Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φίλτρα νερού ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ Φίλτρο Νερού

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 217
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτό όμως δεν είναι για "κάτω από ον πάγκο".

Καμμία άλλη πρόταση κανείς;

Ειναι κατω απο τον παγκο...

http://www.multipure-see.com/store/multi-pure-drinking-water-systems/below-the-sink-models.html

εγω δεν ηθελα να τρυπησω τον νεροχυτη μου, ουτε να παρω την βρυση τριπλης που ειανι πανακριβη και για αυτο πηρα πανω στον παγκο...

Αλλα μετα το μετανιωσα το βρυσακι που δινουν μαζι ειναι πολυ κομψο...:roll:

eNeap2.pngNziDp2.png

Κι εγώ αυτό που λέει η ΝΙΚ-16 έβαλα και είμαι υπερευχαριστημένη!!!!!! Η φιλενάδα μου που είχε βάλει το φίλτρο που είναι πάνω στον πάγκο το έχει σκυλομετανιώσει. Ταλαιπωρείται πολύ με το πλύσιμο των λαχανικών και το γέμισμα της κατσαρόλας..... ενώ εγώ δεν έχω τέτοια πραβλήματα. Και το βρυσάκι που μου φέρανε είναι ωραιότατο και η πίεση του νερού είναι αρκετά δυνατή θα έλεγα...

Αφήστε που δεν μου κόστισε τίποτα!!!!

sj3dp3.png

Εμείς τελικά πήραμε αυτό:

http://www.multipure.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2433&category_id=96&option=com_virtuemart&Itemid=4〈=el

Προς το παρόν όλα καλά.....

....η νεκροψία θα δείξει! :lol: :lol: :lol:

Διαφημίσεις

Εμείς τελικά πήραμε αυτό:

http://www.multipure.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2433&category_id=96&option=com_virtuemart&Itemid=4〈=el

Προς το παρόν όλα καλά.....

....η νεκροψία θα δείξει! :lol: :lol: :lol:

Η τιμή είναι αυτή που γράφει????

Ματθίλδη 17/08/2007

Λουκάς-Ανδρέας 17/01/2010

Η τιμή είναι αυτή που γράφει????

Nαι,

και συμπεριλαμβάνεται η τοποθέτηση,

το φπα (η απόδειξη)

και μας έκαναν δώρο το φίλτρο για την ντουζιέρα του μπάνιου.

Ο τύπος ήταν πολύ εξυπηρετικός

ήρθε ο ίδιος να μας το βάλει

και μου είπε οτι επειδή δεν μεσολαβούν dealers για την πώληση

(οι οποίοι παίρνουν τουλάχιστον 200-300 ευρώ προμήθεια)

γιαυτό και δεν τα πουλάει 1000 ευρώ όπως κάποιες άλλες....

Τώρα τι να πω....

...πιστεύω οτι κάναμε την καλύτερη επιλογή.

Ήθελα ενα φίλτρο με πιστοποίηση... :?

...θέμα ψυχολογίας είναι.

Μπράβο καλέ....καλορίζικο και καλόπιοτο!!!!

Είπα.... η νεκροψία θα δείξει!...:lol: :lol:

Ο παιδίατρος πάντως μας είπε οτι

οι απόψεις διίστανται για τον ενεργό άνθρακα!....

Οτι δεν έχει αποδειχτεί ακόμα οτι δεν κάνει κακό στον οργανισμό...

...όπως και τα μεταλλαγμένα προϊόντα!

Ο Θεός βοηθός!...

Ο παιδίατρος πάντως μας είπε οτι οι απόψεις διίστανται για τον ενεργό άνθρακα!....

Οτι δεν έχει αποδειχτεί ακόμα οτι δεν κάνει κακό στον οργανισμό...

...όπως και τα μεταλλαγμένα προϊόντα!

Υπάρχει κάποιο λινκ γιαυτό γιατί πρώτη φορά το ακούω;

Διαφημίσεις

Υπάρχει κάποιο λινκ γιαυτό γιατί πρώτη φορά το ακούω;

Όχι.....λόγια του παιδιάτρου μας είναι...:?

Πολύ πιθανό να μην το έχει ψάξει καλά το θέμα και να το είπε έτσι...

Δεν είναι και παντογνώστες πια όλοι οι γιατροί!!

Τι να πω....

...εμείς πάντως μια φορά το πήραμε το φίλτρο!

Όποιος ξέρει περισσότερα με επιστημονικά στοιχεία ας μας τα βάλει

...όχι τίποτα

αλλά για να πειστούν όσοι σκοπεύουν να αγοράσουν.

Όχι.....λόγια του παιδιάτρου μας είναι...:?

Πολύ πιθανό να μην το έχει ψάξει καλά το θέμα και να το είπε έτσι...

Δεν είναι και παντογνώστες πια όλοι οι γιατροί!!

Τι να πω....

...εμείς πάντως μια φορά το πήραμε το φίλτρο!

Όποιος ξέρει περισσότερα με επιστημονικά στοιχεία ας μας τα βάλει

...όχι τίποτα

αλλά για να πειστούν όσοι σκοπεύουν να αγοράσουν.

Την καλύτερη δουλειά κάνατε. Και εγώ εάν εξακολουθούσα να έμενα Θεσ/νίκη θα έβαζα φίλτρο γιατί τη βγάζαμε με εμφιαλωμένα. Τώρα που το νερό είναι Αλιάκμονα είναι ακόμη πιο απαράδεκτο, μια ύποπτη και απαράδεκτη χωματίλα. Αλλά και πολλά εμφιαλωμένα μεγάλων εταιριών μου φέρνουν γεύση πλαστικού, μόνο αυτά από Ήπειρο βρίσκω αποδεκτά στη γεύση.

Ένεκα σπουδών έχω τη μύγα και μυγιάζομαι. Αλλά και όπως βλέπω να λειτουργούν τα πράγματα δεν είναι να εμπιστεύεσαι τις εταιρείες ύδρευσης ή τις απανταχού ΔΕΥΑ. Παντελής έλλειψη ελέγχων.

Την καλύτερη δουλειά κάνατε. Και εγώ εάν εξακολουθούσα να έμενα Θεσ/νίκη θα έβαζα φίλτρο γιατί τη βγάζαμε με εμφιαλωμένα. Τώρα που το νερό είναι Αλιάκμονα είναι ακόμη πιο απαράδεκτο, μια ύποπτη και απαράδεκτη χωματίλα. Αλλά και πολλά εμφιαλωμένα μεγάλων εταιριών μου φέρνουν γεύση πλαστικού, μόνο αυτά από Ήπειρο βρίσκω αποδεκτά στη γεύση.

Αυτός που μας έβαλε το φίλτρο μας είπε οτι αυτό το νερό

(που δεν έχει χλώριο)

μπορεί να διατηρηθεί μόνο 3 ημέρες μέσα στο ψυγείο και 1 ημέρα εκτός ψυγείου και απαραίτητα σε γυάλινο μπουκάλι!!

Πολύ φοβάμαι οτι τα πλαστικά μπουκάλια των εμφιαλωμένων

πρέπει να κρύβουν πολλούς κινδύνους....

Ένεκα σπουδών έχω τη μύγα και μυγιάζομαι. Αλλά και όπως βλέπω να λειτουργούν τα πράγματα δεν είναι να εμπιστεύεσαι τις εταιρείες ύδρευσης ή τις απανταχού ΔΕΥΑ. Παντελής έλλειψη ελέγχων.

Εαν επιτρέπεται τι έχεις σπουδάσει?

Ξέρεις κάτι παραπάνω?

• 2 εβδομάδες μετά...

Δεν βγάζω άκρη!!! Πρέπει να βάλω φίλτρο γιατί το νερό στην πόλη μου (Σέρρες) είναι χάλια!!! Την βγάζω με εμφιαλωμένα.... Τι φίλτρο να πάρω τελικά, ενεργού άνθρακα ή αντίστροφης όσμωσης;Της Multi-Pure, ECLIPSE ή κάποιο άλλο; Βοήθεια παρακαλώ!!!!

Ευχαριστώ,

Αλέξης

εξαρτάται με τι ειναι επιβαρυμενο το νερο. Γενικα τα αντιστρφης οσμωσης ειναι αρκετα χαρντκορ, αλλα σε ορισμενες περιοχες που εχουν πχ χρωμιο και αλλα βαρεα μεταλλα ειναι απαραίτητα. Θα πρεπει βεβαιως να εμπλουτιζεται και η διατροφη αναλογα με τα καλα μεταλλικα στοιχει,α γιατι με την αντιστρφοη οσωσης το νερο βγαινει καθαρο υδρογονο2οξυγονο (δεν εχει νατριο καλιο μανγησιο κλπ)

Θα πρεπει να ξερεςι με τι ειναι επιβαρυμενο το νερο...

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...
Δεν γνωρίζω για την Υγειονομική Σχολή Αθηνών αλλά μάλλον δεν είχες πάρε δώσε με τους πωλητές της Alarco για να σκέφτεσαι να πάρεις το φίλτρο τους! Δεν μπορείς να φανταστείς τι πιεστικοί είναι, εκνευριστικοί και αυθάδεις...

Και άμα πέσει στα χέρια τους το τηλέφωνό σου τότε δεν πρόκειται να σ' αφήσουν ήσυχη για πολύ καιρό. Τέτοιου είδους εταιρείες προσωπικά δεν τις εμπιστεύομαι.

Ωχ, πριν 10 λεπτά με πήραν τηλ, ελπίζω να με ξεχάσουν. Μου φάνηκε πολύ καλή η προσφορά για να είναι αληθινή και είπα να το ψάξω εδώ. Δώρο η συσκευή που κανονικά κάνει 1200 ευρώ και εφόρου ζωής 50% έκπτωση στα ανταλλακτικά:roll:

Ωχ, πριν 10 λεπτά με πήραν τηλ, ελπίζω να με ξεχάσουν. Μου φάνηκε πολύ καλή η προσφορά για να είναι αληθινή και είπα να το ψάξω εδώ. Δώρο η συσκευή που κανονικά κάνει 1200 ευρώ και εφόρου ζωής 50% έκπτωση στα ανταλλακτικά:roll:

Αν ενδιαφέρεσαι έχω γράψει πιο πάνω ότι έχω την έχω πάρει αυτή την προσφορά για το σπίτι μου γιατί το είχα τεστάρει το φίλτρο επειδή το είχα στη δουλειά μου.

Καλά με τίποτα δεν κάνει 1200€ και μας το δίνουν τσάμπα, και σε πρήζουν κιόλας....πάντως εγώ την δουλειά μου ήθελα να κάνω.

Πραγματικά μπερδεύτηκα....βρε παιδιά με πιο απλά λόγια!!!!!!!! Δεν καταλαβαίνουμε!!! Αγγλικά έχω σπουδάσει όχι πυρηνική φυσική!!!

Μπορείτε να μου προτείνετε ένα φίλτρο (φτηνό) για το κέντρο της Αθήνας?? Πείτε μου ένα όνομα να πάω να το πάρω να τελειώνω!!!!!!! Ψάχνω τόσο καιρό και δεν έχω βγάλει άκρη!!! Το θέλω για να είναι πιο "μαλακό" το νερό για τη μπουμπούκα!! Εκτος του ότι είναι πολύ σκληρό (έκανα το τεστ με ένα χαρτάκι που είχε μέσα η πρέσσα μου!!!, αφήνει και κάτι κοκκινίλες σαν χωμα στον αποστειρωτή!!!)

Help!!!

Βρηκα αυτό! Πώς επιλέγω φίλτρο νέρου

Tα χαρακτηριστικά εvός φίλτρoυ vερoύ υψηλών προδιαγραφών

Φίλτρα στερεoπoιημέvoυ άvθρακα υψηλής απόδοσης απαλλάσσουν τo vερό από δυσάρεστες oσμές, γεύσεις και αφαιρούν σε σχεδόv απόλυτo βαθμό:

* χλώριo

* χλωριoύχες εvώσεις

* φυτoφάρμακα - ζιζαvιoκτόvα

* βαρέα μέταλλα (αμίαvτo, μόλυβδo, υδράργυρo κλπ.)

Δεv αφαιρούν τα απαραίτητα για τov oργαvισμό ιχvoστoιχεία Μαγvήσιo, Κάλιo, Νάτριo, Ασβέστιo.

Πιστοποίηση

Φίλτρα υψηλών προδιαγραφών φέρουν την σήμανση του παγκόσμιου φορέα πιστοποίησης συστημάτων επεξεργασίας νερού NSF International και ANSI:

* στα πιστοποιητικά τους

* στον πίνακα απόδοσης και αποτελεσματικότητας

* στη συσκευασία και στο προϊόν

Γνησιότητα πιστοποιητικών και αποτελεσμάτων απόδοσης

Προσοχή: Σε απομιμίσεις πιστοποιητικών ή πιστοποιητικων που δεν είναι αναγνωρισμένα απο παγκόσμιους/διεθνής φορείς!

Προσοχή: Πολλές εταιρείες φίλτρων ψεύδονται για την αποτελεσματικότητα,γνησιότητα και χώρα προέλευσης.

Προσοχή: Μάθε αν το δικό σου φίλτρο έχει πιστοποίηση.

Βάζοντας στον παρακάτω σύνδεσμο το όνομα του κατασκευαστή φίλτρων μπορείτε να εξακριβώσεται αν φέρει πιστοποίηση ή όχι! http://www.nsf.org/Certified/DWTU/

Προσοχή: Eλεγχος NSF δεν σημαίνει και πιστοποίηση NSF.

Τo μέγεθoς τωv πόρωv τoυ φίλτρoυ πρέπει να είvαι μικρότερo από 0,5 μικρά;

Φίλτρα με μεγαλύτερους πόρους απο 0,5 μικρά είναι χαμηλής αποτελεσματικότητας.

Και αυτό!

Σύγκριση Τεχνολογίας φιλτρων με φιλτρο υψηλης τεχνολογιας στερεοποιημενου ανθρακα

Φίλτρα βρύσης/μπαταρίας

* Φίλτρα χαμηλής αποτελεσματικότητας/κλάσης(κλάση ΙΙΙ-V)

* Αφαιρούν μικρό αριθμό μολυσματικών παραγόντων

* Χαμηλή ζωή ανταλλακτικού φιλτρου,συχνές αλλαγές ανταλλακτικού με αποτέλεσμα αυξημένο κόστος συντήρησης

* Ανταλλακτικό φίλτρο κάθε 1-3 μήνες

* Σοβαρές απώλειες αποτελεσματικότητας μετά το πέρας 1 μηνός χρήσης

Κανάτες

* Φίλτρα χαμηλής αποτελεσματικότητας/κλάσης(κλάση ΙΙΙ-V)

* Αφαιρούν μικρό αριθμό μολυσματικών παραγόντων

* Χαμηλή ζωή ανταλλακτικού φιλτρου,συχνές αλλαγές ανταλλακτικού με αποτέλεσμα αυξημένο κόστος συντήρησης

* Ανταλλακτικό φίλτρο κάθε 150 λίτρα

Φίλτρα με UV

* Μέθοδος απολύμανσης

* Δεν απαιτείται σε αστικά δίκτυα που το νερό χλωριώνεται

* Αυξάνει σημαντικά το αρχικό κόστος της συσκευής και των ανταλλακτικών του φίλτρου

* Δεν προσθέτει τίποτα στην αποτελεσματικότητα και ποιότητα του φίλτρου

* Η UV δεν αφαιρεί βαρέα μέταλλα, χλωριούχες ενώσεις, ζιζανιοκτόνα, φυτοφάρμακα κτλ.

Ιονιστές νερού

* Χρησιμοποιούν ηλεκρόλυση

* Δεν αφαιρούν μολυσματικούς παράγοντες νερού

* Δεν έχει αποδεδειγμένη δράση στην υγεία

* Αντικρουόμενο στην επιστημονική κοινότητα

Αντίστροφη 'Oσμωση

* Ανικανότητα αφαίρεσης πτητικών οργανικών ενώσεων

* Χαμηλή απόδοση-χρειάζονται 24 ώρες για την παραγωγή 18 λίτρων νερού

* Απαιτείται δεξαμενή/δοχείο για την συλλογή και επεξεργασία νερούΣπατάλη νερού – για κάθε 4 λίτρα επεξεργασμένου νερού χάνονται σε απόνερα 11-34 λίτρα.

* Αφαιρεί ιχνοστοιχεία απαραίτητα για τον οργανισμό

Φίλτρα κοκκοειδούς άνθρακα

* Μη στερεοποιημένη μορφή άνθρακα,το νερό περνάει γύρω από το φίλτρο και όχι μέσα από αυτόΑναφερόμενα και ως φίλτρα οσμής και γεύσης χαμηλής απόδοσης,το νερό έρχεται σε επαφή με τον άνθρακα για μικρότερο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα την χαμηλή αποτελεσματικότηταΔεν εμποδίζει την ανάπτυξη βακτήριων

Φίλτρα άνθρακα με ασήμι

* Παρόμοιο με τα φίλτρα κοκκοειδούς άνθρακα

* Χρησιμοποιεί ασήμι για την αποτροπή ανάπτυξης βακτήριων ενώ το νερό παραμένει στο φίλτρο

* Το ασήμι που χρησιμοποιείται είναι άκρως δηλητηριώδες για το ανθρώπινο σώμα

* Τα εν λόγω φίλτρα είναι απαγορευμένα στις Η.Π.Α.

• 1 month later...

Γεια σας! Θα ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με τα φίλτρα νερού και συγκεκριμένα για το φίλτρο νερού Alarco. Μου τηλεφώνησαν σήμερα από την εταιρεία για να μου εγκαταστήσουν το εν λόγω φίλτρο δωρεάν, με την υποχρέωση να πληρώσω το ανταλλακτικό συν κάτι μεταφορικά. Έχει καμία κοπέλα ιδέα περί τίνος πρόκειται; Θέλω να πω αξίζει να κάνω κάτι τέτοιο; Να σημειώσω ότι δεν έχω ιδέα από φίλτρα νερού κλπ κλπ, αλλά είμαι διστακτική. Δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι θα έπρεπε να εγκαταστήσω ένα φίλτρο νερού στην κουζίνα μου!

2UOtp3.png

misxp3.png

Καλησπερα! Εμεις ενδιαφερομασταν για φιλτρα νερου, το ειχαμε ψαξει αρκετα και τελικα τοποθετησαμε το συγκεκριμενο, μετα απο προτροπη συγγενη μας.Αν το βαλετε τελικα θα καταλαβεις τη διαφορα στο νερο μετα απο λιγο καιρο. Εμεις δεν το μετανιωσαμε.Το μονο που χρειαζεται μετα την τοποθετηση ειναι αλλαγη του φιλτρου ανα εξαμηνο, κοστιζει περιπου 50 ευρω αν θυμαμαι καλα και την κανει πολυ γρηγορα ο τεχνικος της εταιρειας.Υπαρχει και site στο internet αν θελεις περισσοτερες πληροφοριες, ότι αλλο θελεις εδω ειμαστε.

Κι εμείς το ίδιο, το βάλαμε μετά από σύσταση γνωστού. Στην περιοχή που μένουμε ειδικά το νερό έχει κριθεί μη πόσιμο. Το έχουμε 2,5 χρόνια τώρα, απλά κάνουμε ανά 6μηνο την αλλαγή της φύσιγγας (56euro) και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Μην το σκέφτεσαι...

Το έχω βάλει κι εγώ & είμαι ευχαριστημένη

Είναι με φίλτρο ενεργού άνθρακα, που καθαρίζει το νερό

Το νερό έχει διαφορά στη γεύση, δε μυρίζει καθόλου (ακόμα κι αφού κάνουν το χημικό καθαρισμό) και είναι πιο ελαφρύ

Η μοναδική "υποχρέωση" είναι να αλλάζει η εταιρεία κάθε 6 μήνες το φίλτρο.

Και μάλιστα το μετράνε αυτοί το 6μηνο & σε παίρνουν τελέφωνο

Μπορείς να το πιεις, να πλύνεις φρούτα & λαχανικά, να μαγειρέψεις

Υπάρχουν δύο τρόποι τοποθέτησης:

1) συνδέουν την απόληξή του απ' ευθείας στη βρύση

2) με εξωτερική σύνδεση (αυτό έκανα και με έχει βολέψει πολύ)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...