Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πόσα ξοδεύετε για ένα πάρτυ

Recommended Posts

Εγώ στο γιο μου στα 4α γενέθλια το έκανα σε παιδότοπο και μου κόστισε συνολικά γύρω στα 250 ευρώ. Περάσαμε κι εμείς αλλά και τα παιδιά κυρίως πολύ καλά. Στην κόρη μου είχα στείλει τούρτα και δωράκια για τα παιδάκια στον παιδικό σταθμό.... Όσον αφορά τα πάρτυ των παιδιών είμαι υπέρ του έξω γιατί πιστεύω ότι και τα παιδιά διασκεδάζουν πολύ σε χώρους με φουσκωτά , παιχνίδια κλπ αλλά και για τις μανάδες είναι πολύ πιο ξεκούραστο σε εποχές που το 24ωρο δεν σου φτάνει !

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 59
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτό με τα δωράκια στο τέλος του πάρτυ είναι η απόλυτη αμερικανιά, σόρρυ κιόλας. Σε λίγο θα στέλνουμε δωράκια και με τις προσκλήσεις.

Επιτέλους σκεφτείτε και το άλλο: εμείς που δεν είχαμε ανιματέρ, ένα σπίτι γεμάτο μπαλόνια, τούρτες με ήρωες του Disney, ασορτί πιατάκια-ποτηράκια-κουταλάκια-πετσετούλες, πινιάτες και δωράκια, δεν περνούσαμε καλά στα πάρτυ μας; Γιατί τα παιδιά μας θέλουν υπερπαραγωγές για να διασκεδάσουν;

συμφωνώ 100% με αυτό το τελευταίο...τι υστερία μας πιάνει -κι εμένα στα πρώτα γενέθλια της μεγάλης- και τα θέλουμε όλα τέλεια και ομοιόμορφα..ειδικά με ους κλόουν έλεος δλδ πότε θα παίξουν μεταξύ τους πρέπει να είναι καθογηδούμενο ακόμη και το παιχνίδι? μιλάω για πάρτυ σε εξωτερικούς χώρους πχ κήπους ή σπίτια μεγάλα, όχι σε μια μικρή αίθουσα. είχα πάει σε παιδ. πάρτυ που ήταν μία κοπέλα ούτε στην τουρτα δεν τα άφησε τα εξάχρονα μόνα τους αφού η κόρη μου αγανάκτησε πια..νομίζω αν αφήσεις τα παιδιά με τα παχνίδια τους τη βρίσκουν την άκρη

ίσα-ίσα που τα μικρά παιδάκια ζαλίζονται από τον πολύ κόσμο και την πολύ βαβούρα (τουλάχιστον σε όσα πάρτυ έχω κάνει ή εχω πάει αυτό έχω δει). εγώ πιστεύω ότι περνούν καλύτερα με οικεία πρόσωπα παρά αν καλέσω πχ και τα παιδιά των συναδέλφων μου.

QUOTE]

Και εγώ αυτής της λογικής είμαι. Στο πάρτυ γενεθλίων του γιού μου καλέσαμε τους γονείς μας, τα αδέλφια μας με τις γυναίκες τους και δύο φιλικά μας ζευγάρια που έχουν μωράκια πάνω-κάτω στην ηλικία του μικρού. Το σύνολο 17 άτομα. Φάγαμε μιά χαρά, τα μωράκια παίξανε στο δωμάτιο του μικρού, κόψαμε την τούρτα, ανοίξαμε τα δώρα χωρίς βαβούρα και χαμό. Όταν το παιδί είναι μεγαλύτερο (επειδή αντιπαθώ τους παιδότοπους και είμαι και λίγο αντικοινωνική :rolleyes:) σκοπεύω πάλι να κρατάω μικρό αριθμό καλεσμένων και να έχω εγώ οργανώσει δραστηριότητες για να τα κρατάω απασχολημένα (πχ κυνήγι θυσαυρού, τραπέζι με χειροτεχνίες κλπ) και φυσικά χορό και ελεύθερο παιχνίδι.

Εμένα η μαμά μου πάντα έτσι έκανε στα πάρτυ μας και περνούσαμε πολύ ωραία. Βέβαια βοηθάει το ότι είμαστε νηπιαγωγοί και οι δύο αλλά αν υπάρχει όρεξη μπορεί η κάθε μαμά να βρει ιδέες από το ίντερενετ και να οργανώσει ένα πολύ ωραίο πάρτυ. Πχ μία συνάδελφός μου στο πάρτυ της 8χρονης κόρης της που είχε θέμα τις πριγκήπισσες είχε ετοιμάσει χαρτονένιες κορώνες και είχε αγοράσει υλικά χειροτεχνίας από το Jumbo για να τις διακοσμήσουνε. Το ίδιο έκανε με τα cupcakes τους έδωσε γλάσο, τρούφες κλπ και τα στόλισαν μόνες τους.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Το ίδιο έκανε με τα cupcakes τους έδωσε γλάσο, τρούφες κλπ και τα στόλισαν μόνες τους.

Αυτό το έκανα στο πάρτυ του γιου μου και τους άρεσε πάρα πολύ!

Κι εγώ είμαι υπέρ των μικρών πάρτυ και διαφωνώ με τα πάρτυ υπερπαραγωγή σε προσχολικές ηλικίες.

Στην Αγγλία λένε ότι για να μπορεί ο εορτάζων να ευχαριστηθεί την παρέα, πρέπει ο αριθμός των μικρών καλεσμένων να είναι ίσος με των αριθμό των κεριών στην τούρτα . Σκεφτείτε το λίγο...

Λοιπόν... Στα πρώτα γενέθλια της κόρης μου καλέσαμε πολύ κόσμο στο σπίτι. Τα ξαδέρφια της, κάποιους φίλους και συναδέλφους με παιδιά, παππουδογιαγιάδες και πάει λέγοντας. Της μικρής της άρεσε ο κόσμος και ήταν συνηθισμένη από μωρό μια και το σπίτι μας είναι πάντα γεμάτο. Στα δεύτερα γενέθλια πήγαμε σε έναν παιδότοπο με κήπο, με περίπου τον ίδιο κόσμο. Ο λόγος που δεν το κάναμε στο σπίτι ήταν γιατί μια βδομάδα μετά τα γενέθλια της κόρης μου ήταν η ημερομηνία που θα γεννούσα το δεύτερο παιδάκι μας, αν δεν το είχαμε χάσει 4 μήνες πριν. Επειδή λοιπόν δεν με χώραγε ο τόπος και δεν είχα κουράγιο, προτιμήσαμε το έξω. Στα 3 γενέθλια έστειλα τούρτα και όλα τα σχετικά στον παιδικό και σβήσαμε άλλη μια τούρτα για παππουδογιαγιάδες στο σπίτι. Φέτος ήθελα να της κάνω γενέθλια με όλους τους φίλους της και σκέφτομαι διάφορα αλλά βλέπω ότι δεν μου φτάνει ο χρόνος, λόγω ανακαίνισης-μετακόμισης. Οπότε είπα να της στείλω πάλι τούρτα στον παιδικό και κανένα μήνα μετά - μέσα στον Νοέμβριο δηλαδή - να κάνουμε το πάρτυ. Το που θα το κάνουμε δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Στο καινούριο σπίτι θα έχουμε κήπο αλλά μέσα στον Νοέμβριο, το ψιλοφοβάμαι λόγω καιρού. Θα δούμε...

Τώρα, διαβάζοντας κι ένα άλλο παλιό θέμα σχετικό με το αν τα παιδιά είναι επιθυμητά ή όχι στις κοινωνικές μας εκδηλώσεις, αλλά και γενικά στην κοινωνία μας, διαπιστώνω το εξής παράδοξο. Ενώ οι νέοι γονείς γενικά είμαστε πιο διαλακτικοί και πιο ανεκτικοί στη συμπεριφορά των νηπίων, στην πράξη (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα) τα βγάζουμε έξω από τα σπίτια μας. Και όχι αδικαιολόγητα.

Πέρισυ βρέθηκα σε ένα παιδικό πάρτυ που η οικοδέσποινα θέλησε να κάνει στο σπίτι της. Δεν ξέρω αν το μετάνιωσε, προσωπικά πάντως συνειδητοποίησα γιατί οι περισσότεροι προτιμούμε τους παιδότοπους. Μην φανταστείτε ακριβά χαλιά και περίοπτους καναπέδες, ούτε πολύτιμα μπιμπελο. Μια λιτή μοντέρνα διακόσμηση, ένα σπίτι γεμάτο παιχνίδια και μια πολύ ζεστή και πρόσχαρη οικογένεια. Ειδικά η μαμά της εορτάζουσας έδειχνε να το ευχαριστιέται τόσο πολύ που διασκεδάζανε τα παιδιά. Εγώ πάλι είμαι και λίγο παράξενη (και ευτυχώς δεν είμαι η μόνη)... Διότι δεν καταλαβαίνω γιατί θα διασκεδάσουν λιγότερο κάποια από τα παιδάκια αν δεν ρίξουν στο χαλί, χυμούς, πατατάκια και γενικά, ότι τρώγεται, αν δεν σπάσουν μερικά παιχνίδια της εορτάζουσας, αν δεν σπρώξουν/χτυπήσουν στα παιχνίδια της ανιματρίς όποια παιδάκια είναι δίπλα τους κοκ. Και ειδικά, δεν καταννοώ γιατί η μαμά τους καθόταν με την απάθεια του βούδα και τα παρακολουθούσε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Όταν ήρθε η ώρα να φύγουνε μόνο, τους ανακοίνωσε ότι θα φύγουνε, ο μικρός αντέδρασε, έπεσε στο πάτωμα και χτυπιώτανε, του φώναξε, τον σήκωσε, του έχωσε και μια μουλωχτή και τους πήρε και φύγανε. Στο τέλος του πάρτυ υπήρχε φαγητό και ποτά παντού, κυριολεκτικά. Να μην μιλήσω για τις πατημασιές στούς τοίχους...! Προσφερθήκαμε με μια άλλη μαμά να βοηθήσουμε στο καθάρισμα γιατί ειληκρινά, δεν νομίζω πως γινόταν να καθαρίσει άνθρωπος μόνος του εκεί μέσα. Βέβαια η μαμά δεν δέχτηκε και οφείλω να της αναγνωρίσω ότι με πολύ ψυχραιμία και χαμόγελο αντιμετώπισε την όλη κατάσταση.

Σκέφτομαι λοιπόν απλά και οικονομικά. Αν ένα πάρτυ σε παιδότοπο μου κοστίσει πχ. 600€ είναι πολλά. Στο σπίτι μου, με τα ίδια άτομα μπορεί να μου κοστίσει τα μισά χρήματα. Αν βάλει όμως κανείς και το κόστος επισκευής ή καθαρισμού των ζημιών, τότε πάμε στα ίδια, αν όχι σε περισσότερα. Κι αυτό γιατί για να αλλάξει η ταπετσαρία σε λεκιασμένο με χυμό και τούρτα καναπέ, χρειάζεσαι πολύ περισσότερα χρήματα από τα 600€, σωστά?

Θα μου πείτε, μην καλείς τους βάνδαλους στο σπίτι σου. Συμφωνώ. Και δεν θα το έκανα... Έλα όμως που πρέπει και να ανταποδίδεις τις προσκλήσεις. Και καμιά φορά οι βάνδαλοι τυχαίνει να είναι και κοντινοί συγγενείς, ανίψια σου πχ. τι κάνεις τότε? Δεν τους καλείς?

Τυχαίνει να το έχω συζητήσει το θέμα και με άλλες μαμάδες. Οι περισσότερες προτιμούν τον παιδότοπο γιατί είτε δεν έχουν χρόνο, είτε φοβούνται πως θα καταντήσει το σπίτι τους. Κι εμείς, αν κάνουμε τα γενέθλια της στο σπίτι, στον κήπο θα τα κάνουμε, για μέσα ούτε λόγος.

Τώρα για το ποσό.... Νομίζω πως, όπως σε όλες τις εκδηλώσεις, μπορείς να το απλώσεις ή να το μαζέψεις ανάλογα το μπατζετ. Για μένα τα χρήματα που αξίζουν είναι σε έναν καλό ανιματερ/ανιματρις, μια νόστιμη τούρτα, λίγα καλά μεζεδάκια (fingerfood).

Παρεπιπτόντως, γιατί σας φαίνονται αμερικανιά τα δωράκια μετά το πάρτυ? Και στα δικά μας πάρτυ ως παιδιά δίναμε δωράκια μικρής αξίας. Και δεν τα έχω πρόσφατα, το '79 είμαι γεννημένη. :mrgreen:

ΥΓ Συγγνώμη για το σεντόνι.... :oops:

Διαφημίσεις

ναι είναι άσχημη εικόνα τα μικρά βανδαλάκια και βέβαια πιο άσχημη η εικόνα της μαμάς που κάνει πως δεν καταλαβαίνει. το κακό είναι πως όταν υπάρχει 1 βανδαλάκι στην παρέα και αφήνεται να ξεσαλώσει, είναι σαν να ξυπνάει τα βάρβαρα ένστικτα και των υπολοίπων και το ακολουθούνε.

Τέσπα, εγώ θυμάμαι απίστευτα πάρτυ στο σπίτι, που διοργάνωνε η μαμά μου για μας. αλλά είμαστε τουλάχιστον 5 ετών.

Θεωρώ πως το σπίτι "καταπιέζει" τα μικρότερα παιδιά με ηλικίες κάτω των 3-4 ετών. γιατί όλο και κάτι εύθραστο θα έχει ξεχαστεί στο σαλόνι και θα πρέπει να φωνάζεις μη, όλο και κάποια επικίνδυνη γωνία θα καραδοκεί. Στο τελευταίο πάρτυ που είμαστε συνωστισμένοι όλοι μικροί μεγάλοι στο σαλόνι, έτρεχα πίσω από την μικρή μου να μην τραβάει τα καλώδια του λαπτοπ, να μην κατεβάζει τα βιβλία από τη βιβλιοθήκη να μην.....μιλάμε ότι κουράστηκα απίστευτα και βέβαια ούτε έβαλα μπουκιά στο στόμα μου, ούτε είπα μια κουβέντα με άνθρωπο.

εγώ έχω στο μυαλό μου όσο είναι μικρούλα να κάνουμε πάρτυ σε εξωτερικούς χώρους -βοηθάει και η εποχή, αρχές Σεπτέμβρη- και όταν μεγαλώσει να το κάνουμε σπίτι.

μου αρέσει πολύ η ιδέα πάρτυ σε ένα χώρο δημιουργικής απασχόλησης που θα τους παιξουν κουκλοθέατρο, θα τα καθοδηγήσουν να φτιάξουν κάτι.

μου αρέσει πολύ η ιδέα πάρτυ σε ένα χώρο δημιουργικής απασχόλησης που θα τους παιξουν κουκλοθέατρο, θα τα καθοδηγήσουν να φτιάξουν κάτι.

Έχουμε πάει σε τέτοια πάρτυ και είναι όντως πολύ ωραία! Και για την ηλικία της μικρής σου (που τα φουσκωτά δεν είναι ότι καλλίτερο) είναι ότι πρέπει.

βέβαια δεν ξέρω καθόλου τιμές για τέτοιυς χώρους.

αλλά όταν επιλέγεις κάτι τέτοιο, κάνεις έκπτωση στην ποσότητα και την ποικιλία του μπουφέ και ίσως να αποφεύγεις και τα έξοδα της διακόσμησης. οπότε μπορεί να σου έρχεται η μια ή ή άλλη σε σχέση με ένα πιο παραδοσιακό πάρτυ.

εμεις στα πρωτα γεννεθλια του μικρου καλεσαμε λιγα ατομα, ειμασταν γυρω στα 15 και παλι δεν στοιχισε λιγα. Ειχαμε ως θεμα τον Μικυ που του αρεσε, η τουρτα στοιχισε αν θυμαμαι καλα γυρω στα 65€, συν ποτα, αναψυκτικα, λιγα φαγητα, ποτηρακια, πετσετες, πιρουνακια και στολισμος ολα πανω στο θεμα. Θεωρω οτι για τοσα ατομα χαλασαμε αρκετα λεφτα. Το σπιτι μας ειναι μικρο και εκ των πραγματων δεν μπορω να καλεσω πολλους και παρολο που εχω κηπο τα γεννεθλια ειναι Φεβρουαριο οποτε ουτε λογος για εξω. Φετος καλα να ειμαστε θα παμε εξω σε παιδοτοπο γιατι και πιο πολλα παιδια θα εχουμε καλεσμενα αλλα κι εγω ειμαι πολυ κουρασμενη και αδεια δεν μπορω να παρω για να οργανωσω κατι ουτε για να καθαριζω μετα αλλα θα στριμωχτουμε απιστευτα στο σπιτι.

Ο καθένας γονιός ξοδευει για παρτυ γενεθλιων αναλογως του τι δυναται....Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι αγαπάει το παιδι του λιγότερο αν κανει ενα απλο παρτυ με λιγα καλουδια ή λατρευει το παιδι του αν χαλασει μισό μισθό!

Εμενα η κορη μου ειναι 4,5χρν. Ολα της τα παρτυ τα εχουμε κανει στο σπιτι μας με συγγενεις και 3-4 φιλους με τα παιδια τους....Μαζευομαστε 20-25 ατομα αλλα δεν μπορουμε για παραπανω κοσμο λογω χειμωνα....

Τουρτα σπιτικη, στολιδακια νορμαλ, μπουφε με διαφορα φαγητακια και δωρακια του 1-1,5? για καθε παιδακι! Και τουρτα ή πουγκακια με κερασματακι στους φιλους της στον παιδικο.

Φετος όσο και να θελουμε για καλυτερα, μπορει να κανουμε ακομη πιο απλο παρτυ, μονο με τουρτα και σνακ γιατι και ο μπουφες κοστιζει! Και στο νηπιαγωγειο παλι λογικα θα στειλω κερασματακι μονο για την ταξη της... Αυτο ομως δεν μας κανει λιγοτερο καλους γονεις ή το παιδι μας δεν θα περασει το ιδιο καλα ή οτι δεν θα του μεινει στην καρδια το παρτυ γενεθλιων της!!! Η αγαπη απο ολους και το παιχνιδι με τα φιλαρακια της εχει σημασια!!!!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Διαφημίσεις

Ηλιοβασίλεμα μου συμφωνώ απόλυτα. αυτό άλλωστε προσπαθούμε να βρούμε όλες εδώ, ανταλλάσσοντας εμεπιρίες.

πως θα κάνουμε ένα πάρτυ που θα κάνει χαρούμενο το παιδάκι μας, θα ευχαριστήσει τους καλεσμένους μας και δεν θα στοιχίσει πολύ.

π.χ αυτό που διαπιστώνω εγώ είναι ότι ο αριθμός των καλεσμέων είναι κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας σε ένα πάρτυ για παιδάκια μικρής ηλικίας. όταν μαζεύεται πολύς κόσμος θεωρώ ότι χάνεται η μπάλα και δεν περνάει κανείς καλά.

Ηλιοβασίλεμα μου συμφωνώ απόλυτα. αυτό άλλωστε προσπαθούμε να βρούμε όλες εδώ, ανταλλάσσοντας εμεπιρίες.

πως θα κάνουμε ένα πάρτυ που θα κάνει χαρούμενο το παιδάκι μας, θα ευχαριστήσει τους καλεσμένους μας και δεν θα στοιχίσει πολύ.

Κορίτσια πιστεύετε πραγματικά ότι ένα παιδάκι (ειδικά ένα μωράκι) είναι πιο χαρούμενο επειδή είχε τούρτα με θέμα τον Μίκυ ή ταιριαστά πιατάκια-ποτηράκια ή 25 καλεσμένους αντί για 5;

Τελικά τι είναι ευτυχία; Το να έχεις πολλά πράγματα;

Τι ακριβώς διδάσκουμε στα παιδιά μας;

πιστεύω ότι ένα παιδάκι είναι χαρούμενο όταν έχει χώρο, ερεθίσματα και συνομίληκους για να παίξει.

το θέμα ασορτί πιατάκια, ποτηράκια κ.α σίγουρα το αφήνει αδιάφορο, απλώς είναι θέμα αισθητικής. και η αισθητικη καλώς η κακώς υπάρχει στη ζωή μας.

υπάρχει στο τρόπο που επιλέγουμε ρούχα για τα παιδιά μας, διακοσμούμε το δωμάτιό τους κ.α.γιατί φαντάζομαι όλες ψάχνουμε κάτι γουστόζικο για να φορέσει, όλες ψάχνουμε μικρά καλαίσθητα πραγματάκια για το δωμάτιό του. όχι απαραίτητα ακριβά, αλλά χρησιμοποιούμε το γούστο μας και την αισθητική μας. κάπως έτσι γίνεται και στο θέμα πάρτυ.

Ροζακι συμφωνω! Γι αυτο εγραψα και την δικη μου γνωμη....

Εγω στα παρτυ της λοιπον, ετσι οπως σας τα περιεγραψα, μας εφευγαν πανω απο 100?...Γιατι μπορει να ειναι σπιτικη η τουρτα αλλα βαλε την αγορα ολων των υλικων, τα παιχνιδια που θα στολισουν την τουρτα κλπ φτανει το κοστος της τουρτας τουλαχιστον 40? και τοαγχος για να την καταφερω να βγει παιδικη. Και περσυ ειχα φτιαξει και 2η τουρτα για τον παιδικο!

Φετος θα κανω το εξης: θα αγορασω ετοιμη τουρτα και θα τους δωσω στο ζαχαροπλαστειο τα στολιδια που θελουμε να εχει και θα πληρωσω μονο 9-9,5ε το κιλο...Σε παρτυ που πηγα τις προαλλες ετσι εκανε η φιλη μου...Ειχε αγορασει ζωακια ζουγκλας και της εφτιαξε το ζαχαροπλαστειο μια ωραια τουρτα με πρασινο χρωμα και ζελε μπλε σαν λιμνη και εβαλε πανω τα ζωακια. Ηταν πανεμορφη η τουρτα και ακρως εντυπωσιακη και της στοιχισε 30?!!!

Θα φτιαξω και λιγα τυροπιτακια, τοστακια και μια πιτσα και τιποτα αλλο, δηλαδη 2-3 σνακ...ετσι για τα παιδια!

Οποτε υπολογιζω να χαλασω για τα φετινα γενεθλια περιπου 60-70?, που εννοειται δεν μας περισσευουν....αλλα θα το προσπαθησουμε!

κορίτσια μου και μόνο τοστάκια κομμένα με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα να φτιάξετε θα έχετε ένα εντυπωσιακό μπουφέ.

εγώ πήρα από τα Vefa's house, στοίχιζαν 3 ευρώ το ένα σε διάφορα σχήματα και σχέδια, αρκουδάκια, πεταλουδίτσες, αλογάκια, τα στόλισα και με ντοματάκια για μάτια και έγιναν σούπερ. τα μικρά τρελάθηκαν.

τα έφτιαξαν και με άσπρο και μαύρο ψωμί, έβαζα δίπλα δίπλα ένα άσπρο ένα μαύρο και έδειχναν πολύ όμορφα.

Διαφημίσεις

ΑΚΡΙΒΩΣ!!!! ενα μωρακι 1ετους δεν καταλαβαινει απο παιδοτοπους και στολισμους!!!!

Ενα μεγαλυτερο παιδι ναι καταλαβαινει αλλα αν δεν μπορουν να ανταπεξελθουν οι γονεις, θα προσαρμοστει σε οτι του προσφερουν!

Παρτυ γενεθλιων = λιγα παιδακια και μια ομορφη χαρουμενη τουρτα!!! Ολα τα υπολοιπα ειναι εξτρα στολιδια που οποιος θελει και μπορει , ας τα προσθεσει!!!

Rosaki συμφωνώ με τους προλαλλησαντες όμως μην ανησυχείς η αγάπη μας για τα παιδιά μας έχει κάνει όλους κάποια στιγμή να καταλήξουμε σε υπερβολές σιγά σιγά και πάντα με την βοήθεια και τις επιθυμίες των παιδιών μας μαθαίνουμε.Η κόρη μου -σχεδόν 8 τώρα- μου έχει δώσει να καταλάβω ότι τελικά αυτό που μένει είναι η καλή παρέα των φίλων της και το τρελό παιχνίδι και όχι τα ποτηράκια τα cupcakes και το στόλισμα.Και η δημιουργική απασχόληση καλή είναι δεν λέω αλλά για σκέψου θα ήθελες στο πάρτυ σου ξανά μία από τα ίδια που κάνεις στο σχολείο η τον παιδικό σταθμό;;ΟΧΙ...το πάρτι ήταν είναι και θα είναι τρελό παιχνίδι και διασκέδαση...γιαυτό νομίζω πως ένα κλόουν στο πάρτυ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ .Πάντα θα προσπαθώ να διατηρώ τις παλιές καλές μέρες που είχαμε εμείς ως παιδιά στη ζωή της κόρης μου γιατί έχουμε χάσει-ξεχάσει πολλά. Αλήθεια από που ήταν η κοπέλα που έπαιξε με τα παιδιά,πως την λένε...edit admin .Ευχαριστώ ΚΑΛΗΜΕΡΑ:D

για μένα το παιδικό πάρτυ πρέπει να έχει πυρήνα το παιδί.

θέλω να πω, πως τα πάντα μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να διευκολύνουν και να διασκεδάσουν το παιδί. ακόμη και η διακόσμηση και τα πιατάκια, ποτηράκια κ.α .

εγώ αυτό σκέφτηκα στο δικό μας πάρτυ.

χρησιμοποίησα πράγματα για διακόσμηση που στο τέλος τα χάρισα στα παιδάκια. δεν μπορώ να περιγράψω την χαρά τους όταν ξεκρεμούσα τα χάρτινα στολίδια για να τους τα δώσω. είχα υπολογίσει 2 φαναράκια ανά παιδάκι.

επείδή για τα μικρά παιδάκια είναι δύσκολο να συγκρατούν το φαγητό στο χάρτινο πιατάκι τους, είχα χάρτινα κουτάκια με μικρές έτοιμες μεριδούλες.

αυτά που έκανε ιδιαίτερη θραύση ήταν τα χάρτινα κουτάκια σαν αυτά (δεν είναι τρελό έξοδο, εχουν 2,5 ευρώ τα 8 τεμάχια, βολέυουν πολύ και είναι πολύ γουστόζικα).

http://www.craftbox.gr/box-ruby-red-dot.html

γεμισμένα με πατατακια και ποπ κορν. εμένα μου έχουν περισσέψει και τα χρησιμοποιώ και στο σπίτι, όταν έρχονται επίσκεψη μικρά παιδιά φίλων, τους τα γεμίζω με δημητριακά, πατατάκια και ότι άλλο.

γενικά αν δεν έκανα τα ανόητα έξοδα με την τούρτα και ισως με τα πολλά ποτά (μπύρες) και αναψυκτικά που περίσσεψαν θα είχα κρατήσει το κόστος σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.απλώς υπάρχουν λύσεις (θέλουν ψάξιμο) που είναι οικονομικές, έχουν χρηστικό αποτέλεσμα, και είναι καλαίσθητες.

αυτό θέλω να πετύχω όμορφα φτηνά πράγματα, που δεν είναι τελείως καθημερινά (π.χ το κλασσικό λευκό πλαστικό πιατάκι) που θα δώσουν μια νότα λίγο πιο ξεχωριστή στο πάρτυ.

Τα παιδιά περνάνε καλά με τους φίλους τους. Ούτε φαγητό τα νοιάζει, ούτε το ντεκόρ ιδιαίτερα. Το ζήτημα είναι τι γίνεται όταν οι φίλοι από τον παιδικό μόνο είναι 20 παιδιά (με τους γονείς τους)? Βάλε και λίγους ακόμα απ'έξω, μαζευόμαστε περίπου 60-70 άτομα μικροί-μεγάλοι, χαλαρά... Και 150τμ σπίτι να έχεις, πάλι είναι πολλοί. Οπότε πας έξω.

Νομίζω πως η επιλογή λιγότερων παιδιών είναι πάλι δύσκολη. Πες ότι καλεί μόνο την παρέα της, καμιά 10αριά παιδάκια. Υπάρχουν και άλλα όμως που ενώ δεν κάνει τόσο παρέα, μας έχουν καλέσει στα πάρτυ τους, δεν θα τα καλέσουμε κι αυτά? Και μετά? Θα μείνουν άλλα 5 παιδάκια ακάλεστα? Και δεν είναι άσχημο αυτό για τα μικρά? Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι οι γονείς αυτών των παιδιών δεν μας καλούν γιατί για το Α ή Β λόγο δεν κάνουν πάρτυ, θα τα αποκλείσουμε? Τα καλείς κι εκείνα λοιπόν. Και μετά έρχονται οι συγγενείς. Δεν θα καλέσεις τα πρώτα της ξαδέρφια έστω? Παππουδογιαγιάδες που περιμένουν πως και πως να δουν το εγγόνι τους να σβήνει τα κεράκια του? Μαζεύεται μπόλικος κόσμος και άρα αυξάνεται το κόστος.

Αν πάλι αποφασίσει κανείς να το κάνει σπίτι έχει να σκεφτεί και τις ενδεχώμενες ζημιές και το κόστος της επισκευής τους. Καλό το πάρτυ στο σπίτι, κι εμένα μ'αρέσει αλλά με λίγο κόσμο και ανθρώπους που ξέρω ότι δεν θα αφήσουν τα παιδιά τους να μου το κάνουν γιαπί.

Θυμάμαι τα πάρτυ που κάναμε μικρά. Δεν θυμάμαι να έγιναν ποτέ ζημιές (σοβαρές) στο σπίτι μας ή σε άλλο σπίτι. Φρόντιζαν οι γονείς το χειμώνα να βγάλουν τα χαλιά πχ ή τα εύθραυστα αντικείμενα αλλά δεν αδειάζαν το σπίτι τους. Και δεν αφήναμε το σπίτι σαν το Σαράγιεβο μετά το πάρτυ.

Koριτσια εγώ αυτο που κατάλαβα απο το δικο μας πάρτυ ειναι οτι τσαμπα το εκανα .. η μικρη εκλεισε ενος ετους .. εκανα ενα σωρο ετοιμασιες η μικρή απλά χαρηκε που ειδε κοσμο αλλά απο εκεί και περα δεν νομιζω να καταλάβε και τιποτα.. οποτε κυριως το εκανα για μας και για να την μπω και σε κανα δυο συγγενείς (ε ναι να τα λεμε και αυτα) στην αλλη σελίδα γραφω και ποσα πλήρωσα μην τα ξαναγραφω..

πάντως αν θελετε για τουρτα να την κανετε μονη σας και να κανετε κάτι εντυπωσιακο εγώ μπορω να σας πω συνταγες πως να την κάνετε και απο που να πάρετε υλικά. απλά να ξερετε ειναι ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ..

εγω εκανα 7 ωρες να την φτοιξω... επειδή εφαγα κολλημα να την κάνω εγώ..

και μετά σκεφτηκα τι χαζη που ημουν που δεν πηρα να πάρω ετοιμη

απλά να ξερετε ειναι ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ..

εγω εκανα 7 ωρες να την φτοιξω... επειδή εφαγα κολλημα να την κάνω εγώ..

Και εγώ το ίδιο έπαθα Πωλίνα. Είχα πάρει βιβλία, σύνεργα και υλικά ζαχαροπλαστικής από το Amazon και έφτιαξα μία τούρτα υπερπαραγωγή (3 πατώματα με κάστρα, δράκους από ζαχαρόπαστα κλπ που ήταν και το θέμα μας). Ήταν πολύ όμορφη και χαλάλι ο κόπος αλλά ο χρόνος που μου πήρε να φτιάξω μόνο την τούρτα ήταν ίσος με το χρόνο που μου πήρε να φτιάξω όλα τα φαγητά και τα υπόλοιπα γλυκά..:rolleyes: Επειδή μου άρεσε όμως και η διαδικασία και το αποτέλεσμα θα το ξανακάνω σίγουρα αλλά δεν θα την αφήσω ξανά τελευταία στιγμή.

S02fp3.png

LnVyp3.png

η μαμά μου θέλει να μάθει αυτή την τεχνική με τη ζαχαρόπαστα. έχετε να μου προτείνετε κανένα βιβλίο στα ελληνικά. και ποιά σύνεργα είναι τα απολύτως απαραίτητα? για τι κόστος μιλάμε?

Και εγώ το ίδιο έπαθα Πωλίνα. Είχα πάρει βιβλία, σύνεργα και υλικά ζαχαροπλαστικής από το Amazon και έφτιαξα μία τούρτα υπερπαραγωγή (3 πατώματα με κάστρα, δράκους από ζαχαρόπαστα κλπ που ήταν και το θέμα μας). Ήταν πολύ όμορφη και χαλάλι ο κόπος αλλά ο χρόνος που μου πήρε να φτιάξω μόνο την τούρτα ήταν ίσος με το χρόνο που μου πήρε να φτιάξω όλα τα φαγητά και τα υπόλοιπα γλυκά..:rolleyes: Επειδή μου άρεσε όμως και η διαδικασία και το αποτέλεσμα θα το ξανακάνω σίγουρα αλλά δεν θα την αφήσω ξανά τελευταία στιγμή.

αχχααχ ενα απο τα ιδια εκανα διπατη με νεραιδες και πριγκίπισσες φτοιαγμενες με ζαχαροπαστα αλλά εγώ δεν παίζει να το ξανακανω.. την επομενη φορά μια απλή και οταν μεγαλώσει λίγο και θελει υπερπαραγωγη θα με βοηθάει να την κάνουμε μαζι ;)

η μαμά μου θέλει να μάθει αυτή την τεχνική με τη ζαχαρόπαστα. έχετε να μου προτείνετε κανένα βιβλίο στα ελληνικά. και ποιά σύνεργα είναι τα απολύτως απαραίτητα? για τι κόστος μιλάμε?

για μένα το πιο απλό ειναι να αγοράσει ζαχαρόπαστα και να πάρει ενα πλάστη ζαχαροπλαστικής αντικολλιτικο .. επίσης θα χρειαστεί να την ανοιξει πάνω σε ναυλον τραπεζομάντηλο

το sweettrends ειναι ενα πολυ καλό σαιτ που πουλάει προιόντα τέτοια και προσωπικά το προτιμώ πολυ..

να ξέρεις πως δεν ειναι φτηνα.. εγώ οτι εχω ψωνισει το εχω πάρει λόγω δουλειας μιας και κάνω γλυκα για βαφτισεις κλπ ..

αλλά για απλά πράγματα είναι οτι πρέπει για το σπίτι .. μην ξοδευτει πολυ ...

επίσης μπορεί απο e-bay Να παραγγείλει πλαστες κλπ που βγαίνουν πιο οικονομικα.. οι ζαχαροπαστες είναι καλυτερα να τις ψωνίσει απο εδω..

οσο για βιβλιο οποιοδηποτε βιβλιο ζαχαροπλαστικης για cupcakes Kai τουρτες θα την βοηθησει.. θα σου πρότεινα να πάει να δει απο κοντα σε κάποιο βιβλιοπωλειο τι της τεροιαζει ποιο πολυ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...