμους και αφεψηματα_ απο τις κανονικες κουρες. Εκανα την πρωτη μερα ξηρασια, το μεσημερι της δευτερης δεν αντεξα... ζαλιστηκα εχασα το φως μου, ενω στην εγκυμοσυνη ειχα κανει και 2 μερες ξηρασια και πετουσα.

Η αληθεια ειναι οτι η φλεγμονη υποχωρησε αρκετα αν ειχα αντεξει προφανως θα υποχωρουσε τελειως αλλα εχει να κανει και μ'αυτο που λες αγλαια οτι ειναι κι η ψυχολογια που σε καταρακωνει....γιατι οσο και να σε βεβαιωνει ο αλλος οτι δεν τρεχει μια και οτι το γαλα θα μειωθει αλλα θα επανελθει νιωθεις εντονα και την ευθυνη του μωρου που εξαρταται απο εσενα...

Τελικα συνεχισα την κουρα του Παπαγιαννοπουλου (την ηπια) και σε συναρτηση και με 1 ομοιοπαθητικο χαπακι που μου εδωσε ο παιδιατρος ο οποιος φρικαρε εξισου στη ιδεα της αντιβιωσης, το αποστημα περασε σε 10-12 μερες και η Αλεξανδρα συνεχισε να τρωει κανονικα!!!

t605sfybbbgaujm4.png

Η μαύρη ζάχαρη είναι καλύτερη απ'την άσπρη. Το μέλι κι αυτό καλύτερο. Υπάρχει και το σιρόπι αγάβης. Απ'ότι έχω διαβάσει, είναι το πιο υγιεινό, και επιτρέπεται ακόμα και σε διαβητικούς και σε περιπτώσεις καντιντίασης.

Εγώ χρησιμοποιώ τις πιο πολλές φορές χυμούς φρούτων. Δηλαδή όταν φτιάχνω κέηκ, αντί να βάλω νερό, βάζω φυσικό χυμό μήλο, ή αχλάδι. Δε γίνεται πάρα πολύ γλυκό, αλλα είναι καλό για μωράκια που δεν έχουν μάθει ακόμα στις πολύ γλυκές γεύσεις. Γλυκό είναι δηλαδή, αλλά όχι όπως με τη ζάχαρη.

Δηλαδή Χλόη βάζεις μέσα φυσικό χυμό μήλο ή αχλάδι αντί για νερό και δεν βάζεις καθόλου ζάχαρη;

Να σου πω, μπορείς να μας δώσεις κάποια συνταγή; Μοιάζει πάρα πολύ ενδιαφέρον και θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω.

Επίσης, μιας και φαίνεται ότι προτιμάς την υγιεινή διατροφή και το ψάχνεις, θα ήθελα να μου γράψεις και τι προϊόντα χρησιμοποιείς (π.χ. βούτυρο ή βιτάμ, φυτικό, ζωικό κλπ).

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Καλημέρα!!

Δεν έμπαινα σχεδόν ποτέ στο τόπικ του θηλασμού γιατί... απλά δεν κατάφερα να θηλάσω πολύ (όχι από προσωπική επιλογή). Αλλά βρήκα τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα της διατροφής.

Προσπαθώ να εμπεδώσω όλες τις σελίδες μαζί αλλά δεν γίνεται!! :oops:

Θα ήθελα, όμως, θα θίξω ένα προϊόν που με ενδιαφέρει πολύ:

Λόγω του ότι θέλω ότι καλύτερο για τον γιό μου, προσπαθώ να φτιάχνω μόνη μου πολλά πράγματα. Από κουλουράκια, ψωμί κλπ.

Τα περισσότερα, λοιπόν, έχουν ως κύριο συστατικό το αλεύρι.

Και σκέφτομαι. Είναι καλά όλα αυτά τα συσκευασμένα που κυκλοφορούν; Εσείς το έχετε ψάξει καθόλου; Ποια παίρνετε;

Υ.Γ. Θα σχολιάσω το υπόλοιπο ενδιαφέρον τόπικ (σχετικά με τις παλαιές εποχές) όταν καταφέρω να το διαβάσω και να το εμπεδώσω. [/b]

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Ασε Μαριλινα "δυσκολο" τοπικ :lol:

Κι εγω τα διαβαζω με ανοιχτο το στομα! :lol:

Να μπαινεις λοιπον κι εδω,μιας και εκτος πληροφοριες για τον θηλασμο βρισκεις και πολλες χρησιμες πληροφοριες για την διατροφη των παιδιων αλλα και την δικη μας :wink:

Διαφημίσεις

Εγω κανω πολλες φορες ψωμι με ολικης αλεσεως αλευρι κ γινεται πεντανοστιμο! Με μια φετουλα χορταινεις κ καταλαβαινεις ψωμακι οχι σαν αυτα τα επεξεργασμενα του εμποριου! Μαλιστα αλευρι μου περνει ο μπαμπας μου απο ενα μυλο γνωστο μας.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Αχ, ggeny

άλλο από το μύλο του γνωστού σας, άλλο το συσκευασμένο στο σούπερ μάρκετ.

Πάντως έχω σκοπό να δοκιμάσω αυτό το κέικ που λέει η Χλόη με αλεύρι ολικής άλεσης και - αν χρειαστεί - λίγο μέλι. Να δω τι θα βγει!!

Ο γιος μου, πάντως, λατρεύει τα κριτσίνια ολικής άλεσης. Λέω να αρχίσω να τα φτιάχνω!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Βρε κορίτσια, αυτό το τόπικ θα κάνω καμια βδομάδα να το διαβάσω... Πολύ ενδιαφέρον.

Έχει ασχοληθεί καμιά σας με το θέμα: Ιπποφαές.?

Φαίνεται να είναι τελευταία μόδα. Το πήρε καμιά? Εμένα το πήρε η πεθερά μου, που ασχολείται με αυτά, θα σας πω τι θα μου πει, αν δει αποτελεσματα κλπ...

Βρήκα στον γκούγκλη πρώτο-πρώτο αυτό:

http://www.vita.gr/html/ent/574/ent.6574.asp

που το εκθειάζει, και από κάπου αλλού, παραθέτω εν συντομία τα εξής σχετικά με τις ιδιότητές του:

Μοναδικές ιδιότητες

Το ιπποφαές είναι ίσως το μοναδικό φυτό ή τρόφιμο φυσικής προέλευσης που περιέχει ω-7 καθώς και ω-3 λιπαρά οξέα, που είναι γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιθρομβωτικές τους ιδιότητες. Πολλοί μάλιστα το χρησιμοποιούν προληπτικά ως αντικαρκινική τροφή (κατά του καρκίνου του προστάτη) εξαιτίας της περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά.

Επίσης χρησιμοποιείται για τη μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων καθώς περιέχει β-σιτοστερόλη, η οποία ελαττώνει την απορρόφηση της χοληστερόλης. Περιέχει επίσης λουτεΐνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ενισχύει την όραση προστατεύοντας από καταρράκτη και από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Το ιπποφαές είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, που θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, και βιταμίνη Ε, που λειτουργεί κατά της γήρανσης.

Τέλος, εφοδιάζει τον οργανισμό με β-καροτένιο, σελήνιο και κάλιο, που είναι απαραίτητα για την ομαλή καρδιακή λειτουργία και για την καλή μεταβολική κατάσταση, συνεισφέροντας στην ήπια απώλεια βάρους.

Ακούγεται υπερβολικά καλό για να είναι αληθινό.

Όπως και με τη σπιρουλίνα. Πριν μείνω έγκυος, είχα αρχίσει να παίρνω συμπλήρωμα σπιρουλίνας, αλλά ο γυναικολόγος μου μου συνέστησε να το αφήσω για εκέινη τη περίοδο, και να το ξαναρχίσω μετά. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι ασφαλές να το ξαναπάρω τώρα που θηλάζω. Το ψάχνω. Βασικά φοβάμαι και τα διάφορα έκδοχα που υπάρχουν στα χαπάκια σπιρουλίνας.

Διαφημίσεις

Εγω παντως κοριτσακια εχω παρει αρτοπαρασκευαστη και φτιαχνω το ψωμακι μας με αλευρι απο τον μυλο της γειτονιας μας.Ολικης παρακαλω. Εχει και τα καλα της η επαρχια...Τουλαχιστο αυτα που μπορουμε να γλυτωσουμε κερδος ειναι.

Είναι καλά όλα αυτά τα συσκευασμένα που κυκλοφορούν; Εσείς το έχετε ψάξει καθόλου; Ποια παίρνετε;

Υπάρχει η εξής κατάταξη σε ποιότητες (αν θεωρήσουμε ότι τα σιτηρά παραμένουν στη διατροφή του ανθρώπου λόγω μακρόχρονης συνήθειας)

βιολογικό ολικής άλεσης φρεσκοαλεσμένο (από μύλο σπιτικό ή κάπου έξω)

βιολογικό ολικής άλεσης

ολικής άλεσης

Η μαύρη ζάχαρη είναι καλύτερη απ'την άσπρη. Το μέλι κι αυτό καλύτερο. Υπάρχει και το σιρόπι αγάβης. Απ'ότι έχω διαβάσει, είναι το πιο υγιεινό, και επιτρέπεται ακόμα και σε διαβητικούς και σε περιπτώσεις καντιντίασης.

Εγώ χρησιμοποιώ τις πιο πολλές φορές χυμούς φρούτων. Δηλαδή όταν φτιάχνω κέηκ, αντί να βάλω νερό, βάζω φυσικό χυμό μήλο, ή αχλάδι. Δε γίνεται πάρα πολύ γλυκό, αλλα είναι καλό για μωράκια που δεν έχουν μάθει ακόμα στις πολύ γλυκές γεύσεις. Γλυκό είναι δηλαδή, αλλά όχι όπως με τη ζάχαρη.

Δηλαδή Χλόη βάζεις μέσα φυσικό χυμό μήλο ή αχλάδι αντί για νερό και δεν βάζεις καθόλου ζάχαρη;

Να σου πω, μπορείς να μας δώσεις κάποια συνταγή; Μοιάζει πάρα πολύ ενδιαφέρον και θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω.

Επίσης, μιας και φαίνεται ότι προτιμάς την υγιεινή διατροφή και το ψάχνεις, θα ήθελα να μου γράψεις και τι προϊόντα χρησιμοποιείς (π.χ. βούτυρο ή βιτάμ, φυτικό, ζωικό κλπ).

Μαριλίνα, βιτάμ δε χρησιμοποιώ καθόλου, ούτε βούτυρο. Αντι γι'αυτά χρησιμοποιώ ταχίνι.

Αντί για αυγά χρησιμοποιώ λιναρόσπορο. Για κάθε αυγό μια κουταλιά της σούπας, μέσα σε δύο κουταλιές νερό.

Αντι για ασπρο αλεύρι, χρησιμοποιώ ολικής σταρένιο, ή σικάλεως, και βάζω και μια ποσότητα αλεύρι βρώμης, ανάλογα τη συνταγή.

Αντί για ζάχαρη, βάζω χυμούς φρούτων, και χυμό αγάβης.

Θα σου στείλω συνταγές σε πμ.

Στο τόπικ "Γενικά θέματα ιατρικά και μη" έβαλαν για μελαμίνη σε σοκολάτες. To είδατε;

Αμάν πια!! Από που να προφυλαχτούμε!!

:twisted::(:twisted::(

Γιατί σας φαίνεται περίεργο; Αφού το γάλα σκόνη χρησιμοποιείται κατά κόρον στη σοκολατοποιία! Καιρός να προτιμήσετε τις μπίτερ!

Θα σου στείλω συνταγές σε πμ.

Βρε Χλόη, ζηλεύουμε!! :( Θέλουμε κι εμείς. Οι συνταγές σου φαίνονται καταπληκτικές! Ποτέ δε θα σκεφτόμουν να βάλω ταχίνι αντί για βιτάμ!! Αν και το ταχίνι το tρώμε πολύ στην οικογένεια!

Δε στέλνεις και καμιά συνταγή δημοσίως και για μας, pleeeeeeeease! :wink: [/img]

Γενικά το ταχίνι χρησιμοποιείται και αντί ελαιόλαδου στη νηστεία χωρίς λάδι. Για μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές συνταγές χωρίς ζωικά και λάδι συμβουλεύομαι τον οδηγό μαγειρικής "Οψοποιών μαγγανείαι", γραμμένο από τον πατέρα Δοσίθεο (ελπίζω να τα θυμάμαι σωστά). Δεν είναι βέβαια βιβλίο για υψηλή μαγειρική, την μαγειρική των μοναστηριών καταγράφει. Ίσως δεν είναι το καλύτερο αλλά δεν ξέρω και κανένα άλλο :lol:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...