Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

Πόσες σταγόνες βάζεις? Εμένα μυρίζει αμέσως ο κάδος. :-( Στην 3η μέρα όπωσδηποτε πλένω!

http://www.etsy.com/listing/95997841/diaper-pail-deodorizercitrus

http://www.etsy.com/listing/95998591/diaper-pail-deodorizerlavendercloth

Έχει και ΤΤΟ και ευκάλυπτο!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ποιες πάνες είναι καλύτερες από μπαμπού ή οργανικό βαμβάκι;

πως θα είμαι σίγουρη ότι το πλυντήριο δε θα "χαλάσει" την απορροφητικότητα από τις πάνες λόγω του συμβατικού πλυσίματος που κάναμε για τα δικά μας ρούχα μέχρι τώρα;

και ο βόρακας είναι ασφαλές προϊόν για πλύσεις;

από όσο γνωρίζω είναι φάρμακο.. πόσο ακίνδυνο να είναι;

Εγώ έχω και από τα δύο είδη, οι μπάμπου όμως είναι πιο μαλακές και απορροφητικές.

Το μειονέκτημα είναι ότι αργούνε να στεγνώσουνε σε σχέση με τις αντίστοιχες Mother-ease από βιολογικό βαμβάκι, αλλά βέβαια καμία σχέση με τις Bumgenius που κάνουνε άλλη μια μέρα παραπάνω.

Εγώ γενικά πλένω με soap nuts ή οικολογικά απορρυπαντικά, δεν ξέρω τι γίνεται αν πχ πλένεις τα υπόλοιπα ρούχα σας με Skip.

Ο βόρακας είναι φυσικό προϊον και έχει αντι-μυκητιακές και αντι-βακτηριδιακές ιδιότητες, αυτό φαντάζομαι ότι εννοείς όταν λες ότι είναι "φάρμακο".

Είναι καλό να χρησιμοποιείται συχνά για να "απολυμαίνονται" οι πάνες και να μην μυρίζουνε.

Εγώ στο μεταξύ εξακολουθώ να έχω πρόβλημα απορροφητικότητας με τις Bumgenius, και τις πλένω όπως ακριβώς και τις υπόλοιπες.

Όποτε βάλω μια στη μικρή στο πάρκο έρχεται πίσω με κατουρημένο παντελόνι και μυρίζει...

Με τα καλοκαιρινά παντελονάκια της δεν μπορώ να τις βάλω τις άλλες κλασικές υφασμάτινες λόγω όγκου, οπότε της βάζω μιας χρήσεως πια εκτός σπιτιού :(

Σκέφτομαι να πάρουμε στεγνωτηριο οπότε το στεγνωμα δε θα είναι θέμα

Σε ποιο μήνα είναι καλό να γίνουν αυτές οι αγορές; Αν μπορούσα δε θα έπαιρνα τίποτα προτού γεννηθεί το παιδί..

Αν πάρεις ΑΙΟ, μπορεί να χρειαστεί να βάζεις το στεγνωτήριο παραπάνω από μια φορές, γιατί η υγρασία είναι εσωτερικά σε χοντρές ραφές (εγώ έχω θέμα, γιατί δεν στίβει καλά το πλυντήριο μου). Το χειμώνα χρησιμοποιώ το στεγνωτήριο, γιατί έχουμε σόμπες γύρω να καίνε, αλλά το καλοκαίρι οι bumgenius AIO στεγνώνουν με 2-3 ώρες στον ήλιο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Οι πάνες γενικά χρειάζονται πολύ χρόνο στο στεγνωτήριο, εάν επιλέγεις υφασμάτινες πάνες για οικονομικούς λόγους τότε δεν συμφέρει καθόλου το στεγνωτήριο.

Άσε που τις χαλάει με τον καιρό, βγαίνουνε τα χνούδια τους και χαλαρώνουνε.

Σπάνια το χρησιμοποιώ, το χειμώνα τις απλώνω μέσα μπροστά απ' ένα καλοριφέρ.

Χρησιμοποιω το στεγνωτηριο 14 μήνες για τις υφασματινες πάνες. Κάνει περίπου 20-30 λεπτα για 15-20 πάνες (έχω Grovia και bumgenius) και τις βγάζει λιιιγο νωπές στις ενώσεις με τα επιθεματα κι απλα τις αφηνω λιγο πανω στην απλωστρα μεσα στο σπιτι.. Εγω προσωπικα τις σιδερωνω αλλα με το στεγνωτηριο δεν χρειάζονται σίδερο. Διάφορα στο λογαριασμό της ΔΕΗ δεν έχω δει, κι αν τις βάλω με το νυχτερινό ακόμα καλύτερα. Τέλος, δεν έχω δει καμία φθορά και μάλιστα αν μετα την πλύση έχουν λεκεδες το στεγνωτηριο τους εξαφανίζει.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Εμένα οι πάνες μου είναι χοντρές πετσετέ (βαμβακερές και μπαμπού) και γι' αυτό χρειάζονται περίπου 45 λεπτά, αλλά δεν τις βάζω σε ψηλή θερμοκρασία.

Τις Bumgenious δεν τις έβαλα ποτέ στο στεγνωτήριο, φοβάμαι ότι με τον καιρό θα καταστραφεί το πλαστικό βρακάκι τους.

Στο γιο μου τις έβαζα τακτικά και τελικά χαλάσανε (βγάλανε τρύπες!), βέβαια μετά από 3 χρόνια, αλλά δεν είναι πια κατάλληλες για άλλο παιδί.

Της κόρης μου 2 χρόνια τώρα και είναι άψογες, σαν καινούργιες!

Χρησιμοποιω το στεγνωτηριο 14 μήνες για τις υφασματινες πάνες. Κάνει περίπου 20-30 λεπτα για 15-20 πάνες (έχω Grovia και bumgenius) και τις βγάζει λιιιγο νωπές στις ενώσεις με τα επιθεματα κι απλα τις αφηνω λιγο πανω στην απλωστρα μεσα στο σπιτι.. Εγω προσωπικα τις σιδερωνω αλλα με το στεγνωτηριο δεν χρειάζονται σίδερο. Διάφορα στο λογαριασμό της ΔΕΗ δεν έχω δει, κι αν τις βάλω με το νυχτερινό ακόμα καλύτερα. Τέλος, δεν έχω δει καμία φθορά και μάλιστα αν μετα την πλύση έχουν λεκεδες το στεγνωτηριο τους εξαφανίζει.

Τέτοια εμπειρία έχω κι εγώ και υπολογίζοντας και το κόστος κατανάλωσης για το δικό μου στεγνωτήριο, πάλι με συμφέρουν από πλευράς οικονομίας οι υφασμάτινες.

Το σιδέρωμα δεν μειώνει την απορροφητικότητα; Νομίζω ότι σε ένα απότομο κατούρημα, θα φύγουν τα τσίσα πιο εύκολα προς τα έξω.

Πάντως, βλέπω ότι ως προς τις διαρροές, η καθεμία έχει διαφορετική εμπειρία. Εμείς, ας πούμε, σίγουρα στο πολύ μικρό μωρό είχαμε γλυτώσει τις διαρροές από τα κακά κι έτσι έμεναν τα ρούχα καθαρά, ενώ στα τσίσα έχουμε τώρα πιο μεγάλο θέμα, γιατί τα κάνει μαζεμένα και απότομα. Αλλά βλέπω κάποιο pattern και ίσως βασιστώ εκεί, για να αρχίσουμε να γνωριζόμαστε με το γιογιό. Με τις πάνες μιας χρήσης, δεν θα μπορούσα να εντοπίσω αυτό το μοτίβο τόσο εύκολα.

Ναι, οικονομικά συμφέρουνε οι υφασμάτινες ακόμη και με το στεγνωτήριο.

Απλά πρόσεξα ότι φθείρονται πιο εύκολα και το πιο πιθανό είναι ότι δεν μπορούνε να χρησιμοποιηθούνε σε επόμενο παιδί.

Μ' αρέσει το στεγνωτήριο που τις μαλακώνει, οπότε συχνά το χειμώνα τις στέγνωνα δίπλα από τα καλοριφέρ και στο τέλος, όταν ήτανε ακόμη λίγο νωπές, τις έβαζα για λίγα λεπτά στο στεγνωτήριο.

Το σιδέρωμα κι εγώ ξέρω ότι απαγορεύεται.

Αμαρέττο διαρροές στα τσίσα έχεις και με τις κανονικές, πάνα + βρακάκι;

Γιατί εγώ μόνο με τις Bumgenius έχω, και είναι κρίμα γιατί είναι πολύ όμορφες τώρα το καλοκαίρι :-(

Διαφημίσεις

Στα ευαίσθητα τις βάζω εγώ γι' αυτό και θέλουνε τόση ώρα.

Μετά από κάθε στέγνωμα φεύγουνε πολλά χνουδάκια από τις πάνες, ειδικά από τις πετσετέ (θα τα βλέπεις στο φίλτρο). Αυτό μειώνει την απορροφητικότητα τους και τις φθείρει σιγά-σιγά.

σπαζοκεφαλιά!

έτσι κι αλλιώς δεν έχω επιλογή, τώρα απλώνω στο δωμάτιο που θα γίνει παιδικό..

το άπλωμα στο μπαλκόνι δεν είναι επιλογή λόγω ρύπανσης και σκόνης

είναι προτιμότερο να πάρω λίγες για βρέφη για αρχή (και αν ναι πόσες) ή τις άλλες που προσαρμόζονται μια και καλή (επίσης πόσες);

Αυτές απο οργανικό βαμβάκι ή απο κανναβη δεν βγάζουν ΚΑΘΟΛΟΥ χνουδια στο φίλτρα. Πετσετε δεν έχω, οπότε δεν έχω εμπειρια αλλα αν κρίνω απο τις πετσετες πράγματι πρέπει να βγάζουν πολυ χνουδι οπότε θα μειώνεται η απορροφητικότητα.

Βρε κορίτσια σοβαρά δεν κάνει το σίδερο;

Διαρροές δεν έχουν ποτε. Μόνο 1-2 φορές στο πλάι με bumgenius αλλα νομίζω ήταν θέμα λάθος εφαρμογής (τελικα οι κοπιτσες με δυσκολεύουν λίγο).

Wonder εγω προσωπικα όλες one size τις πήρα.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Κι εγώ το χειμώνα όταν ξεμένω χρησιμοποιώ που και που στεγνωτήριο. Έχω τις imse vimse, και δεν είχα σχεδόν ποτέ διαρροές. Bumgenius έχω μόνο μία και τη χρησιμοποιώ μόνο σε εξόδους, γιατί είναι τόση όμορφη και κομψή. Όμως ούτε μ'αυτή είχα διαρροές, αλλά δεν την έχω χρησιμποιήσει και πάρα πολύ συχνά, και δεν την έχω βάλει ποτέ βράδυ.

Διαφημίσεις

Rosie, έχω μόνο ΑΙΟ. Σκέφτηκα κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσω επιθέματα για το βράδυ αλλά μου φαίνεται ότι δεν αξίζει να τη ζορίζω με έξτρα όγκο όλη νύχτα, αφού έτσι κι αλλιώς τα κάνει μαζεμένα το πρωί (κάνει πρώτα έναν κουβά τσίσα και καπάκι κακά και ούτε λόγος να τη σηκώσω, κλαίει, οπότε έχουμε διαρροή σχεδόν ό,τι και να φοράει. Μια ενδιάμεση λύση είναι να την αλλάζουμε 1-2πμ, οπότε μπορεί το πρωί να τη γλυτώσουμε, αλλά αυτή η μεταμεσονύκτια αλλαγή θέλει 2 άτομα και δεν λέει να ξυπνάω τον άντρα μου για αυτό).

Κάπου το έχω φιλοσοφήσει και λέω ότι μπορούμε να θεωρήσουμε την πρωινή διαρροή δεδομένη και να μην ασχολούμαστε, απλώς να ρίχνουμε τα ρούχα στα άπλυτα - άλλωστε είμαστε καλύτερα πχ από το 1960 :lol:

3-4 σταγόνες σε ένα χαρτάκι υγείας και περνάω το καπάκι και μετά το ρίχνω μέσα στον κάδο. Απλά όταν τις βάζω στο πλυντήριο το παίρνω και το πετάω για να μη διαλυθεί μέσα στον κάδο. Ο κάδος μου είναι ένας απλός του ΙΚΕΑ, χωρις ερμητικά κλειστό καπάκι. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με μυρωδιές ακόμα και το καλοκαίρι!

Ευχαριστώ! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!

Κάδο έχω πάρει έναν φτηνό απο συνοικιακό μαγαζί που κλείνει πάρα πολύ καλά και ήταν και πολύ φθηνός! Τα λεφτά για τον ειδικό κάδο τα έκλαψα. Άσε που χωράει 5 πάνες μόνο..

Ευχαριστώ! Δεν το είχε αυτό παλιότερα, έτσι δεν είναι?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Γεια σας κορίτσια ,εσείς απο που τις αγοράζετε?τις πανες?προσπαθω να παραγγειλω απο amazon.com αλλα μου λεει πως δεν έρχεται στη διεύθυνση αυτή και να βάλω άλλη.θα τις πάρω απο Ελλάδα αναγκαστικά.ομως ειναι πιο ακριβές.ολα ειναι πιο ακριβά μου φαίνεται.

Καλημέρα σε όλους, ενδιαφέρομαι πολύ για τις υφασμάτινες πάνες και ψάχνω σε διάφορες εταιρίες να βρω αυτές που ίσως να με βολέψουν καλύτερα. Επειδή γεννάω τον Ιανουάριο και καθότι ζω σε ψυχρό κλίμα -που σημαίνει πως τα ρούχα αυτή την εποχή χρειάζονται και τρεις ημέρες για να στεγνώσουν- ενδιαφέρομαι περισσότερο για πάνες που χωρίζονται σε δύο μέρη αφενός στο εσωτερικό το οποίο βρέχεται και αφετέρου στο εξωτερικό κάλυμμα που κρατά τα ρούχα στεγνά και δεν χρειάζεται καθημερινό πλύσιμο και αυτό γιατί από ότι έχω καταλάβει οι πάνες όλα σε ένα αργούν να στεγνώσουν. Επειδή δεν μπορώ να βρω πως λέγεται το εσωτερικό μέρος σας το περιγράφω μήπως μπορέσετε να μου πείτε από πού θα το προμηθευτώ και πως θα το ζητήσω. Πρόκειται για ένα τετράγωνο άσπρο πανί το οποίο διπλώνει με ποικίλους τρόπους και του οποίου οι άκρες συγκρατούνται με τρία γαντζάκια τα οποία είναι ενωμένα σε τριγωνικό σχήμα, αφού δεθεί και προσαρμοστεί το πανί αυτό, τοποθετείται από επάνω το εξωτερικό βρακάκι κάλυμμα! Ελπίζω να ήμουν κατατοπιστική αν και ακόμη άσχετη με το θέμα.

Από ότι καταλαβαίνω αναφέρεσαι σε prefolds (το εσωτερικό μέρος της πάνας) που ασφαλίζουν με snappies ή αλλιώς nappi nippas. Επίσης υπάρχουν και τα flat nappies. Αυτά ψάχνεις;

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Αχ χίλια ευχαριστώ ακριβώς σε αυτά αναφέρομαι! Να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις μπορώ να παραγγείλω για παράδειγμα 20 εσωτερικές πάνες και λιγότερα εξωτερικά καλύμματα ή αποτελούν σετάκι, δηλαδή όσες πάνες και τόσα καλύμματα; Επιπλέον θεωρείς πως θα με βολέψει αυτή η έκδοση ή να προτιμήσω κάποια άλλη; Εγώ την κρίνω βολική από την άποψη πως μπορώ να αγοράσω και περισσότερες πάνες αλλά και να μου στεγνώνουν ευκολότερα ώστε να μη ξεμένω ωστόσο αν υπάρχουν διαρροές ή ζορίζεται μέσα σε όλο αυτόν τον όγκο το μικρούλι να προτιμήσω κάτι άλλο

Δεν χρειάζεται να αγοράσεις σετ. Συνήθως για πλύσιμο ανά 3 μέρες αρκούν περίπου 4-5 καλύμματα. Το αν θα σε βολέψουν ή όχι δεν μπορώ να στο απαντήσω. Όπως θα καταλάβεις αν διαβάσεις λίγες από τις σελίδες σε αυτό το θέμα διαφορετικές κοπέλες βολεύονται με διαφορετικού τύπου πάνες. Εγώ πχ έχω κυρίως all in one και δεν με βολεύουν οι fitted οι οποίες προτιμούνται από αρκετές κοπέλες εδώ. Η συλλογή μου πάντως περιλαμβάνει και 3 indian prefolds και 6 flat nappies, ως οικονομικές επιλογές για να συμπληρώσω κομμάτια. Τα prefolds τα χρησιμοποιώ συχνά, διπλώνοντας τα στα 3 και βάζοντας τα απευθείας μέσα στο κάλυμμα (σαν σερβιέττα φαντάσου) χωρίς να τα ασφαλίζω με snappies. Τις flat δεν τις πολυβολεύτηκα αν και δοκίμασα 2-3 διαφορετικά διπλώματα. Άλλα μου ταίριαζαν στα μπουτάκια αλλά όχι στη μέση, άλλα ήταν καλά στη μέση αλλά χαλαρά στα μπουτάκια, τέλος πάντων δεν το πολυζώρισα και εγώ γιατί είχα αρκετές άλλες πάνες, οπότε η χρήση που τους κάνω τώρα είναι ως επίθεμα (insert) μέσα σε πάνες τύπου pocket. Υπάρχουν ωστόσο πολλές μαμάδες κυρίως σε αμερικάνικα forum οι οποίες χρησιμοποιούν flats κατά κόρον. Μπορείς ενδεικτικά να διαβάσεις τα παρακάτω:

http://www.kellywels.com/love-for-flats-series-flat-out-fantastic

http://allaboutclothdiapers.com/flat-diapersno-pins-necessary/

Πάντως επειδή είναι αρκετά οικονομική επιλογή θα σου κοστίσει λίγα το να πάρεις 3 καλύμματα και ίσως 6 flats και 6 prefolds για αρχή για να τα δοκιμάσεις και να δεις αν σου κάνουν. Αυτό που με είχε συμβουλέψει μια άλλη cloth diapering mama όταν ξεκίνησα εγώ ήταν να πάρω 2-3 πάνες από τους τύπους πάνας και τις μάρκες που μου άρεσαν και να τις δοκιμάσω πριν αγοράσω ολόκληρη τη συλλογή μου. Αυτό θα πρότεινα και σε σένα. Καλό είναι να διαβάζεις reviews αλλά μη στηριχτείς αποκλειστικά στις εμπειρίες των άλλων, γιατί τα κριτήρια του καθενός είναι διαφορετικά και ο σωματότυπος κάθε μωρού επίσης. Καλή αρχή και ότι θέλεις ρώτα.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες! Θα κάνω αυτό που λες για αρχή θα πάρω 2-3 από όσες μου άρεσαν και έπειτα θα επενδύσω! Άλλωστε έχω ακόμη πολλούς μήνες μπροστά μου αλλά δεν θέλω να τα αφήσω όλα για το τέλος διότι εφόσον δεν έχω εμπειρία θα χρειαστώ παρά πάνω χρόνο ώστε να κάνω και σωστές επιλογές αλλά και να μη γεμίσω τον κόσμο με άχρηστα αντικείμενα! Η βοήθειά σου ήταν πολύτιμη γιατί τα ξεκαθάρισα λίγο μέσα στο μυαλό μου και τώρα πια ξέρω τι και πως είναι η κάθε πάνα σε ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ!

Kοριτσια κανεις δεν ενδιαφερετε για τις παντελως Αχρησιμοποιητες πανες ?. Οποια θελει στειλει πμ.

http://parentscafe.gr/showthread.php?t=4031

Συγνώμη, αλλά εκτός από την πράσινη, που έχει ενσωματωμένο αδιάβροχο κάλυμμα, τις πρώτες 3 για να τις πάρει κάποιος χρειάζεται και το εξωτερικό κάλυμμα? Κατάλαβα καλά? Για να βοηθάμε και τις μανούλες που τώρα μαθαίνουν τα τι και τα γιατί των υφασμάτινων πανών!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...